Telegram Web Link
🗓 ماه محرم

💠 اولین ماه سال: ماه محرم از بزرگترین ماه‌ها نزد الله متعال و دارای جایگاه بلندی است، و از دیر باز همواره داری حرمت بوده، سال با آن آغاز می‌شود واز ماه‌های حرام است، و در همین ماه الله، موسی و قومش را در برابر فرعون و لشکریانش پیروز گردانید.

💎 یکی از فضیلت های آن این است که مسلمین روزهای زیادی از آن را روزه می گیرند، پیامبر ﷺ می‌فرماید: "بافضیلت ترین روزه بعد از روزه‌ی رمضان روزه‌ی ماه محرم است، وبا فضیلت ترین نماز بعد از نمازهای فرض، نماز شب است "
[صحیح مسلم]

🔰روز عاشورا یعنی روز دهم این ماه از همه ایام این ماه برتر است، ابن عباس رضی الله عنهما می‌گوید: "پیامبر ﷺ وقتی به مدینه تشریف آوردند دیدند که یهودیان روز عاشورا (دهم محرم) روزه می‌گیرند، فرمودند: این چه روزی است که شما روزه می‌گیرید؟ آنان گفتند: این روز بزرگی است، الله در همین روز موسی وقومش را نجات داده و فرعون و قومش را غرق کرده است؛ آنگاه موسی جهت ادای شکر این روز را روزه می‌گرفت، وما هم آن را روزه می‌گیریم، پیامبر ﷺ فرمودند: ما از شما به موسی سزاوارتریم. وپس از آن این روز را روزه می گرفت وبه روزه گرفتن آن امر نمود " . [متفق علیه]


🔰و مسلم از ابی قتاده روایت می‌کند که از پیامبر ﷺ در مورد روزه روز عاشورا پرسیدند، فرمودند: امیدوارم که کفاره گناهان سال گذشته باشد.

🔶 منظور از کفاره گناهان یعنی کفاره گناهان صغیره خواهد بود؛ زیرا پیامبر ﷺ می‌فرماید: "نمازهای پنجگانه و نماز جمعه تا جمعه دیگر و ماه رمضان تا رمضان بعدی گناهانی را که در میان آن انجام شده می‌زداید و پاک می‌کند به شرطی که از گناهان کبیره پرهیز شود" [صحيح مسلم]
والله متعال می‌فرماید: ﴿اگر از گناهان بزرگی که از آن نهی شده‌اید؛ دوری کنید، گناهان(صغیره) شما را از شما می‌زداییم﴾ [النساء ٣١]


🌴و پیامبر ﷺ تصمیم گرفت که روز قبل عاشورا را هم روزه بگیرد تا عمل او بر خلاف شیوه اهل کتاب باشد، و فرمودند: " اگر سال آینده زنده باشم روز نهم را هم روزه خواهم گرفت" [صحیح مسلم]

🏵 بنابراین مستحب است که مسلمین با پیروی از سنت پیامبر ﷺ وبرای به دست آوردن پاداش الهی روز دهم محرم را روزه بگیرند، و یک روز قبل از آن یا روز بعد از آن را روزه بگیرند تا با اهل کتاب مخالفت کرده باشند وبه سنت عمل کرده باشند.

💠 بهتر آن است که دهم (عاشورا) و روز قبل از آن یعنی نهم(تاسوعا)را روزه بگیرند تا با یهود مخالفت شود و به آنچه پیامبر ﷺ فرموده عمل کرده باشد.

💎و روزه گرفتن در این روز شکرگزاری از نعمت‌های الله متعال و آغاز کردن سال با یکی از افضل ترین اعمال صالح است که امید پاداش الهی در آن هست.

شیخ دکتر عبدالمحسن بن محمد القاسم وفقه الله


@allah_1000
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
°•
از رسول‌الله ﷺ درباره‌ی روزه‌ی روزِ عاشورا سؤال شد؛ فرمود: «کفاره‌ی گناهان سال گذشته است».
با این حال شایسته است که انسان، هم روز عاشورا (دهم محرم) را روزه بگیرد و هم روزِ تاسوعا یا نُهُم محرم را؛ زیرا پیامبر ﷺ فرمود: «اگر سالِ آینده زنده باشم، حتماً روز تاسوعا (نُهم محرم) را نیز روزه می‌گیرم». پیامبر ﷺ فرمان داده است که برای مخالفت با یهودیان، روز قبل یا بعد از عاشورا را نیز روزه بگیریم؛ زیرا عاشورا، روزی‌ست که الله متعال در آن، موسی و پیروانش را نجات داد و فرعون و فرعونیان را غرق کرد؛ از این‌رو یهودیان به‌شکرانه‌ی این نعمت بزرگ که الله متعال سپاهیان خود را نجات داد و سپاهیان شیطان را به هلاکت رساند، این روز را روزه می‌گرفتند. پیامبر ﷺ پس از هجرت به مدینه، مشاهده کرد که یهودیان روز عاشورا را روزه می‌گیرند؛ سببش را از آنان پرسید. گفتند: عاشورا، روزی‌ست که الله متعال موسی عليه السلام و قومش را نجات داد و فرعون و فرعونیان را غرق کرد؛ لذا این روز را به‌شکرانه‌ی این نعمت روزه می‌گیریم. رسول‌الله ﷺ فرمود:«ما، از شما به موسی سزاوارتر و نزدیک‌تریم». آری؛ پیامبر ﷺ و صحابه رضى الله عنهم و دیگر مؤمنان این امت، به پیامبران گذشته نزدیک‌ترند؛ همان‌گونه که الله متعال می‌فرماید:
﴿سزاوارترین مردم به ابراهیم، کسانی هستند که از او پیروی کردند و (نیز) این پیامبر و آنان که ایمان آورده¬¬اند. و الله یار و کارساز مومنان است.﴾ [آل عمران: ٦٨]
لذا رسول‌الله ﷺ ، از یهود به موسی عليه السلام سزاوارتر است؛ زیرا یهودیان به موسی، عیسی و محمد علیهم‌السلام کفر ورزیدند. بنابراین رسول‌الله ﷺ روز عاشورا روزه گرفت و مردم را به روزه‌ی آن فرمان داد و برای مخالفت با یهود که تنها روز عاشورا را روزه می‌گیرند، امر فرمود که روز قبل یا بعد از عاشورا را نیز با آن، روزه بگیریم؛ یعنی: روزهای نهم و دهم محرم یا روزهای دهم و یازدهمِ این ماه.

📚شرح رياض الصالحين |[5/276]|
شيخ ابن عثيمين رحمة الله عليه

@allah_1000
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
°•
💠 ابوقتاده رضى الله عنه مى‌گوید:
از رسول‌الله ﷺ درباره‌ی روزه‌ی روزِ عاشورا سؤال شد؛ فرمودند:

« يكفر السنة الماضية ».
«کفارەی گناهان سال گذشته است».

📚 #صحیح‌مسلم

یک‌شنبه »9محرم-16مرداد »#تاسوعا
دو‌شنبه»10محرم-17مرداد»#عاشورا


@allah_1000
°•
عدی بن حاتم رضى الله عنه می‌گوید: رسول‌الله ﷺ فرمود:
«اتَّقُوا النَّارَ وَلَوْ بِشِقِّ تَمْرَةٍ؛ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَبِكَلِمَةٍ طَيِّبَةٍ». [متفقٌ عليه]
«از آتش دوزخ پروا کنید؛ اگرچه با صدقه دادن نصف یک خرما باشد و اگر کسی، این را هم نیافت، پس با گفتن سخن نیکو خود را از آتش دوزخ دور بگرداند».

◻️یعنی مانعی میان خود و دوزخ قرار دهید که شما را در برابر آن حفظ کند. «اگرچه با صدقه دادن نصف یک خرما باشد». آری؛ اگر الله عزوجل از شما بپذیرد؛ صدقه دادن نصف یک خرما نیز مایه‌ی نجات شما از آتش دوزخ خواهد بود.
سپس رسول‌الله ﷺ فرمودند: «و اگر کسی این را هم نیافت، پس با گفتن سخن نیکو خود را از آتش دوزخ دور بگرداند». مثلاً به برادر مسلمانش بگوید: حال شما چطور است؟ و از او و خانواده و عزیزانش احوال‌پرسی نماید. و حالِ هرکس را بپرسد، صدقه‎ای نزد الله متعال محسوب می‌شود و اجر و ثوابش را خواهد یافت.

📚[شرح رياض الصالحين 4/58]
شيخ ابن عثيمين رحمه الله


@Allah_1000
از رسول‌الله ﷺ درباره‌ی روزه‌ی روزِ عاشورا سؤال شد؛ فرمودند:

«کفاره‌ی گناهان سال گذشته است».

با این حال شایسته است که انسان، هم روز عاشورا (دهم محرم) را روزه بگیرد و هم روزِ تاسوعا یا نُهُم محرم را؛ زیرا پیامبر ﷺ فرمودند:

«اگر سالِ آینده زنده باشم، حتماً روز تاسوعا (نُهم محرم) را نیز روزه می‌گیرم».
پیامبر ﷺ فرمان داده است که برای مخالفت با یهودیان، روز قبل یا بعد از عاشورا را نیز روزه بگیریم؛ زیرا عاشورا، روزی‌ست که الله متعال در آن، موسی و پیروانش را نجات داد و فرعون و فرعونیان را غرق کرد؛ از این‌رو یهودیان به‌شکرانه‌ی این نعمت بزرگ که الله متعال سپاهیان خود را نجات داد و سپاهیان شیطان را به هلاکت رساند، این روز را روزه می‌گرفتند.
پیامبر ﷺ پس از هجرت به مدینه، مشاهده کرد که یهودیان روز عاشورا را روزه می‌گیرند؛ سببش را از آنان پرسید.
گفتند: عاشورا، روزی‌ست که الله متعال موسی عليه السلام و قومش را نجات داد و فرعون و فرعونیان را غرق کرد؛
لذا این روز را به‌شکرانه‌ی این نعمت روزه می‌گیریم.
رسول‌الله ﷺ فرمود:«ما، از شما به موسی سزاوارتر و نزدیک‌تریم».
آری؛ پیامبر ﷺ و صحابه رضى الله عنهم و دیگر مؤمنان این امت، به پیامبران گذشته نزدیک‌ترند؛ همان‌گونه که الله متعال می‌فرماید:
﴿سزاوارترین مردم به ابراهیم، کسانی هستند که از او پیروی کردند و (نیز) این پیامبر و آنان که ایمان آورده¬¬اند. و الله یار و کارساز مومنان است.﴾ [آل عمران: ٦٨]
لذا رسول‌الله ﷺ ، از یهود به موسی عليه السلام سزاوارتر است؛ زیرا یهودیان به موسی، عیسی و محمد علیهم‌السلام کفر ورزیدند.
بنابراین رسول‌الله ﷺ روز عاشورا روزه گرفت و مردم را به روزه‌ی آن فرمان داد و برای مخالفت با یهود که تنها روز عاشورا را روزه می‌گیرند، امر فرمود که روز قبل یا بعد از عاشورا را نیز با آن، روزه بگیریم؛ یعنی: روزهای نهم و دهم محرم یا روزهای دهم و یازدهمِ این ماه.


شيخ ابن عثيمين رحمة الله عليه
شرح رياض الصالحين: ٥/٢٧٦

@Allah_1000
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍃🌸🍃🌸🍃

💠 از ام المؤمنين عايشه رضی الله عنها روایت است که گفت:

¤ در هرکاری از الله بخواهید که آن را آسان کند حتی در بند کفش وقتی پاره می‌شود، چون اگر الله آن را آسان نکند آسان نخواهد شد.

📚 [شعب الإيمان للبيهقي ٢/١١٩]

🍃 یعنی حتی در آسان‌ترین کارها از الله بخواهیم که آن را آسان کند، و کاری که مهم‌تر وبالاتر از این است در آن باید به طریق اولی از الله خواسته شود که آن را آسان کند، و انسان نمی‌تواند از پروردگارش بی‌نیاز باشد.


@allah_1000
°•
▪️ صبر بر پایبندی بر سنت

متاسفانه ما در دوره‌ای هستیم که سنت را فراموش کرده و عادات را در جایگاه سنت قرار داده‌ایم، و اگر مسلمان بخاطر حرص بر سنت آن را ترک كند القاب مختلفی به او می‌دهند، اما بر اهل سنت لازم است که صبر کنند تا (طوبی) و سرانجام نیک عایدشان شود، چنان که پیامبر ﷺ فرموده‌اند: «اسلام غریب آغاز گشت و دوباره غریب خواهد شد، پس طوبی برای غرباست».
طوبی دو معنا دارد، معنایی لغوی و معنایی شرعی.
طوبی در لغت به معنای «گوارایشان باد» است.
اما در شرع به درختی در بهشت گفته می‌شود، چنان که پیامبر ﷺ فرموده‌اند: «طوبی درختی در بهشت است که سوارکار سریع در زیر سایه‌ی آن صد سال می‌رود و سایه‌اش تمام نمی‌شود».

👤امام البانی رحمه الله
🎙سلسلة الهدی و النور: ٥٣٠


@allah_1000
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#صلوا_علی_النبیﷺ🌿❤️🌧

💠رسول الله ﷺ می فرمایند:

"أكثروا الصلاةَ عليّ يومَ الجمعةِ وليلةَ الجمعةِ ، فمَنْ صلّى عليّ صلاةً صلّى اللهُ عليهِ عشرا".

روز جمعه و شب جمعه بسیار بر من درود بفرستید، زیرا هر کس بر من یک درود بفرستد الله بر او ده درود می فرستد.

📚[السلسلة الصحيحة:1407]

@allah_1000
°•
💠 ﴿فَفِرُّوا إِلَى اللَّه﴾ سوره الذاریات: ٥٠

🌸🍃 و الله بازگشت به سوى خويش را فرار ناميده است،


چون بازگشت به‌ سوى غير او
داراى انواع هراس‌ها و ناگوارى‌هاست

و در بازگشتن به سوى او انواع امور دوست داشتنى و امنّيت و شادى و سعادت و رستگارى است.

پس بنده از قضا و تقدير الهى به‌سوى قضا و تقدير او مى‌گريزد و از هر آن چه که بترسد از آن به سوی الله می‌گريزد.

پس به هر اندازه که انسان از چيزی بترسد به همان اندازه از آن به‌ سوی الله فرار می‌کند.

#تفسير_سعدى


@allah_1000
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#آیات_قرآن🌿❤️

💠 «خداوند دربارۀ کافران مثلی می‌زند، زن نوح و زن لوط را (آن دو) در نکاح دو بنده از بندگان درستکار ما بودند آن‌گاه به آنان خیانت ورزیدند پس آن (دو بنده) نتوانستند از (عذاب) خدا چیزی را از آن (دو زن) دفع کنند و گفته شد: با در آیندگان به آتش (دزوخ) درآئید».

💠 خداوند این دو مثل را برای مومنان و کافران زده است تا برایشان بیان دارد که ارتباط کفر با مومن و نزدیک بودنش با او، سودی به وی نمی‌رساند. همچنین ارتباط مؤمن با کافر به او زیانی نمی‌رساند در صورتی که مؤمن، وظیفۀ خود را انجام دهد.
📖 #ســــــــــورة_التحریم

@allah_1000
#تلنگر


🌸🍃روزهایمان در حرکت است و متوقف نمی‌شود،
یک روز آغاز می‌شود و روزها و ماه‌ها و سال‌ها با سرعت وحشتناکی می‌گذرند...

🌸🍃گویا رهگذری آمد و رفت و یا گویا خواب کوتاهی بود،

🌸🍃و چیزی باقی نمی‌ماند جز عمل صالح و کردار و اخلاق نیکو و نام نیک،

🌸🍃خوشبخت واقعی کسی‌ست که از ساعت‌ها و روزهایش استفاده کند و نامه اعمالش را با کارهای شایسته پر کند....‌

🌼بارالها خاتمه ما را نیکو بگردان🌼


@allah_1000
🍃🌸🍃🌸🍃

💠 از ام المؤمنين عايشه رضی الله عنها روایت است که گفت:

¤ در هرکاری از الله بخواهید که آن را آسان کند حتی در بند کفش وقتی پاره می‌شود، چون اگر الله آن را آسان نکند آسان نخواهد شد.

📚 [شعب الإيمان للبيهقي ٢/١١٩]

🍃 یعنی حتی در آسان‌ترین کارها از الله بخواهیم که آن را آسان کند، و کاری که مهم‌تر وبالاتر از این است در آن باید به طریق اولی از الله خواسته شود که آن را آسان کند، و انسان نمی‌تواند از پروردگارش بی‌نیاز باشد.


@allah_1000
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
°•
💠مشروعیت درود و سلام بر پیامبر ﷺ

🌼🍃درود و سلام فرستادن بر پیامبر ﷺ از حقوقی است که الله تعالى بر امتش مشروع قرار داده است. الله متعال می‌‌فرماید:
﴿إِنَّ ٱللَّهَ وَمَلَٰٓئِكَتَهُۥ يُصَلُّونَ عَلَى ٱلنَّبِيِّۚ يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ صَلُّواْ عَلَيۡهِ وَسَلِّمُواْ تَسۡلِيمًا﴾ [الأحزاب: 56].
«بی گمان الله و فرشتگانش بر پیامبر درود می فرستند؛ ای کسانی که ایمان آورده اید! بر او درود فرستید، و سلام بگویید، سلامی نیکو.».
🌼🍃درباره معنی این آیه آمده که: «درود الله بر پیامبر ثنا و مدح او نزد ملائکه است [صلاه] درود ملائکه دعا، و درود آدمیان استغفار» . الله سبحان در این آیه از منزلت بنده و پیامبرش در ملأ اعلی خبر می‌‌دهد که او نزد ملائکه مقربین مدح و ثنا می‌‌شود و ملائکه نیز بر او درود می‌‌فرستند. لذا الله ﷻ به اهل دنیا امر فرموده که به او درود و سلام بفرستند تا درود و سلام بر او در دو عالم علوی و سفلی با هم جمع و درود و سلامی چند برابر بر او فرستاده شود.
🌼🍃و ﴿سَلِّمُواْ تَسۡلِيمًا﴾ یعنی سلام و تحیتی به سلام و تحیت اسلام بر او بفرستید. لذا هر گاه کسی خواست بر پیامبر ﷺ درود بفرستد، باید درود و سلام را با هم بفرستد و تنها به "صلى الله عليه" یا "عليه السلام" اکتفا نکند، چون الله به هر دوی آنها، با هم امر فرموده است.

🌼🍃درود بر پیامبر ﷺ در جاهایی که بر آن تاکید شده مشروع است، که این درود گاهی واجب و گاهی سنت موکده است.
🌼🍃ابن القیم رحمه الله در کتاب «جلاء الأفهام» چهل و یک جا را برای درود و سلام فرستادن ذکر کرده که مهمترین و مؤکدترین آنها در نماز، آخر تشهد است، و این را در ابتدای این چهل و یک مورد ذکر کرده است. مسلمانان بر مشروعیت صلوات بر پیامبر ﷺ اتفاق نظر دارند، اما در وجوب آن در نماز، اختلاف دارند.
🌼🍃سپس ابن القیم بعضی دیگر از موارد درود را ذکر کرده که عبارتند از: اواخر قنوت، خطبه‌‌های جمعه، عید فطر و قربان، طلب باران، بعد از جواب دادن اذان، هنگام دعا، هنگام داخل و خارج شدن از مسجد، هنگام ذکر نام او ﷺ و غیره ... بعد از آن ابن القیم رحمه الله ثمرات حاصل از درود بر پیامبر ﷺ را در چهل مورد ذکر کرده است .
🌼🍃بعضی از این ثمرات عبارتند از: تمسک به امر الله سبحان، اگر درود فرستنده یک درود بفرستد الله بر او ده درود می‌‌فرستد، اگر دعا‌کننده قبل از دعا درود بفرستد، امید می‌رود دعایش اجابت شود، اگر کس بعد از درود از الله متعال بخواهد که وسیله را نصیب پیامبر ﷺ کند، سبب می‌‌شود که در قیامت مورد شفاعت پیامبر ﷺ قرار گيرد، لذا درود و سلام الله بر این پیامبر بزرگوار باد.
📚[كتاب التوحيد]

@allah_1000
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شيخ ابن عثیمین رحمه الله می‌گويد:
اگر کسی بپرسد چه راه و روشی باعث می‌شود تا انسان ثابت قدم باشد؟ می‌گوییم:

اول اینکه: بايد در آفريده‌های الهی فکر کند که‌ این‌ مخلوقات بزرگ خود به خود پدید نيامده‌اند وهمچنین خود خویشتن را نیافریده‌اند.

دوم اینکه: در شریعت الهی وکمال آن بیندیشد.

سوم اینکه: در سيرت پيامبر صلی الله علیه و سلم فکر کند.

چهارم اینکه: به کثرت الله را ذکر کند، زيرا ذکر الهی به‌ دل‌ها آرامش‌ می‌دهد.


📚تفسير سوره الحجرات: ٦٥

@allah_1000
🍃🌸🍃🌸🍃

💠 از ام المؤمنين عايشه رضی الله عنها روایت است که گفت:

¤ در هرکاری از الله بخواهید که آن را آسان کند حتی در بند کفش وقتی پاره می‌شود، چون اگر الله آن را آسان نکند آسان نخواهد شد.

📚 [شعب الإيمان للبيهقي ٢/١١٩]

🍃 یعنی حتی در آسان‌ترین کارها از الله بخواهیم که آن را آسان کند، و کاری که مهم‌تر وبالاتر از این است در آن باید به طریق اولی از الله خواسته شود که آن را آسان کند، و انسان نمی‌تواند از پروردگارش بی‌نیاز باشد.


@allah_1000
2024/10/01 04:58:59
Back to Top
HTML Embed Code: