Telegram Web Link
❇️آبیاری هوشمند در فضای سبز فولاد آلیاژی ایران

🔸آبیاری یکی از مهم‌ترین پارامترها در رشد و نمو گیاهان است و هرچه این پارامتر دقیق‌تر و به ‌موقع‌تر انجام شود، باردهی و رشد مناسب‌تر خواهد بود. عدم وجود یک سیستم جامع کنترلی برای تنظیم دقیق آبیاری یکی از کمبودهایی است که در این زمینه وجود دارد. لذا آنچه که از یک سیستم هوشمند آبیاری نسبت به روش‌های سنتی انتظار می‌رود، کاهش مصرف آب بدون خسارت به گياه است. هدف از اجرای سیستم آبیاری هوشمند، افزایش راندمان آبیاری و افزایش بهره‌وری آب، خاک و گیاه است. از این‌رو سیستمی هوشمند با نام C800 طراحی و اجرا شد که علاوه بر مصرف آب در هزینه‌های برق، نیروی انسانی و زمان نیزصرفه‌جویی می‌کند. این طرح در سطحی معادل ۳۶۰ مترمربع نصب و با پايش يک سال آبياری (سال ۱۳۹۶) و مقايسه آن با مدت مشابه، حدود ۵٫۲۶ درصد كاهش مصرف در پی داشت و در نهایت پيشنهاد استفاده از سیستم یکپارچه كه می‌تواند كاهش قابل توجه‌تری در مصرف آب داشته باشد، ارائه شد.

👈بیشتر بخوانید👉

@WaterAdaptation
❇️صرفه جویی در مصرف آب با طراحی نوآورانه در نمای ساختمان

🔸در پاسخ به کمبود شدید آب که به تازگی در شهر کیپ تاون مورد توجه قرار گرفته است، «شکیرا جاسات» طراح متولد آفریقای جنوبی، یک پنل نمای ساختمان به منظور برداشت رواناب از آب باران و رطوبت از جو به نام آکوآتکتور (Aquatecture) را توسعه داده است.

👈بیشتر بخوانید👉

@WaterAdaptation
❇️راهی به جز کشت گلخانه‌ای نداریم

🔸رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارتخانه جهادکشاورزی برای مقابله با کم‌آبی و فائق آمدن بر محدودیت‌های آبی سیاست‌هایی همچون توسعه کشت گلخانه‌ها را در برنامه دارد.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation💧
❇️طرح بازار فروش آب و تامین آب شرب روستاها در خراسان رضوی اجرا می‌شود

🔸مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی از تهیه و تدوین طرح بازار فروش آب در استان خبر داد و گفت: بر اساس این طرح افرادی که آب مازاد داشته باشند می‌توانند مازاد آب تامینی را به اشخاص حقوقی واگذار و به فروش برسانند و مدیران صنایع و حتی کشاورزان می‌توانند این میزان آب مازاد را خریداری کنند.

🔸«محمد علایی» که برای بازدید از پروژه‌های آبی شهرستان چناران به این شهر سفر کرده بود در نشست با فرماندار، شهردار، نمایندگان کشاورزان و برخی مدیران اجرایی شهرستان چناران، اهداف سند سازگاری با کم آبی و صیانت از منابع آب را تشریح کرد و افزود: مشکل آب یک مشکل ملی است و باید به‌طور صحیح آن را مدیریت کنیم تا دشمن نتواند از آن به عنوان ابزار امنیتی و سیاسی سوءاستفاده کند.

منبع: پاون
@WaterAdaptation💧
❇️چالش‌های حکمرانی زاینده‌رود

🔸در طول یک دهه گذشته خشکسالی و کم‌آبی، بیش از گذشته گریبان حوضه زاینده‌رود را گرفته و کشاورزان متحمل خسارت‌های فراوانی شده‌اند.

🔸خشک شدن باغات چند ده ساله و مزارع متعدد و بیکار شدن هزاران کشاورز و روی آوردن آنها به شهرها، از اثرات این کم‌آبی است.

🔸هرچند برای این بحران می‌توان ده‌ها دلیل از کاهش نزولات آسمانی و تغییر اقلیم تا بارگذاری چند برابری ظرفیت آبی حوضه و توسعه بیش از ظرفیت صنایع و کشاورزی را برشمرد، اما همگان بر ناکارآمد بودن سیاست‌های حاکم طی چند دهه گذشته در این بخش اتفاق‌نظر دارند. اخیرا وزیر نیرو نوید خروج از تنش آبی در شهرها را تا افق سال ۱۴۰۰ مطرح کردند.

اما به راستی این امر چگونه می‌تواند محقق شود؟

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation💧
Forwarded from Water Online
💧🌧دبیر کارگروه آب ستاد آب و خشکسالی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری:نمی‌توان گفت وارد دوران ترسالی شده‌ایم.

🔗 لينك گزارش روزنامه سبزينه

join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
Forwarded from Water Online
🌤 اهمیت ارتباط آب با پدیده تغییر اقلیم

یادداشت دکتر بنفشه زهرایی، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو به‌مناسبت روز جهانی آب 2020؛


🔹به شرایط آب و هوایی یک منطقه‌ جغرافیایی در مدت زمانی نسبتاً طولانی اقلیم گفته می‌شود. شرایط اقلیمی با تنوع زیستی مناطق مختلف پیوند خورده است و در طولانی مدت، گونه‌های گیاهی و جانوری که توانسته‌اند با آب و هوای هر منطقه خود را سازگار کنند، در این مناطق سکنا گزیده‌اند.

🔹پدیده‌ "تغییر اقلیم" آنچنان که از نامش بر‌می‌آید، به معنی هر تغییر مشخص در الگوهای مورد انتظار برای وضعیت میانگین آب‌ و هوایی مناطق مختلف کره زمین است.

🔹"تغییر اقلیم" پیامد نامیمون گرمایش جهانی، توسعه صنعتی و مصرف بی‌رویه سوخت‌های فسیلی در چند دهه گذشته است.

🔹هر تغییری در شرایط آب و هوایی که برای درازمدت پایدار بماند، قطعاً اثرات عمیقی بر تنوع زیستی مناطق مختلف دارد و انسان هم به عنوان یکی از ساکنین کره زمین، از این شرایط مستثنی نبوده و نیست.


👈متن کامل را {اینجا} بخوانید.

#روز_جهاني_آب

منبع: پاون


join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
فراخوان مسابقه "خانواده و سواد آبی"

🔵 دانش آموزان مقطع متوسطه اول علاقه‌مند می‌توانند در رشته‌های زیر شرکت نمایند:

▫️استندآپ کمدی
▫️دابسمش
▫️نمایش
▫️نماهنگ
▫️نقاشی
▫️شعر
▫️ببین و بگو

🔹محورهای موضوعی مسابقه:
۱.آب و تغییراقلیم
۲.صرفه‌جویی در مصرف آب
۳.سازگاری با کم‌آبی و نجات منابع آب زیرزمینی

مهلت شرکت در مسابقه و ارسال آثار: 31 اردیبهشت

👈لینک شرکت در مسابقه و دریافت محتوای آموزشی

🔸برگزارکننده: شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی


@WaterAdaptation💧
Forwarded from Water Online
چالش‌هاي الگوي كشت.pdf
1.9 MB
🌾💧📘📘
#گزارش

📘بررسی چالش های الگوی کشت و آب مصرفی کشاورزی

📘گزارش مركز پژوهش‌هاي مجلس

join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺توضيحات معاون آب و آبفاي وزارت نيرو در خصوص وضعيت آب كشور

#پايشگري

join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
Forwarded from Water Online
💧📈📊 رشد قابل ملاحظه مصرف آب تهران از ابتداي سال تا 29 فروردين نسبت به سال گذشته

🔗برگرفته از كانال تلگرام مجله آب تهران

join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
Forwarded from Water Online
🔹نگرانی درباره چمن‌کاری در چهارباغ اصفهان

🔹گیاه چمن در نظر برخی کف‌پوشی زیباست اما این گیاه به ‌طور کلی نیاز آبی بالایی دارد و عمدتا مناسب مناطق مرطوب و نیمه‌مرطوب است و در حال حاضر مناسب اصفهان نیست.

🗞گزارش روزنامه شهروند (لینک)

join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
Forwarded from Water Online
⚠️💧 آب در مسیر بحران

💧مقاله انوش نوری‌اسفندیاری؛ پژوهشگر حوزه آب براي پايگاه خبري اتاق ايران

💧شر در پی تسلط بیشتر بر محیط زیست طبیعی، حریم و مقدرات آن را پاس نداشت. سنت‌ها و قوانین طبیعی نیز پاسخ درخور را به این ناسپاسی داده است. بهره‌برداران از منابع طبیعی بر پایه فناوری‌های جدید، «تسلط» را به «تراژدی» تبدیل کرده‌اند . شاید به همین مناسبت از نتایج چنین رفتاری در حوزه «منابع طبیعی مشترک» چون آبخوان‌ها،جنگل‌ها، مراتع و شیلات به عنوان «تراژدی منابع مشترک» یاد‌ می‌شود. نهاد‌ها و نظام‌های اجتماعی در بسیاری از جوامع بنا به‌دلایلی هنوز توان لازم را برای رعایت این حریم و مقدرات کسب نکرده‌اند. اما در نظاره به این پستی و بلندی‌ها، کاشف به عمل‌ می‌آید که مهار و کنترل میل سیری‌ناپذیر دستیابی به مصرف و رفاه به هرقیمت- که براحتی محیط زیست عمومی، تنوع زیستی و معیشت تهیدستان را نادیده‌ می‌گیرد- کار چندان سهلی نیست و باید درصدد بازساخت نهاد‌ها و نظام‌های اجتماعی برآمد. چنین اقداماتی در حوزه آب،« بازساخت حکمرانی آب» نام گرفته است، که توضیح آن در زیر‌ می‌آید.

💧 درحدوداواخردهه 1970 میلادی، اصطلاح حکمرانی برای فاصله گذاری میان فعل حکمرانی(governance) از فاعل نوعی آن یعنی دولت یا حکومت (government) با کاربرد جدیدی مورد استفاده قرار گرفت . در این کاربرد، مسئولیت حکمرانی فراتر از حکومت یا دولت مد نظر قرار گرفت. در اینجا مباحث حکمرانی برچگونگی تنظیم رابطه دولت با بخش خصوصی و نهادهای اجتماعی در مسیر ایجاد و کسب اختیار برای انجام تصمیمات راهبردی جامعه تاکیددارد. بدین ترتیب حکمرانی خوب یا کارآمد، آن نوع حکمرانی است که روابط بین این سه رکن به نحوی باشد که تصمیمات قابل اجرا شوند. از سال 1980 به بعد کاربرد این واژه با چنین دریافتی، متداول شد. هنگامی که بانک جهانی در سال 1989 گزارش سالانه خود را به حکمرانی خوب اختصاص داد، شاید تصور نمی‌شد که مبحث «حکمرانی خوب» جایگاه خود را بدین‌شکل در ادبیات توسعه مستحکم کند. حکمرانی خوب، در بیانیه هزاره ملل متحد، به عنوان شرط اصلی دستیابی به هدف‌های توسعه هزاره سوم مطرح شده است. بنا به روایت سومین گزارش توسعه جهانی آب سازمان ملل(۲۰۰۹): «بحران آب اساسا بحران حکمرانی است و جوامع برای چگونگی حکمرانی کاراتر آب با چالش‌هایی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی روبرو هستند ».

🔗 لينك دسترسي به متن كامل مقاله

join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥ایران از خشکسالی عبور کرده‌ است؟

بهار امسال در ادامه دو سال گذشته بارش‌های خوبی را تجربه می‌کند. همین موضوع دوباره بحث پایان خشکسالی و ترسالی را پیش کشید. این‌که با وجود این بارش‌ها، آیا ایران وارد دوره ترسالی شده است؟

#خبرگزاري_ايسنا

@WaterAdaptation💧
⚠️💧ايران همچنان #تشنه است.

📊🌨ایمان بابائیان، سرپرست پژوهشکده اقلیم‌شناسی:تا زمانی که آبخوان‌های کشور با کاهش آب مواجه هستند، همچنان دردوران خشکسالی هستیم و بحران آب برطرف نشده است.

🗞 گزارش روزنامه همشهري (لينك)

@WaterAdaptation💧
Forwarded from Water Online
گام دوم انقلاب. بخش آب.pdf
742.8 KB
📘📗💧📈📉
الزامات تحقق گام دوم انقلاب:بخش آب

📗 گزارش مركز پژوهش‌هاي مجلس

📘 اگرچه ارزیابی شاخص‌های عملکرد بخش آب در چهار دهه گذشته پیشرفت مطلوبی نشان می‌دهد و اقدامات سازه‌ای قابل توجهی در این بخش انجام شده است، اما مروری کلی بر بخش آب، وضعیت چندان رضایت بخشی را برای این بخش متصور نمی کند.


⚠️برخی از چالش‌‏های مهم بخش آب کشور در حال حاضر عبارتند از: تغییر اقلیم و کاهش آب تجدیدپذیر، نابودی و تخریب زیست‏‌بوم‌‏های آبی، بهره‏‌وری پایین آب در بخش‏‌های مختلف و منازعات آبی محلی و منطقه‌‏ای.

join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
Forwarded from Water Online
💧📈معاون وزیر نیرو در گفت وگو با «ایران» با اشاره به بارش های امسال خبر داد: پنجمین سال پرآب نیم قرن اخیر را داشتیم.

💧در سال آبی جاری که از مهر 1398 آغاز شده است؛ سیلاب‌هایی رقم خورد که عموماً در شرق کشور شدت داشته است. در هرمزگان، سدهای میناب، شمیل و نیان و در سیستان و بلوچستان چاه نیمه‌ها و در خراسان رضوی اکثر سدها توانستند در تسکین سیلاب و خروج تدریجی آنها تأثیرگذار باشند. البته در جنوب استان فارس- کرمان و در برهه‌ای خوزستان نقش سدها بسیار تأثیر‌گذار بود.

💧حدود 23 درصد از ظرفیت سدهای کشور خالی است که برای مدیریت سیلاب‌های احتمالی در نظر گرفته شده است.

💧آمارهای شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می‌دهد که در طبقه‌بندی درازمدت، تاکنون امسال پنجمین سال پر آب در میان 51 سال آبی گذشته است. با بارشی بالغ بر ۳۰۲.۸ میلیمتر تا پایان فروردین ماه که ۳۳ درصد از میانگین 51 ساله کشور بیشتر است. در همین حال موجودی آب مخازن سدهای کشور نسبت به سال گذشته در تاریخ مشابه 6 درصد کاهش را نشان می‌دهد. اما با وجود این هنوز در سال آبی خوبی از نظر بارش قرار داریم و بارش‌های امسال به برخی از ذخایر آبی جان دوباره بخشیده است.

💧در بخش توزیع، چون سیستم انتقال و تصفیه محدود است؛ باید مصرف خانگی کاهش یابد. البته وضعیت مصرف آب فروردین ماه نسبت به اسفندماه بهتر بوده است ولی کافی نیست.

💧ما نیز رعایت بهداشت را در شرایط کنونی (شیوع ویروس کرونا) توصیه می‌کنیم اما امیدواریم در صرفه‌جویی آب همانند گذشته مردم مشارکت داشته باشند.»

join 👉 🆔 @WaterOnline 💧
Forwarded from Water Online
💧⚡️ هفته صرفه‌جويي در مصرف آب و برق (1 تا 7 تيرماه)

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
امروز اول تيرماه، شروع هفته #صرفه_جويي در مصرف آب هست.
با قدم‌هاي كوچك شروع كنيم. با نشر اين پوستر ساده، هم خودمان و هم ديگران را تشويق به صرفه‌جويي كنيم.

خانه آب ايران
join👉 @WaterOnline
مديريت مصرف آب.pdf
8.1 MB
📘مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو از انتشار مجموعه "توصیه‌های ساده برای مدیریت مصرف آب" به منظور آشنایی مصرف‌کنندگان آب با راه‌کارهای ساده مدیریت مصرف آب خبر داد.

📘"بنفشه زهرایی" با اعلام این خبر گفت: به منظور آشنایی همه مصرف‌کنندگان آب با راه‌کارهای ساده مدیریت مصرف آب، راهنمایی با عنوان "توصیه‌های ساده برای مدیریت مصرف آب" توسط دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفا تهیه شده است.

📘در تهیه این راهنما، سعی شده تا ضمن رعایت اجمال و استفاده از زبان ساده، اطلاعات مفیدی برای طیف وسیعی از مخاطبان فراهم گردد.

📘در این راهنما ابتدا مفاهیم پایه در مورد منابع و مصارف آب، تغییرات اقلیمی و شرایط خاص آب و هوایی و منابع آب ایران و بخصوص نحوه تامین آب و مدیریت فاضلاب شهرها تا حد امکان به زبان ساده تشریح شده و پس از آن، قوانین و مقررات، استانداردها و تعرفه‌های مرتبط با آب ارائه شده است.

📘در بخش پایانی این راهنما تلاش شده است تا راه‌کارهای مدیریت مصرف آب در کاربری های غیرخانگی و خانگی و نیز راه‌کارهای عمومی مدیریت مصرف آب ارائه شوند.

@WaterAdaptation💧
2024/10/04 19:19:05
Back to Top
HTML Embed Code: