Telegram Web Link
میزان مصرف آب تهران بار دیگر به بالای سه میلیون متر مکعب رفت.

منبع: مجله آب تهران

@WaterAdaptation
۶ هزار هکتار سیستم نوین آبیاری در سیستان و بلوچستان درحال اجرا

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۶ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان امسال در حال تجهیز به سیستم‌های نوین آبیاری است.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
❇️آبخیزداری و آبخوان‌داری؛ راه مقابله با پدیده فرونشست زمین

🔸مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: انجام فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری به منظور تغذیه دشت‌ها، کاهش بهره‌برداری از سفره‌های زیرزمینی و تغییر الگوی کشت از اقدامات پیشگیرانه و مقابله با پدیده فرو‌نشست زمین است.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧 کمبود آب ترمز صنعت پتروشیمی ایران را می‌کشد؟

💧به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، برنامه ایران برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی در نزدیکی فیروزآباد همه پیش شرط های لازم برای شروع یک پروژه عظیم را دارد: موافقت مقامات ارشد نظام، تامین مالی و منابع عظیم گازی برای تامین خوراک مجتمع.

اما با گذشت یک دهه، کار ساخت این مجتمع تنها 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. علت کندی کار، کمبود منابع آبی است که باید برای خنک سازی این مجتمع مورد استفاده قرار گیرد.

حمیدرضا سلیمان نژاد، یکی از مدیران این پروژه در این باره گفت: «در مطالعات اولیه پروژه، اشتباهاتی در محاسبه مقدار آبی که این مجتمع نیاز دارد صورت گرفته است... آنها متوجه شده اند که این مجتمع آب خیلی زیادی لازم دارد، اما منطقه توانایی تامین این میزان آب را ندارد.»

سرنوشت مجتمع پتروشیمی فیروزآباد، سرنوشت مشابه سایر پروژه های پتروشیمی در ایران است. با وجود اینکه ایران دارای منابع عظیم نفت و گاز است و تمایل دارد تولید محصولات پایین دستی را که با سهولت بیشتری می توانند تحریم های را دور بزنند، کمبود منابع آبی یکی از موانع پیش روی پروژه های اینچنینی به شمار می رود.

بر اساس برآوردهای رویترز، حداقل دوازده پروژه پتروشیمی، کود شیمیایی و پالایشگاهی با ظرفیت تولید مجموعا بیش از 5 میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال به دلیل مشکل کم آبی به تاخیر افتاده است.

این فهرست از طریق رصد گزارش های رسانه های دولتی، اظهارات مدیران پروژه ها، تجار و جزئیات منتشر شده توسط برخی از شرکت ها و یا سهامداران عمده ای طرح ها جمع آوری شده است.

شرکت پتروشیمی فسا و شرکت پتروشیمی داراب که هر کدام 30 درصد از سهم شرکت پتروشیمی فیروزآباد را در اختیار دارند، حاضر به اظهارنظر در این زمینه نشده اند.

یک تاجر ایرانی که در پروژه های پالایشگاهی فعالیت داشته است در این باره گفت: «بسیاری از این پروژه ها توسط آن دسته از نمایندگان مجلس پیشنهاد شده اند که تلاش داشته اند در حوزه های انتخابیه خود اشتغالزایی کنند. متاسفانه مطالعات فنی تا حد زیادی در این پروژه ها نادیده گرفته شده است.»

کمبود آب یکی از چالش هایی است که تهران جهت افزایش تولید فرآورده های پتروشیمی خود جهت دور زدن تحریم ها با آن مواجه است. ردیابی محموله های پتروشیمی دشوارتر از ردیابی محموله های نفت خام ایران است.

بر اساس برآوردها، ارزش صادرات نفت ایران به دلیل تحریم های دولت آمریکا به حدود 700 میلیون دلار در ماه کاهش یافته است. اما تهران ماهانه حدود 500 میلیون دلار فرآورده نفتی صادر می کند.

پالایشگاه های نفت و دیگر مجتمع های فرآوری نفت برای خنک سازی تجهیزات خود به آب احتیاج دارند. تولید یک گالن بنزین نیازمند 0.61 تا 0.71 گالن آب است. اما هدایت منابع محدود آبی از زمین های کشاورزی به سمت صنعت پتروشیمی چندان عاقلانه نیست.

پروژه فیروزآباد در یک منطقه خشک در جنوب کشور کلنگ زنی شده و هدف آن تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن است. بر اساس برآوردها، مجتمعی با این ظرفیت سالانه بیش از 2 میلیون تن آب مصرف می کند. دولت که نگرانی پایین آمد سطح سفره های آبی کشور است، خواهان انتقال این پروژه 500 میلیون دلاری به مناطق ساحلی است تا بتوان از آب دریا برای خنک سازی تجهیزات آن استفاده کرد، اما مقامات محلی مخالف انتقال پروژه هستند و همین عامل توقف کار این طرح شده است.

تاخیر در تکمیل کار این پروژه موجب اختلال در 4 پروژه دیگری شده که قرار بوده از اتیلن تولیدی این مجتمع استفاده کنند. اما به رغم چالش های موجود، ایران ظرفیت پالایشگاهی خود را افزایش داده و در ماه فوریه به خودکفایی در صنعت بنزین رسیده است.

مجتمع های پتروشیمی ایران هم اکنون ظرفیت تولید سالانه 65 میلیون تنی را دارند که 22.5 میلیون تن آن صادر می شود. دولت قصد دارد ظرفیت این مجتمع ها را در طی 2 سال به 91 میلیون تن و در طی 5 سال به 130 میلیون تن برساند. ظرفیت پالایشگاهی ایران هم اکنون حدود 2.23 میلیون تن است که مقام دوم را پس از عربستان در منطقه در اختیار دارد.

📌لينك خبر در خبرگزاري تسنيم

Join👉@WaterOnline💧
Forwarded from Water Online
📸عکس روز: برداشت زعفران در گلستان

استان گلستان در شمال شرقی ایران مرکز کاشت زعفران است؛ طلای سرخ. اینجا روستای وامنان از توابع شهرستان آزادشهر در گلستان است. این روستا با جمعیت دو هزار نفری‌اش به دلیل کشت زعفران ممتاز، شهرتی جهانی کسب کرده است.

وبسایت خانه آب ایران:
🌐waterhouse.ir

Join👉 @WaterOnline💧
❇️با استفاده از توری آب تولید کنید

🔸یکی از جدیدترین روش‌ها در بسیاری از نقاط دنیا برای بدست آوردن آب استفاده از مه است که اصطلاحا به آن clouds fishing گفته می‌شود.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
ترويج فرهنگ صرفه‌جويی هم‌زمان با روز ۱۳ آبان


🔹 آموزش روش‌هاي مصرف درست آب به دانش‌آموزان دبستان استاد عظیم توسط روابط عمومی آبفای منطقه ۴ تهران

منبع: مجله آب تهران

@WaterAdaptation
❇️صنایع اصفهان، پیشگام در مقابله با کم آبی

🔸برای مقابله با کم‌آبی و استفاده بهینه از آب، پروژه استفاده از پساب در صنعت با تعامل سازنده شرکت آب منطقه‌ای اصفهان و آب و فاضلاب استان و با مشارکت صنایع، به‌ویژه فولاد مبارکه اصفهان، آغاز شده است.

اما باید دید این پروژه تا چه حد می‌تواند در کاهش مصرف آب در صنایع تاثیرگذار باشد؟

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
📸 شابج یا راتون در روستای مرمکده

🔺به گزارش پایگاه خبری لاهیجان، شابج یا راتون یک محصول با ارزش و کم رنج است که از باقیمانده خوشه های برنج حاصل می شود.
این محصول دارای مزیت های فراوانی است هم از لحاظ غذایی و هم از لحاظ اقتصادی.
ارزش غذایی آن تفاوت چندانی با محصول اصلی و اولیه برنج ندارد. این زراعت یکی از راه های موثر در افزایش درآمد کشاورزان بوده و نوعی صرفه جویی در مصرف منابع و آب نیز به حساب می آید.🔻

منبع: کانال خبری لاهیجان

وبسایت سازگاری با کم آبی:
🌐waterhouse.ir/wsa

@WaterAdaptation
❇️تولید آب آشامیدنی با استفاده از پنل های خورشیدی

🔸پنل خورشیدی خاصی که هیدروپنل نام دارد، درکنار تولید برق، می‌تواند از طریق مایع‌سازی بخار آب در هوا، آب آشامیدنی هم تولید کند.

🔸این سیستم پنل خورشیدی که Source نام دارد، توسط استارت‌آپی به نام Zero Mass Water با هدف «مردمی کردن آب آشامیدنی» توسعه یافته است و بخار آب موجود در هوا را به آب تمیز و قابل شرب تبدیل می‌کند.

👈بیشتر بخوانید👉

#خبر

@WaterAdaptation
❇️راهکار عبور از خشکسالی در استان بوشهر

🔸مدیر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه‌ای بوشهر استقرار برنامه جامع سازگاری با کم آبی استان و مدیریت منابع آب نامتعارف را راهکار عبور از شرایط فعلی دانست.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
❇️کشت زعفران مناسب برای مناطق کوهستانی و خشک گیلان

🔸«تیمور امینی» تولیدکننده نمونه زعفران از تجربه خود درباره کشت زعفران می‌گوید.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
Forwarded from WaterStore
📙 #کتاب

🔹محاسبه و ارزیابی رد پای آب

📚ناشر: انتشارات دانشگاه تهران
📝مترجمین: دکتر علی سلاجقه، دکتر کاوه مدنی لاریجانی

#سفارش_آنلاین در وبسایت خانه آب ایران

👇👇

https://bit.ly/33wWMJR

Join 👉 @WaterStore 🛍
Forwarded from Water Online
❇️اهمیت آب در ایران باستان از زبان «تورج دریایی»

🔸دکتر تورج دریایی، استاد دانشگاه کالیفرنیا در ارواین درباره اهمیت آب در ایران باستان، قوانین استفاده از قنات در دوران ساسانی و دیگر مسائل مرتبط توضیح می‌دهد.

👈ببینید👉

#ویدئو

Join👉 @WaterOnline💧
Forwarded from WaterStore
📙 #کتاب

🔹استحصال آب برای کشاورزی در مناطق خشک

📚ناشر: انتشارات دانشگاه تهران
🖌مؤلفین: طیب اویس، دیتر پرینز، احمد هاشم
📝مترجمین: دکتر محمد ابراهیم بنی حبیب، مهندس مژگان اسعدی مهربانی، مهندس مارینا عزتی امینی

#سفارش_آنلاین در وبسایت خانه آب ایران

👇👇

https://bit.ly/36TIHIE

Join 👉 @WaterStore 🛍
آب مایه حیات، نه جاروی حیاط

#آب_جارو_نیست

@WaterAdaptation
❇️تصویب برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان خراسان رضوی

🔸«بنفشه زهرایی» مدیرکل دفتر مديريت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو گفت:

🔸برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان خراسان رضوی پس از دو سال همکاری بین نهادها و ذی‌نفعان آب در استان خراسان رضوی و ۱۰ ماه بررسی و اصلاح توسط دستگاه‌های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، در سیزدهمین جلسه کارگروه در هجدهم آبان‌ماه مصوب شد.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
وزیر نیرو در حاشیه جلسه هیئت دولت:
7500 کیلومتر رودخانه در اولویت لایروبی و آزادسازی/ تمرکز کشت برنج در استان‌های شمالی تا سه سال آینده/ درس‌های سیلاب گذشته دقیقا مورد توجه است

🔸وزیر نیرو گفت: براساس مصوبه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی مقرر شده است ظرف سه سال آینده با اتخاذ تدابیر لازم کشت برنج تنها در استان‌های شمالی صورت بگیرد.

منبع: نیروآنلاین

#خبر

@WaterAdaptation
❇️شیوه تشویقی استفاده از فناوری‌های کاهنده مصرف آب مشخص شد

🔸دستورالعمل اجرایی «کمیته مدیریت مصرف آب شرب» برای توسعه اقدام های بهینه‌سازی مصرف آب در بخش آب شرب و در چارچوب حمایت از فناوری‌های کاهنده مصرف آب همراه با ایجاد شیوه انگیزشی برای ترغیب آحاد جامعه به استفاده از فناوری‌های روز کاهنده‌ مصرف ابلاغ شد.

شرح خبر

#خبر

@WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️انیمیشن نحوه تشکیل منابع آب زیر زمینی

🔸آمارها نشان می دهد تا سال ۲۰۵۰ میلادی نزدیک به ۵۵ درصد نیازهای آبی بشر از منابع آب زیرزمینی استحصال می‌شود و اگر به همین صورت ادامه یابد، ۷۰ درصد کشورهای جهان به نوعی با تنش آبی روبرو می‌شوند.

👈بیشتر بخوانید👉

@WaterAdaptation
2024/10/04 21:17:09
Back to Top
HTML Embed Code: