Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
بررسي وضعيت آبي كشورهاي آسيايي بر اساس شاخص‌هاي بين‌المللي

#نسخه_بحران_آب

روزنامه دنياي اقتصاد:goo.gl/8mEdNx

بر اساس شاخص فالكن‌مارك #ايران در وضعيت #بحراني و بر اساس شاخص سازمان ملل در وضعيت #بحران_شديد قرار دارد.

گزارش كامل مركز پژوهش‌هاي مجلس:
👇👇👇

https://www.tg-me.com/WaterOnline/7290
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
با اجرای طرح عملیات خوب کشاورزی (جی‌ای پی) در سمیرم
برداشت ارقام اصلاح شده سیب زمینی مقاوم به کم آبی

با نظارت کارشناسان بخش کشاورزی شهرستان سمیرم، میزان برداشت سیب زمینی تا ۴۰تن در هر هکتار رسید.

join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
#رويداد

شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري

جشنواره هنري هفته #پژوهش

ويژه دانشجويان، فارغ‌التحصيلان، پژوهشگران و دانش‌آموزان

موضوع: فرصت‌ها و چالش‌های ملی

زیرعنوان‌ها:
مدیریت آب و خاک
حمل و نقل و آلودگی محیط زیست
سلامت و درمان
فرهنگ و سرمایه اجتماعی
فضای مجازی

مهلت ارسال آثار: 30 آبان‌ماه 1397

لينك: goo.gl/8UgCLg

فرم ارسال آثار: goo.gl/6cTTNb

join👉 @WaterOnline
موافقت هیئت وزیران با ممنوعیت کشت برنج خارج از استان‌های گیلان و مازندران

هیئت وزیران در جلسه امروز (چهارشنبه 9 آبان‌ماه) خود به ریاست رییس جمهور، با اجرای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های کشت برنج در خارج از استان‌های گیلان و مازندران موافقت کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، هیئت وزیران در جلسه امروز خود به ریاست رییس جمهور، با اجرای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های کشت برنج در خارج از استان‌های گیلان و مازندران موافقت کرد.
دولت این تصمیم را در راستای سیاست‌های کنترل سطح زیر کشت بهاره و زمستانه و با توجه به محدودیت‌های منابع آبی در حوضه‌های آبریز و استان اتخاذ کرد.
براین اساس با توجه به محدودیت‌های منابع آبی در حوضه‌های آبریز، کشت برنج در خارج از استان‌های گیلان و مازندران با محدودیت روبرو می‌شود.

لينك: http://paven.ir/Detail.aspx?ANWID=73216

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رضا اردکانیان ، وزیر نیرو
توقف کشت برنج در استانهای غیر شمالی تا سه سال آینده

خبرگزاري ايرنا: 9 مهرماه

مصوبه هيئت‌وزيران(9 آبان‌ماه):👇👇

https://www.tg-me.com/WaterAdaptation/188
بر اساس شاخص SPEI دوره يكساله منتهي به پايان مهرماه 1397، بيش از 90 درصد مساحت كشور تحت تاثير درجات مختلفي از انواع خشكسالي هست. سازگاري با كم آبي را جدي بايد گرفت.

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیش از یک چهارم آب در شبکه شهری کشور هدر می رود. 

معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: هم اکنون میزان هدر رفت آب در شبکه های توزیع آب شهری 25/5 درصد است.

فهمی، کاهش تلفات آب را یکی از راهبردی ترین راه های مقابله با کم آبی در کشور دانست و افزود عمری از شبکه های آبرسانی کشور گذشته است و بسیاری از این شبکه ها فرسوده و دچار نشتی هستند.

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
شب فرهنگ همزيستي با آب

يزد-23 آبان‌ماه

کانال تخصصی اطلاع رسانی رویدادهای حوزه آب:
https://www.tg-me.com/WaterVoice
Forwarded from Water Events
مديريت منابع آب و سازگاري با خشكسالي

دوشنبه 29 آبان‌ماه

#اردبيل

کانال تخصصی اطلاع‌رسانی رویدادهای حوزه آب:
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
مصوبه ممنوعيت كشت برنج.pdf
455.8 KB
متن كامل مصوبه محدوديت‌ها و ممنوعيت‌هاي #كشت_برنج


❇️هیئت وزیران در جلسه 9 آبان 1397 به پیشنهاد وزارت نیرو کشت برنج براساس الگوی کشت وزارت جهادکشاورزی صرفاً در استان‌های گیلان و مازندران مجاز دانست. و برطبق تبصره این مصوبه در خارج از استان‌های گیلان و مازندران، خشکه‌کاری برنج مشروط به آبیاری تحت فشار و نصب کنتور توسط متقاضی و یا تحویل حجمی و استفاده از حداکثر (7000) مترمکعب آب در هکتار در یک دوره کشت که به تأیید مشترک جهادکشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای استان برسد، مجاز شمرده شده است.

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
قائم‌مقام مدیرعامل آبفای تهران در گفت‌وگو با فارس: رایگان شدن آب شرب مدارس فاجعه بود.

#ناسازگاري_با_كم_آبي

⭕️ قائم‌مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران مصوبه رایگان شدن آب و برق مدارس فاجعه بود، گفت: گزارشی در حال تهیه است که نشان می‌دهد مصرف آب شرب مدارس و مساجد قبل و بعد از تصویب از سوی مجلس چه میزان بوده است.

⭕️ علیرضا نوذری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد مصوبه رایگان شدن آب و برق مدارس،گفت: این طرح برای مدیریت مصرف آب و فرهنگ‌سازی و استفاده آب فاجعه است، چون کسانی که قرار است فرهنگ و آینده کشور را بسازند، اگر آب شرب آنها مجانی باشد، برای مصرف بهینه آب چندان تلاش نمی‌کند. وی افزود: سوال این است، چرا باید نمایندگان مجلس طرحی را تصویب کنند که مدیران مدارس چون هزینه آب و برق آنها رایگان است، تلاشی برای فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف آب انجام ندهند.وی ادامه داد: امیدواریم نتایج این طرح باعث شود که نمایندگان به این نتیجه برسند که این مصوبه کار اشتباهی بوده است.

⭕️نوذری‌پور خاطرنشان کرد: گزارشی در حال تهیه است که نشان خواهد داد میزان مصرف آب شرب مدارس و مساجد قبل و بعد از تصویب از سوی مجلس چگونه بوده است، بنابر این آمارها قطعاً نشان خواهد داد که این طرح اشتباه بوده است.

⭕️ قائم‌مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در روایات آمده است که علم در کودکی مثل حکاکی در روی سنگ است، پس در کودکی است که رفتار و نقش انسان‌ها ساخته می‌شود و وقتی مصرف آب شرب در مدارس رعایت نمی‌شود، عملاً این رفتار تا بزرگسالی بر روی ذهن افراد باقی خواهد ماند.

⭕️ نمایندگان مجلس بهمن ماه سال گذشته تصویب کردند تمامی مدارس دولتی در سال آینده، از پرداخت هزینه مصرفی آب و برق و گاز در سقف الگوی مصرف معاف باشند و از سال جاری این مصوبه بر روی قبوض آنها اعمال شود.

❇️ دستورالعمل" نحوه تعيين الگوي مصرف آب و برق و گاز مدارس" ابلاغي سازمان برنامه و بودجه.

خبر مرتبط: پیامد رایگان شدن آب، برق و گاز؛ مصرف برق مساجد و مدارس تا سه برابر افزایش یافت.

join👉 @WaterAdaptation
دستورالعمل الگوي مصرف مدارس.pdf
1.2 MB
دستورالعمل" نحوه تعيين الگوي مصرف آب و برق و گاز مدارس" ابلاغي سازمان برنامه و بودجه.

بر اساس این دستورالعمل، مقادیر الگوی مصرف آب و مقادیر الگوی مصرف گاز در اقلیم‌های مختلف در دو دوره سرد و گرم تعریف شده است.

سقف این معافیت یک هزار میلیارد ریال است که شامل 600 میلیارد ریال گاز طبیعی، 300 میلیارد ریال برق و 100 میلیارد ریال آب است.

به دنبال این دستورالعمل، وزارت آموزش و پرورش موظف است فهرست اسامی مدارس دولتی را به وزارتخانه‌های نیرو و نفت اعلام کند.

خبر مرتبط:
رايگان شدن آب شرب مدارس فاجعه بود.

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
اثرات متناقض ايجاد سدها و مخازن بزرگ ذخيره آب بر تشديد #خشكسالي ( لينك مرجع)


❇️ نتايج يك پژوهش جديد توسط يك تيم از محققان بين‌المللي در حوزه خشكسالي نشان مي‌دهد كه بسیاری از سدها و مخازن به طور متناقض می توانند کمبود آب را که قصد کاهش آن را دارند، بدتر کنند. اين پژوهش در مجله Nature Sustainability منتشر شده است.

❇️ سدها و مخازن بزرگ یکی از رایج ترین شیوه های مقابله با کمبود خشکسالی و آب است. هدف ساده است: مخازن می توانند آب را در دوره های ترسالي ذخیره کنند، و سپس در طول دوره های خشک آن‌ها را رهاسازي كرده و در اختيار مصرف‌كنندگان و متقاضيان قرار دهند. اما نتايج پژوهش اخير نشان مي‌دهد كه افزايش ظرفيت ذخاير آب و ايجاد مخازن هر چه بزرگتر مي‌توانند در درازمدت اثرات ناخواسته‌اي را در پي داشته و حتي كمبود آب را تشديد كنند.

❇️نویسندگان اين پژوهش چنين استدلال مي‌كنند كه در هنگام برنامه‌ريزي براي احداث مخازن جديد، دو پديده مي‌بايست در نظر گرفته شود؛ اول، چرخه عرضه و تقاضا و دوم اثر مخزن.

چرخه عرضه-تقاضا بر اين امر ناظر هست كه افزايش منابع آبي در دسترس منجر به افزايش تقاضاي آب شده و اين مسئله به‌سرعت هزينه‌هاي سرمايه‌گذاري اوليه صورت گرفته براي احداث مخازن ذخيره‌ را جبران مي‌كند. چنين چرخه‌هايي را مي توان به عنوان يك اثر بازگشتي مشاهده نمود. در اقتصاد محيط‌زيست اين نوع مسائل تحت عنوان پارادوكس ژوون ( Jevon's paradox) شناخته مي‌شوند. چرا كه آب بيشتري در دسترس هست، لذا مصرف آب نيز روند افزايشي خواهد داشت. از طرف ديگر كمبود آب جديد مي تواند با توسعه بيشتر مخازن جديد براي ذخيره‌سازي و دسترسي به آب، باعث افزايش مصرف آب تا كمبود بعدي شوند. به همين ترتيب چرخه عرضه و تقاضاي آب به سرعت به سمت بهره‌برداري بيشتر از منابع آب و تخريب محيط‌زيست منجر مي‌شود.

❇️اثر مخزن نيز ناظر بر اين مسئله هست كه وابستگي بيش از حد به مخازن، آسیب های بالقوه ناشی از خشکسالی و کمبود آب را افزایش می دهد. چرا كه، توسعه مخازن در اغلب موارد انگيزه‌‌هاي لازم براي كسب آمادگي و انجام اقدامات سازگاري را كاهش داده و لذا تاثيرات منفي كمبود آب را افزايش مي‌دهند. افزون بر این، دوره های طولانی تامین آب فراوان، که توسط مخازن پشتیبانی می شوند، می توانند وابستگی بیشتری به منابع آب ایجاد کنند که به نوبه خود آسیب پذیری های اجتماعی و آسیب های اقتصادی را در زمانی که کمبود آب در نهایت رخ می دهد، افزایش می دهد.

❇️ نویسندگان اين پژوهش چنين استدلال می کنند که تلاش برای افزایش عرضه آب برای مقابله با تقاضای رو به رشد آب، از پايداري لازم برخوردار نيست. از این رو، آنها معتقد به اتخاذ سياست‌هاي مبتني بر وابستگی کمتر به زیرساخت های بزرگ آب مانند سدها و مخازن و تلاش های بیشتری در حوزه اقدامات حفاظتي در بخش آب مي‌باشند.

❇️ در نهایت، نویسندگان معتقدند که افزايش دسترسي به آب براي پاسخ به تقاضاي رو به رشد آب امري فراگير در نقاط مختلف مي‌باشد، چرا كه خلاءهاي زيادي در حوزه شناخت و مطالعه ديناميك حاكم بر تعامل آب، جامعه و زيرساخت‌هاي بخش آب وجود دارد.

❇️پپيشنهاد اين تيم، ايجاد يك برنامه پژوهش بين‌رشته‌اي براي بررسي و تحليل اثرات درازمدت به ويژه پيامدهاي ناشناخته و ناخواسته ناشي از توسعه انواع مخازن و زيرساخت‌هاي تامين آب بر مبناي توزيع مكاني عرضه و تقاضاي آب مي‌باشد.

پ.ن: به‌نظر مي‌رسد كه اين پارادوكس در ايران نيز رخ داده هست و يكي از رويكردهاي كليدي حاكم بر مديريت بخش آب در چند دهه اخير بوده است.



join👉 @WaterOnline
🌺 یک رویداد قابل تقدیر
میدان ورودی دانشگاه فردوسی مشهد با الگوی خشک منظر و زیبا
به امید توسعه این الگو در راستای کاهش مصرف آب
@NajianAbNGO
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ضايعات مواد غذايي در ايران و هدررفت بيش از 9 ميلياردمترمكعب از منابع آبي

تهيه شده توسط شركت مديريت منابع آب ايران

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
مدیرکل دفتر مديريت مصرف و ارتقاي بهره‌وري آب و آبفای وزارت نیرو، فهرست استان‌ها، شرکت‌ها و ارگان‌های پیشتاز در کاهش مصرف آب را اعلام کرد.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت‌نیرو (پاون)، "بنفشه زهرایی" افزود: مقایسه آمار مصرف آب ساختمان‌های دولتی در استان‌های مختلف طی تابستان 96 و 97 نشان می‌دهد که در استان‌های البرز، همدان و چهارمحال و بختیاری، بیشترین میزان صرفه‌جویی در مصرف آب به ترتیب به میزان 70، 53 و 39 درصد صورت گرفته است.

وی در خصوص ارگان‌هاي پيشتاز کاهش مصرف آب در استان تهران تصریح کرد: سازمان قضايي نيروهاي مسلح با 80.4 درصد کاهش مصرف، نهاد رياست جمهوري با 66.4 درصد و وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با 61.1 درصد کاهش مصرف نیز ارگان‌های پیشروی استان تهران در زمینه کاهش مصرف آب بوده‌اند.

مدیرکل دفتر مديريت مصرف و ارتقاي بهره‌وري آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: از مجموع 44 هزار و 392 اشتراک آب دولتي در سطح کشور، طی تابستان امسال تعداد 5 هزار و 659 ساختمان به لحاظ سازگاری با استانداردهای مدیریت مصرف آب مورد ممیزی قرار گرفت و مجموعه اقدامات ممیزی برای سایر اشتراکات دولتی در دست پیگیری است.

زهرایی با بیان اینکه کم‌آبی فراگیر تابستان 1397 در بسیاری از استان‌ها منجر شد تا 334 شهر کشور تحت تنش آبی قرار گیرند، افزود: تلاش‌های گسترده‌ای در وزارت نیرو در راستای کاهش تنش آبی صورت گرفت و مجموعه‌اي از اقدامات هدفمند به‌ویژه مميزي و نصب کاهنده‌هاي مصرف در کليه استان‌ها کليد خورد.
وی ادامه داد: به‌همین‌منظور شرکت‌های آب و فاضلاب استان‌ها موظف شدند ضمن مکاتبه با دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های دولتی، خدمات ممیزی این ساختمان‌ها را به‌طور گسترده‌ای به انجام برسانند تا راهنمایی‌های فنی برای چگونگی کاهش مصرف آب را در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار دهند.

زهرایی اظهار کرد: بیشترین ممیزی ساختمان دولتی توسط شرکت‌های آب و فاضلاب استان‌های فارس، خراسان رضوی و کرمانشاه به ترتیب با تعداد یک‌هزار و 425، یک‌هزار و 30 و 816 ممیزی انجام شده است.

هیئت وزیران در تاریخ 13 تیرماه 1397 طی مصوبه‌ای دستگاه‌های اجرایی را موظف کرد تا با نصب کاهنده­هاي مصرف آب و اقدامات بهينه‌سازي مصرف، نسبت به تابستان سال 1396، 20 درصد در مصرف آب صرفه‌جويي کنند. در این تصویب نامه اشاره شده که در صورت عدم تحقق صرفه‌جویی 20 درصدی، دستگاه اجرايي ذی‌ربط، مشمول جريمه دو برابري در تعرفه آب مصرفی خواهد شد.

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
شيوه‌نامه_نحوه_امتيازدهي_مديريت.pdf
482.7 KB
شيوه‌نامه نحوه امتيازدهي شاخص‌هاي مديريت سبز در دستگاه‌هاي اجرايي-
موضوع بند الف ماده 3 آئين‌نامه اجرايي مواد 81 و 82 قانون خدمات مديريت كشوري- ابلاغي فروردين 1396

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
چک+ليست+آب.pdf
234.3 KB
مديريت سبز

چك‌ليست #آب

دبيرخانه نظام مديريت سبز- معاونت محيط انساني سازمان حفاظت محيط‌زيست

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
1512379471-green-managament.pdf
1.7 MB
دستورالعمل مديريت سبز

وزارت علوم، تحقيقات و فناوري

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
گزارش_نهايي_طرح_جامع_مديريت_مصرف.pdf
1.7 MB
گزارش نهايي طرح جامع مديريت مصرف آب شرب كشور

بهمن‌ماه 1388

دفتر مديريت مصرف و ارتقاء بهره‌وري آب و آبفا

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
2024/10/06 20:30:34
Back to Top
HTML Embed Code: