Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محققان یزدی به فناوری تولید کاشی بدون آب دست یافتند و این محصول را بومی سازی کردند.

join👉 @WaterAdaptation
مصوبه شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران در خصوص ضرورت توجه به توان و ظرفيت اقليمي مناطق در سياست‌گذاري و تهيه طرح‌هاي توسعه

مصوب آذرماه 1396

join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری یزد از احتمال اجرای طرح جداسازی آب شرب از بهداشت در چند شهرستان یزد خبر داد.

join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ضرورت کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی,علل و راهکار

برنامه روي خط خبر- 10 مهرماه

join👉 @WaterAdaptation
سازگاري با كم‌آبي چگونه امكان‌پذير است؟

هنوز كم‌آبي را جدي نگرفته‌ايم.

همشهري 21 مهرماه

join👉 @WaterAdaptation
فراخوان اجرای طرح توزیع و نصب کاهنده مصرف آب در قم

لينك خبر:
http://www.abfa-qom.com/node/4167
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from هشتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب
کارگاه آموزشی

🌀روش‌های صرفه‌جویی در مصرف و بازچرخانی آب شهری

🗓پنجشنبه ۳ آبان ۹۷ ساعت ۱۰-۸ (۲ ساعت)

📝همراه با اعطای گواهینامه

مدرس :مهندس سیاوش پاکدل، شرکت آب و فاضلاب یزد

💵 هزینه: ۵۰ هزار تومان

📌دانشگاه یزد، هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران

ثبت نام و اطلاعات بیشتر:
🌐http://bit.ly/2pTNANA

#کارگاه_آموزشی

@ncwrm 👈🏻به ما بپیوندید
Forwarded from Water Academy
⭕️ سلسله نشست‌های تخصصی
#موسسه_تحقیقات_آب
#وزارت_نیرو

نشست شماره #۱
#آمایش_آب_محور

یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷
ساعت ۱۴ تا ۱۷

🔸اطلاعات تکمیلی:
WRR-WRI.IR
ثبت نام:
goo.gl/J7sTnd

خانه آب ایران
🆔 @WaterHouse💧
بازگشت گونه‌هاي بومي به فضاي سبز تهران

روزنامه همشهري 25 مهرماه

join👉 @WaterAdaptation
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در مشهد: سازگاری با شرایط کم آبی، جایگزین مقابله با خشکسالی شود .

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، حمیدرضا جانباز در آیین تودیع و معارفه مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد، به خشکسالی‌های متعدد کشور در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این باور به وجود آمده که موضوع تغییر اقلیم جدی است که در این خصوص دو رویکرد متصور است، رویکرد اول همان مقابله با خشکسالی و کم آبی است که این رویکرد امروزه در دنیا کنار گذاشته شده و رویکرد دیگری تحت عنوان سازگاری با شرایط کم آبی مطرح می شود.
وی افزود: شهر مشهد و تأمین دغدغه آب زائران و مجاوران امام رضا(ع) همواره جزو اولویت‌های وزارت نیرو بوده، زیرا این شهر ابعاد بین المللی یافته و اقدامات در آن نیز باید در سطح بین المللی صورت پذیرد.
جانباز با تاکید بر اقدامات ارزنده شرکت آب و فاضلاب مشهد در سال اخیر گفت: طراحی و اجرای هوشمندترین سامانه ایستگاه پمپاژ در کشور، اجرای شبکه فاضلاب و احداث تصفیه‌خانه های فاضلاب جدید بخشی از این اقدامات است.
همچنین علیرضا طباطبایی مدیرعامل پیشین شرکت آب و فاضلاب مشهد در این مراسم گفت: با عنایت حضرت رضا(ع) و در شرایط بسیار سخت بحران توانستیم از تابستان گذر کنیم و این نمونه بارز زحمات و تلاش های شبانه روزی در شرکت آب و فاضلاب مشهد است.
وی افزود: هم اکنون تلاش در جهت افزایش بهره وری و ایجاد یک سبد مالی برای پایدار نمودن خدمات شرکت بسیار ضروری و بهره گیری از بخش خصوصی و موضوع مهندسی ارزش از اهمیت بالایی برخوردار است.
حسین اسماعیلیان، مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز گفت: در مدت تصدی، با همکاری و همیاری نیروهای شرکت از هیچ کوششی برای خدمت رسانی به مجاوران و زائران حضرت رضا(ع) و توسعه زیر ساخت‌های آب و فاضلاب دریغ نخواهیم کرد.
در این آیین که دو تن از معاونان شرکت مهندسی، معاون استاندار خراسان رضوی، فرماندار و یک عضو شورای اسلامی شهر مشهد حضور داشتند، "حسین اسماعیلیان" به عنوان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد، "علی رضا طباطبایی" به عنوان مدیرکل دفتر نظارت بر بهره برداری آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و "عباس مهری" به عنوان سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی معرفی شدند.

لينك خبر: http://paven.ir/Detail.aspx?ANWID=72928

join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ضرورت توسعه كشت گياهان كم‌آبخواه

#يزد

join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کارشناسان همواره بر حذف چمن از فضای سبز کلانشهرها به دلیل مصرف بالای آب تاکید می کنند.

خرده‌چوب جايگزين #چمن

#خشك_منظري

join👉 @WaterAdaptation
کارگاه آموزشی سازگاری با کم آبی و ارتباط شهرها و حوضه‌های آبریز و هشتمین نشست آسیایی G-WADI و دومین نشست تخصصی برنامه ابتکار بین المللی خشکسالیIDI از تاریخ 19لغایت 21 آذر ماه سال 1397 و با میزبانی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری (تحت پوشش یونسکو) و برنامه بین المللی آبشناسی یونسکودر مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

لينك خبر: goo.gl/xkMLg4

join👉 @WaterAdaptation
با اجرای بازچرخانی آب خاکستری صورت می‌گیرد؛ صرفه جویی سالانه ۲ میلیون لیتر آب شرب در پردیس علوم دانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پردیس علوم، با اجرای بازچرخانی آب خاکستری توسط هسته حذف، بازیافت و بهیافت آلاینده‌های شیمیایی سالانه ۲ میلیون لیتر آب شرب در پردیس علوم دانشگاه تهران صرفه‌جویی می‌شود.

بنا بر این گزارش، ایران به دلیل شرایط جغرافیایی و کمبود نزولات جوی و به ویژه در طی سال‌های اخیر با کمبود آب مواجه بوده و ضروری است در این مورد چاره‌اندیشی شود. بازیافت آب خاکستری علاوه بر ایجاد یک منبع جایگزین برای مصارفی نظیر فلاش‌تانک‌ها و آبیاری، موجب کاهش بار ورودی به تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و کاهش هزینه‌های انتقال و صرفه‌جویی آب مصرفی می‌شود.

در این راستا طرح بازیافت آب خاکستری در پردیس علوم دانشگاه تهران به همت دکتر علیرضا بدیعی، استاد دانشکده شیمی پردیس علوم، وارد مرحله اجرایی شده و تاکنون بخشی از این پروژه به صورت عملی اجرا شده است که با فراهم شدن امکانات و تجهیزات به شکل کامل اجرا خواهد شد.

سالانه به طور متوسط در پردیس علوم با حدود ۲۵۰۰ دانشجو و ۵۰۰ کارمند و عضو هیأت علمی حداقل دو میلیون لیتر فاضلاب تولید می‌شود. سالانه این حجم آب بدون استفاده به سیستم فاضلاب شهری وارد می‌شود. این در حالی است که بازچرخانی و بازیافت آب خاکستری مزایای بسیاری دارد و باعث صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف آب و سایر هزینه‌های مرتبط می‌شود و اجرای چنین طرح‌هایی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر و نیازمند حمایت مراجع ذیربط است.

در این طرح با استفاده از یک سیستم تصفیه ساده، طی چند مرحله تصفیه اولیه برروی فاضلاب انجام و آب فاضلاب برای استفاده مجدد آماده می‌شود. با توجه به اینکه مشکل اصلی در استفاده از فاضلاب، آلودگی میکروبی است در این طرح از روش‌های نوین مانند روش میکروب‌زدایی فوتوکاتالیستی برای حذف آلاینده‌های میکروبی استفاده شده و آب تصفیه شده مجدداً برای استفاده در فلاش‌تانک‌ها به سیستم بازگردانده می‌شود.

لينك خبر: https://goo.gl/zeFDZP

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
مدیریت بحران آب در سه سناریو

ارزیابی شاخص‌های مختلف بین‌المللی حاکی از آن است که ایران در وضعیت تنش آبی قرار دارد. کارشناسان بر‌این باورند که وضعیت نابسامان مدیریت منابع موجود آبی کشور، یکی از علل اصلی قرار گرفتن در شرایط تنش آبی به‌شمار می‌رود. این در حالی است که آسیب‌شناسی‌ها نشان می‌دهد درصورت ادامه وضع موجود مدیریت منابع آب، ایران با مشکلات متعددی از جمله مشکلات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مواجه خواهد شد.

حال این سوال مطرح است که چه سیاست‌ها و راهکارهایی باید جهت مدیریت منابع آب و برون‌رفت از وضعیت تنش آبی در پیش گرفته شود تا این بحران ابعاد گسترده‌تری پیدا نکند؟ «بازوی پژوهشی مجلس» در گزارشی در زمینه گذر از بحران آب (https://www.tg-me.com/WaterOnline/7253)، راه‌حل‌های به کار گرفته شده توسط کشورهای موفق درگیر در خشکسالی و بحران آب را مورد بررسی قرار داده است.

نتایج این مطالعه تطبیقی حاکی از آن است که برای مدیریت بحران آب باید سه سیاست کلی «حفظ منابع موجود آبی و سیستم مدیریت توسعه‌یافته»، «مدیریت تقاضا» و «کاهش وابستگی به میزان بارش سالانه به وسیله استفاده از منابع آب بااطمینان» در دستور کار تصمیم‌سازان کشور قرار گیرد.

آمارها نشان می‌دهد ایران به دلیل بارش سالانه کمتر از یک‌سوم متوسط جهانی، در زمره کشورهای با محدودیت منابع آب قلمداد می‌شود. آب در فرآیند توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر منطقه، نقش عمده و کلیدی دارد و در ایران به دلیل کمبود منابع آب، مدیریت صحیح آن برای رسیدن به توسعه پایدار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نتایج تحقیقات کمیسیون توسعه پایدار سازمان ملل حاکی از آن است که اگر کشوری سالانه بیش از ۴۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر خود را برداشت کند، در وضعیت بحران شدید آب قرار خواهد داشت. حال بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۰۸ درصد از منابع آب تجدیدشونده ایران برداشت شده و در نتیجه کشور از نظر این شاخص در وضعیت تنش آبی شدید قرار دارد. در گزارش پیش‌رو به این پرسش پاسخ داده خواهد شد که با این روند مایوس‌کننده در مدیریت بحران آب چه باید کرد؟

باتوجه به اطلاعات جمع‌آوری شده از سیاست‌ها و راهکارهای اتخاذ شده توسط کشورهای موفق در زمینه مدیریت بحران آب، در این گزارش راه‌حل‌های مناسب برای مدیریت بحران آب در ایران پیشنهاد شده است. پیشنهادهای نهایی سه سیاست کلی «حفظ منابع موجود آبی کشور و سیستم مدیریت توسعه‌یافته»، «مدیریت تقاضا» و «کاهش وابستگی به میزان بارش سالانه به‌وسیله استفاده از منابع آبی بااطمینان» است. سیاست نخست: باتوجه به ارزیابی وضعیت آب کشور توسط شاخص‌های معتبر، به نظر می‌رسد مدیریت کمبود آب از طریق مدیریت صحیح منابع آب موجود امکان‌پذیر باشد. در همین راستا سیاست حفظ منابع موجود آبی کشور و سیستم مدیریت توسعه‌یافته را می‌توان در بندهای «جمع‌آوری اطلاعات کامل از سهم موارد مختلف در سیستم تولید، توزیع و مصرف آب»، «راه‌اندازی سامانه یکپارچه و دقیق برای کنترل کامل اطلاعات به‌‌صورت آنلاین در شبکه تولید، توزیع و مصرف»، «تهیه برنامه بلندمدت و کوتاه‌مدت برای کنترل سهم بخش‌های مختلف در مصرف آب، تکمیل اطلاعات آبخوان‌های مختلف»، «قیمت‌گذاری واقعی آب و منطقی کردن تعرفه‌های آب و فاضلاب»، «ارتقای راندمان عملکرد سیستم تولید و انتقال آب و کاهش اتلاف» و... خلاصه کرد. سیاست دوم: یکی از گام‌های عملی و زودبازده در کنترل منابع آبی، مدیریت تقاضای آب است. در این راستا پیشنهاد می‌شود راهکارهایی همچون «وضع تعرفه‌های تصاعدی چند مرحله‌ای و سنگین مطابق با قیمت واقعی آب»، «انجام مطالعات دقیق‌تر پیرامون ارزش‌گذاری آب»، «حفظ رونق کشاورزی به‌وسیله افزایش شاخص بهره‌وری»، «لزوم توجه ویژه به بخش کشاورزی باتوجه به سهم قابل توجه در بحران آب» و «افزایش تعرفه آب بخش کشاورزی به‌منظور اجبار کشاورزان به افزایش شاخص بهره‌وری» در دستور کار قرار گیرد. سیاست سوم: تامین منابع آب با اطمینان بالا همچون آب به دست آمده از نمک‌زدایی آب‌های دریا، در بسیاری از کشورهای موفق به‌عنوان روشی موثر مشاهده می‌شود. ایران نیز با توجه به مجاورت با دریای عمان، دریاچه خزر و دریای خلیج‌فارس موقعیت مناسبی از این لحاظ دارد. موارد ذکر شده پیرامون این سیاست نیز شامل «نمک‌زدایی آب‌های دریا و استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها»، «تصفیه فاضلاب، بستن چرخه آبی و استفاده از فاضلاب در بخش کشاورزی»، «ارائه مشوق و ترغیب کشاورزان به استفاده از پساب تصفیه‌شده»، «مدیریت آبخیزداری»، «پر کردن آبخوان‌ها به وسیله مدیریت سیلاب‌ها»، «استفاده از ظرفیت آبخوان‌ها و سفره‌های زیرزمینی برای جلوگیری از تبخیر آب» و «کنترل نوسانات تامین آب با استفاده از ظرفیت آبخوان‌ها و سفره‌های زیرزمینی» است.

روزنامه دنياي اقتصاد، اول آبان‌ماه: https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3455545

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
معاون آب و آبفای وزارت نیرو:دل به پروژه انتقال آب نبندید

معاون آب و آبفای وزارت نیرو می‌گوید در کوتاه مدت نمی‌توان پروژ‌های سنگین انتقال آب به یزد را تامین اعتبار کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نشست سازگاری با کم آبی با حضور مسئولانی از وزارت نیرو، رئيس کميسيون آب و کشاورزي مجلس، استاندار یزد و مدیران آب استان برگزار شد.

افزايش بهره وري آب در حوزه هاي شرب، کشاورزي و صنعت، محور نشست سازگاري با کم آبي استان یزد بود. رئيس کميسيون آب و کشاورزي مجلس در اين نشست با تأکيد بر افزايش بهره وري آب گفت: بايد در استان هايي همچون يزد به توسعه صنايع کم آبخواه، مديريت منابع موجود آبي و در مرحله بعد براي انتقال آب از مراکز مقرون به صرفه برنامه ريزي کرد.

کيخا افزود: مشکل کم آبي در تمام کشور وجود دارد و دليل عمده آن نبود رويکردهاي مديريت توسعه محور و بي توجهي به مقوله آب به عنوان عامل اصلي و محدود کننده توسعه است. استاندار هم در اين نشست با بيان اينکه استان يزد جزو استانهايي است که با سخت ترين شرايط زيست محيطي سازگاري پيدا کرده است افزود: يزد کم بارش ترين استان کشور است و تحت تاثير تنش آبي در مرکز کشور قرار گرفته و آنچه درباره اين استان به نادرستي مطرح مي شود اين است که آب انتقالي به اين استان به بخش کشاورزي و صنعت اختصاص يافته در حالي که چنين چيزي اشتباه است.

زماني قمي با تأکيد بر تعيين تکليف طرح هاي انتقالي آب به يزد و مشخص شدن مبدأ خط دوم انتقال آب به استان تصريح کرد: با توجه به هدف گذاري توسعه بايد وزارت نيرو و سازمان برنامه و بودجه ضمن اعلام هزينه هاي انتقال آب از هر نقطه اي براي اجراي طرحها برنامه ريزي کنند.

استاندار يزد مشکل ديگر يزد بعد از سختي آب را 22بار تعرض به خط انتقال آب از اسفند ماه 96 تا مهرماه 97 عنوان کرد و گفت: از مسئولان کشوري تقاضا داريم علتهاي اين حادثه در حوزه امنيت را بررسي کند.
وي با بيان اينکه يزد دومين استان معدني با بيشترين تنوع و چهارمين استان صنعتي کشور است افزود: تأثير يزد در حوزه اقتصادي از مرزهاي جغرافيايي اين استان فراتر بوده و 50درصد کاشي و سراميک، 15درصد فولاد و 27درصد محصولات نساجي کشور در اين استان توليد مي شود.

مديرعامل شرکت آب منطقه‌اي استان يزد هم در این نشست با اشاره به اينکه وضعيت آب شرب استان يزد نگران‌کننده است افزود: در سال زراعي و آبي 96-97 ميزان بارش اين استان حدود 70ميلي‌متر بوده که نسبت به سال قبل از آن 7/5درصد کاهش داشته است.
جواديان زاده با بيان اينکه در استان يزد چاه‌هاي غيرمجاز زياد وجود ندارد تصريح کرد: در حال حاضر نزديک به 45درصد چاه‌هاي کشاورزي استان داراي کنتور است.

دبير کارگروه ملي سازگاري با کم آبي وزارت نيرو در اين نشست با بيان اينکه برنامه جامعي براي سازگاري با کم آبي در استان يزد تدوين شده است گفت: برنامه سازگاري با کم آبي، علل ايجاد وضع موجود و علت يابي آنرا مورد تحليل قرار مي دهد.
زهرايي افزود: در اين برنامه ها، هدف، رسيدن به آب مورد نياز براي شرب مردم و تعادل بخشي منابع سفره هاي زيرزميني است.

معاون آب و آبفاي وزارت نيرو هم در اين جلسه با بيان اينکه در کوتاه مدت نمي توان پروژهاي سنگين انتقال آب راتامين اعتبار کردافزود: در حال حاضر ناچاريم با شرايط فعلي خود را وفق دهيم و اولويت بندي ما تامين آب شرب مردم است.
سروش با اشاره به اینکه براي جبران صنعت مي توان از پساب ها بهره برد افزود:در حوزه کشاورزي بايد با تغيير الگوي کشت، نحوه آبياري و آموزش کشاورزان مصرف آب کشاورزي را کاهش داد.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

Join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
Seasonal forecast-Nov_2018.pdf
598.4 KB
پيش‌بيني فصلي كشور
تاريخ صدور: 30 مهرماه 1397

سازمان هواشناسي كشور

❇️نقشه‌های پیشیابی نشان از افزایش بارش فصل پاییز نسبت به بلندمدت دارند. در این فصل بیشترین افزایش بارش در دو سوم شمالی کشور به ویژه در استانهای حاشیه زاگرس مرکزی و شمالی، شمالغرب، شمالشرق و استانهای ساحلی خزر رخ خواهد داد. در آذر ماه بارش در نواحی جنوبی کشور متمایل به کمتر از نرمال است.
در زمستان بارش کشور اندکی کاهش یافته و در محدوده کمتر از نرمال قرار میگیرد.

❇️ میانگین دمای کشور در آبان ماه از 1 تا 2 درجه بیش از نرمال، در آذر در نواحی شمالی و شرقی کشور حدود 1 درجه کمتر از نرمال و سایر مناطق نرمال تا 1 درجه بیش از نرمال و در دی ماه میانگین دمای کشور از 1 تا 2 درجه بیش از نرمال بوده اما در برخی مناطق نوار شمالی کشور احتمال کاهش دما تا 1 درجه کمتر از نرمال وجود دارد.

Join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#سازگاري_با_کم_آبي راه برون رفت از بحران آب

استفاده از پساب در صنعت و تغيير الگوي کشت و آبياري در کشاورزي از برنامه هاي اصلي دولت براي جبران کم آبي است.

join👉 @WaterAdaptation
2024/10/06 22:41:01
Back to Top
HTML Embed Code: