Telegram Web Link
⚠️#فرونشست، دلهرۀ بزرگ ایران‌زمین

⚠️آخرین مرحله از مرگ سرزمینی

🗞روزنامه اطلاعات (لينك گزارش)

#فرونشست

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور از ابتداي سال آبي تا 18 شهريورماه 1402

📈حجم تجمعي ورودي به مخازن سدها: 38.8ميليارد مترمكعب (افزايش 27 درصدي نسبت به سال قبل)

📈حجم تجمعي خروجي :35.18ميليارد مترمكعب (افزايش 18 درصدي نسبت به سال قبل)

📊📈حجم آب موجود مخازن:22.62ميلياردمترمكعب (افزايش 14 درصدي نسبت به سال قبل)

درصد پرشدگي:46 درصد

دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور-شركت مديريت منابع آب ايران

join👉 @WaterOnline
برنامه گذر از تنش.pdf
2.2 MB
💧برنامه گذر از تنش آبي 1402-مشهد

🟣شهرستان مشهد با شرایط تنش آبی حاصل از خشکسالی و کاهش شدید حجم منابع آب‌های سطحیِ تأمین‌کننده آب شهر روبرو شده است. از این رو، با توجه به وظایف محوله در امر برنامه‌ریزی عملیاتی و تعریف طرح‌های مدیریت مصرف و هم‌چنین اهتمام به ایجاد بهبودهاي رفتاري در زمينه مصرف آب، دفتر توسعه پایدار با همکاری سایر حوزه های شرکت آبفاي مشهد اقدام به تدوین «برنامه مدیریت مصرف جهت گذر از تنش آبی 1402» نموده است.
🟣این برنامه مدیریتی عملیاتی که بر اساس شاخص میزان فراهمی آب برای جامعه تحت پوشش تدوین شده است، مجموعه‌ای از اقدامات مورد نیاز درون سازمانی، برون سازمانی و بین دستگاهی در حوزه مدیریت مصرف را برای چهار دوره زمانی یک‌ساله، سه ماهه، یک ماهه و یک هفته، و سطوح خطر و هشدار متناسب، پیش‌بینی نموده است.
🟣 این برنامه شامل وظایف دستگاه‌های اجرایی شهرستان در دو قالب وظایف عمومی و وظایف اختصاصی می‌ باشد که طی دومین جلسه شورای اداری شهرستان مشهد مورخ 1402/03/01به تصویب رسیده و به کلیه دستگاه‌ها جهت اجرا ابلاغ گردید.


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
وظایف عمومی دستگاه‌های اجرایی در برنامه مدیریت مصرف آب و گذر از تنش آبی مشهد در سال 1402

⚠️کلیه دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌ها و نهادهای عمومی غیر دولتی "از هفته اول خرداد 1402" موظفند:
🟣 استفاده از کولرهای آبی فضاهای در اختیار را به مدت 3 ساعت کاهش داده و هم‌چنین نسبت به نصب سایه بان برای کولرهای آبی اقدام نمایند.
🟣 با انجام اقدامات فنی، حجم کلیه فلاش تانک‌های موجود در سرویس‌های بهداشتی را 30 درصد کاهش دهند.
🟣نسبت به رفع کلیه نشتی‌ها و موارد هدررفت آب در مواردی نظیر کولرهای آبی، شیرآلات خراب، سیفون‌های معیوب و ... در فضاهای مرتبط با دستگاه خود اقدام عاجل نمایند.
🟣نسبت به حذف یا خشک نمودن چمن و سایر گیاهان پر آب طلب در تمامی محوطه‌های مربوط به دستگاه اقدام نمایند. هم‌چنین ضروری است به منظور اطلاع‌رسانی این اقدام به مراجعین، نسبت به نصب اطلاعیه چراییِ این امر اقدام گردد.
🟣تمامی فضاهای آبنما در محوطه‌های مربوط به دستگاه خود را خاموش نموده و نسبت به تخلیه آب آن‌ها اقدام نمایند. هم‌چنین ضروری است به منظور اطلاع‌رسانی این اقدام به مراجعین، نسبت به نصب اطلاعیه چراییِ این امر اقدام گردد.
🟣با پیش‌بینی ایام کم‌آبی، نسبت به نصب مخازن ذخیره اضطراری آب در مجموعه خود اقدام نمایند. ضرورت این اقدام برای اماکن حساس نظیر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی متذکر می‌گردد.
🟣در فضاهای در اختیار خود نسبت به درج مطالب پیرامون اصلاح الگوی مصرف آب (روش‌های مصرف بهینه و جلوگیری از اتلاف آب، استفاده از کاهنده مصرف و ...) به صورت مستمر اقدام نمایند.
🟣با استفاده از فضاهای اطلاع‌رسانی در اختیار، نظیر بیلبوردها، تارنما و فضاهای مجازی مرتبط، مخاطبان خود را از وضعیت آبی نگران کننده در شهر مطلع نموده و راهکارهای مدیریت مصرف را به ایشان آموزش دهند. (توضیح: محتوا از طریق شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز در اختیار دستگاه قرار داده خواهد شد.)
🟣 تجهیزات کاهنده مصرف آب را در سرویس‌های بهداشتی و دیگر محل‌های برداشت آب نصب نمایند.
🟣 با برنامه‌ریزی منظم، جلسات آموزشی ارتقای سواد آبی را برای کارکنان دستگاه و خانواده‌های ایشان برگزار نمایند.
🟣به منظور تسهیل در امر اطلاع‌رسانی و هم‌چنین عضویت در کانال واحد خبررسانی، نماینده خود را به روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب مشهد معرفی نمایند.
🟣شعار «مصرف آب، نصف» را تا پایان سال 1402 در کلیه سربرگ‌های اداری دستگاه، درج نمایند.

🔗📘لينك دسترسي به برنامه گذر از تنش آبي 1402- مشهد

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️💧 سرنوشت‌ساز‌ترین تهدید خراسان‌رضوی

✍️ محمد علایی /مدیرعامل و رئیس پیشین هیات‌مدیره شرکت‌های آب خراسان‌شمالی و خراسان‌رضوی

🗞لينك متن كامل يادداشت در روزنامه دنياي اقتصاد

✍️⚠️ورشکستگی مرگبار آب در خراسان‌ رضوی، بزرگ‌ترین، خطرناک‌ترین و زندگی‌سوز‌ترین تهدیدی است که این آب و خاک در تاریخ کهن خود با آن روبه‌رو بوده است. چنگیز در آغاز قرن هفتم، نیشابور و سبزوار را نابود کرد و مردم و حتی گربه‌های این شهر‌ها را از دم تیغ گذراند، ولی نتوانست آبخوان‌های زیرزمینی را نابود کند و مردم، این شهرها را با لایروبی قنات‌های خراب‌شده آباد کردند. ولی ما با هزینه کردن اعتبارات سنگین، احداث صنایع پرآب‌طلب در کناره‌های کویر و برخی سدهای ویرانگر محیط‌زیست، حفر بیش از اندازه چاه‌های عمیق و برداشت بیمارگونه آب رایگان و رها کردن فاضلاب‌های خانگی، صنعتی، معدنی و خدماتی در محیط‌زیست، آبخوان‌های زیرزمینی و خاک‌های بارور را به گونه‌ای برگشت‌ناپذیر رو به نابودی می‌بریم و میراثمان برای فرزندانمان سرزمینی سوخته، بی‌آب، شکاف شکاف‌شده و ناپایدار خواهد بود. ........

✍️حالِ «آب» در استان خراسان‌رضوی ناخوش است. نزدیک ۹۰‌درصد آب این استان از آبخوان‌های زیرزمینی، گرانقدرترین دارایی بی‌جایگزین ملی، برداشت می‌شود. سال‌هاست که از آب‌های زیرزمینی بیش از اندازه برداشت می‌کنیم. از این‌رو تراز همه آبخوان‌های زیرزمینی بر هم خورده، سطح آب زیرزمینی هر سال کاهش می‌یابد؛ حجمی از آبخوان‌ها به گونه برگشت‌ناپذیری نابود و آب شور می‌شود؛ چشمه‌ها، قنات‌ها و چاه‌ها کم‌آب و خشک می‌شوند؛ زمین نشست می‌کند و شکاف می‌خورد؛ خاک‌های بارور کشاورزی به کانون‌های گرد و خاک تبدیل می‌شوند و پایداری راه‌ها و راه‌آهن، فرودگاه‌ها، خط‌های انتقال انرژی و آب و ساختمان‌ها یا ماندگاری زندگی تهدید می‌شود. اینها برخی از پیامدهای مهم ورشکستگی مرگبار آب هستند. کاهش میانگین بارش سالانه و افزایش دما، شدت، گستره و عمق ورشکستگی آب را بیشتر نیز می‌کند. ادامه این کجراهه سرزمینی سوخته و بی‌آب با زمین‌هایی شکاف‌خورده و ناپایدار است. برای نجات استان از ورشکستگی آبی چه باید کرد؟ ....

🟣به‌منظور نجات استان از این بلاهای خودساخته، تمدن پرافتخار کاریزی با پیشنه‌ای چند‌هزار ساله، دستاوردهای کشورهای پیشرفته و تهیه، تصویب و اجرای سند سازگاری با کم‌آبی استان «همیاران آب» تجربه‌های کارگشا و ارزنده‌ای هستند. راهکار، سپردن کار مردم به مردم، مدیریت مشارکتی آب بر مبنای خرد جمعی همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی تاثیرگذار، شفافیت، اخلاق، پاسخگویی، انصاف، رواداری و قانون‌مداری با راه‌اندازی بازار آب و واقعی کردن بهای آن است؛ تجربه‌ای کارآمد با دستاوردهای بسیار ارزنده و مشکل‌گشا. شوربختانه در دولت سیزدهم پیگیری جدی اجرای آن کنار گذاشته شد. از استاندار محترم که در دولت گذشته در تهیه، تصویب و اجرای آن کمک کردند، درخواست می‌شود ستاد همیاران آب استان را برای به‌روز کردن و اجرای مفاد آن فعال کنند تا بتوانیم این سرنوشت‌ساز‌ترین تهدید استان را به‌درستی مدیریت کنیم. «در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست.»

#چنگيز_خان
#آب_زيرزميني
#خراسان_رضوي
#تمدن_كاريزي
#ورشكستگي_آبي


join👉 @WaterOnline
به گزارش مركز روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان برنامه و بودجه كشور، نشست بررسي مسائل و الزامات توسعه استان فارس، با حضور دكتر «داود منظور»، معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور برگزار شد. (لينك)

رئيس سازمان برنامه و بودجه در ادامه نشست هم انديشي تاكيد كرد: يك مدل توسعه سازوكار با اقليم كم آبي براي كشور بايد تدوين شود چرا كه كمبود آب يكي از چالش هاي اساسي براي توسعه پايدار است بنابراين با شيوه هاي سنتي نمي توان كشور را توسعه داد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺تولید نهال‌های میوه کم آب بَر در دانشگاه آزاد مراغه

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
سالانه ۴۰ هزار کنتور هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی کشور نصب می‌شود.

شهرکرد_ ایرنا_ مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور و سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به لزوم نصب کنتورهای هوشمند بر روی تمامی چاه‌های آب ایران گفت: براساس برنامه هفتم توسعه کشور قرار است سالانه ۴۰ هزار کنتور هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی نصب شود.

🔴قاسم‌زاده به تدوین برنامه سازگاری با کم‌آبی برای استان‌های کشور اشاره و تاکید کرد: دولت سیزدهم ضعف‌های این طرح را حین اجرا شناسایی کرد.

🟣از یکم مهرماه سال‌جاری طرح مقابله با برداشت‌های مازاد و غیرمجاز در بخش آب عملیاتی و اجرایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فیروز قاسم‌زاده روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران در شهرکرد به وجود ۳۵۰ هزار حلقه چاه آب مجاز در کشور اشاره و تصریح کرد: از این تعداد تاکنون کنتور هوشمند بر روی ۱۱۰ هزار حلقه چاه نصب شده است.

هم‌اکنون بیش از ۴۰۰ هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در کشور وجود دارد که ۱۹ درصد آب مصرفی کشور در بخش‌های مختلف، از چاه‌های غیرمجاز برداشت می‌شود.

وی با اشاره به انسداد ۱۲۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور از سال ۱۳۹۴ تاکنون افزود: از این تعداد افزون‌بر ۲۳ هزار حلقه چاه در ۲ سال اخیر انجام شده است.

۵۰ درصد آورد آبی کشور مختص حوضه کارون است اما با کاهش بارش‌ها آب‌خوان‌ها در شرایط تحلیل قرار دارد.

برخی حوضه‌های آبریز ایران چالش داشت که در دولت سیزدهم سند جامع حوضه زاینده‌رود تهیه شد تا مصارف آشامیدنی، کشاورزی و صنعت به همراه بُعد اجتماعی آن مدیریت شود.

وی با اشاره به وجود ۶ حوضه آبریز خلیج‌فارس، دریای خزر، فلات مرکزی، دریاچه ارومیه، مرزی شرق و قره‌قوم در کشور گفت: از این حوضه‌ها خلیج‌فارس و دریای خزر می‌توانند در مسیر توسعه پایدار باشند اما چهار حوضه دیگر پایدار نیستند.

بازچرخانی آب به‌ویژه در صنعت، استفاده از آب دریا پس از شیرین‌سازی برای صنعت و آشامیدن و بهره‌مندی از پساب در صنعت ضروری است.به‌همین منظور دولت سیزدهم استفاده از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب پساب و بازچرخانی آن در صنعت را در دستور کار قرار داد.در این راستا ۵۰ طرح برای استفاده از ۳۳۰ میلیون مترمکعب پساب به سمت‌وسوی سرمایه‌گذاری هدایت شده است و این میزان تا پایان سال‌جاری به ۲ برابر می‌رسد.

#ايرنا

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊📊وضعيت بارش و بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور از ابتداي سال آبي تا پايان مردادماه 1402 (بر مبناي تقسيم‌بندي مديريت حوضه‌اي شركت مديريت منابع آب ايران)

📘مرجع: گزارش ماهانه آمار صنعت آب و برق-دفتر فناوري اطلاعات و امنيت فضاي مجازي وزارت نيرو

نقشه تقسيمات حوضه‌اي 9 گانه شركت مديريت منابع آب ايران (لينك)

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
🌾⚠️💧کشت دوم برنج در بابل؛ چاه و جیب هر ۲ خالی

🌾ساری - ایرنا - حدود نیمی از کشاورزان بابلی که به هشدارهای کارشناسان و مسوولان جهاد کشاورزی در خصوص ضررهای کشت دوم توجه نکرده بودند به این باور رسیدند که کشت دوم برنج آب چاه‌های شالیزاری را خالی و هزینه های زیاد، جیب این قشر زحمت کش را هم خالی کرده است.

🌾شهرستان بابل نزدیک به ۴۸ هزار هکتار زمین شالیزاری را در ۶ بخش لاله آباد، بندپی شرقی، بندپی غربی، بابلکنار، گتاب و بخش مرکزی دارد که این مقدار در میزان تولید و سطح زیرکشت رتبه نخست مازندران را دارا است.

🌾با وجود اعلام حساسیت های موجود نزدیک به نیمی از زمین های شالیزاری شهرستان بابل که بیش از ۲۱ هزار هکتار می باشد به زیر کشت دوم برنج رفته است. برخی از کشاورزان به این باور رسیده اند که هزینه کشت دوم برنج برای هر هکتار بیش از ۴۰۰ میلیون ریال می باشد که به هیچ عنوان صرفه اقتصادی برای آنها نخواهد داشت و از سویی دیگر بنا به گزارش برخی از دهیاران آب تعدادی از چاههای زمین شالیزاری ته کشیده بود و به ناچار حفاری های عمیق تری انجام می دادند تا به آب برسند......

📎لينك گزارش #ايرنا

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
⚠️ چرا حجم زیادی از مواد غذایی در ایران و جهان دور ریخته می‌شود؟

⚠️مجموع دورریز مواد غذایی در ۲۷ کشور اروپایی، ۹ میلیون تن در سال گزارش شده اما این آمار در ایران ۳۵ میلیون تن در سال است. براساس گزارش سازمان جهانی خواربار و کشاورزی (فائو) هر روز به‌ازای هر نفر، ۱۳۴ کیلوکالری غذا در ایران به هدر می‌رود. این میزان ضایعات مواد غذایی، ایران را در ردیف کشورهای تراز اول دنیا در زمینه هدررفت مواد غذایی قرار داده است. بر همین اساس سالانه ضایعات مواد غذایی در ایران معادل ۳۵‌ میلیون تن با ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد دلار است. حجم مواد غذایی هدررفته در ایران به اندازه‌ای است که با آن می‌توان غذای 15 میلیون ایرانی را در سال تامین کرد.

⚠️35 درصد محصولات کشاورزی تولیدی در ایران به هدر می‌رود. بر این اساس از 100 میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور 35 میلیون تن در سال دور ریخته می‌شود. در این زمینه می‌توان به 30 درصد ضایعات در نان، 25 تا 30 (و حتی 50) درصد ضایعات در میوه‌ها و سبزیجات، 10 درصد ضایعات در برنج، 25 درصد ضایعات در خرما و... اشاره کرد.

⚠️ منطقی شدن قیمت‌ها تاثیر زیادی در کاهش ضایعات در سفره دارد و باعث می‌شود غذای کمتری به وسیله خانواده‌ها دور ریخته شود. اقدامی که برای نان صورت گرفت و بر اساس آخرین بررسی‌ها واقعی شدن قیمت آن و حذف یارانه نان تا 30 درصد از دورریز آن کم کرد. ضایعات غذا در ایران از مزرعه تا سفره وجود دارد و مقصر فقط مصرف‌کننده نیست. علاوه بر فرهنگ غلط مصرف در جامعه ایران، سیستم توزیع غیراصولی و حمل‌ونقل غلط مواد غذایی، از گوشت و لبنیات گرفته تا سبزیجات تازه و میوه‌ها باعث می‌شود بخش زیادی از این مواد غذایی به هدر بروند.

#هفته_نامه_تجارت_فردا

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊خلاصه وضعيت بهره‌برداري از سدهاي مخزني كشور در انتهاي سال آبي 1402-1401

📈حجم تجمعي ورودي به مخازن سدها: 39.31ميليارد مترمكعب (افزايش 28 درصدي نسبت به سال قبل)

📈حجم تجمعي خروجي :36.6ميليارد مترمكعب (افزايش 19 درصدي نسبت به سال قبل)

📊📈حجم آب موجود مخازن:21.72ميلياردمترمكعب (افزايش 13 درصدي نسبت به سال قبل)

درصد پرشدگي:44 درصد

دفتر اطلاعات و داده‌هاي آب كشور-شركت مديريت منابع آب ايران

join👉 @WaterOnline
رفتار مصرف كننده.pdf
6 MB
📘عوامل اجتماعي موثر بر رفتار پايدار

🖌دفتر توسعه پایدار شرکت آب و فاضلاب استان تهران

#رفتار_مصرف_كننده
#توسعه_پايدار

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
بازتخصیص_کویر_درانجیر.pdf
7 MB
📘بازنگری تخصیص منابع آب در حوزه کویر درانجیر

🖌انديشكده تدبير آب ايران

✍️برداشت آب بیش از ظرفیت تجدیدپذیری از آبخوان‌ها موجب افت تراز ایستابی آب زیرزمینی شده است. با استمرار اضافه برداشت، میزان آبدهی چاه‌ها نیز کاهش یافته است تا بیش از پیش مشخص شود فعالانه یا به ناچار، باید مصرف آب زیرزمینی کاهش پیدا کند تا تعادل بین برداشت و تغذیه آبخوان برقرار شود. اما سیاستگذاری برای رسیدن به این تعادل همراه با پیچیدگی‌ها، عدم قطعیت‌ها و چالش‌های بسیار زیادی است. بخشی از این مسائل مربوط به فیزیک آب زیرزمینی است که پر از عدم قطعیت است و شناخت رفتار و پیش‌بینی‌پذیری آن را سخت می‌کند. اما بخش دیگری که در این گزارش به آن پرداخته می‌شود پیچیدگی‌های سیاسی- اجتماعی‌ است که خود را در حقوق آب نشان می‌دهد. این پیچیدگی شیوه‌های دستوری و یکسان برای همه را که با هدف کاهش مجوز برداشت آب صورت می‌گیرد، بی‌اثر می‌کند. ....

#بازتخصيص_آب
#كوير_درانجير

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧با منبع آب ایران چگونه سازگار شویم؟

🗞روزنامه آرمان امروز (لينك)‌

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
اجرای طرح کلان تغییر اقلیم با راهبری سازمان تات

🟣طرح کلان تغییر اقلیم در کشور با راهبری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و با همکاری موسسه‌های تحقیقاتی، بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان در حال اجرا است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی؛ معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: این طرح پنج ساله از دو سال پیش در سه بخش عمده آشکارسازی تغییرات اقلیمی، سازگاری با تغییرات اقلیمی و آموزش و ترویج در حال اجرا می‌باشد.
حسین جعفری درباره ضرورت تدوین و اجرای طرح کلان تغییر اقلیم اظهار داشت: ایران جزو تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بزرگ سوخت‌های فسیلی در جهان است و این عامل موجب شده بخش کشاورزی ما در برابر اثرات ناشی از تغییر اقلیم آسیب‌پذیر باشد.
وی افزود: تغییرات اقلیمی تاثیرات خود را هم در بخش کشاورزی و هم در منابع طبیعی نشان داده به طوری که تاثیرات آن در کاهش وسعت جنگل‌ها و برخی بلایای طبیعی مانند خشکسالی، سیل و توسعه سیستم‌های شکننده از جمله در بخش کوهستانی کشور قابل مشاهده است.
جعفری توضیح داد: سازمان تات با توجه به اهمیت تغییر اقلیم بر تولید و پوشش گیاهی کشور، طرح کلان تغییر اقلیم را تدوین و اجرای آن را آغاز کرده و یک بخش از این طرح در حوزه آشکارسازی است به طوری که در این طرح نخست باید ببینیم تغییرات اقلیمی چه تاثیراتی در سطح کلان دارد و در کدام بخش‌ها تاثیر آن بیشتر است و چگونه اثرات زیانبار آن در بخش‌های مختلف بروز می‌یابد.
وی با بیان این که تغییرات اقلیمی در کشور با شاخص‌هایی مانند افزایش میانگین سالیانه دما، کاهش بارش سالیانه و تغییر الگوی بارش نمایان شده است، گفت: در ۵۰ سال اخیر به طور متوسط در کشور ۳۲ صدم درجه در هر دهه افزایش میانگین دما و ۹ میلی‌متر کاهش متوسط بارندگی داشته‌ایم که اثرات مخربی بر کشاورزی داشته است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: یکی از کارهایی که در طرح تغییر اقلیم در بخش آشکارسازی انجام می‌دهیم، شناسایی اثرات احتمالی این تغییرات در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، دام و طیور و آبزیان و در ادامه شناسایی روش‌های سازگاری و تاب‌آوری در این حوزه است.
وی با اشاره به بخش سازگاری با تغییرات اقلیمی در این طرح کلان اذعان داشت: در این بخش، اقدامات پایه برای سازگاری با تغییرات اقلیمی مشخص می‌شود که از جمله این اقدامات، جمع‌آوری گونه‌های گیاهی در معرض انقراض و نگهداری از آنها در بانک ژن است.
جعفری ادامه داد: دومین مساله در بخش سازگاری با تغییرات اقلیمی، معرفی ارقام جدید برای غلبه بر تغییراتی مانند خشکی، شوری و سرمای دیررس بهاره است.
وی مدیریت مزرعه را سومین مساله در بخش سازگاری با تغییر اقلیم برشمرد و گفت: در حوزه مدیریت مزرعه، تعریف نظام‌های جدید زراعی مطرح است و باید دید کدام نظام زراعی در برابر تغییرات اقلیمی تاب‌آوری بیشتری دارد.
جعفری افزود: ارتقای بهره‌وری آب در شالیزارها، تغذیه، جلوگیری از تبخیر و تعرق آب در باغات و موضوع کاهش خسارات آفات و بیماری‌های گیاهی از جمله موضوعاتی هستند که در مدیریت مزرعه مطرح می‌باشد.
وی تصریح کرد: آموزش و ترویج نیز در ذیل طرح تغییر اقلیم است و برای مدیران، کارشناسان و مردم در حوزه تغییر اقلیم آموزش‌هایی دیده شده است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥موشن گرافی معرفی طرح "مشهد، شهر حساس به آب"

دفتر توسعه پایدار، مدیریت مصرف و مطالعات اجتماعی- شرکت آب و فاضلاب مشهد

#شهر_حساس_به_آب
#مشهد

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/09/21 20:12:34
Back to Top
HTML Embed Code: