Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺بررسی راهکارهای برون رفت از مشکل کم آبی در دشتِ مغان

#دشت_مغان
#كم_آبي
#حوضه_ارس

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️💧25 كشور دنيا با بالاترين سطح تنش آبي

⚠️#ايران در رتبه #چهاردهم دنيا قرار دارد و جزء 25 كشور دنيا با تنش آبي بسيار بالا مي‌باشد.

⚠️💧داده‌های جدید موسسه جهاني منابع (WRI) نشان می‌دهد که ۲۵ کشور – که یک چهارم جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند – هر ساله با تنش آبی بسیار بالایی مواجه می‌شوند و به طور مداوم تقریباً از کل منابع آب موجود خود استفاده می‌کنند. و حداقل 50 درصد از جمعیت جهان - حدود 4 میلیارد نفر - حداقل برای یک ماه از سال تحت شرایط تنش آبي شديد زندگي مي‌كنند.

📊💧فهرست كشورهاي با بيشترين حجم برداشت آب براي بخش كشاورزي (ميليارد مترمكعب) در سال 2020 (لينك) : ايران در رتبه #ششم دنيا

#تنش_آبي_بسيار_بالا
#ايران

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺وزیر نیرو: از این پس کولر‌های آبی با موتور جدید تولید می‌شوند

📉تا آخر سال موتور‌های BLDC جایگزین موتور‌های فعلی خواهد شد که مصرف برق کولر را تا ۵۰ درصد و مصرف آب را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
⚠️💧در سومین جلسه شورای حفاظت منابع آب و سازگاری با کم آبی استان عنوان شد:شرایط منابع آب زیرزمینی استان بسیار شکننده است / الگوی کشت استان ضمانت اجرا ندارد.

⚠️مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در سومین جلسه شورای حفاظت منابع آب و سازگاری با کم آبی تاکید بر جدی‌بودن تهدید خشکسالی و ضرورت حفظ منابع آب زیرزمینی در استان گفت: مدیریت زراعت شالی به شیوه سنتی و حفظ منابع آبی برای کشاورزی و باغداری باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد زیرا شرایط منابع آب زیرزمینی استان بسیار شکننده است و الگوی کشت استان نیز ضمانت اجرا ندارد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان، دکتر حیدریان در سومین جلسه شورای حفاظت و سازگاری با کم آبی استان به میزبانی شرکت آب منطقه ای گلستان که با حضور مدیران دستگاه های اجرائی استان، خانه کشاورز و صنف کشاورز استان و احمد بلند نظر از کار آفرینان و کشاورزان مطرح کشور برگزار شد،هدف در مدیریت منابع آب این است که شرایط را طوری فراهم نمائیم که با منابع آب محدود، شرب، کشاورزی و صنعت را در کنار هم داشته باشیم.

وی بیان کرد: در بحث شیرین سازی مجوزهای لازم از سازمان حفاظت زیست ، پدافند غیر عامل و شورای فنی وزارت نیرو مراحل پایانی را می گذارند و در کارگروه رفع موانع تحریم با 3500 میلیارد تومان اعتبار موافقت شده است که در ادامه بتوانیم با میزان 90 کیلومتر، خط تاسیسات آب شیرین کن را با ظرفیت 36 میلیون متر مکعب و همچنین خرید تضمینی آب به میزان 30 هزار متر مکعب از آب شیرین کن را داشته باشیم.

دکتر حیدریان بیان کرد: طرح جامع آب استان نیز در شورای فنی شرکت مهندسی مهندسی آب و فاضلاب کشور در حال بررسی است که بتوانیم در زمان کوتاه تر تامین آب شرب را انجام دهیم.
احمد بلند نظر از کارآفرینان و کشاورزان مطرح کشور در این جلسه گفت: در شرایط فعلی حفظ منابع طبیعی به ویژه آب مهم باشد بنابراین باید استراتژی کشاورزی ما آب محور باشد نه تولید محور. تولیدی که پایدار نباشد سودآور نیست و منجر به فروش منابع مان خواهد شد.
وی بیان کرد: برای کشاورزی و اجرای الگوی کشت اساسی در هر منطقه باید فکر اساسی کرد؛ کشاورزی بدون سرمایه گذاری دوام نمی‌آورد.سال‌ها است به کشاورزی به صورت سنتی نگاه می‌کنیم و کار می‌کنیم. تجهیزات کشاورزی به روز شده اما مدیریت و برنامه ریزی سنتی است. همین مدیریت نخ نما حاصلی جز هدر رفت منابع انسانی و طبیعی و ملی نداشته است.

#استان_گلستان

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥سخنرانی دکتر بنفشه زهرایی با موضوع «مهندسی برای بی آبی»

🔴این سخنرانی در چهاردهمین مجمع عمومی عادی انجمن آموزش مهندسی ایران (نوبت دوم)، در تاریخ 14 تیرماه 1402 برگزار شد.

#بي_آبي
#مهندسي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧روز #صفر_آب

🗞روزنامه پيام ما (لينك)

✍️از سال ۲۰۱۵، کیپ‌تاون با سه سال خشکسالی متوالی دست و پنجه نرم کرد. تراز مخزن در سال ۲۰۱۵ به ۷۱ درصد و در سال ۲۰۱۶ به ۶۰ درصد ظرفیت کاهش یافت. در سال ۲۰۱۷، زمانی که تراز مخزن در آستانه تابستان گرم تنها ۳۸ درصد ظرفیت بود، شهروندان از تمام‌شدن آب به هراس افتادند...

✍️بارش‌های خوب پس از یک دوره خشکسالی شدید، مخزن سدها را پر می‌کند و نگرانی‌ها را درباره تمام‌شدن آب کاهش می‌دهد. اما آسیب‌پذیری شهرها در برابر کمبودهای آب در آینده همچنان پابرجا است. عبارت «روز صفر« که در سال ۲۰۱۸ بر سر زبان‌ها افتاد، هشداری است بر اینکه بحران کمبود آب را باید جدی گرفت. در این نوشتار به طور خلاصه، تجربه شهر کیپ‌تاون در آفریقای جنوبی و درس‌آموخته‌های آن را برای مدیریت منابع آب مرور می‌کنیم.

#روز_صفر

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺🌾بیش از یکهزار هکتار از اراضی رامهرمز به کشت برنج به روش خشکه کاری اختصاص یافته است.

🌾 آموزش‌های ترویجی و کشت به روش خشکه کاری علاوه بر کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب، هزینه کارگر را نیز بیش از ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

#خشكه_كاري
#برنج
#خوزستان
#رامهرمز

پ.ن: البته با توجه به افزايش سطح زيركشت، عملا برداشت و مصرف آب هم چندان كاهش نمي‌يابد؟؟؟

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
دانش بومي سازگاري با كم‌آبي.pdf
611.5 KB
✍️"معرفی اجمالی برخی از نظام‌های میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی (GIAHS) مبتنی بر دانش بومی و سازگار با کم‌آبی کشور"

🖌يادداشت تخصصي موسسه پژوهش‌هاي برنامه‌ريزي، اقتصاد كشاورزي و توسعه روستايي

#دانش_بومي
#سازگاري_با_كم_آبي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
شورای اطلاع‌رسانی به کمک مدیریت آب کشاورزی در خراسان‌رضوی آمد.

🔴علیرضا مشکانی روز پنجشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از سند شورای اطلاع رسانی بخش کشاورزی استان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شورای اطلاع رسانی بخش کشاورزی با توجه به نیازهای سازمان جهت اطلاع رسانی وسیع به مخاطبان بخش بزرگ کشاورزی و بهره مندی از خدمات تمام دستگاه های مرتبط با کشاورزی فعال شده است.

🔴وی بیان کرد: با توجه به اهمیت مساله اطلاع رسانی و اخذ تصمیم های مهم در این حوزه، ابلاغ تمامی اعضای شورای مزبور توسط رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید شده و بر ضرورت فعالیت هرچه سریع تر این شورا تاکید شده است.

🔴به گفته وی، تصویب راهبردها، سیاستها و برنامه های کلان حوزه اطلاع رسانی و ارتباطات و تعیین شاخص های اصلی آن، تعیین خط مشی و راهبردهای لازم جهت اتخاذ تدابیر لازم در اطلاع رسانی، پیگیری منابع مالی، اعتباری و تامین نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری جهت اجرای پروژه های اطلاع رسانی و ارتباطات رسانه ای، پیش بینی سازو کار در جهت تنویر افکار عمومی از جمله برنامه های شورای اطلاع رسانی بخش کشاورزی است.

🔴مشکانی خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع در این شورا، مدیران روابط عمومی دستگاه های وابسته به سازمان جهاد کشاورزی عضویت دارند و در فاز دوم، نمایندگان تشکل ها و اتحادیه های مرتبط نیز در جهت توسعه اقدامات به این شورا افزوده خواهند شد.

💧هم اکنون ۸۹ درصد از آب تولیدی در استان خراسان رضوی در بخش کشاورزی مصرف می شود.در حال حاضر از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشت‌های استان عنوان شده است.

#اطلاع_رساني
#خراسان_رضوي
#كشاورزي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
پایش میدانی اجرای تکالیف مدیریت مصرف آب در دستگاه های اجرایی مشهد

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد از پایش میدانی تکالیف عمومی مدیریت مصرف دستگاه های اجرایی شهرستان مشهد، ابلاغی شورای اداری شهرستان توسط نمایندگان این شرکت خبر داد.

به گزارش پایگاه‌اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، حسین اسماعیلیان مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد از پایش میدانی تکالیف عمومی مدیریت مصرف دستگاه‌های اجرایی شهرستان مشهد، ابلاغی شورای اداری شهرستان توسط نمایندگان این شرکت خبر داد.

اسماعیلیان در این خصوص اظهار داشت: پیرو تصویب تکالیف دستگاه‌های اجرایی در برنامه گذر از تنش آبی در شورای اداری شهرستان مشهد در خرداد ماه سال جاری و ابلاغ آن به دستگاه‌ها و با توجه به مصوبات قرارگاه عملیاتی پایش آب، پایش میدانی از اقدامات دستگاه‌ها در راستای اجرای تکالیف ابلاغی مذکور در دستور کار این شرکت قرار گرفت.

وی افزود: در این پایش طبق چک لیست، تکالیف عمومی دستگاه‌ها در مدیریت مصرف آب از قبیل کاهش استفاده از کولر آبی و نصب سایه‌بان، کاهش حجم فلاش تانک ها، نصب تجهیزات کاهنده مصرف، رفع نشتی آب در تاسیسات، عدم کاشت چمن و گیاهان پرآب طلب، خاموش کردن آبنماها، نصب مخزن ذخیره آب، درج بنر و پوسترهای آموزشی و فرهنگ سازی در زمینه مدیریت مصرف مورد پایش واقع می‌شود و گزارش اقدامات دستگاه‌ها در جلسات هفتگی قرارگاه عملیاتی پایش آب در حضور فرماندار ارائه می‌شود.

اسماعیلیان خاطرنشان کرد: به منظور فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی عموم از شرایط تنش آبی مشهد و ارائه راهکارهای مدیریت مصرف، بنر "مصرف آب، نصف" با شعار سه سی سه (سه ساعت کاهش در زمان استفاده از کولر/ سی درصد کاهش حجم مخزن فلاش تانک/ سه دقیقه استفاده کم تر از دوش) در ورودی کلیه دستگاه های پایش شده نصب شد.

این گزارش حاکی است برنامه مدیریت مصرف جهت گذر از تنش آبی که در تدوین آن از تجارب ملی و بین‌المللی بهره گرفته شده است، شامل وظایف دستگاه‌های اجرایی شهرستان در دو قالب وظایف عمومی و اختصاصی است که طی دومین جلسه شورای اداری شهرستان مشهد که در محل این شرکت برگزار شد به تصویب رسیده و به کلیه دستگاه‌ها جهت اجرا ابلاغ شده است و به منظور پیگیری تکالیف دستگاه‌ها و مصوبات برنامه‌های تنش، رصد اقدامات انجام شده با حضور فرماندار و نمایندگان دستگاه های اجرایی شهرستان به صورت هفتگی در "قرارگاه عملیاتی پایش آب" مورد مطالبه و پیگیری قرار دارد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
مداخله در عرصه‌هاي چمن‌كاري.pdf
1.4 MB
📘گزارش نشست تخصصي مداخله در عرصه‌هاي چمن‌كاري متناسب با شرايط كم‌آبي

مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهر تهران

#چمن_كاري
#كم_آبي
#شهرداري_تهران

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
گذر از بحران آب.pdf
1.3 MB
📘💧⚠️راهکارهای گذر از بحران آب

🖌مركز مطالعات راهبردي و آموزش وزارت كشور


🖌راهکارهای مهم مواجهه و گذر از بحران آب بر مبنای نظرات خبرگان دولتی و خصوصی در این حوزه مورد واکاوی قرار گرفته است.

#بحران_آب

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: الزامی شدن بازچرخانی آب در ساختمان‌های بلندمرتبه و مجتمع‌های مسکونی می‌تواند تا ۵۰ درصد به صرفه‌جویی در مصرف آب این ساختمان‌ها کمک کند.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، عباس اکبرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: مرکز تحقیقات آب و فاضلاب به دنبال آن است که بازچرخانی آب در ساختمان‌ها الزامی شود.

وی ادامه داد: اکنون استانداردهای این موضوع در دسترس است و در سال‌های اخیر از طریق برگزاری رویدادهای مختلف علمی ضرورت الزامی شدن ضوابط بازچرخانی آب‌های خاکستری مورد تأکید قرار گرفته است.

مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب خاطرنشان کرد: این اقدام‌ها تاکنون منجر به الزامی شدن بازچرخانی آب در ساختمان‌ها نشده که ضروری است با توجه‌ به مشکلات آبی کشور این موضوع جدی‌تر گرفته شود.

اکبرزاده گفت: در صورتی‌ که بازچرخانی آب در ساختمان‌ها در قالب ضوابط الزامی ساخت مسکن تصویب و ابلاغ نشود، اقدام عملی مؤثری در این زمینه صورت نخواهد گرفت و در این شرایط، کشور از یک ظرفیت عظیم محروم خواهد ماند.

وی ادامه داد: البته گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته شده است و در همایش آب و فاضلابی که به‌زودی برگزار خواهد شد به این موضوع بیشتر پرداخته خواهد شد.

مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب افزود: وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها و سایر مراکزی که به این موضوع مرتبط هستند برای همایش دعوت شده‌اند تا چگونگی الزامی شدن بازچرخانی آب در ساختمان‌ها مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

به گفته وی، اگرچه ممکن است طراحی و اجرای دستگاه‌های بازچرخانی برای ساختمان‌های موجود مقرون‌به‌صرفه نباشد؛ اما تأثیر آن در کاهش مصرف آب در بخش شهری به‌ویژه برای شهرهای جدید و یا در ساختمان‌هایی که جدیداً ساخته می‌شوند بسیار زیاد خواهد بود.

مشاور شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: آب بازچرخانی شده در ساختمان‌ها (آب خاکستری) برای مصارفی مانند کارواش، آبیاری فضای سبز ساختمان‌ها، شست‌وشوی کف ساختمان‌ها، فلش تانک‌ها می‌تواند مورداستفاده قرارگیرد.

بر اساس این گزارش، آب خام به آبی گفته می‌شود که پس از استحصال از منبع خود، هیچ‌گونه عملیات بهینه‌سازی بر روی آن صورت نگیرد. این آب مناسب شرب نبوده و جهت استفاده آشامیدنی باید متناسب با آنالیز کیفی آن، طی مراحل متناسب تصفیه شود؛ اما آب خاکستری مجموعه‌ای از فاضلاب‌های ظرف‌شویی، دستشویی و حمام است و می‌تواند با ایجاد سازوکاری جدید، برای آبیاری فضاهای سبز مجتمع‌ها (و یا حتی استفاده‌های خاص در داخل منزل همچون آب سرویس بهداشتی و غیره) مورد استفاده قرار گیرد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧⚠️راهکارهای گذر از بحران آب

📘گزارشي از مركز مطالعات راهبردي و آموزش وزارت كشور (لينك دسترسي به متن گزارش)

🖌بر اساس يافته‌هاي اين گزارش، اهم راهكارهاي گذر از بحران آب مواردي چون سازگاري با تغییرات اقلیم و تدوين الگوي کشت محصولات زراعی، تجارت آب مجازي، رفع تعارضات میان امنیت آب و خودکفايی غذايی، ارتقاء سطح نظام آماري در حوزه آب،اتحاد رويكردي در مديريت منابع آبی، حرکت الگوي توسعه به سمت گردشگري و صنعت، استفاده از آب‌هاي غیرمتعارف و غیره هستند....

#بحران_آب
#وزارت_كشور
#مطالعات_راهبردي

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Events
همایش ملی؛ راهبردهای توسعه فضای سبز در شهر های حاشیه کویر

🗓تمدید مهلت ارسال مقالات تا 10مهر ماه 1402

🔗https://greenspace.areeo.ac.ir/

کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست


join 👉 🆔 @WaterEvents 💧
.
هزار بار گفته‌اند و گفته‌ایم که بدون مدیریت مصرف و تقاضا، روند تخریب منابع آبی تشدید شده و مسأله آب تعدیل نمی‌شود. البته شرکت‌های لوله‌کش از انتقال آب نفع می‌برند.

اقتصاد سیاسی سازه‌های آبی، مانع بزرگ پیش روی تعدیل مسأله آب در ایران است. پول‌هایی که باید صرف سازگاری با کم آبی و مدیریت مصرف و تقاضا شود، برای کشیدن لوله و دمیدن برافزایش مصرف و تقاضا صرف می‌شود. ادامه این مسیر، نابودی زیست‌پذیری این سرزمین را در پی دارد.

#دغدغه_ایران
#محمد_فاضلی
#مسأله_آب

@fazeli_mohammad


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
«تغییر اقلیم، منابع آب و بهره‌برداری پایدار»

پژوهشکده سوانح طبیعی

🗓چهارشنبه 22 شهریور 1402

ساعت 14:00 الی 16:00

شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور از سوی پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی به شرکت‌کنندگانی که حداقل نیمی از نشست (60 دقیقه) در وبینار حضور داشته باشند، اعطا خواهد شد.

📎لينك ثبت‌نام:
https://eseminar.tv/wb118220

🟣کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست


join 👉 🆔 @WaterEvents 💧
Forwarded from Water Online
قدردانی از خدمات خانم دکترسمیه سیما و درخواست ادامه همکاری

🔗لينك جهت امضاء و مشاركت

#سميه_سيما
#قدرداني
#درخواست_ادامه_همكاري
#دانشگاه_تربيت_مدرس

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
سه پیشنهاد ایران برای مقابله مشترک با معضل گرد و غبار

🟣رئیس جمهور در اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار در تهران «استفاده از ظرفیت مراکز علمی و تحقیقاتی»، «ایجاد صندوق مالی» و «تهیه پیوست فرهنگی و رسانه‌ای» را به عنوان سه پیشنهاد ایران برای مقابله مؤثر با توفان شن و ماسه و گرد و غبار عنوان کرد.

💧رئیس جمهور مدیریت منابع آبی و مدیریت مصرف برای کاهش خشکسالی را به عنوان یکی از عوامل اصلی جلوگیری از ایجاد گرد و غبار مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: بدون تردید استفاده نادرست و ناعادلانه منابع آبی در پیدایش توفان‌های ماسه و گرد و غبار نقش دارد و این مسئله مستلزم توجه ویژه به مدیریت منابع آبی و مصرف آن است.

#اجلاس_گرد_و_غبار
#رئيس_جمهور

join👉 @WaterOnline
2024/09/21 23:17:04
Back to Top
HTML Embed Code: