Telegram Web Link
برگزاری جلسه کارگروه استانی سازگاری با کم آبی در محل استانداری کرمان
کارگروه استانی سازگاری با کم آبی بعدازظهر شنبه ۷ مرداد به ریاست استاندار کرمان و با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان ، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و سایر اعضا در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری کرمان برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمان ، محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در این جلسه با اشاره به اینکه بیشترین چاه‌های آب در جنوب استان قرار دارند، افزود: باید براساس سیاست‌های منطقی و مناسب، نصب کنتورها در چاه‌های ‌مجاز انجام شود. وی پیشنهاد داد تا درصدی از این صرفه‌جویی آب به بخش صنعت و فرآوری‌های جهاد کشاورزی اختصاص داده شود تا شاهد اشتغالزایی بیشتری باشیم.

استاندار کرمان با بیان این مطلب که باید جاذبه و انگیزه‌ لازم در مردم جهت مدیریت مصرف آب ایجاد شود، افزود: مهم‌تر از کاهش مصرف آب، مدیریت این موضوع است که باید مورد توجه قرار گیرد. استاندار خاطرنشان کرد: هم‌افزایی واقع بینانه‌ای میان دستگاه‌های مربوطه جهت صرفه‌جویی در مصرف آب باید انجام شود تا به نتیجه مطلوب برسیم، از طرف دیگر اشتغال مسئله مهمی در استان است و توجه به حوزه صنعت ، بخشی از این دغدغه را تامین می‌کند. فداکار با اشاره به اینکه جهت نصب کنتور در چاه‌های مجاز باید اقداماتی همچون تبلیغات گسترده از طریق صدا و سیما و فضای مجازی انجام شود، تصریح کرد: دستگاه‌هایی که دارای چاه‌های مجاز هستند، باید نسبت به نصب کنتور اقدام کنند. وی خاطرنشان کرد: خاموشی چاه‌های کشاورزی شمال استان نیز مدنظر است، اما این کار با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی و فرمانداری ها انجام پذیرد.

سپس علی رشیدی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان با اشاره به اینکه در سال جاری ۹۴ میلیمتر بارندگی داشته‌‌ایم، افزود: تنها ۳۲ درصد ظرفیت سدهای استان پر شده و این در حالی است که سال گذشته این آمار، ۴۸ درصد بوده است

#سازگاري_با_كم_آبي
#كرمان

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
REWAS_en_Download.zip
32.4 MB
💧🧑🏻‍💻دوره آموزشي "صرفه‌جويي واقعي در سيستم‌هاي كشاورزي"

💧📉Real Water saving in Agricultural Systems

تهيه‌شده توسط آكادمي آموزش الكترونيك سازمان فائو

بعد از دانلود، فايل را unzip كرده و روي StartCourse‌جهت استفاده از دوره كليك كنيد.

به‌صورت آنلاين نيز مي‌توانيد در اين دوره شركت كرده و گواهينامه ديجيتال دريافت نماييد.

#صرفه‌جويي_واقعي
#بخش_كشاورزي
#آموزش
#فائو

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🌾💧⚠️سهم «هور» به شلتوک رسید.

🌾معاون جهاد کشاورزی خوزستان: قبول داریم که در حوضه کرخه سال‌ها کشت برنج انجام می‌شد ولی برنامه کشت بر اساس میزان منابع آب است و چاره‌ای نداریم.

💧قمشی، کارشناس آب: کرخه واقعاً با کم‌آبی مواجه است و جلوگیری از کشت شلتوک یک اقدام منطقی است.

🗞گزارش «پیام ما» از کم‌آبی در رودخانه کرخه و هورالعظیم (لينك)

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊💧📉اهداف بخش تاب‌آوري "سند ملي دانش‌بنيان امنيت غذايي" مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي

پ.ن1: حجم آب مصرفي (يا به عبارت بهتر آب برداشتي) توسط بخش كشاورزي در سال مبناي 1398، بر طبق نظر #وزارت_نيرو 81 ميليارد مترمكعب و بر طبق نظر #وزارت_جهاد_كشاورزي 70 ميليارد مترمكعب گزارش شده است.
بر طبق اهداف مورد انتظار در اين سند لازم‌الاجرا، اين ميزان در سال هدف 1411 بايستي به 51 ميليارد مترمكعب كاهش پيدا كند.

پ.ن2: در متن لايحه برنامه هفتم توسعه هم كاهش 18 درصدي در انتهاي برنامه هفتم پيش‌بيني شده است، اما براي مقدار پايه در وضع موجود رقمي گزارش نشده است.

#سند_ملي_دانش‌بنيان_امنيت_غذايي
#شوراي_عالي_انقلاب_فرهنگي
#تاب_آوري

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
💧تاثیر خشکسالی بر مخازن آب اسپانیا؛ در مصرف آب ساکنان محدودیت اعمال می‌شود .

#يورونيوز_فارسي


⚠️ اسپانیا خشک‌ترین شروع سال را در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۳ از زمان ثبت رکوردهای خشکسالی در دهه ۱۹۶۰ تجربه کرده است.

⚠️اسپانیا مانند اغلب نقاط اروپا علاوه بر گرمای شدید تابستانی با کم شدن میزان بارش و تحلیل رفتن ذخایر آبی روبرو شده است. رویترز به روایت خبرنگار خود از پایین آمدن کم سابقه آب مخزن سد «دارنیوس بوادلا» در شمال شرق اسپانیا گزارش تهیه کرده است.

⚠️آرتور دوران از اهالی منطقه کاتالونیا برای نشان دادن سطح آب مخزن سد رودخانه موگا در دو سال گذشته دست خود را به اندازه قامتش بالا می‌برد.

⚠️او سپس می‌گوید که سطح آب مخزن پیش‌تر به اندازه‌‌ای عمیق بود که امکان شنا کردن در آن وجود داشت اما اکنون به واسطه دوره طولانی خشکسالی تقریبا خالی شده است.

⚠️این فرد ۷۹ ساله ساکن اطراف «دارنیوس بوادلا»، مخزنی که تنها ۲۰ درصد از ظرفیت آن پر شده است، می‌گوید: «ما هرگز سطح آب مخرن را تا این اندازه پایین ندیده بودیم.»

⚠️مقامات کاتالونیا هفته گذشته محدودیت‌های جدیدی را برای مصرف آب ساکنان ۲۲ روستای اطراف این مخزن ذخیره که در نزدیکی فرانسه واقع شده‌اند، اعمال کردند، زیرا سفره‌های زیرزمینی تامین‌کننده آب این روستاها نیز در حال تحلیل رفتن است.

⚠️اسپانیا خشک‌ترین شروع سال را در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۳ از زمان ثبت رکوردهای خشکسالی در دهه ۱۹۶۰ تجربه کرد؛ کاتالونیا و اندلس که در جنوب اسپانیا واقع شده است در این میان بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند.

⚠️سخنگوی آژانس هواشناسی اسپانیا می‌گوید: موج‌های متعدد گرما، تابستان امسال در اسپانیا و اروپا خشکسالی را وخیم‌تر کرده و سطح مخازن را بواسطه افزایش تبخیر و مصرف آب کاهش داده است.

⚠️به گزارش رویترز، ۲۲ روستای اطراف مخزن «دارنیوس بوادلا» به اضافه دو روستای دیگر در جنوب کاتالونیا که در مجموع حدود ۲۵ هزار نفر در آن ساکن هستند، به دلیل کمبود آب در وضعیت اضطراری آب قرار دارند.

⚠️محدودیت‌های اعمال شده ساکنان را ملزم می‌کند که مصرف روزانه خود را تا میزان ۲۰۰ لیتر برای هر نفر کاهش دهند؛ این در حالیست که سقف پیشین تعیین شده برای ساکنان این منطقه روزانه ۲۳۰ لیتر برای هر فرد بود.

⚠️روستای آگولانا با ۹۰۰ سکنه چندین ماه است که مصرف آب خود را زیر سقف ۲۰۰ لیتر نگه داشته است اما شهردار منطقه گفته است که تدابیر تازه‌ای برای کاهش بیشتر مصرف در دست اقدام است.

join👉 @WaterOnline
📊💧استراتژی‌های کلان و عوامل موثر در کاهش سرانه مصرف آب شهری کشور آلمان

#اينفوگرافي
🖌شركت آب و فاضلاب استان تهران

پ.ن: مساحت آلمان 357000 كيلومترمربع

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
از پايگاه تجارب صنعت آب و برق

💧📉 تغییر الگوی کشت و کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی شبکه آبیاری مدرن سد حسنلوی نقده

🖌امين سروان زاده- كيومرث جهانگرد (شرکت آب منطقه‌ای آذربايجان غربي)

🔴 نظر به اجرای سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در راستای اجرای کاهش 40 درصدی آب مصرفی کشاورزی در طی 5 سال در شبکه آبیاری مدرن سد حسنلو به جهت اصلاح الگوی مصرف و صرفه‌جویی هرچه بیشتر آب کشاورزی و انتقال میزان آب صرفه‌جویی شده به سمت دریاچه ارومیه به جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه موجب اقدام در این خصوص گردید.

🔴گام‌هايي كه برداشتيم و كارهايي كه در اين تجربه انجام داديم:
- ابلاغ سیاست کاهش 40 درصدی آب کشاورزی شبکه آبیاری مدرن سد حسنلو از جانب ستاد احیای دریاچه ارومیه
- آماربرداری‌های دقیق، پایش و بررسی میزان اراضی کشت‌شده و مقدار آب مصرفی شبکه در سال‌های گذشته.
- برگزاری جلسات مستمر و طرح موضوع در جلسات شورای حفاظت از منابع آب در محل فرمانداری شهرستان نقده
- برگزاری جلسات متعدد با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و تشکل‌های آب‌بران مربوطه شبکه در خصوص اصلاح الگوی کشت و سیر الگو به سمت محصولات کم آبدوست.
- برگزاری جلسات متعدد با امامان جمعه شهرهای نقده و محمدیار و ریش‌سفیدان و معتمدان محلی و توجیه افکار عمومی
- برگزاری جلسات با روسای دادگستری شهرهای نقده و محمدیار و دادستان شهرستان و توجیه سیاست‌ها و تبعات احتمالی ناشی از اجرای این عمل.
- نصب اطلاعیه و اعلان‌های عمومی در راستای حذف محصولات بهاره پرآب‌دوست من‌جمله چغندر قند، ذرت، کدو آجیلی و یونجه و جایگزین کردن کشت محصولات پاییزه کم آب‌دوست من‌جمله گندم، جو وکلزا در شبکه آبیاری مدرن سد حسنلو به جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه.
- حذف محصولات بهاره از متن قراردادهای تحویل آب به تشکل‌های آب‌بران
- قطع آب رهاسازی شده به شبکه آبیاری از 31 خردادماه هرسال، هم‌زمان با برداشت محصولات گندم وکلزا.
- اخذ احکام قضایی به جهت پلمپ حوضچه‌های متمردین و متخلفین احتمالی شبکه و آن دسته افرادی که از نظام بهره‌برداری و الگوی کشت ارائه‌شده عدول می‌نمودند.

نتايج و شواهد موفقيت ما

🔴 تقلیل آب مصرفی کشاورزی از 42 میلیون مترمکعب برای 3900 هکتار اراضی کشت‌شده به 18 میلیون مترمکعب آب برای 5300 هکتار (صرفه‌جویی بیش از 40 درصد هدف مشخص شده ستاد احیای دریاچه ارومیه) برابر مستندات موجود طی سال‌های آبی 93-92 تاکنون
🔴 حذف کامل کشت محصولات پرآبدوست بهاره و جایگزین شدن محصولات پاییزه.
🔴 رصد کامل و اعلام کارشناسان و مدیر محترم ستاد احیای دریاچه ارومیه مؤید و تأییدکننده‌ این امر می‌باشد.

درس‌ها و آموزه‌هاي تجربه ما براي ديگران:
با برنامه‌ریزی‌های دقیق و نظارت‌ها و پیش بردن اهداف مشخص و علی‌الخصوص، تأکید می‌شود علی‌الخصوص با توجیه و همراه نمودن کشاورزان عزیز و زحمتکش و تشریح کامل مشکلات موجود و تبعات ناشی از کم‌آبی و توضیح اینکه در صورت عدم صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و نیز خشک شدن دریاچه ارومیه چه مشکلات و عوارضی در آینده گریبان گیر منطقه و جامعه خواهد شد، مي‌توان سیاست‌های مربوط به‌صرفه‌جویی و کم کردن مصرف آب کشاورزی و حتی حذف نمودن محصولاتی که ازنظر درآمدی خیلی پرسود و مقرون‌به‌صرفه می‌باشند را بدون پرداخت حتی ریالی خسارت از بابت اجرای این مهم را عملی نمود.

#تجارب
#شبكه_آبياري
#حسنلو
#نقده
#درياچه_اروميه

(https://tajarob.moe.gov.ir/)

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
📊💧فهرست كشورهاي با بيشترين حجم برداشت آب براي بخش كشاورزي (ميليارد مترمكعب) در سال 2020

1️⃣هند :688
2️⃣چين: 361.2
3️⃣اندونزي:189.7
4️⃣آمريكا: 176.2
5️⃣پاكستان: 172.4
6️⃣ايران: 86
7️⃣ويتنام:77.7
8️⃣فيليپين:67.8
9️⃣مكزيك:67.8
🔟مصر: 61.3
1️⃣1️⃣ازبكستان:54.3
2️⃣1️⃣تركيه:54.2
3️⃣1️⃣ژاپن: 53.3
4️⃣1️⃣تايلند:51.7
5️⃣1️⃣عراق:44.2

پ.ن1: ميزان مصرف/برداشت آب توسط بخش كشاورزي در ايران بر طبق نظر وزارت نيرو در سال 1398، 81 ميليارد مترمكعب و بر طبق نظر وزارت جهاد كشاورزي 70 ميليارد مترمكعب برآورد شده است. (لينك)

پ.ن2:بر طبق "سند ملي دانش‌بنيان امنيت غذايي" مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي حجم آب بخش كشاورزي در سال 1411 مي‌بايست به 51 ميليارد مترمكعب كاهش پيدا كند (لينك) . در لايحه برنامه هفتم توسعه هم كاهش 18 درصدي در انتهاي برنامه هفتم پيش‌بيني شده است.

#برداشت_آب
#بخش_كشاورزي

join👉 @WaterOnline
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان از ارتقاء سطح اصلاح تناوب زراعی تا سطح ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آبی و دیم استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، جلال رحیم زاده افزود: تا بحال از یک میلیون و ۱۸۶ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان شرقی بالغ بر ۸۰۰ هزار هکتار تحت برنامه اصلاح تناوب زراعی بدون آیش قرار گرفته است.


وی ادامه داد: با توجه به خسارت‌های جبران ناپذیرآیش زرد (عاری از پوشش گیاهی) در افزایش فرسایش‌های آبی و بادی که شدیداً موجب کاهش حاصلخیزی خاک زراعی می‌شود، رویکرد مدیریت زراعت استان در مقابله با عوارض ناشی از آیش زرد، جایگزین کردن آیش سبز به جای آیش زرد است.

رحیم زاده اضافه کرد: در سال زراعی جاری با تامین و استفاده از بذور مناسب محصولاتی مانند نباتات علوفه ای، دانه‌های روغنی، حبوبات بالغ بر ۳۰ هزار هکتار از مزارع تحت آیش زرد به آیش سبز تبدیل شده است که این امر علاوه بر حفظ خاک زراعی از عوامل محیطی مخرب، کمک شایانی به افزایش ماده آلی و همچنین حاصلخیزی خاک زراعی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه اصلاحی تناوب زراعی پیش رو کلیه محصولات با نیاز آبی بالا که عملکرد مصرف آب پایینی دارند از تناوب زراعی حذف خواهد شد و محصولات کم آب بر و مقاوم به کم آبی که بتواند نیاز اقتصادی بهره برداران و پایداری تولید را برآورد نماید اضافه خواهد شد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺💧حذف چمن از فضای سبز و بوستان های شهر تهران از چند سال قبل آغاز شده اما هنوز این طرح به طور کامل اجرایی نشده است .

📺به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، محمد علی مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران دراین باره گفت: از شش سال قبل کاشت چمن در بوستان‌ها ممنوع شده است.
وی افزود: سعی می‌کنیم به جای چمن از گونه‌های گیاهی ویژه مناطق کم آب استفاده شود.
مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری پایتخت ۱۵ سال قبل هم بخشنامه‌ای مبنی بر حذف چمن در بوستان‌ها ابلاغ کرده بود، اما به طور کامل اجرا نشد و در ۶ سال گذشته تنها دو بوستان بدون چمن در تهران ایجاد شده است.
💧برخی کارشناسان می‌گویند بیش از ۵۰ درصد فضای سبز تهران چمن است.

#تهران
#چمن

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری تبریز از حذف ۲۶ هکتار از چمنکاری سطح شهر با هدف مصرف بهینه آب و جایگزینی گونه‌های درختی به جای آن خبر داد.

💧بر اساس سیاست‌گذاری شهرداری تبریز مبنی بر کاهش ۱۰ درصدی چمن‌کاری در سطح شهر، ۲۶ هکتار از چمن‌های موجود در مناطق مختلف حذف و گونه‌های درختی جایگزین آن شده است.

💧 پروژه حذف چمن‌کاری با هدف مصرف بهینه آب صورت گرفته و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که گونه‌های مختلف درختی متناسب با شرایط آب و هوایی تبریز در این نقاط کاشت شده است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
📘🔴"پياده‌سازي مصوبات كارگروه ملي سازگاري با كم آبي" از جمله برنامه‌ها و اقدامات اساسي ذكر شده در برنامه وزير پيشنهادي دولت سيزدهم بود.

🔴با گذشت دو سال از شروع فعاليت دولت سيزدهم نه تنها گزارشي از برگزاري جلسات كارگروه ملي سازگاري و وضعيت پياده‌سازي مصوبات آن منتشر نشده است،‌ حتي وب‌سايت كارگروه ملي هم (https://www.wsanw.ir/) از دسترس خارج شده است.

🔴به‌نظر مي‌رسد كه موضوع سازگاري با كم آبي جزء اولويت‌هاي دولت سيزدهم نبوده و راهكارهاي عمدتا سازه‌اي چون نمك‌زدايي و انتقال آب، حفر چاه، آب ژرف و... با اولويت بسيار بالا در دستور كار قرار گرفته است.

📎كتاب برنامه ملي سازگاري با كم آبي (لينك) كه در ارديبهشت 1400 منتشر شده است. این مجموعه، حاصل بیش از 76 هزار نفر ساعت، تعامل و تبادل نظر کارشناسی و مدیریتی در سطح ملی در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی و کمیته تخصصی آن و کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی بوده است.

#سازگاري_با_كم_آبي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🚰تفکیک آب خام از شرب مشهد طی یک سال آینده نهایی خواهد شد
ایسنا/خراسان رضوی سرپرست گروه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری مشهد با بیان اینکه تفکیک آب خام از شرب از ۱۰، ۱۵ سال پیش دغدغه بوده که مشهد یکی از شهرهای پیشرو در این حوزه است، گفت: ۶۳ درصد خط اصلی این کار انجام شده که کار بزرگی برای مشهد است و طی یک سال آینده نهایی خواهد شد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️💧🗞زندگي در ميان بحران

⚠️استان تهران در ميان صدرنشين‌هاي خشكسالي و كم‌آبي قرار گرفته است

🗞گزارش روزنامه اعتماد (لينك)

⚠️به سمت از دست دادن آبخوان تهران حركت مي‌كنيم.

join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺گلخانه‌هاي نت‌هاوس

#استان_البرز

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🗞💧پویش «مصرف آب، نصف» برای گذر از تنگنای آبی مشهد

🗞گزارش روزنامه ايران (لينك)

یکی از اقدامات پراهمیت و صد البته مؤثر مسئولین شهر مشهد برای خلاصی از تنش آبی و اقناع افکار عمومی برای کاهش مصرف آب، به راه انداختن پویشی تحت عنوان «مصرف آب، نصف» و ترویج شعار (3-30-3) در قالب آموزش همگانی است. شعاری که با 3 ساعت کاهش در زمان استفاده از کولر، 30 درصد کاهش حجم مخزن فلاش تانک و 3 دقیقه استفاده کمتر در استحمام، مصرف آب را به حداقل رسانده و 25 درصد از میزان کسری 4 هزار و 150 لیتری آب مشهد را تأمین خواهد کرد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊📉بر اساس آخرین آماربرداری سراسری منابع و مصارف آب کشور: برداشت آب در کشور حدود ۶ میلیارد متر مکعب کاهش یافت.

📊پروژه آماربرداری سراسری از منابع و مصارف آب کشور به صورت دوره‌ای توسط وزارت نیرو انجام می‌شود که نتایج سومین مرحله آماربرداری سراسری اخیراً استخراج شد بر اساس نتایج حاصل از این پروژه، برداشت از منابع آب کشور حدود ۹۲ میلیارد متر مکعب است که در سه بخش کشاورزی، شرب و صنعت به ترتیب حدود ۸۷، ۱۰ و ۳ درصد مصارف اتفاق می‌افتد.

📊به گزارش شبکه خبری آب ایران، فیروز قاسم‌زاده مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب و سخنگوی صنعت آب کشور با بیان این مطلب افزود: در مرحله سوم آماربرداری سراسری منابع مصارف آب کشور حدود ۲ میلیون بازدید صحرایی توسط تیم‌های آماربرداری انجام شد و با اهتمام موجود در تیم‌های آماربرداری و نظارت، برداشت آمار کشور به طور جامع اتفاق افتاد، به طوری که در این مرحله، آمار حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار منبع آبی ثبت شده است.

📊قاسم‌زاده اظهار داشت: در بخش بهره‌برداری از چاه‌ها، بر اساس بازدیدهای به عمل آمده، حدود ۹۲۰ هزار چاه فعال و ۱۰۲ هزار چاه متروکه شناسایی شد که از تعداد چاه‌های فعال، حدود ۵۵ درصد مجاز و ۴۵ درصد غیر مجاز هستند. از نظر حجم برداشت نیز، کاهش حدود ۱۰ درصد نسبت به دور قبل آماربرداری در سال ۹۰-۸۹ اتفاق افتاده است و به معادل ۴۱.۵ میلیارد مترمکعب رسیده است که از این میزان، سهم برداشت چاه‌های غیر مجاز حدود ۱۹ درصد است.

📊سخنگوی صنعت آب کشور در پایان خاطر نشان کرد: نتایج این پروژه مبنای برنامه‌ریزی و مدیریت منابع آب کشور بوده و در ارزیابی منابع و مصارف آب کشور و به‌هنگام سازی مطالعات بیلان منابع آب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

#آماربرداري
#منابع_و_مصارف_آب
#دور_سوم
#وزارت_نيرو

join👉 @WaterOnline
💧📉464 میلیون متر مکعب صرفه جویی مصرف آب طی 12 ماه

🖌از پايگاه تجارب صنعت آب و برق (لينك دسترسي به متن كامل تجربه)

🖌محمد علایی- محمد علی نعمت نژاد - غلامرضا ممدوحی - امیر گرد نوشهری - رضا براتی
شرکت آب منطقه‌ای #خراسان_رضوی

🔴آیا می‌شود آبخوان­های زیرزمینی استان را نجات داد و پایداری آب را به ارمغان آورد؟ اگر پاسخ مثبت است چگونه؟

گام‌هايي كه برداشتيم و كارهايي كه در اين تجربه انجام داديم:
1- برقی کردن چاه‌های دیزلی: برقی کردن همه چاه‌های مجاز که منجر به امکان نصب کنتور می‌شود و این امر در نهایت امکان تحویل حجمی آب و کنترل حجم آب برداشتی را فراهم می‌آورد.،
2- نصب کنتور در چاه‌های کشاورزی: نصب کنتور هوشمند که منجر به تحویل حجمی آب می‌شود و این امر در نهایت تولید آمار دقیق حجم آب زیرزمینی که برداشت می‌شود و امکان مدیریت آن را فراهم می‌آورد.،
3- پر کردن چاه‌های غیرمجاز: نصب کنتور هوشمند که به پیشگیری از برداشت‌های غیرمجاز منجر می‌شود و نهایتاً اِعمال قانون (برقراری نظم قانونی) جهت جلب حمایت آب‌بران مجاز؛ و تعادل‌بخشی منابع آب را فراهم می‌آورد.،
4- به‌روزرسانی کنتورها: ردیابی و شناسایی کنتورها که حجم آب برداشت شده در زمان ‌را تعیین و در نهایت بستر لازم برای ایجاد مرکز رصد و کنترل برداشت از آب زیرزمینی و امکان مدیریت مصرف آب را فراهم می‌آورد.،
5- کاهش اضافه برداشت‌ها از طریق به‌روزرسانی تابلوهای کنتورهای هوشمند که منجر به برداشت‌ها از چاه‌ها برابر مفاد پروانه‌های بهره‌برداری می‌شود و این امر در نهایت اِعمال قانون (برقراری نظم قانونی) جهت کمک به مدیریت مصرف و تعادل‌بخشی منابع آب را فراهم می‌آورد.

سایر اقدامات عبارتند از:
1- استفاده از رویکرد مدیریت مشارکتی آب با حضور فعال و تصمیم‌ساز نمایندگان تمامی مصرف‌کنندگان از جمله مهم‌ترین آنها کشاورزان تلاش­گر.
2- عدم تخصیص یا فروش آب مازاد بر تخصیص­های کنونی برای هیچ مصرفی در دشت‌های ممنوع و خرید آب موردنیاز صنعت و خدمات مازاد بر حجم آب تخصیص داده‌شده با کمک تشکل‌های کشاورزی از چاه‌های مجاز کشاورزی با در نظر گرفتن اصلاح تخصیص آن به مصرف جدید.،
3- تجهیز چاه‌های استان به کنتور هوشمند و تحویل حجمی آب برابر حجم مجاز به همه مصرف‌کنندگان و خاموش شدن کنتور بعد از اتمام شارژ آن و ایجاد مرکز رصد و پایش آب زیرزمینی در شرکت آب منطقه‌ای.
4- فعال شدن بازار آب در استان به استناد مواد 7 و 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب قانونی.

نتايج و شواهد موفقيت ما:
🔹کاهش اضافه برداشت از چاه‌های مجاز: 424 میلیون مترمکعب (میزان تحقق برنامه به میزان 128 درصد)
🔹 پر کردن چاه‌های غیرمجاز: 1502 حلقه چاه (میزان تخقق برنامه به میزان 50 درصد)
🔹 به‌روزرسانی 10532 کنتور نصب شده: 1767 حلقه چاه (میزان تحقق برنامه به میزان 65 درصد)
🔹 نصب کنتور بر روی چاه‌های بدون کنتور: 261 حلقه چاه (میزان تحقق برنامه به میزان 20 درصد)
🔹 برقی کردن چاه‌های کشاورزی دیزلی: 62 حلقه چاه (میزان تحقق برنامه به میزان 9 درصد)

🔶با توجه به اجرای مدیریت مشارکتی تعداد شکایات ارائه‌شده علیه شرکت در مراجع محترم طی سه سال اخیر کمتر از نصف شده است. در راستای مدیریت مشارکتی با کمک کشاورزان، تشکل‌های قانونی کشاورزی تشکیل شده و می‌شود و با مبادله تفاهم‌نامه‌هایی بسیاری از تصدی­گری­های مدیریت آب به آنها واگذار می‌گردد. همچنین داده‌ها و اطلاعات آبی، طبقه‌بندی نشده، در اختیار آنها قرار گرفته و به ‌این ترتیب کار مردم به مردم سپرده شده است.

🔷بر اساس اندازه­گیری­های سطح آب چاه‌های مشاهده­ای و راستی آزمایی آن توسط دانشگاه فردوسی مشهد و نهادهای مردم نهاد و همچنین نمایندگان کشاورزان در سال آبی 99-1398 با بارندگی­های کم سابقه و همچنین انجام اقدامات اشاره شده در استان مقدار قابل‌توجه 464 میلیون متر آب صرفه‌جویی (از طریق؛
1- پر کردن تعداد 1502 حلقه چاه غیرمجاز و صرفه­جویی در برداشت آب به حجم بیش از 40 میلیون مترمکعب در سال و
2- جلوگیری از اضافه برداشت بیش از 424 میلیون مترمکعب آب از چاه‌های مجاز) شده است.

🟠🟠🟠این در حالی است که اعتبار لازم برای اجرای طرح انتقال 36 میلیون مترمکعب آب در سال از شمال رشته کوه هزار مسجد به مشهد مقدس 200 میلیون دلار و برای اجرای طرح شیرین‌سازی و انتقال 120 میلیون مترمکعب آب در سال از دریای عمان به استان 5 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/09/22 01:43:41
Back to Top
HTML Embed Code: