Telegram Web Link
💧کشور در بحران آب گرفتار شده است/ مدیریت مصرف آب اصل حاکم بر برنامه هفتم

💧تهران- ایرنا- مدیر امور آب کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه گفت: ما در بحران بزرگ آبی قرار داریم و اگر اقدامات اساسی در این زمینه صورت نگیرد کشور در معرض خطرات امنیتی و زیستی قرار می‌گیرد.

💧به گزارش ایرنا، «فرخ مسجدی» در برنامه تهران بیست درباره وضعیت آبی (لينك ويديو برنامه ) کشور افزود: ما در گذشته همواره در تلاش بوده ایم مهار آب را بیشتر کنیم و حداکثر استفاده از آب را داشته باشیم در حالی که این روش اشتباه بوده است.

💧به گفته مدیر امور آب کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه ؛ ما در حال استفاده از تمام منابع آبی هستیم اما باید رویکرد ما تغییر کند و به سمت مدیریت و کنترل مصرف آب در برنامه هفتم رفته ایم.

💧مسجدی اظهارداشت: ۴۰۰ میلیارد متر مکعب حجم بارندگی کشور ما است که ۳۱۰ میلیارد متر مکعب از طریق تبخیر و خروج از کشور اصلا قابل استفاده نیست، آبی که می توانیم مورد استفاده قرار دهیم ۱۰۳ میلیارد متر مکعب است، البته فقط ۴۰ تا ۵۰ درصد را می توانیم استفاده کنیم و بخش دیگر باید در طبیعت باقی بماند. که می توانیم از آن استفاده کنیم.

💧وی در ادامه با بیان اینکه ما نمی توانیم با تغییر اقلیم مبارزه کنیم بلکه باید با تغییر اقلیم سازگاری داشته باشیم افزود: ما سیاستی در مصرف آب در برنامه هفتم گنجانده ایم که در بخش کشاورزی ۱۵ میلیارد متر مکعب کاهش مصرف آب داشته باشیم ولی تولید و کیفیت تولید ما هم کاهش پیدا نکند، این امر اقدامی برای سازگاری با تغییر اقلیم است.

خبرگزاري ايرنا (لينك خبر)

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺احیای سیستان؛ مطالبه مردمی

چندین طرح برای احیای سیستان صورت گرفت اما هیچ کدام راه به جایی نبرد؛ طرح رزاق آخرین اقدام دولت برای زنده کردن معیشت در این منطقه بود که سود آن نیز به جیب مردم مرزنشین منطقه نرفت .

#سيستان
#خبرگزاري_صدا_و_سيما

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧مهندسي براي #بي_آبي

انجمن آموزش مهندسي ايران

🗓چهارشنبه:14 تيرماه

11:00 الي 12:00

🔗https://vc.sharif.edu/ch/isee

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
كاهش تدريجي مصرف آب كشاورزي بر اساس يافته‌هاي جديد؛ اقدامي موثر در سازگاري با كمبود آب در ايران

سخنران: دكتر شاهرخ زندپارسا

فرهنگستان علوم؛ گروه علوم كشاورزي

🗓چهارشنبه:14 تيرماه

ساعت:09:00 تا 11:00

🔗https://www.skyroom.online/ch/ias/agriculture


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️💧۹ سد مهم تأمین آب شرب با ذخایر زیر ۲۰درصد

خبرگزاري تسنيم (لينك)

📊جدول خلاصه وضعيت سدهاي مخزني كشور تا 10 تيرماه 1402 (لينك)

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
💧 به زودی عملیاتی می شود؛بهره‌برداری از اولین سامانه شناوری روی سد دوستی در پی افت ذخایر سد
مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آب شرب مشهد از بهره برداری اولین سامانه شناوری روی سد دوستی در پی افت چشمگیر ذخایر سد خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، امیر سالکی گفت: با توجه به خشکسالی چند سال اخیر و افت حجم مخزن سد دوستی تراز سد از دریچه های آبگیر پایین تر رفته و خروج آب به ناچار از دریچه تحتانی صورت می گیرد که این امر باعث کاهش کیفیت و عدم پایداری تامین آب شرب گردیده است.

از این رو به جهت برداشت پایدار و با کیفیت بهتر آب، شرکت آب منطقه‌ای اقدام به طراحی و اجرای سامانه آبگیر سد دوستی نموده است. وی افزود: این سامانه از دو سکوی شناور مجزا به ابعاد ۹*۹ تشکیل شده که هر کدام دارای ۶ عدد پمپ با ظرفیت ۲۵۰ لیتر در ثانیه است که مجموعا ۳ مترمکعب بر ثانیه جهت مصارف شرب پمپاژ می کند.به گفته سالکی توان مورد نیاز این سامانه از طریق دو ترانس که هر یک به ظرفیت ۵۰۰ کاوا که به برق سراسری وصل است، تامین می شود.

سالکی ادامه‌داد: با توجه به ضرورت تامین آب شرب شهر مشهد مقدس این سامانه در سریعترین زمان ممکن (حدود ۲ ماه) اجرا شده و به زودی به بهره برداری خواهد رسید.

#سد_دوستي
#آب_شرب
#مشهد

join👉 @WaterOnline
🚰پايداري آب تهران در گرو همراهی مشترکان است/ سایه‌بان مصرف آب کولر را 50 درصد کاهش می دهد

🌡💧با شروع فصل تابستان، افزایش دما و استقرار هوای گرم در پایتخت، میزان مصرف آب نیز در این کلان‌شهر افزایش چشم‌گیری یافته است، به‌گونه‌ای که در روز جمعه دوم تیرماه مصرف لحظه‌ای آب در شهر تهران از ۵۵ هزار لیتر در ثانیه عبور کرد.

📈🚰به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، این در حالی است که روز چهارشنبه هفتم تیرماه مصرف روزانه آب تهران در شهر تهران به سه‌ونیم میلیارد لیتر در شبانه‌روز رسید. مصرف آب در کلان‌شهر تهران در روزهای پایانی هفته روندی افزایشی دارد به گونه‌ای که در روزهای پنجشنبه و جمعه و ایام تعطیل، مصرف لحظه‌ای آب تهران از ۵۰ هزار لیتر در ثانیه نیز عبور می‌کند. هر چند که این میزان مصرف، مصرف لحظه‌ای آب در تهران بوده و ثابت نخواهد بود، اما ثبت این رقم هشداری برای پایتخت‌نشینان است تا راهی برای کاهش مصرف آب بیابند.

💧راهی جز همراهی مردم نیست

💧"محسن اردکانی" مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان این‌که برنامه‌ای برای جیره‌بندی و قطع آب تهران ندارد، تاکید کرد: چنانچه مشارکت مردم در مصرف بهینه آب از چهار به 10 درصد افزایش یابد، بدون هیچ‌گونه مشکلی آب شرب پایتخت تامین و توزیع خواهد شد.

💧اردکانی با تاکید بر این‌که تهران آمادگی بارگذاری جمعیت جدید با توجه به منابع آبی را ندارد، اظهار کرد: امسال نسبت به سال گذشته منابع آبی در دسترس به مراتب کمتر بوده و دمای هوا نیز افزایش بیشتری یافته است و هیچ راهی به جز همراهی مردم برای تامین منابع آبی وجود ندارد.

📉💧چطور مصرف آب را کاهش دهیم؟
کولرهای آبی یکی از پرمصرف‌ترین وسایل خانگی هستند. هر کولر آبی هم اندازه یک فرد در خانواده آب مصرف می‌کند. هر کولر آبی ۳۰۰ لیتر آب در شبانه‌روز مصرف می‌کند و اکنون در شهر تهران حدود سه میلیون کولر آبی در مدار بهره‌برداری است.نشتی کولرها و خرابی شناور آنها موجب هدرروی مقادیر زیادی از آب در شبانه‌روز می‌شود، با سرویس دوره‌ای و نشت‌یابی کولرهای آبی می‌توان از هدرروی آب جلوگیری کرد. هم‌چنین می‌توان با قرار دادن سایه‌بان و بررسی اتصالات کولر تا 50 درصد میزان مصرف آب کولرها را کاهش داد.

💧رعایت نکات مدیریت مصرف آب و پرهیز از مصارف غیرضروری از سوی مشترکان، نقش مهمی در پایداری شبکه توزیع آب و دسترسی همگان به آب شرب ایفا خواهد کرد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️💧باید درد اصلاح سیاست‌های آبی، را بپذیریم/ طرح‌های انتقال آب، نقش موثری در حل بحران آب و امنیت پایدار مناطق ندارند/ ضرورت توقف توسعه کشاورزی و تمرکز بر کاشت اقلام راهبردی

گزارش پايگاه اطلاع‌رساني و خبري جماران (لينك متن كامل گزارش)

دکتر مجتبی شوریان، مدیر گروه مهندسی منابع آب دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی، در گفت و گو با خبرنگار جماران، دلیل اصلی بحران آب و مشکلات مربوط به آن در مناطق مختلف کشور را، سیاست گذاری و حکمرانی نادرستی می داند که تاکنون در بخش آب کشور اتخاذ شده و معتقد است: «اصلاح حکمرانی آب، در یک نگرش کلان تر تابع اصلاح حکمرانی و سیاست گذاری کلان در کشور است. اقتصاد ایران متکی بر منابع آب برنامه ریزی و پایه ریزی شده و طبیعتا وقتی اقتصاد، معیشت و درآمد بخشهای زیادی از مردم یک سرزمین بر آب متکی شود، این فشار ایجاد شده بر این منبع، خارج از ظرفیت و بُرد آن خواهد شد».

وی، سیاست مبتنی بر «خودکفایی گندم» و «امنیت غذایی و توسعه کشاروزی» را از جمله علل افزایش فشار بر منابع آبی کشور عنوان کرد و ادامه داد: «باری که بر منابع آبی کشور گذاشته شده بیشتر از ظرفیتش بوده و منجر به تخریب آن منبع شده. رویکرد حل مسأله به صورت مقطعی، طبیعتا افزایش بار و فشار بر منابع را خواهد داشت. اکنون نیز ممکن است با هزینه های گزاف و چندین برابر، بتوان تنش و کمبود آب را به صورت مقطعی حل کرد اما این مسیر، به هیچ وجه راه حل پایداری نیست؛ چراکه در این وضعیت درواقع درحال سرعت بخشیدن به تخریب هستیم».

به گفته این استاد دانشگاه، «باید در سیاستگذاریها و راهبردیهای کلان کشور، بپذیریم به هیچ وجه، امکان گذاشتن بار اضافه بر دوش منابع آبی کشور وجود ندارد. نباید در هیچ برنامه و سیاست آب محوری برنامه ریزی و سیاستگذاری شود. باید تا جای ممکن اقتصاد و معیشت مردم را از آب جدا کنیم و مانع افزایش بارگذاری بر منابع آب کشور شویم. قطعا این اصلاح سیاست و حکمرانی دردناکی خواهد بود، اما به لحاظ علمی به ضرورت این مساله کاملا تاکید شده است. زمانی که شرایط تامین آب به وضعیت بحرانی برسد، درمانش دردناکتر خواهد شد.»

دکتر حجت میان آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، درخصوص طرح کریدور شرق، با مسیر عبوری از استانهای سیستان بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، به خبرنگار جماران گفت: «اگر هیچ مشکلی در اجرای این طرح ایجاد نشود، طبق مطالعات و آمار رسمی، زمان تقریبی اجرای آن بین 10تا 14 سال و با هزینه کردی بیش از 6میلیارد یورو برآورد شده که بار سنگین و تعهدات زیادی را بر دوش دولت خواهد گذاشت و قرار است حداقل 3میلیارد دلار از هزینه این طرح از صندوق توسعه ملی برداشت شود. ضمن اینکه براساس آمار ارائه شده از سوی دفتر برنامه ریزی کلان آبفای وزارت نیرو، در طرح انتقال آب جنوب کشور به نوار شرقی، بالغ بر2692 گیگاوات ساعت انرژی لازم است».

وی ادامه داد: «اگر از 280 میلیون متر مکعب آب منتقل شده، دولت 100 میلیون متر مکعب به بخش شرب بدهد، باید سالیانه بیش از 100هزار میلیارد ریال فقط یارانه به آب شرب اختصاص دهد. این درحالی است که طبق اعلام رسمی سازمان برنامه و بودجه، دولت برای تامین هزینه های شرکتهای تامین کننده آب شرب در نوار ساحلی کشور مشکل دارد و نزدیک 1800 میلیارد تومان وعده داده شده نیز به واسطه اوراق قرضه تامین می شود. حال باید دید برای 100 میلیون متر مکعب چه هزینه هنگفتی باید صرف شود. صرف نظر از این هزینه هنگفت در طرح انتقال آب، سه استان قراراست 280میلیون متر مکعب آب دریافت کنند، در حالی که این سه استان، کسری یک میلیارد متر مکعبی دارند. بنابراین این طرح نمی تواند نسبت به هزینه بسیار هنگفت آن نقش موثری در حل بحران آب و امنیت پایدار آن در این مناطق ایفا نماید.»

کامبیز بازرگان که در کارگروه های تدوین «سند امنیت غذایی کشور» در شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیته مرکزی آن حضور داشته است، در گفت و گو با خبرنگار جماران، «فراهمی غذا» و «امکان دسترسی به آن برای همه»، «کیفیت غذاو پایداری»، را از شقوق امنیت غذایی برشمرد و افزود: «سوال اینجاست که اگر امنیت غذایی را تنها فراهم کردن غذای امروز درنظربگیریم و نتوانیم پایداری آن را تضمین کنیم، آیا امنیت غذایی را درست درک کرده ایم و آن را به درستی اجرا می کنیم؟ نمی توان تصورکرد اگر غذای امروز را تامین کنیم و در تضمین آن برای آینده ابهام وجود داشته باشد، در مسیر امنیت غذایی حرکت کرده ایم. بنابراین امنیت غذایی، فراهمی و دسترسی پایدار آحاد مردم به غذای مغذی و با کیفیت را شامل می شود.».......



join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺🌨جمع آوری آب باران

🌨🚰به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ؛ آقای پناهی یکی از شهروندان بجنوردی از مهر ماه سال گذشته تا کنون ۳۰ هزار لیتر آب باران را در مخزن بتنی منزل مسکونی خود جمع آوری کرده است. وی با استفاده از این آب باران فضای سبز محله خود را با آبیاری قطره‌ای سیراب کرده است. آقای پناهی همچنین از این آب باران برای شستشوی پیاده رو، ماشین و سرویس بهداشتی منزل خود استفاده کرده است و در اختیار همسایگان خود هم قرار داده است. وی با اشاره به بحران کم آبی گفت: استفاده از آب باران برای صرفه جویی و مصرف بهینه از این نعمت الهی و همچنین جلوگیری بخشی از سیل یا روان آب‌ها از اهداف این شهروند بجنوردی است.

#جمع_آوري_آب_باران

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺کشت گیاهان کم آب بر در دیمزارهای پاسارگاد

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: طرح الزام کاهش ۲۵ درصدی مصارف آب شرب ادارات و ارگان‌های پایتخت آغاز شد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 کارگاه آموزش صرفه جویی در مصرف آب برای کودکان فیروزکوهی برگزار شد. در این کارگاه کودکان با راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب آشنا شدند.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺اهالی برخی روستا‌های مناطق شمالی استان گلستان، از ابتکار و تجربه گذشتگان بهره گرفته، به سراغ آب انبار‌ها رفته و بحران کم آبی را مدیریت خانگی کرده اند.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧مدیریت ناترازی تولید و مصرف آب با تکیه بر مدیریت مصرف آب خانگی

🗓سه‌شنبه ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲

ساعت ۱۶ الی ۱۸

https://www.skyroom.online/ch/irwwa/iwwa-webinar-32


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️هورالعظیم در حال تبدیل شدن به کانون ریزگرد
🔴به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، سیدعادل مولا گفت: وضعیت تالاب هورالعظیم خوب نیست و ادامه این روند قطعا منجر به مرگ و میر آبزیان، آتشسوزی و تبدیل شدن این تالاب به کانون ریزگرد می‌شود.

⚠️وی میزان آب موجود در تالاب را ۴۵ درصد عنوان کرد و گفت: شرایط دمایی بالا، افزایش میزات تبخیر و نرسیدن حقابه موجب شده تا هم اکنون شرایط خوبی نداشته باشد و مشکلات آن تشدید شود.

💧معاون اداره کل محیط زیست خوزستان گفت: سازمان آب و برق چهاردهم تیرماه جاری ۱۶۰ متر مکعب آب رهاسازی کرد، اما کشاورزان در بالادست با برداشت آب اجازه نداند حتی یک قطره آب به این تالاب برسد.

🌾⚠️وی گفت: با وجود اعلام ممنوعیت کشت شلتوک از سوی جهاد کشاورزی، اما از سد تنظیمی حمیدیه تا تالاب کشت شلتوک صورت گرفته است. کشت شلتوک یک کشت آب‌بَر است و اجازه نمی‌دهد آبی به تالاب برشد.

⚠️مولا گفت: مسئولان جهاد کشاورزی استان باید روی کشت‌ها به صورت میدانی نظارت کنند در غیر این صورت استفاده حقابه تالاب توسط کشاورزان منجر به خشک شدن کامل هورالعظیم می‌شود.

#تالاب_هورالعظيم
##كشت_شلتوك
#كرخه
join👉 @WaterOnline
⚠️💧گذر از شرایط حاد بحران آب، با عزم جدی همگانی در مدیریت مصرف میسر می شود.
⚠️💧مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در مصاحبه با واحد خبر سیمای خراسان رضوی اظهار داشت: گذر از شرایط حاد بحران آب در تابستان امسال، نیازمند عزم جدی همگانی در مدیریت مصرف آب و پرهیز از مصارف غیرضروری است.

💧به گزارش روابط عمومی آبفا مشهد مهندس حسین اسماعیلیان با اشاره به وضعیت بسیار متفاوت تامین آب در سال 1402 نسبت به سال های گذشته گفت: خشکسالی های پی در پی موجب افت شدید حجم ذخایر سدها شده، چنان که متوسط حجم ذخیره سدها حدودا 11 درصد وحجم ذخیره سد دوستی که بزرگترین سد تامین کننده آب مشهد می باشد به حدود 10 درصد رسیده است و با توجه به اینکه عمده آب این کلانشهر از منابع سطحی تامین می شود، وضعیت بسیار دشواری را در تأمین آب مشهد در تابستان پیش رو داریم.

💧وی با تاکید بر سه راهکار مهم پیشنهادی این شرکت در راستای مدیریت مصرف تصریح کرد: پویش مصرف آب نصف و شعار «سه، سی، سه» به سه محور اصلی مصرف آب در بخش خانگی شامل استحمام، کولرهای آبی و فلاش تانک های سرویس های بهداشتی اشاره دارد که می توان با کاهش 3 دقیقه ای زمان استحمام، 3 ساعت استفاده کمتر از کولرهای آبی با بررسی شناور کولر به لحاظ جلوگیری از نشتی و سی درصد کاهش حجم مخزن فلاش تانک، به میزان زیادی در مصرف آب، صرفه جویی نماییم.

💧 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد خاطرنشان کرد: سرانه مصرف آب در بخش خانگی در مشهد 120 لیتر در شبانه روز است که با توجه به شرایط خاص و حاد وضعیت تامین آب این کلانشهر با رعایت بهداشت و سلامت جامعه، می تواند به 70 لیتر هم کاهش یابد تا بتوان ضمن گذر از تابستان پیش رو با کمترین تنش، برای فصل پاییز نیز آمادگی کامل داشته باشیم.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺میانگین مصرف لحظه‌ای آب تهران در روزهای اخیر از مرز 57 هزار لیتر بر ثانیه عبور کرد. به گفته مسئولان آبفای استان تهران تداوم این روند مصرف ممکن است موجب ناپایداری در شبکه توزیع آب شود.

#پايشگري

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺استاندار تهران از مردم خواست در مصرف آب بیشتر صرفه جویی کنند.

💧 آقای فخاری در بازدید از سد امیر کبیر با اعلام این خبر گفت: با صرفه جویی 15 تا 20 درصدی در مصرف آب می‌توان از گرمای تابستان به راحتی عبور کرد.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
استاندار خراسان رضوی گفت: مساله آب در استان به نقطه بحرانی رسیده و دانشگاه باید به سهم خود بر این مساله تمرکز کند و برای حل آن وارد میدان شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در نشست با مدیران دانشگاه فردوسی مشهد افزود: به صورت هدفمند از دانشگاه حمایت می کنیم و انتظارمان این است دانشگاه برای مسائل استان راه حل های دانش بنیان ارائه کند.

وی ادامه داد: آمادگی لازم در میان مدیران استانی برای همکاری با دانشگاه وجود دارد اما درخواست ما تمرکز بر مسائلی است که استان با آن‌ها دست به گریبان است. دانشگاه می‌تواند به کمک استان بیاید.

استاندار خراسان رضوی مساله آب را یکی از موضوعات مهم ر استان دانست و اظهارامیدواری کرد متخصصان دانشگاهی برای حل آن شیوه های نوین مواجهه با کم آبی را ارائه و برای عبور از این بحران وارد میدان شوند.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
تصویب و ابلاغ برنامه مدیریت مصرف جهت گذر از تنش آبی مشهد 1402 در شورای اداری شهرستان

معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه گذاری شرکت آب و فاضلاب مشهد، از تصویب برنامه مدیریت مصرف جهت گذر از تنش آبی مشهد 1402 در شورای اداری شهرستان و ابلاغ به دستگاه های اجرایی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی آبفا مشهد، دکتر سید محمد تفضلی اظهار داشت: خشکسالی های پیاپی سنوات اخیر و کاهش 70 درصدی نزولات جوی در سال آبی جاری وضعیت منابع آبی شهرستان مشهد مقدس را در شرایط وخیمی قرار داده است که تامین آّب شرب مشترکین این کلان شهر را با سختی زیادی مواجه نموده و گذر از این بحران همکاری و همراهی همه آحاد جامعه را طلب می کند.

وی اضافه کرد: از این رو، با توجه به وظایف محوله در امر برنامه ریزی عملیاتی و تعریف طرح‌های مدیریت مصرف و هم‌چنین اهتمام به ایجاد بهبودهاي رفتاري در زمينه مصرف آب، با محوریت دفاتر توسعه پایدار، چارچوب «برنامه مدیریت مصرف جهت گذر از تنش آبی 1402» با همکاری حوزه های مربوطه همچون دفاتر روابط عمومی، دفتر بحران، امور نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب ، CRMو .. تدوین، برنامه های آن دردستور کار قرار گرفته است.

مهندس تفضلی خاطر نشان کرد: این برنامه مدیریتی -عملیاتی که بر اساس شاخص میزان فراهمی آب برای جامعه تحت پوشش تدوین شده ، مجموعه‌ای از اقدامات مورد نیاز درون سازمانی، برون سازمانی و بین دستگاهی در حوزه مدیریت مصرف را برای چهار دوره زمانی یک‌ساله، سه ماهه، یک ماهه و یک هفته، و سطوح خطر و هشدار متناسب، پیش‌بینی نموده است. معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه گذاری شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح کرد: با توجه به اینکه مذکور شامل وظایف دستگاه‌های اجرایی شهرستان در دو قالب وظایف عمومی (ویژه کلیه دستگاه‌ها) و وظایف اختصاصی (ویژه 16 سازمان) می‌شود؛ موضوع درجلسات مکرر در استانداری خراسان رضوی ارائه و به استحضار و تایید مرجع مذکور رسیده است.

دکتر محمد تفضلی بیان کرد: تکالیف و برنامه های مورد اشاره طی دومین جلسه شورای اداری شهرستان مشهد مورخ 1402/01/03 که در این شرکت برگزار گردید به تصویب رسید و به کلیه دستگاه‌ها جهت اجرا ابلاغ و مقرر گردید. وی افزود: به منظور پیگیری تکالیف دستگاه ها و مصوبات برنامه های تنش نیز، دبیرخانه رصد اقدامات انجام شده با حضور فرماندار و نمایندگان دستگاه های اجرایی شهرستان به صورت هفتگی و با عنوان "قرارگاه عملیاتی پایش آب" در محل این شرکت برگزار می شود.

دکتر تفضلی همچنین با بیان اینکه برنامه مدیریت مصرف جهت گذر از تنش آبی مشهد 1402 طی جلسه ویدئو کنفرانس به معاون وزیر نیرو نیز ارائه گردید و مورد توجه قرار گرفت اظهار کرد: در تدوین چارچوب برنامه و تکالیف در نظرگرفته شده، از تجارب ملی (مانند تجربه بحران آب همدان) و تجارب بین‌المللی (قریب به 50 تجربه عملیاتی) و با نزدیک به 300 نفرساعت کار تخصصی از فروردین ماه سال جاری بهره گرفته شده است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/09/22 05:32:52
Back to Top
HTML Embed Code: