Telegram Web Link
💧واكاوي تجربه كشور چين در حفاظت از منابع طبيعي و مديريت مصرف آب

🗓دوشنبه:26 تيرماه

ساعت:16:00 الي 18:00

🔗https://www.skyroom.online/ch/irwwa/iwwa-webinar-33

انجمن آب و فاضلاب ايران

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺طرح چند منظوره کشت کاکتوس و گیاهان مقاوم به شوری و خشکسالی به صورت آزمایشی در انبار الوم استان #گلستان

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺کاشت گیاه کاپاریس متناسب با شرایط آب وهوایی شمال سیستان و بلوچستان

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
همایش بررسی برنامه های سازگاری با کم آبی در استان قم

🗓همایش راهبردها و برنامه های سازگاری با کم آبی در بخش کشاورزی با همکاری و تعامل کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی روز سه شنبه 20 تیر 1402 در سالن همایش اتاق بازرگانی استان قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای قم؛ در این همایش که مسئولین سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه ای، نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ، خانه کشاورز و اتاق بازرگانی صنایع ، معدن و کشاورزی و جمعی از کشاورزان استان حضور داشتند . دکتر عباس پور میدانی عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه یکی از سخنرانان همایش در خصوص برنامه ملی الگوی کشت در سطح کشور و ارتباط آن با برنامه های سازگاری با کم آبی در بخش کشاورزی مطالبی ارائه نمود . در ادامه دکتر مسعود ترابی عضو هیئت علمی دانشگاه و مدیر تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم در رابطه با ارتقای بهره وری آب جهت تولید علوفه در ایران و جهان با توجه به ابلاغ برنامه سازگاری با کم آبی مباحثی مطرح کردند.در ادامه محمد رضا حاجی رضا مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان به بیان اقدامات صورت گرفته در رابطه با برنامه های ملی الگوی کشت و سازگاری با کم آبی پرداخت . در پایان محمد دانشور معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای قم با اشاره به اضافه برداشت چاههای مجاز استان افزود؛ متاسفانه برداشت غیر مجاز از چاههای مجاز در استان 120 میلیون مترمکعب است که در مقایسه با برداشت از چاههای غیر مجاز شش برابر می باشد . دانشور یکی از اهداف برنامه سازگاری با کم آبی را جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز عنوان کرد و گفت؛ در برنامه بر نصب کنتورهای هوشمند حجمی، پرکردن چاههای غیر مجاز و ... تأکید شده است.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️🌾🌾کاشت برنج در ۲۲ استان حتی مناطق بی‌آب

🗞فرهيختگان (لينك)

🌾از سال 1398، دولت وقت تصمیم گرفت کاشت برنج در همه استان‌های کشور به‌جز مازندران و گیلان را ممنوع اعلام کند. این موضوع به تصویب هیات‌دولت رسید و طی بخشنامه‌ای به همه استان‌های کشور ابلاغ شد. در این بخشنامه تاکید شده بود که در طول 3 سال به استان‌های غیر‌شمالی که برنج کشت کنند، مزایایی تعلق نمی‌گیرد و از آنان حمایت نخواهد شد تا کشاورزان این استان‌ها به تغییر محصول روی آورند.
علی‌مراد اکبری، معاون وقت وزیر جهاد کشاورزی، در اظهاراتی که 4 تیرماه 1398 داشت، اعلام‌کرد که محدودیت کشت برنج به‌‌مدت 3 سال در کارگروه سازگاری با کم‌آبی تصویب شده و بعد از این مدت، کشت این محصول به‌غیر از دو استان گیلان و مازندران ممنوع خواهد بود. اکبری تاکید کرده بود: «وزارت جهاد کشاورزی همچنین مکلف شده تا کشت‌های جایگزین برنج را در استان‌های مختلف ارائه دهد.»
📊🌾 آخرین اطلاعاتی که از وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، نشان‌ می‌دهد تا سال 1400، از 31 استان کشور، کشت برنج در 22 استان (کم یا زیاد) در‌حال انجام است. ....

join👉 @WaterOnline
مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران گفت: امسال باید ۳۰ میلیون متر مکعب از پساب برای آبیاری استفاده شود.

🔴مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران گفت: امسال باید ۳۰ میلیون متر مکعب از پساب برای آبیاری استفاده شود.

به گزارش خبرنگار شهر، اقای مهندس علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران در حاشیه آیین افتتاح پروژه انتقال پساب تصفیه خانه شهرک غرب به منطقه ۶ که صبح امروز - شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۲- در شصت و دومین پویش امیدوافتخار برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که امروز در کلانشهرها وجود دارد بحران آب است. شهرداری تا سال ۱۴۰۱ حدود ۷ میلیون متر مکعب از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده می کرد و امروز این عدد به ۲۲ و نیم میلیون متر مکعب رسیده است.
وی افزود: با توجه به انعقاد تفاهم نامه شهرداری با وزارت نیرو که در این دوره انجام شد، تا افق ۱۴۱۰ حدود ۱۴۵ میلیون متر مکعب از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده خواهد شد. بر این اساس، امسال باید ۳۰ میلیون متر مکعب به پساب برای آبیاری اضافه می شود.
آقای مهندس مختاری ادامه داد: امروز از پروژه انتقال پساب تصفیه خانه شهرک غرب به سمت منطقه ۶ به طول ۳.۵ کیلومتر بهره برداری می شود. این یکی از اقدامات زیربنایی است که انجام شده و در این حوزه از برنامه ها جلو هستیم.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران اضافه کرد: برای جلوگیری از فرونشست هایی که در نقاطی از جمله دشت ورامین داریم باید استفاده از پساب ها را جایگزین استفاده از چاه ها کنیم.
وی در پایان در خصوص کاشت چمن در فضای سبز شهر تهران یادآور شد: از حدود ۶ سال قبل کاشت چمن در تهران ممنوع است و کندن چمن های موجود نیز باعث آسیب به ریشه های درختان می شود بنابراین کاشت گونه های مقاوم مانند زیتون را انجام می دهیم که باعث سایه اندازی روی چمن های موجود و از بین رفتن این چمن ها می شود.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧"مدیریت فضای سبز شهری در شرایط کم‌آبی و تغییر اقلیم"

برگزار كننده:موسسه تحقیقات علوم باغبانی با مشارکت پژوهشکده گل و گیاهان زینتی

🗓سه‌شنبه 27 تیرماه 1402

حضوري و مجازي

🔗لينك وبينار: (مسير دسترسي در پوستر ارائه شده است)
web.agritak.ir

https://vc.areeo.ac.ir/ch/oprch

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
گذر از خشکی با آب پنهان

🗞گزارش روزنامه دنياي اقتصاد (لينك‌)

🗞دنیای‌اقتصاد : یکی از راهکارهای مقابله با خشکسالی، استفاده از ظرفیت تجارت آب مجازی است. در دهه گذشته ایران در این حوزه بسیار فعال بوده و حجم تجارت در این دوره افزایش قابل توجهی داشته است. آمارهای موجود نشان می‏دهد گرچه با افزایش حجم واردات آب مجازی، از ذخایر آبی کشور محافظت شده است، اما قیمت کالاهایی همچون زعفران، خرما و پسته بر اساس شاخص «آب مجازی» افت قابل توجهی داشته است و صادرات آن دیگر به صرفه نیست. در واقع ایران با صادرات این محصولات «آب مجازی» را به قیمت بسیار پایین به دیگر کشورها صادر کرده است.

بر اساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی ملل‌متحد (فائو) که در سال‌2022 میلادی منتشر شده‌است، سالانه بین 70 تا 80‌درصد از منابع آب شیرین جهان به کشاورزی اختصاص می‌یابد. تجارت بین‌المللی مواد غذایی اجازه می‌دهد تا عرضه محصولات کشاورزی به یک منطقه جغرافیایی خاص، وابسته نباشد. تجارت مواد غذایی می‌تواند با تقویت تخصص و صرفه‌جویی کلی در آب، کارآیی جهانی را افزایش دهد. بین سال‌های 2000 و 2015 میلادی، تجارت مواد غذایی 65‌درصد رشد کرده است، اما سهم آبیاری محصولات 18‌درصد افزایش یافته‌است که نشان می‌دهد تجارت می‌تواند راهکار مناسبی برای صرفه‌‌‌‌‌جویی در مصرف آب باشد. در بین کالاهای کشاورزی، صادرات و واردات گندم، سویا و برنج 60‌درصد از حجم تجارت آب‌مجازی را به خود اختصاص داده‌اند.......

💧بر اساس گزارش مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق بازرگانی ایران، طی سال‌های 1390 الی 1398، پسته بالاترین آب‌مجازی صادراتی در بین محصولات کشاورزی صادراتی را به خود اختصاص داده‌است؛ به‌طوری‌که مقدار آب‌مجازی صادراتی پسته از 1521میلیون مترمکعب سال‌1390 به 1207‌میلیون مترمکعب در سال‌1398 رسیده و به‌طور متوسط طی 9 سال‌اخیر، پسته سالانه 1382‌میلیون مترمکعب آب‌مجازی از کشور خارج کرده‌است.

💧بعد از محصول پسته، خرما رتبه دوم صادرات آب‌مجازی طی دوره 1390 الی 1398 با متوسط سالانه 811‌میلیون مترمکعب را دارد.

💧در دوره مذکور به‌طور متوسط سالانه، سبزی‌ها 340، سیب 330، گوجه‌فرنگی 308، هندوانه و خربزه 230، زعفران 214، سیب‌زمینی 173، قند و شکر 117، حبوبات 106، خیار تازه 93، پیاز و موسیر 59، انواع روغن 47، مرکبات 30، انگور خشک‌کرده 20، کیوی تازه 14، گندم 14 و چای 6‌میلیون مترمکعب در سال‌صادرات آب‌مجازی داشته‌‌‌‌‌اند.

💧🌽در مقابل صادرات آب‌مجازی، واردات آب‌مجازی است.طی بررسی‌‌‌‌‌های صورت‌گرفته و محاسبات انجام‌شده، طی سال‌های 1390 الی 1398، ذرت بیشترین واردات آب‌مجازی را به خود اختصاص داده‌است.

💧🌾بعد از ذرت، محصول برنج با متوسط سالانه 3252‌میلیون مترمکعب دومین محصول آب‌مجازی وارداتی است. است. به‌طور متوسط طی دوره مذکور، سالانه گندم با 3023، شکر 2698، جو 2447، حبوبات 1000، انواع میوه 510، پنبه 299 و چای با 68‌میلیون مترمکعب از جمله محصولات اساسی هستند که واردات آب‌مجازی داشته‌اند.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌾📺آیا کشاورزان از طرح های حمایتی جایگزینی کشت شالی راضی هستند؟

#ممنوعيت_كشت
#شالي
#گلستان

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥وبینار تخصصی مدیریت ناترازی تولید و مصرف آب با تکیه بر مدیریت مصرف آب (لينك ويديو در آپارات)

برگزار كننده: انجمن آب و فاضلاب ايران

ارائه‌دهنده: دکتر عباس اکبرزاده
- عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات آب
- مجری نقشه راه فناوری نمک‌زدایی کشور رئیس مرکز تحقیقات آب و فاضلاب

محورها:
-استراتژی‌های اصلی مدیریت مصرف آب شهری
-سیاست‌ها و برنامه‌های مدیریت مصرف آب، تجارب جهانی
-سیاست‌ها و برنامه‌های مدیریت مصرف آب در ایران


🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥وبینار تخصصی واکاوی تجربه کشور چین در حفاظت از منابع طبیعی و مدیریت مصرف آب (لينك ويديو در آپارات)

برگزاركننده: انجمن آب و فاضلاب ايران

ارائه‌دهنده: دکتر بنفشه زهرایی
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺🌾💧📉به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ ۹۵ درصد از منابع آبهای زیر زمینی استان در بخش کشاورزی مصرف می شود که بخش قابل توجهی از این میزان به کشت شالی اختصاص دارد.

🌾این درحالیست که محققان معتقدند کشت حفاظتی شالی یکی از راه کارهای مدیریت منابع آب است و البته مزایای متعدد و قابل توجه دیگری نیز دارد.

#استان_گلستان
#آب_زيرزميني
#شاليكاري

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from اقتصاد آب
⚠️🗞💧 در یک دهه گذشته وزن صادرات محصولات کشاورزی ایران حدود ۲.۲ برابر شده اما ارزی که بابت آن وارد کشور شده، کاهشی بوده است. این چکیده یک گزارش تکان‌دهنده اتاق ایران است؛ آن‌هم در شرایطی که تنش‌های آبی در ایران تشدید شده و مسئله به گرفتاری تأمین آب آشامیدنی رسیده است. نکته هشدار‌دهنده این گزارش، صدرنشینی صادرات محصولات آب‌بر و با ارزش افزوده پایین است‌.

📉در این گزارش، به‌صراحت عنوان شده است در سال‌۱۳۹۰ هر واحد محصول کشاورزی و صنایع غذایی به ارزش ۱.۵۴ دلار بر کیلوگرم صادر می‌‌‌‌‌شده که این عدد در سال‌ ۱۴۰۰ به ۰.۶۲ دلار بر کیلوگرم تنزل پیدا کرده است؛ به‌ عبارتی منابع ارزشمند داخلی (آب، خاک و انرژی) با قیمت‌های رو به افول به‌ فروش رسیده‌‌‌‌‌ا‌‌‌‌‌ند.

🗞گزارش روزنامه شرق (لينك)

📘گزارش مركز ملي مطالعات راهبردي كشاورزي و آب اتاق ايران (لينك)

#صادرات_كشاورزي
#آب_مجازي

✳️ کانال اطلاع‌رسانی کنفرانس دوسالانه و نشست‌های فصلی اقتصاد آب:
join 👉 🆔
T.me/WaterEconomics
⚠️🚰در رخدادی بی‌سابقه؛ مصرف روزانه آب تهران از 3 میلیارد و 800 میلیون لیتر عبور کرد.

🚰مصرف روزانه آب شهر تهران در حدنصابی بی‌سابقه از مرز سه‌ میلیارد و 800 میلیون لیتر در شبانه‌روز عبور کرد که این روند مصرف، می‌تواند تامین پایدار آب شرب شهر تهران را با مخاطره مواجه کند.

🚰طی روزهای اخیر و با حاکم شدن جبهه هوای گرم، میزان مصرف آب به شکل چشم‌گیری افزایش یافته است، به گونه‌ای که در هفته گذشته میزان مصرف لحظه‌ای آب در تهران رقم بی‌سابقه 57 هزار لیتر در ثانیه را تجربه کرد که در طول تاریخ محاسبه میزان مصرف آب این کلان‌شهر مشابه آن ثبت نشده است.

🚰این شرایط در حالی است که ذخایر سدهای تامین کننده آب تهران نسبت به سال گذشته 30 میلیون مترمکعب کاهش دارد و تامین پایدار آب تهران تا پایان سال آبی (ابتدای پاییز) و آغاز بارش‌ها دغدغه نگران‌کننده‌ای است که صرفا با مشارکت شهروندان و کاهش حداقل 10درصدی میزان مصارف می‌توان از آن عبور کرد.

🚰از شهروندان تهرانی درخواست می‌شود تا با مدیریت مصرف آب و انجام برخی اقدامات ساده مانند رفع نشتی احتمالی کولرهای آبی، پرهیز از شست‌وشوهای غیرضروری، بررسی‌های فنی اتصالات و لوله‌های آب ساختمان و... از هدررفت آب پیش‌گیری کنند.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧 تا چه زمانی باید در مصرف آب صرفه‌ جویی کرد؟
#اعتماد_آنلاين

💧به اعتقاد مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب، قرار نیست کشور ما تبدیل به کشوری پرآب شود یا در قدیم کشور پرآبی نبوده و در آینده هم نخواهد شد.اتابک جعفری، مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب معتقد است صرفه‌جویی در مصرف آب باید به یک فرهنگ رفتاری یا «تغییر الگوی مصرف» منجر شود.

💧به گزارش #همشهری_آنلاین (لينك متن كامل گفتگو) ، مهم‌ترین بخش‌های گفتگوی اتابک جعفری را می‌خوانید:

💧نکته اول اینکه معنی مستتر ذاتی کلمه «صرفه‌جویی» در نهاد خود به یک بحران در یک بازه کوتاه یا به‌عبارتی موقتی دلالت دارد.
💧موضوع کم‌آبی مختص ۵۰ یا حتی ۱۰۰ سال گذشته نیست. وقتی در کتیبه‌های مثلا دوره هخامنشی نگاه کنیم نوشته است که «خداوندا کشور ما را از خشکسالی و دروغ در امان دار» این یعنی اینکه ما همیشه با کم‌آبی روبرو بوده‌ایم.
💧پس می‌توان نتیجه گرفت که کلمه «صرفه‌جویی» باید به «تغییر الگوهای رفتاری» ما در قبال آب تغییر پیدا کند. چرا که ایرانیان قدیم با علم به کمبود آب، رفتاری با آن می‌کردند که امروزه به آن «سازگاری» می‌گوییم.
💧 یعنی قرار نیست مثلا کشور ما تبدیل به کشوری پرآب شود یا در قدیم کشور پرآبی نبوده و نخواهد شد. ممکن است که دوره‌های کوتاه مدت «خشکسالی» یا «ترسالی» داشته باشیم.
💧ماهیت اقلیم ایران همان کم‌آبی است. پس باید چکار کرد؟ همان کاری که نیاکان ما انجام می‌دادند. یعنی رفتاری با آب می‌کردند که در عین کم‌آبی، ایران همواره به نسبت کشورهای منطقه بسیار آباد و توسعه یافته بود و خاک حاصلخیزی نیز داشته است.
💧 صرفه‌جویی برای یک دوره کوتاه مدت باید منجر به تغییر الگوی رفتاری و در نتیجه اصلاح الگوی مصرف شود.
💧 ما باید همواره و همیشه باید با آب بر اساس منابع و وضع موجود رفتار کنیم. منابع آب را نمی‌توان زیاد کرد. کشور ما دارای منابع آب محدود است.
💧به‌طور مثال در درون فلات مرکزی ایران ما فاقد رودخانه‌های چهارفصل پرآب و با مسیر طولانی هستیم. این خودش می‌تواند از موانع توسعه باشد.
💧کشورهایی مانند عراق، مصر، هند، چین، ترکیه و خیلی از کشورهای اروپایی دارای رودخانه‌هایی هستند که گاهی طول کشورشان را هزاران کیلومتر طی می‌کنند و بسیاری از حوضه‌های سرراه خود را سیراب می‌کنند.
💧قطعاً کشور ما در تحقیقات و ساخت‌وساز در حوزه نگهداشت و حفظ آب درون سرزمین جزء برترین‌هاست. اما شناخت سرزمینی دقیق لازم است. هرگونه دخل و تصرف در طبیعت پیامدهای خود را دارد.
💧ما برای شرب، آب به‌مقدار کافی در کشورمان داریم. تأسیساتی که در ایران است در زمینه آب شهری بسیار پیشرفته است. امروز ما با کیفیت‌ترین آب شرب را در قیاس با کشورهای پیشرفته داریم.
💧نکته اصلی ما در مبحث «توسعه» است. آغاز روند صنعتی شدن ایران تحت نام «توسعه» به‌طور طبیعی مصرف منابع را افزایش داد.
💧تا پیش از آن همچنان مردم ایران الگوی صحیح مصرف آب را داشتند. عدم آینده‌نگری در طول ۶۰ سال گذشته رفتار ما ایرانیان را در مصرف آب تغییر داد.
💧اگر ما مدیریت صحیح مصرف آب را با نگاهی حاکمیتی و کلان برای تمامی دستگاه‌های کشور داشته باشیم، مانعی برای توسعه نخواهیم داشت. مشکل در همان بدمصرفی است. در کجای دنیا در منطقه‌ای خشک و کم آب برنج می‌کارند؟
💧امروزه برای صنعت، تکنولوژی راهکارهای مناسبی دارد. «پسآب» در کشورهای توسعه‌یافته موضوعی فراگیر شده است. کشوری مثل مالزی و سنگاپور که اصلاً روی آب هستند، بازچرخانی آب یا همان «پسآب» را در دستور کار دارند.
💧 تا پایان برنامه هفتم توسعه همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار از آب شرب سالم برخوردار خواهند شد.
💧طرح جهاد آبرسانی از بزرگ‌ترین طرح های دولت در حوزه آب است که اجرای کامل آن در ۱۰ هزار روستا ۴۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
💧درست است که منابع آبی ممکن است دور از این روستاها باشد، ولی با انتقال آب چند اصل مهم انجام می‌شود. اول اینکه آب به‌صورت پایدار در اختیار این روستاییان قرار می‌گیرد ولی بحث دوم بهداشت و در نهایت کنترل مصرف است.
💧خط قرمز نظام در زمینه تامین آب شرب است. ما حتی در دشت‌های ممنوعه وقتی بحث آب شرب مطرح می‌شود دیگر هیچ محدودیتی نداریم. این محدودیت تنها در خصوص صنعت و کشاورزی است.
💧نکته‌ای که در این بین حائز اهمیت است و گاهی موجبات بدفهمی شده این است که این روستاها پیش از این آب داشته‌اند، ولی پایدار نبوده است. پس از اتمام این پروژه که تقریباً ۱۶ ماه از آن گذشته، شاهد تحول بزرگی در آبادانی و در نهایت تأمین عدالت اجتماعی و البته امنیت خواهیم بود.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧لزوم سازگاری با شرایط اقلیمی جدید برای تولید گندم

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: برای تولید گندم باید با شرایط اقلیمی جدید سازگار شده و تولیدات پایدار را در تغییرات اقلیمی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, عطاءالله ابراهیمی از افزایش عملکرد گندم با بکارگیری تجربه گندم‌کاران پیشرو در مزارع خبر داد و افزود: براین اساس "طرح دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم" با همکاری دفتر ترویج موسسه آموزش و تحقیقات، معاونت زراعت و مجری طرح گندم طراحی و تدوین شده و قرار است ۴ هزار و ۲۲۵ گندم‌کار را به عنوان کشاورزان پیشرو به مزرعه برساند.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در سال‌های گذشته بحث امنیت و اقتدار غذایی به عنوان یک واژه غالب در وزارت جهاد کشاورزی هدفگذاری و تلاش‌های بسیار زیادی برای رسیدن به این هدف بزرگ انجام شده که قابل تقدیر است؛ اگر آمار تولید گندم را در سال‌های گذشته رصد کنیم نشان می‌دهد که یک همت همگانی برای افزایش ضریب امنیت غذایی بخصوص قوت غالب مردم، بویژه گندم صورت گرفته است.

وی با اشاره به آمار تولید گندم تاکید کرد: خوشبختانه با وجود محدودیت‌های اقلیمی و منابع آبی، آمار افزایشی را در ارتباط با بحث گندم داریم که جای بسی امیدواری و ماحصل کار گروهی و تلاش کسانی است که در خط مقدم جبهه تولید، مراکز جهاد کشاورزی و درسطح دهستان‌ها فعالیت می‌کنند.

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥⚠️💧هشدارهاي ترسناك درباره #كم_آبي

⚠️احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور هشدارهای ترسناکی درباره کم آبی می‌دهد. او به اکوایران می‌گوید، وضعیت بارندگی در نیمه شرقی ایران و عرض‌های شمالی از سال قبل بدتر است و تامین آب شرب در بعضی مناطق ایران، دغدغه جدی است. (لينك)

#اكو_ايران
#كم_آبي
#هواشناسي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 روند ميزان بارش ماهانه به ميلي‌متر در سطح جهاني از سال 2000 تا 2023 بر مبناي داده‌هاي ماهواره‌اي ناسا

بارش زياد به رنگ آبی تیره و بارش های كم با رنگ سفید نشان داده شده است.

حدود دو سوم کل باران در امتداد یا نزدیک خط استوا می‌بارد، و کشورهایی که در آن عرض‌های جغرافیایی قرار دارند، اغلب چندین ماه باران تقریباً روزانه دارند. در واقع نواری از باران شدید به صورت فصلی به سمت شمال و جنوب استوا حرکت می کند.
🌨با حرکت نوار باران به شمال و جنوب، بارش‌هاي كمتر و دوره خشكي اتفاق مي‌افتد.

🌨 باران های موسمی آسیا بین آوریل و سپتامبر برای چین، آسیای جنوب شرقی و هند باران می آورد. از اکتبر تا مه، آمریکای جنوبی فصل بارانی را پشت سر می‌گذارد، اما حتی بخش‌هایی از جنگل‌های بارانی آمازون هر سال چند ماه بدون بارش قابل توجهی می‌گذرد.

پ.ن: بخش قابل توجهي از مساحت ايران در محدوده جغرافيايي با بارش‌هاي كم و ماه‌هاي بدون بارش قرار دارد.

#بارش_ماهانه
#مقياس_جهاني

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
مديريت_توام_آب_زيرزميني_خشكسالي_كاليفرنيا.pdf
387.4 KB
⚠️💧🖌مدیریت توأم آب ‌زیرزمینی – خشکسالی: مروری بر تجارب کالیفرنیا

🖌 نجمه گازر حبیب آبادی، هاشم درخشان
📘نشريه آب و توسعه پايدار -خرداد 1402

🖌کشور ایران در منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک واقع شده، که بخش بزرگی از نیازهای آبی آن از منابع آب زیرزمینی تأمین می‏شود. در دوره‌های خشکسالی شدید و طولانی‌مدت که امکان تأمین آب از منابع آب سطحی وجود ندارد؛ آب زیرزمینی یگانه منبع تأمین آب خواهد بود. عدم توجه به مدیریت تقاضا و کنترل اضافه برداشت می‌تواند تنش آبی ایجاد شده را با کاهش ذخیره آب زیرزمینی تشدید نماید. لذا برای کاهش اثرات مخرب خشکسالی و حفاظت از آب زیرزمینی نیاز به استراتژی‌های پیشگیرانه ضروری است. اما متأسفانه اکثر استراتژی‌های کاهش اثرات مخرب خشکسالی منفعلانه بوده و بر تأمین کمبود آب ایجاد شده در دوره خشکسالی، از منابع آب زیرزمینی تمرکز دارد و از توجه به مدیریت توأم آب زیرزمینی-خشکسالی غفلت شده است.......

#آب_زيرزميني
#خشكسالي
#كاليفرنيا

Join👉 @WaterOnline
دستورالعمل-تحويل-حجمي_آب.pdf
1.2 MB
💧📘دستورالعمل نحوه تحويل حجمي آب در شبكه‌هاي آبياري و زهكشي

مصوبه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي -تيرماه 1399

#تحويل_حجمي

🟣 كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/09/22 07:28:55
Back to Top
HTML Embed Code: