Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥⚠️❄️🌨صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش بینی سازمان هواشناسی درخصوص وضع بارندگی در زمستان گفت: فعلا نقشه ها نشان می دهد که زمستان خوب و طبیعی را به لحاظ بارندگی خواهیم داشت.

⚠️فیروز قاسم زاده - مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور نیز گفت: وضع ذخایر آبی به علت کاهش بارندگی نامطلوب است و ورودی سد ها 44 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
او گفت: در حال حاضر 30 درصد مخازن پر هستند.

⚠️قاسم زاده افزود: متاسفانه علاوه بر نگرانی از کاهش بارندگی ها، بیشتر آنچه هم بارش بوده در نوار شمالی کشور اتفاق افتاده و در مناطق غرب کشور و زاگرس بارش مناسبی نداشته ایم. مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور گفت: سد های تهران در حال حاضر حدود 20 درصد پر شده است که نسبت به پارسال 40 درصد کمتر است و سد زاینده رود هم 13 درصد پر است.

join👉 @WaterOnline
هرمزگان.pdf
870.6 KB
🖌📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #هرمزگان

🖌تهيه شده توسط دبيرخانه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
کارگروه سازگاری با کم آبی کرمانشاه با دستور کار پیشرفت اجرای این طرح در استان و ارائه گزارش عملکرد دستگاه‌های مختلف برگزار شد.

#ايسنا

محمودرضا شهلایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه در این نشست که امروز (۱۴ آذر) برگزار شد، ابتدا اشاره‌ای به تداوم بحران کم آبی در کرمانشاه داشت و افزود: از ابتدای سال آبی جاری تا کنون ۵۷.۵ میلی‌متر در استان بارندگی داشتیم که نسبت به سال قبل با بارش ۱۲۹ میلی‌متر ۵۵.۶ درصد کاهش و نسبت به دوره بلندمدت با بارش ۹۸.۳ میلی‌متر ۴۱.۵ درصد افت را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: این در حالی است که در سال آبی گذشته نیز کرمانشاه بیشترین کاهش بارندگی را بین استان‌های سراسر کشور تجربه کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان با بیان اینکه تا سال‌های ۱۳۷۷-۱۳۷۸ وضعیت بارندگی در استان روند یکسانی داشت اما از آن سال به بعد دوره‌های خشکسالی تقریبا آغاز شد، تاکید کرد: در سال‌های ۱۳۹۴-۱۳۹۵ دوباره روند صعودی بارندگی را داشتیم، اما اکنون این روند دوباره نامناسب شده است.

شهلایی سپس از وضعیت منابع آبی و محدوده‌های مطالعاتی کرمانشاه یاد و خاطرنشان کرد: هم اکنون ۱۰ دشت آزاد، یازده دشت ممنوعه و دو دشت ممنوعه بحرانی داریم.

وی راهکار اصلی برای بهبود وضعیت دشت‌ها و احیای منابع آبی استان را اجرای طرح سازگاری با کم آبی با همکاری همه دستگاه‌های مختلف دانست و عنوان کرد: بر اساس آنچه که برای سال آبی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در این طرح هدف‌گذاری شده باید در مجموع آب‌های زیرزمینی و سطحی حدود ۳۹ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در استان داشته باشیم که این میزان تا افق ۱۴۰۵ حدود ۲۲۱ میلیون مترمکعب است.

به گفته این مسئول، سهم هر دستگاه شامل آب و فاصلاب، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، صنایع و ... از این صرفه‌جویی مشخص است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه مهمترین برنامه این شرکت در زمینه طرح سازگاری با کم آبی را احیا و تعادل بخشی دشت‌ها دانست و اظهار کرد: برای اجرای این طرح با تنگنای مالی شدید مواجهیم.

شهلایی اعتبار سال جاری احیا و تعادل بخشی دشت‌های کرمانشاه را ۱۳.۸ میلیارد تومان اعلام کرد که تنها ۲۵ درصد تخصیص داشته و افزود: نیروهای گشت و بازرسی ما ۱۳ ماه است که حقوق نگرفته‌اند.

وی معتقد است، در چنین شرایطی نمی‌توان به اهداف مد نظر این طرح دست پیدا کرد.


⚠️💧آب، مهمترین و جدی‌تری بحران آینده

منوچهر فخری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه نیز با بیان اینکه آب در آینده به اصلی‌ترین چالش تبدیل خواهد شد، تنها راه برون رفت از این وضعیت را صرفه‌جویی در مصرف آب دانست.

وی اظهار کرد: اگر از گذشته برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی و چاه‌ها را نداشتیم، اکنون تا این حد دچار بحران نمی‌شدیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه از بحران آبی که اکنون کرمانشاه نیز مانند بسیاری از دیگر استان‌های کشور با آن مواجه است یاد کرد و ادامه داد: خیلی از روستاهای استان اکنون با معضل آب مواجهند و با تانکر آبرسانی می‌شوند.

به گفته فخری، تلاش برای حل چالش آب استان به دغدغه اصلی مسئولین کرمانشاه تبدیل شده و تامین آب پایدار شرب و کشاورزی اولویت اصلی استان است.

وی عنوان کرد: برای مدیریت بحران آب برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت نیاز داریم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه انسداد چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور هوشمند، بازچرخانی پساب‌ تصفیه‌خانه‌ها و ... را از مهمترین این راهکارها برشمرد.

📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم‌آبي كرمانشاه (لينك)

🔗لينك گزارش در خبرگزاري #ايسنا

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
اتاق فکر سازگاری با کم‌آبی در کرمان تشکیل می‌شود: اتاق فکر سازگاری با کم‌آبی در کرمان تشکیل می‌شود

کرمان - ایرنا - دبیر کارگروه سازگاری با کم‌آبی شرکت آب منطقه‌ای کرمان گفت: اجرا و نظارت مستمر بر برنامه سازگاری با کم آبی در استان ضرورتی اجتناب ناپذیر است و در همین زمینه اتاق فکری با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها و سایر نهادهای متولی برای نظارت بر عملکرد برنامه سازگاری تشکیل می‌شود.

سینا روزبهانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه سازگاری با کم آبی استان کرمان پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی با حضور دستگاه های اجرایی مرتبط در سطح استان تهیه و طبق این برنامه برای تمامی دستگاه ها وظایفی به منظور کاهش برداشت آب پیش بینی شده است.

وی تاکید کرد: اجرای صحیح برنامه سازگاری با کم آبی در استان کرمان نیازمند مشارکت همه بخش های مصرف کننده آب، نظارت مستمر و بستر فرهنگی- اجتماعی مناسب مصرف بهینه این سرمایه ملی است.

دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی شرکت آب منطقه ای کرمان تصریح کرد: هماهنگی های فرابخشی در سطح دولت و بهره مندی از ظرفیت دانشگاه ها و سازمان های مردم‌نهاد برای نظارت و ایجاد هم افزایی بیشتر در ارتقای سواد آبی و نهادینه کردن فرهنگ مصرف صحیح آب و استفاده از راهکارهای فنی، حقوقی و اقتصادی پیش بینی شده در برنامه سازگاری با کم آبی استان امری مهم و ضروری است.

وی ادامه داد: شرکت آب منطقه ای کرمان با هماهنگی سایر دستگاه های وظیفه‌مند در برنامه سازگاری با کم آبی در نظر دارد با تشکیل اتاق فکر قوی در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و فنی برنامه سازگاری با کم آبی، از نظر استادان دانشگاه، خبرگان و صاحبنظران بخش آب به منظور پیگیری و نظارت بر اجرای صحیح این برنامه و صیانت از منابع آب زیرزمینی در استان استفاده کند.

روزبهانی اظهارداشت: در این زمینه مکاتباتی با دانشگاه ها و نیز اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان انجام و درخواست شده است صاحبنظران دارای تخصص در این زمینه که تمایل به همکاری دارند را معرفی کنند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation

وی بیان کرد: دانشگاه های استان کرمان ظرفیت بالایی دارند و می توانند با بهره گیری از نخبگان کارآمد به مدیریت معضل آب و نظارت بر اجرای برنامه سازگاری با کم آبی کمک کنند.

روزبهانی افزود: البته نیاز است زمینه همکاری و حمایت ها نیز توسط دستگاه های وظیفه مند و استانداری به منظور مشارکت فعال دانشگاه ها فراهم شود؛ نخبگان قطعا ایده هایی برای بهتر شدن شرایط آب در استان دارند و برای اجرای این ایده ها نیاز به حمایت دارد.

دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی شرکت آب منطقه ای کرمان با اشاره به بین‌بخشی بودن ماهیت حکمرانی آب تاکید کرد:‌ استفاده از ظرفیت یک نهاد بی طرف مثل دانشگاه‌ یا سایر سازمان های مردم‌نهاد برای پیگیری و نظارت بر اجرای این برنامه می تواند حرکت مثبت و رو به جلویی برای رفع چالش های سازمانی و فنی بخش های مختلف و هماهنگی بین دستگاه‌ها برای ارائه گزارش عملکرد برنامه سازگاری با کم آبی باشد.

وی تاکید کرد: همچنین این اتاق فکر با بهره گیری از استادان حوزه علوم انسانی می تواند به بررسی جنبه های حقوقی، فرهنگی و جامعه شناختی اجرای این برنامه علاوه بر جنبه های فنی بپردازد و این موضوع مهم جزو اولویت های پژوهشی دانشگاه های استان کرمان قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، از سال ۱۳۹۷ پس از مشخص شدن ساختار برنامه های سازگاری با کم آبی، کار تدوین برنامه های سازگاری با کم آبی در کشور و استان کرمان آغاز و استاندار نیز به عنوان رییس کارگروه استانی سازگاری با کم آبی مشخص شد؛ در نهایت برنامه سازگاری با کم آبی استان کرمان آذر ۱۳۹۹ در کارگروه ملی مورد تصویب قرار گرفت.

برنامه سازگاری با کم آبی استان کرمان برمحوریت صرفه جویی یک هزار و ۹۸۰ میلیون مترمکعب آب در سال است که در فاز اول این برنامه که تا سال ۱۴۰۵ پیش بینی شده نزدیک به یک هزار و ۳۰ میلیون مترمکعب از محل آب های زیرزمینی صرفه جویی شود.

📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #كرمان (لينك)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥تغيير الگوي بارش و كم آبي در مازندران

🌾 خشکسالی در شرق استان سالهاست که پیش بینی شده است و به همین منظور برخی کشاورزان مازندرانی چند سال است بی دغدغه کم آبی و با روشهای نوین آبیاری کشت می کنند.

خشکه کاری شیوه کِشتی که در آن کشاورزان با آبیاری قطره ای در مناطق کم بارش مازندران به کشت محصولات خود روی آورده اند.

📉💧این روش نوین نیاز ۸هزار لیتری آب برای تولید یک کیلوگرم برنج را به زیر ۴هزار لیتر می رساند.

#مازندران
#كم_آبي
#خشكه‌_كاري
#برنج

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
همدان.pdf
828.9 KB
🖌📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #همدان

🖌تهيه شده توسط دبيرخانه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
یزد.pdf
951.1 KB
🖌📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #يزد

🖌تهيه شده توسط دبيرخانه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
اجرای برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی ،راه حل عبور از بحران آب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز اراک؛ استاندار مرکزی در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم‌آبی گفت: بحران کمبود آب مسئله ملی است و ۳۱ استان کشور در فرآیند حل این معضل مشترک هستند و به تنهایی نمی‌توان گره از این مشکلات گشود.
مخلص الائمه افزود: با تاکید بر استفاده از نظر نخبگان و صاحبنظران در این زمینه گفت: پژوهشکده‌ها حلقه ارتباط هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه هستند و حضور این افراد در کارگروه‌های استان موجب ارتقای علمی و پختگی تصمیمات اجرایی می‌شود.
زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی هم با بیان اینکه بخش عمده‌ای از اب شرب اراک از سد کمال صالح تامین می‌شود گفت: خط انتقال به رینگ شمالی شهر اراک سال گذشته به بهره‌برداری رسیده و عملیات اجرایی خط انتقال به رینگ جنوبی هم در حال اجراست .

آمره مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی هم از کاهش ۳۰ درصدی ذخیره اب در سد‌های استان خبر داد و گفت: نصب کنتور‌های حجمی، تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه و اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری چاه‌های مجاز از جمله محور‌های اجرای برنامه سازگاری با کم ابی بوده و تا پایان برنامه هفتم بر روی پنج هزار و ۸۵۰ چاه باید کنتور نصب شود.

آمره افزود: نصب کنتور‌های حجمی، صرفه‌جویی ۹۰ میلیون متر مکعبی آب سفره‌های زیر زمینی را در این مدت به همراه دارد و هزار و ۲۷ چاه غیر مجاز در استان وجود دارد که ۵۰۰ چاه آن تاکنون پر شده و ۵۰۰ چاه نیز باید تعیین و تکلیف شود.

🔗📘 لينك خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم‌آبي استان #مركزي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧استفاده گلخانه داران یزدی از روش هیدروپونیک سبب افزایش بهره وری و مدیریت مصرف آب شده است.

💧به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، استان یزد در پرتو ۲هزار هکتار سطح زیرکشت گلخانه‌ای در رتبه چهارم کشور قرار دارد و ۷۰درصد محصولات گلخانه‌های آن نیز به کشور‌های آسیای میانه و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
🔴کشت ۷۰ هزار هکتاری چغندرقند پرآب بر در آذربایجان غربی توجیه ندارد

🔴استاندار آذربایجان غربی گفت: متاسفانه در این استان کشت های آب بر نظیر چغندرقند صورت می گیرد و بیش از ۷۰ هزار هکتار به این امر اختصاص یافته که با وجود مصرف بسیار بالا و خروج بخش زیادی از این محصول از استان، اصلا مقرون به صرفه نیست.

🔴نهضت گلخانه ای ۲ هزار هکتاری باید در استان عملیاتی شود. آذربایجان غربی موقعیت بی سابقه ای در کشور برای صادرات دارد و باید از این ظرفیت برای تولید محصولات کشاورزی گلخانه ای با توان صادراتی بالا استفاده کرد.

🔴معتمدیان فعال شدن کارگروه سازگاری با شرایط کم آبی در آذربایجان غربی را برای دریافت نظرات مختلف در خصوص کاهش مصرف آب بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: وظیفه این کارگروه اجماع سازی بین دستگاه های مختلف در این بخش مهم است که باید از آن به صورت بهینه استفاده کرد.

🔴وی، کمبود آب را یکی از مهمترین چالش های آذربایجان غربی برشمرد و افزود: با این وجود، برنامه ریزی خاصی برای برطرف شدن این چالش در استان صورت نگرفته و اقدامات انجام شده نیز نتوانسته نتایج قابل قبولی داشته باشد.

🔴استاندار آذربایجان غربی، توجه به آبخیزداری را یکی از راهکارهای مهم استفاده از ظرفیت های آبی در حوضه های مختلف دانست و اضافه کرد: بندهای کوچک آبخیزداری می توانند در مهار سیلاب، ذخیره آب بسیار موثر بوده و علاوه بر آن هزینه بسیار کمی نیز برای اجرای آن نیاز است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
در کارگروه سازگاری با کم آبی استان گیلان مطرح شد: صرفه‌جویی 40 میلیون متر مکعب آب در گیلان تا پایان برنامه هفتم توسعه

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "وحید خرّمی" در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان گیلان که با حضور اعضای استانی و کشوری به‌صورت ویدئو کنفرانس در استانداری گیلان برگزار شد، گفت: بر اساس ابلاغ برنامه مصوب سازگاری با کم آبی استان گیلان، تا پایان برنامه هفتم توسعه(سال 1405) حدود 40 میلیون متر مکعب در برداشت آب استان صرفه‌جویی و حدود 30 میلیون متر مکعب اثربخشی و بهبود کیفیت منابع آب در سطح استان انجام خواهد شد که از این میزان صرفه‌جویی حدود 17 میلیون متر مکعب با اقدامات آب منطقه‌ای، 10 میلیون متر مکعب با اقدامات شرکت آب و فاضلاب و حدود 13 میلیون متر مکعب از اجرای برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان حاصل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان در ارائه گزارش عملکرد شش ماهه اول سال 1400 برنامه سازگاری با کم آبی استان اظهار داشت: تاکنون حدود 15 درصد (حدود 6 میلیون متر مکعب آب) صرفه‌جویی از برنامه ابلاغی توسط دستگاه‌های عضو کارگروه محقق شده و امیدواریم تا پایان برنامه هفتم توسعه به‌طور کامل تحقق یابد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه‌های آب منطقه‌ای استان منطبق با بهبود کیفیت منابع آب و صرفه‌جویی در مصرف آب است، اظهار داشت: با ساخت 4 سد مخزنی پلرود، شفارود، لاسک و دیورش سالیانه 391 میلیون متر مکعب از رواناب‌های سطحی استان تنظیم و در بخش‌های مختلف شرب، کشاورزی، صنعت و نیازهای زیست محیطی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خرّمی سدهای لاستیکی را سدهای سازگار با محیط زیست استان توصیف کرد و گفت: 11 سد لاستیکی در سطح استان در حال ساخت است که از این تعداد چهار سد لاستیکی در شهرهای آستانه اشرفیه، لنگرود و فومن افتتاح شده و تعداد هفت سد لاستیکی دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی مناسب امکان بهره‌برداری در دولت سیزدهم را دارد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی

📘📘لينك دريافت خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #گيلان


join👉 @WaterAdaptation
حمایت رسانه ملی از اجرای برنامه سازگاری با کم آبی در استان کرمان

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمان، "احمد علی رمضانی" در جلسه ای که با حضور مدیرعامل و معاونین شرکت آب منطقه ای به منظور بررسی برنامه سازگاری با کم آبی استان کرمان برگزار گردید، گفت: این سازمان بنا به رسالت خود در سه بخش خبر، فرهنگ سازی و ساخت مستند می تواند در اجرای برنامه سازگاری با کم آبی ایفای نقش کند و وظیفه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی را انجام دهد.

وی بیان کرد: با توجه به وضعیت آب در استان کرمان یکی از برنامه های اصلی این سازمان در سال جاری پرداختن به مشکلات و وضعیت آب در استان تعریف شده است و به این منظور این سازمان حاضر به همکاری کامل می باشد. دکتر علی رمضانی با بیان این که اقناع افکار عمومی برای اجرای برنامه سازگاری با کم آبی یکی از مهمترین اقدامات برای تسریع در روند اجرای برنامه و جلوگیری از مشکلات اجتماعی است افزود: سازمان صدا و سیمای مرکز کرمان به وظیفه خود برای حمایت از این برنامه و آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در این زمینه عمل خواهد کرد و انتظار است سازمان ها و دستگاه های وظیفه مند در این برنامه نیز حمایت های قانونی لازم را از سازمان صدا و سیما انجام دهند.

در این جلسه همچنین "علی رشیدی" مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان خلاصه ای از تاریخچه تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی ارائه داد و اظهار داشت: طبق فاز اول برنامه سازگاری با کم آبی بایستی تا سال 1405 حدود 1030 میلیون مترمکعب کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی استان کرمان انجام گردد و با توجه به مشکلات احتمالی اجتماعی، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی از اهمیت بالایی برای اجرای این برنامه برخوردار است و نیاز به همکاری تمام دستگاه ها در اجرا به وظایف مصوب شده در برنامه سازگاری با کم آبی می باشد.

در این جلسه سینا روزبهانی دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی شرکت آب منطقه ای نیز برنامه مصوب سازگاری با کم آبی استان کرمان را ارائه داد و بر لزوم همکاری تمام دستگاه ها در اجرای این برنامه برای احیاء آبخوان‌ها تأکید نمود.

🔗📘خلاصه برنامه سازگاري با كم آبي كرمان (لينك)‌

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
کتاب_مدیریت_پایدار_آب_زیرزمینی.pdf
4.3 MB
📘کتاب «مدیریت پایدار آب زیرزمینی؛ بر پایه همکاری بهره برداران، مدیران و متخصصان»

✍️انديشكده تدبير آب ايران

✍️در طول تاریخ می‌توان امپراتوری‌هایی را سراغ گرفت که ظهور و سقوط‌شان با آب زیرزمینی پیوند داشته است. این سرگذشت را هیچ کجا بهتر از منطقه خاورمیانه نمی‌توان مشاهده کرد. برخی از کشورهای خاورمیانه، در زمره خشک‌ترین مناطق کره زمین قرار دارند. امروز نیز از اهمیت آب زیرزمینی کاسته نشده است. با این همه در سرتاسر جهان، سنگینی تهدیدهایی که متوجه آب زیرزمینی است همچنان رو به افزایش است.
✍️همه دغدغه‌مندان دستیابی به آینده پایدار و مطمئن آبی را تشویق می‌کنیم این کتاب را مطالعه کنند، و پیام‌های آن را درباره متوقف‌ساختن بیش‌بهره‌برداری و آلوده‌شدن آب زیرزمینی به کار بندند. این کتاب، مفاهیم، ابزارها و استراتژی‌هایی را که مدیریت پایدار آب زیرزمینی را تحقق‌پذیر می‌سازد ارائه می‌کند. این کتاب به ما نشان می‌دهد با گنجی چون آب زیرزمینی چگونه رفتار کنیم.

#آب_زيرزميني
#مديريت_پايدار

join👉 @WaterOnline
کشت گیاه روغنی کاملینا برای نخستین بار در ارومیه

📉به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، علی پیرمرادی در حاشیه بازدید از مزرعه کشت گیاه کاملینا گفت: با توجه به خشکسالی سال های اخیر، کم آبي و در راستای تغییر الگوی کشت، جهاد کشاورزی بر آن شده است که گیاهان کم آب بر، مقاوم در برابر کم آبي با سودآوري بالا را به کشاورزان معرفی و ترویج کند.

این مسئول در ادامه افزود: گیاه کاملینا بسیار مقاوم در برابر سرما، گرما، خشکی، شوری زمین، آفات و امراض و... است و از این گیاه ۱۱ هکتار در حوزه عمل منطقه دیزج دول، ۳ هکتار بالانج و ۵ هکتار در منطقه سیلوانا کشت شده است.

پ.ن: بر مبناي اطلاعات ارائه شده در بروشور پيوستي، در مناطق با بارش تا 180 ميلي‌متر و پراكنش مناسب بارش، نيازي به آبياري ندارد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
زنگ خطر نابودی شش هزار هکتار فضای سبز اصفهان

🔴به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مجید عرفان منش مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان، ۶ هزار هکتار از فضای سبز شهری را باتوجه به خشکسالی و بحران کم آبی در معرض نابودی دانست و گفت: برای حفظ درختان شهر اصفهان ناچار به کاشت درختان مقاوم و استفاده از گیاهان کم مصرف جایگزین چمن هستیم.

مجید عرفان منش میزان نیاز آبی فضای سبز شهر اصفهان را ۵۶ میلیون مترمکعب بیان کرد و گفت: هم اکنون کمتر از نیمی از این نیاز تامین می‌شود که این مساله خطری جدی برای فضای سبز شهری است.

وی اصفهان را آلوده‌ترین شهر ایران دانست و گفت: سه میلیون و ۶۰۰ هزار درخت تنها سدی است که می‌تواند از اصفهان در برابر هفت هزار صنعت آلاینده محافظت كند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⚠️ مردم و دولت چگونه در شکل ‏گیری بحران آب همدست شده ‏اند؟

✍️ مجتبی شوریان / عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی

📘🔗هفته‌نامه تجارت فردا- 6 آذرماه 1400(لينك)

🖌دغدغه اصلی مردم و کشاورزان حوضه زاینده‌رود در تجمع اخیر اصفهان نگرانی برای محیط‌زیست نبود. کشاورزان حوضه آبریز زاینده‌رود به دلیل عدم تخصیص حق‌آبه لازم برای کشت پاییزه این اعتراضات را شروع کردند و بعد از آن مردم به این اعتراضات مسالمت‌آمیز پیوستند.

🖌این اعتراضات ناشی از وضعیت بحرانی منابع آب در حوضه آبریز زاینده‌رود بود و نمی‌توان استنباط کرد که رفتار منفعت‌طلبانه ذی‌نفعان یا نهادهای دولتی در آن دخالت داشته است. هرچند سیاستمداران و ذی‌نفعانی که در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس انتقال آب حضور و منفعت دارند، ممکن است در ادامه از این تجمعات سوءاستفاده کنند و وانمود کنند که برای تامین آب و برطرف کردن نیازهای مردم، به طرح‌های انتقال آب به اصفهان نیاز است. در حالی که این کار راه‌حل اساسی مساله نیست و این صرفاً یک مسکن موقت است.

🖌قطعاً در شکل‌گیری این بحران‌های آبی، دولت‌ها، تصمیم‌گیران و مدیرانی که چنین سیاست‌هایی را پیاده کرده‌اند تا وضعیت منابع آب کشور به اینجا برسد نقش اساسی دارند. اما کشاورزان و سایر مصرف‌کنندگان آب (مردم در بخش آب شهری و کارخانه‌ها در بخش آب صنعتی) در پیدایش این وضعیت نقش و دخالت دارند.

🖌 مصرف بیش از حد آب به منظور کسب سود اقتصادی بیشتر، افزایش بی‌رویه سطح زیر کشت و احداث چاه‌های غیرمجاز نقش عمده‌ای در این وضعیت دارند. اکنون که وضعیت منابع آبی کشور به‌گونه‌ای است که تخصیص و مصرف آب و طبعاً سودی که قبلاً حاصل می‌شده امکان‌پذیر نیست، به شکل‌گیری اعتراضات آبی در اکثر حوضه آبریز منجر خواهد شد.

🖌باید بپذیریم که اگر می‌خواهیم وضعیت منابع آب کشور از شرایط فعلی بدتر نشود و نظیر اعتراضات اخیر شکل نگیرد، باید از بخشی از رفاه و سهل‌انگاری در مصرف بی‌رویه آب در تمام بخش‌های جامعه کاسته شود و مصرف آب در تمامی بخش‌ها کاهش یابد. این راه علاج است.

🖌طرح‌های انتقال آب، استفاده از آب‌های ژرف و سایر طرح‌ها که برای سیاستمداران، دولت‌ها، شرکت‌های عمرانی و سایر ذی‌نفعان جذاب است، همه یک مسکن موقت است. راه‌حل اساسی درمان این مشکل که در برنامه سازگاری با کم‌آبی نیز به خوبی به آن پرداخته شده است، کاهش مصارف آبی در تمامی استان‌های کشور است.

🖌سطوح زیر کشت کشاورزی باید به محدوده 20 تا 30 سال قبل بازگردد و باید در کنار اصلاح الگوی کشت از راهکارهای تجارت آب مجازی و کشت فراسرزمینی برای تامین امنیت غذایی کشور استفاده کرد. مردم و کشاورزان باید از مصرف بی‌رویه آب بکاهند.

🖌این تصمیمات تبعاتی دارد و ممکن است بخشی از سطح رفاه زندگی کاهش یابد. اما اگر این موارد اتفاق نیفتد وضعیت آب و محیط‌زیست بحرانی‌تر می‌شود و ممکن است به نقطه‌ای برسد که منابع آب و محیط زیست کشور به‌طور کامل از بین برود.

🖌در کنار این کار از سایر راهکارها نظیر اصلاح قیمت آب که در ایران به بهای بسیار ناچیزی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد و کشاورزان هیچ دغدغه‌ای از بابت قیمت آب ندارند نیز باید استفاده کرد. به‌طور جدی باید با مصرف غیرقانونی و احداث چاه‌های غیرمجاز برخورد کرد. وضعیت منابع آب کشور به این زودی به شرایط ایده‌آل نخواهد رسید که بگوییم جریان دائمی در زاینده‌رود برقرار خواهد شد؛ و برای این موضوع نیاز به سال‌ها ممارست و پیاده‌سازی برنامه‌های کاهش مصرف آب است.

join👉 @WaterOnline
سازگاری با کم آبی (چالش های پیش رو و ارائه راهکارها)

🗓سه‌شنبه 30 آذرماه

10:30 تا 11:30

جشنواره پژوهش و فناوري وزارت نيرو

🔗https://vc.nri.ac.ir/NMAB011/


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی
join👉 @WaterAdaptation
2024/09/23 15:22:19
Back to Top
HTML Embed Code: