Telegram Web Link
🔴معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی:دستگاه‌ها راه‌های رفع کم‌آبی خراسان شمالی را ارائه دهند

بجنورد- معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی با اشاره به مشکلات آبی در استان، گفت: دستگاه های مرتبط باید راهکارهای کوتاه مدت و کم هزینه برای مدیریت خشکسالی را ارائه دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا هوایی عصر یکشنبه در شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی خراسان شمالی که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی متولی استان همچون جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، آب و فاضلاب، محیط زیست و صمت باید راهکارهای لازم کوتاه و کم هزینه جهت مدیریت آب و خشکسالی را ارائه دهند.

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی ادامه داد: برای مدیریت خشکسالی حادث شده نباید به اعتبارات اندک دولتی اکتفا کرد بلکه نیازمند راهکارهای اجرایی و حل بحران در قالب برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت هستیم.

وی در ارتباط با تعدیل پروانه چاه‌های کشاورزی، گفت: باید مطابق با برنامه‌های ابلاغی وزارت نیرو پیش رفت و از قوانین تبعیت کرد.

بررسی گزارش اصلاح و تعدیل پروانه چاه‌های کشاورزی و بررسی عملکرد دستگاه‌ها در خصوص برنامه سازگاری با کم آبی از دستور کارهای این نشست بود.

🖌📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #خراسان_شمالي (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
برگزاری نشست کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری باکم آبی با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد
نشست کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری باکم آبی با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد و معاونین وزرا به صورت ویدیو کنفرانسی برگزار شد .

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، هشتاد و چهارمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری باکم آبی با حضور مهندس محمد جواد ابوالحسینی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، معاونین وزارت خانه های نیرو، جهاد کشاورزی محیط زیست و هواشناسی و جمعی از مدیران کل ستادی در حوزه آب استان به صورت ویدیو کنفرانسی، برگزار شد.

گفتنی است در این جلسه هریک از اعضا به ارائه گزارش عملکرد، در برنامه سازگاری با کم آبی پرداختند و در خصوص مسائل مختلف این حوزه تبادل نظر و تصمیم گیری شد.

🖌📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #يزد (لينك)


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥پروژه های سازگاری با کم آبی استان #هرمزگان

🖌📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #هرمزگان (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
پيش‌بيني فصلي زمستان 1400.pdf
3.3 MB
📘خبرنامه پيش‌بيني فصلي بارش و دماي هوا (تاريخ صدور 30 آذرماه1400)

📈بارش در فصل زمستان در محدوده نرمال پيش‌بيني مي‌شود، به‌اين صورت كه بارش در نيمه دي تا نيمه بهمن بيشتر از نرمال، نيمه بهمن تا نيمه اسفند نرمال تا كمتر از نرمال و نيمه اسفند تا نيمه ارديبهشت در محدوده نرمال خواهد بود.

🔴در حال حاضر لانيناي به نسبت ضعيف حاكم است.
🔴شاخص IOD در فاز خنثي است و حتي گرايش به مثبت دارد.
🔴شاخص MJO نيز در روزهاي پاياني آذرماه وارد فاز 7 و سپس 8 شد. در دي در شرايطي خواهد بود كه مي‌تواند به بارش‌هاي بيشتر از نرمال كمك كند و در جنوب غرب و غرب با بارش‌هاي سنگين همراه باشد.
🌡📉ميانگين دماي هوا در فصل زمستان در محدوده نرمال تا 1 درجه كمتر از آن خواهد بود كه كاهش در دو ماه آينده حدود يك درجه خواهد بود.

📊خلاصه وضعيت بارش پاييز (لينك)، وضعيت استان‌ها(لينك) و وضعيت حوضه‌هاي آبريز درجه يك و دو (لينك)

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥مراکش نیز مانند دیگر نقاط جهان درگیر پیامد تغییرات آب‌وهوایی است، و پژوهشگران این کشور در پی نوعی کشاورزی قابل احیا و پایا هستند. برای رسیدن به رشد علمی دراین‌زمینه، دانشگاه‌های آفریقا نیز بر تحقیق و توسعه تمرکز کرده‌اند.

شعار این دانشگاه «یادگیری از طریق انجام کار» است. مفهومی آموزشی که تجربه و خلاقیت را درهم می‌آمیزد. دانشجویان دائما تشویق‌ می‌شوند تا با نوآوری به راه‌حل‌های تازه و کارآفرین برسند.

این دانشگاه یک مزرعه و کانون «کشاورزی هوشمند» دارد که براساس فناوری و تحلیل داده‌ها بنا شده است و استارتآپ آ‌ن نیز به کشاورزان مشاوره می‌دهد و به یاری پهپاد آنها را از بروز آفات و هجوم حشرات موذی و یا کمبود منابع آب باخبر می‌کند.

#يورونيوز

#مراكش
#كشاورزي_پايدار
#كينوا

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
🌡📈پاييز به نسبت گرم نسبت به سال گذشته و ميانگين بلندمدت (افزايش 0.9 درجه‌اي دماي ميانگين كشور)

📈افزايش بيش از 2 درجه‌اي دما در برخي از استان‌ها

📘برگرفته از بولتن دماي كشور- سازمان هواشناسي-مركز ملي اقليم و مديريت بحران خشكسالي

📊خلاصه وضعيت بارش پاييز 1400(لينك)، وضعيت استان‌ها(لينك) و وضعيت حوضه‌هاي آبريز درجه يك و دو (لينك)

📘پيش‌بيني فصلي دما و بارش زمستان 1400 (لينك): 🌡📉ميانگين دماي هوا در فصل زمستان در محدوده نرمال تا 1 درجه كمتر از آن خواهد بود كه كاهش در دو ماه آينده حدود يك درجه خواهد بود.

⚠️در مجموع ميزان بارش تجمعي پاييز 1400 نسبت به ميانگين بلندمدت بيش از 21 ميلي‌متر كاهش 📉 و
ميانگين دماي هوا 🌡 نيز نسبت به بلندمدت 0.9 درجه افزايش 📈 داشته است.




#دماي_هوا
#بارش
#پاييز_1400
join👉 @WaterOnline
💧🌲🌳سالانه 7 میلیون متر مکعب از پساب تصفیه شده فاضلاب شهری در آبیاری فضای سبز تهران استفاده می شود. استفاده از پساب های تصفیه شده با همراهی مدیریت شهری 2برابر می‌شود، تا به 14 میلیون متر مکعب در سال برسد.

🗞داده‌نما

#پساب
#فضاي_سبز
#تهران

#روزنامه_همشهري

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
🔴 برنامه ملی سازگاری با کم آبی به کجا رسید؟

🔴یک سال و نیم از تصویب برنامه سازگاری با کم آبی می‌گذرد هر چند در اجرای این طرح و به نتیجه رسیدن اهداف آن دستگاه‌های مختلفی مشارکت دارند، اما نقش شرکت آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی به عنوان دو هسته اصلی اجرای آن پررنگ‌تر به نظر می‌رسد.

🔴معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه اصلاح الگوی کشت، جلوگیری از کشت‌های پر آب بر، به کارگیری روش‌های نوین آبیاری، استفاده از پساب‌ها به عنوان آب خاکستری، آبخیزداری و تغذیه مصنوعی، برخورد با برداشت‌های نامتعارف از منابع آبی، اصلاح بخشی از شبکه‌های انتقال آب شرب شهری و روستایی را از برنامه‌های سازگاری با کم آبی عنوان می‌کند.

🔴کارشناس شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه می‌گوید: در دشت‌های استان کرمانشاه حدود ۱۲ هزار حلقه چاه مجاز و بیش از ۵ هزار حلقه چاه غیر مجاز حفر شده است.

🔴جوادی با اشاره به اقدامات مناسب در زمینه انسداد چاه‌های غیرمجاز به این نکته هم اشاره می‌کند که مقابله و مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز یک اقدام مهم برای به جریان انداختن آب در رگ‌های زمین است او معتقد است: اجرای مطلوب این برنامه علاوه بر تامین اعتبار مورد لزوم، مشارکت آگاهانه مردم بویژه کشاورزان را می‌طلبد.

🔴او می‌گوید: فراوانی کشت‌های پر آب بری همچون برنج بویژه در شرق استان که سنخیتی با اقلیم استان کرمانشاه ندارد از دیگر عواملی است که باعث شده تا سفره‌های آب زیر زمینی و آبخوان‌های منطقه دچار مشکل جدی شوند.

🔴 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه می‌گوید: اجرای طرح شیوه نامه ممنوعیت کشت برنج در استان اجرایی شده است و برای کشت محصولات پر آب بر داشتن مجوز از امور آب الزامی است.

🔴افشین صفوی برنامه ریزی برای توسعه کشت چغندر قند پاییزه در مناطق گرمسیری استان، اجرای آبیاری قطره‌ای در زراعت گوجه فرنگی، چغندر قند و ذرت و کشت نشایی گوجه فرنگی را از دیگر برنامه‌های در دست اجرا در طرح ملی سازگاری با آب عنوان می‌کند.

🔴معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان کرمانشاه هم معتقد است منابع طبیعی اثر بخشی فراوانی در حفظ منابع آبی دارد.
غلامرضا چامه به ایجاد کانال و چاه‌های جذبی به منظور استحصال آب در عرصه‌های جنگلی و دشت‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: در این فرآیند به نفوذ و پایداری آب در سفره‌های زیر زمینی کمک می‌شود.
او تداوم بیشتر این کار را مستلزم تخصیص اعتبار و عملیاتی کردن راهکار‌های تعریف شده می‌داند.

#سازگاري_با_كم_آبي
#كرمانشاه

📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم‌آبي كرمانشاه (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
📘فايل‌هاي ارائه كارگاه فني آبياري قطره‌اي زيرسطحي


آبیاری قطره‌ای زیر سطحی یا Subsurface Drip Irrigation (SDI) نوعی آبیاری قطره‌ای است که در آن با قرار دادن لوله های آبده و قطره چکان‌ها در زیر سطح خاک، آب و عناصر غذایی در اختیار گیاه قرار می گیرند. در سالهای اخیر با ساخت تجهیزات جدید و کسب تجربیات در خصوص طراحی، مدیریت، بهره برداری و نگهداری سامانه های آبیاری قطره‌ای زیر سطحی این نوع سامانه‌ها بیش از پیش در حال گسترش می باشند.

در این راستا کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران و موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی جهت آشنایی کارشناسان و سایر علاقمندان با این نوع سامانه‌ها، کارگاهی فنی نیم روزه‌ای در تاریخ 29/9/1400 با حضور 5 سخنران منتخب (2 سخنران خارجی و سه سخنران داخلی) بصورت مجازی با حضور بیش از 200 نفر برگزار نمودند.

📘مستندات ارائه شده در اين كارگاه فني در وب‌سايت موسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي در دسترس قرار گرفته است. (لينك) همچنين در ادامه عناوين هر يك از ارائه‌ها و لينك دريافت فايل مربوطه ارائه شده است.

سخنرانان و موضوعات ارایه شده توسط سخنرانان بشرح زیر بود:

· سخنرانی اول – آقای صالح تقوائیان - گروه مهندسی کشاورزی و سامانه­های زیستی دانشگاه ایالتی اوکلاهاما - موضوع سخنرانی: کاربرد آبیاری قطره­ای زیرسطحی در مرکز آمریکا (درس­های آموخته‌شده) (لينك دانلود فايل ارائه)

· سخنرانی دوم - آقای حسین دهقانی سانیج - موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی - موضوع سخنرانی: امکان­سنجی و مزایای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در باغات انگور (لينك دانلود فايل ارائه)

· سخنرانی سوم - آقای على قدمی فیروزآبادی - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان - موضوع سخنرانی: مقایسه آبیاری قطره‌ای زیرسطحی و آبیاری بارانی برای یونجه در مناطق نیمه‌خشک ایران (لينك دانلود فايل ارائه)

· سخنرانی چهارم مشترکاً توسط آقای ناصر ولی زاده از کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران و آقای محسن عبدی از معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی - موضوع سخنرانی: ملاحظات طراحی و بهره‌برداری و نگهداری از سامانه­های آبیاری قطره‌ای زیرسطحی (لينك دانلود فايل ارائه)

· سخنرانی پنجم - آقای دانیل ذکریا - گروه منابع آب، زمین و هوا دانشگاه دیویس کالیفرنیا - موضوع سخنرانی: ملاحظاتی در خصوص راندمان منابع آبیاری قطره‌ای زیرسطحی برای تولید محصولات (لينك دانلود فايل ارائه)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧شرکت فولاد مبارکه با جمع‌آوری و استحصال پساب شهری و تصفیه پساب صنعتی، میزان وابستگی به آب خام را به شدت کاهش داده است.

#پساب
#توليد_فولاد

join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥ويديو كليپ #سازگاري_با_كم_آبي

تهيه شده توسط شركت آب منطقه‌اي #اصفهان

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
💧 معاون وزیر نیرو: شرایط اقلیمی کشور ایجاب می‌کند که سرانه‌ مصرف آب را به پایین‌تر از سرانه موجود برسانیم.
📉به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ حمیدرضا جانباز معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در حاشیه بازدید از طرح ملی انتقال آب از سد کوچری به ساوه گفت: شرایط اقلیمی کشور که اکثر نقاط آن با تنش آبی مواجه اند ایجاب می‌کند که سرانه مصرف آب را به پایین‌تر از سرانه موجود برسانیم.

جانباز در خصوص تمهیدات صرفه جویی در مصرف با توجه به کمبود آب افزود: از لحاظ فنی آمادگی داریم تا با کاهش هدر رفت در شبکه‌های شهری، سامانه‌های انتقال و سامانه‌های تصفیه، صرفه جویی کنیم.

او اضافه کرد: تمهیدات مدیریتی در حوزه صرفه جویی مصرف آب در حال اجراست که اعمال مدیریت در حوزه فشار آب در شهر‌های کشور از طریق شبکه‌های هوشمند بین توزیع در دستور کار جدی وزارت نیرو قرار دارد و با کاهش فشار در زمان‌هایی که مردم نیاز کمتری دارند، سعی در جلوگیری از میزان هدر رفت آب نموده تا مخازن آب گیری شوند.

معاون وزیر نیرو بیان کرد: حدود ۵۷ درصد از مشترکین کم مصرف و خوش مصرف هستند و تقریبا ۲۶ درصد شامل الگو می‌شود و بقیه که مجموع آن‌ها کمتر از ۸ درصد است، جزو مشترکین پرمصرف اند که با اقدامات فرهنگی و فضای عمومی، شاهد رعایت الگوی مصرف از سوی خانوار‌ها در کشور هستیم.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
آغاز عملیات انتقال پساب شرق اصفهان
🔴به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: این دو طرح از مصوبات سفر وزیر نیرو به اصفهان بود که مقدمات آن با انتخاب مشاور برای طراحی، اتمام عملیات نقشه برداری و تهیه برآورد آغاز شده است.

حسن ساسانی افزود: هدف از اجرای طرح انتقال پساب، انتقال بیش از ۵۰۰ لیتر بر ثانیه پساب شرق به محل سد آبشار برای تصفیه تکمیلی و ورود پساب تصفیه شده برای مصارف کشاورزی است که پیش بینی می‌شود در کمتر از یک سال به اتمام برسد.

🔴وی ادامه داد: عملیات ساماندهی رودخانه نیز حد فاصل سد چم آسمان تا نکوآباد به طول ۴۰ کیلومتر خواهد بود که هدف از اجرای آن جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، دسترسی مطلوب به رودخانه و انضباط در برداشت‌های مجاز است.

🔴مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان تاکید کرد: با اجرای این طرح ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.

🔴ساسانی حجم کنونی مخزن سد زاینده رود را ۱۶۶ میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: میزان بارش‌ها در سال آبی جاری ۳۴۵ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه ۱۷ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: در حال حاضر ورودی آب به مخزن سد زاینده رود ۱۱/۵ متر مکعب بر ثانیه و خروجی آن ۱۲ متر مکعب بر ثانیه است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
مطالعات+سند+ملي+آمايش+سرزمين+بخش+آب.pdf
7.9 MB
📘مطالعات سند ملي #آمايش_سرزمين در #بخش_آب

🖌مركز پژوهش‌هاي توسعه و آينده‌نگري سازمان برنامه و بودجه

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
🗓 2022؛ سال #آب_زيرزميني

#روز_جهاني_آب

#آب_زيرزميني

شعار روزجهاني آب در سال 2022:

"آب زیرزمینی: ناديدني را ديدني كنيم"



https://www.worldwaterday.org/

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥فصلنامه #آب_و_توسعه به صاحب امتیازی امور آب وزارت نیرو و در یک دوره هفت ساله، بین سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۸ منتشر می‌گردید. در طی این مدت ۲۲ شماره از نشریه انتشار یافت.

سردبیری نشریه بر عهده عباسقلی جهانی بود. در دوره‌های مختلف انتشار نشریه آب و توسعه، افراد مختلفی در هیأت تحریریه عضویت داشتند. از جمله: فریدون برهمن، مصطفی بزرگ‌زاده، پرویز حکیمی لاریجانی، کریم شیعتی، قهرمان قدرت‌نما، غلامعلی معماری، محمد کارآموز و انوش نوری اسفندیاری

🔴انتشار این نشریه در پاییز سال ۱۳۷۸ متوقف شد.

#خانه_آب_ایران با همراهی و همکاری #اندیشکده_تدبیر_آب_ایران و جمعی از دلسوزان #فرهنگ، #اندیشه و #آب کشور اقدام به جمع‌آوری، تدوین و بازانتشار این #گنجینه ارزشمند نموده است.

🔗لينك دسترسي به مجموعه كامل نشريه آب و توسعه و مستندات مرتبط

✴️ وبسایت خانه آب ایران :
🆔https://waterhouse.ir/

✴️ کانال تلگرام اطلاع‌رسانی خانه آب ایران:
🆔 T.me/WaterOnline

✴️ اينستاگرام خانه آب ایران:
🆔 https://www.instagram.com/iranwaterhouse/

join👉 @WaterOnline
2024/09/23 17:17:30
Back to Top
HTML Embed Code: