Telegram Web Link
🖌⚠️💧سه مسیر عبور از تنش آبی

🖌🗞لينك گزارش دنياي اقتصاد

🖌حل تنش آبی خوزستان در گرو :

1️⃣«اصلاح نظام حقوقی برداشت آب»،

2️⃣«مشارکت جامعه در روند سیاستگذاری» و

3️⃣«کاهش مصرف آب» است.

بررسی شواهد موجود نشان می‌دهد سیاستگذار پس از آتش‌نشانی بحران لازم است به اصلاحات جدی تن دهد. در روند جدید حکمرانی آب که باید بر پایه آگاهی از خشکیدگی ایران بنا شود، نظام اقتصادی تغییر می‌کند و تولید ثروت از مزیت‌های واقعی اقتصاد ایران جایگزین بهره‌کشی از منابع آبی می‌شود. در مسیر اصلاحات «احترام به مالکیت ذی‌نفعان آب» به‌عنوان یک قاعده مهم در تاریخ تمدن ایران موضوعی حیاتی است.

🖌گفت‌وگو با استاد دانشگاه تربیت‌مدرس حاوی نکات جالبی است. دکترعلی باقری تحصیلکرده دانشگاه لوند سوئد معتقد است: «حل واقعی مساله نیازمند تغییر سیاست‌ها است. گام اول تغییر، فهم دقیق از زمینه‌های سیاسی اجتماعی بحران آب خوزستان و گفت‌وگو با گروه‌های ذی‌نفع جهت جلب‌اعتماد آنهاست. تنها مدل بومی حل مساله آب در ایران که در اوایل دهه ۹۰ در نیشابور اجرایی شده نیز با تکیه بر همین رویکرد، امکان حل مساله را فراهم کرده است. مرور این اتفاق نشان می‌دهد مقامات اداری به کمک گروه‌های مردمی و معتمدین محلی توانستند در یک دوره زمانی نسبتا کوتاه حجم برداشت از آب زیرزمینی از دشت نیشابور را از ورای یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون لیتر در سال به کمتر از ۷۰۰ میلیون لیتر برسانند و وضعیت این بخش از کشور را از مرز بحران عبور کرده بود، تا حد قابل‌قبولی متعادل سازند. بنابراین نیشابور مدل بومی حل مساله آب است که پیش‌روی سیاستگذار قرار دارد.».........


join👉 @WaterOnline

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
نگاه متفاوت به چالش آب

🐄🐑🐪🐣🐔مدیر شرکت پشتیبانی امور دام استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: ۲۵ هزار راس گاو اصیل، ۵۶ هزار راس گاو آمیخته و سه هزار راس گاو بومی در استان سمنان وجود دارد.
هم چنین یک میلیون و ۳۱۷ هزار راس گوسفند و ۳۵۲ هزار راس بز و یک هزار نفر شتر در این استان وجود دارد.

۲۳۵ واحد پرورش مرغ گوشتی در استان سمنان فعالیت دارد که میزان جوجه‌ریزی آن‌ها برابر ۲ میلیون و ۵۰۰ الی سه میلیون جوجه در ماه و به عبارتی ۲۵ الی ۳۰ میلیون جوجه در سال است.

۳۹ درصد تولیدات زراعی استان در سال ۹۹، برابر با ۴۱۴ هزار و ۹۵۴ تن علوفه و خوراک دام بود.

۳۹ درصد از محصولات کشاورزی استان کم آب سمنان صرف پرورش دام می‌شود در حالی که زمین، آب و خاک زیر کشت برای تولید این میزان از علوفه‌ می‌‍‌تواند صرف کشت خوراک انسان‌ها شود.

🖌لينك گزارش ايرنا

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
🖌سازگاری با کم آبی در کرمان به گفتمان غالب تبدیل شود

🖌دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی شرکت آب منطقه ای اظهار داشت: بر اساس برنامه تنظیم شده برای سازگاری با کم آبی، تا سال ۱۴۰۵ حدود یک میلیارد مترمکعب صرفه جویی آب در استان کرمان با همکاری تمام بخش ها انجام می شود.

🖌وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد آب در استان کرمان در حوزه کشاورزی مصرف می شود، ادامه داد: بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب از صرفه جویی پیش بینی شده در برنامه سازگاری با همکاری سازمان جهاد کشاورزی صورت می گیرد که شامل برنامه هایی مانند جایگزینی الگوی کشت و اجرای سیستم های نوین آبیاری است.

⚠️وضعیت دشت های کرمان بحرانی است

روزبهانی تاکید کرد: بر اساس آماربرداری سراسری دور دوم حدود هفت میلیارد مترمعکعب برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی استان کرمان انجام می گیرد که اگر برای صرفه جویی و مدیریت آن چاره اندیشی نشود، در سال های آینده طبیعت به صورت قهری ما را دچار مشکلات بزرگی می کند.

⚠️وی با اشاره به اضافه برداشت آب در بسیاری از دشت های استان کرمان افزود: به طور مثال در دشت رفسنجان وضعیت منابع آبی به شدت بحرانی است و اگر برنامه سازگاری با کم آبی به صورت کامل و با همکاری همه دستگاه ها نیز اجرا شود، این دشت تا ۴۸ سال آینده نیز احیا نخواهد شد.

دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی شرکت آب منطقه ای استان کرمان تصریح کرد: فرونشست زمین یا همان زلزله خاموش مناطقی از این استان را تحت تاثیر قرار داده که نمونه آن را در منازل، تاسیسات و زیرساخت ها را شهرستان ارزوئیه تحت تاثیر قرار داده است.

سازگاری با کم آبی ضرورت زیستی محسوب می شود

وی بیان کرد: در بحث سازگاری با کم آبی باید از مباحث و تکنولوژی های به روز مانند بازچرخانی استفاده شود و همه دستگاه ها برای تناسب مصرف و برداشت آب در کنار یکدیگر قرار بگیرند.

روزبهانی افزود: در بحث صنعت نیز ایجاد صنایع آب بر در استان کرمان باید با رعایت محدودیت منابع آبی صورت بگیرد و حتی الامکان این صنایع در کنار دریا و مناطق پر آب ایجاد شوند.

دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی شرکت آب منطقه ای استان کرمان گفت: در استان کرمان تعداد زیادی چاه غیرمجاز داریم که طبق برنامه تا سال ۱۴۰۵ بایستی چهار هزار و ۷۰۰ چاه غیرمجاز پر شود و از این طریق ۲۳۵ میلیون مترمکعب صرفه جویی خواهد شد.

وی تاکید کرد: سازگاری با کم آبی در سال های آینده یک نیاز و ضرورت برای زیست و تولید در استان کرمان است که اجرای آن اجماع و حمایت ملی و استانی را می طلبد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
"جلوي هدررفت آب را بگيريد"
كارتوني جالب در خصوص مديريت عرضه‌گراي بخش آب

خانه آب ايران
@WaterOnline
🌾🌾مجری طرح دانه های روغنی در گفتگو با مهر: چرا کشاورزان خوزستان اصرار به کشت برنج دارند؟

#خبرگزاري_مهر

🌾براساس آمار اعلام شده از سوی مسئولان مربوطه امسال در خوزستان ٩٠ هزار هکتار کشت شلتوک انجام شده که به گفته قاسم تقی زاده خامسی، معاون آب و آبفای وزیر نیرو، محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا مثل شلتوک در خوزستان ۳.۵ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد که حدوداً دو و نیم برابر مصرف صنعتی کشور است.

🌾اقبال کشاورزان به کشت کنجد به جای محصولی مانند برنج بسیار کم است؛ چرا که برنج هم شناخته شده است و هم اینکه موقع برداشت محصول، پول آن را سرِ زمین، به صورت نقد به کشاورزان پرداخت می‌کنند.

🌾قیمت برنج در بازار داخلی کیلویی ٣٠ هزار تومان است و بنابراین هر کس یک قطره آب هم داشته باشد برنج می‌کارد چرا که کشت آن به صرفه و پول آن نقد است.

🌾 کنجد در تابستان کمترین میزان آب را مصرف می‌کند.این محصول یک هشتم برنج و یک پنجم ذرت، آب مصرف می‌کند اما سود اقتصادی آن برای کشاورز نسبت به برنج قابل مقایسه نیست.

🌾قیمت کنجد هم بین ٢۵ تا ٣٠ هزار تومان در هر کیلوگرم است اما کشاورزان در هر هکتار زمین بین یک تا ١.۵ تن کنجد برداشت می‌کنند در حالی که در هر هکتار شالی، ٣ تن برنج برداشت می‌شود، بنابراین در صورت کشت کنجد، هر هکتار کشت برای کشاورزان ۴۵ میلیون تومان و هر هکتار کشت برنج ٩٠ میلیون تومان در آمد دارد.

🌾همه ما مقصریم چرا که مباحث را درست بررسی و به تناسب آن درست برنامه‌ریزی نمی‌کنیم. در تمام دنیا نظام تعرفه‌ای اعمال می‌شود و در صورت ارزان یا گران شدن محصولات برای صادرات یا واردات آنها تعرفه بسته می‌شود اما در کشور ما هیچکدام از این سیاست‌ها رعایت نمی‌شود.

پ.ن: تجارب دو دهه اخير نشان مي‌دهد كه سياست‌گذار و قانون‌گذار در خصوص اعمال محدوديت‌هايي كه متصل به معيشت و زندگي روزمره طيف وسيعي از ذينفعان به‌خصوص كشاورزان و...بوده است، همواره شكست خورده است. به نظر دليل اصلي اين موضوع هم نگاه بخشي و تك‌بعدي به موضوعات، عدم هماهنگي بين دستگاه‌هاي مسئول و حتي عدم اعتقاد برخي سازمان‌هاي مسئول به ضرورت اجراي مصوبات،عدم جلب اعتماد ذينفعان و...مي‌باشد. نمونه بارز اين موضوع امسال در خصوص كشت برنج در استان‌هاي مختلف كشور به ويژه خوزستان رخ داده است.
يكي از مسائل مهم ديگر در عدم موفقيت در خصوص اجراي چنين مصوباتي كمبود داده‌ها و آمارهاي قابل اتكا، نبود زيرساخت‌هاي مناسب نرم‌افزاري و مديريتي مي‌باشد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
🖌چرا وضعیت آب خوزستان به اینجا رسید+ راهکار

🖌دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران و دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در یاداشتی با اشاره به مشکلات مربوط به کم آبی در استان خوزستان به تشریح دلایل آن و ارائه راه حلهایی برای مواجهه با آن پرداخت. به اعتقاد وی، سد گتوند نقشی در تشدید مشکلات سال جاری این استان ایفا نکرده است.

🖌به گزارش ایسنا، در یاداشت بنفشه زهرایی آمده است: تسهیم آب بین استان‌ها و ایالت‌های مختلف در کشورهای گوناگون از مبانی متفاوتی پیروی می‌کند. تصمیمات بالا به پایین دولتی برای تسهیم آب بین استان‌ها و مناطق مختلف که با مرزهای سیاسی از هم مجزا شده‌اند، براساس شاخص‌های مختلف نظیر سطح توسعه یافتگی، جمعیت، مساحت اراضی کشاورزی و قطب‌های صنعتی/معدنی و شهری و حق آبه‌های زیست محیطی در اکثر کشورها از جمله ایران رواج داشته و دارد. در موارد محدودتری، توافق‌نامه‌های رسمی بین استان‌ها/ایالت‌های بالادست و پایین دست، مبنای تسهیم آب بوده است........

🖌جزئیات فرآیند تسهیم آب بین استان‌ها شفاف سازی شود

🖌سد گتوند نقشی در تشدید مشکلات سال جاری ایفا نکرده است

🖌نقش انتقال‌های آب بین حوضه‌ای در بحران آب خوزستان پررنگ نیست

🖌باید آبیاری بخشی از اراضی کشاورزی استان متوقف شود

🖌راه حل چیست؟

🖌راهکار اساسی برای افزایش تاب آوری استان در برابر کم‌آبی، مدیریت مصرف آب است. فاز اول برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی استان خوزستان با صرفه‌جویی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی از منابع آب زیرزمینی و ۱۶۳۸ میلیون مترمکعبی از منابع آب سطحی و در مجموع معادل ۱۸۸۸ میلیون مترمکعب در افق ۱۴۰۵ در چارچوب اعتبارات موجود، در فروردین ماه سال جاری، مورد تصویب کارگروه ملی سازگاری با کم آبی قرار گرفت.

📘🔗لينك كتاب خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم‌آبي استان #خوزستان

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧🌨📉وضعيت بارش و ذخاير منابع آب سطحي كشور

#من_مراقب_آب_هستم.

join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥ریشه اصلی #کم‌آبی چیست؟

دکتر «بنفشه زهرایی» استاد مهندسی آب دانشگاه تهران در گفتگو با #اکو_ایران، سوای دلایل مطرح،مشکلات پایه‌ای حقوقی، نبود بازارهای کارا و قیمت‌های صحیح آب و صدمات مداوم بخش کشاورزی را از اصلی‌ترین عوامل نوسانات و ناپایداری آبی در سال‌های مختلف می‌داند.

🎥🔗لينك مشاهده ويديو در وب‌سايت آپارات

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 وزير جهاد كشاورزي در برنامه نگاه یک در خصوص مصرف بیشتر آب خوزستان در کشاورزی و اینکه بنا بر گفته وزیر نیرو 92 هزار هکتار شلتوک‌کاری داریم، پاسخ‌هایی را ارائه کرد.
خاوازی: شلتوک‌کاری به این سطح نیست. از سال 84 سطح زیر کشت ثابتی را در خوزستان داشته‌ایم. متوسطش 55 هزار هکتار است.
#شلتوك
#خوزستان
#بسته_حمايتي
#زيرساخت_فني

برنامه نگاه يك شنبه 9 مردادماه 1400

#پايشگري

پ.ن: بالاخره سطح زيركشت برنج در استان خوزستان به تفكيك حوضه‌هاي آبريز مختلف چقدر است؟ اين ميزان سطح زيركشت چه حجم آب برداشت و مصرف مي‌كند؟
آيا اصولا اعمال ممنوعيت كشت در اين استان قابل اجرا هست؟ چه برنامه مدوني در اين خصوص تدوين و ارائه شده است؟

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥یکپارچه سازی ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی

طرحی که با وجود همه مزیت هایش از جمله افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب به علت خرده مالکی بودن و محدودیت اعتبارات در استان روندی کند دارد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📉📊روند تغييرات ميزان بارش طي دوره آماري دراز مدت 52 ساله منتهي به سال آبي 1399-1398

📊ميانگين بارش 52 ساله: 251.1 ميلي‌متر
📊🌨ميانگين بارش 15 ساله اخير: 234.6 ميلي‌متر

📉🌨كاهش 16.5 ميلي‌متري بارش ميانگين 15 ساله اخير نسبت به ميانگين بلندمدت 52 ساله

join👉 @WaterOnline
📊مجموع بارش كشور از ابتداي سال آبي تا 11 مرداد 1400

سازمان هواشناسي كشور

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
✳️ دانلود فایل صوتی سلسله گفتگوهای آب، سرزمین، انرژی (#آسا) در

✴️ کانال تلگرام صدای آب :
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧


🔴 گفتگوی شماره " ۱ "
📆 ۲۷ خردادماه ۱۴۰۰
مطالبات متخصصان #آب و #محیط‌زیست از #رییس_جمهور آینده

🔴 گفتگوی شماره " ۲ "
📆 ۸ تیرماه ۱۴۰۰
تشکیل #وزارت_آب_و_محیط_زیست
(آب، محیط زیست، هواشناسی و منابع طبیعی)

🔴 گفتگوی شماره " ۳ "
📆 ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰
چرا #محیط_زیست اولویت دولت‌ها نیست؟

⚛️ برای اطلاع از برنامه های آتی آسا، در کلاب #آب_سرزمین_انرژی عضو شوید:

👋 https://www.clubhouse.com/club/%D8%A2%D8%A8-%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-%D8%A2%D8%B1%DB%8C%D8%A7

💮 اینستاگرام #خانه_آب_ایران
🆔 instagram.com/IranWaterHouse 🌹
کشور را با اقلیم گرم و خشک سازگار کنیم

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به بحران کم آبی در کشور به ویژه استان خوزستان گفت: می‌توان با مدیریت آب از طریق سدها بحران را حل کرد، اما از آنجایی که کشور در منطقه گرم و خشک زمین قرار دارد، باید این بحران را با مدیریت منابع آب رفع کرد.

خشکسالی‌هایی که در حال رخ دادن هستند، چیزی نیست که مربوط به یک دهه گذشته باشد، بلکه اگر تاریخچه کره زمین را نگاه کنیم در دانش زمین‌شناسی و در مبحث پالئوکلیماتولوژی (Paleoclimatology) با استفاده از رسوبات موجود در زمین، دوره‌های خشکسالی و تَرسالی قابل مطالعه و بررسی است.

در ایران در بحث مدیریت بحران باید قدری بیشتر و جدی‌تر عمل کنیم و بر اساس نیازهایی که کشور دارد، فرهنگ سازی را انجام دهیم تا مردم آب را درست مصرف کنند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
سازگاري با كم آبي. خرد تاريخي.pdf
24.5 MB
📘سازگاري با كم آبي، خرد تاريخي- اقليمي براي بقاء و ارتقاء

🖌📘ويژه‌نامه روزنامه ايران

🖌زيرنظر دبيرخانه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
📊💧حجم عمليات و ميزان صرفه‌جويي در برداشت از منابع آب زيرزميني و سطحي در برنامه‌هاي سازگاري با كم‌آبي مصوب در افق 1405 (#بخش_كشاورزي)

📊مجموع صرفه‌جويي ناشي از اجراي برنامه‌هاي مصوب از منابع آب زيرزميني: 5621 ميليون‌مترمكعب

📊مجموع صرفه‌جويي ناشي از اجراي برنامه‌هاي مصوب از منابع آب سطحي: 1889 ميليون‌مترمكعب

🖌📘برگرفته از ويژه‌نامه سازگاري با كم آبي (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥مدیر سد علویان مراغه: امسال حجم آب تنظیمی سد علویان با ۵۰ درصد کاهش نسبت به طولانی مدت از ۱۲۰ میلیون به ۶۲ میلیون متر کاهش یافته است.

مدیر امور آب مراغه گفت: با وجود کاهش ۳۰ درصدی بارشها و روان آب‌های حوزه صوفی چای توزیع آب سد علویان به خوبی مدیریت شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
آذربایجان شرقی.pdf
864.8 KB
🖌📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #آذربايجان_شرقي

🖌تهيه شده توسط دبيرخانه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
گزارش خبرگزاري #ايرنا از نشست «بهره‌وري آب در بخش #كشاورزي»

🔗لينك گزارش

🖌در نشست «بهره‌وری آب در کشاورزی» که با حضور تنی چند از مسوولان و کارشناسان حوزه آب و خاک و به همت انجمن بهره‌ وری ایران در کلاب هاوس برگزار شد، ضمن بررسی چالش‌ های موجود و پیش روی کشاوزی، مدیریت منابع آب و بهره‌ وری آب در کشاورزی، راهکار ها و پیشنهادهای علمی و عملی ارائه شد.

بهره‌وری آب و کشاورزی صنعتی
دست و پاگیر بودن روال اداری
قسمت اعظم سوددهی آب در بخش بعد از کشاورزی است
نابهره‌وری آب، نتیجه سلب مالکیت مردم
بهره‌وری آب، تنها راه برون‌رفت از بحران
تدوین برنامه جامع بهره‌وری آب در بخش کشاورزی
بزرگ‌ترین مشکل آب کشور باور سیاسیون است
لزوم تجدیدنظر در تجارت کشور
میزان تولید و تقاضا هم‌مرز نیست
بهره‌وری آب، فرابخشی است
نبود حساسیت نسبت به مساله آب
کم کاری همه نهادهای مرتبط با مصرف آب
بهره‌وری آب در کشاوزی ۲ برابرشده
بهره‌وری آب در کشاورزی، وسیله‌ای برای نیل به توسعه پایدار
ضرورت ایجاد سامانه اطلاعات همه ذینفعان آب کشاورزی
لزوم طراحی موزاییک منطقه‌ای نوع کشت و محصول


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
آذربایجان غربی.pdf
1 MB
🖌📘خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم آبي استان #آذربايجان_غربي

🖌تهيه شده توسط دبيرخانه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
2024/09/24 01:19:33
Back to Top
HTML Embed Code: