Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥صرفه‌ جویی آب در ماشین‌های ظرفشویی و لباسشویی
💧📉استفاده درست از ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی، بین ۶۰ تا ۸۰ درصد در مصرف آب، صرفه‌جویی می‌کند.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥💧در برخی روستا‌های گلستان، آب انبار‌ها به کمک جبران بحران کم آبی آمده اند.

💧به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ اهالی مناطق ترکمن نشین گلستان با استفاده از تجربه گذشتگان، به سراغ آب انبار‌ها رفته و بحران کم آبی را مدیریت خانگی کرده اند.

آنها با ذخیره کردن آب باران در زمستان و بهار در آب انبار‌ها که در گویش محلی، لاری می‌نامند، در تابستان و به وقت کم آبی، کمتر با مشکل مواجه می‌شوند.

#كم_آبي
#سازگاري
#دانش_بومي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
⚠️جولان باغ ویلاها، نمکی بر زخم فرونشست نیشابور

⚠️بر اساس آخرین پردازش‌های انجام شده سازمان نقشه برداری در استان خراسان رضوی، مناطقی به وسعت ۱۴۰۰ کیلومترمربع در اطراف شهرهای نیشابور ، عشق آباد و قدمگاه دچار فرونشست با بیشترین نرخ ۱۵.۱ سانتی متر در سال می‌باشد. متاسفانه این فرونشست به منطقه شهری نیشابور نیز گسترش پیدا کرده است.

⚠️هجوم مردم به عرصه‌های بکر این منطقه و ویلا سازی، ساخت و ساز‌های غیرمجاز و تغییر کاربری در زمین‌های کشاورزی، عرصه‌های منابع طبیعی و حریم رودخانه‌ها نه تنها چهره طبیعت نیشابور را مخدوش کرده بلکه تشدید این روند نگران کننده باعث وارد آمدن ضرر‌های جبران ناپذیری به محیط زیست شده است.همانطور که در نقشه فرونشست تهیه شده توسط سازمان نقشه برداری پیداست، بیشینه نرخ فرونشست هم در این مناطق اتفاق افتاده است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، استاندار خوزستان در نشست کارگروه تالاب‌های خوزستان گفت: ادامه کشت شلتوک در خوزستان علاوه بر اینکه باعث مشکلاتی برای تامین آب دام‌ها به ویژه دام‌های سنگین می‌شود، ذخیره آب پاییز را نیز از بین می‌برد و عملا همه چیز به ویژه آب شرب تحت تاثیر قرار می‌گیرد.ضرورت تقویت و حمایت از کشت های فصلی و جایگیزین

فاسم سلیمانی دشتکی افزود: باید کار فرهنگی در این زمینه انجام شود و تور‌های محیط زیستی با استفاده از ظرفیت شیوخ عشایر و نیز دوستداران محیط زیست برگزار و از ادامه شلتوک کاری در خوزستان جلوگیری شود.


وی ادامه داد: ما به دنبال زنده ماندن هورالعظیم، تضمین آب کشت فصلی، تامین آب کشت پاییزه و به حداقل رساندن شوری آب در مناطق مختلف خوزستان هستیم.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
فراخوان_نقشه_راه_مطالعات_سازگاري_با_كم_آبي.pdf
519.2 KB
📢تدوين نقشه راه مطالعات سازگاري كشور با كم‌آبي

#فراخوان_پژوهشي

موسسه_تحقيقات_آب

🔗لينك فراخوان، عناوين پروژه‌هاي فراخوان، راهنماي ارسال پيشنهاديه‌ها و...در وب‌سايت موسسه

قابل توجه اساتيد محترم دانشگاه‌ها

🗓مهلت ارائه پيشنهادات: شنبه دوم مردادماه 1400

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
موانع_اجتماعي_اجراي_طرح‌هاي_سازگاري.pdf
589 KB
📢موانع اجتماعي اجرايي شدن طرح‌هاي سازگاري با كم آبي

#فراخوان_پژوهشي

موسسه_تحقيقات_آب

🔗لينك فراخوان، عناوين پروژه‌هاي فراخوان، راهنماي ارسال پيشنهاديه‌ها و...در وب‌سايت موسسه

لينك فراخوان تدوين نقشه راه مطالعات سازگاري با كم آبي

قابل توجه اساتيد محترم دانشگاه‌ها

🗓مهلت ارائه پيشنهادات: شنبه دوم مردادماه 1400

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
🖌📘انتشار کتاب‌های خلاصه مدیریتی برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان‌ها

📘کتاب‌های خلاصه مدیریتی برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان‌ها از طریق تارنمای کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به آدرس wsanw.ir در دسترس قرار گرفت.

📘به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، این کتاب‌ها حاوی برش‌های استانی از نخستین برنامه ملی مدیریت مصرف آب و سازگاری با کم آبی در ایران است که یکی از شاخص‌ترین دستاوردهای کار بین بخشی در دولت تدبیر و امید در حوزه آب محسوب می‌شود. این مجموعه، حاصل بیش از 76 هزار نفر ساعت، تعامل و تبادل نظر کارشناسی و مدیریتی در سطح ملی در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی و کمیته تخصصی آن و کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی بوده است.

📘کتاب‌های منتشر شده حاوی برنامه‌های صرفه‌جویی مصوب در هر استان با برش حوضه‌ آبریز برای منابع آب سطحی و برش محدوده‌ مطالعاتی برای منابع آب زیرزمینی است. در این کتاب‌ها، برنامه اقدام مصوب شده برای دستگاه‌های مختلف و زمان‌بندی این اقدامات ارائه شده است.

پ.ن1: در خصوص موانع موجود پيش‌روي تدوين فازهاي بعدي برنامه‌هاي سازگاري، دبير كارگروه ملي سازگاري با كم‌آبي در اين يادداشت (لينك) توضيح داده است. انتشار عمومي و دسترسي آزاد به مجموعه برنامه‌ها، مصوبات، صورتجلسات در سطح ملي و استاني جزء نقاط قوت دبيرخانه كارگروه ملي سازگاري با كم آبي مي‌باشد.

پ.ن2: به نظر مي‌رسد،موضوع ضمانت اجرايي اين برنامه‌ها، نحوه پايش و ارزيابي اثربخشي و مهم تر از همه تعهد به تصويب و تامين بودجه و اعتبارات موردنياز در قالب بودجه‌هاي سنواتي جهت اجراي برنامه‌ها، جزء نقاط مبهم برنامه‌هاي مصوب مي‌باشد.
عدم رعايت مصوبه كارگروه ملي در خصوص ممنوعيت كشت برنج در بودجه مصوب امسال و كشت گسترده برنج در نقاط مختلف كشور عليرغم كم‌آبي و بي‌آبي ، يكي از مصاديق مسائل و چالش‌هاي پيش‌روي برنامه‌ها و مصوبات مرتبط با سازگاري كم‌آبي مي‌باشد.

پ.ن3: طراحي شاخص هاي ارزيابي اثربخشي هر يك از برنامه‌هاي مصوب و ايجاد يك سامانه جامع آنلاين جهت اطلاع از آخرين وضعيت اقدامات هر يك از استان ها و ميزان پيشرفت هر يك از برنامه‌هاي مصوب و...مي‌تواند در روند اجراي برنامه‌ها كمك‌كننده باشد.

پ.ن4: در خصوص جلب مشاركت ذينفعان كليدي نيز نياز هست كه مشوق‌هاي لازم طراحي و به كار گرفته شود.

🔗كتاب برنامه ملي سازگاري با كم‌آبي نيز از طريق اين لينك در دسترس مي‌باشد.


✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
🖌💧⚠️ دو اشتباه کلیدی در مدیریت آب خوزستان

🖌علی محمد آخوندعلی- عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز
🗞روزنامه همشهري

🖌در سال98و با بروز سیل، بسیاری از مسئولان ازجمله وزیر نیرو اعلام ترسالی کردند درحالی‌که این پیش‌بینی‌ها درست نبود و کاهش یا افزایش بارندگی به این شکل از نظر ما کارشناسان آب، پدیده‌های تصادفی هستند.در این سال بعضی از مدیران دستور دادند هرکسی می‌خواهد، برنج بکارد و در نتیجه حدود 80هزار هکتار در کرخه سفلی برنج کاشته شد. برنج یک کشت پر آب‌بر اما پایدار است و وقتی مزه آن زیر دندان کشاورز رفت، نمی‌شود گفت دیگر کشت نکند........

🖌در شرایطی که سال98 آب ذخیره شده در سدها می‌توانست با مدیریت درست برای 2سال خشکسالی کافی باشد، ناگهان استاندار وقت دستور داد برنج بکارید درحالی‌که این تصمیم، درست نیست، اقتصاد پایدار را مدنظر ندارد و در زمینه مدیریت منابع آبی هم دوراندیشانه نیست. دولت باید قاطعانه جلوی کشت را می‌گرفت و از هر راهی که می‌شد برای کسانی که به‌دلیل تضمین سال‌های قبل، کاشت برنج را انتخاب کرده‌اند و امسال برنج نکاشته‌اند، جبران خسارت و کسانی که ممنوعیت را درنظر نگرفته‌اند را جریمه می‎کرد.

🖌منابع آبی ما تجدیدپذیر است و هر سال از آسمان به ما می‌رسد و این ما هستیم که نمی‎دانیم در ترسالی و خشکسالی چطور از آن استفاده کنیم.


🖌از دوران قبل از انقلاب با ساخت تونل کوهرنگ یک، بخشی از آب از حوزه بالادست زاینده‌رود به فلات مرکزی ایران منتقل شد و بعد از انقلاب هم این روند ادامه داشت و موجب بروز مشکلات در جلگه خوزستان شد. خوزستان یکی از بزرگ‌ترین استان‌های ایران از نظر وسعت است که منابع طبیعی زیادی را در خود جای داده و ظرفیت‌های بسیاری در حوزه‌های صنعتی و کشاورزی دارد، اما با همه این ظرفیت‌ها هنوز مردم بسیاری از مناطق خوزستان از امکانات اولیه محروم هستند.

🖌تصمیم‌گیری‌ها همیشه در تهران و از سوی کارشناسانی اتفاق می‌افتد که با این استان آشنایی کافی ندارند. خوب است یک‌بار هزینه و محرومیت‌های تاریخی استان را برای همیشه رفع کنیم.

🗞لينك متن كامل يادداشت در روزنامه همشهري

join👉 @WaterOnline
کشت شلتوک در خوزستان مصداق عمل مجرمانه است .

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ معاون قضایی دادستان کل کشور درحقوق عامه گفت:برخی کشاورزان بدون توجه به برنامه‌ریزی کلان مدیریت منابع آب وبه رغم خشکسالی و تنش منابع آبی، اقدام به شلتوک‌کاری کرده واکنون برای تامین آب با مشکل مواجه شده‌اند، سهمیه و مجوز برداشت آب ندارند و این عمل آنها مجرمانه وخلاف شرع و قانون است.کشت شلتوک در خوزستان مصداق عمل مجرمانه است

رضا خشنودی در نشست ستاد مدیریت بحران استان خوزستان در استانداری خطاب به مردم اظهار داشت: زمانی که با بحران به ویژه بحران آب ناشی از خشکسالی های بلندمدت چند ساله مواجه هستیم، باید به تصمیمات مدیران اجرایی احترام بگذاریم وقتی که کشت شلتوک غیرمجاز اعلام می شودکشاورزان باید این موضوع را رعایت کنند.

وی با بیان این که باید کشت شلتوک رفتار مجرمانه تلقی شود و از سوی استاندار خوزستان و دستگاه قضایی با آن برخورد صورت گیرد تصریح کرد: ضرورت دارد در جهت صیانت از منابع محدود آبی با شلتوک کاری برخورد شود تا آب شرب تامین و از تلفات دام های سنگین و وقوع فاجعه زیست محیطی جلوگیری شود.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
🖌🗞گفت‌وگوی«پیام ما» با بنفشه زهرایی، دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی

🖌🗞(لينك متن كامل گفتگوي منتشره در روزنامه پيام‌ما)

https://payamema.ir/payam/articlerelation/57162

🖌چند روزی است که مردم در خوزستان نسبت به کم آبی معترض‌اند. امسال سال خشکسالی است بنابراین کم‌آبی در خوزستان و نقاط دیگر کشور اتفاق غیرقابل پیش‌بینی نبود اما اقدام کارسازی هم صورت نگرفت تا از تبعات خشکسالی بکاهد. کشاورزان خوزستانی با وجود ممنوعیت در مساحت گسترده‌ای برنج کاری کردند و با وجود مصرف بسیار زیاد آب در این کشت برنامه‌ای برای راضی کردن کشاورزان به تغییر الگوی کشت وجود نداشت. بنفشه زهرایی مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره وری آب و آبفای وزارت نیرو در گفت‌وگو با پیام ما به این تناقض پاسخ داده است.

🔴وزارت کشاورزی با کشاورزان خوزستان هماهنگ نیست.

🔴 استاندار سابق خوزستان برای اینکه بتواند وضعیت اجتماعی و سیاسی را مدیریت کند اجازه کشت برنج را از دولت گرفت.

🔴 برنامه سازگاری با کم آبی استان خوزستان در فروردین 1400 به تصویب رسید و قرار بوده اجرای آن تازه از امسال آغاز شود، بنابراین هنوز پیشرفت زیادی ندارد.

🔴در برنامه سازگاری با کم آبی استان خوزستان حجم بالایی نیاز آبی محیط زیستی دیده شده بود و قرار بود مصرف در بخش آب‌های سطحی کاهش پیدا کند و همین کاهش مصرف سبب احیا تالاب‌ها و تامین حق‌آبه محیط‌ زیست شود .

🔴از اینکه چقدر اجرای این برنامه در خوزستان پیشرفت کرده است اطلاعی ندارم، بی‌شک اگر برنامه اجرا می‌شد می‌توانست بسیار موثر باشد اما امسال آنقدر بحران کم‌آبی در خوزستان جدی است که بیشتر از آنکه سازمان آب و برق خوزستان به فکر مدیریت وضعیت باشد در حال حل اختلافات و جوابگویی به نارضایتی است.

🔴استان خوزستان توافق کرده است که در برنامه 5 ساله 1400 تا 1405 ، 1.6 میلیارد مترمکعب در بخش سطحی و 250 میلیون متر مکعب در بخش زیرزمینی در مصرف آب صرفه جویی کند و 219 میلیون مترمکعب هم برنامه برای کیفیت منابع آب است.

🔴برای این هدف خوزستان برنامه‌ای آورده و تصویب شده اما اینکه تصمیم گرفته‌اند با چه میزان تولید کشاورزی این برنامه را انجام دهند و وضعیت معیشتی مردم چه می‌شود جزئیاتی است که وزارت جهاد کشاورزی و خود استان باید پیگیری شود و ما به این جزئیات ورود پیدا نمی‌کنیم.

🔴در خوزستان مصرف آب با میزان آبی که در اختیار است و ناشی از خشکسالی های شدید و پدیده تغییر اقلیم و توسعه‌هایی است که در بالادست اتفاق افتاده، تناسب ندارد. منابع آب کاهش یافته اما مصرف متناسب با این مساله کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش هم پیدا کرده است. بزرگترین مصرف کننده آب خوزستان بخش کشاورزی است و همچنین نیاز محیط زیستی زیادی در خوزستان وجود دارد. به دلایل متنوع حجم حق‌آبه محیط زیستی در خوزستان بالاست و اگر تامین نشود مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. نکته دیگری هم این است که به دلایل مختلف سیاسی و اجتماعی نارضایتی‌هایی متنوعی وجود دارد و بالاخره آب هم بهانه‌ای برای بروز این نارضایتی‌هاست. در واقع همه مشکلاتی که اکنون در خوزستان بروز پیدا کرده است، فقط متاثر از کم‌آبی نیست.

📘🔗لينك كتاب خلاصه مديريتي برنامه سازگاري با كم‌آبي استان #خوزستان

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران: به دلیل کاهش نزولات آسمانی و تنش آبی کشت مجدد برنج از زمین های شالیزاری ساری تا گلوگاه ممنوع است.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊📉🌨بارش تجمعي حوضه‌هاي آبريز درجه دو كشور از ابتداي سال آبي تا 26 تيرماه 1400

🖌سازمان هواشناسي كشور

join👉 @WaterOnline
محصولات کم آب بَر ، جایگزین کشت برنج در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزخوزستان ، مدیر کل جهاد کشاورزی خوزستان گفت:ما در یک بحران خشکسالی قرار داریم که در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.ممنوعیت کشت برنج در خوزستان


خدارحم امیری زاده افزود: امسال با کاهش ۳۲ درصدی بارندگی در خوزستان موجه شدیم که همین بهانه‌ای شد تا کشاورزان خوزستانی با خسارات بسیار زیادی در حوزه تولید محصولات کشاورزی روبرو شوند.


وی ادامه داد:این خشکسالی کشاورزان را آزرده خاطر نمود تا جایی که حتی در کشت‌های پاییزه نیز با مشکلاتی بویزه کشت‌های دیم و کشت‌های آبی دچار تنش‌های آبی شدند.


امیری زاده خاطر نشان کرد: در برنامه ریزی‌ها به این نتیجه رسیدیم بر اساس مصوبه ستاد بحران استانداری خوزستان کشت پر آب محصول برنج در خوزستان با توجه به کاهش شدید آب کاملا ممنوع شود.


وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بر همین اساس الگوی کشتی را تنظیم کرده که در این الگو مصوب شد به جز کشت برنج کشت‌های الگویی در منطقه را جایگزین کرد.


مدیر کل جهاد کشاورزی خوزستان گفت: کشت‌هایی مثل ذرت علوفه‌ای، حبوبات، کنجد، سبزی و صیفی جات نه تنها سود آوری آن کمتر از شلتوک نیست بلکه در بعضی مواقع از شلتوک هم بهتر است.


وی ادامه داد: بعضی از کشاورزان علیرغم همه تلاش‌های ترویجی که از سازمان انجام شد بازهم اقدام به کشت برنج نمودند، این در صورتی ست که باید به آن‌ها گفت هیچ خدمات و حمایتی از سوی سازمان نخواهند شد.


امیری زاده افزود:اگر کشاورزان الگوی کشت را رعایت نکنند ممکن است در سال‌های آینده هم با آن‌ها همکاری نشود.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events (Armin Nourbakhsh)
✳️ سلسله گفتگوهای #آب #سرزمین #انرژی (#آسا)

🔴گفتگوی شماره " ۳ "
چرا #محیط_زیست اولویت دولت‌ها نیست؟

📆 سه‌شنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰
ساعت ۱۹ تا ۲۱:۳۰

👋 ClubHouse
🌐 کلاب #آب_سرزمین_انرژی :
🔗 https://www.clubhouse.com/event/MRlv8E0b

⚛️ پخش زنده همزمان در اینستاگرام #خانه_آب_ایران
🆔 instagram.com/IranWaterHouse


✴️ مهمانان برنامه:

🔷
#علینقی_مشایخی
🔸بنیانگذار و استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف
🔸بنیانگذار موسسه عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه

🔷 #انوش_نوری_اسفندیاری
🔸سیاست پژوه و خبره حوزه آب
🔸از بنیانگذاران اندیشکده تدبیر آب ایران

🔷 #محمدحسین_عمادی
🔸معاون سابق وزارت جهاد کشاورزی
🔸سفیر و نماینده سابق ایران در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)

🔷 #محمود_صادقی
🔸دانشیار رشته حقوق دانشگاه تربیت مدرس
🔸نماینده و رئیس فراکسیون شفافیت در مجلس دهم

🔷 #کاوه_مدنی
🔸پژوهشگر آب و محیط زیست در دانشگاه ییل آمریکا
🔸معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست ایران


💠 با همکاری گروه آموزش‌های آنلاین #مادیا
💟 @madya_ir


✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧🌳
هدف گذاری کاهش ۲۰درصدی مصرف آب در مزارع نیشکر خوزستان

📉اهواز- ایرنا - مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان گفت:مدیریت مصرف آب با کاهش ۲۰ درصدی مصرف در مزارع نیشکر طرح های هفتگانه نیشکری وابسته به این شرکت هدف گذاری شده است.

همزمان با کاهش آورد رودخانه‌های استان، طرح آبیاری جویچه‌ای متغیر و تناوبی، استفاده مجدد از زهاب و زهکشی کنترل شده در مزارع نیشکر به منظور کاهش مصرف آب عملیاتی شده است.

به گزارش ایرنا در سال زراعی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ تولید شکر در واحدهای هفتگانه نیشکری خوزستان به رقم بی سابقه ۶۱۸هزار تن رسید.
عملیات اجرایی طرح‌های هفتگانه نیشکری خوزستان در سطح ۸۴هزار هکتار در جنوب و شمال اهواز از دهه ۷۰ شروع شده و از ابتدای دهه ۸۰ یکی پس از دیگری به بهره برداری رسیدند.

واحدهای هفتگانه نیشکری سلمان فارسی، حکیم فارابی ، امام خمینی(ره) ، دهخدا ، امیرکبیر ، میرزاکوچک خان و دعبل خزاعی به تنهایی حدود ۴۰درصد شکر کشور را تامین می‌کنند.
واحدهای نیشکری هفت تپه و کارون از دیگر واحدهای مستقل تولید شکر در خوزستان هستند.

نیاز سالانه کشور به شکر ۲.۲ میلیون تن است که از این میزان ۱.۵میلیون تن در داخل تولید می‌شود و حدود ۷۰۰هزار تن شکر خام از خارج وارد می‌شود که بخش مهمی از شکر خام (زرد) وارداتی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به شکر سفید تبدیل می‌شود.
براساس برنامه چشم انداز ۱۴۰۴ ، حدود ۷۰درصد تولید شکر مورد نیاز کشور درخوزستان از تولید ۲ محصول راهبردی نیشکر و چغندرقند تامین خواهد شد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
🎓💧🎓

✳️ سلسله #وبینارهای_انتقال_تجربه
⚛️ #تشکلهای_محیط_زیستی
💠 در حفاظت و احیای #تالاب های ثبت شده در #کنوانسیون_رامسر

✴️ ۱۲ برنامه در ۱۲ ماه
◀️ از بهمن ۹۹ تا دی ۱۴۰۰

💮 برنامه شماره ۶ :

📅 ۵شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۰
ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱

1️⃣ تجارب موفق بین المللی
ساعت ۱۹:۳۰
👨‍🏫 آقای #حسین_رفیع

2️⃣ #تجربه ثبت #بندر_خمیر به عنوان #شهر_تالابی
ساعت ۲۰
👨‍🏫 آقای #محمدرضا_برترانگ
📌 #هرمزگان

3️⃣ تجربه تالاب‌های #ام_الگرم و #نخیلو
ساعت ۲۰:۳۰
👩‍🏫 خانم #هاله_رزاقیان
📌 #بوشهر

🔗 لینک شرکت در برنامه:
🌐 vc.sharif.edu/ch/eventpark

✴️ #پنجاهمین_سالگرد_کنوانسیون_رامسر
🌐 www.RAMSAR.org


💠 اینستاگرام #شبکه_تشکلهای_مردم-نهاد_محیط زیست و #منابع_طبیعی_کشور :
🆔 instagram.com/Iran.NGOs

💠 اینستاگرام #دبیرخانه_تشکلهای_تالابی :
🆔 instagram.com/WetlandNGO

💠 اینستاگرام #سبزکاران :
🆔 instagram.com/sabzkaranbalan

💠 اینستاگرام #خانه_آب_ایران :
🆔 instagram.com/IranWaterHouse


✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧🌳
اثرات متناقض ايجاد سدها و مخازن بزرگ ذخيره آب بر تشديد #خشكسالي ( لينك مرجع)


❇️ نتايج يك پژوهش توسط يك تيم از محققان بين‌المللي در حوزه خشكسالي در سال 2018 نشان مي‌دهد كه بسیاری از سدها و مخازن به طور متناقض می توانند کمبود آب را که قصد کاهش آن را دارند، بدتر کنند. اين پژوهش در مجله Nature Sustainability منتشر شده است. (لينك دسترسي به مقاله)

❇️ سدها و مخازن بزرگ یکی از رایج ترین شیوه های مقابله با کمبود خشکسالی و آب است. هدف ساده است: مخازن می توانند آب را در دوره های ترسالي ذخیره کنند، و سپس در طول دوره های خشک آن‌ها را رهاسازي كرده و در اختيار مصرف‌كنندگان و متقاضيان قرار دهند. اما نتايج پژوهش اخير نشان مي‌دهد كه افزايش ظرفيت ذخاير آب و ايجاد مخازن هر چه بزرگتر مي‌توانند در درازمدت اثرات ناخواسته‌اي را در پي داشته و حتي كمبود آب را تشديد كنند.

❇️نویسندگان اين پژوهش چنين استدلال مي‌كنند كه در هنگام برنامه‌ريزي براي احداث مخازن جديد، دو پديده مي‌بايست در نظر گرفته شود؛ اول، چرخه عرضه و تقاضا و دوم اثر مخزن.

چرخه عرضه-تقاضا بر اين امر ناظر هست كه افزايش منابع آبي در دسترس منجر به افزايش تقاضاي آب شده و اين مسئله به‌سرعت هزينه‌هاي سرمايه‌گذاري اوليه صورت گرفته براي احداث مخازن ذخيره‌ را جبران مي‌كند. چنين چرخه‌هايي را مي توان به عنوان يك اثر بازگشتي مشاهده نمود. در اقتصاد محيط‌زيست اين نوع مسائل تحت عنوان پارادوكس ژوون ( Jevon's paradox) شناخته مي‌شوند. چرا كه آب بيشتري در دسترس هست، لذا مصرف آب نيز روند افزايشي خواهد داشت. از طرف ديگر كمبود آب جديد مي تواند با توسعه بيشتر مخازن جديد براي ذخيره‌سازي و دسترسي به آب، باعث افزايش مصرف آب تا كمبود بعدي شوند. به همين ترتيب چرخه عرضه و تقاضاي آب به سرعت به سمت بهره‌برداري بيشتر از منابع آب و تخريب محيط‌زيست منجر مي‌شود.

❇️اثر مخزن نيز ناظر بر اين مسئله هست كه وابستگي بيش از حد به مخازن، آسیب های بالقوه ناشی از خشکسالی و کمبود آب را افزایش می دهد. چرا كه، توسعه مخازن در اغلب موارد انگيزه‌‌هاي لازم براي كسب آمادگي و انجام اقدامات سازگاري را كاهش داده و لذا تاثيرات منفي كمبود آب را افزايش مي‌دهند. افزون بر این، دوره های طولانی تامین آب فراوان، که توسط مخازن پشتیبانی می شوند، می توانند وابستگی بیشتری به منابع آب ایجاد کنند که به نوبه خود آسیب پذیری های اجتماعی و آسیب های اقتصادی را در زمانی که کمبود آب در نهایت رخ می دهد، افزایش می دهد.

❇️ نویسندگان اين مقاله پژوهشي چنين استدلال می کنند که تلاش برای افزایش عرضه آب برای مقابله با تقاضای رو به رشد آب، از پايداري لازم برخوردار نيست. از این رو، آنها معتقد به اتخاذ سياست‌هاي مبتني بر وابستگی کمتر به زیرساخت های بزرگ آب مانند سدها و مخازن و تلاش های بیشتری در حوزه اقدامات حفاظتي در بخش آب مي‌باشند.

❇️ در نهایت، نویسندگان معتقدند که افزايش دسترسي به آب براي پاسخ به تقاضاي رو به رشد آب امري فراگير در نقاط مختلف مي‌باشد، چرا كه خلاءهاي زيادي در حوزه شناخت و مطالعه ديناميك حاكم بر تعامل آب، جامعه و زيرساخت‌هاي بخش آب وجود دارد.

❇️پپيشنهاد اين تيم، ايجاد يك برنامه پژوهش بين‌رشته‌اي براي بررسي و تحليل اثرات درازمدت به ويژه پيامدهاي ناشناخته و ناخواسته ناشي از توسعه انواع مخازن و زيرساخت‌هاي تامين آب بر مبناي توزيع مكاني عرضه و تقاضاي آب مي‌باشد.

پ.ن: به‌نظر مي‌رسد كه اين پارادوكس در ايران نيز رخ داده هست و يكي از رويكردهاي كليدي حاكم بر مديريت بخش آب در چند دهه اخير بوده است. شايد بتوان گفت بخشي از تبعات و آثار شديد خشكسالي امسال به ويژه در استان خوزستان نيز ناشي از چنين پارادكسي باشد.
join👉 @WaterOnline

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
منفعت خوزستانی ها اولویت اصلی برای مدیریت منابع آبی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به اینکه سال گذشته سند سازگاری با کم آبی در استان تهیه و تصویب شد گفت: بر همین اساس باید توجه داشت که منابع آب در خوزستان با اولویت منافع مردم باید مدیریت شود.

وابستگی خوزستان به آبهای سطحی به گونه ای است که کاهش میزان بارش‌ها، بطور سریع و مستقیم بر وضعیت آب استان تاثیر می گذارد؛ بنابراین باید حتما برای منابع آب با اولویت منافع استان خوزستان برنامه ریزی ویژه ای انجام شود.

وی با بیان اینکه تمرکز بررسی‌های مربوطه در خصوص سند سازگاری خوزستان با کم‌آبی بر روی میزان ورودی آب به استان و همچنین میزان مصارف کشاورزی بود افزود: موارد اختلاف استان با کارگروه ملی به ۲ عدد اساسی بازمی گشت؛ اولین عدد، حجم آب ورودی به سدها و دومین عدد حجم نیازهای استان خوزستان بود.

آمارهای موجود از حجم آب ورودی به استان خوزستان نشان می‌دهند که در یک سال نرمال (عادی)، حدود ۳۰ میلیارد متر مکعب به مخازن سدهای مشرف به استان خوزستان وارد می شود‌. بنا بر مستندات موجود ، نیازهای آبی استان با احتساب نیازهای زیست محیطی بیش از ۳۲ میلیارد متر مکعب است که حدود هفت میلیارد از این حجم، مربوط به نیازهای زیست محیطی از جمله تالاب‌های استان است.
عبیات گفت: در جریان تهیه این سند، تمامی مسئولان استانی با جدیت از میزان ورودی ۳۰ میلیارد متر مکعبی استان دفاع کارشناسی کرده و همچنین میزان نیازهای استان خوزستان را به گونه‌ای مستدل ۳۲ میلیارد متر مکعب عنوان کرده و در سند ثبت کرده‌اند و در نهایت سند بسیار مهمی در حوزه مدیریت منابع آب تهیه و تثبیت شد.

باید توجه داشت، سند تهیه شده در این ارتباط ویژه شرایط عادی (نرمال) است؛ اما در شرایط مختلف باید برنامه ریزی منعطفی در خصوص منابع آب انجام داد؛ لذا برنامه ریزی در خصوص چالش استان در زمینه آب همزمان با بروز پدیده خشکسالی مستلزم برنامه‌ریزی کارشناسی دقیق و مطالعات لازم در شرایط آرام است.

همه مسئولان خوزستان با انتقال آب مخالف هستند.

هیچ مسئولی در خوزستان نیست که اعتقاد داشته باشد، در خوزستان آب به اندازه کافی داریم.

ما اعتقاد داریم، اول نیاز آبی خوزستان باید تامین شود و سپس با انجام مطالعه کارشناسی، در خصوص مابقی آب موجود گفت‌وگو وبرنامه‌ریزی کرد.

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
بهره‌وری آب

برگزاركننده: انجمن بهره‌وري ايران

🗓يكشنبه سوم مردادماه
ساعت 18:00

حاضران در این نشست به شرح ذیل است:

🔺دکتر سید حسن کاظمی؛ رییس سابق موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی

🔺مهندس علی‌مراد اکبری؛ معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی

🔺مهندس علی‌رضا دائمی؛ معاون سابق وزارت نیرو در امور اقتصادی و برنامه‌ریزی

🔺دکتر محمدحسین شریعتمدار؛ سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران

🔺مهندس عبدالرضا فروغی؛ مدیرعامل بنیاد آب

🔺دکتر حسین عمادی؛ استاد دانشگاه و نماینده سابق ایران در فائو

🔺مهندس علی اکبر اولیاء؛ عضو هيات مديره انجمن بهره‌وری ایران و رییس سابق سازمان ملی بهره‌وری

🔺مهندس سید حمید کلانتری؛ مدیرعامل انجمن بهره‌وری ایران



علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از طریق لینک زیر در کلاب هاوس دنبال کنند:

https://www.clubhouse.com/event/M16algNv

✳️ کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧🌳
Forwarded from Water Online
p-Seasonal Forecast_Aug 2021_LK-ib.pdf
898.7 KB
🖌📘خبرنامه پيش‌بيني فصلي - مردادماه 1400

⚠️📉🌨بارش دو ماه مهر و آبان به ویژه در استان‌های واقع در امتداد زاگرس کمتر از نرمال خواهد بود.
در آذر بارش‌های در محدوده نرمال در شمالغرب، غرب و استان‌های همسایه خزر پیش‌بینی میشود، اما در استان‌های همسایه زاگرس مرکزی و جنوبی کمتر از نرمال است. مقدار بارش در سایر مناطق کشور در محدوده کمتر از نرمال خواهد بود.
انتظار میرود بارش زمستان به نسبت پاییز بهبود یابد.

📈میانگین دما در مرداد، شهریور و مهر بین نیم تا یک درجه و در آبان بین 1تا 2درجه بیشتر از نرمال پیش‌بینی میشود ولی در شرق، سواحل جنوبی و شمالی کشور متمایل به نرمال است.

join👉 @WaterOnline
2024/09/24 03:30:51
Back to Top
HTML Embed Code: