Telegram Web Link
⚠️💧 کشت برنج و هندوانه با وجود بحران آب در لرستان
💧شرکت ‌آب منطقه‌ای لرستان افت شدید ذخایر آب زیرزمینی را نتیجه برداشت‌های بی‌رویه از سوی کشاورزان اعلام می‌کند.

🖌🗞لينك گزارش روزنامه همشهري

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧📉📊 آخرین وضعیت ذخایر سدهای بزرگ کشور؛

​آخرین گزارش‌ وضعیت سد‌های بزرگ کشور تا یکم خرداد 1400 نشان می‌دهد، ورودی آب از ابتدای سال آبی 00-99 تاکنون برابر با 25 میلیارد و 290 میلیون مترمکعب بوده که نشان از کاهش 47 درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به سال گذشته دارد.
​به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)،‌ در سال آبی‌ 1400-1399 از مجموع ظرفیت 50.5 میلیارد مترمکعبی مخازن سد‌ها، حدود 28 میلیارد و 810 میلیون مترمکعب، معادل 57 درصد مخازن پر شده است.
بر این اساس، به تبع روند کاهشی بارش‌ها و افزایش گرای هوا، حجم ورودی آب از ابتدای سال آبی 00-99 تاکنون برابر با 25 میلیارد و 290 میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال آبی قبل از آن (47 میلیارد و 580 میلیون مترمکعب)، بیانگر کاهش 47 درصدی ورودی آب به مخازن سدهای کشور است.
این گزارش حاکی است، آخرین وضعیت سدهای کشور نشان می‌دهد که افزایش دمای زودرس کار خود را انجام داده و میزان ذخایر آب در مخزن سدها به 28 میلیارد و 810 میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با سال آبی 99-98 (39 میلیارد و 680 میلیون مترمکعب) دارای 27 درصد کاهش است.
بر اساس این آمار، به تبع میزان ورودی به سدهای کشور، خروجی آب از سدها با کاهش مواجه بوده و تا این مدت 23 میلیارد و 630 میلیون مترمکعب خروجی آب از سدهای کشور صورت گرفته، به‌گونه‌ای که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل، از کاهش 35 درصدی برخوردار بوده است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥#آبياري_هوشمند

گزارشي از يورونيوز

#فناوري_ابزار_كليدي سازگاري با كم آبي

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧⚠️📊نقشه سطح تنش آبي كشورهاي جهان: درصد برداشت از منابع آب شيرين به كل منابع آب شيرين در دسترس (2017)

⚠️ايران در دسته كشورهاي با تنش آبي بالا

🖌📘برگرفته از گزارش:
Summary Progress Update 2021: SDG 6 — water and sanitation for all

📘لينك دانلود راهنماي گام به گام سازمان فائو جهت محاسبه شاخص تنش آبي (ويرايش چهارم، فوريه 2019)

join👉 @WaterOnline
تمناي باران يا سازگاري.pdf
282.5 KB
🖌📘تمناي باران يا #سازگاري

🖌انوش نوري اسفندياري

📘آينده‌نگر-خرداد 1400 (ماهنامه اقتصادي اتاق تهران)

💧⚠️برای مقابله با بحران آب چه باید کرد؟ چاره اصلی در اتخاذ و اجرای تغییر سیاست های توسعه ای کشور و کنترل تقاضای آب برای کاهش برداشت آب، آبرانه یا ردپای آب است، که تاکنون حتی برنامه اجرایی منسجم و جامعی برای آن تدوین نشده است. این مقاله را بخوانید.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
وبينار

💧رويكردهاي مديريت مصرف بهينه آب شرب

📆چهارشنبه 19 خردادماه- ساعت:18

🔗لینک شرکت در وبینار:
https://skyroom.online/ch/iut_farhangi/session-series

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
⚠️💧نتایج افکارسنجی آنلاین ایرنا نشان داد؛مردم نگران کم آبی کشور و تغییر سبک زندگی ناشی از آن هستند.


🖌کاهش بارش های بهاری در بهار امسال و زمستان سال گذشته نگرانی ها را برای مواجه با خشکسالی افزایش داده است در این راستا داره کل پژوهش و بررسی‌های خبری ایرنا نظرسنجی آنلاین هفتگی خود را به موضوع «تاثیر خشکسالی بر کشور » اختصاص داد و از مخاطبان خود خواست تا در این مورد اعلام نظر کنند. پرسش های این نظرسنجی در روزهای ۷ تا ۱۳ خرداد ماه جاری روی سایت ایرنا قرار گرفت و افزون بر ۷ هزار نفر در این نظرسنجی آنلاین شرکت کردند.

🖌 در این نظرسنجی چهار سوال ؛ ۱- به نظر شما خشکسالی تا چه میزان می تواند سبک زندگی مردم را تغییر دهد ؟ ۲- خشکسالی بر روی کدام مولفه ها می تواند تاثیرگذار باشد؟ ۳- کدام عوامل باعث تشدید پدیده بحران کم آبی می شود ؟ ۴- تا چه حد نگران کم آبی هستید ؟ مطرح شد.

🖌 نتایج نشان داد ؛ اکثریت قریب به اتفاق پاسخگویان ۸۱.۹ درصد «‌زیاد» نگران کم آبی هستند . ۱۱.۸ درصد میزان نگرانی خود را « تا حدی» و ۶.۳ درصد «کم » اعلام کردند .

🖌براساس این بررسی، ۶۰.۵ درصد پاسخ گویان معتقدند خشکسالی بر روی « محیط زیست و اکوسیستم طبیعی » تاثیر گذار است . اما از نظر ۳۷.۱ درصد مخاطبان خشکسالی می تواند بر روی « اقتصاد کشور » تاثیر گذار باشد. تنها ۲.۴ درصد اعلام کردند که خشکسالی می تواند بر روی « پروژه های عمرانی » اثر گذار باشد .

🖌در پاسخ به سوال ؛‌ کدام عوامل باعث تشدید پدیده بحران کم آبی می شود ؟ ۳۰.۱ درصد پاسخگویان « کشاورزی بی رویه »‌ ، ۲۶.۶ درصد «عدم صرفه جویی در مصرف » را به عنوان عوامل تشدید کننده پدیده بحران کم آبی دانستند . همچنین «صنایع آب بر و پروژه های عمرانی» ‌با ۲۲.۶ درصد و «سبک زندگی» با ۲۰.۷ درصد در رده های بعدی انتخاب پاسخگویان قرار دارند.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
دستورالعمل_استفاده_مالچ_آلی_و_مصنوعی_در_کشاورزی.pdf
9.8 MB
📘دستورالعمل استفاده مالچ آلی و مصنوعی در کشاورزی

🖌📘موسسه تحقيقات خاك و آب

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥مصرف بهينه آب در كولر آبي

شركت آب و فاضلاب استان تهران

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Efficient_Irrigation_and_Water_Conservation_Evidence_from_South.pdf
411.6 KB
🖌📘Efficient Irrigation and Water Conservation:Evidence from South India-2021

🖌استفاده گسترده از روش‌هاي آبياري ميكرو(قطره‌اي) به‌عنوان يكي از راهكارهاي موثر به ويژه در كشورهاي با برداشت بي‌رويه از منابع آب زيرزميني توصيه مي‌شود.

🖌در اين مطالعه به مدت سه سال در جنوب هند اثرات توسعه اين روش‌هاي آبياري مورد ارزيابي قرار گرفته است.

🖌گروهي از صاحبان اراضي از طريق سيستم‌هاي يارانه‌اي و مشوق‌هاي اقتصادي نسبت به توسعه سيستم‌هاي آبياري اقدام نموده و گروه كنترل ديگري نيز به همان روش قبلي خود ادامه دادند.

🖌نتايج نشان داد كه گروه اول (گروه مجهز به سيستم‌هاي آبياري) نسبت به گروه ديگر درآمد بيشتري كسب كردند. البته بخشي از اين درآمد هم از محل فروش آب مازاد خود به زمين‌هاي مجاور حاصل گرديد.

🖌لذا شواهد و نتايج حاصل نشان داد كه توسعه سيستم‌هاي آبياري ميكرو در جنوب هند ، اگرچه راندمان آبیاری را افزایش می‌دهد، اما صرفه‌جويي و كاهش برداشت از منابع آب زيرزميني را در پي نداشته است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
تاريخچه ابداعات آبياري زيرسطحي.pdf
296.5 KB
🖌مروري بر تاريخچه ابداعات و نوآوري‌ها در زمينه آبياري زيرسطحي

🖌شهريار باستاني

📘مجله آب و توسعه پايدار

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
#منظر_شهري
#خشك_منظري
#بهينه‌_سازي_مصرف_آب



دانلود فايل :
👇👇
https://www.tg-me.com/WaterAdaptation/65

برسد به دست مديران شهري. (🙏)

كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
🖌Water productivity at different spatial scales



join👉 @WaterOnline
🖌💧ایسنا/فارس مدیر جهاد کشاورزی مرودشت از آغاز کشت مکانیزه برنج کامفیروزی با بهره گیری از آب رودخانه‌ها و چشمه سارهای موجود در قطب تولید این محصول در فارس خبر داد.

کاووس همتی سه‌شنبه ۱۸ خرداد به خبرنگاران گفت: بیش از هشت هزار هکتار برنج در این منطقه با استفاده از آب رودخانه‌های کر، تنگ شول، بهشت گمشده و چشمه سارهای موجود در منطقه انجام می‌شود.

او با بیان اینکه ۷۰ درصد کشت برنج در این منطقه مکانیزه انجام می‌شود، افزود: بالغ بر ۵۷۰ دستگاه نشاکار در منطقه حضور دارند وعملیات کشت مکانیزه برنج را انجام می‌دهند.

همتی با تاکید براینکه کشت برنج در کامفیروز تک محصولی است و تنها محصولی است که درآمد خانوارها را در طی یک سال تامین می‌کند، اظهار کرد: با استفاده از آموزش‌های ترویجی، اقداماتی در راستای تغییر الگوی کشت برنج انجام شده است.

این مقام مسئول، ایجاد ۳۱۰ هکتار باغ سیب و بادام، پنج هکتارباغ پسته،۶ هکتار مزرعه زعفران، سه واحد دامداری به بهره برداری رسده و چهار واحد دامداری در دست اقدام، کشت گیاه دارویی زیره سبزوچهار واحد گلخانه‌ای در حال اجرا را از مهمترین اقدامات در راستای تغییر الگوی کشت برنج در این منطقه عنوان کرد و گفت: جایگزینی کشت برنج با سایر محصولات ادامه دارد و اقدامات جدیدی نیز در حال انجام است.

او با بیان اینکه در چند سال اخیر آبیاری تناوبی مزارع برنج هم مانند سایر زراعت‌ها در دستور کار قرار گرفته است، یادآور شد: در مزارع برنج در کامفیروز هم به منظور صرفه جویی در مصرف آب، آبیاری تناوبی انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی مرودشت افزود: کامفیروز بزرگترین تولید کننده ارقام محلی برنج در فارس است و عطر و طعم ویژه برنج کامفیروزی آن را از سایر ارقام محلی متمایز کرده است.

كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🌨📉📊مجموع بارش كشور از ابتداي سال آبي تا 20 خرداد‌ماه

⚠️🌨📉كاهش بيش از 41 درصدي بارش نسبت به ميانگين بلندمدت

📉🌨كاهش بيش از 60 درصدي بارش در فصل بهار نسبت به ميانگين بلندمدت

كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🖌📘کتاب "برنامه ملی سازگاری با کم‌آبی" منتشر شد.

🖌مدیر‌کل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفا وزارت نیرو، از انتشار کتاب ملی سازگاري با كم‌آبي با محتوای خلاصه‌ای از برنامه‌های صرفه‌جویی مصوب در هر استان با برش حوضه‌ی آبریز برای منابع آب سطحی و برش محدوده‌ی مطالعاتی برای منابع آب زیرزمینی، خبر داد.
🖌«بنفشه زهرایی» در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، اظهار کرد: این کتاب، اولین برنامه ملی مدیریت مصرف آب و سازگاری با کم آبی در ایران است که یکی از شاخص‌ترین دستاوردهای کار بین بخشی در دولت تدبیر و امید در حوزه آب محسوب می‌شود. این مجموعه، حاصل بیش از 76 هزار نفر ساعت، تعامل و تبادل نظر کارشناسی و مدیریتی در سطح ملی در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی و کمیته تخصصی آن و کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی بوده است.
🖌به گفته مدیر‌کل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفا وزارت نیرو، کتاب منتشر شده حاوی خلاصه‌ای از برنامه‌های صرفه‌جویی مصوب در هر استان با برش حوضه‌ی آبریز برای منابع آب سطحی و برش محدوده‌ی مطالعاتی برای منابع آب زیرزمینی است.
🖌وی با بیان اینکه بررسی برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان‌ها در کارگروه ملی و تصویب 31 برنامه‌ی استانی سازگاری با کم آبی در پایان فروردین ماه سال 1400 به اتمام رسید، از تکمیل و انتشار این کتاب خبر داد.
🖌دبیرکارگروه ملی سازگاری با کم آبی خاطرنشان كرد: برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان‌ها، در صورت اجرا منجر به کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و اصلاح مصرف در حد 9 میلیارد متر مکعب، در فاز اول و تا پایان برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد که منجر به تعادل بخشی (جلوگیری از افت بیشتر آبخوان‌ها) در کلیه دشت‌های کشور تا سال 1404 خواهد شد.
🖌زهرایی افزود: در برنامه‌های سازگاری با کم آبی مصوب شده، صرفه‌جویی در برداشت از منابع آب سطحی و اصلاح مصرف، در حد 3.2 میلیارد متر مکعب تا پایان برنامه هفتم توافق شده و در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی مصوب شده است.
م🖌دیر‌کل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفا وزارت نیرو اظهار اميدواری کرد: اين دستاورد بزرگ که با ايجاد فهم مشترك از ماهيت فرابخشي مسائل آب و ايجاد سازوكار هماهنگي بين‌دستگاهي امكان‌پذير شده، در پذيرش واقعيت کم آبي در کشور ايران و درک ضرورت سازگار شدن با آن مؤثر واقع شود.
🖌مشروح برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان‌ها و گزارشات عملکرد واصل شده از اجرای آنها در تعدادی از استان‌ها در تارنمای کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به آدرس wsanw.ir قابل دسترسی و مشاهده است.

🖌این گزارش می‌افزاید، کتاب برنامه ملی سازگاری با کم‌آبی در 168 صفحه گردآوری شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
📢روزنامه پیام ما در کلاب هاوس برگزار می‌کند

💧سرنوشت سازگاری با کم‌آبی در دولت آینده

میهمانان:

🔹 عباس کشاورز
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی

🔹بنفشه زهرایی
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی

🔹احمدرضا لاهیجان‌زاده
معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

🔹کامران داوری
استاد دانشگاه فردوسی مشهد

🗓 یکشنبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۰

ساعت ۲۱

🔗لینک ورود به اتاق گفت‌وگو


https://www.clubhouse.com/event/xLN6RZYk

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🖌🗞برنامه سازگاری با کم‌آبی در سال 96 در دولت به تصویب رسید بر اساس این برنامه استان‌های مختلف در کشور شروع به نوشتن برنامه‌های استانی برای سازگاری با کم‌آبی کردند تا میزان مصرف متناسب با منابع آب هر استان شود. در این میان برخی کارشناسان هم انتقاداتی را به این برنامه وارد کردند.
در کلاب‌هوس روزنامه «پیام‌ما» این انتقادات و نظرات با متولیان تدوین این برنامه در میان گذاشته شد. برخی از کارشناسان منتقد اعتقاد داشتند ما با ورشکستگی آب روبه‌رو هستیم و نیاز است که برنامه جدی‌تری در این زمینه تدوین شود. تعدادی دیگر در مورد ضمانت اجرایی این برنامه نگران بودند و الزام اجرای آن را نقطه ضعف این برنامه می‌دانستند چرا که در قانون جامع آب هم نامی از کمیته سازگاری با کم‌آبی برده نشده است.
عده‌ای دیگر فعالیت جزیره‌ای وزارت نیرو رو مانعی بر سر راه اجرای این برنامه می‌دانستند و معتقد بودند اجرای این برنامه در وزارت نیرو هم تعارضانی را به وجود می‌آورد. به طور کلی سرنوشت این برنامه نگرانی کلی علاقه‌مندان کارشناسان و حتی تدوین‌گران این برنامه بود که در کلاب‌هوس «پیام‌ما» به آن پرداخته شد(لينك گزارش).

👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥کشت برنج چمپا در منطقه سوسن (ايذه) با وجود محدودیت تابستانه

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
⚠️💧بدون تعارف هشدار می دهیم آب نیست/ مردم و مسئولان به‌هوش باشند

⚠️تابستانی گرم پیش‌رو است

⚠️هواشناسی ضمن تشریح آخرین وضعیت بارش‌ها در کشور گفت: احتمال می‌رود که بارش‌ها در پاییز ۱۴۰۰ دیرتر از زمان نرمال آغاز شود. از این‌رو دوره خشکسالی طولانی خواهد بود.

⚠️درحال‌ حاضر تنش آبی در بسیاری از استان‌ها به‌ویژه استان‌های جنوبی مانند خوزستان محسوس است علاوه بر این بارش برف در ایران طی زمستان نیز بسیار کم و از سویی دیگر دمای هوا بالاتر از حد نرمال بود. از این‌رو ذخایر برف کاهش یافت و آورد رودخانه‌ها نیز نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرد.

⚠️بر اساس اعلام وزارت نیرو ذخایر سدها نیز در کشور وضعیت خوبی ندارد و در برخی از مناطق آب پشت سدها نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد کمتر شده است. بر این اساس تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور نیز شرایط خوبی ندارند. با تمامی این‌ها نیاز است که مسئولان از تمامی روش‌های مدیریت منابع آبی در کشور استفاده کنند. کشت تابستانه نیز در استان‌ها متوقف شود.

⚠️مردم نیز باید بیشترین صرفه‌جویی را انجام دهند چرا که درحال‌ حاضر هیچگونه تعارفی نداریم و آب نیست. در بسیاری از مناطق نیز محدودیت منابع آبی شدید است.


✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
2024/09/24 15:33:04
Back to Top
HTML Embed Code: