Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
💧پرسش و پاسخ نشست خبري معاون فني، امورزيربنايي و توليدي سازمان برنامه و بودجه در خصوص وضعيت بخش آب

خبرنگار : با وجود بارش پايين باران و پيش بيني جنگ آب در عصر بعدي زمين چه استراتژي سازمان برنامه در دستور كار خود داشته و چه توليدات كشاورزي در اين دولت با وجود كاهش آب افزايش يافته است؟

دكتر عدل در پاسخ به خبرنگار گفت: در ابتداي شروع برنامه پيش¬نويس برنامه لايحه را داشتيم و چند كار انجام شد. اول اينكه بخش آب را به عنوان يك موضوع خاص در برنامه تلقي كرديم و به تناسب آن يكسري سياست¬ها و راهبردهايي در داخل برنامه به صورت پيشنهاد به مجلس شوراي اسلامي داديم. متاسفانه در زمان بررسي لايحه برنامه بخش هايي از مباحث اين بود كه برخي از اقدامات انجام و برخي ديگر انجام نشود كه اين¬ها به نوعي لغو يا كمي تضعيف شد ولي شاكله برنامه در بخش كشاورزي بيشترين ميزان مصرف آب را دارد و بايد بخاطر بقا خود با كم آبي سازگار شود.
وي گفت: از جمله اقدامات انجام شده از سال ۱۳۹۶، ايجاد كارگروه ملي سازگاري با كم آبي در سطح دولت است كه با حضور نماينده سازمان برنامه و پنج دستگاه اثرگذار ديگر شكل گرفت و برنامه¬اي تنظيم شد تا در قالب آب قابل برنامه¬ريزي كه وزارت نيرو اعلام كرده طي فرآيندي بين ۵ سال تا پايان برنامه بعدي هر استان با ميزان آبي كه وزارت نيرو اعلام مي-كند كه چه مقدار از آن قابليت استفاده دارد، خود را سازگار كند.
وي افزود: از جنبه¬هاي اصلي بخش كشاورزي موضوع بهره¬وري از آب كشاورزي است كه بايد از طريق آبياري تحت فشار و سامانه¬هاي نوين آبياري و نيز از طريق ايجاد شبكه¬هاي آبياري و زهكشي كه منجر به راندمان بالاي آبياري مي¬شود سرمايه¬گذاري آن انجام شود. در واقع آبخيزداري در بالادست بتواند آب را به صورت زيرزميني داشته باشد و از فرسايش خاك جلوگيري كند تا بخش كشاورزي خود را با شرايط كم آبي سازگار كند.
دكتر عدل در ادامه اشاره كرد، به رغم كاهش آب چگونه ميزان توليدات افزايش يافته است گفت؛ ميزان افزايش باتوجه به روند سالانه، چون در سال ۱۳۹۹ سال پربارشي داشتيم،‌ در استان خوزستان بدليل جاري شدن سيل توليد برنج تا حدودي نزديك به ميزان برنج در استان مازندران رسيد.
وي در ادامه گفت: از جمله صرفه جويي¬هايي كه در بخش آب انجام شده، افزايش سطوح گلخانه¬اي است كه در ابتداي شروع برنامه ششم و طبق برآورد بعمل آمده بعنوان يكي از برنامه¬هاي اقتصاد مقاومتي شناسايي شد و ميزان توليد در گلخانه¬ها ۸ تا ۹ برابر افزايش يافت و ميزان آب مصرفي گلخانه¬ها تقريبا به ۱۰ درصد رسيد كه در واقع ۹۰ درصد صرفه-جويي انجام شد.
وي افزود: توزيع بذرهاي سازگار با كم آبي در بين كشاورزان از ديگر كارهايي بود كه بخشي از آن از طريق دستگاه¬هاي تحقيقاتي و بخش ديگر آن به صورت واردات در اختيار كشاورزان قرار گرفت و يكسري از بذرها توسط وزارت كشاورزي ترويج شد كه منجر به افزايش توليدات گرديد.

join👉 @WaterOnline
آمادگی برای اختصاص ۸۰میلیون مترمکعب پساب به فضای سبز تهران

🔴مدیر دفتر تجهیز منابع شرکت فاضلاب تهران گفت: این شرکت قابلیت واگذاری ۸۰ میلیون متر مکعب پساب در سال به بخش کشاورزی و نیز آبیاری فضای سبز توسط ۲ تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب و غرب در شهر را تهران دارد.

🔴فضای سبز شهر تهران حدود ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند که ۹۰ درصد آن از محل ۴۰۰ حلقه چاهی است که در اختیار شهرداری تهران است.

🔴چندی پیش در چارچوب اجرای مفاد ماده ۲۲ قانون هوای پاک و با هدف صیانت از منابع آب‌های زیرزمینی و آب شرب؛ تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت نیرو و شهرداری تهران امضا شد که بر اساس آن فضای سبز پایتخت از این پس با پساب تصفیه شده در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب این شهر آبیاری شود.

🔴مطابق این تفاهم‌نامه میزان استفاده از منابع آب‌های زیرزمینی برای آبیاری فضای سبز در تهران تا سال ۱۴۱۰ به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و منبع اصلی تأمین آبیاری تهران پساب تصفیه‌خانه‌ها خواهد بود.

🔴پیش از این تفاهم نامه کم‌تر از چهار درصد از پساب برای آبیاری فضای سبز شهر تهران استفاده می‌شد هدف این تفاهم‌نامه حفظ منابع آب‌های زیرزمینی و استفاده از پساب، مانند دیگر نقاط جهان است و به جای ۲۱۸ میلیون متر مکعب در افق ۱۴۰۰ فقط ۸۰ میلیون برداشت می‌شود که این هم قابل کاهش است.

🔴هم چنین پساب حاصل از تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران پس از تخلیه به کانال ورامین به شبکه آبیاری دشت ورامین منتقل می‌شود و برای آبیاری حدود ۹۰ هزار هکتار زمین مورد استفاده قرار می‌گیرد. هم‌چنین لجن تولیدی در تصفیه‌خانه می‌تواند در ۶ هزار هکتار زمین کشاورزی به عنوان کود مورد استفاده قرار گیرد.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥با شدت گرفتن دمای هوا و گرمای زودرس، مصرف آب در اصفهان ۵ درصد افزایش یافت.

💧کولر‌های آبی معادل ۳۰۰ لیتر آب مصرف می‌کنند.

💧استفاده از کولر‌های آبی با دور تند مصرف آب را ۱۱ درصد افزایش می‌دهد.

💧📉استفاده از سایه بان برای کولر و عایق بندی کانال‌ها موجب صرفه جویی 15 درصدی در مصرف آب می‌شود.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت : ممنوعیت کشت شلتوک به دلیل کاهش نزولات آسمانی و آورد رودخانه‌ها در استان اعمال شده است .

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🗓💧 عناوین هفته صرفه جویی در مصرف آب اعلام شد

❇️دستورالعمل اجرایی هفته صرفه‌جویی در مصرف آب ( 7-1 تیرماه ) 1400 در راستای مدیریت مصرف بهینه و مقابله با تنش آبی در فصل گرم سال اعلام شد.

❇️به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، امسال با توجه به کاهش بارندگی‌ها، گرمای زودرس و نیز کاهش منابع تامین آب، تابستان سختی پیش رو داریم که برای گذر از تنش آبی در پیک مصرف، نیازمند چاره اندیشی‌های اساسی و همکاری تمام مشترکان عزیز هستیم.

1️⃣مدیریت مصرف آب، برق و خانواده با هدف فراهم کردن زمینه مشارکت خانواده‌ها در مدیریت مصرف و افزایش نقش زنان در اصلاح الگوی مصرف عنوان اولین روز هفته است.

2️⃣چهارشنبه دومین روز این هفته را به نام مدیریت مصرف آب و برق، افکار عمومی و رسانه با هدف استفاده گسترده‌تر از ظرفیت وسایل ارتباط جمعی و شبکه‌های اجتماعی نامگذاری شده است.

3️⃣سومین روز هفته صرفه‌جویی تحت عنوان مدیریت مصرف آب و برق، صنعت، سازمان‌های عمومی و موسسات خصوصی نامگذاری شده است.

4️⃣عنوان چهارمین روز این هفته، مدیریت مصرف آب و برق و آموزه‌های دینی است.

5️⃣پنجمین روز هفته صرفه‌جویی نیز با نام مدیریت مصرف آب و برق، خدمات شهری و روستایی و جلب مشارکت‌های مردمی و خیرین اعلام شده است.

6️⃣مدیریت مصرف آب و برق غذا، منابع طبیعی و حفظ محیط زیست عنوان ششمین روز این هفته با هدف تشریح نقش آب و انرژی در امنیت غذایی است.

7️⃣هفتمین و آخرین روز هفته صرفه‌جویی نیز به نام مدیریت مصرف آب و برق، اقتصاد و حقوق شهروندی با اهدافی همچون لزوم رعایت قانون از سوی همه و اطلاع‌رسانی در خصوص انواع جرایم و تخلفات و تدوین راهکارهای رفع موانع حقوقی و قانوی در اجرای طرح‌ها نامگذاری شده است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
⚠️💧هشدار سازمان ملل به جهان‌

⚠️همه‌گیری (پاندمي) بعدی «خشکسالی» است.

🖌🗞گزارش روزنامه پيام ما (لينك)

🖌گزارش ویژه سازمان ملل متحد در مورد خشکسالی۲۰۲۱، جزئیاتی از خطراتی که در سال‌های آینده پیش روی جهان است را بررسی کرده است. وقوع این خطرات در نتیجه کاهش بارندگی در نقاط مهم جهان پیش بینی شده است و در گزارش عوامل موثر در بروز خشکسالی و اقدامات مختلفی که بشر باید برای مقابله با کمبود آب انجام دهد بررسی شده است.
بر اساس این گزارش دست کم 1.5 میلیارد نفر در جهان در دو دهه گذشته به طور مستقیم تحت تاثیر تبعات خشکسالی قرار گرفته‌اند که هزینه اقتصادی آن در این بازه زمانی 124 میلیارد دلار برآورد شده است. این عدد در حالی مطرح شده که هزینه واقعی احتمالاً چندین برابر این رقم خواهد بود چرا که در چنین برآوردهایی تاثیر در کشورهای در حال توسعه، چندان دیده نمی‌شود.(لينك گزارش)

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
⚠️📉💧 آخرین وضعیت ذخایر سدهای بزرگ کشور؛
کاهش 47 درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به سال گذشته/ میزان ذخایر آب در مخزن سدها به 27 میلیارد و 580 میلیون مترمکعب رسید
​آخرین گزارش‌ وضعیت سد‌های بزرگ کشور تا 28 خرداد 1400 نشان می‌دهد، ورودی آب از ابتدای سال آبی 00-99 تاکنون برابر با 26 میلیارد و 420 میلیون مترمکعب بوده که نشان از کاهش 47 درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به سال گذشته دارد.
​به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)،‌ در سال آبی‌ 1400-1399 از مجموع ظرفیت 50.5 میلیارد مترمکعبی مخازن سد‌ها، حدود 27 میلیارد و 580 میلیون مترمکعب، معادل 55 درصد مخازن پر شده است.
بر این اساس، به تبع روند کاهشی بارش‌ها، حجم ورودی آب از ابتدای سال آبی 00-99 تاکنون برابر با 26 میلیارد و 420 میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال آبی قبل از آن (50 میلیارد و 70 میلیون مترمکعب)، بیانگر کاهش 47 درصدی ورودی آب به مخازن سدهای کشور است.
این گزارش حاکی است، آخرین وضعیت سدهای کشور نشان می‌دهد که میزان ذخایر آب در مخزن سدها به 27 میلیارد و 580 میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با سال آبی 99-98 (38 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب) دارای 28 درصد کاهش است.
بر اساس این آمار، به تبع میزان ورودی به سدهای کشور، خروجی آب از سدها با کاهش مواجه بوده و تا این مدت 25 میلیارد و 960 میلیون مترمکعب خروجی آب از سدهای کشور صورت گرفته، به‌گونه‌ای که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل، از کاهش 35 درصدی برخوردار بوده است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧چند نمونه از پوسترهاي شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور به مناسبت شروع هفته صرفه‌جويي در مصرف آب

🔗لينك دريافت مجموعه پوسترها

پ.ن: آيا اين پوسترها به لحاظ بصري و محتواي مورد استفاده، از جذابيت لازم و اثرگذار بر مصرف‌كنندگان برخوردار مي‌باشد؟؟؟

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
امروز اول تيرماه، شروع هفته #صرفه_جويي در مصرف آب هست.
با قدم‌هاي كوچك شروع كنيم. با نشر اين پوستر ساده، هم خودمان و هم ديگران را تشويق به صرفه‌جويي كنيم.

خانه آب ايران
join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽فیلم کوتاه《کیف پول》به کارگردانی "فاطمه نوفلی"

1️⃣رتبه اول بخش داستانی

🎦نخستین جشنواره منطقه‌ای ۱۰۰ ثانیه آب و انرژی

(وزارت نیرو_یونسکو)
#هفته_صرفه_جویی_مصرف_آب_انرژی
#مدیریت_مصرف_آب_برق_خانواده

@niroonline

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📉📊🌨⚠️خلاصه وضعيت بارش كشور از ابتداي سال آبي جاري تا انتهاي بهار (31 خردادماه)

📉كاهش بيش از 41 درصدي بارش نسبت به ميانگين بلندمدت (از اول پاييز تا انتهاي بهار)

📉كاهش بيش از 62 درصدي بارش بهاره نسبت به ميانگين بلندمدت

🖌سازمان هواشناسي كشور

join👉 @WaterOnline
سخنرانی كليدی: معرفی برنامه ملی سازگاری با كم‌آبی

سخنران: دكتر بنفشه زهرايی

🗓چهارشنبه ۲ تيرماه ۱۴۰۰

ساعت ۱۱:۱۵ تا ۱۱:۴۵

🔗لينك برگزاري:

https://ac5.birjand.ac.ir/the5ncid

🔗لينك برنامه زمانی برگزاری پنجمين كنگره ملی آبياری و زهكشی (دوم و سوم تيرماه ۱۴۰۰)

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
کارگاه بین‌المللی کاربردهای فناوری فضایی برای مدیریت خشکسالی، سیل و منابع آب

با همکاری مشترک دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (UNOOSA) و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کارگاه آموزشی بین‌المللی کاربردهای فناوری فضایی برای مدیریت خشکسالی، سیل و منابع آب بصورت مجازی از تاریخ ۱۸ تا ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ به میزبانی سازمان فضایی ایران در تهران برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، در کارگاه مذکور، نقش فناوری‌های فضایی در شناسایی و پایش اثرات تغییر شرایط اقلیمی- از جمله شروع خشکسالی، جاری شدن سیل و به طور کلی شرایط منابع آب در نتیجه تغییرات اقلیم جهانی به‌ویژه در مقیاس بین‌المللی و منطقه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین، مباحث کارگاه مرتبط با اهداف توسعه پایدار (SDGs) خواهد بود. بنابراین، اهداف اصلی کارگاه آموزشی، ارتقای تحقیقات مشترک، شناسایی چالش‌ها و ارائه توصیه‌هایی برای بهبود تلاش‌های منطقه‌ای در جهت مدیریت بلایا و مقابله با شرایط اضطراری است.

اهداف خاص این کارگاه عبارتند از:

• معرفی آخرین کاربردهای فناوری‌های فضا-پایه برای مدیریت منابع طبیعی، محیط زیست و همچنین مدیریت بلایا، به‌ویژه برای خشکسالی، سیل و منابع آب؛

• ارتقاء تبادل بیشتر تجربیات درخصوص پروژه‌های کاربردهای فضا-پایه مربوط به منابع آب در مقیاس ملی و یا منطقه‌ای؛

• تشویق به همکاری بیشتر میان ذینفعان مدیریت بلایا به منظور ارتقاء مشارکت در منطقه؛

• تبیین توصیه‌ها و یافته‌هایی برای دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد به عنوان کمک به این دفتر در ایجاد مشارکت برای تقویت و ارائه ظرفیت‌سازی در سنجش از دور ماهواره‌ای و سایر فناوری‌ها برای کاهش و مدیریت ریسک بلایا.

نتایج مورد انتظار از این کارگاه عبارتند از "توصیه‌ها و یافته هایی درخصوص استفاده از فناوری فضایی در جهت منفعت شرکت کنندگان در کارگاه"، "تسهیل در مشارکت بین کشورهای منطقه و شبکه‌های بین المللی"، "تعریف نقشه راه برای رسیدگی به مسائل و نگرانی‌های شناسایی شده در طی کارگاه" و "پرورش ایده‌های پروژه‌ها و تحقیقات آزمایشی برای تقویت همکاری‌ها در سطح منطقه".

به نقل از سازمان فضایی ایران، این کارگاه مناسب برای متخصصان مدیریت بلایا، کارشناسان فنی، محققان و مربیان موسسات بین‌المللی، منطقه ای، ملی و محلی، موسسات آکادمیک، آژانس‌های توسعه دو جانبه و چند جانبه، سازمان‌های غیردولتی (NGO) و همچنین برای صنایع خصوصی طراحی شده است. لذا با هدف فراهم آمدن فرصتی برای تبادل نظر و تقویت شبکه‌ها و مشارکت‌ها در جهت کمک به استفاده حداکثری از راه حل‌های فناوری فضا-پایه برای مدیریت خشکسالی، سیل و منابع آب، از متخصصان و کارشناسان این حوزه دعوت بعمل می آید.

متقاضیان باید دارای مدرک دانشگاهی و دارای تجربه کاری حرفه ای و به خوبی تثبیت شده در زمینه های مرتبط با موضوع کارگاه باشند. همچنین متقاضیان بایستی در سمت‌های مدیریتی، تصمیم گیری، فنی یا دانشگاهی شاغل در سازمان های دولتی، نهادهای ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، دانشگاه‌ها، سازمان‌های غیردولتی یا صنایع خصوصی باشند که مسئولیت اجرای برنامه‌ها یا پروژه‌ها در زمینه‌های مربوط به موضوعات کارگاه را برعهده دارند.

این کارگاه تنها به زبان انگلیسی برگزار می‌شود و علاقه‌مندان به حضور در آن می‌توانند جهت ثبت نام بصورت آنلاین اینجا را کلیک کنند. متقاضیان، در صورت تمایل به ایراد سخنرانی حداکثر تا روز چهارشنبه، مورخ ۲۳ تیر ۱۴۰۰ مهلت دارند فرم درخواست تکمیل شده خود را به همراه خلاصه مقاله به صورت آنلاین ارسال کنند. آخرین مهلت ثبت نام برای سایر شرکت کنندگان روز یکشنبه، ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ است.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۵۳۸۹۱۶ (مرکز روابط و همکاری‌های بین المللی سازمان فضایی ایران) تماس بگیرید.

🔗لينك خبر در وب‌سايت سازمان فضايي ايران

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥کشاورز بویین میاندشتی، مجری نمونه آبیاری نوین

#اصفهان

🔴 با اجرای این طرح سطح زیرکشت از صد هکتار به ۴۲۰ هکتار افزایش وعلاوه برافزایش ۷۰ درصدی راندمان آبیاری، تولید در واحد سطح نیز تا دوبرابرافزایش یافته است.

پ.ن: با توجه به افزايش سطح زيركشت در چنين طرح‌هايي كه به‌طور معمول كاهش برداشت از منابع آب را به همراه ندارند، آيا اهداف مورد انتظار در خصوص سازگاري با كم آبي و حفظ منابع آب به ويژه آب زيرزميني قابل تحقق است؟

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
کتاب_برنامه_ملی_سازگاری_با_کم_آبی.pdf
8.5 MB
🖌📘کتاب‌ برنامه ملی سازگاری با کم آبی

🖌پس از اتمام بررسی برنامه‌‎های سازگاری با کم آبی استان‌ها در کارگروه ملی و تصویب 31 برنامه‌ی استانی سازگاری با کم آبی در پایان فروردین ماه سال 1400، کتاب برنامه ملی سازگاری با کم آبی منتشر شد. این مجموعه، حاصل بیش از 76 هزار نفر ساعت، تعامل و تبادل نظر کارشناسی و مدیریتی در سطح ملی در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی و کمیته تخصصی آن و کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی بوده است.
🖌کتاب منتشر شده حاوی خلاصه‌ای از برنامه‌های صرفه‌جویی مصوب در هر استان با برش حوضه‌ آبریز برای منابع آب سطحی و برش محدوده‌ مطالعاتی برای منابع آب زیرزمینی است.

🔗لينك دانلود از وب‌سايت كارگروه ملي سازگاري با كم آبي

✳️ كانال اطلاع‌رسانی و آموزشی #سازگاری_با_كم_آبی


join👉 @WaterAdaptation
🔴📊نقشه پهنه‌بندي كسري متوسط ساليانه آبخوان‌ها به تفكيك استان‌ها

🖌📘برگرفته از كتاب برنامه ملي سازگاري با كم آبي (صفحه12) (لينك دانلود كتاب)

🖌انتظار می‌رود با اجرای برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی مصوب شده در کارگروه ملی، در 31 استان، کلیه آبخوان‌های کشور تا پایان سال 1404متعادل و تثبیت شده و افت سطح آب ادامه پیدا نکند.
🖌لازم به ذکر است اضافه برداشت‌ها از منابع آب زیرزمینی در استانهای خراسان جنوبی، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان و اردبیل تا پایان سال 1405و در استان خراسان رضوی تا پایان سال 1407به صفر خواهد رسید.

🖌علیرغم اینکه اجرای برنامه‌های سازگاری با کم آبی منجر به احیای تعداد قابل توجهی از آبخوان‌های کشور خواهد شد ولی در 23استان کشور، تعدادی از آبخوان‌ها غیرقابل احیا تشخیص داده شده و کسری تجمعی این آبخوان ها از طریق صرفه‌جویی تا سال 1430قابل بازیابی نیست و پدیده فرونشست منجر به از بین رفتن تدریجی ظرفیت ذخیره آب در این آبخوان‌ها خواهد شد.
⚠️بیش از 60درصد این آبخوان‌ها در 5استان هرمزگان، خراسان جنوبی، فارس، کرمان و یزد واقع شده‌اند.

join👉 @WaterAdaptation
2024/09/24 13:26:54
Back to Top
HTML Embed Code: