Telegram Web Link
🌨 فریب بارندگی‌ها را نخوریم.

🔹با وجود بارندگی‌های تقریباً خوب امسال، مدیریت مصرف آب و صرفه‌جویی برای گذر از بحران امری حیاتی است


🔹 روزنامه سبزينه 17 دي‌ماه

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
در نشست امروز کمیسیون تلفیق مجلس، دولت را مکلف کرد به منظور فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف آب، تعرفه بهای آب مصرفی کلیه دستگاه‌های اجرایی مندرج در ماده یک قانون برنامه ششم توسعه را (به جز مواردی که در قانون مستثنی شده‌اند) حداقل معادل قیمت تمام شده آب، دریافت کنند.

لينك خبر

join👉 @WaterOnline
الزام ساختمان‌های جدید برای نصب تجهیزات بهینه‌سازی مصرف آب

براساس ابلاغ ویرایش چهارم مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان از سوی سازمان نظام مهندسی، تمامی ساختمان‌های در حال ساخت موظف شده‌اند تجهیزات بهینه‌سازی مصرف آب در ساختمان‌ها و شیرهای بهداشتی مطابق استانداردهای مدیریت مصرف آب نصب کنند.

به گزارش ایسنا، مدیر دفتر مدیریت مصرف و مطالعات کاهش آب بدون درآمد آبفای استان تهران، ضوابط جدید قانون مقررات ملی ساختمان درباره انشعاب آب منازل برای صرفه‌جویی بیش‌تر مصرف آب را تشریح کرد.

صادق یونسلو در این باره گفت: تبدیل انشعاب آب بنایی به آب شرب، تنها درصورت تایید چک‌لیست‌های آبفا توسط مهندسان ناظر سازمان نظام مهندسی قابل انجام است.

وی یادآور شد: مطابق این مبحث از قانون مقررات ملی ساختمان، مقدار مصرف آب در لوازم بهداشتی باید به کمک شیرهای مناسب و استفاده از لوازم کنترل مقدار جریان در هر مصرف‌کننده به میزان تعیین‌شده در این قانون محدود شود.

او افزود: بر این اساس باید حداکثر خروجی آب مصرفی در دست‌شویی خصوصی شش لیتر، دست‌شویی عمومی دو لیتر، دست‌شویی با شیر خودکار شش لیتر، دوش هشت لیتر، سینک هشت لیتر، فلاش تانک دو حالته سه و شش لیتر در هر ریزش و شیر آفتابه شش لیتر در دقیقه باشد.

بر اساس اعلام وزارت نیرو، یونسلو ادامه داد: به منظور تدوین و پیاده‌سازی الزام‌های مدیریت مصرف آب در ساختمان‌های در حال ساخت، در تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان نظام مهندسی کشور صورت گرفته بود، نزدیک به ۲۰۰۰ مهندس ناظر این سازمان با اصول مدیریت مصرف آب در ساختمان‌های دولتی و مسکونی آشنا شدند.

مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان، بیانگر حداقل الزام‌ها در مورد تاسیسات بهداشتی است و در این مبحث مواردی از قبیل لوله‌کشی و ذخیره‌سازی آب مصرفی در ساختمان، لوله‌کشی بهداشتی فاضلاب، لوله‌کشی آب باران ساختمان، توزیع آب مصرفی در ساختمان، بست و تکیه‌گاه ارائه شده است.

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
فراخوان چهارمین جشنواره ملی عکس آب

گاه شمار جشنواره:

🔹آخرین مهلت ارسال آثار: سه‌شنبه۳۰ بهمن ماه (این تاریخ به هیچ وجه تمدید نخواهد شد)

🔹انتخاب و داوری عکس‌ها: ۵ اسفندماه
🔹اطلاع رسانی عکسهای پذیرفته شده: ۶ اسفندماه
🔹مراسم اهدای جوایز: 13 اسفندماه ۱۳۹۷ همزمان با همایش بزرگداشت روز ملی آب

🔹راه های ارتباطی وتماس :
آدرس اینترنتی: www.water.salon.photo

ایمیل: [email protected]

كانال اطلاع‌رسانی رویدادها و سمينارهای تخصصی آب و محیط زیست:
join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
نصب رايگان تجهيزات كاهش مصرف آب در اماكن عمومي

🔹 روزنامه اطلاعات-6 بهمن‌ماه

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
sazghari+ba+kam+abi.pdf
5.7 MB
📚برنامه ملي سازگاري با كم آبي در ايران

ترجمه شده در معاونت امور اقتصادي و هماهنگي برنامه و بودجه

🔹 لينك دسترسي به گزارش اصلي

🔹 فيلم ارائه گزارش به زبان فارسي توسط دكتر پويا آزادي (لينك)

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
⭕️ با حکم وزیر نیرو؛
معاون جدید آب و آبفای وزارت نیرو معرفی شد/ انتصاب مدیرعامل شرکت ساتکاب

🔹وزیر نیرو با صدور احکامی جداگانه قاسم تقی‌زاده خامسی را به عنوان معاون آب و آبفا وزارت نیرو و محمدولی علاءالدینی را به عنوان مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق(ساتکاب) منصوب کرد.

🔹به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، "رضا اردکانیان" در جلسه امروز شورای مدیران وزارت نیرو با اشاره به اینکه مسئله آب همواره یکی از اولویت‌های اصلی دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: در این مقطع زمانی به صورت هم‌زمان چندین گفتمان و پارادایم جدید را بنا به ضرورت آغاز کرده‌ایم که یکی از آن‌ها مدیریت توامان عرضه و تقاضا است.

🔹اردکانیان با اشاره به بخشی‌نگری در موضوع آب که در میان دستگاه‌های مختلف کشور دیده می‌شود، ادامه داد: اصلاح این تفکر با قانون مجلس و دستور دولت عملی نخواهد شد، بلکه این مهم نیازمند تغییر مدل ذهنی است و باید در میان تمامی مسئولان شکل بگیرد.

🔹وزیر نیرو تاکید کرد: یکی از الزامات تغییر این مدل ذهنی مربوط به ایجاد ساختار مناسب است و باید هر چه زودتر با اقتضائات موجود این ساختار را در بخش آب اصلاح کنیم.

🔹وی افزود: دومین مسئله مهم در این خصوص مربوط به تلقی مجموعه تصمیم گیرندگان از مقوله اقتصاد آب است؛ موضوع فراگیرکردن گفتمان در این بین بسیار حائز اهمیت است که بایستی در میان مصرف کنندگان به ویژه بخش کشاورزی هم مسئله واحد بودن آب به خوبی فراگیر شود تا این مدل ذهنی جدید نیز اصلاح شود.

🔹اردکانیان همچنین با اشاره به انتخاب مدیرعامل جدید شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق(ساتکاب)، گفت: این شرکت با مجموع تلاش‌های موثر و ضروری دولت به ویژه در دوران دولت یازدهم، همکاری‌های قوه قضاییه و همچنین حمایت‌های مقام معظم رهبری در حال حاضر در شرایط خوبی دوران جدید کاری خود را آغاز کرده است.

🔹گفتنی است: در این مراسم وزیر نیرو با صدور حکمی قاسم تقی‌زاده خامسی را به عنوان معاون آب و آبفا وزارت نیرو منصوب کرد و از خدمات عباس سروش در مدت زمان فعالیت خود در این معاونت تقدیر به عمل آورد.

🔹وزیر نیرو همچنین با صدور حکم دیگری محمدولی علاءالدینی را به عنوان مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق(ساتکاب) منصوب کرد و از خدمات داود عابدی در دوره تصدی مسئولیت مدیرعاملی این شرکت تشکر کرد.

@pavenniroo

join👉 @WaterOnline
ارزيابي_ساختاري_مصوبه_تشكيل_كارگروه.pdf
444.7 KB
🔹ارزیابی ساختاری مصوبه تشکیل کارگروه سازگاری با کم آبی

🔹 يادداشت فني-مهدی فصیحی هرندی

🔹مجله علمي پژوهشي تحقيقات منابع آب ايران-زمستان 1397

❇️هفده سال بعد از شروع خشکسالی هیأت وزیران جمهوری اسلامی ایران تشکیل کار گروه سازگاری با کمآبی را از تصویب گذراند. هدف از مصوبه ایجاد ساختاری جدید جهت «هماهنگی، انسجام و پیگیری» برای «سازگاری» با «کم آبی» و «تعادل منابع و مصارف اب» با «اتخاذ تصمیمات مناسب» است. اهتمام سیاستگذار در تبعیت از منش حکمرانی پیشینیان و عبور از سیاستهای «مقابله» با خشکسالی به مرحله «سازگاری» گام بلندی است. آنچه این مقاله منتقد آن «نیست» همین نفسِ تغییر است، حرکت از مقابله با خشکسالی به سازگاری با آن. آنچه که پرسشگری خواهد کرد رویکرد به این سازگاری و مفاد مصوبه است.

🔹اصلیترین عنصر غایب در مصوبه سازگاری، حضور ذیمدخلان و تبیین روش جلب همکاری و مشارکت است.

🔹این مقاله ضمن مرور محتوای مصوبه به دلایل و عواملی میپردازد که عدم توجه به آن احتمال موفقیت مصوبه را به حداقل رسانده است. در پایان قواعدی علمی که بایستی بر قانون گذاری رژیم حکمرانی موفق آب حاکم باشد ارائه شده است.

join👉 @WaterAdaptation
اصول_توسعه_طرح‌هاي_سازگاري_با_تغيير.pdf
604.1 KB
مروری بر مفاهیم و اصول توسعه طرح‏های سازگاری با تغییر اقلیم

🔹 فرزين جيراني- سعيد مريد

🔹نظر به افق رو به گسترش تاثیرات تغییر اقلیم بر جوامع، این مقوله بطور فزاینده‌ای مورد توجه قرار گرفته است. بررسی ادبیات این موضوع نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر، جهت‌گیری محورهای مطالعاتی این مبحث از صرف "ارزیابی اثرات" به "سازگاری" گرایش قابل توجه داشته است. این تغییر در کشورمان هنوز چندان ملموس نیست و نمونه آن پنجمین کنفرانس تغییر اقلیم سازمان هواشناسی در سال 2016 است که از مجموعۀ مقالات تنها 2% آن بر این محور تمرکز داشتند. جهت کمک و امید به پشتیبانی از این حرکت، مقاله حاضر تلاش دارد تا به لحاظ نظری و ساختاری، ابعادی از بحث سازگاری را تبیین نماید که لازم است در تحقیقات و مطالعات سازگاری مدّ نظر قرار گیرند.

🔹در این راستا رویکردها و راهبردهای سازگاری، نحوه برنامه‏ریزی و تدوین اقدامات و مسیر سازگاری، ظرفیت سازگاری و مشارکت ذی‏مدخلان و جاری‏سازی، بخشی از مواردی هستند که در این نوشتار مورد توجه قرار گرفته‌اند. در انتها نیز نکات قابل تأکید در خصوص ارزیابی طرح‌های سازگاری بررسی و ارائه شده‏اند.

join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from دغدغه ایران
کم‌آبی سرزمین ایران چقدر است؟
(محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)

شما هم حتماً شنیده‌اید که ما ایرانیان در کشور کم‌آب زندگی می‌کنیم. اصطلاح «#سازگاری_با_کم‌آبی» به همین ویژگی اشاره دارد، اما چگونه می‌توانیم تصویر بهتری از کم‌آبی ایران به دست آوریم؟ تصور می‌کنم مقایسه ساده بین منابع آب تجدیدپذیر ایران و مقدار آب برخی رودخانه‌های جهان می‌تواند تصویر خیلی خوبی از کم‌آبی سرزمین ایران ارائه کند.

نشانی صفحه‌ای در اینترنت را در پایین این یادداشت آورده‌ام که در آن می‌توانید مشخصات 138 رودخانه مهم جهان را به ترتیب مقدار آورد آب آن‌ها مشاهده کنید. من هم در این‌جا مقدار کل آب تجدیدپذیر کشور را با آورد آب برخی از این رودخانه‌ها مقایسه کرده‌ام. مقدار آبدهی رودخانه‌ها در این جدول، بر حسب مترمکعب بر ثانیه داده شده است. اگر این عدد را در سه عدد 3600، 24 و 365 (31536000 ثانیه هر سال) کنید، مقدار آب دهی بر حسب مترمکعب به دست می‌آید. مقدار آب تجدیدپذیر کشور در گذشته حدود 130 میلیارد متر مکعب بوده که گفته می‌شود به حدود 90 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است. من در این‌جا مقدار 100 میلیارد مترمکعب را در نظر می‌گیرم.

🔹آمازون، بزرگ‌ترین رودخانه جهان است و آورد آن 209000 مترمکعب در ثانیه و معادل 6591 میلیارد مترمکعب در سال (66 برابر کل آب تجدیدپذیر ایران) است. این مقدار معادل 20 درصد (یک‌پنجم) آب شیرین کره زمین است که به اقیانوس‌ها می‌ریزد.

🔹رودخانه گنگ-براهماپوترا، جاری در هند و بنگلادش، چهارمین رودخانه جهان، با آورد سالیانه 1202 میلیارد متر مکعب (12 برابر کل آب ایران) است.

🔹رودخانه یانگ‌تسه، در چین، با آورد 30166 مترمکعب بر ثانیه، که فقط یکی از رودخانه‌های چین است، آورد سالیانه 951 میلیارد مترمکعب در سال (9.5 برابر کل آب ایران) دارد.

🔹رودخانه میسی‌سیپی در آمریکا، با آورد 16792 مترمکعب بر ثانیه، آورد سالیانه‌ای معادل 529 میلیارد مترمکعب (5.2 برابر کل آب ایران) دارد.

🔹رودخانه ولگا، در روسیه، با آورد 8060 مترمکعب بر ثانیه، آورد سالیانه‌ای معادل 254 میلیارد مترمکعب (2.5 برابر کل آب ایران) دارد.

🔹آرُویمی، آخرین رودخانه فهرست 139 رودخانه بزرگ جهان است که آورد سالیانه آن 2000 مترمکعب بر ثانیه است و آورد سالیانه آن 63 میلیارد مترمکعب است. آرُویمی به رودخانه کنگو می‌ریزد که خودش 1299 میلیارد مترمکعب سالیانه آورد دارد (13 برابر کل منابع آب تجدیدپذیر ایران).

اعداد فوق، بالاخص بر اساس مقدار آب آمازون و سهم آن از آب شیرین جهان، نشان می‌دهد که کل آب شیرینی که به اقیانوس‌ها تخلیه می‌شود، معادل 32955 میلیارد متر مکعب است. این بدان معناست که کل مقدار آب تجدیدپذیر ایران، معادل 0.3 (سه‌دهم درصد) کل آب شیرین تخلیه‌شده به اقیانوس‌هاست. ما ایرانیان حدود 1 درصد جمعیت جهان را داریم و سهم‌مان از آب جهان، معادل 0.3 درصد آب شیرین تخلیه‌شده به اقیانوس‌ها (و نه کل آب شیرین جهان) است.

#سازگاری_با_کم‌آبی

#ایران_سرزمین_کم‌آب

(این متن را اگر می‌پسندید، برای دیگران هم ارسال کنید.) @fazeli_mohammad

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rivers_by_discharge
راه اندازی وب سایت جامع سازگاری با کم آبی در خراسان رضوی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: به منظور تحقق سیاست های کلان دسترسی آزاد به اطلاعات و شفاف سازی عملکرد، وب سایت جامع سازگاری با کم آبی در خراسان رضوی به زودی راه اندازی می شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، محمد علایی با اعلام این خبر افزود: بخش مهمی از سازوکارهای پیاده سازی سند استانی و ملی سازگاری با کم آبی وابسته به دسترسی به اطلاعات به هنگام، درست و کارآمدی است که بتواند تصویری واضح و روشن از وضعیت منابع آب به تفکیک دشت ها و شهرستان ها در هر استان در اختیار تصمیم سازان قرار دهد.

علایی در توضیح ساختار این وب سایت اظهار داشت: وب سایت سازگاری با کم آبی در پنج بخش کلی آموزش و تحقیقات، سیمای مصور منابع آب، تالار گفتمان سازگاری با کم آبی، رسیدگی به تخلفات آبی و همچنین تازه های سازگاری با کم آبی طراحی شده که هم اکنون طراحی نرم افزاری آن صورت گرفته، پس از فرآیند خطایابی به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به قابلیت های نوین نرم افزاری این وب سایت عنوان کرد: وب سایت سازگاری با کم آبی در قالب نرم افزاری ایمن، کاملا واکنشگرا و کاربرپسند طراحی شده و با هر گیرنده ای اعم از تلفن همراه، تبلت و رایانه سازگار و برای کلیه کاربران با سرعت بالا قابل دسترسی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نوید داد: به مناسبت روز ملی آب همزمان با رونمایی از سامانه جامع رسیدگی به تخلفات آبی، از وب سایت جامع سازگاری با کم آبی در خراسان رضوی نیز بهره برداری خواهد شد.

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
⭕️ سلسله نشست‌های تخصصی
#موسسه_تحقیقات_آب
#وزارت_نیرو

✳️ نشست #چهارم
#انتقال_آب از #دریای_خزر، فرصت‌ها و چالشها

📅 چهارشنبه 8 اسفند ۹۷
ساعت ۱۴ تا ۱۷
📌 موسسه تحقیقات آب

لینک اطلاعات بیشتر و ثبت نام

join 👉 🆔 @WaterVoice 💧

كانال خبري خانه آب ايران

join👉 @WaterOnline
كشت گياهان كم‌آب خواه در يزد اجبار است نه انتخاب.

سبزينه 30 بهمن‌ماه

#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎦به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، قطره چکان خودتنظیمی و کنترل فشار (PC) تولیدی در ایران برای نخستین بار توسط پژوهشگران فارس طراحی شده ، تلفیقی از ۳ قطره چکان آبیاری معروف دنیا است که با مهندسی معکوس بومی سازی شد.

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎦💧 آب كم است، بهينه مصرف كنيم.

💧برگرفته از اينستاگرام مهندس تقي‌زاده خامسي؛ معاون آب و آبفاي وزارت نيرو.

💧خدا را شاکرم که در هفته‌های اخیر میزان بارندگی در کشور مطلوب بوده است، اما گستره آن به دلیل اقلیم های متفاوت، مناسب نیست و ادامه وضعیت نیز غیر قابل پیش بینی می باشد، با اینکه در استان خوزستان بر اثر بارش فراوان باید مقداری آب از مخزن سدها رها شود، اما در سیستان و بلوچستان همچنان مشکلات کم آبی بصورت جدی وجود دارد. همچنانکه درک ملی در سطح دولت و مردم موجب سوق کمتر کشور بسوی خطر کم آبی میشود، گفتمان دوراندیشانه همراه با کنش موثر شبکه های اجتماعی می تواند به برنامه‌های جدی برای اقدام تبدیل گردد. این تيزر کوتاه با همکاری داوطلبانه جناب رضا کیانیان و آقای علی سرتیپی تهیه شده که قدردان محبت آنها هستم، و در سراسر کشور قبل از فیلم های جشنواره فجر پخش گردید.

💧ضمن تشکر از دوست بسیار عزیز جناب آقای حسین انتظامی معاون محترم وزیر ارشاد اسلامی و جناب داد، از همه بازديد كنندگان اين تيزر که در انتشار آن برای یک شروع خوب گفتمان اجتماعی همت میکنند، سپاسگزارم.



#سازگاري_با_كم_آبي
join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧 بهره‌وری مصرف آب با ایجاد بازار آب بهبود می‌یابد.

💧در جلسه اخیر کارگروه کارشناسی کمیته ماده 12 اعتراض‌ها نسبت به عدم انتقال آب کشاورزی از مناطق کم بازده به مناطق پر بازده با استناد به تفاسیر ناصحیح از مواد 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب و نحوه اجرای تحویل حجمی آب موردنیاز کشاورزان متناسب با زمین و نوع محصول قابل‌کشت با حضور نمایندگان اتاق ایران، اتاق اصناف، قوه قضائیه، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و اندیشکده تدبیر آب ایران بررسی شد.

💧علی چاغروند مدیر پژوهش‌های حرفه‌ای دبیرخانه کمیته ماده 12 با ارائه توضیحاتی در خصوص بحران آب در اغلب مناطق کشور، یکی از دلایل این بحران را عدم انتقال آب کشاورزی از مناطق کم بازده به مناطق پربازده و بی‌توجهی به بهره‌وری آب دانست.

💧سعید سلیمانی‌ها نماینده اندیشکده آب ایران با اشاره به دستورالعمل موضوع اصلاح مواد (27) و (28) قانون توزیع عادلانه آب تشریح کرد: این دستورالعمل با هدف تسهیل انتقال آب کشاورزی به سایر مصارف، ابلاغ شده اما در مورد انتقال آب کشاورزی به سایر موارد کشاورزی سکوت کرده است.

💧بر اساس اظهارات وی درخواست بخش خصوصی از دولت، بسترسازی مناسب برای تشکیل بازار آب است که در صورت فراهم شدن امکانات و سازوکار نظارتی از برداشت بی‌رویه آب جلوگیری خواهد شد.

💧سلیمانی‌ها با اشاره به مطالعات اندیشکده تدبیر آب ایران در دشت رفسنجان، تأکید کرد: بسترسازی لازم در مورد تشکیل بازار آب در این دشت انجام شده و کشاورزان نیز پذیرای این موضوع هستند. وی پیشنهاد داد بازار آب را در دشت رفسنجان به صورت پایلوت اجرایی کنیم.

💧نماینده اندیشکده تدبیر آب ایران تنها راه‌حل این مشکل را تشکیل بازار آب و ایجاد رقابت بین کشاورزان برشمرد که می‌توان به این واسطه کشاورزان را به سمت‌وسوی بهره‌وری ترغیب کرد.

💧سلیمانی‌ها خاطرنشان کرد: مواد 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب برای تشکیل بازار آب موانعی را ایجاد خواهد کرد و باید این موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.

💧طبق اظهارات وی در حال حاضر 30 درصد از کشاورزان اراضی دشت رفسنجان برای حفظ مالکیت خود، زمین‌ها را آبیاری می‌کنند تا زمین سبز بماند و دولت زمین را پس نگیرد. این موضوع یکی از دلایل برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی است که با تحویل آب حجمی، کشاورزان بهای آب مصرفی را پرداخت می‌کنند و در نتیجه محصولاتی را کشت می‌کنند که توجیه اقتصادی داشته باشد.

💧جواد میبدی، مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری وزارت نیرو از استقبال این وزارتخانه از تشکیل بازارهای آب خبر داد و تأکید کرد: تنها دلیل عدم تشکیل این بازارها نبود زیرساخت‌های لازم برای ایجاد این بازارهاست.

💧وی ادامه داد: در صورت ایجاد تشکل‌ها، شفافیت دقیق اطلاعات دشت‌ها و تدوین مقررات لازم، وزارت نیرو همکاری لازم را برای تشکیل این بازارها انجام خواهد داد.

💧میبدی تصریح کرد: وزارت نیرو، 18 دی‌ماه، دستورالعملی را با عنوان شناسایی و احراز اجازه برداشت و صدور پروانه بهره‌برداری از منابع آب سطحی و زیرزمینی تدوین کرده که اطلاعات کامل از تمامی منابع آب کشور را در یک سامانه گردآوری می‌کند. در صورت اجرای این دستورالعمل، شفافیت لازم در این بخش به وجود می‌آید.

💧حمیدرضا جانباز مشاور آب‌وخاک وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر بهترین زمین‌های کشور زیر کشت هستند، گفت: امروز زمین کم بازده نداریم بلکه کشاورزانی هستند که الگوی کشت مناسبی ندارند. از طرفی طبق ماده 152 قانون مدنی، فروش آب، آزاد است و وزارت جهاد کشاورزی با فروش آب مشکلی ندارد هرچند با عنایت به اینکه از عمق آب‌ها کاسته شده و خشکی در کشور یک موضوع بدیهی است، باید مقدار آب مصرفی هر بخشی مدیریت شود.

💧در ادامه محمد حب وطن نماینده دفتر نظام‌های بهره‌برداری حفاظت آب وزارت نیرو از وجود دو رویکرد متفاوت درباره تشکیل بازار آب سخن گفت و تصریح کرد: یکی رویکرد بهره‌برداران با هدف توسعه اقتصادی و دیگری رویکرد وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و شورای عالی آب با هدف اجرای طرح تعادل بخشی است. البته هدف شورای عالی آب از تدوین این نظام‌نامه تنظیم بازار آب توسط دولت به منظور اجرای طرح تعادل بخشی و توسعه پایدار با هدف بهبود بحران آب است.

💧در پایان با عنایت به اینکه وزارت نیرو تصمیم اجرای طرح پایلوت ایجاد بازار آب را دارد، مقرر شد برای برنامه‌ریزی درست منتظر نتیجه اجرای این طرح باشیم.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خانه تكاني عيد و مصرف آب

انيميشني از شركت آب و فاضلاب استان تهران

خانه آب ايران
@WaterOnline
Forwarded from Water Online
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎦برگزيده‌اي از پويانمايي فناوري احداث #قنات

كاري از مرکز بین المللی قنات و سازه های تاریخی وابسته به یونسکو

📌 تماشاي فيلم كامل از طريق اين لينك

join 👉 @WaterOnline
2024/10/06 18:32:29
Back to Top
HTML Embed Code: