Telegram Web Link
Forwarded from Water Online
با توجه به انتشار پيش‌نويس لايحه برنامه هفتم توسعه، به نظر شما احكام مرتبط با مديريت منابع آب كشور به‌ويژه فصل نهم (حكمراني منابع آب) تا چه اندازه متناسب با واقعيت‌ها و نيازهاي بخش آب كشور تدوين شده‌اند؟
Anonymous Poll
12%
مناسب و متناسب با مسائل، چالش‌ها و نيازهاي فعلي و پنج سال آتي بخش آب كشور و قابليت عملياتي شدن دارند
26%
فقط بخشي از مسائل و نيازها را پوشش داده و نيازمند بررسي بيشتر كارشناسي و اعمال اصلاحات مي‌باشد.
62%
اصلا متناسب با مسائل، چالش‌ها و نيازهاي فعلي و پيش‌رو نبوده و نيازمند تجديدنظر جدي مي‌باشد.
«رویداد ملی مدیریت باغ ها در شرایط کم آبی و تغییر اقلیم»

برگزاركننده: موسسه تحقیقات علوم باغبانی (لينك) برگزاری به صورت وبینار

🗓خردادماه 1402

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧مهم‌ترین راه‌های کاهش تنش آبی در فلات قاره ایران

به گزارش گروه محیط‌زیست خبرگزاری فارس، مرکز مطالعات سیاست‌گذاری دانشگاه تهران نشستی با عنوان «آسیب شناسی نیم قرن سیاست‌گذاری آب در فلات مرکزی ایران، چالش‌ها و چشم‌اندازها» با حضور بنفشه زهرایی دانشیار گروه مهندسی عمران دانشگاه تهران و دبیر کار گروه ملی سازگاری با کم‌آبی، برگزار کرد که در ادامه این گزارش به مهمترین محورها و موضوعات مطرح شده در آن خواهیم پرداخت.(لينك گزارش نشست)

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺توصیه جهاد کشاورزی برای کشت جایگزین در کم آبی مازندران

💧📉به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: براساس اعلام شرکت آب منطقه‌ای ذخیره آب پشت سد‌ها و آورد رودخانه نسبت به سال گذشته در چنین روزی نصف شده و بارش باران هم ۲۱ درصد کمتر شده که این موجب خشکسالی زمین‌های کشاورزی در شهر‌های مرکز و شرق استان شده است.

کشت دانه‌های روغنی، پنبه، کشت تلفیقی علوفه، ذرت علوفه‌ای و سایر محصولات کم‌آب‌بر به کشاورزان توصیه می‌شود.
عباس پور افزود: در ۱۸ هزار هکتار از زمین‌هایی که تنش آبی دارند اقلام جایگزین کشت شده و شرایط مناسبی دارند.

کشت اقلام جایگزین، اما چالش‌های خودش را داشته، از هزینه کاشت و داشت و برداشت گرفته تا برخی زمین‌ها که کاشت این اقلام در آن‌ها ممکن نشده است.

كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
The Global Impact of Droughts on Economic Growth.pdf
1.1 MB
📘⚠️📉اثرات خشكسالي بر رشد اقتصادي در سطح جهاني

📘گزارشي جديد از بانك جهاني

📊در اين گزارش تلاش شده است تاثيرات سطوح مختلف خشكسالي به ويژه شوك‌هاي ناشي از خشكسالي‌هاي شديد، بر رشد اقتصادي 82 كشور دنيا در بازه زماني 1990 تا 2014 مورد بررسي قرار گيرد.

⚠️بر مبناي يافته‌هاي اين گزارش، كشورهاي با درآمد كم و متوسط در مقايسه با كشورهاي با درآمد بالا ، بيشتر تحت تاثير قرار گرفته و سطح توليد ناخالص داخلي سرانه آنها بيشتر كاهش يافته است.

⚠️📉خشکسالی های متوسط تا شدید، رشد تولید ناخالص داخلی سرانه را به طور متوسط بین 0.39 تا 0.85 واحد درصد کاهش می دهد، که بستگی به سطح توسعه‌يافتگي كشورها و شرایط آب و هوایی پایه دارد، در حالی که کشورهای با درآمد کم و متوسط در مناطق خشک بیشترین كاهش نسبی را تحمل می کنند.

📘مطالعه اين گزارش جهت اطلاع از آثار اقتصادي ناشي از خشكسالي‌ها و شوك‌هاي مرتبط و سياست‌گذاري درست جهت انجام سرمايه‌گذاري‌هاي مناسب در حوزه سازگاري با شرايط مذكور و كاهش اثرات اقتصادي توصيه مي‌گردد.

#خشكسالي
#آثار_اقتصادي
#توليد_ناخالص_داخلي
#رشد_اقتصادي

join👉 @WaterOnline
💧به علت تداوم خشکسالی، کمبود بارش‌ها و کاهش آورد رودخانه ارس، کشت دوم محصولات کشاورزی در اراضی تحت پوشش شبکه‌های آبیاری مغان و خداآفرین ممنوع اعلام شد.

💧به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اردبیل اصغر احمدنژاد مدیر امور منابع آب مغان گفت: با توجه محدودیت منابع آبی و تداوم خشکسالی در منطقه و به منظور جلوگیری از تنش آبی محصولات کشت شده، به استناد مصوبات شورای مدیریت منابع آب استان و شورای حفاظت از منابع، مجاری و تاسیسات آبی مغان و کارگروه آب، خاک، کشاورزی و منابع طبیعی مغان هر گونه کشت دوم در منطقه مغان ممنوع شده است.

💧وی تصریح کرد: با توجه به کاهش شدید بارندگی و افزایش دما و وقوع خشکسالی و در نتیجه کاهش آب ورودی و حجم ذخیره سد‌های مخزنی در حوضه آبریز رودخانه ارس، کشاورزان منطقه مغان ضمن صرفه جویی بیشتر در مصرف آب و جلوگیری از هدررفت آب در شبکه آبیاری و زهکشی مغان و خداآفرین، از انجام کشت دوم محصولات کشاورزی پرهیز کنند.

💧احمدنژاد افزود: کاهش شدید بارش در سال آبی جاری و حادث شدن خشکسالی در منطقه و کاهش رواناب به خصوص کاهش حجم آب ورودی به سدها، موجب بروز خشکسالی در منطقه شده و تامین آب آشامیدنی، زیست محیطی، صنعت، کشاورزی و خدمات به دغدغه اصلی مسئولان استان اردبیل تبدیل شده است.

💧وی آبیاری شبانه، کاهش ساعات آبیاری و نوبت‌بندی کانال‌های آبیاری را از جمله راهکار‌های مدیریت آب در منطقه مغان در شرایط کم آبی امسال ذکر کرد و از کشاورزان خواست تا به جای آبیاری غرقابی، از آبیاری مدرن و قطره‌ای استفاده کنند.

💧مدیر امور منابع آب مغان گفت: در نشست‌های متعدد با فرمانداران و ائمه جمعه شهرستان‌های شمالی استان نیز بر ممنوعیت کشت دوم در منطقه تاکید شده تا بهره برداران بخش کشاورزی نسبت به حساسیت موضوع آگاهی یابند.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي

#ممنوعيت
#كشت_دوم
#دشت_مغان


join👉 @WaterAdaptation
جزئیات لایحه سازمان محیط‌زیست درباره تغییر اقلیم/ ضرورت جدی رونق اقتصاد سبز و کم‌کربن در کشور

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست ضمن تشریح لایحه در دست تدوین این سازمان در حوزه تغییرات اقلیمی، بر ضرورت جدی رونق اقتصاد سبز و کم‌کربن در کشور براساس سیاست‌های کلی رهبر انقلاب در حوزه محیط‌زیست و لزوم تطبیق دادن رویکرد برنامه هفتم توسعه با اصل سازگاری با پیامدهای تغییر اقلیم تاکید کرد.

#خبرگزاري_ايلنا

مهمترین موضوعی که در لایحه تغییر اقلیم به آن توجه شده، اقدامات مورد نیاز برای افزایش تاب‌آوری و سازگاری با آثار تغییرات اقلیمی و کاهش آسیب‌پذیری کشور در برابر تبعات این پدیده در حوزه‌های مختلف است.

💧مدیریت مصرف منابع آبی از جمله دیگر مواردی است که در لایحه تغییر اقلیم به آن پرداخته شده است، با توجه به معضلات ناشی از کم‌آبی و فرونشست زمین که در سال‌های اخیر در برخی نقاط کشورمان با آن مواجه شده‌ایم، مدیریت مصرف منابع آبی یکی از کلیدی‌ترین راهکارها برای توسعه کشور در جنبه‌های مختلف از جمله افزایش سازگاری و تاب‌آوری در برابر تبعات تغییر اقلیم محسوب می‌شود.

در شرایط کنونی، حتما نیاز داریم که برنامه‌های کشور را با رویکرد سازگاری با تبعات تغییر اقلیم انطباق دهیم تا اجرای این برنامه‌ها بتواند منجر به افزایش تاب‌آوری کشور در برابر پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی شود. در همین زمینه در برنامه هفتم توسعه نیز ظرفیت بسیار خوبی وجود دارد تا رویکرد برنامه‌هایی که ذیل برنامه هفتم تعریف می‌شود، با مساله تغییر اقلیم و لزوم سازگاری با پیامدهای آن منطبق شود.

در لایحه تغییر اقلیم، دستگاه‌های مختلفی از جمله وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سازمان حفاظت محیط‌زیست، سازمان هواشناسی و بسیاری از نهادهای دیگر مکلف به انجام تکالیفی می‌شوند که بتوانند متناسب با برنامه‌هایی که خودشان ارائه می‌دهند، حوزه خود را در برابر پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم تاب‌آور کنند. همچنین با توجه به آثار سوء تغییرات اقلیمی بر سلامت شهروندان، وزارت بهداشت نیز در این لایحه مکلف می‌شود که برنامه‌های خود را برای کاهش پیامدهای ناشی از این پدیده ارائه دهد.

#لايحه_تغيير_اقليم
#سازگاري

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
🗓هفته محيط‌زيست 1402

شعار اصلي: نهضت ملي كاهش آلودگي‌هاي پلاستيكي

🗓16 تا 22 خرداد 1402

join👉 @WaterOnline
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺آبیاری زیرسطحی،روشی نوین در مدیریت منابع آبی

📺خبرگزاري صدا و سيما

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺🌳💧روشی نوین برای کاشت درخت

💧كاهش 70 درصدي در مصرف آب!

📺خبرگزاري صدا و سيما

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
معاون پژوهش، فن‌آوری و انتقال یافته‌های پژوهشکده چای گفت: اصلاح ردیف بوته‌های چای در باغ‌های شیب‌دار، کمکی موثر برای مقابله با خشکی و افزایش عملکرد چای است که اجرایی شده است.

احمد شیرین‌فکر در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: باغ‌های چای کشور در دو استان گیلان و مازندران است. 89 درصد این باغات در گیلان و 11 درصد در مازندران قرار گرفته است. بیش از 80 درصد از این باغ‌ها بر روی اراضی شیب‌دار قرار دارند. آبیاری در باغ‌های چای هم اکنون محدود به باغ‌هایی است که در دشت واقع هستند و مساحت آنها کمتر از پنج درصد از باغ‌های کشور است. بنابراین 95 درصد از باغ‌های کشور به‌صورت دیم بوده و وابسته به نزولات جوی است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط تغییرات اقلیمی، بروز تنش خشکی در سال‌های کم‌بارش به شدت عملکرد چای را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نیاز آبی گیاه چای حدود 100 میلی متر در ماه است. متاسفانه در سال‌های کم بارش در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد کمبود آب و تنش خشکی آسیب‌های فراوانی به گیاه می‌زند. در حالی که در باغ‌های دارای سیستم آبیاری بارانی این سه ماه، اوج برگ‌دهی گیاه است.

وی اضافه کرد: از این رو پژوهشکده چای بر راهکارها و اقدامات مدیریت باغ که این مهم را به انجام رساند، متمرکز شده است. یکی از این اقدامات استفاده از سیستم آبیاری قطره‌ای است که در قالب قرارداد پژوهشی با صندوق حمایت از توسعه صنعت چای در سال‌های اخیر انجام گرفت. آبیاری قطره‌ای می‌تواند در سه ماه گرم سال کمک بسیار موثری باشد اما در حال حاضر به‌دلیل محدودیت در منابع آبی در اراضی شیب‌دار استفاده از آن در دست بررسی بیشتر است.

به دنبال معرفی ارقام جدید چای مقاوم به خشکی هستیم: عمده چای‌کاری‌های کشور حاصل بوته‌های بذری با منشاء چینی است. در 20 سال اخیر محققان پژوهشکده چای یک برنامه به‌نژادی را اجرا و نهایتا در سال 1400 دو رقم چای ایرانی با نام‌های کاشف و لاهیج را معرفی کردند. اما همچنان نیاز است تا ارقام مقام به خشکی از طریق سلکسیون و یا واردات معرفی شوند.

اگر کشاورز بخواهد ارقام وارداتی و یا دو رقم داخلی را کشت و تبدیل به باغ کلونی کند، بسیار هزینه‌بر است بنابراین چالش مهمی است و در کوتاه مدت بدون حمایت‌های مالی امکان‌پذیر نیست.

ایجاد سایبان مصنوعی و طبیعی از جمله کاشت درختان سایه‌انداز در درون باغ‌های چای که اثرات تابش مستقیم خورشید را تقلیل می‌دهد و شانس مقابله گیاه برای تحمل به خشکی را بالا می‌برد، در دستور کار پژوهشکده است.

یکی دیگر از راه‌های تعدیل اثرات تنش خشکی در باغ‌های چای استفاده از محلول‌پاشی عناصر غذایی به همراه محرک‌های رشد است. پژوهش‌ها در خصوص استفاده از محرک‌ها و تنظیم کننده‌های رشد این امید را به‌وجود آورده تا در آتی بتوانیم شکل‌های تجاری و اقتصادی این محلول‌ها را تولید و معرفی کنیم.

باغ‌های چای در صد سال اخیر در جهت شیب احداث شده‌ است. در سال‌های اولیه که پوشش بوته‌ها کامل بودند و خاک بکر بود، عملکرد خوبی داشتند اما به مرور زمان فرسایش و تخلیه عناصر غذایی خاک، باعث ضعیف شدن باغات شد و به همین دلیل کیفیت و کمیت محصول کاهش پیدا کرد.

به همین دلیل ایده تغییر جهت بوته‌ها چای برروی اراضی شیب‌دار مطرح شد. بوته‌های چای از حالت در جهت شیب به حالت عمود بر جهت شیب در چند باغ الگویی تغییر داده شدند. این امر سبب شد تا علاوه بر سهولت شخم و انجام امور زراعی از جمله کودپاشی و...، استفاده از ماشین‌های برگ چینی و هرس مقدور شده هزینه‌های تولید کاهش یابد. تغییر ردیف‌های چایکاری شانس تبدیل باغ‌های سنتی به باغ مکانیزه را بالا می‌برد و همچنین نفوذ آب باران در خاک افزایش یافته و باعث حفظ رطوبت در خاک می‌شود، در نتیجه در ماه‌های گرم سال، شانس مقابله با خشکی را در گیاه افزایش می‌دهد.

تغییر جهت بوته‌ها چای بر روی شیب به همراه استفاده از مالچ‌های پوششی از جمله کاه و کلش برنج و محلول‌پاشی عناصر غذایی و محرک‌های رشد، کمک بزرگی برای مقابله با کم‌آبی و کاهش اثرات خشکی است. این مدیریت باغی اخیرا مورد استقبال باغ‌داران قرار گرفته و از سوی پژوهشکده چای ترویج می‌شود.

#باغات_چاي
#سازگاري_با_اقليم

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
«رویداد ملی مدیریت باغ ها در شرایط کم آبی و تغییر اقلیم»

برگزار كننده: موسسه تحقیقات علوم باغبانی (لينك)

مركبات و ميوه‌هاي نيمه گرمسيري: 21 و 22 خرداد ماه
پسته: 23 خرداد ماه
خرما و ميوه‌هاي گرمسيري: 24 خرداد ماه
ميوه‌هاي معتدله و سردسيري:30 خردادماه

🔗https://vc.areeo.ac.ir/ch/hsrich

#مديريت_باغ
#كم_آبي
#تغيير_اقليم

جهت مشاركت بيشتر و بهره‌مندي بهتر ذينفعان مرتبط، لطفا نشر دهيد.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧دو دلیل اصلی بحران آب در ایران؛ بهره‌وری پایین و خشکسالی

✍️فاطمه پاسبان، عضو هیات علمی موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی و اقتصاد کشاورزی

🔗متن كامل يادداشت در اتاق ايران آنلاين (لينك)

🔴بسیار دیده‌ایم و شنیده‌ایم از زبان مسئولان و مدیران مشکل بحران آب، کشاورزی است و هندوانه! گویی تولید بخش کشاورزی در کشورهای دیگر بدون آب است و بدون توجه به نیاز آبی تولید یک محصول به‌صرف اینکه هندوانه آب دارد پس آب‌بر است، فضای عمومی کشور را به سمت حاشیه امن خود می‌کشانند که سؤال نشود مگر کشورهای دیگر تولید کشاورزی بدون آب است؟ آن‌ها هم آب برای تولید کشاورزی استفاده می‌کنند اما مدیریت دارند، آینده‌نگری دارند، سیستم پایش و هشدار دارند و ... آن‌ها مسئله یابی دارند که ما نداریم.

🔴 بخش کشاورزی ازجمله فعالیت‌هایی است که همواره «متهم » بوده است و همه فعالان آن متهم اصلی همه بحران‌ها موجود بخش کشاورزی الآن و آینده هستند بدون اینکه با نگرش مسئله یابی تحلیل و نقد شود که سهم حاکمیت، دولت و در کنار آن مدیریت بخش کشاورزی و پس از آن بهره‌برداران و فعلان بخش کشاورزی چیست. هیچ‌گاه درصدد این شفاف‌سازی نبوده و با فرافکنی، شاهد انباشت چالش‌های فراوان در بخش کشاورزی هستیم.

🔴به قول کشاورزان گاه باران بیایید و تولید زیاد شود، مدیران آن را نتیجه مدیریت خود می‌دانند اما وقتی تولید کم می‌شود و ... دنبال متهم هستند و دیگر صحبتی از نقش و سهم مدیریت نیست. موضوع مهم دیگر عدم تعهد و مسئولیت‌پذیری است. چرا مدیران پاسخگو و مسئولیت‌پذیر نیستند؟ چرا هزینه ناکارآمدی مدیریت خود را پرداخت نمی‌کنند؟ آیا تاکنون برآورد شده است هزینه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی تصمیمات اشتباه کارشناسی نشده و تصمیمات اتخاذ نشده درست و مناسب مدیران مرتبط با »بخش کشاورزی و غذا« چه بوده است و سهم آنان برای جبران هزینه چقدر است؟

🔴متخصصان موضوع عنوان می‌کنند که پتانسیل تبخیر ایران 3 برابر پتانسیل تبخیر جهان است. حدود 70 درصد حجم بارش در کشور در اثر تبخیر از دسترس خارج می‌شود. حدود 75 درصد بارندگی در فصول غیر آبیاری است و نیاز به ذخیره آب است، خشکسالی‌های مکرر و بهره‌وری پایین آب. چرا؟ مسئله چیست؟

🔴میزان ضایعات گندم 15 درصد، سیب‌زمینی 20 درصد، دانه‌های روغنی 13 درصد، جو 10 درصد، انگور 34 درصد، سیب 28 درصد، خرما 20 درصد، هلو گیلاس 30 درصد و ... است یعنی آب‌وخاک و سرمایه و ... بکار گرفتیم و تولیدشده اما استفاده نکردیم (کاهش ضایعات محصولات کشاورزی راهبرد اصلی در ارتقاء امنیت غذایی، سازمان تحقیقات، آموزش کشاورزی و ترویج). مسئله چیست این همه ضایعات آن‌هم در تولیدات کالاهای اساسی؟

🔴مسئله«آب»، «خاک»،«تغییر اقلیم»، «از بین رفتن جنگل و مرتع»، «از دست دادن تنوع زیستی»،«شوک‌های اقتصادی و سیاسی»، «خشکسالی»،«کاهش قدرت واقعی خرید مردم»، «رانت واردات و قاچاق» و ... ایران را با تهدید بسیار بالای امنیت غذایی و معیشتی به دلیل افزایش قیمت غذا روبرو نموده است و در آینده مخاطرات بیشتری را به همراه خواهد داشت. اگر به واقعیت‌ها پرداخته نشود و مسئله یابی نشود، گرسنگی و ناامنی غذایی و شورش «نان» هزینه گزافی برای سلامت مردم و امنیت کشور به همراه خواهد داشت. مسئله «بخش کشاورزی»، «غذا»، «تأمین امنیت غذایی»،«تأمین معیشت ذینفعان بخش کشاورزی » و «توسعه پایدار بخش» است که نیازمند رجوع به علم، دانش، مهارت، فناوری، کارآفرینی، نوآوری، بهره‌وری، مشارکت، همدلی، مبارزه با فساد و رانت، افزایش سرمایه‌گذاری، مدیریت کارآمد و خلاق، سرمایه اجتماعی، حمایت‌های منطقی و هوشمند، دیپلماسی اقتصادی و سیاسی کارآمد و حکمرانی خوب است.

در شرایط کنونی اولین گام برای شروع مسئله یابی، تقویت سرمایه اجتماعی است چون هرگونه برنامه و سیاستی تا همراهی کشاورزان و ذینفعان بخش کشاورزی را به دنبال نداشته باشد با شکست روبرو خواهد شد چون فعالیت‌های بخش کشاورزی در دستان بخش خصوصی و غیردولتی است.

join👉 @WaterOnline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺🌾تداوم تولید برنج با آبیاری تناوبی

🌾💧📉در حالی که استفاده از شیوه‌های سنتی کشت برنج ۱۵ هزار متر مکعب در هکتار مصرف آب به همراه دارد به عقیده کارشناسان حوزه آب و کشاورزی، استفاده از شیوه‌ی آبیاری تناوبی این میزان مصرف آب را ۱۰ تا ۱۵ درصد می‌تواند کاهش دهد.

به گفته رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران، اعمال آبیاری تناوبی پس از مرحله استقرار نشا برنج تا رسیدن برنج به مرحله فیزیولوژیکی آن که همان خوشه دادن برنج است مناسب است.

با استفاده از این شیوه‌ی آبیاری، علاوه بر کاهش مصرف آب، عملکرد تولید نیز تا ده درصد بیشتر می‌شود ضمن اینکه صفات طول خوشه، تعداد دانه‌های پر، درصد باروری و تعداد پنجه در کپه برنج نیز افزایش می‌یابد.

#خبرگزاري_صدا_و_سيما
#كشت_برنج
#مازندران
#آبياري_تناوبي

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Events
«تغییر اقلیم از دیدگاه هواشناسی (خشکسالی، سیلاب و طوفان‌های گرد و غبار)»

🔗لينك صفحه اطلاع‌رساني نشست

🗓دوشنبه 29 خرداد 1402

ساعت 15:00 الی 17:00

📎لينك ثبت‌نام:
https://eseminar.tv/wb106939

شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور از سوی پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی به شرکت‌کنندگانی که حداقل نیمی از نشست (60 دقیقه) در وبینار حضور داشته باشند، اعطا خواهد شد.

کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست


join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺معرفی ۲ محصول سازگار برای کشت در اراضی زراعی شور و کم آب شمال گلستان

رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی گلستان از معرفی دو محصول سازگار با شوری و خشکسالی برای کشت در اراضی زراعی شمال این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ علیرضا صابری گفت: محصول اول، "کوشیا" با عملکرد ۷۰ تُن در هکتار و با ظرفیت تا سه چین برداشت است.

صابری، محصول دوم را "کینوا" عنوان کرد و ادامه داد: این محصول شبه غلات است و جایگزین مناسبی برای برنج محسوب می‌شود.

وی افزود: بخش خصوصی برای خرید تضمینی این محصولات با قیمت هرکیلوگرم ۵۷ هزار تومان با کشاورزان قرارداد می‌بندد.

#گلستان
#كوشيا
#كينوآ

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
لزوم سازگاری عرصه‌های چمن‌کاری متناسب با شرایط کم آبی

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، جلسه پروژه "تبیین راهبردهای نحوه مداخله در عرصه‌های چمن‌کاری فضای سبز شهر تهران متناسب با شرایط کم آبی" در سالن جلسات ساختمان شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.

محمد مطلبی، مجری پروژه و مدرس دانشگاه، با ارائه تجارب بین‌المللی در ارتباط با کاهش چمن کاری‌های غیرضروری عنوان کرد: بررسی‌های انجام شده از تجارب سایر کشورها به ویژه ایالات متحده آمریکا و استرالیا در حوزه جایگزینی و حذف چمن، عموماً معطوف به چمن کاری‌های خصوصی بوده و در خصوص عرصه‌های چمن کاری شده در بوستان‌ها و فضاهای سبز عمومی نیست.

📉💧اگر عرصه‌های چمن‌کاری حذف شده مطابق برنامه پنج ساله کاهش سطوح چمن‌کاری اعلامی سازمان بوستان‌ها حذف شوند و در هیچکدام از عرصه‌های حذف شده جایگزینی صورت نگیرد، می‌توان انتظار داشت پس از اجرای برنامه، مصرف آب سالانه فضای سبز تهران حدود 16.2میلیون مترمکعب کاهش یابد که با توجه به مصرف سالانه ۱۸۰ میلیون مترمکعبی آب در فضای سبز تهران، ۹ درصد از کل میزان آب مصرفی فضای سبز کاهش خواهد یافت.

💧📉اگر ۵۰ درصد از چمن‌کاری‌های حذف شده با درخت یا درختچه‌ها جایگزین شوند و در ۵۰ درصد دیگر جایگزینی صورت نپذیرد، میزان حدودی کاهش مصرف آب سالانه فضای سبز تهران به ۱۱ میلیون مترمکعب خواهد رسید که حدود شش درصد مصرف آب سالانه فضای سبز تهران است.

📉💧با افزایش بهره‌وری مصرف آب در بخش فضای سبز از طریق کنترل بر میزان و دفعات آبیاری، بدون تغییر در نوع گونه‌ی چمن می‌توان با کاهش ۱۰ درصد مصرف آب، حدود ۱۸ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی کرد.

اهمیت مساله آب در شرایط کنونی و آینده کلانشهر تهران در حدی است که هر اقدامی که باعث کاهش مصرف آب مورد استفاده در آبیاری فضای سبز شود، توجیه‌پذیر خواهد بود، اما ضرورت هر اقدامی به اندازه میزان تاثیرگذاری آن است.

🔴سارا قبادی، مشاور پروژه و پژوهشگر حوزه محیط‌زیست، به نتایج حاصل از بررسی و تحلیل نگرش مدیران شهری و متخصصان در ارتباط با چمن‌کاری در فضای سبز، ترجیحات مردمی و نگرش شهروندان در این خصوص اشاره و اظهار کرد: بر اساس نتایج به دست آمده، در شهر تهران وجود چمن در فضاهایی که کارکرد اجتماعی آن مد نظر بوده، ضروری است و در این فضاها امکان جایگزینی چمن با هیچ‌گونه گیاهی وجود ندارد. (؟؟؟؟)

🔴🔴🔴در ادامه این جلسه ضمن تأکید بر لزوم نگهداشت چمن به ویژه در فضاهایی که کارکرد اجتماعی چمن مد نظر است، پیشنهاد شد تا با بهره­مندی از قابلیت­های سامانه نهال که با هدف هوشمندسازی فرایندهای حوزه مدیریت و نگهداشت فضای سبز راه‌اندازی شده، در حفظ، توسعه و نگهداشت فضای سبز شهر تهران گام مؤثری برداشت.

همچنین در این جلسه بر رفع نواقص فنی و تکنولوژیکی به منظور اصلاح آبیاری فضای سبز و افزایش بهره‌وری آن اشاره شد و در این خصوص پیشنهاداتی از جمله انتصاب یک نفر کارشناس آبیاری به عنوان "ناظر آب" در هر منطقه شهرداری به منظور نظارت بر اجرای دستورالعمل‌های آبیاری ابلاغی توسط سازمان بوستان‌ها و نظارت بر عملکرد پیمانکاران در زمینه به کارگیری کارگران آموزش دیده در بخش آبیاری فضای سبز مطرح شد.

همچنین، جهت کاهش هدررفت آب پیشنهاد شد همه ساله در بودجه سالانه شهرداری تهران بودجه‌ای مشخص جهت تجهیز ۲۰ درصد از فضای سبز شهر تهران به تجهیزات مدرن آبیاری در نظر گرفته شود.


پ.ن: در خصوص "كاركرد اجتماعي" "چمن" نياز به ارائه توضيحات بيشتري است. اينكه عنوان شده به دليل حفظ كاركرد اجتماعي چمن امكان جايگزيني براي آن وجود ندارد، پرسش‌برانگيز است....

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
💧 راهکار حفظ و توسعه فضای سبز شهری در سایه بحران آب

«فضای سبز کم‌نیاز به آب، راهکار حفظ و توسعه فضای سبز شهری» موضوعی بود که در نشست تخصصی مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران بررسی شد.

علی نیکبخت، مدیر گروه پژوهشی مهندسی فضای سبز دانشگاه صنعتی اصفهان؛ فضای سبز کم نیاز به آب علاوه بر کاهش مصرف آب، موجب کاهش هزینه‌های نگهداری، همسویی با محیط زیست، پایداری فضای سبز و افزایش زیبایی و جذابیت منظر می‌شود. هفت اصل برای ایجاد فضای سبز کم‌نیاز به آب؛

1-اصل اول برنامه‌ریزی و طراحی است که به معنای داشتن یک برنامه و طرح جامع و کامل با توجه به خصوصیات سایت مورد نظر، پهنه‌بندی سایت از نظر عملکردها و از نظر مصرف آب و کاربرد گیاهان در طرح به صورت مناسب است.

2-اصل دوم آنالیز خاک است که با توجه به وجود مشکل خاک در کنار مشکل آب بسیار اهمیت دارد.

3-اصل سوم انتخاب گونه گیاهی مناسب است که باید با توجه به شرایط بستر (خاک، نور و رطوبت) و براساس نیاز آبی گیاهان به درستی انتخاب شوند.

4-اصل چهارم که باید مد نظر قرار گیرد آبیاری کارآمد است که باید الگوی مناسب آبیاری و بهترین روش آبیاری تعیین شود.

5-اصل پنجم استفاده مناسب از مالچ‌ها است. به سنگریزه‌هایی که در فضای سبز استفاده می‌شوند مالچ می‌گوییم. متاسفانه برخی شهرداری‌ها نسبت به استفاده از مالچ موضع دارند. این در حالیست که استفاده صحیح از مالچ هیچ مشکلی ندارد.

6-اصل ششم نگهداری مناسب منظر است و

7- اصل هفتم نیز استفاده کاربردی و سودمند از چمن است.

💧نمونه‌های متعددی از تجربیات موفق طراحی فضای سبز کم‌نیاز به آب در دانشگاه صنعتی اصفهان، استادیوم شهر بابک و پارک پیروزی خمینی‌شهر در کشور وجود دارد. مثلاً در دانشگاه صنعتی اصفهان از چمنی استفاده شده است که در تابستان هفته‌ای یک بار و در پاییز دو هفته یک بار آبیاری می‌شوند و در زمستان نیازی به آبیاری ندارند. در زمستان رنگ این چمن طلایی می‌شود.

نیکبخت برای بهبود مدیریت فضای سبز و توسعه فضای سبز کم‌نیاز به آب چهار پیشنهاد ارائه کرد:

1. ایجاد یک دفتر در وزارت کشور برای توسعه فضای سبز کم‌نیاز به آب؛

2. تدوین و ابلاغ دستورالعمل فضای سبز کم نیاز به آب به شهرداری‌ها؛

3. برگزاری پیوسته کارگاه‌های طراحی و ایجاد فضای سبز کم نیاز به آب و

4. الزام حقوقی شهرداری‌ها به تدوین یا بازنگری طرح‌های جامع فضای سبز شهری.

بنفشه زهرایی، دبیر کارگروه سازگاری با کم‌آبی و دانشیار دانشکده فنی دانشگاه تهران گفت: در جلسات کارگروه ملی سازگاری با کم آبی بحث کاهش آب مصرفی فضای سبز به دفعات مختلف مورد بحث قرار گرفت. واقعیت این است که ساز و کاری برای پایش آب مصرفی شهرداری‌ها وجود ندارد. به همین دلیل با صدور یک بخشنامه برای ممنوعیت یک نوع چمن، اتفاقی نمی‌افتد. حتی اگر گونه‌های چمن دیگری نیز استفاده شود، شیوه‌های آبیاری و مدیریتی تغییر نمی‌کند و در نتیجه تغییری در مصرف آب رخ نمی‌دهد. در حال حاضر پیمانکاران فضای سبز موظف به نگهداری از فضای سبز شهری هستند و در صورت خشک شدن باید هزینه سنگینی را جهت جایگزین کردن متقبل شوند. اما دسترسی تقریباً نامحدود و رایگان به آب دارند و به همین دلیل طبیعی است که برای جلوگیری از ریسک خشک شدن فضای سبز، آب را بیش از حد مصرف می‌کنند. به بیان دیگر سیستم فعلی مدیریتی فضای سبز در کشور ظرفیت استفاده از این راهکارها را ندارد....

🔗گزارش كامل نشست (لينك)

#فضاي_سبز_شهري
#كم_آبي
#سازگاري

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
گزارشی از روند برگزاری رویداد ملی "مدیریت باغ‌ها در شرایط کم‌آبی و تغییر اقلیم"

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم باغبانی، روز چهارشنبه مورخ 24 خرداد‌ماه جاری در ادامه‌ی روند برگزاری رویداد ملی "مدیریت باغ‌ها در شرایط کم‌آبی و تغییر اقلیم" آقایان دکتر طاهری رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی، دکتر علی حوری مسئول نظارت و ارزشیابی موسسه، دکتر سابکی معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان، کارشناسان پژوهشی و جمعی از مدرسان، محققان و اعضای هیئت‌علمی پژوهشکده‌های ذی‌ربط و علاقمندان (به‌صورت وبینار) در سالن جلسات شهید رضائی نژاد حضور به هم رساندند.

در آغاز، آقای دکتر طاهری با اشاره به وضعیت بغرنج خشکی در شرایط کنونی عنوان نمودند که در حال حاضر، کشور با مسائل و چالش‌های زیست‌محیطی متعددی مواجه می‌باشد که مهم‌ترین آن "میزان آب قابل‌دسترس" است. ایشان با برشمردن معضلاتی همچون: تبدیل باغات به منبع تولید زغال چوب، محدود شدن نواحی کشت، دگرگونی ناهمگون جغرافیای کشت، افت کیفیت میوه، شیوع بی‌رویه‌ی آفات و خسارات ناشی از آن و همچنین تبغات منفی افزایش ضایعات و محصولات درجه سه و چهار تأکید نمودند که "در وضعیت کم‌آبی، حفظ باغ مهم‌تر از حفظ محصول است".


موضوع سخنرانی امروز "مدیریت باغ‌های خرما و میوه‌های گرمسیری در شرایط کم‌آبی و تغییر اقلیم" است که توسط آقایان دکتر عزیز تراهی، دکتر حمید زرگری و دکتر ابراهیم سابکی ارائه شد.

- نکات کلیدی بیانات آقای دکتر طاهری عبارت بود از:
اصلاح زنجیره‌ی باغبانی
اتخاذ استراتژی تولید در شرایط خشکی و تغییر اقلیم
تمرکز بر ارتقاء بهره‌وری و افزایش تاب‌آوری باغات
پرهیز از احداث باغات جدید و افزایش سطح زیرکشت
اجتناب از کاشت هم‌جوار درختان اقتصادی و غیراقتصادی در باغات واحد
توسعه‌ی کاشت گونه‌های کم آب‌بر و مقاوم
استفاده از ارقام با نیاز سرمایی کمتر
جدی گرفتن سرشاخه کاری
احداث باغات مکانیزه
پرهیز از درختکاری متفرقه و تفننی
پرهیز از مصرف بیش‌ازحد کودهای نیتروژنه مانند اوره
استفاده از آبیاری هوشمند در مدیریت آبیاری مگافارم ها
مدیریت صحیح هرس
مبارزه‌ی جدی با آفات
مدیریت کف باغ، مهار رواناب، شخم و پابیل در زمان مناسب
آنالیز برگ در راستای ردیابی و ارزیابی عناصر غذایی
استفاده از کودداروها جهت پیشگیری از بیماری‌های نوظهور
اورهال و اصلاح سیستم‌های فرسوده باغات
استفاده از سیسم کوددهی مدرن و قابل‌کنترل
توصیه و ترویج بودجه‌بندی آب
بازنگری در برنامه‌ی فروت ست

🔗لينك گزارش

پ.ن: لازم به ذكر است كه وبينار مربوط به ميوه‌هاي معتدله و سردسير ي در تاريخ 30 خردادماه برگزار خواهد شد.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
اسامی ۳۵ محصول کشاورزی برای دریافت عوارض صادرات آب مجازی اعلام شد .

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم فهرست پیشنهادی کالاهای صادراتی مشمول عوارض نیم درصد آب مجازی با 35 عنوان اعلام شد که شامل محصولاتی نظیر هندوانه، گوجه فرنگی، خیار، خربزه،گرمک، ملون، خربزه، هویج، کنجد، لوبیا، برنج، زعفران، مرغ، گوشت، شیرخشک و تخم مرغ است.

#خبرگزاري_تسنيم

#محصولات_آب_بر
#عوارض_صادرات

join👉 @WaterOnline
2024/09/22 13:27:55
Back to Top
HTML Embed Code: