Telegram Web Link
💧📉 نسبت به سال گذشته؛مصرف آب نیروگاه‌های حرارتی 10 درصد کاهش می‌یابد.
💧معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای کاهش 10 درصدی مصرف آب نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته، گفت: با اجرای پروژه‌های تبدیل برج‌های خنک‌کن تر نیروگاه‌ها به برج‌های خشک شاهد صرفه‌جویی قابل توجهی در آب مصرفی این واحدها بوده‌ایم.

💧به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، "ناصر اسکندری" در گفت‌وگو با خبرگزاری برنا، با اشاره به اینکه اقدامات جدی برای کاهش مصرف آب در تولید برق اعمال شده است، ادامه داد: در اولین قدم برج‌های خنک‌کن را تبدیل به برج‌های خشک کردیم که در نیروگاه مفتح همدان این اصلاح انجام شده و در نیروگاه اصفهان نیز در دست اقدام است؛ تغییر روش خنک‌کاری از بحث‌ها و اهداف جدی شرکت برق حرارتی است.

💧معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: نسبت به سال گذشته که 130 میلیون مترمکعب مصرف آب داشتیم امسال پیش‌بینی می‌شود که 10 درصد کاهش مصرف داشته باشیم.


✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
فصل‌نامه مهندس مشاور. بهار 1402.pdf
9 MB
📘مهندس مشاور

📘فصل‌نامه جامعه مهندسان مشاور ايران (شماره 99-بهار 1402)

🖌كم‌آبي و ظرفيت‌هاي فراموش شده در سامانه‌هاي آبياري
🖌ابرچالش حفظ نيروي متخصص در شركت‌هاي مهندس مشاور
🖌از بند رستم تا سد كمال‌خان
🖌هيرمند و مساله آب سيستان
🖌گزارشي از برگزاري كنفرانس آب سازمان ملل-2023
🖌اهداف سازمان ملل متحد براي رسيدن به توسعه پايدار

🔗لينك دانلود از وب‌سايت جامعه مهندسان مشاور ايران
join👉 @WaterOnline
💧هدف‌گذاری آبیاری زیرسطحی یک هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، قاسم محمدی گفت: با دستور رئیس جمهوری ۲ هزار هکتار از اراضی کشور بصورت پایلوت (آزمونه) تحت آبیاری زیرسطحی خواهد رفت که یک هزار هکتار آن در کشت و صنعت مغان با هزینه دولت بصورت بلاعوض و رایگان و ۲۰۰ هکتار دیگر نیز از محل منابع داخلی به مورد اجرا درخواهد آمد.

وی افزود: هم اکنون مقدمات اجرایی آبیاری زیرسطحی در این بنگاه اقتصادی فراهم گردیده که نیمی از آن در بخش زراعت و نیمی دیگر در باغات شرکت کشت و صنعت اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با تاکید بر لزوم توسعه آبیاری مدرن در اراضی شرکت کشت و صنعت مغان گفت: برای مهار بحران آب لازم است که از روش‌های منسوخ آبیاری اجتناب نموده و در جهت توسعه مدرن روش‌های آبیاری همچون آبیاری زیرسطحی اقدام کنیم.

#آبياري_زيرسطحي
#دشت_مغان

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
📊🥛🧀آمار جهاني توليدات، صادرات و واردات شير و محصولات لبني

بر طبق پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته توسط فائو ميزان توليدات شير و محصولات لبني ايران در سال 2023، در حدود 7.8 ميليون تن (معادل شير) خواهد بود و با صادرات حدود 1.6 ميليون تني در صدر كشورهاي منطقه آسيا قرار خواهد گرفت. بعد از ايران عربستان صعودي با 1.3 ميليون تن در رتبه بعدي قرار گرفته است.

#چشم_انداز_جهاني_غذا
#شير_و_محصولات_لبني

📘گزارش كامل فائو از طريق اين لينك در دسترس مي‌باشد.

📊وضعيت توليد و تجارت جهاني غلات دانه‌درشت نيز از طريق اين لينك در دسترس مي‌باشد. بعد از چين، اتحاديه اروپا، مكزيك و ژاپن ايران در رتبه پنجم واردكنندگان غلات دانه درشت دنيا قرار دارد.
join👉 @WaterOnline
💧"نجات آب" عمليات ويژه مديريت شهري

💧مدیریت شهری مشهد برنامه مدونی برای عبور از بحران آب در تابستان امسال، به مرحله اجرا گذاشته است.

🗞🔗روزنامه شهر‌آرا (لينك گزارش)

جمع آوری چمن ها در 35 نقطه شهر

💧 اکنون 6‌هزار‌و‌800‌هکتار فضای‌سبز در این شهر وجود دارد که برای سرسبز ماندن به حدود 24میلیون‌و500‌هزارمترمکعب آب نیاز دارند.

اقدامات زیربنایی مختلفی همچون پروژه اتصال پساب تصفیه‌خانه پرکندآباد به غرب مشهد با 15کیلومتر خط انتقال، احداث بزرگ‌ترین مخزن ذخیره آب فضای‌سبز و راه‌اندازی تصفیه‌خانه لوکال آزادی در دستورکار این مجموعه است که با اعتباری بالغ بر 1000میلیاردتومان انجام می‌شود.....

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥🌾💧#خشکه‌کاری_برنج، چاره مدیریت مصرف آب در کشاورزی گلستان

#كشت_برنج
#گلستان

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺رئیس جهادکشاورزی گلستان از طرح پیشنهاد خرید تضمینی محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم خبر داد.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
وزارت جهادکشاورزی برای سازگاری با خشکسالی برنامه دارد.

🔴گرگان- ایرنا- معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه این وزارتخانه برای سازگاری با خشکسالی و تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور برنامه دارد، گفت: برای افزایش بهره‌وری آب در بخش تولید محصولات کشاورزی می‌توان با بهره‌گیری از بذر هیبریدی در گوجه‌فرنگی از هر هکتار ۱۳۰ تن محصول برداشت کنیم.

به گزارش ایرنا، علیرضا مهاجر پنجشنبه در همایش منطقه‌ای سازگاری با خشکسالی در گرگان، افزود: معرفی ارقام متحمل به خشکی، تغییر فصل و تولید محصولات متناسب با شرایط، استفاده از سامانه نوین آبیاری و افزایش بهره‌وری آب، استفاده از فناوری‌های نوین در بذر و نهال متناسب با دانش روز دنیا از جمله برنامه‌های در دست اجرای وزارت جهاد کشاورزی و سازگاری با خشکسالی است.

وی ادامه داد: اکنون هم در رابطه با کاهش اثرات خشکسالی با کمک دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برنامه های فراوانی برای پیگیری و اجرا در اختیار این وزارتخانه است.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اجرایی شدن الگوی کشت در کشور گفت: برای عملیاتی شدن این طرح مهم که نقش به سزایی در امنیت غذایی دارد، ضرورت حمایت همه جانبه از این طرح و پشتیبانی همه دستگاه‌های مرتبط را می‌طلبد.

مهاجر ادامه داد: برای اجرای درست سیاستگذاری‌ها در اصلاح الگوی کشت باید شرایط را به گونه‌ای فراهم شود که این طرح شتاب به خود گیرد.

وی یادآور شد: جهادکشاورزی در این ارتباط برنامه‌ریزی لازم را انجام داده تا بتوان با حداقل‌ها، حداکثرها را در تولید محصولات کشاورزی در شرایط خشکسالی و کم آبی، به دست آورد.

مهاجر ادامه داد: تامین نیاز کشور به محصولات راهبردی کشاورزی، اولویت نخست بوده و از تمام ظرفیت در این راه استفاده خواهد شد.

وی همچنین به مسوولان گلستان تاکید کرد: برای پیگیری از آسیب‌پذیری ناشی از خشکسالی و کم آبی در این استان شمالی، طرح شیرین‌سازی آب با جدیت پیگیری شود.

وی سرمایه گذاری و گسترش طرح به زراعی کشاورزی در گلستان دیگر مطالبه خود برشمرد و افزود: این استان با توجه به این که سابقه آتش زدن بقایای محصول در زمین را برای کشت دوم دارد، که باید طرح مزبور با هدف ممانعت از نابودی خاک توجه ویژه شود.

وی توسعه زراعت پاییزه چغندر قند برای گلستان با هدف شیرین کردن زمین زراعی لب شور، تولید علوفه برای دامپروری و اشتغالزایی برشمرد و گفت: حمایت از تداوم این طرح برای استان گلستان نیاز است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
«رویداد ملی مدیریت باغ ها در شرایط کم آبی و تغییر اقلیم»

برگزار كننده: موسسه تحقیقات علوم باغبانی

براي ورود به وبينار علاوه بر مسير توضيح داده شده در پوستر ، مي‌توانيد از طريق كليك كردن روي پوستري كه در اين (لينك) است، وارد شويد.

ميوه‌هاي معتدله و سردسيري

🗓سه‌شنبه:30 خردادماه
ساعت:09:00 الي 12:30

🔗https://vc.areeo.ac.ir/ch/hsrich

#مديريت_باغ
#كم_آبي
#تغيير_اقليم

جهت مشاركت بيشتر و بهره‌مندي بهتر ذينفعان مرتبط، لطفا نشر دهيد.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
غیرفعال شدن آب نماهای سطح شهر مشهد با توجه به بحران کم آبی

http://paven.ir/News-List/83428


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) محمود محتشمی مدیر دفتر روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: با همکاری و توافق صورت گرفته با شهرداری مشهد در خصوص اطلاع رسانی و آگاهی بخشی هرچه بیشتر در مورد وضعیت بحرانی آب این شهر، طی یک اقدام هدفمند در راستای الگوسازی سازگاری با کم آبی، کلیه آب نماهای سطح شهر غیرفعال شده و علت آن نیز با نصب بنر در محل به اطلاع عموم رسیده است.

محتشمی راد در این باره افزود: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کاهش شدید منابع آب شهرستان مشهد و نیز لزوم سازگاری هرچه بیشتر با وضعیت کم آبی، اقدامات و پروژه‌های مختلفی جهت فرهنگسازی و ترویج مصرف بهینه آب و همچنین اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه در خصوص بحران آب انجام شده که اقدام شهرداری در غیرفعال نمودن آب‌نماها در همین راستا می‌باشد.

وی حذف چمن و گیاهان پر آب‌بر در مجموعه شرکت آب و فاضلاب مشهد را یکی دیگر از اقدامات مهم و لازم در خصوص سازگار شدن با محیط برشمرد و بیان کرد: این موضوع، یکی از موارد مهم در زمینه آمادگی ذهنی و تغییر در رویکرد مصارف آب شرب در سطح فضای سبز شهری در ادارات و سازمان‌ها است.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧🗓هفته اول تيرماه (هفته صرفه‌جويي در مصرف آب)؟؟؟

هر ساله از اول تا هفتم تيرماه به عنوان "هفته صرفه‌جويي در مصرف آب" نام‌گذاري شده و مجموعه برنامه‌هاي مختلفي به‌ويژه توسط شرك‌هاي آب و فاضلاب تدارك ديده شده و برگزار مي‌شد.

🗓امسال (1402) ظاهرا محدوده زماني مذكور به (26 خرداد ماه تا اول تيرماه) تغيير داده شده (در اين لينك و اين لينك به عنوان نمونه) است و البته هيچ‌گونه اطلاع‌رساني خاص و شفافي در خصوص ضرورت و علت اين تغيير صورت نپذيرفته است. از جمله در پايگاه اطلاع‌رساني وزارت نيرو و ساير سايت‌هاي خبري شركت‌هاي تابعه (به ويژه شركت‌هاي مادر تخصصي آب و فاضلاب و شركت مديريت منابع آب ايران) نيز اطلاعات چنداني در اين زمينه و به ويژه برنامه‌هاي امسال در دسترس نيست.

#هفته_صرفه‌جويي_در_مصرف_آب


join👉 @WaterOnline
🚰بهينه‌سازي مصارف خانگي آب

🖌شركت آب و فاضلاب استان #اصفهان

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
نكاتي در رابطه با كاهش مصرف آب توسط كولرهاي آبي

🖌شركت آب و فاضلاب استان #اصفهان

#كولر_آبي

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
«محمد فاضلی» در اتاق بازرگانی مشهد: مصرف آب در مشهد دو برابر منابع آب تجدیدپذیر این کلانشهر است/ نقش کنشگران اجتماعی در تغییر رویکرد نسبت به حل مسئله آب چیست؟

🎥📎ویدئوی کامل سخنرانی «محمد فاضلی» در اتاق بازرگانی مشهد :لينك ويديو در آپارات

https://www.aparat.com/v/oZcDq

📎متن خبر مرتبط در وب‌سايت اتاق بازرگاني مشهد : لينك :
https://news.mccima.com/9427

💧💧💧فاضلی با بیان اینکه با انتخاب مسئله کاهش مصرف آب به عنوان راه حل بحران آبی، همه چیز باید تغییر کند، تصریح کرد: برای حل مسئله باید از توهم پر آبی به سازگاری با کم آبی بازگردیم. باید به حرف آن کشاورز خراسانی بازگردیم که در جواب سئوال چند هکتار زمین داری، گفت «من دو سیر آب دارم».

💧«محمد فاضلی»، جامعه شناس در سمینار «بحران آب و چالش‌های توسعه پایدار» گفت: گام اول حل کردن مسئله آب در خراسان رضوی و مشهد این است که بین تامین آب بیشتر و کاهش مصرف آب، هدف خود را انتخاب کنید.

💧نکته‌ای که در بحث مصرف آب در جامعه نهادینه شده این است که وقتی از لزوم کاهش مصرف آب در کشور سخن به میان می‌آید، بسیاری می‌گویند اکثر مصرف آب کشور مربوط به بخش کشاورزی است و مصرف در این بخش باید کاهش بیابد. در حالی که در شهری همچون مشهد میزان مصرف آب کشاورزی حدود ۵۴ درصد و میزان مصرف در بخش شرب و بهداشتی ۳۷ درصد است. در مجموع استان خراسان رضوی نیز، ۸۱درصد آب در بخش کشاورزی و ۱۳درصد در بخش شرب و بهداشتی مصرف می‌گردد.

💧مروز عده‌ای در کشور راه حل مسئله آب را شیرین‌سازی آب خلیج فارس و انتقال آن به برخی استان‌ها می‌دانند؛ اما نکته این است که وقتی گفته می‌شود راه حل مسئله آب شیرین‌سازی و انتقال آب است، مسئله ما به چگونگی تامین هزینه، نحوه شیرین‌سازی و انتقال آب تغییر پیدا می‌کند. به عبارتی مسئله آب مشهد با موضوع انتقال آب به مسئله دیگری تبدیل می‌شود؛ اما این وضعیت راهکار دیگری نیز دارد و آن کاهش، ۲ میلیارد متر مکعبی آب است و اگر این راه حل برای موضوع آب مشهد انتخاب شود، مسئله به نحوه کاهش مصرف آب تغییر پیدا می‌کند.

💧وی با بیان اینکه انتقال آب از خلیج فارس به مشهد توجیه اقتصادی و فنی ندارد، افزود: هر متر مکعب آبی که با این روش به مشهد برسد، حداقل ۴٫۲ دلار قیمت خواهد داشت. در چشم‌انداز این پروژه آمده است که در ۲۰ سال آینده ۲۱۰ میلیون مترمکعب آب به مشهد می‌رسد. این یعنی قرار است عده‌ای برای ۲۰ سال آینده شما ۲۱۰ میلیون متر مکعب آب بیاورند که هزینه هر متر مکعب آن بیش از ۴ دلار است.

💧نکته مهم دیگر این است که امروز شهر مشهد ۳۲۱ میلیون متر مکعب آب شرب مصرف می‌کند و با توجه به بررسی‌ها، در ۲۰ سال آینده میزان مصرف آب شرب و بهداشتی این کلانشهر حدود ۶۱۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید؛ این بدان معناست که با وجود انتقال ۲۱۰ میلیون متر مکعب آب، باز هم ۱۰۰ میلیون متر مکعب کسری آب خواهیم داشت. نکته دیگر این است که اگر مصرف آب شهر مشهد همین مقدار بماند و بیشتر نشود، با این ۲۱۰ میلیون متر مکعب آب کدام مشکل رفع می‌شود؛ آبخوان‌ها را پر می‌کنند یا جلوی بیابان‌زایی را می‌گیرند؟

💧برای اجرای این پروژه حداقل به ۶ میلیارد دلار پول نیاز است. این همان میزان پولی است که ما برای کاهش مصرف آب نیاز داریم. نکته دیگر اینکه، با اجرای پروژه انتقال آب، افکار عمومی را نیز از مسئله اصلی یعنی کاهش مصرف، منحرف می‌کنیم.

با انتقال آب هیچ اصلاح محیط زیستی و آموزشی رخ نمی‌دهد؛ اما با کاهش مصرف آب جامعه با وضعیت کم‌آبی سازگار شده و طیفی از دستاوردها را به دنبال خواهد داشت. در این شرایط رفتار سیاستگذاران باید تغییر کند، رویکرد شهروند باید عوض شود و کشاورز و صنعتگر نیز تغییر دیدگاه دهد........

در این شرایط رسالت کنشگران این است که در ابتدا نظریه‌های زمینه و نظریه‌های تغییر را تدوین کرده و سپس برای عمومی کردن نظریه‌های زمینه کنشگری کنند. برای تغییر باید با هم حرف بزنیم و هماهنگی و همکاری ضروری داشته باشیم و در نهایت برای تولید قدرت سازماندهی کنیم.

برای این موضوع باید میان تمام ذی‌نفعان هماهنگی و همکاری صورت گرفته و کنشگری اتفاق بیفتد. این کنشگری را نمی‌توان از بیرون وارد کرد. همه چیز آن زمان زیبا می‌شود که مردم بگویند ما به انتقال آب نیاز نداریم و می‌خواهیم تغییر کنیم و مصرف آب خود را کاهش دهیم. این در نهایت باعث می‌شود ارزش‌هایی از جمله سبک زندگی پایدار، اقتصاد بهره‌ور، کسب‌وکارهای جدید، فناوری سازگار و… در جامعه به وجود بیاید.

در نهایت ما باید بین دو سبک زندگی پایدار و تداوم زندگی ناپایدار یکی را انتخاب کنیم.

join👉 @WaterOnline
هفت پیشنهاد برای سازگاری برنامه هفتم با تغییر اقلیم

🗞روزنامه شرق (لينك)

با توجه به پیامدهای شدید تغییر اقلیم از قبیل خشک‌سالی، امواج گرمایی، گردوخاک و سیل در ایران و غرب آسیا در مقایسه با سایر مناطق کره زمین، دولت مکلف است ستاد ملی سازگاری با تغییر اقلیم را با مسئولیت رئیس‌جمهور و با عضویت سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان هواشناسی و سایر دستگاه‌های اجرائی، پژوهشی و انجمن‌های مردم‌نهاد ایجاد کند. تمامی دستگاه‌ها موظف به تهیه برنامه اقدام سازگاری با تغییر اقلیم مطابق با استاندارد ملی مربوطه و اجرای آن پس از تصویب در ستاد هستند.

✍️ایمان بابائیان، عضو هیئت‌ علمی پژوهشکده اقلیم‌شناسی مشهد

1- با توجه به پیامدهای شدید تغییر اقلیم از قبیل خشک‌سالی، امواج گرمایی، گردوخاک و سیل در ایران و غرب آسیا در مقایسه با سایر مناطق کره زمین، دولت مکلف است ستاد ملی سازگاری با تغییر اقلیم را با مسئولیت رئیس‌جمهور و با عضویت سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان هواشناسی و سایر دستگاه‌های اجرائی، پژوهشی و انجمن‌های مردم‌نهاد ایجاد کند. تمامی دستگاه‌ها موظف به تهیه برنامه اقدام سازگاری با تغییر اقلیم مطابق با استاندارد ملی مربوطه و اجرای آن پس از تصویب در ستاد هستند.

2- وزارت نفت مکلف است در راستای انعطاف‌پذیری اقتصادی کشور در برابر تغییر اقلیم و روند جهانی رو به رشد تقاضا و سرمایه‌گذاری در منابع انرژی کم‌کربن، با راه‌اندازی واحدهای تولید هیدروژن سبز در پالایشگاه‌های کشور، سهم صادراتی به میزان حداقل 20 درصد را ایجاد کرده و با همکاری وزارت نیرو، جایگاه‌های سوخت‌ را به سامانه‌های سوخت سبز و شارژ خودروهای برقی تجهیز کند.

3- وزارت نیرو مکلف است حداکثر تا پایان برنامه هفتم، سازوکار اجرائی برای ایجاد سهم حداقل 20‌درصدی برق کشور از محل انرژی‌های خورشیدی و بادی، تبدیل کشور به قطب بین‌المللی تولید و صادرات انرژی‌های تجدیدپذیر و ایجاد سازمان کشورهای صادرکننده انرژی برق تجدیدپذیر را به عمل آورد. این وزارت باید در پایان هر سال میزان تولید برق تجدیدپذیر و برنامه سالانه ایجاد ظرفیت‌های مربوطه را به ستاد ملی سازگاری با تغییر اقلیم اعلام کند و به تصویب آن برساند.

4- به‌منظور کسب جایگاه اول منطقه در فناوری و صادرات خودروهای برقی، وزارت صمت موظف است بسترهای لازم برای ایجاد سهم حداقل 30 درصد تولید خودروهای برقی، فناوری‌های مربوطه از قبیل باتری‌ها و استخراج مواد اولیه معدنی و توقف تولید خودروهای با موتور احتراق داخلی (مطابق زمان‌بندی مشخص) را ایجاد کند.

5- به‌منظور رشد و انعطاف‌پذیری اقتصادی کشور و کاهش مهاجرت‌های اقلیمی از طریق توسعه مبادلات تجاری بین کشورهای آسیای میانه و اوراسیا با کشورهای حاشیه اقیانوس هند و استفاده از ظرفیت‌های عظیم انرژی خورشیدی، بادی و معدنی به‌ویژه در شرق کشور، وزارت راه ‌و شهرسازی با همکاری وزارت نیرو مکلف است کریدورهای حمل‌ونقل ریلی و زمینی (بزرگراهی) چابهار (به‌عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور)-سرخس و بندرعباس-آستارا را طی برنامه هفتم ایجاد کرده و ارتقا دهد.

6- وزارت کشاورزی مکلف است با استفاده از پیش‌بینی‌های 30 سال آینده اقلیم کشور توسط معاونت تغییر اقلیم سازمان هواشناسی کشور، الگوی کشت متناسب با اقلیم‌ آینده را شناسایی و سند راهبردی اصلاح الگوی کشت را با لحاظ مشوق‌های لازم برای کشاورزان، به‌‌عنوان تضمین اجرای آن، عملیاتی کرده و در پایان هر سال، گزارشی از میزان موفقیت برنامه الگوی کشت سازگار با تغییر اقلیم را به ستاد ملی سازگاری با تغییر اقلیم اعلام کند و به تصویب آن ستاد برساند.

7- به‌منظور کاهش آسیب‌پذیری ملی و بین‌المللی نسبت به پیامدهای انسان‌ساخت تغییر اقلیم، سازمان محیط زیست با همکاری وزارتخانه‌های نفت، نیرو، راه‌ و شهرسازی، کشاورزی و صمت، مکلف است ظرف مدت شش ماه پس از ابلاغ این قانون، برنامه ملی کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را تدوین و هماهنگ با کشورهای منطقه، سال خالص انتشار صفر را مشخص کند. به‌منظور افزایش منابع جذب کربن، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری موظف است هر‌ساله حداقل پنج درصد از اراضی جنگلی تصرف‌شده را شناسایی و با همکاری قوه قضائیه رفع تصرف و احیا کند.

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
🗞 نمایندۀ هلال‌احمر ایران در نشست تغییراقلیم دوحه:چاره‌ای جز سازگاری نداریم.

باتوجه‌به رفتار ناامیدکنندۀ دولت‌ها و اثرگذاری کم نشست‌های سازمان ملل، حرکت‌ها باید به‌سمت آموزش سازگاری باشد.

🗞روزنامه پيام ما (لينك)

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧منابع آبی شکننده است؛ با کشاورزی دانش‌بنیان تولید را افزایش دهیم

💧وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی‏، برای رشد تولید و افزایش نرخ رشد کشاورزی باید به سمت کشاورزی دانش‌بنیان و افزایش بهره‌وری با تکیه بر تولید داخل و حمایت از تولیدکننده حرکت کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در گردهمایی معاونین توسعه سازمان‌های جهاد کشاورزی، با بیان این که متولی اصلی تولید غذای سالم و در دسترس وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: برای تحقق شعار سال و مهار تورم راهی جز رشد تولید نداریم.

وی ادامه داد: برای رشد تولید و افزایش نرخ رشد بخش کشاورزی باید به سمت کشاورزی دانش‌بنیان و افزایش بهره‌وری با تکیه بر تولید داخل و حمایت از تولیدکننده به پیش برویم.

نیکبخت با بیان این که با توسعه افقی زمین زراعی موافق نیستم، افزود: اما می‌توان در پایین‌دست سدها با استفاده از آب‌های نامتعارف و آب‌های مرزی که از دسترس خارج می‌شوند، از توسعه افقی استفاده کرد.

وی با اشاره به شکنندگی منابع آبی کشور، افزود: باید تولید کشور به تولیدات کشاورزان نمونه که حداکثر بهره‌وری را دارند نزدیک شود.

وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم توجه به موضوعات آبخیزداری و آبخوان‌داری و طرح‌های کوچک تامین آب تاکید کرد.

join👉 @WaterOnline
Forwarded from Water Events
💧فراخوان کناپ پیچ

📢فراخوان ارائه‌ی ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه و فنآورانه در حوزه‌ی آب، پساب و محیط‌زیست

🗓مهلت ارسال طرح:15 تيرماه 1402

کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست


join 👉 🆔 @WaterVoice 💧
⚠️💧"مصرف آب نصف" با شعار ۳-۳۰-۳

💧تابستان امسال مشهد از لحاظ تامین آب با شرایط نگران کننده ای روبه‌رو است، تامین آب در کلانشهری که سدهای آن خالی از آب شده و در تابستان پذیرای میلیون‌ها زائر خواهد بود، شرایط پیجیده ای ایجاد کرده است.

💧از این رو مسوولان تاکید مضاعفی بر لزوم مدیریت مصرف و پرهیز از مصارف غیرضرور دارند، البته نه مدیریت مصرفی مانند سال‌های قبل بلکه کاهش ۵۰ درصدی مصرف مدنظر است و در این راستا به منظور فرهنگ‌سازی پویش‌های مختلفی از جمله پویش «مصرف آب نصف» راه اندازی شده است.

💧۳-۳۰-۳ به معنای سه دقیقه کاهش در مدت زمان استحمام، ۳۰ درصد کاهش مصرف فلاش تانک و ۳ ساعت استفاده کمتر از کولرهای آبی است.

گزارش خبرگزاري #ايرنا (لينك)

#مشهد

✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉 @WaterAdaptation
Forwarded from Water Online
💧 آب یک کالای مهم اقتصادی است/ تلاش برای دسترسی به منابع جدید آبی

✍️فیروز قاسم‌زاده- سخنگوی صنعت آب

#خبرگزاري_ايرنا (لينك)

✍️ در شرایط کنونی جهان، آب نه‌تنها به‌عنوان یک کالای اقتصادی مهم شناخته می‌شود، بلکه همه جوامع به نقش بی‌بدیل و بدون جایگزین آب پی برده‌اند؛ از همین رو، حفاظت منابع آب در دسترس و نیز تلاش برای دسترسی به منابع جدید آب به اولویت‌های اصلی دولت‌ها تبدیل شده است.

✍️سرانه آب تجدیدپذیر در سطح دنیا به دلیل تنوع بالای اقلیمی و شرایط جغرافیایی، بسیار متغیر بوده و از ۱۰ مترمکعب در سال برای هر فرد تا ۱۰ میلیون مترمکعب در سال متغیر است.

✍️این شاخص به جز در مناطق محدودی در جنوب غرب کشور، در سطح مناطق مختلف ایران نیز از حدود ۴۰۰ تا یک هزار و ۷۰۰ متغیر است. این در حالی است که بر اساس شاخص فالکن مارک، مناطقی با سرانه کمتر از یک هزار و ۷۰۰ مترمکعب در شرایط تنش آبی هستند و در شرایط کمتر از یک هزار مترمکعب در سال و ۵۰۰ مترمکعب در سال، به ترتیب در طبقه کمبود آب و کمبود شدید آب قرار می‌گیرند.

✍️لذا کشور ایران با احتساب همه ظرفیت‌های طبیعی در حوزه منابع آب، به‌عنوان یک کشور با محدودیت‌های منابع آبی است و در چنین کشوری، مدیریت آب بایستی متمرکز بر مدیریت مصرف باشد، به‌نحوی‌که روش‌ها و عادات مرسوم مصرف به سمت مصرف بهینه سوق داده شود.

✍️مصرف بهینه آب متضمن توسعه پایدار خواهد بود و حفظ کیفیت زندگی و رفاه مردم، باعث حفظ منابع ارزشمند آب نیز خواهد شد. در کنار تکالیف دولتی موجود در حوزه مدیریت مصرف، ضروری است که بهینه‌سازی مصرف آب در همه فعالیت‌های روزمره در محیط خانه و یا کسب‌وکار صورت پذیرد.

✍️در محیط خانه، کاهش زمان استحمام، کاهش فشار شیر آب هنگام استفاده، آبیاری باغچه و فضای سبز در ساعات خنک عصر و شب، استفاده از ماشین‌های ظرف‌شویی و لباس‌شویی با ظرفیت کامل، کاهش دورریز مواد غذایی، استفاده از تجهیزات کاهنده آب و البته پایش مداوم خانوار در خصوص روند کاهش مصرف از طریق صورت‌حساب‌های ماهانه است.

✍️در بخش کشاورزی به‌عنوان عمده‌ترین مصرف‌کننده آب کشور، استفاده از روش‌های نوین آبیاری، پایبندی به الگوی کشت ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، استفاده از گونه‌های کم آب‌بر و سازگار با اقلیم مناطق مختلف می‌تواند در جلوگیری از هدررفت آب در سطح مزرعه مؤثر باشد.

✍️در سایر حوزه‌های مصرفی نظیر صنعت، خدمات و فضای سبز، استفاده از بازچرخانی آب و کاهش وابستگی به منابع آب سطحی و زیرزمینی، استفاده از خشک منظر، آبیاری هوشمند فضای سبز توسط شهرداری‌ها، تفکیک آب شرب از آب بهداشت محیط و خدمات از جمله راهکارهای مؤثر خواهد بود.

✍️بدیهی است که کسب موفقیت در به‌کارگیری سیاست‌ها و روش‌های درست مدیریت مصرف و موفقیت آنها در عمل، نیازمند همدلی اجتماعی در ارتباط با مصرف بهینه آب خواهد بود تا هر فرد از جامعه، ضمن صرفه‌جویی شخصی در مصرف آب، به‌عنوان سفیری برای ترویج روش‌های موفق و مؤثر در صرفه‌جویی آب باشد و از این طریق با یک همگرایی عمومی، مسیر بهینه‌سازی مصرف طی شود و با هم‌افزایی صورت‌گرفته، حرکت در این مسیر با شتاب صورت پذیرد.

join👉 @WaterOnline
2024/09/22 11:41:29
Back to Top
HTML Embed Code: