Telegram Web Link
آیا ایرانیان سکولار شده‌...
Azad
🎧 پادکست

آیا ایرانیان سکولار شده‌اند؟

👥 مناظره «حسام سلامت» و «محمد ملاعباسی»

◽️@utfinance◽️

#سکولار
#سکولاریسم
#حسام_سلامت
#محمد_ملاعباسی
#مناظره
مناظره محمد فاضلی و محمد...
Azad
🎧 پادکست

سیاست در بن‌بست

👥 مناظره «محمد فاضلی» و «محمد مالجو»

◽️@utfinance◽️

#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#محمد_مالجو
#محمد_فاضلی
#سیاست
بیانیه_انجمن_اقتصاد_ایران19_خرداد_1403.pdf
406.5 KB
📄 بیانیه

بیانیه تبیینی انجمن اقتصاد ایران در مورد چالش‌های اساسی اقتصاد ایران، علل، ریشه‌ها و راه‌حل‌ها برای رفع موانع توسعه کشور در سه سطح تصمیم‌گیری
خطاب به کاندیداهای ریاست جمهوری

ساختار متن:

الف) اهم چالش‌های نمایان اقتصاد ایران

ب) برخی علل و ریشه‌ها

ج) اقدامات و مسیر حرکت جهت رفع تدریجی این چالش‌ها در سه سطح تصمیم‌گیری نهادی


سطح ۱- سیاستها و اقدامات بنیانی فرا قوه‌ای و منتسب به مجموعه حکمرانی برای رفع ریشه‌های بنیانی مسائل اقتصادی

سطح۲- اقدامات مربوط به تعامل دولت با دستگاه‌های حاکمیتی خارج از دولت


سطح ۳- اقدامات در سطح تصمیم‌گیری در قوه مجریه  و هماهنگی‌های اجرایی لازم در سطوح حکمرانی


◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

وقت پایان بساط اقتصاد دستوری

👤 موسی غنی‌نژاد

در شرایطی که تورم مزمن دو‌رقمی با بی‌ارزش کردن پول ملی امان مردم را بریده است طبیعتا وعده بهبود وضعیت اقتصادی سکه رایج تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری پیش‌رو خواهد بود. بنابراین تامل در شرایط لازم برای تحقق این وعده انتخاباتی ضروری به نظر می‌رسد.

◽️@utfinance◽️


#اقتصاد_دستوری
#موسی_غنی_نژاد
Finance & Economics
📄 مقاله وقت پایان بساط اقتصاد دستوری 👤 موسی غنی‌نژاد در شرایطی که تورم مزمن دو‌رقمی با بی‌ارزش کردن پول ملی امان مردم را بریده است طبیعتا وعده بهبود وضعیت اقتصادی سکه رایج تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری پیش‌رو خواهد بود. بنابراین تامل در شرایط…
📌 از متن:

اقتصاد دستوری منحصر به قیمت‌گذاری نیست بلکه ایجاد هر مانعی بر سر راه اقتصاد آزاد به معنی اعمال اقتصاد دستوری است. ایجاد موانع تعرفه‌ای و غیر‌تعرفه‌ای برای واردات و صادرات نیز مشمول سیاست‌های دستوری است که با شکل دادن به امضا‌های طلایی بر فساد در نظام تدبیر کشور دامن می‌زند. آنچه گفته شد مساله آنچنان پیچیده‌ای نیست که فقط برای اقتصاددانان قابل درک باشد، بلکه هر عقل سلیمی می‌فهمد که رفتار با آنچه ارزشمند است به عنوان کالایی بی‌ارزش یا کم‌ارزش، موجب اتلاف و غارت آن می‌شود. کسی که سکه‌های طلای خود را به عنوان سکه‌های مسی در معرض فروش می‌گذارد موجب اتلاف ثروت خود شده و افراد را به غارت آن تشویق می‌کند. چنین کاری که از سوی هر انسان عادی با‌فراستی طیره عقل تلقی می‌شود در «منطق» اقتصاد دستوری به عنوان سیاستی ناظر بر «عدالت اجتماعی» مورد تاکید قرار می‌گیرد.

واقعیت این است که اگر هدف جاری کردن اراده عموم مردم در خصوص زندگی اقتصادی باشد باید به دموکراسی بازار روی آورد که در آن تک‌تک آحاد جامعه با تصمیم به خرید یا امتناع از خرید در بازار نظر خود را برای تخصیص بهینه منابع کمیاب مستقیما ابراز می‌دارند. دموکراسی بازار این مزیت را بر دموکراسی سیاسی دارد که در اولی رای همگانی مستقیما لحاظ می‌شود در‌حالی‌که در دومی رای اکثریت آن‌هم به‌طور غیرمستقیم و به نمایندگی از سوی سیاستمداران ملحوظ می‌شود. به این ترتیب واضح است که اگر واقعا به انتخاب و رای مردم احترام بگذاریم باید دموکراسی بازار را بر دموکراسی سیاسی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی ترجیح دهیم. حال این پرسش اساسی پیش می‌آید که چرا سیاستمداران مدعی مردمی بودن از دموکراسی بازار هیچ نمی‌گویند؟ علت روشن است، تکیه بر اقتصاد بازار قدرت سیاستمدار را محدود می‌‌‌کند و این محدودیت خوشایند صاحبان قدرت نیست.

◽️@utfinance◽️

#موسی_غنی_نژاد
#دموکراسی
#اقتصاد_دستوری
#عدالت_اجتماعی
#دموکراسی_بازار
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
📄 مقاله

دیوید بوز؛ مروج آزادی خواهی درگذشت

👤 شاهین کارخانه

◽️@utfinance◽️

دیوید بوز در یکی از سخنرانی‌های معروف خود در موسسه SFL (Students For Liberty) گفت:

«مردم در همه جا فقط می‌خواهند آزاد باشند. تفاوت بین لیبرتارینیسم و ​​سوسیالیسم در این است که آزادیخواهان وجود یک جامعه سوسیالیستی را تحمل می‌کنند، اما سوسیالیست‌ها نمی‌توانند یک جامعه آزادیخواه را تحمل کنند.

محافظه‌کاران می‌خواهند پدر شما باشند و به شما بگویند چه کاری انجام دهید و چه کاری انجام ندهید. لیبرال‌ها می‌خواهند مامان شما باشند، به شما غذا می‌دهند، شما را در آغوش می‌کشند و بینی‌تان را پاک می‌کنند. لیبرتارین‌ها می‌خواهند با شما به عنوان یک بزرگسال رفتار کنند.

ما اکنون با ظهور غیرلیبرالیسم در چپ و راست با تهدیدهایی علیه صلح، آزادی، دموکراسی، تجارت و رشد روبرو هستیم.»

#دیوید_بوز
#لیبرتارین
#لیبرتارینیسم
#موسسه_کیتو
#آزادی
#آزادی_خواهی
📄 مقاله

عقل معاش ‏اندیش
/چرا باید رشد اقتصادی محور گفتمان جامعه باشد؟/

👤 البرز نظامی

بر اساس اظهارات پس از ثبت‌نام 80 نامزد ریاست‌جمهوری که اولویت‌های برنامه‌های انتخاباتی آنها را تشریح کرده‌ است، می‌توان متوجه شد که فضای ذهنی نامزدهای ریاست‌جمهوری امسال چگونه است و به تبع آن نیز می‌توان حدسی درخصوص نیازهای موجود در جامعه زد. تاکنون مهم‌ترین دغدغه نامزدهای ریاست‌جمهوری مبارزه با فساد است. پس از مساله مبارزه با فساد، دغدغه‌های دیگر آنها به‌ترتیب کاهش تورم، رفع تحریم، عدالت و کاهش فقر است.

بنابراین، در کشوری که به گفته نامزدهای ریاست‌جمهوری با مشکلات معیشتی در حال کلنجار رفتن است، دغدغه اول تولید ثروت و به بیان دقیق‌تر، رشد اقتصادی نیست.

متن کامل

◽️@utfinance◽️

#رشد_اقتصادی
#دنیای_اقتصاد
#البرز_نظامی
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
هر جا که دولت پا می‌گذارد هم آزادی را سلب می‌کند، هم منابع را به غلط تخصیص می‌دهد و هم منجر به فساد می‌شود.


⚜️محمدقلی یوسفی⚜️


🔶@IIFOM_CO

🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co
تصاویر دیده نشده از فردریش فون هایک

🗓 1948
🏛 London School of Economics

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

در جست‌وجوی پول بهتر
/آیا تاج و تخت اسکناس‌های فعلی سرنگون می‌شود؟/

👤 مهران خسروزاده

لارنس اچ.وایت از معدود اقتصاددانان پرکار امروزی است که همچنان از استاندارد طلا حمایت می‌کند. او در تازه‌ترین کتاب خود با عنوان «پول بهتر؛ طلا، فیات یا بیت‌کوین؟» روایتی جذاب و قابل فهم و در عین حال مملو از پاورقی‌ها و ارجاعات تدارک دیده‌ است که می‌تواند نقش سکوی پرشی عالی را برای کاوش عمیق‌تر ادبیات اقتصاد پولی بازی کند؛ درحالی‌که ظهور رمزارزها تنور بحث‌ها درباره آینده پول را گرم کرده است و بسیاری به‌طور جدی به الزامات جایگزین شدن پول‌های فیات با رمزارزها می‌پردازند، وایت طلا را نیز به این بحث وارد کرده و مزایا و معایب آن نسبت بیت‌کوین را نیز مورد بررسی قرار داده است. به گفته او، عرضه از پیش‌معین و در نهایت ثابت بیت‌کوین بزرگ‌ترین مانع آن در برابر تبدیل شدن به یک پول است و موقعیت آن را در مقابل طلا تضعیف می‌کند.

متن کامل

◽️@utfinance◽️
👤 فردریش فون هایک:

واضح است که یک رعیت یا برده صرفاً با به دست آوردن «حق رأی» آزاد نخواهد شد.

همچنین هر میزانی از تجمل و وسایلی که برده داشته باشد، یا قدرتی مافوق گروهی از بردگان داشته باشد، وابستگی‌اش به اراده خودکامانه اربابش را کم نخواهد کرد.

اما اگر یک انسان، مصون از محدودیت خودسرانه دیگران باشد، در برابر قانون حقوق برابر با دیگران داشته باشد، از بازداشت خودسرانه مصون باشد، برای انتخاب کار و شغل آزادی داشته باشد و اگر قادر به کسب و حفظ ثروت باشد، هیچ فرد یا گروهی نمی‌تواند او را به انجام خواست خود مجبور کند.

آزادی، به معنای استقلال از اراده خودکامه دیگری است.

◽️@utfinance◽️
Forwarded from خلاصه کتاب (اقتصادی) (Blackswan)
با سلام خدمت همراهان کانال

پیرو فصل چهارم #کتاب اقتصاد اتریشی استیون هورویتز #کتاب بعدی با عنوان #علم اقتصاد و روش مکتب اتریشی نوشته هانس هرمان #هوپه به ترجمه جناب جلال پیکانی خواهد بود.



در کنار این کتاب ، #کتاب #واقع نگری نوشته هانس #روسلینگ به ترجمه عاطفه هاشمی ، سیدحسن رضوی خوانش می گردد.
📄 یادداشت

انتخابات و سراب اصلاحات

👤 بیژن اشتری

در کشورهای دیکتاتوری جنبش‌های اصلاح‌طلبانه سرنوشتی جز شکست نداشته‌اند.
در این کشورها وقتی اصلاح‌طلبی به توده‌های مردم وصل می‌شود و به اصطلاح سیاست «فشار از پایین و چانه زنی از بالا» به سیاست راهبردی عناصر اصلاح طلب تبدیل می‌شود در واقع این جنبش سرنوشتی جز سرکوب شدن نخواهد داشت.
هسته سخت قدرت خوب می‌داند که جنبش اصلاح طلبی در واقع یک جنبش براندازانه است که صرفا نقاب اصلاح‌طلبی بر چهره دارد و بنا بر این با تمام قوا آن را سرکوب می‌کند و نمونه بارزش هم جنبش سبز در ایران که به نظرم یک جنبش کاملا براندازانه بود با نقاب اصلاح‌طلبی که نظام با تمام قدرت آن را نابود کرد.

ساموئل هانتینگتون که در زمینه گذار از دیکتاتوری به دموکراسی کتاب‌های مفصلی نوشته نیز معتقد است عناصر اصلاح‌طلب داخل حکومت فقط زمانی شانس موفقیت دارند که در محدوده دالان‌های قدرت، بدون توسل به نیروی مردم و بدون علنی کردن نیات و مقاصدشان، فعالیت کنند. حاکمان دیکتاتور تنها زمانی که احساس کنند هدف اصلاحات براندازی آنها نیست احتمال دارد که به پاره ای اصلاحات تن بدهند. در چین وقتی جنبش اصلاح‌طلبی به کف خیابان و میدان کشیده شد حکومت بیرحمانه سرکوبش کرد اما همین حکومت به اصلاحات درونی، به اصلاحاتی که در پشت درهای بسته در جریان بود و در آن خطر سرنگونی کلیت رژیم وجود نداشت، تن داد. به همین دلیل معتقدم در کشورهای دیکتاتوری اصلاح طلبان فقط در درون محدوده‌های قدرت می‌توانند شانسی برای موفقیت‌های تدریجی داشته باشند. دیکتاتورها به محض اینکه احساس کنند اصلاح‌طلبی در حال تبدیل شدن به یک جنبش مردمی است بلافاصله با تمام قدرت و به هر بهایی که شده کلک آن را می‌کنند. البته در کشورهای دموکراتیک قضیه فرق می‌کند. در این کشورها اتفاقا هر چقدر جنبش اصلاح‌طلبانه مردمی‌تر باشد شانس موفقیتش بیشتر است و نمونه بارزش هم جنبش مدنی سیاهان آمریکا در دهه شصت میلادی که موجب رفع قوانین تبعیض آمیز در ایالات متحده آمریکا شد.

برگردیم به مقوله «انتخابات» و نامزد شدن آقای پزشکیان، که ظاهراً دارد سراب اصلاح‌طلبی تازه‌ای را برای یک عده‌ای در افق پدیدار می‌کند. نظام به ویژه پس از حوادث شهریور دو سال پیش خوب متوجه شده که براندازان داخلی برای همیشه استفاده ابزاری از «انتخابات» را کنار گذاشته‌اند و دیگر هیچ تمایلی به زدن نقاب اصلاح‌طلبی و تکرار مسیرهای گذشته ندارند و «اصلاح‌طلبی» همه رمق خود را از دست داده است. به نظرم فرستادن آقای پزشکیان به جلوی صحنه انتخابات صرفا یک نوع قدرت‌نمایی به معدود کسانی است که هنوز گمان می‌کنند «اصلاح‌طلبی» در ایران زنده است.

◽️@utfinance◽️

#بیژن_اشتری
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#پزشکیان
#مسعود_پزشکیان
#اصلاحات
#اصلاحطلبان
📄 یادداشت

به وسوسه‌ی پیروزی‌های کاذب و پوچ، فریب بازی‌های از پیش باخته را نخوریم

👤 میلاد روشنی پایان

در جریان مناظره‌های ریاست جمهوری سال نود و شش بسیاری انتقاد می‌کردند که انتقادهای اصلاح طلبانه روحانی از سیستم تا حد گلایه از پخش نشدن آهنگ ربنای استاد شجریان پایین آمده است، طبیعتاً آنها به دنبال تحقیر روحانی و دار و دسته‌ی اصلاح طلبان بودند تا نشان دهند که اعمال نفوذ و قدرت برای انجام کاری همچون پخش این آهنگ صرفاً یک فریبکاری است، اما طنز ماجرا این بود که دولت روحانی همین یک کار کوچک و فریبکارانه را هم نتوانست انجام دهد.

پس از انتخابات زمانی که تمام سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی در بیت و سپاه تعیین می‌شد برجام را به نام او زدند تا فواید مالی‌اش به غیر شفاف ترین نهادهای حکومتی برسد و کاستی‌هایش به اسم دولت تمام شود. گشت ارشاد و مزاحمت‌های خیابانی برای زنان همچنان برقرار ماند، فیلترینگ سایت‌های خبری با شدت و قدرت بیشتری اعمال شد. قلع و قمع نهادهای فرهنگی ادامه یافت و مهم‌تر از همه آبان را بی هیچ کم و کاستی اجرا کردند و بعد ماله کش اعظم را فرستادند تا به زبان انگلیسی به دنیا گزارش دهد که مردم ایران پایبند انقلاب اسلامی هستند.

تردید نداشته باشید که حالا هم با تایید صلاحیت پزشکیان موج جدیدی راه می‌اندازند و در مناظره‌ها سه چهار تا جمله‌ی «واووو» در زبانش می‌گذارند تا قهرمان حزب اللهی جدید اصلاح طلبان مردم را پای صندوق‌ها بکشاند.

مردم در طول دو سال اخیر در حال آزمودن زندگی در وضعیت استثنایی «بی دولتی» هستند تا دولت حقیقی خود را تاسیس کنند. آنها دارند یاد می‌گیرند که چگونه خود را قوی کنند و چگونه راه‌های پیروزی را پیدا کنند. در ابتدای هر شکلی از یادگیری سختی‌ها و هزینه‌ها از راه می‌رسند اما این مرحله‌ای اجتناب ناپذیر در هر عبوری‌ست. تنها شرط این است که به وسوسه‌ی پیروزی‌های کاذب و پوچ، فریب بازی‌های از پیش باخته را نخوریم.

◽️@utfinance◽️

#میلاد_روشنی_پایان
#انتخابات
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#مسعود_پزشکیان
#پزشکیان
#اصلاحات
#اصلاحطلبان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیو

تبدیل فساد به طهارت به روش روشنفکر 57ی: دوختن دکمه به گردن دختران

ایشان نادر ابراهیمی است، روشنفکر چپ مسلمان و به اصطلاح ادیب که توضیح می‌دهد چطور دکمه لباس را به تن یک دختر دوخت که برای او درس عبرت شود.

این‌ها به اصطلاح «روشن‌فکر»های زمانه خود بودند که در انقلاب 57 موثر بودند.

◽️@utfinance◽️

#نادر_ابراهیمی
📄 مقاله

آدام اسمیت؛ فیلسوف اخلاق اقتصاد بازار
/به مناسبت سالگرد تولد پدر علم اقتصاد بررسی شد/

👤 سویاش رای

ترجمه: جعفر خیرخواهان

آدام اسمیت، پدر علم اقتصاد، عمدتا به واسطه نگارش کتاب ثروت ملل شناخته می‌شود. با این حال او شاهکار شناخته‌شده دیگری نیز دارد؛ کتاب «نظریه احساسات اخلاقی» به این موضوع می‌پردازد که تعاملات اجتماعی چطور می‌تواند بر همدلی ذاتی ما برای دستیابی به پیشرفت‌های اخلاقی بنا شود.

◽️@utfinance◽️

#ادام_اسمیت
#علم_اقتصاد
#پدر_علم_اقتصاد
#نظریه_احساسات_اخلاقی
📖 به‌زودی...

@Notes_On_Liberty
2024/10/01 09:16:07
Back to Top
HTML Embed Code: