Telegram Web Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📊 داده

معاملات رمزارز از بورس تهران سبقت گرفت؟

امروز سه‌شنبه 23 مرداد 1403، ارزش معاملات سهام هزار و 717 میلیارد تومان بود. این در حالی است که ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2 هزار و 699 میلیارد تومان بود. همچنین ارزش معاملات روزانه رمزارزها در صرافی‌های ایرانی امروز 2 هزار و 274 میلیارد تومان بود.

روند رو به افزایش ارزش معاملات روزانه صرافی‌های رمزارز، نشان می‌دهد که بخشی از پول حقیقی خارج شده از بورس تهران، به سمت رمزارزها مهاجرت کرده است.

◽️@utfinance◽️
📄 مقاله

در باب علم اقتصاد و مفهوم آزادی اقتصادی
/مطالعه‌ای مبتنی بر رویکرد اندیشه و فلسفه مدرن/

👤 اصلان علی‌عباسی

موضوع اصلی در علم اقتصاد، شرح و توضیح نظم اقتصادی و مطالعه نقش و اثر کنش انسان‌ها در شکل‌گیری این نظم اقتصادی است. اما اغلب، از این موضوع غفلت می‌شود و به اقتصاد به عنوان علمی نگاه می‌شود که در آن صرفاً باید بر تولید کالاها و بعد توزیع آن تمرکز کرد یا روابط اقتصادی را تعریف و نسبت به تنظیم آن روابط اقدام کرد! تبعات منفی این نوع تعریف از علم اقتصاد و پیروی عملی از آن، نه تنها اقتصاد ایران بلکه اقتصاد بسیاری جوامع را در یک قرن اخیر تحت تاثیر قرار داده و با تلاطم‌های بسیاری مواجه کرده است. در صورتی که مطالعه‌ی کنش انسان‌ها در بازار و مبادلات داوطلبانه میان آنها موضوع کلیدی و محوری در علم اقتصاد است.

🔗 متن کامل


🔗 منابع پژوهش

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

اگر مصدق پیروز می‌شد ایران به آغوش کمونیست‌ها و شوروی می‌افتاد

👤 بیژن اشتری

در این هفت دهه‌ای که از واقعهٔ بیست‌و‌هشت مرداد می‌گذرد سؤال اصلی این بوده که این واقعه کودتا بود یا قیام ملی؟
اما من می‌خواهم در اینجا سؤال دیگری مطرح کنم: اگر دکتر مصدق در بیست و هشت مرداد هزار‌و‌سیصد‌وسی‌و‌دو از صحنهٔ سیاست ایران حذف نمی‌شد و توفیق می‌یافت که به حکومت خود ادامه دهد چه بر سر ایران می‌آمد؟


دوستداران دکتر مصدق و کلاً دموکراسی‌خواهان معتقدند که یک نظام دموکراتیک ملی در ایران برقرار می‌شد و کشور در مسیر آزادی و رفاه قرار می‌گرفت. به نظرم این دیدگاه بیش از حد خوشبینانه است. برقراری یک حکومت دموکراتیک در ایران آن زمان به‌نظرم ناممکن بود.

دموکراسی پیش‌شرط‌هایی دارد که در ایران هفتاد سال پیش مطلقا فراهم نبود. خود دکتر مصدق هم بیش از آن که سیاستمداری دموکرات باشد سیاستمداری انگلیس‌ستیز بود و محبوبیتش هم در واقع بیشتر به خاطر همین به اصطلاح استعمارستیزی‌اش بود تا دموکراسی‌خواهی‌اش.

حالا فرض کنید مصدق موفق می‌شد شاه را کنار بزند و حاکم کشور شود. بیایید به صحنهٔ سیاسی کشور در آن زمان نگاه کنیم: حزب توده بی‌هیچ شک و تردیدی قدرتمندترین تشکل سیاسی در کشور است. این حزب با سازماندهی قوی در سراسر کشور نه تنها در بین مردم و کارگران بلکه در بین روشنفکران بیشترین طرفدار را دارد. هیچ عرصهٔ اجتماعی و سیاسی نیست که حزب در آن نفوذ نکرده باشد. از همهٔ این‌ها مهم‌تر ، سازمان مخفی نظامی حزب در ارتش بسیار قدرتمند است؛ حداقل هفتصد افسر توده‌ای تحت حمایت شوروی در این سازمان عضویت دارند. این در حالی است که نیروهای ملی متفرقند.

با توجه به همهٔ این واقعیت‌ها، مصدق فقط در صورتی می‌توانست به حکومت خود ادامه دهد که با حزب توده وارد یک حکومت ائتلافی شود و حتماً می‌دانید که حکومت ائتلافی اولین شگرد غصب قدرت توسط کمونیست‌هاست. به احتمال زیاد در ابتدا چند منصب وزارتی غیر مهم به حزب توده داده می‌شد اما پس از مدتی، به دلیل آشوب‌ها و آشفتگی‌هایی که توده‌ای‌ها در کشور به وجود می‌آوردند (شگرد دوم کمونیست‌های آمادهٔ غصب قدرت) مناصب کلیدی کابینه به توده‌ای‌ها داده می‌شد و نهایتاً خود مصدق هم کنار زده می‌شد و حکومت کمونیستی ایران برقرار می‌شد. ناگفته پیداست که سازمان مخفی نظامی حزب هم گسترش بیشتری می‌یافت و همزمان کلیت ارتش و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی را هم مال خود می‌کرد و خلاصه نهایتاً ایران تبدیل می‌شد به یکی از اقمار اتحاد شوروی؛ و خب شما بهتر از من می‌دانید که این همسایهٔ شمالی ما همیشه به تمامیت ارضی ما بدترین آسیب‌ها را زده است و چشم طمع به خاک ما داشته و باقی قضایا...


◽️@utfinance◽️

#مصدق
#بیست‌و‌هشت_مرداد
#کودتا
#حزب_توده
#بیژن_اشتری
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 دموکراسی و جمهوری چه تفاوتی دارند؟

👥 گفت‌وگوی رضا عامری، امیر استاد و اویس ارشادیان

دموکراسی چیه؟ جمهوری چیه؟ دموکراسی و جمهوری چه تفاوتی دارند؟ چرا دموکراسی‌ها شکست می‌خورند؟ آمریکا، دموکراسی است یا جمهوری؟ اندیشمندان مختلف از افلاطون و سیسرو تا جیمز مدیسون و الکسی دوتوکویل و ادموند برک در مورد دموکراسی و جمهوری چه نگرشی دارند؟

منبع: @Podcast1776

◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 ویدیوکست

کدام روشنفکر ملی تلگراف را به ایران آورد؟

👤 ساسان آقایی
👤 مجتبی حسامی

©️ پادکست مدبویز

◽️@utfinance◽️
📕 تازه‌های نشر

شاهنشاهی‌های جهان‌روا
/تأملاتی درباره مناسبات دین و دولت در ایران پیش از اسلام/

👤 فرهاد سلیمان‌نژاد

همچنین بخوانید:

📌 معرفی کتاب ضدروشنگری، نوشته گریم جرارد و ترجمه فرهاد سلیمان‌نژاد

📌 معرفی 2 کتاب از مجموعه «پدران بنیان‌گذار ایران جدید»

◽️@utfinance◽️
🔴 سمینار

بانکداری آزاد

👤 امیر جوادی

◽️@utfinance◽️
📄 یادداشت

👤 توس تهماسبی

چرا معتقدم که اگر جنگ اوکراین یک تا دو سال دیگر با شدت متوسط ادامه یابد، حتی اگر اوکراینی‌ها نتوانند تمام سرزمین‌های خود را آزاد کنند، دیگر چیزی به نام ارتش بزرگ روسیه یا روسیه به عنوان یک قدرت جهانی وجود نخواهد داشت؟

تصویر مربوط به مانور زاپاد هشتاد و یک ارتش شوروی در آغاز دهه هشتاد میلادی است. این بزرگترین رزمایش یک نیروی زمینی در تاریخ بود، مربوط به دوران اوج قدرت نظامی شوروی کمی پیش از آغاز روند اضمحلال آن. در آن زمان شوروی پنجاه تا شصت هزار تانک عملیاتی در اختیار داشت. پس از فروپاشی شوروی روسیه بیش از سه تا پنج هزار تانک را نتوانست در خدمت نگه دارد. شوروی سیزده هزار هواپیمای جنگی در اختیار داشت، حال آنکه هواپیماهای رزمی روسیه به هزار فروند هم نمی‌رسد.

اما آیا ارتش روسیه که همواره بر کمیت متکی بوده، توانست که در مقابل چنین کاهش قدرت تکان‌دهنده‌ای، دکترین و فونداسیون نظامی جدیدی بر پایه کیفیت و فن‌آوری نظامی هوشمند بنا کند؟ به هیچ وجه!
سطح فن‌آوری ارتش روسیه امروز تفاوت ناچیزی با ارتش شوروی سی و سه سال پیش دارد. شکست‌های خرد کننده آنها در اوکراین ریشه در همین واقعیت دارد.
شوروی کمونیستی ساختار صنعتی عظیمی به وجود آورد که بر پایه منطق اقتصادی، مفهوم بازدهی و تناسب با کشش بازارها بنا نشده بود. این ساختار زیان‌ده به تدریج به معنای دقیق کلمه گندید و مضمحل شد. یلستین و پوتین ناچار شدند آن را تقریبا به تمامی تعطیل کنند. روسیه برخلاف شوروی یک قدرت صنعتی نبود و به یک صادر کننده مواد خام تبدیل شد. روسیه با اختلاف غنی‌ترین کشور جهان از لحاظ منابع زیرزمینی است، اما امروز در رده بندی اقتصاد جهانی، جایگاه یازدهم را به خود اختصاص داده است، در حالی که شوروی پس از پیروزی در جنگ جهانی دوم، اقتصاد دوم جهان بود.
روسیه با یک دولت فاسد و مافیایی به هیچ وجه قادر نشده تا اقتصاد و تکنولوژی خود را بر پایه‌ای جدید بنا کند. روسیه در پارامترهای بنیادین توسعه و قدرت تنها یک پیکر بدقواره، نیمه نصفه و زوار در رفته از دوران شوروی است.
به همین سبب است که روسیه قادر نشده در این سال‌ها سلاح‌های واقعا جدیدی در اختیار نیروهای مسلح قرار دهد. به همین سبب است که سلاح‌های جدیدی نظیر سوخو پاکفا و تانک آرماتا با این که ظاهرا تکمیل شده‌اند اما عملا وجود ندارند، چرا که بنیه اقتصادی و تکنولوژی لازم برای تکمیل آنها وجود ندارد. هند که شریک برنامه جنگنده نسل پنجم پاکفا بود، دریافت که این پروژه پوچ و توخالی است و کناره‌گیری خود را اعلام کرد.
پوتین در طول بیش از ده سال دوره رونق ناشی از قیمت بالای نفت و گاز توانست چند طرح نیمه‌کاره مانده از دوران شوروی را تکمیل کرده و در اختیار ارتش روسیه بگذارد. جنگنده‌های سوخو سی و چهار، سی و پنج و سی و نیز تانک‌های تی نود شامل طرح قدیم و جدید در این دسته قرار می‌گیرند. بدین‌ترتیب سیصد و هشتاد جنگنده جدید و حدود چهارصد و پنجاه تانک جدید در اختیار ارتش روسیه قرار گرفت. امروز حدود شصت فروند از این هواپیماهای جدید از بین رفته‌اند و رقمی که در مقابل تولید شده، حدود یک هشتم تلفات است.
در مورد نیروی زمینی وضعیت بارها و بارها بدتر است. روس‌ها نزدیک به پنج‌هزار تانک و بیشتر خدمه زرهی زبده خود را از دست داده‌اند. بیش از نیمی از تانک‌های جدید کم تعداد از میان رفته‌اند. تولید نظامی روس‌ها تا اینجا بسیار کم‌تر از تلفات بوده و به همین سبب ناچار شده‌اند تانک‌های قدیمی تولید پنجاه تا هفتاد سال پیش را از انبارها و از حالت ذخیره بیرون بیاورند. بررسی‌ها نشان داده با روند تولید و تلفات فعلی روس‌ها یکسال دیگر تقریبا تانکی در میدان نبرد ندارند. از سوی دیگر هر چه آنها به سوی تولید بیشتر جنگ‌افزارهای سنگین بروند فشار بر اقتصاد غیرنظامی روسیه بیشتر شده و زمینه برای فروپاش اقتصادی دوم امپراتوری مسکو فراهم‌تر می‌گردد. تلفات در زمینه نفربرها، توپ‌های خود رانش و سیستم‌های پدافند موشکی زمین به هوا هم بسیار زیاد بوده است و در مجموع رقمی حدود پنج هزار دستگاه را شامل می‌شود. روس‌ها مشکل دیگری نیز دارند. آنها در زمینه فن‌آوری نظامی پیچیده الکترونیک خودکفا نیستند و در دو دهه اخیر در این زمینه وابسته به قدرت‌های غربی به خصوص فرانسه بوده‌اند. تحریم‌هایی که پس از اشغال کریمه یعنی ده سال قبل اعمال شد، ارتش روسیه را دچار مشکلات جدی کرد. علت اینکه چرا روس‌ها نتوانستند برتری هوایی بر فراز اوکراین را بدست گیرند و نیروی هوایی کوچک اوکراین را نابود کنند، مربوط به همین عقب ماندگی در زمینه دانش پیشرفته الکترونیک است.

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 چه کسی در بیست‌و‌هشتم مرداد کودتا کرد؟

👤 دکتر عباس میلانی، تاریخ‌پژوه و مدیر برنامهٔ مطالعهٔ ایران در دانشگاه استنفورد به این پرسش پاسخ می‌هد؛ پاسخی که با روایت‌های غالب متفاوت است.

◽️@utfinance◽️
Sherwin Vakili- Iran, Civilization of the Roads (Book).pdf
5.1 MB
📚 کتاب

«ایران: تمدن راه‌ها»

👤 شروین وکیلی

◽️ این نخستین کتاب از سه‌گانه‌ی ایرانشهری است و نظریه‌ای تمدنی است در چارچوب نظریه‌ی سیستم‌های پیچیده و متکی بر رویکرد زُروان.

📎 PDF

#سیاست‌_ایرانشهری
#تمدن‌_ایرانی
#sherwin_vakili
#شروین_وکیلی
#ایران_تمدن_راه‌ها
#ایرانشهر
#ایران
#تمدن_ایران

◽️@utfinance◽️
👤 ویلفردو پارتو:

«طنز همیشه سلاح اقلیت است. اکثریت مردم از ابلهان و نیز شیادان‌اند. برای همین شخص باید با زور آنها را سر جایشان بنشاند و در دوران انتقالی که هنوز چنین کاری امکان‌پذیر نیست، تنها کاری که برایمان باقی می‌ماند، خندیدن به بلاهت‌ها و شیادی‌هایشان است.»

◽️@utfinance◽️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🖥 The World In 2024 : Crisis, Conflict And The New Axis of Evil
بحران، درگیری و محور جدید شر
👤 Niall Ferguson

🏛 Intelligence Squared

نایل فرگوسن: «هدف مطالعه گذشته درک وضعیت کنونی ماست.»

کمتر متفکر بزرگی وجود دارد که بهتر از نایل فرگوسن مورخ برای توضیح وقایع جهانی بهتر باشد. او نه تنها درک عمیقی از بحران‌های گذشته دارد، بلکه توانایی استثنایی برای ترسیم تأثیر طولانی‌مدت بحران‌های کنونی بر امور جهانی نیز دارد. او معتقد است که ما در جنگ سرد دوم به سر می‌بریم.

در آوریل 2024 فرگوسن با Intelligence Squared گفت‌وگو کرد تا در مورد مشکلاتی که در حال حاضر غرب با آن روبرو است صحبت کند. غرب چگونه می‌تواند با تهدیدات ژئوپلیتیکی و ایدئولوژیک ناشی از آنچه فرگوسن آن را محور سوء نیت می‌نامد: روسیه، چین و ایران مقابله کند؟ آیا با جنگ‌های محلی در اوکراین و اسرائیل و غزه و تهدید بحران بر سر تایوان، آیا ما به سمت جنگ جهانی سوم در خواب راه می‌رویم؟ و پیامدهای احتمالی درگیری‌های جاری برای اقتصاد جهانی چیست؟

◽️@utfinance◽️

#Niall_Ferguson
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👥 گفت‌وگو

آینده تاریک ایران

👤 داروین صبوری

گفت‌وگو با کانال یوتیوب «پارسی»

◽️@utfinance◽️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 عقل عقلایی معیار تشخیص امور است

👤 موسی غنی‌نژاد

▫️زمانی که از عقلانیت صحبت می‌کنیم در واقع دو مفهوم مدنظر است. مفهوم اول به عقلانیت ناظر بر محاسبه اشاره دارد، اما مفهوم دوم عقل را نه‌تنها معیار محاسبه بلکه به عنوان معیار تشخیص می‌داند.

▫️موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان به بیان تفاوت‌های این دو مفهوم در گفت‌وگویی با موضوع عقلانیت از منظر هایک می‌پردازد.

▫️به گفته غنی‌نژاد نیازی نیست کسی تئوری اقتصادی بداند که متوجه شود قیمت منفی بی‌معناست؛ چراکه می‌توان آن را با عقل عقلایی تشخیص داد.

◽️@utfinance◽️
2024/10/02 18:17:38
Back to Top
HTML Embed Code: