Telegram Web Link
⭕️بازی متناهی یا بازی نامتناهی؟!

... ادامه

👈بگذارید یک داستان واقعی برای شما تعریف کنم. من در یک اجلاس آموزشی برای مایکروسافت سخنرانی کردم. همچنین در اجلاس آموزشی برای اپل سخنرانی کردم.
در اجلاس آموزشی مایکروسافت (در زمان استیو بالمر)، می‌توانم بگویم که ٧٠ درصد از مدیران حدود ٧٠ درصد از سخنرانی‌های خود را صرف صحبت در مورد چگونگی شکست دادن اپل کردند.
در اجلاس آموزشی اپل، ١٠٠ درصد از مدیران آنها ١٠٠ درصد از سخنرانی های خود را صرف صحبت در مورد چگونگی کمک به معلمان در تدریس و نحوه کمک به دانش آموزان در یادگیری کردند!
👈یکی متناهی و دیگری نامتناهی بازی می کند. حدس بزن! کدام یک ناامید می شود؟
در پایان صحبت من در مایکروسافت، آنها به من هدیه دادند. آنها مایکروسافت Zune جدید خود را به من هدیه دادند. و اجازه دهید به شما بگویم! چیز فوق العاده ای بود! زیباترین تکه فناوری بود که تا به حال استفاده کرده بودم! رابط کاربری باورنکردنی بود، طراحی عالی بود، من کاملا آن را دوست داشتم! استفاده از آن آسان بود، پر جلوه و زرق و برق دار بود! شگفت آور بود! در حالی که در صندلی عقب تاکسی با یکی از مدیران ارشد اجرایی اپل نشسته بودم گفتم: می دانید که مایکروسافت Zune جدید خود را به من داده است. خیلی بهتر از آی پاد تاچ شما! آن مرد رو به من کرد و گفت: شک ندارم! گفتگو تمام شد!

بازیکن نامتناهی می فهمد که گاهی جلوتر هستید، گاهی اوقات عقب هستید. گاهی اوقات، محصول شما بهتر است، گاهی اوقات، بدتر! هدف این نیست که هر روز بهترین باشید، هدف این نیست که هر روز از رقبای خود پیشی بگیرید. این حرفها مال یک بازی محدود است!

📌 ⁉️رقیب اصلی من کیست؟
https://www.tg-me.com/ThinkThenMove/134

اگر در آن زمان به مایکروسافت می‌گفتم که آی‌پاد تاچ جدید را دریافت کردم، بسیار بهتر از Zune شماست، آنها می‌گفتند: آیا می‌توانیم آن را ببینیم؟ چه کاری انجام می‌دهد؟ و به شکل بی وقفه به واکنش خود ادامه می دادند!
👈بازیکنان محدود، بازی می کنند تا شرط بندی شوند تا افراد اطراف خود را شکست دهند. بازیکنان نا محدود، برای بهتر بودن از خودشان بازی می کنند.
آنها هر روز از خواب بیدار می شوند و می گویند که چگونه ما شرکت خود را امروز نسخه ای بهتر از دیروز آن کنیم؟ چگونه می توانیم محصولی را در این هفته ایجاد کنیم که بهتر از محصول هفته گذشته مان باشد؟ ما هم باید بازی نامتناهی را انجام دهیم.
موضوع؛ رتبه یکم بودن نیست. مهم این نیست که در توییتر فالوورهای بیشتری نسبت به دوستان خود داشته باشید. موضوع؛ پشت سر گذاشتن دیگران نیست! موضوع؛ در مورد چگونگی پیشی گرفتن از خود است! موضوع، فروش کتاب های بیشتر یا دریافت بازدیدهای TED بیشتر از دیگران نیست، بلکه این است که چگونه مطمئن شوید آثاری که تولید می کنید بهتر از کارهایی است که قبلا تولید کرده اید. شما رقیب خود هستید! و این چیزی است که تضمین می کند که شما در بازی، طولانی ترین مدت بمانید و این همان چیزی است که باعث می شود شادی پیدا کنید! زیرا
شادی ها نه از مقایسه، بلکه از پیشرفت حاصل می شود!

🎙سایمون سینک‌؛ کوچ بیزنس، نویسنده و سخنران انگیزشی
✍️امیرعباس زینت بخش

💢کانال اندیشه و حرکت👈
@ThinkThenMove
✍️درس های آموخته شده و آموخته نشده از بحران مالی آسیا

٢۵ سال پیش‌؛ یک ماه قبل، شرق آسیا با بدترین بحران مالی خود روبرو شد. چندین کشور به ویژه مالزی، تایلند، اندونزی، کره جنوبی و فیلیپین مورد حمله قرار گرفتند. آنچه در ژوئیه ١٩٩٧ به عنوان یک حمله سفته جویانه به بات تایلند آغاز شد، به سرعت به سایر کشورها سرایت کرد.
در دوره سه ماهه از جولای تا اکتبر ١٩٩٧، بات ۴٠درصد، رینگیت مالزی و پزو فیلیپین حدود ٢٧ درصد، روپیه حدود ۴٠ درصد و وون ٣۵ درصد در برابر دلار آمریکا کاهش یافتند.
این یک ضربه جدی برای کشورهایی بود که به آنها لقب "اقتصادهای معجزه گر" داده شده بود.
بحران ارزی به سرعت به چیزی تبدیل شد که اقتصاددانان آن را «بحران دوقلو» نامیدند. در اصل، افت ارزها (در مقابل دلار) و پاسخ سیاست دفاع از آنها از طریق افزایش نرخ بهره، یک بحران بانکی داخلی را به وجود آورد.
📌اصطلاح بحران دوقلو یا twin crisis اولین بار توسط دو اقتصاددان بنامهای کامینسکی و رینهارت در اواخر دهه نود میلادی بکار برده شد.
📌البته در این نوع بحران، هر جا نمی توان ارتباط علی معلولی و مستقیمی میان بحران ارزی و بانکی برقرار کرد به نحوی که به شکل قاطع بگوییم بحران ارزی منجر به بحران بانکی می شود، این رابطه می تواند بر عکس هم باشد و یا حتی  می تواند ارتباط مستقیمی میان دو بحران وجود نداشته باشد.

👈این اتفاق در چهار کشور کره جنوبی، تایلند، اندونزی و مالزی رخ داد.

📌بنابراین بحران دوقلو؛ یعنی بحران همزمان ارزی و بانکی، که از آن به عنوان بحران تراز پرداخت نیز یاد می شود.

👈قبل از بحران شرق آسیا؛ بحران دوقلوی ١٩٩۴ مکزیک معروف به تکیلا رخ داد و در سال ١٩٩٨ بحران دوقلو از نوع روسی خود، به وقوع پیوست.

جالب توجه است که متوسط رشد تولید ناخالص داخلی اسمی برای چهار کشور مورد اشاره در دوره هفت ساله قبل از بحران؛ از ١٢ درصد در سال فراتر رفته بود. بنابراین، به شکل مرکّب، هر کشور تولید ناخالص داخلی خود را در سال ١٩٩۶ نسبت به سال ١٩٩٠ بیش از دو برابر کرده بود. 👈از این رو صندوق بین المللی پول اصطلاح پر زرق و برق "اقتصادهای معجزه گر" را در باره آنها به کار برد.
اما چنین رشدی به سادگی پایدار نبود، زیرا با رشد سریع پولی، کسری بزرگ حساب جاری و جریان‌های سرمایه، به‌ویژه از نوع کوتاه‌مدت آن، آغاز شد.

⁉️چندین توضیح جایگزین برای تشریح و توجیه این گونه بحران ها ارائه شده که به طور کلی، به سه مورد اشاره می گردد:

1️⃣ وجود ضعف‌های ساختاری و انحراف از سیاست‌ها؛ در اینجا یعنی سطوح بسیار بالای بدهی مبتنی بر ارزهای خارجی بر اساس نرخ‌های بهره متغیر، کاهش شدید جریان‌های ورودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و نرخ‌های بالای ارز؛
👈از آنجایی که رژیم‌های نرخ ارز عمدتاً با نرخ‌های تعیین‌شده توسط دولت میخکوب یا شبه میخکوب می‌شوند، ارزش‌گذاری‌های (واحد پولی ملی در مقابل دلار) بیش از ارزش ذاتی؛ صرفاً انحراف های ناشی از سیاست‌ها بودند.

2️⃣ مخاطره اخلاقی ناشی از ترکیبی از عدم تقارن اطلاعاتی(Information Asymmetry) ، تضمین های ضمنی و عدم شفافیت.
👈وجود پیوندها یا زد و بندهای سیاسی-تجاری (میان نهادهای عمومی و خصوصی)، مشکلات انتخاب نامطلوب (Adverse Selection) را تشدید کرد و اقتصادهای زیربنایی را آسیب پذیر کرد. این آسیب‌پذیری‌ها تا زمانی که بحران آشکار نشد، پنهان مانده بود.

3️⃣معکوس شدن جریان سرمایه و عدم نقدشوندگی ناشی از آن.
👈هنگامی که بدهی خارجی کوتاه مدت به سرعت افزایش می یابد، زمانی که توانایی یک کشور در تسویه بدهی های کوتاه مدتِ معوق؛ مشکوک به نظر می رسد، ماشه بحران کشیده می شود. اگر شکاف های زیادی در موجودی دارایی های مالی نقد و ذخایر ناخالص وجود داشته باشد در حالی که نرخ ارز میخکوب شده باشد، این مساله؛ آسیب پذیری ایجاد می کند. با توجه به چنین عدم تعادلی، یک شوک ناگهانی می تواند به سرعت ذخایر را تخلیه کرده و نرخ ارز ثابت را ناپایدار کند.

درس هایی که آموخته شد:

برای سیاست‌گذاران، این بحران؛ یک درس عبرت بود. درس‌های زیادی به آنها آموخت و مهم‌تر از آن، فرصتی را برای آنها فراهم کرد تا اصلاحاتی را که می‌دانستند مورد نیاز است اما نخبگان سیاسی حاکم، مقاومت می‌کردند را انجام دهند.

1️⃣اولین درسی که آموخته شد این بود که شفافیت و افشای خوب اطلاعات؛ بهترین پادزهر در برابر حملات سفته جویانه است که از عدم شفافیت و شکاف های اطلاعاتی تغذیه می کند. دوره پس از بحران، شاهد تولید و انتشار اطلاعات مرتبط و به موقع؛ به ویژه در حوزه بانکداری و مالی بود.
2️⃣دومین درس کلیدی که آموخته شد این بود که نرخ‌های ارز ثابت، ناسازگار هستند و می‌توانند برای اقتصادهای در حال توسعه بسیار خطرناک باشند، زیرا همواره منجر به عدم تطابق برابری ارزی می‌شوند و شرکت‌ها را تشویق می‌کنند تا موقعیت‌های محافظت نشده ای بگیرند.👈پس از بحران، تغییری از نرخ های میخکوب شده به شناورهای مدیریت شده وجود داشت.

3️⃣سومین درس آموخته شده این بود که رشد مبتنی بر خلق بدهی؛ سطحی، ناپایدار و مستعد بحران است. "شعار رشد به هر قیمت" کنار گذاشته شد زیرا بحران نشان داد وقتی یک اقتصاد به شدت اهرمی است، آسیب پذیری در برابر شوک های خارجی چقدر می تواند مخرب و پرهزینه باشد.

4️⃣آخرین درس اساسی که آموخته شد، نیاز به بررسی ریسک کردن بیش از حد عوامل و بنگاه های اقتصادی بود که ناشی از شور و شوق، حرص و آز، مخاطره اخلاقی و توانایی برون سپاری ریسک های آنها با امید و اتکا به تضمین های دولتی و کمک های مالی برای نجات آنها یا bail out بود.

👈با فراگرفتن این درس‌ها توسط سیاست‌گذاران، کنترل‌ها و مقررات احتیاطی سخت‌گیرانه‌تری وضع شد و بانک‌ها؛ تامین سرمایه مجدد، تجمیع و ادغام و تقویت شدند و از سوی دیگر؛ بازارهای سرمایه برای دور شدن از سیستم های متمرکز بانکی ذاتاً ناپایدار، توسعه یافتند.

درس هایی که آموخته نشد:

در واقع از درس‌هایی که از این بحران آموخته‌ایم، خیرات زیادی حاصل شد. با ارزیابی سال‌های پس از بحران، برخی از کشورها مانند کره جنوبی و اندونزی، شاید به دلیل هزینه‌های هنگفت سیاسی و انسانی، بیشتر به اصلاحات وفادار بوده‌اند، در حالی که برخی دیگر مانند مالزی کمتر این چنین بوده اند.

👈با توجه به وضعیت کنونی، به نظر می رسد که هنوز درس های مهمی آموخته نشده است.

1️⃣اولین درسی که آموخته نشد، خطرات ناشی از انباشت بدهی است، صرف نظر از اینکه در چه بخشی باشد.
👈با سال ها پول آسان و نرخ های بهره سرکوب شده، سطوح قابل قبول و معقول آستانه های اهرمی؛ اجازه داده شده تا افزایش یابند. برای مثال؛ بخش‌های خصوصی و خانوارها در مالزی ، سطوح عظیمی از بدهی‌ها را انباشته کرده‌اند. اعداد گزارش شده ممکن است حتی شامل بدهی های همتا به همتا یا شخص به شخص و سایر بدهی های غیررسمی نباشد. بنابراین، حباب می تواند بزرگتر از آن چیزی باشد که اعداد نشان می دهند. علاوه بر این، آنچه اغلب نادیده گرفته می شود این است که وقتی مؤسسات، ضعیف و معیوب هستند؛ از اینکه انعطاف پذیرهستند، انعطاف پذیری حتی در سطوح پایین بدهی نیز به خطر می افتد.
به این ترتیب، نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی ممکن است لزوماً منعکس کننده آسیب پذیری واقعی نباشد. به عنوان مثال، بدهی سریلانکا به تولید ناخالص داخلی در سال ٢٠٢١ کمتر از بدهی سنگاپور و ژاپن در همان سال بود. بیش از نسبت بدهی، استقلال و قدرت نهادی مهم است.

2️⃣دومین درس مهمی که آموخته نشد این است که حکمرانی خوب مستلزم آن است که نباید اجازه داد سیاست و تجارت با هم ترکیب شوند. به نظر می رسد که اتهامات بسیاری در طول بحران سرمایه داری رفاقتی (میان بخش خصوصی و دولتی) که ریشه مشکلات مالزی و امثالهم است، جدی گرفته نشده است.
بنابراین، جای تعجب نیست که بدترین و ظالمانه ترین سوء استفاده ها و رسوایی های مالی مالزی پس از وقوع بحران رخ داده است. این گواه روشنی بر سطحی بودن اصلاحات انجام شده است. زمانی که پست های هیئت مدیره و رهبری در شرکت های متصل به دولت یا GLC ها به عنوان غنائمی  برای منافع سیاسی مورد استفاده قرار می گیرند، نمی توان انتظار حکمرانی خوب را داشت.

3️⃣آخرین درس مهمی که آموخته نشد این است که صرف پذیرش قوانین و مقررات، حتی قوانین مبتنی بر بهترین شیوه های بین المللی، بدون اجرا شدن کافی نیست.
همانطور که بسیاری از رسوایی های اخیر نشان داده اند، فقدان مقررات نبود، بلکه نظارت و اجرای ناکافی بود که آنها را ممکن کرد. در بسیاری از موارد، نهادهای نظارتی کلیدی در چرت زدن گرفتار شده اند.

با این حال، به نظر می رسد هیچ مکانیسم و اراده ای برای تنبیه این نهادهای نظارتی به جهت رفتار نا درستشان وجود ندارد. این شکاف‌ها در اجرا و شکست‌های نظارتی است که می‌تواند ما را برای سقوط بعدی آماده کند.

و سخن پایانی اینکه، اگرچه بحران دوقلو و درس های آن در حوزه شرق آسیا مورد بررسی قرار گرفت، با این حال به نظر می رسد اقتصاد ایران که برای سالیان متمادی در حال تجربه چنین بحرانی است، نیازمند آموختن و و از آن مهمتر، بکار بردن درس های آن می باشد که به قول ناپلئون هیل:
Knowledge is only potential power. It becomes power only when, and if, it is organized into definite plans of action, and directed to a definite end.
👈دانش یک قدرت بالقوه است. دانش فقط زمانی و به شرطی تبدیل به قدرت (بالفعل) می شود، که در برنامه های عملی قطعی، سازماندهی شده و به سوی یک هدف مشخص هدایت شود.☝️
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️کارهایی که انجام داده ایم یا کارهایی که انجام نداده ایم؟ کدام مهمترند؟

در بیشتر مواقع وقتی می خواهیم از رموز موفقیت یک قهرمان در ورزش، کارآفرینی، کنکور، تحصیلات و...بدانیم سوال کلیشه ای که می پرسیم این است که: "لطفا برای ما توضیح دهید که برای رسیدن به این مقام و موفقیت چه کارهایی انجام داده اید؟"
👈وقهرمان ما هم پاسخ می دهد: "روزی 18 ساعت تمرین،کار، مطالعه کردم و این کار و آن کار را انجام دادم..."

✔️در حالی که سوال درست تر این است که: " لطفا برای ما توضیح دهید که برای رسیدن به این مقام و موفقیت چه کارهایی انجام نداده اید؟"
👈که در پاسخ خواهیم شنید: "فلان غذاها و نوشیدنی ها را نخوردم، با خیلی آدم هایی که در راستای اهداف و ارزش هایم نبودند معاشرت نکردم، با دوستانم به سینما نرفتم، به میهمانی ها و گَده هایی که شب ها تا نیمه شب برگزار می شود نرفتم و..." که مجموعه ای از کارهای انجام نشده است!

📌امام علی (ع) در پاسخ به سوال کننده ای که پرسید: "چگونه به این جایگاه رفیعی که هستی رسیدی" پاسخ داد: "دروازه بان قلبم بودم!"... یعنی اجازه ندام خیلی از احساسات، افکار، ایده ها و اندیشه ها وارد قلب و فکرم شوند!

🎯بنابراین؛ پشت سر هر کار موفق و دست آورد ارزشمندی؛ ده ها، صدها و شاید هزاران کار است که انجام نشده است!
و انسان های موفق بی رحمانه و بدون تعارف به بسیاری از پیشنهادها ، ایده ها، و کارهایی که در راستای اهداف و ارزش هایشان نیست محکم "نه" می گویند!
همان گونه که استیو جابز؛ اسطوره خلاقیت و کارآفرینی می گوید:
People think focus means saying yes to the thing you’ve got to focus on. But that’s not what it means at all. It means saying no to the hundred other good ideas that there are. You have to pick carefully. I’m proud of many of the things we haven’t done as the things we have done. Innovation is saying ‘no’ to thosand things.👤Steve Jobs
👈آدمها فکر می کنند تمرکز یعنی "بله" گفتن به کاری است که باید روی آنها تمرکز کنید. اما این معنی تمرکز نیست بلکه معنی آن "نه" گفتن به صد تا ایده خوب دیگر می باشد! باید با دقت از میان آنها انتخاب کنید.
✔️من به خیلی از کارهایی که انجام نداده ایم به همان اندازه افتخار می کنم که به کارهایی که انجام داده ایم!
نو آوری به معنی "نه" گفتن به هزار تا کار است!☝️

جالب این است که وارن بافت؛ سلطان بازار سهام هم می گوید:
The difference between successful people and really successful people is that really successful people say no to almost everything.👤Warren Buffett
👈تفاوت میان "مردمان موفق" و "مردمان واقعا موفق" این است که "مردمان واقعا موفق" تقریبا به همه چیز "نه" می گویند!

پس وقتی جک ما؛ رئیس علی بابا می گوید:
You should learn from your competitor, but never copy. Copy and you die.👤Jack Ma
👈باید از رقیبتان بیاموزید اما هرگز کپی نکنید. کپی کنید و نابود شوید!

🔴دقیقا به این نکته توجه کرده که در کپی کردن؛ نهایت موفقیت کپی کننده؛ دیدن کارهای انجام شده است و چون نمی تواند کارهای انجام نشده را ببیند، در عرصه رقابت محکوم به فناست!

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈
@ThinkThenMove
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️✍️قانون کلاسیک بزرگترین سرمایه گذار "خلاف گرای" بازار سهام جهان

🔵در سال 1963 قیمت سهام شرکت اَمریکن اکسپرس (AXP) پس از اینکه معلوم شد پشتوانه وثیقه وام های پرداختی اش به شرکت Allied Crude Vegetable Oil وجود خارجی نداشت، فروریخت. ماجرا از این قرار بود که وثیقه وام ها مبتنی بر 1.8 میلیون پوند (816.5 هزار کیلو) روغن سالاد بود که تاجر کالا آقای آنتونی دِ انجلیس با مخلوط کردن آب و 1.1 میلیون پوند روغن (که طبیعتا روغن به دلیل چگالی کمتر روی سطح آب قرار می گیرد) ماموران بازرسی را فریب داده بود و کشف آن بیش از 50 میلیون دلار خسارت به شرکت وارد کرد. به محض سقوط 40 درصدی سهام AXP و سلب اعتماد بازار از نجات یافتن آن، وارن بافت که پس از مرور و بررسی مدل کاروکسب شرکت متوجه شد که مزیت رقابتی (moat) اش به واسطه این رخداد نمی تواند ضربه بخورد و ارزش آنرا بیش از ارزش حسابداری می دانست، آماده خریدن سهام شرکت شد و اقدام به سرمایه گذاری 40 درصد پولهای مشارکتی خود در این سهام کرد. بله! پیش بینی و محاسبات او درست از آب در آمد و ظرف 5 سال ارزش سهام AXP 5 برابر شد!

🔴"وقتی همه حریص هستند تو ترسو باش و زمانی که همه ترسو هستند تو حریص باش!"☝️ این قانون کلاسیک وارن بافتِ خلاف گرایی است که برخلاف روند بازار سهام خرید و فروش می کند با این منطق که وقتی همه حریص هستند؛ قیمت ها حباب پیدا کرده و متورم می شود و در نتیجه سود سرمایه گذاری کم می شود و زمانی که همه ترسو هستند و سرعت انجام معاملات کند می شود؛ فرصت مناسبی است برای خرید کردن همراه با ارزش!

📌از مایکل شوماخر درباره رمز موفقیت او پرسیدند و گفت: وقتی همه رقبا ترمز می کنند من گاز میدهم!

🔗تفاوت میان "قیمت" و "ارزش"
...وارن در ادامه با تاکید بر این نکته که هدف؛ کسب ارزش است و فرق است میان قیمت و ارزش می گوید: "قیمت آن چیزی است که می پردازی و ارزش؛ آن چیزی است که بدست می آوری!" که اگر یک سهم یا دارایی را با قیمت مناسب بخری؛ طی زمان به ارزشی که بدست می آوری، افزوده می شود. در مورد AXP هم داستان این بود که قیمت سهام فروریخت اما از ارزش ذاتی شرکت چیزی کاسته نشده بود!

It is much better to buy a wonderful business at a good price than a good business at a wonderful price!👤Warren Buffett
📌خیلی بهتره که یه شرکت فوق العاده رو با قیمت خوب بخری تا یه شرکت خوب رو با قیمت فوق العاده!

✔️یک نمونه دیگر
🔵در سال 1976 شرکت GEICO به دلیل تغییر مدل کاروکسب؛ یعنی پوشش بیمه ای برای رانندگان پرخطر تا مرز ورشکستگی پیش رفت و سهام آن سقوط کرد. وارن که از ارزش ذاتی و مزیت رقابتی شرکت اطلاع داشت، با اخذ تعهد از مدیر ارشد اجرایی شرکت؛ آقای دیوید بِرن مبنی بر بازگرداندن شرکت به مدلی اصلی کاروکسب و عدم پوشش رانندگان پر خطر 4.1 میلیون دلار در آن شرکت سرمایه گذاری کرد که طی 5 سال ارزش این سرمایه گذاری به 30 میلیون دلار رسید که اکنون یکی از شرکت های تابع برکشایر هثوی (BRKB) جناب بافت و شرکای اوست.

🔴🎯جمع بندی و سخن آخر اینکه سرمایه گذاری موفق در بازار سهام و هر زمینه دیگر، آن هم در شرایطی که ترس بر یک بازار و اقتصاد حاکم می شود و به قول وارن؛ آنی، فراگیر، شدید و ضربه زننده و غلبه بر آن در حرف؛ آسان تر است از عمل؛ کاملا از مقوله صبر و حوصله است! چرا که خرید سهم؛ یعنی شراکت در یک کاروکسب واقعی که با هزاران خطر و چالش مواجه است و برای کسب ارزش باید مهلت داد! بنابراین؛ عجله در سایه ترس یعنی انتقال سریع سرمایه بازار به جیب افرادی که حریصانه سهم ها و دارایی ها را ارزان خریده و صبورانه منتظر چیدن میوه های سرمایه گذاری خود در آینده می باشند!

⭕️✍️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️آی بی سی شانگهای و توسعه زیرساخت های ایران

خبر مهم این روزها؛ عضویت کشورمان در سازمان همکاری های شانگهای است که از امروز ٢۶ شهریور ١۴٠٠؛ ایران رسما نهمین عضو اصلی این سازمان راهبردی سیاسی، اقتصادی و امنیتی گردید.
این دستاورد مهم که حاصل سالیان متمادی مذاکرات و نهایتا یک توافق جامع میان ایران و عمدتا غول های اقتصادی آسيا یعنی هند و چین و روسیه می باشد، می تواند قدرت چانه زنی کشورمان که چالش اصلی آن مسائل اقتصادی و مالی است را بالا ببرد تا از این فرصت عضویت برای جذب اعتماد بین المللی برای سرمایه گذاری در پروژه های زیرساختی خود بهره ببرد.

💰کنسرسیوم بین بانکی سازمان همکاری های شانگهای
👈این کنسرسیوم که از آن به شکل خلاصه SCO IBC نام برده می شود؛ یک پلتفرم است برای سرمایه گذاری مشترک اعضا در پروژه های توسعه ای یکدیگر. ماموریت اصلی این کنسرسیوم که ١۶ سال پیش توسط شورای سران‌ این سازمان تاسیس گردید؛ این است که تحت "پیمان همکاری بین بانکی در محدوده کشورهای عضو" با ایجاد مکانیسم های مناسب، به لحاظ مالی از پروژه های کشورهای عضو حمایت کرده و به ارائه خدمات از جمله مشاوره و آموزش تکنیکی پرسنل نهادهای مالی اعضا پرداخته و همچنین با نهادهای مالی اعضای ناظر و شریک مانند قطر، ترکیه، مصر و عربستان در قالب شورای بیزینس سازمان‌ به گفتگو و مذاکره بپردازد.

📌💵بانک های عضو این کنسرسیوم:
👈بانک توسعه قزاقستان
👈بانک آر اس کی قرقیزستان
👈شرکت تامین مالی زیرساخت هند
👈بانک توسعه چین
👈شرکت دولتی توسعه روسیه (رئیس کنسرسیوم)
👈بانک پس انداز جمهوری تاجیکستان
👈بانک ملی ازبکستان برای امور اقتصادی خارجی
👈بانک حبیب پاکستان

📌💴بانک های شریک سازمان
👈بانک توسعه اوراسیا
👈بانک پس انداز بلاروس
👈بانک توسعه مغولستان

🧷به نظر می رسد گام مورد انتظار بعدی ایران، معرفی یک بانک به این کنسرسیوم و ایجاد یک لینک مالی رسمی با ٨ عضو دیگر سازمان و همچنین اعضای ناظر و شرکای محاوره ای سازمان باشد.
⁉️البته با توجه به اینکه ٨٨ درصد تسویه حساب های تجارت جهانی با دلار آمریکا و ٧۵ درصد ذخایر بانک های مرکزی جهان به این واحد پولی می باشد، عملیاتی شدن و نتيجه بخش بودن این مکانیسم را کماکان با مسائل جدی مواجه کند که امید است با اهرم عضویت و مذاکرات حرفه ای بتوان مقدمتا و نقدا از فرصت خدمات آموزشی کنسرسیوم بهره مند شد و در قدم بعدی، شرکا را مجاب به ورود به سرمایه‌ گذاری در اقتصاد ملی نمود.
📍در این میان؛ با توجه به قرارداد ٢۵ ساله ایران و چین و همچنین بلندپروازی های چین در طرح جهانی یک کمربند یک جاده یا OBOR و تفاهم های متعددی که میان دو دولت به ویژه با کمیسیون اصلاح و توسعه چین یا NDRC برای فایننس طرح های زیرساختی ایران معلق مانده، شاید الحاق مالی ایران به این کنسرسیوم، فرصت‌های جدی تری را برای این دو عضو فراهم آورد.
👈و در پایان اشاره به جمله معروف جک ما؛ موسس علی بابا شایان ذکر است...
📌Wars Start when trade stops!
هرکجا تجارت متوقف شود، جنگ آغاز می شود...
👈و به عبارت دیگر؛ بهترین راه امنیت و پایداری یک اقتصاد، درگیر و سهیم کردن اقتصادهای دیگر با اقتصاد خود است...☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال‌اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️٧ کاری که فقرا انجام می دهند اما ثروتمندان انجام نمی دهند...

پای درس Dan Lok👤کارآفرین سریالی* و نویسنده ١٠ کتاب پرفروش بین المللی بیزینس

1⃣فقرا تلویزیون تماشا می کنن و ثروتمندان کتاب می خونن!
2⃣فقرا بر اساس ساعت کاریشون پول می گیرن و ثروتمندان بر اساس نتیجه ای که بدست میاد!
3⃣فقرا دیگران (اقتصاد، دولت، رئیس، همسایه...) رو مقصر بدبختیاشون میدونن و ثروتمندان میگن خودمون مسئول شکست هامون هستیم!
4⃣فقرا روی پس انداز تمرکز می کنن و ثروتمندان روی سرمایه گذاری!
5⃣فقرا فکر می کنن همه چیز رو می دونن و ثروتمندان دائم در حال یادگیری هستن!
6⃣فقرا اعتقاد دارن پول سرچشمه همه شرارت هاس و ثروتمندان اعتقاد دارن فقر ریشه همه شرارت هاس!
7⃣فقرا ذهنیت برنده شدن در بخت آزمایی دارن و ثروتمندان ذهنیت مبتنی بر اقدام و عمل!

🔴*کارآفرین سریالی کسی است که مرتب با ایده های جدید، بیزینس های جدید راه اندازی کرده و مسئولیت آنرا به فرد دیگری می سپارد.
📕آخرین کتاب Dan Lok👤
در سال ٢٠١٩: قفل آنرا باز کن 👈Unlock it
The Master Key to Wealth, Success, and Significance
می باشد.

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️✍️رقیب اصلی من کیست؟!؟

"...در واقع کسانی که خود را در حال مسابقه با دیگران می‌بینند، به این امر توجه ندارند که زمانی که عده‌ای با هم مسابقه می‌دهند در لحظه‌ای که سوت داور به صدا در می‌آید در یک مکان ایستاده‌اند؛ و در واقع مسابقه‌ها، به این معنا مسابقه‌اند که آغاز مسابقه، هم به لحاظ زمانی، و هم به لحاظ مکانی از یك جا شروع شود.
به عنوان مثال اگر فرض کنیم که در مسابقه‌ای شخصی صد متر جلوتر ایستاده باشد و شخص دیگری یک کیلومتر عقبتر، این که مسابقه نمی‌شود؛ و مسئله بر سر این است که ما انسانها زمانی که بدنیا می‌آییم در یک جایگاه نایستاده‌ایم. ما نه به لحاظ جسمانی در شرایط واحدی بدنیا می‌آییم و نه به لحاظ ذهنی در شرایط واحدی بدنیا می‌آییم و نه به لحاظ روانی. بنابراین هر گاه من خود را با شما مقایسه کنم، چون در بدو تولد در یک نقطه نایستاده بوده‌ایم، نتیجه مسابقه هر چه باشد به ضرر من خواهد بود؛ و دلیل این امر این است كه اگر من خودم را با شما مقایسه كنم و شما از لحاظ موقعیتی از من عقبتر باشید، جلوتر بودن خود را حمل بر تلاش و كوششم تلقی خواهم كرد، كه نادرست است و از طرف دیگر هم، اگر در هنگام مقایسه من از شما عقبتر باشم، عقب‌ماندگی خود را بر اثر كاهلی خود می‌گذارم، كه این هم نادرست است.
انسانهایی كه از لحاظ جسمانی، ذهنی و روانی در یك مختصات قرار نگرفته‌اند، نمی‌توانند خود را با دیگران مقایسه كنند، و نكته در اینجا است كه هیچ دو انسانی در مختصات جسمانی، ذهنی، روانی یكسان یافت نمی‌شود. بنابراین تنها انسانی كه می‌توانیم با خودمان مقایسه كنیم خودمان است. بدین ترتیب كه در هر لحظه به خودمان بگوییم، آیا می‌توانم از این موقعیتی كه در آن قرار دارم و از این چیزی كه هستم، جلوتر و بهتر باشم یا نه، و اگر می‌توانم به آن سمت حركت كنم."👤استاد مصطفی ملکیان

👈پس می توان گفت که این "رقابت با خود" نه "با دیگران" است که رمز "بهبود مستمر" در حال و روز انسان می باشد:
I am in competition with no one. I run my own race. I have no desire to play the game of being better than anyone, in any way, shape or form. I just aim to improve, to be better than I was before. That’s me and I am free.👤Jenny G. Perry
من در رقابت با هیچکس نیستم. من با خودم مسابقه میدهم! من به "بازی بهتر بودن از دیگران" به هر فرم و شکلی که باشد، هیچ علاقه ای ندارم. هدف من فقط بهبود و بهتر بودن از گذشته ام است. این منم و من آزادم!

👈👤بیل گیتس هم مقایسه خود با دیگران؛ که ریشه رقابت با آنهاست را توهین به خود می داند:
Don't compare yourself with anyone in this world...if you do so, you are insulting yourself!
و در ادامه می گوید:
I am not in competition with anyone but myself. My goal is to improve myself continuously.
من با هیچکس جز خودم در رقابت نیستم! هدفم بهبود مستمر خودم می باشد!

👈و در نظر👤مارک تواین؛ مقایسه خود با دیگران یعنی مرگ لذت!
Comparison is the death of joy!☝️

👈علاوه بر همه، خوب میدانیم اوّل کسی که خودش را با دیگری مقایسه کرد و به رقابت پرداخت؛شیطان بود که گفت: من ازآتش خلق شده ام وانسان ازگِلی لجن...من بر او سجده نمیکنم!☝️

کار پاکان را قیاس از خود مگیر
گرچه باشد در نبشتن شیر و شیر
👤مولانا

بنابراین وقتی👤مردان خدا می گفتند:
One whose two days are equal is a loser!
هرکس دو روزش مساوی باشد، کلاه سرش رفته؛
اصل رقابت را میان انسان و خود او می دانسته اند!
پس رقیب اصلی من؛ خود دیروزی من است!

🎯و سخن آخر اینکه انسان های فوق العاده موفق؛ با تمرکز روی شناخت درست از استعدادها و ظرفیت های خود، و صرفه جویی در هدر دادن انرژی برای رقابت و مسابقه با دیگران، حسادت، خود بزرگ بینی و یا خود کم بینی؛ همیشه با خود دیروزشان در رقابت بوده و بهترین هایشان را به نمایش می گذارند.✌️

Always remember that you are absolutely unique! Just like everyone else!👤Margaret Mead

⭕️✍️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈
@ThinkThenMove
⭕️اندیشه هایی از جنس انگیزش☝️

Slow is Smooth, and Smooth is Fast!
👈آهسته‌؛ روانه و روان‌؛ سریعه!
📌یکی از جملاتی که روی جف بزوس در ایام تاسیس آمازون تاثیر زیادی گذاشت و موجب شد شرکتش را آهسته و پیوسته؛ تبدیل به یک غول تجارت الکترونیک ٩۶٠ میلیارد دلاری کنه!
👈بر مبنای قانون تکامل تدریجی در کائنات، هر چیزی که دوره تکاملش رو به شکل آهسته و پیوسته طی کنه؛ بسیار تنومند شده و با قراردادن خود در اقیانوس آبی و هم افزایی منابع‌؛ سریع رشد کرده و منحصر به فرد می شود!
📌صعود ناگهانی و یک شبه (یک فرد، یک شرکت، یک کشور) بدون گذراندن دوره تکامل و بلوغ و ظرفیت سازی و یادگیری، نه ممکن است و اگر هم رخ دهد هرگز پایدار نخواهد بود! به قول قدیمیا باید خاکش رو خورد...

If you don’t build your dream, someone else will hire you to help them build their!
👤Dhirubhai Ambani
👈اگه رویاهاتو نسازی، یکی دیگه تو رو استخدام میکنه تا مال اونو بسازی!

Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to!
👤Richard Branson
👈آدما رو آنقدر کار یادشون بده تا بتونن (شرکتت رو) ترک کنن، و آنقدر باهاشون خوب رفتار کن که نخوان برن!

In the business world, the rearview mirror is always clearer than the windshield!
👤Warren Buffett
👈در دنیای بیزینس، آینه عقب؛ همیشه تمیزتر از شیشه جلوه!
📌همیشه تحلیل یه سناریو که در گذشته رخ داده، از پیش بینی آینده آسونتره! هنر اینه که بدونی قدم بعدی چیه!
📌Hindsight is easier than foresight!
👈واپس گرایی آسونتر از آینده نگریه!

What would you do if you weren’t afraid?
👤Sheryl Sandberg
👈چه کارها که نمیکردی اگه نمی ترسیدی؟!
📌پول اصلا از ترس خوشش نمیاد و از هر دری ترس وارد بشه، از در دیگه پول خارج میشه!

Don’t worry about failure. You only have to be right Once!
👤Drew Houston
👈نگران شکست خوردن نباش. فقط یه بار باید حق با تو باشه!

The way to get started is to quit talking and begin doing!
👤Walt Disney
👈راه شروع اینه که دست از حرف زدن برداری و عمل کنی!

Quality means doing it right when no one is looking!
👤Henry Ford
👈کیفیت؛ یعنی درست انجام دادن کاری، وقتی هیچکس نگاه نمیکنه!

To handle yourself, use your head; to handle others, use your heart!
👤Eleanor Roosevelt
برای مدیریت خودت، از سرت استفاده کن و برای مدیریت دیگران؛ از دلت!

Your most unhappy customers are your greatest source of learning!
👤Bill Gates
👈ناراضی ترین مشتریان شما، بزرگ‌ترین منبع آموزشی شما هستند!

The road to success is always under construction!
👤Lily Tomlin
👈جاده منتهی به موفقیت، همیشه در دست ساخته!

If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude!
👤Maya Angelou
👈اگه یه چیزیو دوست نداری، عوضش کن. اگه نمیتونی عوضش کنی، نگرشتو عوض کن!

If you don't like how things are, change it! You're not a tree!
👤Jim Rohn
👈اگه اوضاع اطرافت رو دوست نداری، تغییرش بده! درخت که نیستی!

When you undervalue what you do, the world will undervalue who you are!
👤Oprah Winfrey
👈اگه کاری که میکنی رو دست کم بگیری، دنیا اونی که هستی رو دست کم میگیره!

I never dreamed about success, I worked for it!
👤Estée Lauder
👈من هرگز برای موفقیت رویاپردازی نکردم، بلکه براش کار کردم!

Your attitude, not your aptitude, will determine your altitude!
👤Zig Ziglar
👈طرز فکرت نه استعدادت، سطح تو رو تعیین میکنه!

The pessimist sees difficulty in every opportunity. The optimist sees the opportunity in every difficulty!
👤Winston Churchill
👈بدبین در هر فرصتی سختی رو میبینه و خوشبین در هر سختی، فرصت رو!

Success usually comes to those who are too busy to be looking for it!
👤Henry David Thoreau
👈موفقیت معمولا سراغ اونایی میاد که آنقدر مشغولن که وقت نمیکنن دنبالش بگردن!

When you love a person all fear disappears, and when you are afraid all love disappears!
👤Osho
👈وقتی تو عاشق یکی (همچنین شغلی، کاری،...) باشی‌؛ همه ترسها ناپدید میشن و وقتی ترس داشته باشی‌؛ همه عشقها ناپدید میشن!

⭕️امیر عباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️یلدا یعنی...

یلدا یعنی ولادت و تولد و زایش، چرا که فردای این شب؛ خورشید یا مهر یا میترای شکست ناپذیر دوباره زاده شده، روزها بلندتر می‌شوند و تابش نور ایزدی فزونی می‌یابد!

باد آسایش گیتی نزند بر دل ریش
صبح صادق ندمد تا شـب یلدا نرود
👤سعدی

یلدا یعنی پیروزی نور بر ظلمت و یعنی؛ پایان شب سیه و سختی ها هر چقدر هم که طولانی و طاقت فرسا باشند، سپیدی و آسانی است!

بر سر آنم که گر ز دست برآید
دست به کاری زنم که غصه سر آید
خلوت دل نیست جای صحبت اضداد
دیو چو بیرون رود فرشته درآید
صحبت حکام ظلمت شـب یلداست
نور ز خورشید جوی بو که برآید
👤حافظ

یلدا یعنی انس با ادبیات و موسیقی که مجالس به خواندن دیوان حافظ، مثنوی معنوی مولانا، شاهنامه فردوسی، بوستان و گلستان سعدی و... مزین گشته و با موسیقی شاد؛ مقدم آفتاب گرمی بخش تا طلوع آن گرامی داشته می شود!

یلدا یعنی برای مبارزه با بدی، پلیدی و سیاهی باید از خوبی، نیکی و سفیدی بهره برد!
Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.👤Martin Luther King, Jr
تاریکی نمی تونه تاریکی رو بیرون کنه؛ فقط نور می تونه! تنفر هم نمی تونه تنفر رو بیرون کنه؛ فقط عشق می تونه!☝️

یلدا یعنی شب فراوانی و تنعم که در آن مردم میوه ها و تنقلاتی را که به خاطر ترس و وحشت از آینده کم نور و تاریک! انبار کرده اند را روی دایره ریخته، با هم می خورند و ریشه این سخاوتمندی؛ امیدواری به فردای روشن تر و روزگاران پر نعمتی است که با کاشت هر دانه پس از گذراندن چله بزرگ (اول دی تا 10 بهمن) و چله کوچک (10 بهمن تا 20 اسفند) چند صد برابر آنرا در زیر نور مهربان خورشید برداشت می کنند!

...و بالاخره اینکه
یلدا یعنی سرمایه بزرگ اجتماعی که در آن اقوام و اعضای خانواده دور بزرگ خاندان جمع شده، به اصل و ریشه خود احترام گذاشته، دیدارها تازه، دلها شاد و عمرها پر برکت تر و طولانی تر می شود!

یلدا و تولد دوباره روشنی و امید در وجودتان مبارک🙏🌺

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️داستان مشاور هتل از ژاپن

قسمت اول...

گروه هتل های تاج هندوستان از آقای "ماسایی ایمای" از کشور ژاپن دعوت کرد که برای کارکنان خود یک کارگاه آموزشی برگزار کند. کارکنان خیلی مردد بودند چرا که: وضع کار و کسب هتل عالیه و این آقا هیچ تجربه عملی در صنعت هتل نداره، او دقیقا می خواد چی یاد ما بده؟

به هر حال، طبق برنامه، همه راس ساعت 9 صبح برای کارگاه در سالن کنفرانس جمع شدند...

آقای ماسایی به کارکنان معرفی شد- یه شخصیت نه چندان تاثیرگذار، و با یه انگلیسی ضعیف به طوریکه وقتی حرف می زد انگار داره جملات رو در ذهنش به ژاپنی فرمول بندی می کنه و بعد به یه انگلیسیِ دست و پا شکسته بر می گردونه.

🖐"صبح بخیر! اجازه بدید کار رو شروع کنیم. به من گفتند که این یه کارگاهه اما من نه کار و نه گاه می بینم. بزارید ببینیم کار کجا جریان داره. اجازه بدید از اتاق اول در طبقه اول شروع کنیم."

آقای ماسایی، با مدیریت ارشد هتل، شرکت کنندگان، گروه فیلم برداران، به صورت دسته جمعی از اتاق کنفرانس خارج شدند و به سوی مقصد حرکت کردند. اون اتاق اتفاقا اتاق خشک شویی هتل بود. آقای ماسایی وارد اتاق شد و کنار پنجره ایستاد و گفت: "منظره زیباییه"

کارکنان اینو می دونستند، اونا نیاز به دعوت از یه مشاور ژاپنی نداشتند که همینو بگه.

آقای ماسایی ادامه داد: "یه اتاق با چشم انداز به این قشنگی نباید به عنوان اتاق خشکشویی تلف بشه. ماشین خشک شویی رو به زیر زمین ببرید و این اتاق رو تبدیل به اتاق میهمان کنید."

آهاه! الان دیگه معلوم شد که هیچ کس تا حالا به این کار فکر نکرده بود!

مدیر: "بله، می تونیم این کار رو انجام بدیم."

آقای ماسایی: "خوب، اجازه بدید انجامش بدیم!"

مدیر: "بله قربان، در این خصوص یادداشتی بر می دارم و در گزارشی که از کارگاه آماده خواهد شد، قرار می دیم."

آقای ماسایی: "معذرت می خوام، اما این چیزی نیست که بخواهیم دربارش یادداشت برداریم، بیایید انجامش بدیم، همین الان!"

مدیر:"همین الان؟"

آقای ماسایی: "بله، درباره اتاق طبقه همکف یا زیرزمین تصمیمیتون رو بگیرید و چیزا رو از این اتاق همین الان جابجا کنید." و سپس پرسید: "این کار تنها به چند ساعت زمان نیاز داره، درسته؟"

مدیر: "بله"

آقای ماسایی: "اجازه بدید ما تا قبل از ظهر برگردیم همین جا، تا اون موقع این چیزا جابجا شدند و اتاق با فرش، موبلمان و ... آماده شده. و از امروز برای هر شب چند هزار (روپیه) با شارژ کردن مشتریاتون در میارید."

مدیر که هیچ انتخابی نداشت گفت : "بله آقا"

مقصد بعدی، آبدارخونه بود. گروه وارد شدند. دم ورودی، دو تا سینک بزرگ پر از بشقاب که باید شسته می شدند، بود. آقای ماسایی، جاکتشو در آورد و شروع به شستن ظرفها کرد.

مدیر که نمی دونست چی بگه و چکار کنه، گفت: "قربان.. لطفا... دارید چیکار می کنید؟"

آقای ماسایی: "چرا؟ مشکل چیه؟ دارم بشقابا رو می شورم."

مدیر: "اما قربان، اینجا کارکنانی هستند که این کار رو انجام بدن"

آقای ماسایی شستن رو ادامه داد و گفت:" فکر می کنم سینک برای شستن بشقاباست، پایه هایی که اینجاست برای نگهداشتن بشقابا.و بشقابا باید برن توی این پایه ها."

همه مقامات هتل متعجب شدند، آیا اونا به یه مشاور نیاز داشتند که اینو بهشون بگه؟

بعد از تموم کردن کار شستن، آقای ماسایی پرسید: "چند تا بشقاب دارید؟"

مدیر: "خیلی زیاد، به حدی که هیچ وقت کم و کسر نمیاریم."

⭕️سانجانا هاتِتُوا
امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
ادامه در قسمت دوم👇👇👇
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️داستان مشاور هتل از ژاپن

قسمت دوم...

⭕️آقای ماسایی گفت: " ما یه کلمه در زبان ژاپنی داریم می گیم: مودا (Muda)، مودا یعنی تاخیر، مودا یعنی هزینه بی مورد. یه درسی که باید آموخت اینه که از هر دوتاش پرهیز کنیم. اگه تعداد زیادی بشقاب داشته باشید، در تمیز کردنشون تاخیر ایجاد می شه. قدم اول برای اصلاح اینه که همه بشقابای زیادی رو جمع کنیم."

مدیر: " بله، ما همینو در گزارش منعکس می کنیم."

آقای ماسایی: "نه، تلف کردن وقت ما با نوشتن گزارش، مجددا یه نمونه از موداست. ما باید همین الان بشقابای اضافی رو در یه جعبه بسته بندی کنیم و برای جاهایی از هتل که نیاز به اونا هست بفرستیم. در طول کارگاه آموزشی، مودا های مخفی رو پیدا خواهیم کرد."

سپس در هر نقطه و جلسه ای، کارکنان مشتاقانه منتظر بودند موداها رو پیدا کنند و بیاموزند که چگونه از آن اجتناب کنند.
و در روز آخر، آقای ماسایی یه داستان گفت.

👈" یه ژاپنی و یه آمریکایی، که هر دو عاشق شکار بودند، در یه جنگل به هم برخوردند. آنها به عمق جنگل وارد شدند و یه مرتبه متوجه شدند که گلوله هاشون تموم شده. در همین حین، اونا صدای غرش شیر رو شنیدند. هر دو شروع به دویدن کردند. اما ژاپنیه یه لحظه ایستاد تا کفشای ورزشی خودشو بپوشه.

آمریکاییه گفت: داری چکار می کنی؟ ما باید اول خودمونو به ماشین برسونیم.

ژاپنیه گفت: نه، من فقط باید مطمئن بشم که از تو جلو می زنم."

(همه شرکت کنندگانی که جذب شنیدن داستان شده بودند، ناگهان متوجه شدند بعد از اینکه شیر اولین قربانی خودشو بگیره، دیگه توقف می کنه و اون یکی دیگه رو تعقیب نمی کنه.)

⭕️👈در پایان آقای ماسایی این گونه نتیجه گیری کرد: "درس اینه، رقابت در دنیای امروز خیلی شدید و بی رحمه، به همین خاطره که جلو بودن از یکی دیگه ولو با چند قدم، مهمه. و شما چنین کشور پهناور و پر از موهبت های طبیعی دارید. اگر به یاد داشته باشید که هزینه های تولیدتون رو کاهش بدید، وهمیشه بهترین کیفیت رو ارائه کنید، در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان شما چندین مایل جلوتر خواهید بود."☝️👌

"Be the change that you wish to see in the world!"👤Mahatama Gandhi
همان تغییری باش که آرزو می کنی آنرا در جهان ببینی!

⭕️سانجانا هاتِتُوا
امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
📋امروز؛ اولین صفحه نانوشته ی یه کتاب ٣۶۵ صفحه ای است...
سعی کنیم یه چیز خوب بنویسیم! ☝️
👤بردپیلسی

☕️آغاز سال ٢٠٢٣ بر شما و خانواده گرامیتان مبارک باد💐

@ThinkThenMove
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️شما نمی توانید شرکت های عالی را بدون آدمهای عالی بسازید!

👤پیتر کاربنارا؛ نویسنده مطرح بیزینس ویک، فورچون و مانی می نویسد:
"طی سالیان گذشته، تعدادی شرکت در گستره وسیعی از صنایع - از هواپیمایی گرفته تا فولاد، کامپیوتر و هتل - از خود پرسیده اند که چه چیزی برندگان آنها را از بازندگانشان، و استخدام های خوب را از بد متمایز می کند و همه به یک پاسخ رسیده اند:
What people know is less important than who they are!
💢آنچه آدمها می دانند کم اهمیت تر است از اینکه آنها چه کسی هستند!☝️

آنها معتقدند استخدام؛ موضوع پیدا کردن آدمهای دارای تجربیات درست نیست، بلکه موضوع پیدا کردن آدمهای با نگرش درست می باشد. این شرکت ها آدمها را با معیار "نگرش، ذهنیت و رویکرد درست" استخدام کرده و سپس به آنها مهارت ها را می آموزند!"
📌آنها در حقیقت اصل خدایی "تزکیه مقدم بر تعلیم است" را رعایت می کنند!

همچنین 👤هِرب کِلِهِر؛ موسس و مدیر ارشد اجرایی سابق خطوط هواپیمایی جنوب غرب آمریکا می گوید:

You don't hire for skills, You hire for attitude!
You can always teach skills !
"شما آدمها را نه به خاطر مهارت ها، بلکه به خاطر نگرش و طرز فکر شان استخدام می کنید! (چراکه) همیشه می توانید مهارت ها را به آنها بیاموزید."

📌وقتی آدمها رو استخدام می کنم، برایم نگرش و طرز فکر عالی آنها مهم است، نه مدرک MBA و یا PhD شان! 👤رابرت کوک؛ ثروتمندترین مرد مالزی

جالب اینجاست که 👤خانم پرفسور کرول دوِک؛ استاد دانشگاه استنفورد که تمامی مطالعات خود را به موضوع رابطه "نگرش" و "کارایی" اختصاص داده به این نتیجه می رسد که "نگرش، رویکرد و ذهنیت" درست در مقایسه با "هوش و IQ" پیش بینی کننده بهتری برای موفقیت یک فرد است!☝️

👤وارن بافت هم وقتی تاکید می کند برای استخدام یا شراکت سه معیار درستکاری، هوش و انرژی را در نظر داشته باشید و تاکید می کند اگر طرف شما اولین ویژگی را نداشته باشد، با دو تای بعدی شما را نابود خواهد کرد، دقیقا دغدغه نگرش و طرز فکر را دارد!
او هم به خوبی می داند:
چو علم آموختی از حرص آنگه ترس کاندر شب
چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا !
👤سنایی، دیوان اشعار

و می داند کارمند، مدیر یا شریکی که با هوش و توان خستگی ناپذیر وارد همکاری شده اما نگرش او این است که باید طی یک سال بار صد ساله را بست، یا معتقد است کار مال آدم نیست، یا به محض برخورد با اولین مانع تسلیم می شود، یا معتقد است همه سرمایه دارها حریص و دزد هستند، یا...به محض رسیدن به پول و یا دلسرد شدن از کسب پول، همه چیز را فراموش کرده و دیگر هیچ تعهدی به کارفرما و شریک خود ندارد و هر کاری می تواند علیه شرکت انجام دهد!

👈بنابراین وقتی
👤ادیسون؛ مالک 1093 حق اختراع که اولین لامپ را بعد از ده هزار بار شکست روشن کرد، می گفت:
"Invention is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration." Edison
"اختراع؛ یک درصد الهام است و نود و نه درصد عرق ریختن"!👌

و یا 👤مایکل جردن؛ اسطوره بسکتبال می گفت:
I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed." Michael Jordan
"بیش از 9000 شوتم به خطا رفت، تقریبا 300 بازی را باختم، 26 بار منتخب زدن شوت نهایی شدم و خطا کردم. من بارها و بارها در زندگیم شکست خورده ام و به همین خاطر است که پیروز شدم"!✌️

...اگر دارای نگرش درستی نبودند، هرگز هوش سرشار و توان جسمی فوق العاده؛ آنها را در تاریخ ماندگار نمی کرد!

🎯سخن آخر اینکه وقت آن رسیده که رویکرد شرکت ها در جذب منابع انسانی از لحاظ کردن صِرف IQ و تخصص و سابقه کار به سوی سلامت نفس و دارا بودن نگرش و طرز فکر درست چرخش کند چرا که مهارت ها آموختنی هستند! و البته یکی از لوازم موفقیت شرکت ها در جمع کردن آدمهای عالی، داشتن مدیران عالی با طرز فکر و نگرش عالی می باشد!☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
Forwarded from اندیشه و حرکت
⭕️متقلبان خُرد یا متقلبان کلان؟ کدام مخرب ترند!؟

دَن آریلی؛ دانشمند اقتصاد رفتاری دانشگاه دوک، در ابتدای سال 2002 یک آزمون برگزار کرد به نام "آزمایش های ماتریسی" که در آن بیش از 40,000 نفر شرکت کردند.
به شرکت‌کنندگان 20 سوال ریاضی داده شد. هر کدام از سوال ها؛ ماتریسی از اعداد بود که افراد باید اعدادی که جمع آنها مساوی 10 میشد را انتخاب و دور آنها خط می‌کشیدند.

مسلما این یک عملیات ساده ای بود که همه افراد می‌توانستند به همه سوالات پاسخ دهند، اما به آنها فرصت کافی داده نشده بود! قرار به این ترتیب بود که شرکت کنندگان بعد از 5 دقیقه مداد خود را زمین گذاشته، تعداد پاسخ های صحیح خود را شمرده و روی کاغذ دیگری بنویسند (اظهار کنند) و سپس برگه‌ی آزمون خود را در دستگاه کاغذ خردکن قرار دهند و به ازای هر پاسخ صحیح (اظهار شده)، یک دلار دریافت کنند.
چیزی که آنها نمی‌دانستند این بود که دستگاه بعد از گرفتن کاغذ، آنها را به طور کامل خرد نمی‌کند و قسمت اصلی کاغذ سالم باقی می‌ماند!

نتایج آزمون:

• On average, people solved four problems but reported solving six.
• Nearly 70% cheated.
• Only 20 out of the 40,000 were “big cheaters”, people who claimed to have solved all 20 problems. They cost the experiment $400.
• We also found more than 28,000 “little cheaters” who cost the experiment $50,000!

👈افرادی که به طور متوسط به 4 سوال پاسخ صحیح داده بودند، 6 سوال صحیح را گزارش (اظهار) کرده‌ بودند.
👈حدود 70% افراد تقلب کردند.
👈از میان 40,000 شرکت‌کننده، 20 تقلبکار بزرگ وجود داشت که گفته بودند به تمام 20 سوال پاسخ درست داده‌اند و در واقع 400 دلار تقلب کردند.
👈28,000 تقلبکار کوچک وجود داشت که 50,000 دلار دزدی کردند!

🔳✔️به نظر می رسد این آزمایش، انعکاس تقریبا درستی از دنیای واقعی ماست؛ همانگونه که دکتر آریلی نتیجه می گیرد:
🔴متقلبان بزرگ؛ تعدادشان کم و اثر تخریبی آنها روی یک اقتصاد؛ کم و در نقطه مقابل؛ متقلبان کوچک، تعدادشان زیاد و اثر تخریبی آنها روی اقتصاد وحشتناک زیاد است!

🎞"در همین رابطه؛ فیلم مستند
(Dis)Honesty: The Truth About Lies
کاری از خانم یِل مِلامند است که با الهام از اندیشه های دَن آریلی؛ در صدد کشف حقایق پیچیده و مخفی پشت دروغ ها می باشد."

در تایید یافته دکتر آریلی؛ دارِن هاردی؛ نویسنده سرشناس در زمینه های موفقیت و کار آفرینی کتابی دارد به نام "اثر مرکب" که لب پیام کتاب این است:
👈به دست آوردن پاداش های بزرگ از طریق مجموعه ای از انتخاب های کوچک و هوشمندانه است. یعنی شما با قدم هایی کوچک که خیلی به چشم نمی آیند، به نتایج بزرگی دست پیدا کنید. این اصل کلی مبتنی بر فرمول ذیل است:
انتخاب های کوچک و هوشمندانه + پایداری و ثبات قدم + زمان = ایجاد تفاوت های بنیادین☝️
مثال خواندنی اثر مرکب را در سکه جادویی می توانیم مشاهده کنیم. اگر بین ۳ میلیون دلار پول نقد یا ۱ سکه ۱ سنتی که در ۳۱ روز آینده هر روز ارزشش دو برابر شود، حق انتخاب بگذاریم، فکر می کنم اکثر مردم همان ۳ میلیون دلار نقد را انتخاب کنند! اما در واقع پیشنهاد دوم بهتر است. در روز پنجم انتخاب اول هنوز همان ۳ میلیون دلار است و انتخاب دوم تنها ۱۶ سنت! در روز بیستم انتخاب اول همان ۳ میلیون دلار است و انتخاب دوم ۵۲۳۴ دلار! اما جادوی اثر مرکب آنجاست که در روز سی و یکم انتخاب اول هنوز همان ۳ میلیون دلار مانده است و انتخاب دوم ۱۰٫۷۳۴٫۱۸۰ دلار می شود یعنی بیش از سه برابر انتخاب اول!
این است جادوی "اثر مرکب"! گرچه مسیر دوم زمان بر تر است و پایداری می خواهد اما نتیجه اش به ثروت و موفقیت بیشتری منتهی می شود!👌

🎯به نظر می رسد دروغ ها، تقلب ها، اختلاس ها و دزدی های خُرد و ناچیز هم از همین اصل"اثر مرکب" پیروی کرده که اثر تخریبی آنها به مراتب شدید تر از دروغ ها، تقلب ها و اختلاس ها و دزدی های کلان و بزرگ می شود!☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
روز تولد یعنی:
👈تنها روز زندگیتون که وقتی گریه کردید، مادرتان لبخند زد!❤️

👤دکتر عبدالکلام

روز میلاد حضرت فاطمه (س)؛
روز مادر و روز زن مبارک🙏🌹
⭕️بیخیال دکمه های قرمز شویم!☝️

طی آزمایشی کبوتر ها در دو قفس قرار داده شدند که در هر یک از قفس ها یک دکمه سبز و یک دکمه قرمز تعبیه شده بود.
👈در یک قفس، اگر کبوترها به دکمه سبز نوک می زدند، از آن فورا دانه بیرون می آمد در حالی که در قفس دیگر، دکمه سبز گاه گاهی شانسی دانه می داد و این کار نیاز به تلاش و استقامت داشت. البته دکمه قرمز در هر دو قفس هیچ چیزی نمی داد که هر دو دسته کبوتر ها خیلی سریع از روی تجربه آموختند باید بی خیال دکمه قرمز شده و اینکه چگونه باید دانه را با نوک زدن به دکمه سبز بدست آورند!
✔️مشکل زمانی آغاز شد که کبوتر های قفسی که در آن با نوک زدن به دکمه سبز به راحتی دانه بدست می آوردند را به قفس دیگر منتقل کردند. این کبوترها نتوانستند با محیط و شرایط جدید خود را تطبیق بدهند و با ناکامی مواجه شدند. آنها به هر چیز که می دیدند نوک می زدند و سر خود را وحشیانه به قفس می کوبیدند!

🔳🎯در این مطالعه دو درس ارزشمند وجود دارد:
1️⃣ کبوترها خیلی سریع از روی تجربه آموختند که نباید وقت خود را تلف دکمه قرمز کنند چرا که این کار بیهوده و بی نتیجه است!
تعداد زیادی از مردم روی این کره خاکی هستند که می توانند بسیار خوشحالتر ، راحت تر و آرام تر زندگی کنند به شرطی که بی خیال فشار وارد کردن روی دکمه های قرمز (مثل باورها، عادات و روابط نادرست کهنه و رسوخ کرده) در زندگی خود بشوند! دکمه هایی که نه تنها هیچ از آنها در نمی آید که وقت و انرژی زیادی را از انسان تلف کرده و موجب درجازدگی و گاهی سقوط می گردند!☝️

2️⃣ کبوترهایی که عادت کردند دانه راحت بدست آورند، کبوترهای تنبل و لوس شدند چرا که در ذهن خود یک مستمری، حقوق ثابت، آب باریکه،... جا افتاد و این ذهنیت در شرایط جدید کار دست آنها داد و آنها نتوانستند با محیط جدید دست و پنجه نرم کنند. آنها در صورتی نجات می یافتند که سخت تر کار می کردند!
برخی آدمها داستانشان مشابه همین کبوترهاست! آنها در مواجهه با شرایط جدید که نیازمند استقامت، سماجت ، پایداری و خلاقیت می باشد نمی توانند دوام بیاورند!☝️

👈بخشی از عقلانیت و مسئولیت پذیری این است که از تجربه بیاموزیم قدردان فواید سرسختی و استقامت در جایی که لازم و منطقی است بوده و حکمت اجتناب از کارها و الگو های رفتاری بیهوده، بی فایده، مضر و مخرب را بپذیریم!👌

⭕️✍️مایکل جوزفسون
⭕️✍️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove
👈بیشتر نگران شخصیت خود باشید تا آوازه تان زیرا؛
شخصیت شما همان چیزیست که واقعا هستید،
حال آنکه آوازه تان فقط چیزیست که دیگران فکر می کنند شما هستید!☝️
👤جان وودن؛ بازیگر و مربی بسکتبال
2024/09/28 02:15:20
Back to Top
HTML Embed Code: