Telegram Web Link
مساله تعارض منافع میان امپراطوری مالی و ریاست جمهوری دانالد ترامپ☝️

در تاریخ آمریکا ترامپ ثروتمندترین فردی است که تا بحال به مقام ریاست جمهوری و فرماندهی کل قوای قدرتمند ترین ارتش دنیا رسیده است. درحالی که همه چیز در انتقال قدرت به تیم جدید ریاست جمهوری ایالات متحده به آرامی در حال انجام است، اما یک چیز این آرامش را برای برنده انتخابات متلاطم می کند و آن هم مساله تعارض منافع مالی شرکت های او و جایگاه ریاست جمهوریش می باشد.

⭕️برای درک بهتر موضوع تعارض منافع؛ خوب است به یک واقعیت تاریخی اشاره کنیم:

👉John F. Kennedy bought 1200 Cuban cigars just hours before signing the embargo against Cuba!☝️

👈جان اف کنِدی؛ 35 امین رئیس جمهور آمریکا، تنها چند ساعت قبل از امضای تحریم کوبا، اقدام به خرید 1200 سیگار برگ کوبایی کرد!☝️حال فکر کنید اگر چنین شخصی منافع مالی و اقتصادی در کوبا داشت، آیا تا قبل از خارج کردن تمامی آنها از این اقتصاد، آنرا تحریم می کرد؟

از یک طرف؛ آقای ترامپ را در نظر بگیرید که مالک بیش از 100 هتل مجلل در آمریکا، کانادا، پاناما، بالی اندونزی، پونای هند، باکوی آذربایجان، استانبول ترکیه لندن، (و به زودی در فرانکفورت، پاریس، آمستردام)، و یک ریسورت گلف در اسکاتلند است. علاوه بر آن ترامپ با اتخاذ استراتژی نوین توسعه کار و کسب خود یعنی فروش برند و گواهی های "سازمان ترامپ" (که جدیدترین آنها معروف است به سایون Scion) به گستره وسیعی از شرکت های متقاضی در سراسر جهان، دارای یک امپراطوری مالی و منافع رو به افزایش است. گذشته از همه، وی به برخی از بانک های بزرگ مانند دویچه بانک عددی ده رقمی بدهکار است!

💢"نشریه معتبر فوربس، دارایی خالص دانالد ترامپ در سال 2016 را 3.7 میلیارد دلار تخمین می زند."
💢"ترامپ مالک حدود 500 شرکت است که اکثر آنها فعال می باشند. طبق گزارش واشنگتن پست، 111 تا از این شرکت ها در 18 کشور می باشند! "

از طرف دیگر قرار است او به عنوان رئیس جمهور قدرتمند ترین اقتصاد دنیا مناسبات سیاسی و تجاری این بازار با سایر بازارهای جهانی را تعیین کند!

♨️آیا تا چه اندازه تصمیمات آقای رئیس جمهور بی ربط به حفظ و یا توسعه کار و کسب او در بازار داخلی و جهانی خواهد بود؟ آیا تا چه اندازه احتمال دارد اقتصادهای میزبان املاک ترامپ از وی امتیاز نگیرند؟ آیا در صورت تمرد آنها و عدم رعایت مصالح آمریکا، رئیس جمهورِ ذینفع می تواند به اقدامات قاطعانه تنبیهی نظیر تحریم دست بزند؟ آیا طبیعی نیست که رئیس جمهور منتخبِ میلیاردر که از سالها قبل اقدام به ساختن دو برج بزرگ در استانبول کرده و کار و کسب در ترکیه را بسیار سودمند می داند برای حفظ سرمایه گذاری و رونق بیشتر،موضوع داعش را موضوع درجه یک و از اولویت های خود معرفی نماید؟

👈" در دیدار اخیر نخست وزیر ژاپن با آقای ترامپ عکسی منتشر شده که در آن، دختر رئیس جمهور منتخب یعنی ایوانکا ترامپ همراه این دو مقام سیاسی مطرح جهان دیده می شود. تصور کنید ایوانکا به عنوان یکی از مدیران ارشد اجرایی امپراطوری مالی پدر که مسئول نظارت بر پروژه های زمین و ساختمان شرکت می باشد، می تواند به راحتی با شرکت های مطرح ژاپنی وارد مذاکره گردد. به طور کلی بدیهی است هر گونه ارتباط با هر یک از اعضای خانواده ترامپ به معنی میلیون ها دلار ثروت می باشد!"

⭕️راه حل👇

راهکارقانونی برای رفع این مشکل، نقد کردن و انتقال اموال ترامپ به یک صندوقِ ناپیدا یا Blind Fund و اداره آن توسط افرادی متخصص اما ناشناس و تایید شده توسط دفتر امور اخلاقی دولت می باشد. همچنین این افراد به شکل مستقیم دارای ارتباط با مالک (ترامپ) نبوده و در پایان سال مالی گزارشی از میزان دارایی ها و سود و زیان برای وی ارائه کنند. به عبارت دیگر،مالک صندوق از وضعیت پرتفوی خود بی خبر است و نمی داند که اموال وی در کجا و چگونه اداره می شود.

🔵"وجه تسمیه صندوق ناپیدا به جهت ناپیدا بودن پرتفو و مدیران آن از دید مالک می باشد."

اما ترامپ با همان غرور دیرینه خود که در روز بیست و سوم ژانویه 2016 گفته بود:
"من می توانم وسط خیابان پنجم نیویورک بایستم و به یکی 🔫 شلیک کنم، بدون اینکه از شمار رای دهندگانم کم شود!"☝️تا بحال به راهکار نقد شدن اموال و اداره این صندوق توسط افراد غریبه تن در نداده و تاکید دارد که سه فرزند او سبد دارایی هایش را مدیریت کنند! به عبارت دیگر ترامپ با جابجایی پول از یک جیب خود به جیب دیگرش این موضوع را حل شده می داند و این کار او نه تنها موضوع تعارض منافع را حل نکرده، بلکه به گمانه زنی ها و سوء ظن ها درباره مساله تعارض منافع شرکت ها و کار و کسب وی و مقام ریاست جمهوریش دامن می زند!

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️خلاء وجود موسسات تخصصی حقوقی - مالی و حقوقدان های مالی دان بین المللی!

بازارهای توسعه یافته مالی؛ ابتدا به لحاظ نظام و چارچوب حقوقی و مقرراتی توسعه یافته اند!
👈تا 6 سال پیش فکر می کردم مدیرعامل یک بانک سرمایه گذاری و یا به اصطلاح رایج تامین سرمایه؛ باید دکترای مالی، حسابداری و یا CFA باشد، اما با دیدن فارغ التحصیلان رشته حقوق از دانشگاه های مطرح جهان در جایگاه مدیرعاملی مطرح ترین بانک های سرمایه گذاری مالزی، نظرم تغییر کرد! وقتی دلیل آنرا جویا شدم پاسخ های قانع کننده ای شنیدم. "بدلیل اینکه بازار مالی ما به شدت تحت حکومت قانون بوده و بهترین فرد برای هدایت یک مجموعه تخصصی بانکداری سرمایه گذاری؛ یک حقوقدانِ دارای تجربه در بازار مالی است نه یک مالی دانی که چند واحد حقوق خوانده باشد! در بازار مالی توسعه یافته؛ تنظیم قراردادها، امیدنامه ها و ...یعنی همه چیز و کوچکترین اشتباه در مذاکرات فنی و بکارگیری کلمات و اصطلاحات در قراردادها؛ گاهی به معنی محکومیت در دادگاه ها و پرداخت میلیون ها دلار خسارت است!"

بله، سرمایه گذاران بین المللی، تمامی اتکا و اعتمادشان به قانون، قرارداد و حق توسل به دادگاه های صالحه و معتبر می باشد که در این میان نقش موسسات تخصصی حقوقی-مالی و حقوقدانان مالی دان بسیار پررنگ می شود.☝️

🔲بنابراین؛ یکی از ابتدایی ترین و در عین حال مهمترین پیش نیازهای ورود سرمایه های بین المللی به بازار ایران؛ وجود موسسات حقوقی – مالی و حضور وکلای آشنا به بازارهای مالی بین المللی است که توانایی ارتباط کلامی مستقیم و بدون مترجم و نگارش متون قراردادها را داشته باشند!
👈به عنوان مثال وقتی یک متقاضی عرضه اوراق قرضه و یا عرضه اولیه وارد بازار سنگاپور می شود، لاجرم با شرکت های حقوقی-مالی طرف می شود که دارای 300 وکیل باتجربه در بازارهای مالی جهانی می باشند! اتفاقا یکی از مراحل مهم قبل از تصمیم گیری سرمایه گذاران؛ مطالعه حقوقی تطبیقی میان بازار ناشر و هدف است!☝️

🎯حال سوال این است آیا در خلاء وجود موسسات تخصصی حقوقی - مالی و حقوقدان های مالی دان بین المللی و در عین حال مسلط به فضای بازار داخلی، می توان انتظار داشتن بازاری توسعه یافته و انجام تامین مالی موفق از بازارهای بین المللی داشت؟

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️4 پیشنهاد به وزیر اقتصاد دولت دوازدهم؛ برای بهبود اوضاع تامین مالی بین المللی

پیروزی قاطع دولت "تدبیر و امید" و ادامه فعالیت های آن با دولت "آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت" برای ایران در سراسر دنیا که مملو از ایران هراسی می باشد، یک فرصت جدید و مغتنم می باشد.
بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی با خارج شدن از فضای شک، تردید، ابهام و امید بستن به شرایط جدید که قرار است مانند چند سال گذشته همراه با اعتدال و عقلانیت باشد، از هم اکنون با حساب باز کردن روی حرف ها، شعارها، موضع گیری ها و سیاست های دولت دوازدهم، برای ورود عملی و سرمایه گذاری های 3 تا 4 ساله خیز بر می دارند!
بازار ایران که مدت هاست از صحنه تامین مالی بین المللی و بهره مندی از بازارهای مالی جهانی غایب و بی بهره است، حالا می تواند با داشتن یک عزم، برنامه و راهبرد مدوّن و کارشناسی شده؛ حداکثر بهره را از فضای جدید ببرد.👌

📌از اینکه وزارت اقتصاد متصدی بازار مالی ایران می باشد، 4 پیشنهاد برای وزیر محترم اقتصاد دولت دوازدهم به شرح ذیل تقدیم می شود:

1⃣سند راهبردی و سیاست های حمایتی دولت برای تامین مالی بین المللی و تشویق سرمایه گذاران جهانی تدوین و به زبان های خارجی در سایت این وزارت خانه و نهادهای ناظر بازار مالی ایران در اختیار عموم قرار گیرد.
✔️بهتر است در تدوین و نظارت بر حسن اجرای این سند، نمایندگان بخش خصوصی از بانک های خصوصی، تامین سرمایه ها، کارگزاری ها، و صندوق های سرمایه گذاری وارد مشارکت فعال گردند.

2⃣در مراکز مهم مالی جهانی مانند لندن، هنگ کنگ و یا سنگاپور مراکز تخصصی ترویج، تشویق، و جذب سرمایه گذاری خارجی ایجاد کرده و امکان بهره مندی همه نهادهای مالی ایران از این مراکز را فراهم آورد.
✔️بهتر است در این راستا از تجربه، دانش و ارتباطات نیروهای متخصص خارجی بهره برده شود.

3⃣در راستای شفافیت و مبارزه با فساد و رانت اطلاعاتی، وزیر محترم اقتصاد قبل از انجام سفرهای خارجی و شرکت در مجامع (مجمع جهانی اقتصاد، مجمع جهانی جاده نوین ابریشم، کارگروه ها با صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و...) و سمینارهای بین المللی که مرتبط با امور تامین مالی است، بخش خصوصی را مطلع کرده و در نشست های تخصصی با نمایندگان آن به بحث، تبادل نظر و طوفان فکری بپردازد.
✔️بهتر است یک پلتفرم و نقطه تماس و محل ویژه برای این نشست ها در وزارت اقتصاد ایجاد گردد.
✔️بهتر است این نمایندگان را در سفر همراه خود داشته باشد و حتی الامکان؛ نشست ها به صورت زنده پخش یا گزارش شود و پس از انجام سفر، گزارش کامل مکتوب شامل ارتباطات ایجاد شده، راه کارها، امکانات و نتایج در اختیار ذینفعان بازار قرار گیرد.

4⃣موازی کاری و رقابت منفی میان نهادهای نظارتی بازار مالی را مرتفع و از سنگ اندازی های قانونی که مانع رشد تامین مالی بازار سرمایه ای می گردد، جلوگیری نماید.
✔️بهتر است در این راستا، کارگروه های فنی شامل مقامات این نهادها و نمایندگان بازار تشکیل گردد.

🎯سخن آخر اینکه؛ پیشنهادهای فوق به جهت ناشناخته بودن بازار مالی ایران در نگاه سرمایه گذاران بین المللی و اعتماد آنها به دولت ارائه گردید. اما این نباید به معنی تجویز گسترش تصدی گری،مداخله و حساسیت نهادهای ناظر نسبت به فعالیت های تامین مالی توسط بخش خصوصی باشد.☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️تحلیل SWOT انتشار اوراق صکوک داخلی و بین المللی

👈بانک محور بودن ایران و اکثر بازارهای OIC و سخت بودن رقابت با تامین مالی بانکی
✔️از 2.2 تریلیون دلار دارایی های تحت مدیریت مالی اسلامی جهانی؛ 73% مربوط به بانکداری اسلامی و 17% مربوط به صکوک و مابقی مربوط به بیمه و مدیریت ثروت است. و البته سهم صکوک از کل بازار مالی ایران حدود 1% است!

👈نبود بازار ثانویه عمیق
✔️عدم امکان نقد شوندگی این اوراق و چالش مدیریت نقدینگی

👈گرانتر و پیچیده تر بودن پروسه انتشار
✔️ از مهمترین عوامل این گرانی موضوع مالیات مضاعف است که حاصل انتقال عنوان مالکیت دارایی های پایه به سرمایه گذاران است. دولت ها برای فراهم کردن فضای رقابت صکوک با اوراق قرضه متعارف، برای ناشران و سرمایه گذاران معافیت مالیاتی فراهم می کنند.
در حال حاضر تقریبا هیچ صکوک Asset Backed در بازارهای بین المللی منتشر نمی شود و آنچه هست، صکوک
Asset Based
است که در آن دولت ناشر هیچ انتقال مالکیتی به سرمایه گذاران انجام نمی دهد چرا که یک بند مهم در امیدنامه می آید که دولت؛ سرمایه گذاران صکوک را هم ردیف سایر طلبکاران قرار می دهد که معروف است به:
Pari-Passu Clause
و دولت هایی که به شکل گسترده ای در بازارهای مالی جهانی فعال و داد و ستد دارند، از این بند به خوبی بهره برداری می کنند.
✔️همچنین به جهت اینکه صکوک اوراق قرضه و IOU نیست، برای هر موضوع انتشار یک ساختار ارائه می کند (شفافیت بیشتر) که خود یک قوت و فرصت است.

👈دولتی و نیمه دولتی بودن عمده بازار صکوک و عدم ضمانت دولت برای شرکت های خصوصی به خصوص در انتشار اوراق بین المللی
✔️سرمایه گذاران بین المللی ترجیح می دهند از شرکت های خصوصی ایرانی علاقمند به انتشار صکوک بین المللی تضمین های لازم را اخذ نمایند که تضمین های دولتی بهترین هستند.
✔️در حال حاضر شرکت های خصوصی می توانند با تاسیس و راه اندازی صندوق های ضمانت خصوصی، با طرف های خصوصی سرمایه گذار خارجی خود وارد مذاکره شوند.

👈اختلافات زیرساختی حقوقی
✔️نظام حقوقی حاکم بر بازار ایران؛ مدنی و نظام حقوق عمومی حاکم بر بازار عمده بازارهای سرمایه گذاران؛ حقوق عمومی است. به عنوان مثال؛ SPV به عنوان شخص حقوقی مستقل تحت قانون Trust در نظام حقوق عمومی حافظ بلامنازع منافع سرمایه گذاران است.
✔️ بنابراین؛ هر انتشار بین المللی صکوک نیازمند به کارگروه های تخصصی برای مشخص کردن موارد اختلاف و راه حل های برطرف ساختن آنها خواهد بود.

👈عدم امکان تبدیل پذیری ریال ایران و ارزهای متداول بین المللی
✔️در سال 2015، تا 86% از انتشار صکوک جهانی با واحد ارزی کشورهای ناشر بوده در حالی که در سال 2016 این میزان به 56% کاهش پیدا کرده و به عبارت دیگر؛ عمده انتشارها بین المللی بوده است.
✔️55% صکوک جهان به دلار آمریکا و 35% به رینگت مالزی و مابقی؛ سهم سایر ارزها نظیر ریال عربستان و درهم امارات و ...بوده است. علاوه بر همه، با اخباری که از بانک مرکزی آمریکا مبنی بر افزایش نرخ بهره تا 3.5% می رسد، سایر ارزها از رونق می افتند! به لحاظ فنی و عملیاتی؛ راهکارهایی برای غلبه بر این چالش وجود دارد که خارج از این نوشتار است.

👈اختلاف فقه شیعه و سنی و عدم تمایل سرمایه گذاری کشورهای عضو OIC برای سرمایه گذاری در صکوک ایران
✔️اختلافات فقهی در انگشت شماری از عقود مانند بیع الدین و بیع العینه است و در عمده حوزه ها اشتراک برقرار است.
✔️پیش نیاز موفقیت در انتشار صکوک در بازارهای جهانی، سرمایه گذاری شرکت ها و دولت های اسلامی نیست چرا که صکوک بر عکس اوراق قرضه هم برای مسلمانان است و هم غیر مسلمانان! به عنوان مثال، در حال حاضر عمده سرمایه گذاران در صکوک جهانی غربی ها هستند و در بازار بانکداری اسلامی مالزی، مشتریان چینی دارای سهم بیشتری نسبت به مسلمانان هستند!

👈عدم حضور موسسات رتبه بندی و نبود رتبه بندی برای شرکت های ایرانی
✔️فعلا تا سه موسسه بزرگ بین المللی وارد ایران شوند، نهاد ناظر می تواند مانند مالزی به تاسیس موسسات رتبه بندی داخلی بپردازد و رتبه بندی صکوک ریال را در انحصار آنها قرار دهد و موسسات بین المللی را به منطقه آزاد مالی ایران (در صورت راه اندازی) برای رتبه بندی صکوک ارزی بین المللی ایرانی هدایت کند.

👈نبود گزارش های حسابداری و حسابرسی منطبق با استانداردهای بین المللی

👈انتشار صکوک CoCo، خزانه، SRI، وکالت و مزارعه

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

🔳چهارشنبه 30 فروردین 96 به عنوان پنلیست در اجلاس بین المللی بازار سرمایه اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار شرکت کردم و در خصوص موضوع فوق؛ مهمترین موارد ضعف ها، تهدیدها و در دل آنها قوت ها و فرصت ها (به شرح بالا) را برای شرکت کنندگان داخلی و خارجی ارائه نمودم.

http://uupload.ir/files/c0ma_img_20171027_101811.jpg
⭕️4 مانع بر سر راه بهره مندی از بازارهای مالی بین المللی

1⃣پولشویی: موسسه بازل یک ماه پس از تصمیم گروه ویژه اقدام مالی در زمینه پولشویی (FATF) در خصوص تعلیق عضویت ایران و شناختن آن در کنار کره شمالی به عنوان خطرناکترین کشورها به لحاظ قوانین مالی و پولشویی و حمایت از تروریسم (با تعریفی که غربی ها از آن دارند)؛ در آخرین گزارش خود در ماه ژوئن 2016 ایران را از میان 149 کشور، در بالاترین رتبه پولشویی قرار داده است که موجب ایجاد دودلی و نگرانی در شرکت های بین المللی برای برقراری ارتباطات تجاری-مالی گشته است. FATF قرار است تا ماه ژوئن امسال یعنی تا سه ماه دیگر مجددا درباره ایران جلسه برگزار کرده و تصمیم گیری کند.
👈" گروه FATF شامل 37 عضو است که 35 تا از آنها کشورها هستند و 2 تا از آنها هم شامل شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا می باشد. اسرائیل و عربستان هم دو عضو ناظر این گروه می باشند."

2⃣عدم تبدیل پذیری ریال با ارزهای متداول بین المللی: اگرچه این عامل به نحوی مربوط به عامل اول است، اما به طور کلی موضوع تبدیل پذیری آسان منابع مالی سرمایه گذاری با واحد پولی ناشر برای سرمایه گذاران بین المللی به لحاظ ضمانت برای پرداخت اصل و سود دارای اهمیت فراوان است. متاسفانه ارز غالب، مرجّح و منتخب سرمایه گذاران در بازارهای بین المللی؛ دلار آمریکا است که موضوع تامین مالی بین المللی برای شرکت های ایرانی را با چالش جدی روبرو می کند.

3⃣عدم شفافیت: استفاده از استانداردهای حسابداری و حسابرسی ناشناخته در گزارش های مالی و احتمال و سوء ظن سرمایه گذاران در مورد دستکاری حسابها و ناهمخوانی زبان گزارش دهی را می توان از موارد تشدید کننده عدم شفافیت در گزارش های مالی دانست.

4⃣غیر حرفه ای بودن در مذاکرات مالی بین المللی: به طور کلی میزان و معیار؛ حضور در جلسات خارجی است و نه بیشتر! دادن کارت ویزیت غالبا ابزاری برای خالی نبودن عریضه و شوآف بوده و قرار نیست بعد از یک جلسه پس از دریافت کارت طرف مقابل؛ سریعا به او ایمیل تشکر و یادآوری موارد مذاکره شده فرستاد! حتی پس از دریافت ایمیل از طرف مقابل باید پاسخی را به نحوی سرِهم کرد و موضوع را فیصله داد و از شر آن خلاص شد! فایل ارائه مبتنی بر اطلاعات مالی و استاندارد معمولا تهیه نمی شود و ارائه کننده؛ غالبا دارای مدرک زبان است و با ادبیات فنی مالی آشنایی ندارد و یا اگر با ادبیات مالی آشنا می باشد، زبان بیان آنرا ندارد! محورهای گفتگو قبل از مذاکرات تعیین نمی شود و در جلسات صحبت از آب و هوا و فرهنگ و ...و کلی گویی است!

" در مراکز معتبر مالی بین المللی شاهد حضور افراد متخصص با بیش از دو دهه کار در معتبرترین مراکز مالی جهان هستیم. سوال: چرا ما نباید شاهد حضور این افراد در بازار مالی کشور باشیم؟ آیا چون آنها جاسوس هستند؟ آیا دلیلش حضور تهدید آمیز آنها برای امنیت شغلی نیروهایی است که با سفارش و آشنایی بر سر کار آمده اند؟ آیا دلیلش تقاضای حقوق های نجومی از سوی آنها می باشد؟ طبیعتا به مدیرعاملی که توان انجام 6 میلیارد دلار تامین مالی در سال را دارد، باید 2 میلیون دلار در سال حقوق و مزایا داد!"
✔️متاسفانه به خاطر این رویکرد سنتی و سیطره آن بر تمامی لایه های اجرایی کشور، نمی توان در کنار مقامات اجرایی شاهد حضور مشاوران کارکشته و با تجربه بین المللی بود و ما می خواهیم با طرز فکری که نتیجه آن همین است که می بینیم، به جاها و مراتب بالاتری برسیم!

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them! Einstein
ما با همان اندیشه و فکری که مشکلاتمان را آفریدیم، نمی توانیم آنها را حل کنیم! اینشتین🌹

🔳اگرچه رفع مانع اول آن هم با اختلاف 180 درجه ای ایران و جهان در تعریف تروریسم و تعیین مصادیق آن و با وجود اعضای ناظری مانند عربستان و اسرائیل! در FATF برای دولت ایران کاری بس مشکل می باشد، اما محال نیست!

و البته در صورت حل این موضوع، حل مانع دوم می تواند ممکن شود.

اما موانع 3 و 4 کاملا در دست خود ما بوده و با اقدامات جدی نظیر همت به تهیه گزارش های استاندارد و مورد تایید نهادهای حسابداری و حسابرسی بین المللی و با بکار گیری افراد متخصص و دارای روحیه کارآفرینی؛ می توان امیدوار تر بود.☝️

🔴کلام آخر اینکه تا کنون غالب شرکت های دولتی و خصوصی ایرانی با فرافکنی و مقصر دانستن دولت و شرایط سیاسی ایران و جهان خود را در منطقه "بی تفاوتی و انفعال" قرار داده اند.
سوال پایانی این است: در صورت رفع موانع کلان، و فرا رسیدن زمانی که شرایط برای همه یکسان و مساعد بوده و سر و کله حرفه ای ها پیدا شود، چقدر برای برقراری ارتباطات حرفه ای مالی با بازارهای جهانی آماده ایم؟☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️از "فتح خود" تا "فتح اورست"!✌️

سِر ادموند هیلاری؛ اولین فاتح قله اورست پس از تلاش های ناموفق برای صعود، رو به اورست ایستاد و گفت:
I will come again and conquer you because as a mountain you can’t grow, but as a human, I can!
دوباره برمیگردم و تو را فتح می کنم. زیرا تو کوهی و نمی توانی رشد کنی اما من به عنوان یک انسان می توانم!👌
...و بالاخره توانست در سال 1953 اورست را فتح کند.

چون او به این حقیقت رسیده بود که:
Courage does not always roar. Sometimes, courage is the quiet voice at the end of the day saying, "I will try again tomorrow".
Mary Anne Radmacher
شجاعت و دلاوری همیشه غرش نمی کند! بعضی وقت ها دلاوری همان صدای آرامی است که در پایان روز می گوید: "فردا دوباره تلاش می کنم"!☝️

و البته پر واضح است که او قبل از فتح اورست، توانسته بود خودش را فتح کرده بود! که به درستی می گوید:
It is not the mountain we conquer but ourselves.
این نه کوه، بلکه خودمان است که باید آنرا فتح کنیم!

🔴زیرا انسانی که درون خودش را فتح نکرده باشد و اسیر ترس، تنبلی، هوا و هوس، بی برنامه گی، بی هدفی، بهانه ها، نظر دیگران و... باشد، هرگز اراده، قاطعیت و توفیقی برای فتوحات بیرونی را نخواهد داشت!☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️متقلبان خُرد یا متقلبان کلان؟ کدام مخرب ترند!؟

دَن آریلی؛ دانشمند اقتصاد رفتاری دانشگاه دوک، در ابتدای سال 2002 یک آزمون برگزار کرد به نام "آزمایش های ماتریسی" که در آن بیش از 40,000 نفر شرکت کردند.
به شرکت‌کنندگان 20 سوال ریاضی داده شد. هر کدام از سوال ها؛ ماتریسی از اعداد بود که افراد باید اعدادی که جمع آنها مساوی 10 میشد را انتخاب و دور آنها خط می‌کشیدند.

مسلما این یک عملیات ساده ای بود که همه افراد می‌توانستند به همه سوالات پاسخ دهند، اما به آنها فرصت کافی داده نشده بود! قرار به این ترتیب بود که شرکت کنندگان بعد از 5 دقیقه مداد خود را زمین گذاشته، تعداد پاسخ های صحیح خود را شمرده و روی کاغذ دیگری بنویسند (اظهار کنند) و سپس برگه‌ی آزمون خود را در دستگاه کاغذ خردکن قرار دهند و به ازای هر پاسخ صحیح (اظهار شده)، یک دلار دریافت کنند.
چیزی که آنها نمی‌دانستند این بود که دستگاه بعد از گرفتن کاغذ، آنها را به طور کامل خرد نمی‌کند و قسمت اصلی کاغذ سالم باقی می‌ماند!

نتایج آزمون:

• On average, people solved four problems but reported solving six.
• Nearly 70% cheated.
• Only 20 out of the 40,000 were “big cheaters”, people who claimed to have solved all 20 problems. They cost the experiment $400.
• We also found more than 28,000 “little cheaters” who cost the experiment $50,000!

👈افرادی که به طور متوسط به 4 سوال پاسخ صحیح داده بودند، 6 سوال صحیح را گزارش (اظهار) کرده‌ بودند.
👈حدود 70% افراد تقلب کردند.
👈از میان 40,000 شرکت‌کننده، 20 تقلبکار بزرگ وجود داشت که گفته بودند به تمام 20 سوال پاسخ درست داده‌اند و در واقع 400 دلار تقلب کردند.
👈28,000 تقلبکار کوچک وجود داشت که 50,000 دلار دزدی کردند!

🔳✔️به نظر می رسد این آزمایش، انعکاس تقریبا درستی از دنیای واقعی ماست؛ همانگونه که دکتر آریلی نتیجه می گیرد:
🔴متقلبان بزرگ؛ تعدادشان کم و اثر تخریبی آنها روی یک اقتصاد؛ کم و در نقطه مقابل؛ متقلبان کوچک، تعدادشان زیاد و اثر تخریبی آنها روی اقتصاد وحشتناک زیاد است!

🎞"در همین رابطه؛ فیلم مستند
(Dis)Honesty: The Truth About Lies
کاری از خانم یِل مِلامند است که با الهام از اندیشه های دَن آریلی؛ در صدد کشف حقایق پیچیده و مخفی پشت دروغ ها می باشد."

در تایید یافته دکتر آریلی؛ دارِن هاردی؛ نویسنده سرشناس در زمینه های موفقیت و کار آفرینی کتابی دارد به نام "اثر مرکب" که لب پیام کتاب این است:
👈به دست آوردن پاداش های بزرگ از طریق مجموعه ای از انتخاب های کوچک و هوشمندانه است. یعنی شما با قدم هایی کوچک که خیلی به چشم نمی آیند، به نتایج بزرگی دست پیدا کنید. این اصل کلی مبتنی بر فرمول ذیل است:
انتخاب های کوچک و هوشمندانه + پایداری و ثبات قدم + زمان = ایجاد تفاوت های بنیادین☝️
مثال خواندنی اثر مرکب را در سکه جادویی می توانیم مشاهده کنیم. اگر بین ۳ میلیون دلار پول نقد یا ۱ سکه ۱ سنتی که در ۳۱ روز آینده هر روز ارزشش دو برابر شود، حق انتخاب بگذاریم، فکر می کنم اکثر مردم همان ۳ میلیون دلار نقد را انتخاب کنند! اما در واقع پیشنهاد دوم بهتر است. در روز پنجم انتخاب اول هنوز همان ۳ میلیون دلار است و انتخاب دوم تنها ۱۶ سنت! در روز بیستم انتخاب اول همان ۳ میلیون دلار است و انتخاب دوم ۵۲۳۴ دلار! اما جادوی اثر مرکب آنجاست که در روز سی و یکم انتخاب اول هنوز همان ۳ میلیون دلار مانده است و انتخاب دوم ۱۰٫۷۳۴٫۱۸۰ دلار می شود یعنی بیش از سه برابر انتخاب اول!
این است جادوی "اثر مرکب"! گرچه مسیر دوم زمان بر تر است و پایداری می خواهد اما نتیجه اش به ثروت و موفقیت بیشتری منتهی می شود!👌

🎯به نظر می رسد دروغ ها، تقلب ها، اختلاس ها و دزدی های خُرد و ناچیز هم از همین اصل"اثر مرکب" پیروی کرده که اثر تخریبی آنها به مراتب شدید تر از دروغ ها، تقلب ها و اختلاس ها و دزدی های کلان و بزرگ می شود!☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove
⭕️ایلان ماسک؛ یک رهبر و الگوی واقعی جهانی در کاروکسب

امسال برای اولین بار ارزش بازار شرکت سازنده خودروهای برقیِ "Tesla Motors" به 51.52 میلیارد دلار رسید که بیش از 1.5 میلیارد دلار از ارزش بازار رقیب سرسخت خود یعنی شرکت خودروسازیِ "Ford" که ارزش آن 49.97 میلیارد دلار می باشد، پیشی گرفت. این در حالی است که تسلا 100 سال از فورد جوان تر بوده و تولید آن (100 هزار دستگاه) یک سیهم تولید فورد (3 میلیون دستگاه) در سال است! رقیب بعدی تسلا شرکت General Motors است که ارزش بازار آن 60.78 میلیارد دلار می باشد.☝️

👈ایلان ماسک که از موسسان مشترک و مدیرعامل Tesla Motors است، ظاهرا توانسته قوانین قدیمی حاکم بر بازار که سرمایه گذاری در شرکت های خودروسازی متعارف (بنزینی) یکی از امن ترین سرمایه گذاری ها می باشد را در هم شکسته است چرا که با ایجاد تغییر در ذائقه مشتری توانسته اقبال عمومی را به سمت خودروهای برقی جلب نماید. با این اوصاف، در نوردیدن ارزش بازار جنرال موتور توسط این شرکت نوپا اتفاقی ممکن و محتمل است!

ایلان ماسک؛ علاوه بر مالکیت عمده و مدیر عاملی Tesla Motors ، مالک، مدیرعامل و مدیر ارشد تکنولوژی Space X و رئیس هیات مدیره SolarCity، رئیس مشترک شرکت OpenAI و عضو انجمن سیاست گذاری راهبردی ترامپ است.

شرکت Tesla Motors علاوه بر تولید خودروهای برقی، بزرگترین خط تولید باطری های لیتیوم برای خودروهای برقی را در اختیار دارد و اخیرا احداث بزرگترین کارخانه تولیدی یا مگافکتوری تولید خودرو برقی جهان را آغاز کرده است.

شرکت Space X یک شرکت فن آوری و مهم جهانی در ارسال ماهواره به فضا است متعلق به جناب ماسک است. هفته گذشته این شرکت در یک اقدام بهت آور و برای اولین بار در تاریخ موفق به ارسال ماهواره Falcon 9 به فضا و برگرداندن راکت به زمین شد. به گفته مقامات Space X، هزینه یک شاتل 62 میلیون دلار (حدودا 240 میلیارد تومان) است که با این فناوری، بزرگترین بخش راکت فالکون قابل استفاده مجدد بوده و به گفته ماسک هزینه پرتاب ماهواره را می توان تا 100 برابر کاهش داد! ایلان ماسک برای این رخداد 15 سال انتظار کشیده است. فیلم کوتاه این عملیات را در اینجا ببینید👈 goo.gl/0Uf0R1
جالب اینجاست که راکت Falcon 9 می تواند طی 24 ساعت ارسال مجدد ماهواره به فضا را انجام دهد. سیستم پرتاب سنگین فالکون قرار است تا پایان سال 2018 اولین مسافر خود را به فضا بفرستد و به آقای ماسک این امکان را بدهد که با ارسال 4425 ماهواره به فضا، سطح کره زمین را با اینترنت پرسرعت Space X پوشش دهد!

شرکت SolarCity بزرگترین شرکت ارائه دهنده خدمات انرژی خورشیدی آمریکا است که آقای ماسک 5 ماه پیش با یک ادغام 2 میلیارد دلاری کنترل آنرا در دست گرفت.

شرکت OpenAI یک شرکت تحقیقاتی در زمینه هوش مصنوعی است. ایلان ماسک اخیرا یک استارت آپ به نام Neuralink به عنوان یک شرکت تحقیقات پزشکی راه اندازی کرده که هدف آن اتصال مغز انسان به کامپیوتر است! بنا به گزارش وال استریت ژورنال؛ Neuralink قرار است به توسعه یک تکنولوژی به نام Neural Lace برای کاشتن الکترودهای ریز در مغز انسان بپردازد. این تکنولوژی منجر به تقویت حافظه و اضافه شدن هوش مصنوعی به هوش طبیعی انسان می شود. دانشمندان معتقدند چشم انداز این تکنولوژی؛ دانلود افکار و اندیشه ها در مغز انسان می باشد!

اخیرا آقای ماسک به دولت آمریکا برای برطرف کردن مشکل ترافیک های سنگین شهرهای آمریکا طرحی داده که طبق آن ماسک حاضر است با حفر تونل های سنگین در زیر این شهرها مشکل را حل کند، چرا که این شهرها توسط ساختمان های بلند محصور شده و روی زمین کاری نمی توان انجام داد! گفته می شود ماسک می خواهد اسم این شرکت را Boring یا کسل کننده بگذارد!

✔️🔴حال بهتر می توان فهمید که چرا ارزش بازار Tesla Motors می تواند ارزش بازار غول های خودروسازی جهان را در نوردد. طبیعی است وقتی Tesla Motors توسط چنین اعجوبه ای رهبری می شود و هرروز خبرهای خوبی از موفقیت های مدیرعامل و مالک اصلی و پروژه های موفق آن به وال استریت می رسد، اقبال سرمایه گذاران به سهام این شرکت بیشتر می شود.☝️

🎯اینها بخش کوچکی از موفقیت های خیره کننده یک متولد آفریقای جنوبی و مهاجر به کانادا و آمریکا است! این مرد 46 ساله 14 میلیارد دلاری، در سن 12 سالگی یک برنامه کامپیوتری نوشت که آنرا 500 دلار فروخت!
این در حالی است که ماسک قبلا یک بار در کودکی مورد آزار و اذیت شدید هم سن و سال های خود قرار گرفت به طوری که او را از پله های یک ساختمان پرتاب کرده و او را تا حد بیهوش شدن کتک زدند و بیمارستانی شد!
ایلان ماسک انسانی است که استعدادهای خود را خوب شناخته، رویاهایی در سر پرورانده و در تعقیب آنها سر از پا نمی شناسد!☝️✌️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove
⭕️حکایت یک غول کوچک

سنگاپور با جمعیت 5.7 میلیون نفر (یک چهاردهم جمعیت ایران) و 719 کیلومتر مربع مساحت (یک دوهزار و سیصدم مساحت ایران)؛ دارای اقتصادی به بزرگی 300 میلیارد دلار (هفتاد و پنج درصد gdp ایران) و درآمد سرانه 53000 دلار (ده و نیم برابر درآمد سرانه ایران) می باشد.☝️
واحد اطلاعات اقتصادی گزارش Knight Frank Wealth سنگاپور را دارای بهترین محیط کاروکسب جهان معرفی کرده است و موسسه ی رتبه بندی Fitch؛ رتبه این اقتصاد را AAA اعلام کرده است.👌

سنگاپور؛ همجوار با نیمی از جمعیت جهان
این کشور به دلیل همجواری با منطقه جنوب شرق آسیا، چین و هند؛ با نیمی از جمعیت جهان دارای ارتباط همسایگی بوده و دارای 40 معاهده آسمان باز با خطوط هواپیمایی جهان است.
سنگاپور با 75 اقتصاد دنیا دارای قرارداد عدم مالیات مضاعف Double Taxation (که درآمد افراد و شرکت ها فقط یکبار مشمول مالیات می شود) و با 31 حوزه حقوقی دارای پیمان تجارت آزاد است. در سال 2016 این اقتصاد قدرتمند توانسته است بیش از 600 میلیون تن محموله دریایی را جابجا کند.☝️

سنگاپور؛ مرکز مدیریت ثروت آسیا
سنگاپور با هدف تبدیل شدن به دومین مرکز مدیریت دارایی جهان در سال 2018، در حال حاضر با 3000 متخصص مالی سی اف ای، 4000 صندوق و 200 شرکت مدیریت صندوق ؛ بیش از 2700 میلیارد دلار دارایی را مدیریت می کند!✌️

سنگاپور؛ سومین مرکز تجمع ثروتمندان جهان
حضور 2360 فرد ثروتمند Ultra High Net Worth Individuals (UHNWIs)
در این کشور، سنگاپور را به سومین مرکز جهانی تجمع افراد ثروتمند (هر فرد UHNWI باید دارای حداقل 30 میلیون دلار ~ 120میلیارد تومان باشد که در این کلاس قرار بگیرد) تبدیل کرده است. سنگاپور قصد دارد به بالاترین میزان رشد در تعداد میلیاردرها در دهه ی آینده دست یابد.👍

بورس سنگاپور؛ بین المللی ترین بورس جهان
بورس سنگاپور با داشتن دفاتری فعال در لندن، بمبئی، پکن، شانگهای، هنگ کنگ و توکیو میزبان 763 شرکت با ارزش بازار 672 میلیارد و 2000 اوراق قرضه لیست شده از 34 کشور و با 19 واحد ارزی می باشد. جالب است که 40 درصد این شرکت های پذیرفته شده، از سایر بازارهای جهانی می باشند. این در حالی است که درصد شرکت های خارجی پذیرفته شده در بورس لندن، آمریکا، هنگ کنگ و توکیو به ترتیب 21، 21، 5 و 2دهم درصد می باشد!☝️
این بازار با فراهم ساختن زیرساخت مستحکم اوراق مشتقه، به سرمایه گذاران امکان دسترسی به 80 درصد بازار سهام آسیا را فراهم می آورد. به عنوان مثال، بورس سنگاپور؛ تنها بورس خارج از چین است که با ابزار آتی آن می توان روی سهام 50 تا از بزرگترین شرکت های چین و همچنین بزرگترین شرکت های هند معامله انجام داد.👌
🔵منبع اطلاعات: بورس سنگاپور

👈اگر سنگاپور را به لحاظ توسعه و پیشرفت اقتصادی یک محک Benchmark و معیار بدانیم، بدون در نظر گرفتن موضوع مساحت آن که به اندازه ی یک شهرستان و یک 2300 ام ایران است، و تنها با در نظر گرفتن فاکتور جمعیت کشورمان که 14 برابر آن است؛ اگر درست حرکت کرده بودیم، باید اقتصادی به بزرگی 14 برابر این غول کوچک، یعنی 4200 میلیارد دلار می داشتیم و در جایگاه اقتصاد 4 جهان بعد از ژاپن و قبل از آلمان قرار می داشتیم!☝️

The best time to plant a tree was 20 years ago,
The second best time is NOW! Chinese Proverb
🔲بهترین زمان برای کاشت یک درخت 20 سال پیش بود،
بهترین و دومین زمان همین الان است!🌺 ☝️👌

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و انگیزش👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️فلسفه ساده مربی تیم فوتبال آلاباما

تیم فوتبال ایالت آلاباما طی 25 سال دوران درخشان رهبری بر برایانت؛ توانست 6 بار قهرمان کشوری شود. برایانت که 34 سال از درگذشت او می گذرد، کماکان در اذهان همه دوست داران فوتبال نامی بیادماندنی است که همه نه تنها از او به خوبی یاد می کنند و عاشق او هستند، بلکه برای او احترام ویژه ای قائل هستند.

هنر اصلی برایانت این بود که فضایی فراهم می آورد تا در آن هر یک از بازیکنان بهترین مهارت ها و توانمندی های خود را به نمایش بگذارد. اما چگونه؟

👈برایانت یک فلسفه ساده داشت که با آن به بازیکنان تیم خود الهام بخشی می کرد:

1. If something goes wrong, it is my fault.
2. If something turns out alright, we did it.
3. If something turns out great, you did it.

1⃣اگر کار اشتباهی انجام شود، این تقصیر من است! چون به خوبی می دانسته که👈
Success has many fathers, Failure is an orphan!
2⃣اگر کار درستی انجام شود، همه ما آنرا انجام داده ایم!
3⃣اگر کاری عالی انجام شود، شما آنرا انجام داده اید!

طبیعی است که اگر از فردی در یک سازمان اشتباهی سر بزند، مسلما خودش متوجه آن می شود و دیگر اشاره کردن به آن و یاد آوری آن معنی ندارد.

📌انسانهای ناپخته همیشه میخواهند که در مشاجرات پیروز شوند حتی اگر به قیمت از دست دادن "رابطه "باشد!
اما انسانهای عاقل درک میکنند که گاهی بهتر است درمشاجره ای ببازند، تا در رابطه ای که برایشان با ارزش تر است "پیروز "شوند!

و در نقطه مقابل، وقتی فردی در یک سازمان کاری درست و یا عالی انجام می دهد، علاقه مند است که به آن اشاره شده و مورد تعریف و تمجید قرار بگیرد.

🎯فلسفه برایانت درسی است برای مدیران عاملی که می خواهند در عمل؛ مسئولیت پذیر بوده و در عین حال نیروهای سازمانی آنها مشتاقانه و با عشق؛ بهترین استعدادها، خلاقیت ها و توانمندی های خود را برای منافع سازمانی که متعلق به خود آنهاست به نمایش بگذارند.☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️درسی از سلطان نفت و استاد سخن!

کودکی با مادر خود به یک مغازه رفت. فروشنده از اوخواست مشتى آجیل بردارد، اما او برنداشت و فروشنده به او یک مشت اجیل داد. مادرش دلیل امتناع او را پرسید،او گفت: مشت خود فروشنده بزرگتر بود!

کودک دیگری هم هنگامی که به مکتب می رفت پدرش برای او دفتر و قلم و خاتمی زرین خرید. یکی از راه می رسد و با دادن خرمایی انگشتر طلای او را از دستش در می آورد و می برد...و خودش آنرا اینگونه بیان می کند:
ز عهد پدر یادم آید همی
که باران رحمت بر او هر دمی
که در طفلیم لوح و دفتر خرید
ز بهرم یکی خاتم و زر خرید
بدرکرد ناگه یکی مشتری
به خرمایی از دستم انگشتری
چو نشناسد انگشتری طفل خرد
به شیرینی از وی توانند برد
تو هم قیمت عمر نشناختی
که در عیش شیرین برانداختی...

👈استعداد اولی در اقتصاد عالی و دومی فاقد شم اقتصادی بود؛
اولی می شود راکفلر و سلطان نفت جهان که ثروت او به نرخ امروز 340 میلیارد دلار تخمین زده می شود
و دومی می شود سعدی و استاد سخن که خودش بدرستی میگوید: براي نزهت ناظران و فسحت حاضران، کتاب گلستاني توانم تصنيف کردن که باد خزان را بر ورق او دست تطاول نباشد و گردش زمان، عيش ربيعش را به طيش خريف مبدل نکند.
به چه کار آيدت ز گل طبقي؟
از گلستان من ببر ورقي!
گل همين پنج روز و شش باشد،
وين گلستان هميشه خوش باشد☝️

و البته هردو به غایت شهرت، موفقیت و سربلندی در تاریخ دست یافتند!

🔴خوشا بحال آنانکه می فهمند چرا پا به این دنیا گذاشته اند و رسالت خود را می شناسند و فقط کارهایی انجام می دهند که عاشقش هستند وعاشق کارهایی هستند که انجام می دهند.🙏

“The road to happiness lies in two simple principles; find what interests you and that you can do well, and put your whole soul into it - every bit of energy and ambition and natural ability you have.” John D. Rockefeller
جاده منتهی به خوشبختی دو اصل ساده دارد: کاری که دوست داری و می توانی آنرا خوب انجام بدهی پیدا کن و سپس تمام وجود و ذره ذره انرژی، همت و توانمندی های طبیعی خودت را برای انجام آن کار صرف کن! 👤راکفلر

و خوشا بحال کودکی که از همان دوران طفولیت استعدادش شناسایی شده و بدون مقایسه او با دیگران و تحمیل رشته و روش، امکان به فعلیت رسیدن قابلیت های اش فراهم می آید!☝️

امیرعباس زینت بخش
⭕️کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️مشت آهنین کره ای ها در مواجهه با بحرانهای ارزی و مالی

🔴21 سال پیش دولت کره جنوبی تا مرز ورشکستگی جلو رفت. بحران مالی آسیا مثل ویروس تایلند، مالزی، سنگاپور و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا را در نوردیده و حالا به سئول رسیده بود.
کره ای که در کتابها از آن به عنوان الگوی اقتصاد مقاومتی یاد می شود؛ همان اقتصادی که از یک مستعمره کوچک ژاپن، در نیمه دوم قرن بیستم با اصلاح هوشمندانه سیاست ها و انجام سرمایه گذاری سنگین روی آموزش، به تحول سریع و باورنکردنی دست یافته و خود را به یازدهمین اقتصاد دنیا تبدیل کرده، قطار پیشرفتش با سرعت خیره کننده ای در حرکت بود که سروکله این ویروس بحران مالی پیدا شد.
کارخانه ها یکی پس از دیگری ورشکست شدند، بانک ها با حجم انبوهی از وام های سررسید گذشته مواجه شده و فروریختند، نقدینگی خشک شد، سرمایه گذاران خارجی نزدیک به 18 میلیارد دلار پول خود را از مملکت بیرون کشیدند و صدها هزار نفر شغل خود را از دست دادند.

تنها چاره دولت، توسل به صندوق بین المللی پول (IMF) بود که نهایتا در دسامبر 1997 موفق به اخذ بزرگترین وام تاریخ به میزان 58 میلیارد دلارگردید. کره هم در مقابل، علاوه بر تعهد بازپرداخت، متعهد به آزاد سازی تجارت و حساب های سرمایه ای، اصلاح بازار کار، بازسازی حاکمیت شرکتی و... گردید. این خود یک بحران جدید قلمداد می شد بطوری که در میان ملت کره به بحران IMF معروف شده بود.
دولت بدون اتلاف وقت به تامین مالی برای بازپرداخت وام مشغول شد و در تاریخ 5 ژانویه 1998 کمپینی را راه انداخت که یکی از بالاترین نمایش های وطن پرستی و از خود گذشتگی تاریخ محسوب می شود.
در آن زمان تخمین زده می شد که خانوارها معادل حدود 20 میلیارد دلار طلا در قالب گردنبند، سکه، شمش، مدال و ...در خانه های خود نگهداری می کنند که به دلیل عشق زیاد به طلا غالبا دارای ارزشی فراتر از معادل پولی برای آنها بود.
👈جالب اینجاست که 90 سال قبل آن؛ یعنی سال 1907 امپراطور کره به ژاپن 13 میلیون وُن بدهکار شد و برای بازپرداخت آن که معادل بودجه کل سال بود، مردها با ترک کردن سیگار و زنها با فروش طلا آلات خود، بدهی امپراطور خود را تسویه کردند!☝️
در سال 1998 طلا مجددا به کمک دولت کره آمد! قریب به 3.5 میلیون نفر یعنی ربع جمعیت کره داوطلبانه در کمپین کمک طلا به دولت شرکت کردند. صف های طولانی مردم شامل پیر و جوان، فقیر و غنی در انتظار رسیدن به مراکز اعانه طلا در پاسخ به درخواست دولت برای کمک به اقتصاد ملی تشکیل شد! روبان های زرد رنگ روی پیراهن مردم که در آن نوشته شده بود "بیایید با جمع کردن طلا بر بحران ارزی خارجی غلبه کنیم" دیده می شد.
شرکت های بزرگ کره ای از سامسونگ گرفته تا هیوندای و دوو و سلبریتیها تمامی قوای بازاریابی خود را برای نشر این شعار بکار بستند. آقای لی جونگ بِئوم، ستاره آوازه دار جوان بیس بال، با آوردن 31.5 اونس طلا به ارزش 9هزار دلار که حاصل مدال های 5 سال فعالیت حرفه ایش بود، توجه بیشتر ملت کره را به این کمپین جلب کرد. به طور متوسط، هر فرد 65 گرم طلا معادل 640 دلار به ارزش همان زمان به دولت کمک کرد.
ظرف کمتر از دو ماه، 226 تن طلا به ارزش 2.2 میلیارد دلار جمع آوری شد که تمامی آن ذوب و در قالب شمش به صندوق بین المللی پول تحویل داده شد. اگرچه این میزان بخشی از بدهی 58 میلیارد دلاری کره بود اما به خوبی نشان دهنده اتحاد و وطن پرستی ملی است که با حفظ همین روحیه کره توانست کل بدهی را تا ماه آگوست 2001 یعنی سه سال زودتر از سررسید تسویه نماید!✌️
🔴مسلما کره با داشتن چنین مشت آهنینی؛ یعنی سرمایه اجتماعی قدرتمند اگر بارها و بارها مورد تهاجم بحران های مالی قرار بگیرد، مقتدرانه از پس تمامی آنها بر خواهد آمد!

اقتصاد ایران برای چندمین بار دچار بحران ارزی شده است. هر چه رئیس جمهور، رئیس بانک مرکزی، سخنگوی دولت، وزیر اقتصاد و سایر مقامات به مردمی که از ترس کاهش ارزش دارایی های خود وارد بازار دلار شده اند، هشدار دادند، توصیه کردند که دلار نخرید، واکنش ها حرکت در مسیر عکس این هشدار ها، درخواست ها و توصیه ها بوده است!
🎯به نظر می رسد سنگ بنای موفقیت یک اقتصاد در مقابله با بحرانهای مالی و ارزی؛ داشتن سرمایه اجتماعی است و سنگ بنای سرمایه اجتماعی هم اعتماد است! تا زمانی که یک اقتصاد درگیر فساد بالا، واگذاری های غیر شفاف، حاکمیت شرکتی ضعیف، قوانین متناقض و دست و پاگیر راه اندازی کار و کسب بوده و مالکیت ها در آن مورد تهدید قرار گرفته و نتیجتا اعتمادی در کار نباشد، مردم بومی آن (چه برسد به سرمایه گذاران خارجی) کمتر حاضر به سرمایه گذاری و تولید خواهند شد و بالتبع تقاضا برای واحد پول ملی کم و قدرت آن در بازار ارزهای جهانی روز بروز ضعیف تر خواهد شد!☝️

⭕️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️پارادوکس "نفرین منابع طبیعی" و "کارآفرینی"☝️

در علم اقتصاد فرضیه ای است به نام "نفرین منابع" یا Resources Curse ؛ که می گوید به طور کلی کشورهای دارای منابع طبیعی گسترده نسبت به سایر کشورها رشد اقتصادی پایین‌تر، فقر، نابرابری و محرومیت بالاتری دارند که از این پدیده به "بلای منابع"، "نفرین منابع" و یا به "تناقض فراوانی" یاد می شود!☝️
چرا؟ چون در این کشورها؛ دولت ها که مخارجشان را به راحتی از محل فروش و صادرات نفت، گاز، معادن،...تأمین می‌کنند، و به مالیات پرداخت شده از سوی بنگاه های اقتصادی تحت مدیریت کارآفرینان تکیه ای ندارند، نه تنها خود را به گونه‌ای مؤثر در برابر مردم پاسخگو نمی‌بینند، بلکه خود را بی‌نیاز از شهروندان می یابند؛ و بدین گونه‌است که در این اقتصادها رابطه مردم و دولت از هم گسسته شده و متعاقباً فساد حاکمیتی، فقر و نابرابری رواج می یابد!☝️
📌شاهد این مدعا؛ متوسط "نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی" 35 کشور توسعه یافته عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی یا OECD است که حدود 34.3% می باشد، در حالیکه نسبت "مالیات به تولید ناخالص داخلی" عمده کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی یا OIC زیر 10 درصد می باشد!☝️
حال با توجه به این واقعیت به نظر شما:
آیا یک اقتصاد که عمده تکیه آن به "منابع طبیعی محدود و مُرده زیرزمینی" است، می تواند برای "منابع انسانی سرشار و زنده رو زمینی" یا همان نخبگان و کارآفرینان آنچنان که باید ارج و ارزش قائل شود؟
آیا ملت هایی که به فرزندان خود در مدارس دائما وفور منابع طبیعی کشور را گوشزد کرده و خیال آنها را نسبت به درآمدهای سرشار حال و آینده آسوده می کنند، خواهند توانست همچون ملت هایی که از کودکی می آموزند ما هیچ منابع طبیعی نداریم و باید خودمان با رهبری، مدیریت و خلاقیت کارآفرینان همه چیز را بسازیم، برای کار و کارآفرینی ارزش قائل شده و کارآفرین و نخبه پرور شوند؟☝️
📌سوئیس و افغانستان؛ دو کشور بدون دریا هستند. اولی با "خطوط کشتیرانی مدیترانه یا ام اس سی" با سهم 14.2 درصد در رتبه دوم جهانی این صنعت است و نامی از دومی در این صنعت نیست.
📌سنگاپور که یک دوهزار و سیصدم ایران است سال گذشته بالغ بر 600 میلیون تن بار دریایی جابجا کرده، حال آنکه کارنامه ایران حدود 100 میلیون تن است.
📌و ده ها مثال دیگر؛ شواهد و نمونه ی ملت هاییست که بدون تکیه بر منابع طبیعی زیرزمینی و با تکیه بر منابع طبیعی رو زمینی یعنی مغزها و نخبگان، به پیشرفت های خارق العاده ای دست یافته اند.✌️

🎯بنابر این به نظر می رسد وقتی منابع طبیعی فراوان می شود، نفرین آن نیز گیراتر شده و موجبات پدید آمدن دولت های بنگاهدارِ بزرگِ بدون وابستگیِ مالی به ملت ها و غیر پاسخگو به آنها را فراهم می آورد! و بجای اینکه درآمدهای حاصل از فروش منابع طبیعی توسط کارآفرینان صرف توسعه زیرساخت ها گردد و از قِبل درآمد حاصل از آنها مخارج و هزینه های دولت تامین شود، خود می شوند منابع مستقیم، لایزال و بی دردسر!
👈پس انتظار اصلاحات اساسی در سیاست ها، کوچک شدن دولت، مقررات زدایی، افزایش سهولت کار و کسب، کاهش فساد اداری و رانت اطلاعات اقتصادی، دلسوز بودن مسئولین برای ورود بخش خصوصی واقعی به اقتصاد و بی خوابی و پریشانی آنها در صورت تعطیل شدن یک مجموعه تولیدی، کمی و یا شاید خیلی غیر واقع بینانه و غیرمنطقی خواهد بود!☝️

⭕️✍️امیرعباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEG6-2r7zzfexrO6BQ
⭕️تصمیمی که هنری فورد را میلیاردر کرد؟!☝️

🔵هنری فورد با یک مشکل مواجه بود! رشد روزافزون شهرت خودرو مدل T کارخانه فورد، موجب شد او دوباره به تولید انبوه فکر کند. آقای فورد قبلا در سال 1913 خط مونتاژ متحرک را در "هایلند پارک" خود واقع در ایالت میشیگان معرفی و راه اندازی کرده بود که خیلی بهتر از آنچه تصور می کرد، کار می کرد. سال قبل از نصب این خط مونتاژ، با دوبرابر کردن تعداد نیروی کار، توانسته بود تولید این خودرو را دوبرابر کند. اما پس از با نصب خط مونتاژ؛ تقریبا تعداد خودرو تولیدی را با همان تعداد نیروی کار دوبرابر کرد. خط مونتاژ آنقدر کارایی کارخانه را بالابرد که به دلیل ماشین محور شدن کار، در واقع میزان دستمزد پرداختی به کارگران افت کرد!

🔴مشکل اینجا بود که نرخ جابجایی (استخدام و استعفا) کارگران به طرز هشدارآمیزی افزایش یافت. کار کسل کننده و تکراری روی خط مونتاژ؛ موجب دلسردی کارگران می شد و پاسخ آنها به این کارهای تکراری و محدود که نیاز به فکر کردن هم نداشت؛ استعفا و ترک کار بود.
در نتیجه فورد با معاون جان برکف خود یعنی "جِیمز کوزِنس"؛ وارد مشورت شده و تصمیم به انجام یک کار اساسی می گیرد. روز پنجم ژانویه 1914 فورد و کوزنس خبرنگاران را به کارخانه فراخواندند تا تغییرات سیاست های استخدامی خود را به منظور بهبود اوضاع نگه داشتن و حفظ کارکنان و کارگران در "هایلند پارک" به اطلاع عموم برسانند.

1⃣اول اینکه شرکت ساعات کاری را از 9 ساعت به 8 ساعت کاهش می دهد.
2⃣دوم اینکه به جای دو شیفت کاری، سه شیفت کاری خواهد بود؛ که این به معنی خلق فرصت های شغلی فراوان است.
3⃣اما خبر بزرگ در بخش سوم اعلام عمومی آمد!👈 به دلیل شرایط خاص؛ شرکت فورد میزان دستمزد روزانه را به 5 دلار یعنی بیش از دو برابر افزایش می دهد! این به معنای خرج کردن سالانه 10 میلیون دلار اضافی به منظور نگه داشتن، افزایش بهره وری و بهبود اوضاع زندگی کارگران بود!✌️

📣خبر به سرعت در جنوب شرقی میشیگان پیچید تا جایی که تیتر خبری روزنامه New York Evening Post این بود: "یک کار سخاوتمندانه باشکوه"!
اما 5 دلار در روز تبدیل به یک سرمایه گذاری عالی شد! طی یک سال، میزان جابجایی کارگران از 370 درصد به 16 درصد کاهش یافت و همزمان؛ بهره وری از 40 درصد به 70 درصد افزایش یافت!

بین سالهای 1910 تا 1919 هنری فورد توانست قیمت خودرو مدل T را از 800 دلار به 350 دلار کاهش داده، و با افزایش تولید از 18هزار خودرو در سال 1909به 1میلیون خودرو در سال 1920؛ موقعیت خود را به عنوان بزرگترین خودروساز جهان تثبیت و خودش را میلیاردر کند!✌️

با افزایش دستمزدها؛ او بازار کلی خودرو مدل T را گسترده تر کرد. فورد در مصاحبه با خبرنگاران در همان روز اعلام عمومی سیاست های جدید استخدامی گفت:

🎯"ما بجای میلیونر کردن چند کارفرما که از کارگران سخت کار می کشند، به خوشبخت و خشنود کردن 20 هزار انسان (کارگران و کارکنان) اعتقاد داریم."☝️

👈هنری فورد خوب فهمیده بود که پول باید بچرخد و با "دو برابر کردن دستمزد" و توزیع پول و ثروت میان 20 هزار نفر کارگر و کارمند، علاوه بر بالابردن علاقمندی، اشتیاق و وفاداری در آنها؛ به جهت Skin In The Game داشتن و سهیم بودن؛ آنها تبدیل به 20 هزار خریدار خودرو اضافی (علاوه بر فروش روتین) خواهند شد و هر خودرو روی جاده به معنای جذب ده ها مشتری جدید برای محصولات کارخانه فورد خواهد بود که همین برای خلق ثروت 200 میلیارد دلاری (به ارزش امروز) فورد کافی بود!👌

بعد از یک قرن، تمرکز شرکت های امروزی هم روی حفظ نیروهای موجود است تا جایگزین کردن آنها با داوطلبان جدید، چرا که برای آموزش و آشنایی آنها با فرهنگ شرکت، سرمایه گذاری (های احتمالا گزافی) شده است.
📌طبق اعلام اداره آمار کار آمریکا، هزینه جابجایی و تغییر یک پرسنل معادل 33 درصد کل حقوق و پاداش های پرداختی به اوست!
👈 با پیچیده تر شدن محیط کار و کسب، دستمزد به تنهایی دیگر معیار تصمیم گیری نیروها برای ماندن یا رفتن نیست. رفتار ناشایست و گستاخانه یک مدیر، حضور نیروهای سفارشی نالایق، به حساب نیامدن در تصمیم گیری ها، عدم تعادل میان زندگی و کار و وزن بیشتر کار، نبودن برنامه های آموزشی حرفه ای و گرفتن بازخورد، رشد نکردن و درجا زدن و ...هم از جمله عواملی هستند که اگر فکری برای اصلاحشان نشود، با وجود حقوق و دستمزد بالا؛ احتمالا نیروها کارکردن در محیطی دیگر را ترجیح خواهند داد. به عبارت دیگر؛ آنچه برای کسب تجربه و مهارت آنها سرمایه گذاری شده است، مجانی در خدمت رقبا قرار خواهد گرفت!☝️

⭕️امیر عباس زینت بخش
💢کانال اندیشه و حرکت👈

@ThinkThenMove


http://uupload.ir/files/lyzy_henry_ford_and_his_assembly_line.png
2024/09/30 05:22:02
Back to Top
HTML Embed Code: