Telegram Web Link
💢 سوال:
تفاوت H_index با h_index چیه؟


🔷پاسخ:
🔹شاخص h-index (با حرف h کوچک)، متعلق به «نویسندگان» هستش که تعریفش رو عزیزان قاعدتا میدونن ولی از باب آشنایی دوستانی که تازه وارد فضاهای تحقیقاتی شدند اینجا مجدد اشاره میکنم:

🔹شاخص h-index برای اندازه‌گیری کیفیت «محققان» مورد استفاده واقع میشه و بطور مثال وقتی میگن یه محقق اچ-ایندکسش 9 هستش، یعنی این شخص حداقل 9 مقاله داره که هر کدام، حداقل 9 بار بهشون ارجاع شده (به دو کلمه «حداقل» دقت کنید). در حقیقت یه تعریف مربعی هستش که در عین حال که «کمیت» (تعداد مقالات محقق) رو اندازه میگیره سعی میکنه «کیفیت» یعنی تعداد ارجاعات به اون مقالات رو هم اندازه‌گیری کنه. و مثلا شخص مذکور در این مثال، اگه بخواد h-indexش رو به 10 برسونه، ضمن اینکه باید یه مقاله بیشتر چاپ کنه و بعد همین مقاله حداقل 10 بار بهش ارجاع بشه، هر کدام از مقالات قبلی هم باید یکی یه دونه به تعداد ارجاعاتشون اضافه بشه که در نهایت این شخص دارای 10 مقاله خواهد بود که هر کدام حداقل 10 بار بهشون ارجاع شده.

🔹اما شاخص H-index (با حرف Hبزرگ)، شاخصیه که صرفا توسط انتشارات Elsevier و از طریق سامانه SCIMago یا همون SJR عرضه شد و هدفش محاسبه نسبتی مشابه، اما اینبار برای «مجلات» هستش.

🔸تعریفش اینطوریه:
تعداد مقالاتی که تو اون مجله، به تعداد H بار سایت شدن. یعنی اگه مثلا H-index یه مجله 26 هستش، این به اون معناست که حداقل 26 مقاله در اون مجله چاپ شدن که هر کدوم حداقل 26 بار ارجاع شده بهشون.
چنین تعریفی هم «بهره‌وری علمی مجله» رو اندازه میگیره و هم «تأثیر علمی» اون رو.

🔹پی نوشت 1:
شاخص h-index هم توسط سامانه Google Scholar ارائه میشه هم توسط سرویس Scopus و هم توسط تامسون رویترز یا همون ISI از طریق سامانه Web of Science که به واسطۀ سختگیرانه بودن این چند سرویس (بترتیب گفته شده از آسان‌گیر به سخت‌گیر)، معمولا مشاهده میشه که یه محقق فرضا h-indexبالاتری در سامانه گوگل اسکالر داره تا Web of Science یا حتی Scopus.

🔺پی نوشت2:
پیرو پی‌نوشت اول، هر زمان h-index یک محقق در این سامانه‌ها به هم نزدیک باشه، نشون دهندۀ با کیفیت‌تر بودن اون محقق هستش، چرا که میشه اینطور استنباط کرد که مقالاتی که اون محقق چاپ کردن، همگی یا اکثرا در جاهای موردقبول همگی نهادهای علمی و ذی‌صلاح در دنیا هستند.



تماس با ما جهت سفارش :
📞09038437436

واتساپ:
📞09365494799

#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
📌چه جاهایی میتوانیم مقاله خود را به چاپ برسانیم؟

🔹مقالات علمی به طور کلی در ۴ پایگاه اطلاعاتی معتبر در جهان نمایه می شوند.

🔸این پایگاه های اطلاعاتی بر اساس رتبه و امتیاز مجلات نمایه شده در آنها، تحت عنوان پایگاه اطلاعاتی مجلاتISI ، SCOPUS PUBMED ISC نامیده می شوند. هر کدام از این پایگاه های اطلاعاتی حاوی هزاران مجله و نشریه علمی می باشد که توسط ناشران مختلف به چاپ می رساند.

🔸در میان این مجلات، مجلات ISI از امتیاز و اعتبار بیشتری نسبت به مجلات دیگر برخوردارند. در واقع چاپ مقاله ISI بیشترین امتیاز پژوهشی را برای نویسنده مقاله به همراه دارد.

🔹البته مجلات ISI خود به دو دست مجلات ایمپکت دار و بدون ایمپکت تقسیم میشوند.

🔸مجلات ایمپکت دار که با نام محلات JCR تیز نامیده می شوند، معتبرترین مجلات در جهان هستند که به دلیل داشتن داوری تخصصی، در پذیرش و چاپ مقاله بسیار سختگیرانه تر از مجلات ISI بدون ایمپکت عمل می کنند.

🔹نوع دیگری از دسته بندی در میان مجلات علمی، بر اساس ساختار نگارش مقالات می باشد. بر این اساس مقالات به ۳ دسته، مقالات علمی پژوهشی ، مقالات علمی ترویجی و مقالات گزارشی تقسیم می شوند.

🔸هر کدام از این مقالات از لحاظ موضوع، نحوه پژوهشی و ساختار نگارشی با یکدیگر متفاوت هستند. بنابراین در ابتدا باید تصمیم بگیرید که قصد دارید چه نوع مقاله ای بنویسید.

🔹اگر می خواهید حاصل کار پژوهشی پایان نامه کارشناسی ارشد و یا دکترای خود را در قالب مقاله به چاپ برساتید، بایستی با ساختار مقالات علمی پژوهشی آشنا شوید.

🔸اما اگر می خواهید در خصوص یک موضوع خاصی به مطالعه کتابخانه ای بپردازید و حاصل مطالعات خود را بصورت یک مقاله مروری به چاپ برسانید بایستی به سراغ مجلات علمی ترویجی و یا همایشها بروید.




تماس با ما جهت سفارش :
📞09038437436

واتساپ:
📞09365494799

#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
💢چگونه از یک مقاله برای نوشتن پایان نامه استفاده کنیم؟


یک پژوهشگر قبل از شروع نگارش پایان نامه باید بداند که دنبال چه چیزی میگردد و قصد نوشتن کدام بخش از مقاله را دارد تا بر مبنای آن، به دنبال مطالب از مقالات بگردد. در زیر به بخش‌هایی که می‌توان از یک مقاله در نگارش پایان نامه استفاده کرد اشاره می‌کنیم.

۱- انتخاب موضوع پژوهش
۲- نگارش بیان مساله (پروپوزال و فصل یک پایان نامه)
۳- پیشینه پژوهش (فصل دو پایان نامه)
۴- مواد و روش ها (فصل سوم پایان نامه)
۵- بحث و نتیجه‌گیری (فصل پنج یا شش پایان نامه)
(لازم به ذکر است در برخی رشته‌های علوم انسانی و رشته‌های پژشکی پایان نامه چهار فصل یا بیش از پنج فصل دارد).



تماس با ما جهت سفارش :
📞09038437436

واتساپ:
📞09365494799

#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
💢 روایی یا اعتبارسازی (Validity or Credibility)

اعتبار یا روايی به ارتباط منطقی، بين پرسشهای آزمون و مطلب مورد سنجش اشاره دارد. وقتی گفته میشود آزمون، روايی دارد به اين معنا است که پرسش های آزمون به طور دقيق آنچه را که مورد نظر میباشد، میسنجد. اعتبار، جنبه های مختلف دارد و ارتباط بين پرسش و آزمودنی با توجه به کليه جنبه های آن حاصل میشود. در صورتی که اين ارتباط وجود نداشته باشد اعتبار به وجود نمی آيد.

مهمترین ویژگی هر آزمون بوده و نشان می دهد که تا چه حد آزمون آنچه را که برای اندازه گیری آن طراحی شده اندازه می گیرد. بعبارت دیگر روایی، رابطه یک آزمون را با اهدافش نشان می دهد. روائی بدین معناست که روش يا ابزار به كار رفته تا چه حدي قادر است خصوصيت مورد نظر تعیین شده به وسیله اهداف تحقیق را درست اندازه گيري كند. در تحقیقات کمی به روایی Validity می گویند و در تحقیقات کیفی به آن Credibility می گویند.

نظر کارشناسان و متخصصین می تواند کمک خوبی برای بهبود روایی ابزار اندازه گیری باشد. موضوع روایی از آن جهت اهمیت دارد که اندازه گیری های نامتناسب می تواند هر پژوهش علمی را بی ارزش سازد. متأسفانه در اغلب تحقیقات دانشگاهی در کشورها به روایی ابزار تحقیق توجه کافی نمی شود.

به ارتباط منطقی بین پرسشهای آزمون و مطلب مورد سنجش اشاره دارد. وقتی گفته میشود آزمون روایی دارد به این معناست که پرسشهای آزمون به طور دقیق آنچه را که مورد نظر میباشد میسنجد. اعتبار (روایی ) جنبه های مختلف دارد و ارتباط بین پرسش و آزمودنی با توجه به کلیه جنبه های ان حاصل میشود.
#روایی


تماس با ما جهت سفارش :
📞09038437436

واتساپ:
📞09365494799

#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰 تفاوت آمار #پارامتریک و #ناپارامتریک


🔹#آمار_پارامتریک. آزمون‌های آماری با دو رویکرد کلی ساخته شده و ساخته می‌شوند. یک رویکرد این است که بر اساس توزیع‌های آماری موجود آزمون‌های آمار ساخته شوند. مثلا آزمونی بر مبنای توزیع نرمال، پواسون و ... ساخته شود. در این موارد آزمون ساخته شده در شرایطی که داده‌ها توزیع مفروض آزمون آماری را داشته باشند، نتایج دقیقی ایجاد خواهد کرد. اما در شرایطی که داده‌ها دارای توزیع مفروض نباشند، دیگر نمی‌توان بر درستی نتایج بدست آمده بوسیله آن آزمون اعتماد کرد.

👈به آزمون‌هایی از این جنس که بر مبنای توزیع‌های آماری ساخته می‌شوند، آزمون‌های پارامتریک می‌گویند. در کل نیز این شاخه آمار پارامتریک نام دارد.

🔹#آمار_ناپارامتریک. رویکرد دیگر در ساخت آزمون‌های آماری این است که آزمون‌ها بر مبنای توزیع آماری خاصی ساخته نمی‌شوند. یعنی توزیع خاصی را مفروضه کار قرار نمی‌دهند و نیازی نیست که داده‌ها دارای توزیع خاصی باشند. به این نوع آزمون‌ها، آزمون‌ها ناپارامتریک یا آزاد-توزیع می‌گویند. این شاخه علم آمار نیز، آمار ناپارامتریک نام دارد.

✳️ چه زمانی بایستی از آمار پارامتریک و چه زمانی از آمار ناپارامتریک استفاده کنیم؟

🔹زمانی که از روایی و اعتبار داده‌های بدست آمده از ابزارهای اندازه‌گیری اطمینان داشته باشیم و داده‌ها دارای توزیع مفروض آزمون آماری مد نظر باشند، آنگاه مجاز به استفاده از آزمون پارامتریک مد نظر هستیم. اما زمانی که داده‌ها دارای توزیع مفروض نباشند و یا داده‌های به دست آمده بوسیله ابزار اندازه‌گیری روایی و اعتبار بالایی نداشته باشند (به صورتی که نتوان حداقل فاصله‌ای بودن مقیاس داده‌ها را تأیید کرد. نه اینکه روایی و اعتبار پایین داشته باشند) آنگاه ما مجاز به استفاده از آزمون‌ها پارامتریک نیستیم و بایستی از آزمون‌ها ناپارامتریک استفاده کنیم.

🔹در شرایطی که از روایی و اعتبار داده‌های بدست آمده از ابزارهای اندازه‌گیری اطمینان داشته باشیم اما توزیع مفروض داده‌ها برقرار نباشد آنگاه اگر امکانش باشد که با یک تبدیل‌های غیرخطی توزیع داده‌ها را به توزیع مد نظر تبدیل کرد، در این شرایط نیز می‌توان از آزمون‌های پارامتریک استفاده کرد.




تماس با ما جهت سفارش :
📞09038437436

واتساپ:
📞09365494799

#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔶انسجام در نگارش مقاله علمی:
🔸چگونه نگارش شفاف چگونه پذیرش آن را تسهیل می‌کند؟


🔸انسجام در نگارش مقاله (Coherence) یکی از ویژگی‌های ضروری نگارش آکادمیکِ خوب است. در نگارش آکادمیک، جریان ایده‌ها از جمله‌ای به جمله‌ای دیگر، باید منطقی و روان باشد. بدون به‌هم‌پیوستگی (Cohesion)، خواننده اصلی‌ترین نکته‌ مقاله‌تان را درک نخواهد کرد.

🔸همچنین خوانایی متن مختل می‌شود. به‌هم‌پیوستگی لزوماً پیش‌نیاز انسجام است. این دو اصطلاح با هم متفاوتند: به‌هم‌پیوستگی زمانی ایجاد می‌شود که جمله‌ها در سطح جمله با هم پیوستگی دارند، در‌حالی‌که انسجام زمانی ایجاد می‌شود که ایده‌ها پیوسته باشند. به‌علاوه، به‌هم‌پیوستگی بر دستور زمان و سبک مقاله‌تان تمرکز می‌کند.
انسجام در نگارش مقاله چیست؟

🔸انسجام در نگارش مقاله به معنای «شفافیتِ ایده» است و زمانی ایجاد می‌شود که از گرامر و مجموعه لغات صحیح استفاده شده باشد. هدف از نوشتن، بیش از هر چیز، سود رساندن به خواننده است. بدون انسجام و به‌هم‌پیوستگی، خوانندگان‌تان با متنی ازهم‌گسسته مواجه می‌شوند و شکاف‌های متعددی را در ایده‌ی ارائه‌شده احساس می‌کنند.


🔸 قاعدتاً خواندن و درک متنِ فاقد انسجام مشکل است. این مشکل مانع از تحقق هدف نهایی نگارش می‌شود که انتقال روشن و کارآمد ایده‌ نویسنده است. برای اطمینان از انسجام و به‌هم‌پیوستگی در نگارش آکادمیک، راهبردهایی وجود دارد.



تماس با ما جهت سفارش :
📞09038437436

واتساپ:
📞09365494799

#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
💢چرا پارافریز و بازنویسی متون مهم است و چطور قرار است به ما کمک کند؟


پارافریز و بازنویسی مناسب و صحیح برای کار یک دانشجو بسیار مهم است، و همینطور در زندگی حرفه ای و شغل شما نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

در نظر بگیرید چه احساسی خواهید داشت زمانی که متوجه شوید چیزی که گفته ­اید تقریبا کلمه به کلمه در مطلبی که توسط شما ایجاد نشده، گفته شده است.

نویسندگان و خالقان نیز همین احساس را دارند زمانیکه متوجه می ­شوند ایده ها و مطالبی که گفته­ اند متفاوت از آنچه در نظر داشتند بیان شده است.

این را به­ یاد داشته باشید، پارافریز به این معنا نیست که کلمات را از پاراگراف خارج کنید و کلمات دیگری را جایگزین آن کنید بلکه پارافریز درحقیقت بیان کردن چیزیست که شما از یک نوشته متوجه شده اید. این مسئله در بازنویسی مقالات ISI بسیار اهمیت دارد و بسیاری از نویسندگان را به سرقت علمی دچار می کند.

یک بازنویسی صحیح حتی نباید دقیقا همان ساختار نوشته یا پاراگراف اصلی را داشته باشد. اگر این به شما کمک می­کند تا پارافریز بهتری داشته باشید، مطلبی که می­خوانید را کنار بگذارید و چیزی که از آن به یاد دارید را بنویسید، فکرکنید برای دوستانتان آن را تعریف می­ کنید.



تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰10 روش ساده برای افزایش تعداد ارجاعات مقاله (1 از 2)


1️⃣ اگر مقاله فعلی‌تان با مقاله‌های قبلی‌تان در ارتباط است، در اثر فعلی به آثار قبلی‌تان ارجاع دهید. با وجود این، برای افزایش تعداد ارجاعات، لازم نیست به تک‌تک مقاله‌های‌ گذشته‌ خود ارجاع دهید.

2️⃣ واژه‌های کلیدی را با دقت انتخاب کنید. واژه‌هایی را انتخاب کنید که سایر پژوهش‌گران حوزه مورد نظر در جستجوی‌شان هستند؛ به این ترتیب، مقاله‌تان در جستجوهای پایگاه داده ظاهر می‌شود.

3️⃣ واژه‌ها و اصطلاحات کلیدی را در عنوان مقاله و به دفعات در بخش چکیده استفاده کنید. تکرار واژه‌های کلیدی احتمال صعود مقاله به صدر فهرست موتورهای جستجو را افزایش می‌دهد و احتمال دیده شدن آن افزایش می‌یابد.

4️⃣ املای نام و نام خانوادگی شما باید در تمام مقاله‌های‌تان یک‌دست باشد. استفاده از اسم مشابه در تمام مقاله‌های‌تان سبب می‌شود پیدا کردن آثار منتشرشده‌تان برای سایر پژوهش‌گران آسان شود.

5️⃣ مطمئن شوید که اطلاعات‌تان صحیح‌اند. کنترل کنید که نام و وابسته‌های آن یا همان افیلییشن‌ها درمقاله درست وارد شده‌اند و مطمئن شوید که اطلاعات مقاله را به طور صحیح در پایگاه‌های داده وارد کرده‌اید.



تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰10 روش ساده برای افزایش تعداد ارجاعات مقاله (2 از 2)


6️⃣ دسترسی به مقاله‌تان را آسان کنید. اگر مقاله‌تان در ژورنال دسترسی آزاد (open access) منتشر نشده است، نسخه‌های پیش از چاپ و پس از چاپ آن را به مخزن‌های علمی (disciplinary repositories) ارسال کنید. به پایگاه SHERPA RoMEO مراجعه کنید تا بدانید ژورنال مورد نظر در ارتباط با کپی‌رایت و آرشیو کردن مقاله‌ها توسط نویسندگان چه قوانینی را وضع کرده است تا با اطمینان بتوانید مقاله‌تان را با دیگران به اشتراک بگذارید.

7️⃣ داده‌های‌تان را به اشتراک بگذارید. شواهد نشان می‌دهند که اشتراک داده‌ها احتمال ارجاع به مقاله‌ را افزایش می‌دهد. داده‌های‌تان را در وب‌سایت‌های اشتراکی پست کنید. دو مورد از این وب‌سایت‌ها figshare و SlideShare هستند. همچنین، می‌توانید در نگارش ویکی‌پدیا مشارکت کرده و به مقاله‌های منتشر‌شده‌تان لینک دهید.

8️⃣ آثارتان را در کنفرانس‌ها ارائه دهید. اگرچه سایر پژوهش‌گران به مقاله‌های ارائه‌شده در کنفرانس ارجاع نمی‌دهند، این کار پژوهش‌تان را در معرض دید جوامع دانشگاهی و پژوهشی قرار می‌دهد.

9️⃣ از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید. در شبکه‌های اجتماعی (مانند فیسبوک، توئیتر، آکادمیا، ریسرچ‌گیت و مندِلی) به مقاله‌های‌تان و صفحه‌ پروفایل‌تان در سایت دانشگاه لینک دهید.

🔟 به‌طور فعال مقاله‌های‌تان را تبلیغ کنید. با سایر پژوهش‌گران، حتی افرادی که در حوزه تخصصی شما کار نمی‌کنند، درباره مقاله‌های‌تان صحبت کنید. نسخه‌هایی از مقاله‌های‌تان را برای پژوهش‌گرانی که ممکن است به کارهای‌تان علاقه داشته باشند ارسال کنید. وب‌سایت یا وب‌لاگی را به پژوهش‌های‌تان اختصاص دهید.



تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
💢چکیده مقاله علمی – نکاتی درباره نگارش چکیده
(1 از 2)

در آغاز باید تعریف کنیم که مقاله علمی چیست؟ چکیده خلاصه‌ای از کل پروژه تحقیقاتی است، که شامل هدف آزمایش، روش، یافته‌ها و نتایج است. با این حال، باید همزمان مختصر باشد و از 250 کلمه تجاوز نکند.

چرا نوشتن چکیده لازم است؟ زیرا به خوانندگان کمک می‌کند تا درک کنند که آیا این تحقیق برای آنها جالب است یا خیر. همچنین درک آنها از هدف اصلی و دستاوردهای نویسنده برای آنها ساده‌تر خواهد بود.

لازم نیست که شما یک نویسنده با تجربه باشید تا مقاله علمی بنویسید. تمام آنچه شما نیاز دارید انگیزه و تمایل بسیار زیاد برای انجام تحقیق است. اگر ساختار و شرایط لازم را بدانید، نوشتن این نوع مقاله پیچیده نیست.

یک مقاله علمی باید حاوی چکیده، پاراگراف مقدمه، روش، نتایج و بحث و نتیجه گیری باشد. کل کار باید خلاصه باشد.

اگر می‌خواهید در تحقیق خود موفق شوید، به یاد داشته باشید که نباید بیش از اندازه کار خود را دست کم بگیرید ویا درباره آن غلو کنید.

همچنین باید از طرح سؤالات مبهم و دادن اطلاعات غیر ضروری در پژوهش خودداری کنید. وظیفه اصلی شما این است که محصول‌تان قابل فهم و قانع کننده باشد.



تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
♻️💢شاخصهای ارزیابی مقاله ISI

1- فاکتور تأثیر گذار (IF): این شاخص مهمترین و در عین حال کاربردی ترین شاخص ارزیابی مجله ها از نظر ISI است.

2- شاخص فوری(Immediately): تعداد ارجاعات به مقاله های منتشر شده مجله در سال مورد ارزیابی تقسیم بر تعداد مقاله های منتشر شده در همان سال مجله مذکور است. این شاخص در حقیقت شیب رشد منحنی ارجاعات را بیان می کند.

3-شاخص نیمه عمر استناد(Cited Half-Life):نیمه عمر ارجاعات یا نیمه عمر استناد، تعداد سال هایی است که از سال ارزیابی باید به عقب برگشت تا شاهد پنجاه درصد کل ارجاعات به مجله در سال مورد ارزیابی باشیم.
به عبارت دیگر، این شاخص مدت زمانی که نیمی از کل استنادات به آن مجله صورت پذیرفته باشد را نشان می دهد و در حقیقت سرعت کاهش میزان ارجاعات به مجله را بیان می کند.
بدیهی است که وقتی مقاله های یک مجله ارزش خود را برای ارجاعات، زود از دست بدهند (مقاله ها سطحی باشند و خیلی زود بی ارزش شوند)، تنها به مقاله های جدید مجله ارجاع داده می شود.

این موضوع باعث می شود که نیمه عمر ارجاعات به مجله کاهش یابد. بنابراین هر چه نیمه عمر ارجاعات به مجله بیشتر باشد، نشان می دهد که ارزش مقاله های مجله در طول زمان بیشتر حفظ شده است و هنوز مورد ارجاع قرار می گیرند.

در مجموع هرچه نیمه عمرارجاعات به یک مجله بیشتر باشد، ارزش مجله بالاتر می رود.

در پایان هر سال، مجله های تحت پوشش فهرست نویسی ISI که در فهرست وبگاه علم (Web of Science=WOB) قرار گرفته اند، ارزیابی می شوند.


تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰مقالات برتر (داغ و پراستناد)

🔹مقالات برتر (Top papers) به گروه اندکی از مقالات اطلاق می‌شود که تعداد استنادهای زیادی را دریافت کرده‌اند. این مقالات به نام مقالات یک درصد و یک دهم درصد برتر نیز شناخته می‌شوند که شامل مقالات پراستناد و داغ است.

🔻مقالات برتر به دو دسته مقالات #داغ (Hot papers) و مقالات #پراستناد (Highly cited papers) تقسیم می‌شوند.

🔸مقاله #داغ به مقاله‌ای اطلاق می‌شود که از لحاظ تعداد استنادهای دریافتی در رشته موضوعی خود در زمره مقالات یک دهم درصد برتر قرار گرفته است.

🔸در حالی که مقاله #پراستناد در زمره مقالات یک درصد برتر قرار می‌گیرد. بازه زمانی برای محاسبه مقالات داغ دوماهه و برای مقالات پراستناد یک ساله است.

🔶بنابراین با توجه به متوسط تعداد استنادها در هر رشته، تمامی مقالات داغ، مقاله پراستناد نبوده و همچنین عکس این حالت نیز صادق است. در سایت مؤسسه ISI، بخشی وجود دارد به نام Essential Science Indicator که پراستنادترین مقالات را معرفی می‌کند. در این بخش، مقالاتی که در طول دو سال گذشته، بیشترین ارجاعات را کسب کرده‌ باشند، معرفی می‌شوند و گاه تحت عنوان مقالات داغ شناخته می‌شوند.


تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰ریوایز و ریسابمیت در مقالات چیست؟

1️⃣ریوایز (Revise)

این اصطلاح بر دونوع است! مینور ریوایز (Minor Revise) و ماژور ریوایز (Major Revise) همانطور که از اسم ها مشخص است مینور یعنی زیاد ایراد نگرفتن از مقاله‌ و ماژور یعنی زیاد ایراد گرفتن! در ماژور ریوایز یا اصلاحات اساسی ممکن است مقاله شما بعد از اصلاحات مجددا به داور جهت تایید اصلاحات صورت گرفته ارسال گردد. ولی در مینور ریوایز معمولا اصلاحات توسط مدیر یا کارشناس اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد بنابراین همیشه و حتما بخش های اصلاح شده را با رنگ دیگر مشخص سازید.

2️⃣ریسابمیت (Resubmit)

این در واقع همان ریواز است ولی مقاله شما خیلی وحشتناک ایراد داشته!!! با این تفاوت که وقتی شما مقاله تون ریواز میخورد (حالا چه مینور و چه ماژور) بعد از اینکه شما ایرادات رو رفع کردید دیگر مقاله شما برای داوری مجدد ارسال نمیشود اما وقتی که مقاله شما رسابمیت میخورد متاسفانه شما باید ایرادات رو رفع کنید و مقاله رو دوباره بفرستید و این یعنی اینکه مقاله شما بار دیگر باید کاملا و دقیق داوری بشود. البته معمولا داور میگویند شما میتوانید این مقاله رو دوباره برای خودمان رسابمیت کنید اما میتونید برای ژورنالهای دیگه هم بفرستید.



تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰جایگاه( Position ) نویسندگان مقاله چطور تعیین گردد؟

🔹این امر بستگی به هدف از ارائه مقاله و سهم واقعی نویسندگان دارد در اینجا سه الگوی مهم جهت تعیین جایگاه نویسندگان مقاله را با هم بررسی می نماییم:

1️⃣اگر هدف، ارائه مقاله مستخرج از پایان نامه باشد، بر اساس یک قانون کلی نویسنده اول می بایست دانشجوی گردآورنده پایان نامه باشد. منطق این قانون هم بر این امر استوار است که دانشجو در واقع ارائه دهنده ایده اولیه پایان نامه بوده و بسیاری از مراحل پایان نامه با تلاش و تحقیق دانشجو به دست آمده و بنابراین سهم مالکیت بیشتری در اختیار دانشجو قرار دارد.

2️⃣اگر مقاله حاصل از یک طرح پژوهشی است معمولا اساتید و اعضا هیئت علمی دانشگاه ها ایده اولیه را ارائه می دهند و دانشجو مابقی کارهای مقاله مانند کارهای آزمایشگاهی، تحقیقات و پژوهش های مختلف و … را انجام می دهد که در اینصورت معمولا نویسنده اول نام استاد و نویسنده بعدی نام دانشجو قرار میگیرد برای اینکه دانشجو نیز بتواند سهم قابل توجهی از مقاله را داشته باشد عنوان نویسنده مسئول نیز معمولا به دانشجو تعلق می گیرد.

3️⃣اگر مقاله حاصل یک طرح پژوهشی گروهی است ترتیب نویسندگان مقاله و نویسنده مسئول کاملا توافقی است البته به صورت یک قاعده کلی می بایست درنظر گرفت، نویسنده ای که بیش از ۵۰ درصد در مقاله مشارکت داشته و مسئولیت مکاتبات و اصلاحات را بر عهده دارد قاعدتا می بایست یا نویسنده اول یا نویسنده مسئول مشخص گردد مابقی نویسندگان بر اساس تلاشی که در جمع آوری مقاله داشته اند در رده های بعدی قرار می گیرند.



تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰نکاتی برای دفاع از رساله های دکترا

۱. در اسلایدها متن کامل نگذارید.

۲. روی فصل دوم و سوم زیاد تمرکز نکنید که فرصت برای ارائه نتایج فصل چهارم و نتیجه‌گیری فصل پنجم داشته باشید.

۳. زمان ارائه به شرح زیر تقسیم کنید:
- فصل اول دو دقیقه
- فصل دوم یک دقیقه
- فصل سوم دو دقیقه
- فصل چهارم ده دقیقه
- فصل پنجم پنج دقیقه

۴. با نام و یاد خدای مهربان و کسب اجازه از محضر اساتید محترم شروع می‌کنم گزارش پایان‌نامه خود را با عنوان ....... به راهنمایی سرکار خانم دکتر.... و مشاوره جناب آقای دکتر ... . همین‌جا لازم می‌دانم از زحمات این بزرگواران و همچنین اساتید محترم داور جناب آقای دکتر ... و سرکار خانم دکتر .... تشکر و قدردانی نمایم.

۵. سعی کنید بر اسلایدهای خود مسلط باشید؛ و قبلا چند بار بخوانید و زمان بگیرید.

ادامه دارد.......



تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
▫️۶. کپی مقاله، نامه ارسال یا نامه پذیرش آن فراموش نکنید.

۷. پروپوزال را باید چاپ و همراه پایان‌نامه تحویل آموزش بدهید. زیرا ممکن است داور بخواهد پروپوزال را ورق بزند و بررسی کند که تا چه حد شما به آنچه گفته بودید پرداخته‌اید. بنابراین، پروپوزال را هم بررسی و اصلاح کنید که تناقض‌گویی نداشته باشد.

۸. "پیشنهادهایی برای پژوهش‌های آینده" را اگر در اسلایدها می‌گذارید، در زمان ارائه نخوانید.

۹. وقتی اهداف را می‌خوانید سؤالات را نخوانید؛ بگویید که سوالات بر اساس اهداف است از آن می‌گذریم.

۱۰. با داوران محترم کل کل نکنید. آرامش خود را حفظ کنید. نسبت به انتقادهای داور عصبانی نشوید. هر چی می‌فرمایند بگویید که پیشنهاد خوبی است اصلاح می‌کنم. به احتمال زیاد پیشنهاد خوبی هم هست و هدف ارتقای کار علمی شماست.

موفق باشید.




تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰جایگاه( Position ) نویسندگان مقاله چطور تعیین گردد؟

🔹این امر بستگی به هدف از ارائه مقاله و سهم واقعی نویسندگان دارد در اینجا سه الگوی مهم جهت تعیین جایگاه نویسندگان مقاله را با هم بررسی می نماییم:

1️⃣اگر هدف، ارائه مقاله مستخرج از پایان نامه باشد، بر اساس یک قانون کلی نویسنده اول می بایست دانشجوی گردآورنده پایان نامه باشد. منطق این قانون هم بر این امر استوار است که دانشجو در واقع ارائه دهنده ایده اولیه پایان نامه بوده و بسیاری از مراحل پایان نامه با تلاش و تحقیق دانشجو به دست آمده و بنابراین سهم مالکیت بیشتری در اختیار دانشجو قرار دارد.

2️⃣اگر مقاله حاصل از یک طرح پژوهشی است معمولا اساتید و اعضا هیئت علمی دانشگاه ها ایده اولیه را ارائه می دهند و دانشجو مابقی کارهای مقاله مانند کارهای آزمایشگاهی، تحقیقات و پژوهش های مختلف و … را انجام می دهد که در اینصورت معمولا نویسنده اول نام استاد و نویسنده بعدی نام دانشجو قرار میگیرد برای اینکه دانشجو نیز بتواند سهم قابل توجهی از مقاله را داشته باشد عنوان نویسنده مسئول نیز معمولا به دانشجو تعلق می گیرد.

3️⃣اگر مقاله حاصل یک طرح پژوهشی گروهی است ترتیب نویسندگان مقاله و نویسنده مسئول کاملا توافقی است البته به صورت یک قاعده کلی می بایست درنظر گرفت، نویسنده ای که بیش از ۵۰ درصد در مقاله مشارکت داشته و مسئولیت مکاتبات و اصلاحات را بر عهده دارد قاعدتا می بایست یا نویسنده اول یا نویسنده مسئول مشخص گردد مابقی نویسندگان بر اساس تلاشی که در جمع آوری مقاله داشته اند در رده های بعدی قرار می گیرند.
📌بیانیه مقاله ( Thesis Statement)

بیانیه مقاله جزء حیاتی هر مقاله تحقیقاتی است. بیانیه مقاله به عنوان خلاصه ای مختصر از استدلال یا نکته اصلی که در مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت عمل می کند. بیانیه مقاله به نویسنده کمک می کند تا روی موضوع خاص متمرکز بماند و نقشه راهی برای خواننده فراهم می کند تا ایده های اصلی مقاله را درک کند.
یک بیانیه مقاله خوب، باید واضح، مشخص و قابل بحث باشد. باید به وضوح ایده یا ادعای اصلی را بیان کند که مقاله حمایت یا استدلال می کند. علاوه بر این، بیانیه مقاله باید توسط شواهد پشتیبانی شود و باید فقط مواردی را پوشش دهد که در مقاله مورد بحث قرار می گیرد.

برای نوشتن یک بیانیه پایان نامه موثر، می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:
🔹عنوان یا موضوع مقاله خود را مشخص کنید.
🔹موضوع را به یک تمرکز یا استدلال خاص محدود کنید.
🔹بیانیه ای واضح و مختصر فرموله کنید که ایده یا ادعای اصلی شما را بیان کند.
🔹اطمینان حاصل کنید که بیانیه شما قابل بحث است و می توان آن را با شواهد پشتیبانی کرد.
🔹در صورت لزوم بیانیه خود را بازبینی و اصلاح کنید تا مطمئن شوید که محتوای مقاله شما را به طور دقیق منعکس می کند.
👈به یاد داشته باشید، یک بیانیه قوی نه تنها برای مقاله شما جهت می دهد، بلکه خواننده را درگیر می کند و به موضوع شما علاقه مند می شود.




تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
💢یک محقق باید چه معیارهایی داشته باشد تا بتواند در لیست نویسندگان یک مقاله‌ی علمی قرار بگیرد؟

کمیته ی بین المللی ادیتورهای مجلات پزشکی (ICMJE) برای نویسندگی یک مقاله چهار معیار را مطرح می کند (Authorship criteria) و شخصی که هر چهار معیار را داشته باشد می تواند به عنوان یک Author یا نویسنده قرار بگیرد.

🔻این معیار ها عبارت اند از:

۱- مشارکت قابل توجه (substantial contribution) در طراحی مطالعه (Concept & Design) یا جمع آوری، آنالیز و یا تفسیر آن ها
(پس معیار اول شامل دو بخش می باشد که مشارکت در هر کدام از آنها برای کسب معیار اول کافی است.)

۲- نوشتن نسخه ی اول مقاله (Drafting the work) و یا اصلاح آن به صورت قابل توجه و تاثیر گذار از نظر علمی (revising it critically for important intellectual content)

(معیار دوم هم شامل دو بخش می باشد که مشارکت در هر کدام از آنها برای کسب معیار دوم کافی است)

۳- تایید نسخه ی نهایی مقاله (تمام متن مقاله باید خوانده شود و کل پروژه مورد تایید نویسنده باشد.)

۴- توافقی که طی آن هر گونه سوال در مورد یکپارچگی و دقت پروژه قبلا بررسی و حل شده باشد و هر نویسنده ای نقش بقیه را در این پروژه بداند

نکته : در مورد نویسنده اول قانون خاص و ویژه ای وجود ندارد ولی معمولا فردی نویسنده اول قرار می گیرد که بیشترین درگیری فیزیکی (جمع آوری داده ها و نوشتن نسخه اول مقاله و ...) در پروژه را داشته باشد (مثل دانشجو) و همین طور استاد راهنما نیز معمولا به عنوان اسم آخر قرار می گیرد. به صورت کلی در یک مقاله انگلیسی زبان، هر چه از سمت چپ به راست در لیست نویسندگان حرکت کنیم.



تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
🔰چند نمونه از بیانیه مقاله در برخی از حوزه‌های تحقیقاتی

بیانیه مقاله باید به دقت و با استفاده از جملات کوتاه و مختصر، دیدگاه اصلی مقاله شما را بیان کند و خواننده را به دنبال مطالعه بیشتر مقاله ترغیب کند. در زیر چند نمونه از بیانیه مقاله امده است:

🔹 حوزه علوم رایانه:
"در مقاله حاضر، الگوریتمی جدید برای بهینه‌سازی شبکه‌های عصبی با استفاده از روش‌های یادگیری تقویتی ارائه می‌شود، که می‌تواند بهبود چشمگیری در دقت پیش‌بینی داده‌های ورودی داشته باشد."

🔹حوزه مدیریت کسب و کار:
"در این مقاله، تحلیلی بر تأثیر اثربخشی رهبری تحول‌آفرین بر عملکرد سازمانی ارائه شده است، که نشان می‌دهد که رهبران تحول‌آفرین، توانایی بهبود عملکرد سازمانی را دارا هستند."

🔹 حوزه علوم پزشکی:
"در این پایان‌نامه، بررسی شده است که آیا مصرف مکمل‌های آهن در دوران بارداری می‌تواند باعث بهبود آنمی شود یا خیر؟ نتایج نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های آهن در دوران بارداری می‌تواند بهبود قابل توجهی در سطح آهن خون و کاهش شیوع آنمی داشته باشد."

🔹حوزه مهندسی برق:
"در این مقاله یک سامانه کنترلی هوشمند برای بهبود کیفیت برق در شبکه‌های توزیع برق ارائه شده است، که علاوه بر بهبود کیفیت برق، توانایی کاهش هزینه‌های نگهداری و عیب‌یابی را دارا می‌باشد."


تماس با ما :
📞09038437436
واتساپ:
📞09365494799
#پژوهش_یار
@SnappResearchTools
2024/09/28 05:24:55
Back to Top
HTML Embed Code: