Telegram Web Link
🟣 راه های نگهداشتن عزت نفس در کودک

❍ شب هر کاری دارید کنار بزارید و برایش قصه بگید.
❍ اشتباهاش رو راحت ببخشید.
❍ خوبیهاشو بزرگ کنید.
❍ به حرفاش خوب گوش بدید.
❍ بی دلیل بغلش کنید و ببوسید.
❍ مقایسه اش نکنید.
❍ "اگه نکنی وای بحالت" رو نگید.
❍ گاهی باهاش کارتونایی که دوست داره ببینید
❍ بهش نگید"تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن"
❍ اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید.
❍ با فرزندتان بازی کنید
❍ مهمتر از همه روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید.

@SchemaTherap
فلسفه سیزده بدر

در آیین و تقویم زرتشتیان و ایرانیان باستان هر روز یک نام ویژه دارد
سیزدهمین روز در هر ماه به نام فرشته باران تیر(تیشتر) نام دارد
زرتشتیان پس از پایان نوروز در روز سیزده بدر (روز تیر از ماه فروردین)به باغ و دشت میروند و به شادی و بازی و گره زدن سبزه برای بر آورده شدن آرزوهایشان میپردازند و نوروز خود را به پایان میرسانند
و برای درخواست باران به درگاه اهورامزدا نیایش میکنند و آرزوی سالی پر از باران و کشاورزی نیکو میکنند

در مورد نسبت دادن نحسی سیزدهم هیچ مناسبتی به ایرانیان ندارد و این اندیشه خرافی پس از یورش اسکندر گجستک و یونانیان به ایران اهورایی وارد ایران شد زیرا عدد سیزده نزد یونانیان نحس بوده است

آرزوی داشتن سیزده بدر نیکی را داریم

شاد و تندرست باشید
سیزده بدر خجسته.
@SchemaTherap
یکی از مشکلات رایج ما ادما
تحمل پایین و عدم درک ابهام هست.
ما ترس از ناکامی داریم
بنابراین خودمان را در حالت های ریسک پذیر یا اضطراب آور قرار نمی‌دهیم.
ما ترس از قضاوت داریم
بنابراین جهان بینیمان در حد دایره ی
امن خودمان هست.
ما ترس از شکست داریم
بنابراین اصلا آغاز نمی‌کنیم.

#علیرضا_عدالتیان

@SchemaTherap
تمام احساسات ما لزوماً تحت کنترل حوادث، هورمونها، ژنها و دیگران نیستند بلکه توسط افکار ما تولید یا برانگیخته می‌شوند. به همین دلیل است که اتفاقات مشترک در میان انسانها، احساسات متفاوتی تولید می‌کنند. افراد مختلف، افکار، اعتقادات و باورهای متفاوت دارند که همین‌ها باعث احساسات مختلف در آنها می‌شود.

اما اگر شما احساسات خود را بدون توجه به افکار، عقاید و برداشتهایتان، تنها به عوامل خارج از کنترل خود نسبت دهید؛ به این نتیجه می‌رسید که قربانی هستید و کاری از دست شما ساخته نیست! زیرا همیشه عواملی در جهان وجود دارند که می‌توانند احساسات شما را کنترل کنند.

برای اینکه به تغییر خودتان کمک کنید؛ تغییرات خود را وابسته به عوامل بیرونی نکنید! رسیدن به این دیدگاه مستقل، می‌تواند نقطه آغاز تغییرات شما باشد. باور کنید که تا خود نخواهید کسی نمی‌تواند به جای شما فکر کند یا شما را کنترل کند که چگونه فکر کنید! این برداشت شما از رویدادهاست که بیشتر و عمیق‌تر شما را ناراحت می‌کند؛ نه واقعا خود رویدادها.

رویدادها ممکن است ما را ناراحت کنند اما چقدر، چه اندازه و تا کجا !؟ ما نمی‌خواهیم احساسات و افکار بد خود را انکار کنیم اما باور به اینکه من مالک افکار و احساساتم هستم؛ می‌تواند من را از افتادن به حلقه باطل احساس قربانی نجات دهد

برای اینکه به این نتیجه برسید که این من هستم که با برداشت خود، باعث می‌شوم احساسات خاصی در من تشدید و تکرار شود یا به وجود بیاید؛ لازم است روزانه احساسات خود را در دفتری بنویسید و بررسی کنید زمانی که مثلاً ناراحت، عصبانی یا نگران هستید؛ چه افکاری در شما تولید شده است؛ به چه فکر کرده‌اید و چه فکری در مورد خود داشته‌اید؟

به احساساتی که شَدید و طولانی مدت در شما وجود دارند توجه کنید. چقدر در اثر عوامل تحت کنترل شما رخ داده‌اند؟ چقدر شما در تکرار و تشدید آنها نقش دارید؟

اکثر نگرانی‌ها، ناراحتی‌ها و ناخشنودی‌های شما همیشه با حذف یا تغییر دیگران از بین نمی‌روند بلکه ناشی از تفکرات غیرمنطقی، باورهای غلط و عدم پذیرش واقعیت در شما هستند که باید آنها را تغییر دهید یا اصلاح کنید. پس ابتدا باید متوجه احساسات و منشاء افکار خود باشید و بعد دوباره مسئله خود را تعریف کنید.

وقتی شدیداً ناراحت هستید افکارتان به نظر خودتان منطقی‌ست و به خودتان حق می‌دهید که نگران، ناراحت یا افسرده باشید. اما اگر افکار خود را مورد سئوال و راستی‌آزمایی قرار دهید؛ احساساتتان نیز تغییر می‌کند.

@SchemaTherap
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✍🏻 همه به دنبال کسی می گشتند...
کسی که آرزویی را برآورده کند و رویایی را محقَق.
کسی که خیالی را به واقعیت بدل کند و ناممکنی را ممکن.
گاهی رجوع به خود، از سر ناچاری و به واسطهٔ یک درد است. مجبور می‌شویم ذهنیت بزرگسال سالم خودمان را تقویت کنیم.

@SchemaTherap
💢طرحواره رها شدگی در بزرگسالی

این افراد جذب افرادی می شوند که طرحواره شان را فعال کند .

بیشتر جذب افرادی می شوند که تعهد ندارند و روابط متعدد دارند .

جذب افرادی می شوند که زیر بار مسئولیت و تأهل نمی روند ، و همچنین استقلال و ثبات مالی و شغلی ندارند .

ویژگی دیگرشان این است که معمولا دچار دودلی هستند و گاهی عاشق و گاهی متنفر هستند .

این افراد وابستگی شدید به افراد طردکننده و آسیب رسان دارند و نمی توانند از اینها دل بکنند ؛ والبته خودشان هم همین رفتارها را نشان می دهند تا طرف خسته شده و آنها را رها کند، تا طرحواره شان اثبات شوند .

🟣طرحواره ها برای بقای خود می جنگند .

@SchemaTherap
✴️ رابطه خود را به یک بیس کمپ تبدیل کنید.

🏕بیس کمپ مکانی امن برای بازگشت کوهنوردان است تا بتوانند قبل از فتح قله‌های اطراف استراحت کنند.

🌱 رابطه شما هم باید فضای امن و حمایت کننده‌ای برای بازگشت شما باشد؛ نه مکانی خصمانه که منجر به تخلیه انرژی شما گردد.

@SchemaTherap
🔰 وقتی در تلاشی توجه طرف مقابل را به خودت جلب کنی، از خودت بپرس:

🍂 آیا من واقعاً این شخص را دوست دارم یا جذب چالش تلاش برای واداشتن یک فرد غیر قابل دسترس از نظر عاطفی، به پذیرش خودم شده‌ام؟

⚠️ آیا اگر او نیز بطور متقابل به من علاقه‌مند بود، باز هم همین احساس را در مورد این شخص داشتم؟

✴️ پاسخ این سؤالات می تواند از تلف شدن سالهای عمر شما جلوگیری کند.


🌱 فرآموش نکنید،شما لایق کسی هستید که به اندازه شما برای رابطه تلاش کند، هیجان داشته باشد و ارزش قائل باشد.

@SchemaTherap
مجمع متخصصین طرحواره درمانی
@SchemaTherap
برای اینکه امروز به سلامت روانی برسیم و ریشه برخی اختلالات خود را پیدا کنیم؛ لازم است به دوران کودکی برویم و اطلاعاتی که در حین رشد و تحت تاثیر والدین، اتفاقات ‌و... در ما ذخیره شده است را رمزگشایی کنیم. با رفتن به گذشته، نمی‌توانیم چیزی را در آن تغییر دهیم و آسیب‌های دوران کودکی را جبران کنیم اما می‌توانیم خود‌ و ارتباط فکری و احساسی خود را با گذشته تغییر دهیم.

وقتی دوران کودکی خود را بازنگری می‌کنیم و از اطلاعات موجود در ذهن نهان خود، آگاهی پیدا می‌کنیم؛ متوجه ریشه آشفتگی‌های روانی خود می‌شویم. بسیار متفاوت است که قربانی ناآگاه گذشته خود باشیم یا نسبت به گذشته خود، آگاهی داشته باشیم؛ زیرا آگاهی موجب می‌شود که مسئولانه در زمان حال زندگی کنیم؛ از گذشته رها شویم یا با آن کنار بیاییم‌ و آن را بپذیریم.

اگر از گذشته خود فرار کنید یا از هر چه که شما را به یاد گذشته می‌اندازد اجتناب کنید؛ باعث می‌شود که زندانی گذشته باشید و همان دوران رنج آور کودکی را در سرکوب و اجتناب، تکرار کنید. مانند وقتی که طرحواره های ناسازگار اولیه یا تله‌ها را ناآگاهانه تکرار می‌کنید و نمی‌خواهید آگاهانه بپذیرید دیگر دوران کودکی سپری شده است.

پس هنوز ترس‌هایی را احساس می‌کنید که الان وجود خارجی ندارند! به سمت کسانی کشیده و وابسته می‌شوید که به شما آسیب می‌زنند! نیازهای سرکوب شده و خشم‌های شدیدی دارید که توانایی کنترل آنها را ندارید. اگر امروز آگاه‌تر شوید؛ کمتر قربانی و تکرار کننده آسیب‌های گذشته خواهید بود و کمتر خودِ ناآگاهتان را در گذشته، سرزنش می‌کنید‌.

به این فکر کنید چه تصورات و خاطرات رنج‌آوری از کودکی دارید؟ بین این خاطرات و تصورات کودکی با رفتارها و اتفاقات تکرار شونده و پایدار زندگی امروز شما در بزرگسالی، چه ارتباطی وجود دارد؟


کلیپ: استاد مصطفی ملکیان

@SchemaTherap
💢 طرحواره درمانی (Schema Therapy) یکی از شیوه‌های روان‌درمانی تلفیقی است که جفری یانگ روان‌شناس آمریکایی آن را پایه‌گذاری کرده است.
منظور از طرحواره (Schema) مجموعه‌ای از باورهای بنیادین و الگوهای فکری است که حول یک موضوع در ذهن فرد شکل گرفته‌اند و منجر به بروز رفتارهای خاصی می‌شوند. در طرحواره درمانی، طرحواره‌های ناسازگار اولیه که در زبان عامیانه به آنها تله‌های زندگی (Life Traps) نیز گفته می‌شود، مورد توجه قرار می‌گیرند.

✍🏻 بر اساس نظریه طرحواره درمانی، در صورتی که یک یا چند تا از پنج نیاز هیجانی اصلی فرد در دوران کودکی به درستی تأمین نشود، طرحواره‌های ناسازگار اولیه در او شکل می‌گیرند. این نیازها عبارتند از:

1️⃣ دلبستگی ایمن به دیگران (شامل نیاز به امنیت، ثبات، محبت و پذیرش)

2️⃣خودگردانی، کفایت و هویت

3️⃣ آزادی در بیان نیازها و هیجان‌های سالم

4️⃣ خود انگیختگی و تفریح

5️⃣ محدودیتهای واقع‌بینانه و خویشتن‌داری


@SchemaTherap
هر چیزی حدی دارد...

حتی زیباترین رفتارها و قشنگ‌ترین
خصلت‌ها هم وقتی از حدش می‌گذرند تبدیل به آسیب می‌شوند و به آدم ضرر می‌رسانند!

انسان بی آنکه بداند بیشتر وقت‌ها سخت‌ترین ضربه‌ها را از باورهایش
می‌خورد!

از اینکه می‌خواهد در هر شرایطی خوب بماند و مدال افتخار صبر و شکیبایی را به گردن بیندازد... بارها به خودش پشت می‌کند تا دیگران را راضی نگه دارد...
آنجا که باید فریاد بزند سکوت می‌کند
آنجا که باید از حقش دفاع کند، گذشت می‌کند، آنجا که باید تذکر بدهد حرفی نمی‌زند و اینگونه است که هر روز بدی‌ها بیشتر تکرار می‌شوند و خوبی‌ها کمرنگ تر...
چون همیشه عده‌ای خطا می‌کنند و عده‌ای
بی وقفه می‌بخشند.

ما همانطور که در برابر رفتارهای منفی‌مان مسئولیم در برابر خوبی هایمان هم مسئولیت داریم که به جا و به اندازه خرج کنیم.
و ای کاش با تصمیم‌های اشتباه "انسانیت " را در چشم آیندگان به "حماقت" تبدیل نکنیم.


@SchemaTherap
💢 نشانه های تله ی زندگی نقص/شرم

1️⃣همواره جلو دیگران بخصوص همسرتان خویشتن واقعی تان را پنهان میکنید.به همین دلیل هيچگاه احساس نمیکنید که همسرتان شمارامیشناسدیادرک میکند.

2️⃣نسبت به همسرتان احساس مالکیت دارید.ازهمین رومدام حسادت شمافعال است.

3️⃣مدام به شیوه ای نامنصفانه خودتان رابادیگران مقایسه میکنید.وبه همین دلیل احساس حقارت و حسادت یه آنّ شمارارهانمیکند.

4️⃣اگرچه همسرتان به شمااهمیت میدهدواحترام میگذارد ،شمامدام ازاوتقاضای محبت میکنیدوازعشق او اطمینان خاطرمیخواهید.میخواهید مطمئن شوید که دوستتان دارد،اماکاررابه جایی میرسانیدکه حوصله ی همسرتان سرمیرود.
خودتان راجلوی همسرتان تحقیرمیکنید.

@SchemaTherap
2024/09/28 19:25:51
Back to Top
HTML Embed Code: