Telegram Web Link
💢 ‌چرا طرحواره‌‌ها به وجود می‌آیند؟

✍🏻مهمترین دلیل ارضاء نشدن نیازهای بنیادین دوران کودکی است که این نیازها شامل پنج مورد زیر است:

1️⃣ دلبستگی ایمن به دیگران

2️⃣خود گردانی، کفایت و هویت

3️⃣آزادی در بیان نیازها و هیجانهای سالم

4️⃣ محدودیتهای واقع بینانه و خویشتن داری

5️⃣ خود انگیختگی و تفریح

@SchemaTherap
✴️ ما ناچاریم برای حفظ سلامت روابطمان یکسری محدوده و مرزهای سالم بین خود و دیگران تعیین کنیم. اگر این محدودیت.ها را تعیین نکنید، مدام احساس قربانی بودن می‌کنید یا به فردی تبدیل می‌شوید که مدام منتظر تایید طرف مقابل است.

🔰 پیامد بزرگ تر، این خواهد بود که در درون خود نیز احساس بی ارزشی خواهید کرد و بیشتر و بیشتر بدنبال تاییدطلبی برای ارضای این احساس بی ارزشی خواهید بود.

⚠️ اگر این درمورد شما صدق می‌کند به احتمال زیاد دچار تله‌های زندگی یا طرح وارههای #اطاعت #ایثار یا #تاییدطلبی هستید به همین دلیل این چرخه‌ها را بصورت ناخودآگاه انجام می‌دهید.

🍂 ممکن است برقرای رابطه با افرادی که مرزهای شما را زیر پا می‌گذارند تبدیل به چرخه‌ای تکرار شونده در شما شده باشد . برای شکستن این چرخه به حجم زیادی از آگاهی نیاز است زیرا باید برای آنچه تا به این لحظه اجازه رخ داده به آن داده‌اید محدودیتی تعیین کنید و سخت ترین قسمت تعیین محدودیت، احساس گناه کردن است.

💢 درحالیکه، فرد مقابل ما فردی است که می‌تواند به ما «نه» بگوید و برای ما حدی و مرز قائل است پس چرا وقتی ما بخواهیم «نه» بگوییم احساس بدی داریم؟

🔸 آیا به این دلیل است که احساس بد داشتن نسبت به خودمان، آسان است؟

🔸 یا خودمان را بقدر دیگران صاحب حق و حقوق نمی‌دانیم؟


🔸 به دوران کودکی خود فکر کنید و اینکه والدین شما چقدر به شما اجازه نه گفتن می‌دادند؟ یا اگر جایی با آنها مخالفت می‌کردید عواقب یا واکنش‌های آزاردهنده‌ای را دریافت می‌کردید؟


🌱 اولین گام در این مسیر این است که شروع به زیر سوال بردن رفتارمان کنیم و صادقانه به این سؤالات پاسخ دهیم.

@SchemaTherap
مجمع متخصصین طرحواره درمانی
@SchemaTherap
ممکن است فکر ‌کنیم زیستن عقلانی و خردمندانه، یعنی این است که من احساسات و هیجانات خودم را سرکوب کنم یا به آنها توجه نکنم. این در حالی است که هیجانات من، گاهی پیام‌آور واقعیت‌هایی از درون و بیرون من هستند! عقل و احساس، می‌توانند همدیگر را در رسیدن به یک تصمیم بخردانه کمک کنند؛ اگر روبروی هم نباشند!

هیجانات ما، به خودی خود، بد نیستند و اصلا ما چیزی به نام هیجان بد نداریم! این برچسب‌های خوب و بد، باعث می‌شوند که یک هیجان خاص را همیشه تکرار کنیم و دیگر هیجانات را سرکوب کنیم! مشکل از وقتی شروع می‌شود که ما یک هیجان خاص را بصورت شدید، تکرار کنیم! یا اینکه نتوانیم هیجانات خود را از هم متمایز کنیم و آنها را بصورت مشخص، بیان کنیم!

برخی افراد اصلا نمی‌دانند دقیقا چه احساسی دارند یا آن را با فکر خود اشتباه می‌گیرند! برایشان مبهم است که بگویند احساس ناخوشایندی که دارند چیست و در کنار آن چه احساسات متنوع دیگری را تجربه می‌کنند! بنابراین وقتی که عشق می‌خواهند آن را فقط با ترس یا خشم نشان می‌دهند یا گزارش می‌دهند که بیشتر این دو احساس را همیشه تجربه می‌کنند!

انسان نرمال، می‌تواند طیفی متنوع از احساسات مختلف را در خود تجربه کند؛ آنها را بپذیرد و تحمل کند. مثلا می‌تواند در یک شرایط نامطمئن یا غیرقطعی، احساس اضطراب را تجربه کند بدون آنکه تلاش کند به سرعت آن را کاهش دهد و در عین تجربه مقداری احساس اضطراب، احساس لذتبخشی نیز دارد از اینکه با چالش‌ها روبرو شده است و احساس امیدواری نیز دارد که به نتیجه می‌رسد.

مثلا اینکه شما نباید احساس اضطراب، داشته باشید یا خود را همیشه از آن دور نگه بدارید؛ باعث می‌شود تا بسیاری از چالش‌ها و موقعیت‌ها را تجربه نکنید چون به شما احساسات ناخوشایندی می‌دهند. بتدریج، دنیای هیجانی شما با این اجتناب‌ها، کوچک و کوچک‌تر می‌شود و بسیاری از احساسات را نمی‌توانید تجربه کنید و حتی در دیگران ببینید و با آنها همدلی کنید. مثل کسانی که بدون احساس ترحم، دست به خشونت می‌زنند یا در قضاوت خود هیچ احساس همدلی ندارند.

@SchemaTherap
تجربيات دوران کودکي و زندگي باعث شکل گيري طرحواره در ذهن افراد مي شود. یعنی همان قالب و الگوی فکری که ما به وسيله آن دنيا را مي بينيم و مسائل را تفسیر مي‌کنيم، رفتار ديگران را معنا مي کنيم و به اتفاقاتي که پيرامون ما رخ مي دهد، بار معنايي مي دهيم.
@SchemaTherap

🔵 در زیر فهرست طرحواره‌ها را آورده ایم

۱-رهاشدگی/ بی ثباتی
۲-بی اعتمادی/ بدرفتاری
۳-محرومیت هیجانی
۴-نقص/ شرم
۵-انزوای اجتماعی
۶-دلبستگی /بی کفایتی
۷-آسیب پذیری نسبت به ضرر یا بیماری
۸-خود تحول نیافته / گرفتار
۹-شکست
۱۰-استحقاق/ بزرگ منشی
۱۱-خویشتن داری و خود انضباطی ناکامی
۱۲-اطاعت
۱۳-ایثار
۱۴-پذیرش جویی/ جلب توجه‌
۱۵-منفی گرایی، بدبینی
۱۶-بازداری هیجانی
۱۷-معیارهای سرسختانه / عیب جویی افراطی
۱۸-تنبیه

👈 هر کدام از ما ممکن است یک یا چند طرحواره ه را در خود داشته باشیم که عامل ایجاد مشکلات زیادی برای ما می‌شوند.

با شناسایی و سپس درمان طرحواره ها ، می توانیم از میزان فشار آنها بکاهیم .

@SchemaTherap
💢 #اضطراب_اجتماعی(#جمع_هراسی) به زبان ساده، ترس از قرار گرفتن در موقعیت‌های مختلف اجتماعی است که مستلزم تعامل و ارتباط با دیگران می‌باشد. این ترس دلایل متفاوتی ممکن است داشته باشد؛ در واقع اضطراب اجتماعی به عصبی بودن و متزلزل شدن در محیط‌های اجتماعی می‌انجامد.

🔸 در لحظه اضطراب، ذهن دائماً روی افکار منفی متمرکز است، بنابراین شما باید توجه خود را نه به آنچه مردم فکر می‌کنند، بلکه بر ارتباطی که با آنها برقرار خواهید کرد متمرکز کنید. سعی کنید با ماندن در لحظه ارتباط واقعی برقرار کنید و روی جملاتی که به شما گفته می‌شود تمرکز کنید.

🔸 سعی کنید خودتان را درک کنید و به خاطر افکاری که در ذهنتان می‌گذرد قضاوت نکنید. به آنها توجه کنید و اجازه ندهید آنها بر شما غلبه کنند.

🔸 برای خود جملات مثبت بسازید. برای غلبه بر این موضوع، باید بر نگرانی‌های خود حمله کنید. هر چه بیشتر فرار کنید، اضطراب و ترس شما بیشتر می‌شود.

🔸 هیچ کس کامل نیست. همه اشتباه می‌کنند، انجام بعضی کارها برایشان دشوار است و یا نقاط ضعف متفاوتی دارد. تلاش برای ترسیم یک تصویر عالی از خودتان، شما را از شخصی که هستید دور می کند و اضطراب شما را افزایش می‌دهد. بنابراین، در آن لحظه بر ویژگی‌ها، پتانسیل‌ها و شایستگی‌های خوب خود تمرکز کنید.

🔸 مدیتیشن کنید؛ مدیتیشن تغییرات عملکردی و ساختاری در مغز ایجاد می‌کند که باعث افزایش انعطاف پذیری در برابر مشکلات می‌شود. ارتباط بین قشر جلوی مغز که مسئول تصمیم گیری است و بخش آمیگدال که مسئول احساسات است با مدیتیشن تقویت می‌شود. به این ترتیب می‌توانید به استرس واکنشی سالم‌تری نشان دهید و بهتر تصمیم بگیرید.

🔸 یاد بگیرید چگونه تنفس خود را کنترل کنید. کنترل تنفس شما را آرام می کند و شما را در لحظه اینجا و اکنون نگه می‌دارد.

🌱 اگر نگرانی‌هایتان در زندگی اجتماعی، کاری یا تحصیلی‌تان اختلال ایجاد می‌کند، در دریافت حمایت روان‌شناختی تردید نکنید.


@SchemaTherap
نوروز یعنی هیچ زمستانی ماندنی نیست. امیدوارم امسال سال خوبی برای همه شما عزیزان باشه 🌱

سال نو پیشاپیش مبارک🌹


@SchemaTherap
تفاوت بین تعصب و غیرت
#بخش_اول

با توجه به فراوانی مشکلات ناشی از عدم تمایز بین واژه های #تعصب، #غیرت در مقوله عشق و روابط عاشقانه؛ لازم دانستم مطالبی را در این حوزه مطرح کنم.

موضوع غیرت در اکثر مواقع به اشتباه جا افتاده است.
اکثر افراد تصور میکنند غیرت یعنی فرد روی خانواده و به اصطلاح ناموس خود "حساسیت" داشته باشد و به هیچ عنوان نخواهد کسی نظر سوئی را نسبت به افراد خانواده اش داشته باشد.
و البته اینکه چه مرد و چه زن خواهان این هستند که همسرانشان تنها برای خودشان باشند و نه دیگران! و این گونه است که فرد تعصب بیجای خود را به اسم غیرت توجیه میکند.
در این حالت فرد دچار بیماری می گردد، که به تبع آن شکاکی ،بدبینی و سوءظن نیز صورت می گیرد.


در این نوع رفتار فرد کم کم به اسم غیرت، خانواده خود را در منگنه قرار داده و تمام رفتارهای طرف مقابلش را تحت کنترل خودش قرار می‌دهد.

@SchemaTherap
تفاوت بین تعصب و غیرت
#بخش_دوم

به جرات می‌توان گفت که این رفتار هرگز غیرت نبوده و تنها تعصبات بی جاییست که فرد بر اثر باورهای ‌ فردی و بالاخص اجتماعی دستخوش آن شده و دید مسمومی به اطرافیان خود و زندگی و روابط اطرافیان خود به دست آورده است.
رفته رفته اثرات سوء ناشی از این باورها، ریشه زندگی را خشکانده و باعث دلسردی و مشکلات فراوانی در رابطه با همسر، خانواده و دیگر افراد خواهد شد.
غیرت مسئله‌ای فراتر است.


#تعریف_درست_غیرت این است که فرد هرگز نخواهد همسر یا عزیزانش سختی بکشند و تمام تلاش خود را به کار می بندد که خانواده اش خوشبخت و سعادتمند باشند.
غیرت یعنی آن که فرد هرگز همسر و فرزندان خودرا تنها نگذارد و در همه حال حامی و مدافع آنها باشد. نه آنکه مثلا اگر کسی نگاه چپ به همسرش کرد او خونش به جوش آید!!
غیرت یعنی آنکه فرد برای خانواده ی خود آنقدر ارزش قائل شود که نگذارد کوچکترین توهینی از سمت دیگران متوجه آنها شود.
فرد غیرتمند کسی است که خانواده و همسر خود را هرگز محدود نکند؛ زیرا اگر وی محدودیت را جزو لاینفک غیرت بداند، تنها به بیماری مبتلاست که نتیجه آن انزوا، افسردگی، سرخوردگی، ترس( فوبیا)، میل به آزادی بی حد و حصر و گاها آزادی منفی در طرف مقابل خواهد شد.

@SchemaTherap
تفاوت بین تعصب و غیرت
#بخش_سوم

نشانه غیرت به زور و بازو نیست، بلکه به منش، رفتار، اخلاق و اعمال متعادلی است که هدفش تنها #آرامش و #آسایش خانواده است.



به بیان دیگر غیرت زمانی معنا پیدا می کند که کسی به جوانمردی زن یا مردی نیاز داشته باشد. وقتی کسی به همسر، خواهر، پدر یا برادر شما در خیابان اهانت می‌کند و او را در موضع دفاع از خود قرار می‌دهد، غیرت شما باعث می شود که برای دفاع از او پیش قدم شوید.

اما #تعصب زمانی است که شما برای دفاع از کسی پیش قدم شوید، بی آنکه دلش بخواهد به او کمک کنید. مثلا وقتی به خواهر یا همسر خود دستور می دهید.... فلان کار را انجام بده!
این کاملاً از تعصب شما ناشی می‌شود و هیچ ربطی مستقیمی به غیرت شما ندارد.

@SchemaTherap
✍🏻 دنیایی که کودک در آن زندگی می کند با دنیای بزرگسالی بسیار متفاوت است . آنچه کودک می بیند و درک می کند بسیار متفاوت با ماست . هر صدای بلندی یک انفجار مهیب ، هر فرد غریبه ای یک هیولای بزرگ و خطرناک و هر تنها ماندنی یک طرد و تنها ماندن تا پایان عمر به نظر می آید .

✍🏻دنیای کودک پر است از فجایع و خطرات قریب الوقوعی که باید فکری برای آنها بکند . پس کودک با توجه به این واقعیت سنجی ناقص خود ، یک سری عقاید و افکار درباره دنیای اطراف و خودش می سازد و دنیا را بوسیله این افکار ، تحلیل و بررسی می کند و در ادامه با توجه به این تحلیل ها ، تصمیماتی درباره دنیای اطراف خود می گیرد .

✍🏻به عنوان مثال فرض کنید کودکی در بیمارستان بستری می شود و تحت عمل جراحی قرار می گیرد . این عمل جراحی که برای زنده ماندن کودک بسیار حیاتی است ، از نظر کودک یک فاجعه و ظلم بسیار بزرگ است که در آن مادر ، وی را تنها گذاشته و رفته است . خشمی که کودک از مادر خود در دل دارد به این تصمیم پیش نویسی ختم می شود که « مادر قابل اعتماد نیست » و بر اساس یک مکانیزم همیشگی در اینگونه موارد ، به این تصمیم کلی می رسد که « زن ها قابل اعتماد نیستند » .

✍🏻 این مفهوم در دنیای بزرگسالی سرنوشت روابط عاطفی وی را تعیین می کند . نکته قابل توجه این است که تصمیمات کودکی بر اساس هیجانات و احساسات خام گرفته می شوند و رنگ و بوی عقلانی ندارند و ردپای عقل سلیم و منطق بزرگسالی در آن به چشم نمی خورد و کودک با این اطلاعات غلط درباره نیات و اعمال و پدیده ها ، نسبت به تصمیم گیری و تعمیم آنها اقدام می کند . پس در کل باید گفت تصمیمات پیش نویسی بهترین روش برای کودک است تا برای دنیای پرآشوب و پرمخاطره ای که در آن زندگی می کند تدابیری بیاندیشد .

✍🏻بخاطر همین موضوع طرحواره هایی در کودک ،((یعنی ما))شکل می گیرند که تا آخر عمر گریبانگیر فرد می باشند.

@SchemaTherap
✍🏻طرحواره ها در كودكي به دليل تجارب ناكارآمد و تكراري با والدين، همسالان و.... در ذهن ما شكل مي گيرند. آن ها از حوادث اسيب رسان خاص يا پيام هاي آزار دهنده و متناقضي ناشي مي شوند كه در دوران كودكي درباره ي خودتان دريافت كرده ايد. مثل: تو بدي؛ يا تو از پس هيچ كاري برنمي آيي.
اين طرحواره ها زماني تقويت مي شوند كه شما تلاش مي كنيد تا به اين تجارب معنا بدهيد تا از درد روان شناختي آن ها اجتناب كنيد....

✍🏻با گذشت زمان رد پاي اين طرحواره ها بر زندگي شما محكم تر مي شود.طرحواره، شيوه نگرش شما به دنيا را تعيين مي كند و شما را به سمتي هدايت مي كند كه در مواقع مختلف، افكاري به ذهنتان بيايد و رفتارهايي در پي ان انجام دهيد. طرحواره هايي كه در كودكي شكل مي گيرند بارها و بارها در بزرگسالي از طريق وقايع تنش زاي بين فردي فعال مي شوند. زماني كه طرحواره اي فعال مي شود، به افكار و هيجانات خاص، قدرتمند و اتوماتيك شما دامن مي زند كه منجر به مشكلات هيجاني مزمن مثل افسردگي، اضطراب، تنهايي يا خشم مي شود. اين افكار و هيجانات خودكار ميتوانند باعث مشكلات بين فردي شوند...


@SchemaTherap
هر وقت، دچار چالش‌های زندگی می‌شویم اما به جای فرار یا تسلیم شدن، با آنها روبرو می‌شویم و احساس کنترل بر آنچه انجام می‌دهیم داریم؛ نه احساس قربانی بودن در شرایط و نیز آن چالش را به معنای یک فرصت برای رشد بیشتر ارزیابی می‌کنیم؛ نه تهدیدی برای شکست؛ بنابراین آن چالش، ممکن است مقداری هم به ما فشار عصبی وارد کند اما در نهایت، باعث می‌شود مقاومت و تحمل ما بیشتر شود و ما رشد کنیم.

وقتی هر بار در برابر چالش‌های زندگی، جا نزنیم؛ به مقاومت بالاتر روانی دست پیدا می‌کنیم و آستانه تحمل درد و انعطاف‌پذیری عصبی در ما بیشتر می‌شود‌ و مانند بدنی که هر بار وزنه‌های سنگین‌تری را تحمل می‌کند؛ مغز ما نیز انعطاف‌پذیرتر خواهد شد.

بنابراین بسیار مهم است حتی گاهی خودمان را به چالشها دعوت کنیم تا هم تحمل خود را افزایش دهیم و هم اینکه خود را در اوج آمادگی برای غیرمنتظره‌ها نگه بداریم. البته چالش، نه چاله! این کار، چون داوطلبانه است و ما خودمان چالش‌ها را انتخاب می‌کنیم؛ بهتر نیز می‌توانیم فشار روانی ناشی از آنها را تحمل کنیم.

بیرون نرفتن از منطقه امن روانی و انتظار اینکه اگر چالشی آمد؛ من مقابله می‌کنم؛ بیشتر شما را زمین‌گیر و منفعل می‌کند! زیرا نیروهای درونی ما همیشه بایستی برای چالش‌های غیرمنتظره، آماده باشند تا گاهی که لازم است واکنش درستِ سریع انجام دهند.

نقش حمایت عاطفی و اجتماعی هم بسیار در تحمل ما در برابر چالش‌ها مهم است. زیرا گاهی افرادی کنار ما هستند که در ارتباط با ما، بیشتر نقش ترمز روانی دارند و عامل توقف و ترس ما هستند تا نقش محرک، مراقب و مشوق! بنابراین اگر می‌توانیم بایستی از این افراد فاصله بگیریم یا حداقل افراد صمیمی و حمایت‌گر دیگری در شبکه ارتباطی خود داشته باشیم که بتوانیم بدون اضطراب با آنها از چالش‌های خود صحبت کنیم.

هر بار، درجه ملایمی از فشار عصبی می‌تواند مغز ما را انعطاف‌پذیرتر کند و هر بار که این فشار با چالش‌های مثبت زندگی مثلا ورزش روزانه یا آماده شدن برای یک آزمون علمی یا یک رقابت ورزشی، در حد بهینه‌ خودمان بیشتر شود؛ بواسطه برقراری ارتباطات مغزی گسترده‌تر، میزان تحمل و سازگاری ما نیز بیشتر می‌شود؛ دیگر کمتر بی‌حوصله می‌شویم و کمتر برای هر رنجی، کم طاقت... در واقع ما هم رنج را تجربه می‌کنیم و هم لذت را... زیرا نگرشی مثبت و پذیرا نسبت به چالش‌ها و تجربه‌های جدید زندگی داریم و آنها را مانند فرصتی برای رشد بیشتر می‌دانیم.


@SchemaTherap
💢 کارهایی که در سال ۱۴۰۱ نباید انجام دهید،
👈 *مگر اینکه واقعاً از ته دل بخواهید*


شما مجبور نیستید ...
🔸 رژیم بگیرید یا "سبک زندگی" خود را تغییر دهید.

شما مجبور نیستید ...
🔸 تصمیمات کلیدی بگیرید

شما مجبور نیستید ...
🔸 یک "فرد جدید" شوید

شما مجبور نیستید ...
🔸 تغییرات اساسی در زندگی خود ایجاد کنید

شما مجبور نیستید ...
🔸 وزن کم کنید یا ظاهر خود را تغییر دهید

شما مجبور نیستید ...
🔸 از ترند‌های جدید فکری پیروی کنید


✴️ چه چیز دیگری به موارد بالا اضافه می‌کنید؟



🌱 شما همین الان هم کافی هستید. اگر می‌خواهید تغییرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کنید، عالی است، اما اجازه ندهید شعار «سال جدید، من جدید» باعث شود احساس کنیم در سال ۱۴۰۰ فردی ناکافی بوده‌ایم.

@SchemaTherap
🌱 "هر رابطه‌ای منحصر به فرد و خاص است. پس هرگز رابطه خود را با روابط دیگران مقایسه نکنید."

🔰 همانطور که هر فردی ویژگی‌های منحصر به خود را دارد، هر رابطه‌ای نیز تفاوت‌های خاص خود را دارد. آنچه در این بین مهم است این است که رابطه، دو طرفه باشد و نیازهای عاطفی دوطرف در حد قابل قبولی در رابطه برآورده شوند.

🍂 اما گاهی اوقات، ما بیشتر می‌خواهیم و با اینکه طرف مقابل درک، توجه، همدلی و حمایت به ما می‌دهد اما دوست داریم بیشتر دریافت کنیم، چیزی خلاف میل ما نباشد و پاسخ منفی نشنویم.

🍂 گاهی هم انتظار داریم تمام نکات خوب در روابط اطرافیانمان را یکجا در رابطه‌مان داشته باشیم. اینجاست که باید از خودمان بپرسیم چقدر این خواسته‌ها و انتظارات ما واقع بینانه است؟


✴️ معمولا افرادی که دچار طرح واره های #محرومیت_هیجانی یا #استحقاق هستند، انتظارات سطح بالایی از طرف مقابلشان دارند و بدون اینکه توجه کنند خودشان تا چه حد در خوشحال کردن طرف مقابل موفق بوده‌اند، فقط دست بگیر دارند و روی آنچه می‌خواهند و ندارند تمرکز می‌کنند.

🌱 مطالعه در زمینه این #تله_های_زندگی می‌تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید آیا نارضایتی شما از رابطه به دلیل مشکلی واقعی در رابطه است یا ناشی از کاستی‌های شما در دوران کودکی است که در روابط فعلی شما سرشکن شده است؟

@SchemaTherap
لطفا به این عبارت آلبر کامو دقت کنید : "انسان به جای مواجه شدن با مشکلات، مشتاق گریز از درد است ، «‏وقتی انسان آموخت آن هم نه فقط بر روی کاغذ، که چگونه با رنج‌هایش تنها بماند، چگونه بر اشتیاقش به گریز چیره شود، آنوقت چیز زیادی نمانده که یاد نگرفته باشد.»


به وضوح سبک مقابله ای ناسازگار و ناکارآمد اجتناب در این عبارت موج میزد ، آلبر کامو نیز راه رهایی از رنج و اضطراب را در رویارویی با مسائل ( طرحواره ها یا تله ها ) می داند .

سبک مقابله ای ناکارآمد " اجتناب " همچون پناهگاه و مامنی امن برای فرد عمل می کند و اجازه نمی دهد فرد با طرحواره هایش روبرو شود ، در نتیجه طرحواره تداوم پیدا می کند و همچنان به اثر گذاری عمیق خود در زندگی ، ازدواج ، تحصیلات ، انتخاب همسر ، انتخاب شغل و ....‌ فرد ادامه می هد و در طول زمان فرد را زمین گیر و مستاصل و سپس خشمگین و عصبانی می کند .

@SchemaTherap
2024/09/28 21:33:26
Back to Top
HTML Embed Code: