Telegram Web Link
🇺🇦 #گزارش_جنگ

موشک‌های پوتین، امروز به یک بیمارستان کودکان در کیف اصابت کرده، ۳۰ نفر جان باخته‌اند از جمله ۲۰ کودک. پوتین، هر روز اوکراینی‌ها را می‌کشد، هر روز کودکان #اوکراین را یا می‌دزدد یا می‌کشد. و هم‌زمان در غرب، سیاست‌مدارانی پیدا می‌شوند که در برابر او لکنت‌زبان دارند، ستایشش می‌کنند، مجیزش را می‌گویند.

آن سیاست مداران هرزه‌ی اروپایی و آمریکایی که هر روز علیه کمک‌های نه‌چندان بزرگ آمریکا و غرب به اوکراین، حرف یامفت می‌زنند و این را تبدیل کرده‌اند به ستون تبلیغات انتخاباتی‌شان، تک‌تک آن‌ها، شریک پوتین در این جنایت‌هایند!

#روسیه و پوتین، بزرگ‌ترین مرز درستی و نادرستی در این جهان است، مهم‌ترین مرز عدالت و آزادی‌ست، و آن پفیوزهایی که سمت اوکراین را نایستاده‌اند، در حقیقت انتخاب‌شان را کرده‌اند: هم‌دستی در جنایت‌های #پوتین را!

✔️ @SasanAghaei
#انتخابات_۲۰۲۴
✍🏼 وقتی جنایت "مساله" نیست ...
▫️ سربازان پروپاگاندای پوتین چه کسانی‌اند؟

📝 #یادداشت
🇺🇦 #گزارش_جنگ

‏از این‌که کمونیست‌ها و مبتلایان به ویروس چپ، این سربازان ماشین پروپاگاندای فلسطین درباره‌ی جنایت‌ها و کودک‌کشی‌های هر روزه‌ی #پوتین در اوکراین خاموشند، شگفت‌زده نباشید! پوتین، ارباب‌شان است و این هیولای چند سر پروپاگاندا، با پول روسی/چینی اداره می‌شود.

ماشین تبلیغاتی شر پیش‌تر در سوریه، به سادگی توانست افکارعمومی جهان را بفریبد و چپ‌ها، دیواری در برابر نسل‌کشی ۵۰۰ هزار سوری، و هر چه بشار #اسد در آن‌جا انجام می‌دهد، ساختند تا جهان آن را نبیند و از مسوولیتش در دخالت بشردوستانه در سوریه شانه خالی کند.

↙️ لینک: داعش؛ نابودی یک انقلاب

همان دستگاه، همان گماشتگان و همان کارفرما، اکنون تقویت شده و به شکل گسترده در دیپلماسی عمومی به شکل جهان‌شمول اثر می‌گذارد. این‌که‌ موضوعی ۷۰ ساله مانند درگیری گروه‌های فلسطینی و اسراییل، ماه‌هاست ترند جهانی‌ست اما تجاوز رسمی پوتین به خاک یک کشور و ۳ سال کشتار مردم بی‌گناه آن به جرم دفاع از خود، جایی در سر تیتر رسانه‌ها ندارد، نشان می‌دهد که ماشین تبلیغاتی روسی/چینی به خوبی کار می‌کند.

در شست‌وشوی جنایت‌های پوتین، دست پلید چپ بیش از همه آشکار است! برای یک مبتلا به ویروس چپ، "جنایت، مساله نیست"، این‌که چه کسی آن را انجام می‌دهد، مساله است؛ برای همین هم اگر #استالین، ده‌ها میلیون تن را سربه‌نیست کند، برای چپ‌ها این تنها یک آمار است نه چیزی بیش‌تر، اگر لنین، چند میلیون انسان را جهت ساختن کشور جعلی "اتحاد شوروی" نابود کند، این یک "خشونت ناچیز ضروری" است و به همین ترتیب، امروز نیز، تمام کشتارهای #روسیه و پوتین، نه تنها مساله‌ی چپ نیست که براساس خصلت ایدئولوژیک، سنت چپ و جیب گشاد مزدوری، به وقتش از آن دفاع هم می‌کند.

پروپاگاندای روسی البته جز‌ گماشتگان سنتی‌اش، در دهه‌ی اخیر، کارگزاران دیگری هم یافته و آن زنجیره‌ای از بردگان پوتین در جناح راست اروپایی-آمریکایی‌ست که از مجارستان تا دل حزب جمهوری‌خواه رخنه کرده‌اند. ۳ سال پیش در یادداشتی، نوشته بودم که پوتین توانسته ستون پنجمی درون حزب‌های راست اروپایی و جمهوری‌خواهان آمریکا نفوذ دهد و این‌ها ماموریت دارند تا جریان راست را از یکی از مولفه‌های بنیادینش در روابط بین‌الملل که همانا "روسی‌ستیزی" است، تهی سازند‌.

↙️ لینک: راست علیه راست و سقوط پوتین‌گرایان

اگر چپ‌ها وظیفه‌ی شست‌وشوی جنایت‌های پوتین نزد افکارعمومی را دارند، این ستون‌پنجم راست‌نمای پوتین‌گرا، در اثرگذاری بر سیاست‌های غرب و کنترل آن به سود روسیه ایفای نقش می‌کند.

در برابر این دو بال روسی‌ساز اما خط قرمز ما به عنوان یک انسان، باید و باید "جنایت" باشد و به عنوان یک ایرانی، بیش از هر کس و هر جایی،"جنایت‌هایی که پوتین و روسیه انجام می‌دهند". گماشتگان پروپاگاندای روسی/چینی، چه آن‌هایی که از دنده‌ی چپ برمی‌خیزند و جنایت پوتین را می‌شویند، چه آن ستون پنجم غربی در جریان راست که می‌کوشد با کاهش و قطع کمک‌های حیاتی به #اوکراین، به پیروزی پوتین کمک کند، هر دو جریان‌هایی به شدت آنارشیست، پوپولیست، اپورتونیست، بی‌پرنسیب و خطرناکند که با کمک رساندن به جبهه‌ی شر، آینده‌ی بشریت را به بازی می‌گیرند.

مثال آن‌ها، مانند نازی‌هایی اتریشی‌ست که در دهه‌ی ۳۰ میلادی، از هیتلر دفاع می‌کردند و خواستار ادغام کشورشان در آلمان نازی بودند. آن‌ها آتشی را روشن کردند که جز با ویرانی بخش مهمی از آسیای شرقی، آفریقا، تمامی اروپا و مرگ ۸۰ میلیون تن، خاموش نشد.

امروز نیز تردیدی نکنیم که هر کس، با هر نقابی، سر در آخور پوتین دارد، نه‌تنها برای جهان خطرناک است که با آن ایرانِ قدرتمند، شکوهمند، ژاندارم منطقه که بوده‌ایم و امروز سودای بازگشتش را داریم، مخالف است چون آن ایران، مقدم بر هر چیز بر پوزه‌ی بی‌مهار پوتین و روسیه پوزه‌بند خواهد بود!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #انتخابات_۲۰۲۴
📸 #عکس_روز

عکسی که ترامپ برای همیشه با آن توصیف خواهد شد؛ شلیکی به قصد کشتن و بازگشت از مرگ در لباس یک سوپرمن تنها

✔️ @SasanAghaei
#انتخابات_۲۰۲۴
👁 تیر دوم به خطا نمی‌رود اگر ...

🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴

هنگامی که جان اف کندی، ۳۵مین رییس‌جمهور آمریکا هدف شلیک قرار گرفت و در دم جان باخت، جامعه‌ی آمریکا به شدت دوپاره بود. جوزف کمبل، اسطوره‌‌شناس بزرگ آمریکایی، مراسم تشییع کندی را "وجهه آیینی بزرگ‌ترین ضروریت اجتماعی آمریکا" دانست و درباره‌اش نوشت: "نخستین و تنها مراسمی در زمان صلح بود که احساس عضوی از این جامعه‌ی ملی بودن را به من داد". آیین تشییع شکوهمند و ۴ روزه‌ی کندی، تبدیل به یادبودی ملی شد که جامعه‌ی آمریکا را از نو متحد ساخت و مرهمی بر دوپارگی آن شد.

لحظه‌ی ترور دونالد ترامپ، مردی که درست و نادرست هدف تندترین انتقادهای دهه‌ی اخیر آمریکا بوده است، و تمام ویژگی‌های شخصیتی قهرمان و ضدقهرمان را توامان در خود دارد، می‌توانست مهم‌ترین لحظه‌ی آمریکای پس از یازدهم سپتامبر شود، اگر که تیر به سر منزل مقصود می‌رسید! در آن صورت، مرگ #ترامپ، تبدیل به روی‌دادی ملی می‌شد که آمریکای دوپاره را متحد می‌ساخت و این بار علیه "دشمن داخلی" بسیج می‌کرد. با مرگ او، بسیاری، حتا دشمنان قسم‌خورده‌اش از خواب غفلت برمی‌خاستند و می‌توانستند بنگرند که چگونه با وارد کردن اسب تراوای #‎مارکسیسم_فرهنگی به جامعه‌ی آمریکا و بر کشیدن کمونیسم به بهای خریداری چند رای بیش‌تر و ایجاد پایگاه اجتماعی، کشور را به ورطه‌ی نفرت، دشمنی، تروریسم و فروپاشی کشانده‌اند و آمریکا چنان در برابر این موج خشونت بی‌دفاع شده که توان محافظت از مهم‌ترین چهره‌های کشور را ندارد.

مرگ ترامپ هم‌چنین به اتحاد بی‌سابقه و تاریخی جمهوری‌خواهان با یک کاندیدای اصولی چون نیکی #هیلی می‌انجامید که در توفان نوامبر، واشنگتن را به آتش بکشند و دموکرات‌ها را جارو کنند. با زنده ماندن ترامپ، البته او این مورد آخر را به خوبی در نوامبر انجام خواهد داد و پیروز رقابتی می‌شود که رقیبش از پیش بازنده است.

او هم‌چنین در کانون اتحادی مهاجم علیه تروریست‌های #آنتیفا، چپ و کمونیست‌های نقاب‌دار قرار خواهد گرفت که هوادارانش امیدوارند پیروز این جنگ باشد اما موفقیت ترامپ در نزاع داخلی آمریکا و از آن مهم‌تر، اثر واقعی‌ حضورش در کاخ سفید بر ایران، موضوعی‌ست پر ابهام و پر از پرسش که هواداران #ترامپ آن‌ها را نادیده می‌گیرند.

↙️ لینک: گروه تروریستی آنتیفا چیست؟

هیچ تردیدی نیست که در برکشیدن گسل‌های جامعه آمریکا و هدیه‌ی اسب تروای #کمونیسم به جامعه‌ی آمریکا، پول کثیف روسی و چینی و حتا دلارهای نفتی نقش بازی می‌کنند. اگر آمریکا در داخل شکننده شده، بدون زدن دست مهاجمان در خارج از آمریکا، در هیچ جنگی با دشمن داخلی هم پیروز نخواهد شد. پاشنه آشیل ترامپ در این نبرد، سیاست‌های انزواگرا و گاه سازش‌گرایانه‌ای‌ست که با دشمنان خارجی آمریکا در نظر داشته و دارد. برای او جنگ اوکراین که مادر جنگ‌هاست، جنگ آمریکا به شمار نمی‌رود پس از باج دادن به #پوتین ابایی ندارد، چنان که از باج دادن به طالبان هم ابایی نداشت. از نظرش، کره‌ی جنوبی، ژاپن و متحدان آمریکا در اروپای غربی، بیش‌تر سربار و هزینه‌اند تا ابزارهای قدرت آمریکا، ناتو نیز یک مزاحم است نه شریک.

این روی‌کردها برای #آمریکا خطرناک است، بیش‌تر از دشمن داخلی. بسیاری از ایرانیان، امروز از این‌که ترامپ کشته نشد، شادمانند چون امیدوارند دولت آینده‌ی ترامپ، نجات‌بخش ایران باشد، آن‌هایی که عمیق‌ترند هم، وقتی به چالش کشیده می‌شوند، می‌گویند: "مهم جنگ سرنوشت‌ساز در درون آمریکا علیه کمونیسم است نه سیاست‌خارجی" اما یک امپراتوری نمی‌تواند خود را محدود به مرزهایش کند با این فکر که جنگ جهانِ خارج، جنگ او نیست!

اگر #روسیه برنده شود، #چین برنده شده، شر جهانی برنده شده و آن وقت تروریست‌های چپ و کمونیست لانه‌کرده در آمریکا، قدرت بیش‌تری خواهند یافت تا مجسمه‌ی آزادی را سرنگون کنند؛ بار دوم، تیرشان خطا نمی‌رود!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #یادداشت
👁 چمبرلن‌های قرن ۲۱م

🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴

دونالد #ترامپ در تازه‌ترین گفت‌وگویش با بلومبرگ، نه تنها تحریم روسیه را به باد انتقاد گرفته که با حرف‌هایش، به شکل مستقیم تمامیت ارضی تایوان را هم با تهدید روبه‌رو ساخته است. او در اشاره به جمهوری اسلامی نیز تاکید کرده که تنها "خواستار یک توافق اتمی جدید" بوده که در دسترسش قرار داشته است!

این‌که بایدن بد، پیر، خرفت، احمق، دموکرات و گزینه‌ای از هر جهت فاجعه‌بار است، حرف درستی‌ست، این‌که دموکرات‌ها، همواره ضامن بقای اسلام‌گرایان هستند، هم حرف درستی‌ست.‌ از این جهت، اشتیاق ایرانیان به کنده شدن شر دموکرات‌ها از واشنگتن بدیهی به نظر می‌رسد اما این اشتیاق نباید چشمان ما را کور کند!

انزواگرایان آمریکایی، فهم خطرناک و سفیهانه‌ای از جهان دارند. آن‌ها، نسخه‌ی جهان ما نیستند و نسخه‌ی ایران ما هم نخواهند شد: انزواگرایان آمریکایی، بیش از هر چیز، به چمبرلن‌های این عصر شباهت دارند که پل پیروزی هیلترهای روسی و چینی قرن ۲۱م خواهند شد!


✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #گزارش_جنگ
📆 زمان مراسم: ۷ امرداد
🕖 ساعت: ۷ تا ۱۰ شب

برای شرکت در این ایونت به ادمین پیام دهید:
👉 @MBPAdmin

🎙 www.tg-me.com/MadBoysPodcast
💡 مدبویز درباره مسایلی که ایران بهش مبتلاست، حرف می‌زنه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈 پس از یک ماه کشتار دانشجویان و مقاومت ملی، ارتش بنگلادش، با یک اولتیماتوم ۴۵ دقیقه‌ای، نخست‌وزیر را وادار به استعفا و ترک کشور کرد. هلی‌کوپتر شیخ حسینه، رهبر برکنارشده‌ی بنگلادش در هند فرود آمده است:
بنگلادش از جمله کشورهایی‌ست که روی‌دادهای آن در نبرد سیاسی و بین‌المللی چین و هند، اهمیت به سزایی دارد!

یک نتیجه‌گیری هزاربار تکرارشونده:
هیچ اعتراض و هیچ سطحی از مقاومت، بدون همراهی نیرویی که اسلحه در دست دارد، به نتیجه نمی‌رسد، شجاعت مردم، عامل پیروزی و شکست خیزش‌ها نیست

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
✍🏼 هر‌ گردی، گردو نیست!
▫️ یک درس و ۳ نکته درباره‌ی بنگلادش

👈 یادداشت مربوط را در پایین بخوانید (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei
ساسان آقایی
Photo
✍🏼 هر‌ گردی، گردو نیست!
▫️ یک درس و ۳ نکته درباره‌ی بنگلادش

ذوق‌زدگی از سرنگونی شیخ حسینه در بنگلادش، ممکن است ما را دچار خطای برداشتی کند، به ویژه که دولت او در یک ماه گذشته دست به سرکوب و قطع اینترنت زد و موقعیت ضعیفی در افکارعمومی جهان یافت اما؛

1️⃣ در این‌جا یک نتیجه‌گیری هزاربار تکرارشونده داریم؛ خیزش‌ها را شجاعت مردم آغاز می‌کند و تصمیم ارتش (قوای مسلح) آن را پایان می‌دهد. شجاعت مردم، عامل پیروزی یا شکست در خیزش‌ها نیست بلکه تعیین‌کننده‌ترین عامل، قدرت اسلحه است که کدامین سمت را نشانه می‌رود. دو ماه مقاومت ملی بنگلادش، نخست‌وزیر این کشور را از جایش تکان نداد اما یک اولتیماتوم ۴۵ دقیقه‌ای ارتش کافی بود تا کارش را بسازد

2️⃣ نخست‌وزیر شیخ حسینه، رهبر مقتدر و گاهی متهم به نقض حقوق بشر بود که با آغاز یک اصلاحات اقتصادی دست‌راستی، در یک دهه‌ی اخیر پیش‌رفت چشمگیری را در کشورش به وجود آورده است. تقریبن تمامی شاخص‌های اقتصادی بنگلادش در یک دهه‌ی اخیر، بهبود قابل‌توجهی را نشان می‌دهد، به نمودارها بنگرید (در این‌جا) پیش‌رفت اقتصادی بنگلادش پس از اصلاحات اقتصادی خانم نخست‌وزیر، سبب کاهش چشمگیر فقر و توسعه‌ی اقتصادی برجسته‌ای در بنگلادش شده بود

3️⃣ رهبر مقتدر بنگلادش، از جدی‌ترین دشمنان پاکستان و دختر بنیان‌گذار این کشور بود که جنگ آزادی علیه پاکستان را رهبری کرد. اعتراض‌های اخیر نیز با شورش نسل جدید علیه سهمیه‌ی استخدام بازماندگان جنگ علیه پاکستان آغاز شد. بی‌شک پاکستان (به عنوان یک دشمن ایدئولوژیک ایرانِ ملی) امروز از کنار رفتن او خشنود است

4️⃣ هرگونه دگرگونی سیاسی در کشورهای شبه‌جزیره‌ی هند را باید از دید نبرد شرقی و جهانی هند و چین ارزیابی کرد. دولت حسینه، مورد پشتیبانی قدرتمند هند قرار داشت و ممکن است سرنگون شدن او، مانند روی‌دادهای سال ۲۰۰۸ نپال (در اپیزود ۶۳م مدبویز، توضیح داده‌ام)، به گسترش نفوذ "خطرناک" #چین در بنگلادش کمک کند. احتمالن حرکت امروز ارتش این کشور، با چراغ سبز هند رخ داده و باید امید داشت که بنگلادش، هم‌چنان زمین بازی #هند باقی بماند. اگر کنار رفتن شیخ حسینه، به یک رای‌گیری پوپولیستیِ آلوده به پول چینی بی‌انجامد، بنگلادش تازه در مسیر اشتباه و پرخسارتی افتاده است

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
📸 #عکس_روز

ما در هر جا و تا همیشه، یک ملتیم؛ هم‌بسته، هم‌دل و هم‌درد! در این قاب، ایران حاضر است و شما غایب، مغضوب و مغلوبش هستید!

🥈🥉 دو مدال کیمیا و ناهید، بر ما مبارک‌باد

✔️ @SasanAghaei
#روزمرگی #اجتماع
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زمین روسیه، زیر پای سربازان اوکراینی

🇺🇦 #گزارش_جنگ

۵ روز پس از ورود غافل‌گیرانه‌ی ارتش #اوکراین به منطقه‌ی کورسک در خاک روسیه، ارتش مستهلک پوتین هنوز نتوانسته، این بزرگ‌ترین نفوذ اوکراین به سرزمین متجاوز را دفع کند و بخش بزرگی از منطقه‌ی کورسک در اختیار ارتش اوکراین قرار دارد. آن‌ها در عمق ۱۰ کیلومتری خاک روسیه می‌جنگند و خط مقدمی به طول ۳۰‌ کيلومتر تشکیل داده‌اند.

اوکراین اکنون در موقعیت تهدید کامل شهر مرزی سودژا قرار گرفته و ارتش روسیه ناچار به انتقال کمک‌های زیادی به منطقه شده تا بتواند ارتش اوکراین را به عقب براند. روس‌ها حتا در زمین خود هم توان دفاع و روحیه‌ی جنگندگی قابل‌توجهی نشان نداده‌اند. این نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم است که خاک #روسیه مورد حمله‌ی یک کشور دیگر قرار می‌گیرد: لکه‌ی ننگی که در کارنامه‌ی پوتین بر جا می‌ماند.

📹 ویدیو شکل پیش‌روی ارتش اوکراین در کورسک را نشان می‌دهد

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #فیلم
هدف آمارسازی چیست؟

از آن‌جا که از دروغ ارتزاق می‌کنند و کسب‌وکار این‌هاست، دوباره شاهد آمارسازی هستیم تا همان دروغ کلیشه‌ای "مردم وضع‌شان خوب است"، از طریق دستگاه پروپاگاندا دوباره ضرب شود و مشتی اراجیف درباره‌ی این‌که چرا "مردم ناسپاس، پول‌شان را در تولید [ورشکسته و رانتی] سرمایه‌گذاری نمی‌کنند"، سرهم کنند و به خورد جامعه بدهند.

سامانه‌ی فروش ایران‌خودرو قرار بوده امروز باز شود تا مردم با بلاک کردن ۲۳۰ میلیون تومان، برای پیش‌خرید یکی از آشغال‌های ایران‌خودرو در بازار انحصاری ایران اقدام کنند. از آن‌جا که سامانه‌ی فروش ایران‌خودرو را هم احتمالن پسرخاله‌ی مدیر جدیدشان با بستن قراردادی چند ۱۰ میلیاردی، طراحی کرده، سایت تا ۱۲ بسته بوده و بعد از باز شدن هم، لگ‌های فراوان داشته. آن وقت ساعت ۱ ظهر، یادداشت نوشته‌اند که "۳ میلیون نفر براي خريد خودرو ثبت‌نام کردند"‼️

گفته‌اند که دروغ هر چه بزرگ‌تر، باورپذیرتر، اما در باد کردن دروغ و پروپاگاندا، باید دقت کرد آش زیادی شور نشود!

✔️ @SasanAghaei
#اقتصاد_ایران #اقتصاد_آزاد #روزمرگی
⁉️ اقتصاد غارت‌گری و بحران بی‌برقی
▫️ کلپتوکراسی چگونه منابع کشور را به یغما می‌برد؟

📝 #یادداشت

کلپتوکراسی (حکومت‌های دزدسالار) چند مدل است. در روش متداولش، یک حکومت کلپتوکراسی به باندهای مختلفی تقسیم می‌شود که با طراحی پروژه‌های اقتصادی بزرگ اما نه چندان کارآ و اولویت‌دار، با چند برابر قیمت واقعی، منابع کشور را بالا می‌کشد. در این دست حکومت‌ها، به شکل معمول پروژه‌ها برای چپاول درآمد ملی، خزانه‌ی کشور و منابع بانکی تعریف می‌شوند نه براساس مطالعات علمی و اقتصادی و نیازسنجی کشور.

نمونه‌های بسیار زیادی از چنین پروژه‌های کم‌بازدهی وجود دارد که با چندین برابر قیمت واقعی در کشورهای مختلفی مانند فیلیپین، پاراگوئه، هائیتی یا دیگر کشورهای آفریقایی و آسیایی انجام شده است. ج.ا اما نوع بدیع و خلاقانه‌ای از یک کلپتوکراسی‌ست که تمام روش‌های آن را در اختیار گرفته تا یک اقتصاد غارت‌گریِ بی‌نقص را به وجود آورد.

در ج.ا، از سه تاکتیک کلپتوکراسی هم‌زمان استفاده می‌شود؛ نخستین این روش‌ها انحصار بازار است. نمونه‌اش را در خودروسازی می‌بینیم که آشغال‌ترین محصولات تاریخ صنعت خودروسازی را به ۱۰ برابر قیمت، به مردم می‌فروشند. روش دوم دزدسالاری، که بیش‌تر در گذشته مورداستفاده‌ی ساختار قدرت بود، تعریف پروژه‌های بی‌مبنا و کم‌بازده با چندین برابر قیمت واقعی‌ست. نمونه‌اش برخی سدسازی‌های دوران رفسنجانی، یا فازهایی از پارس جنوبی که با بیرون راندن شریک خارجی و به دست باند داخلی انجام شده است. هم‌چنین پروژه‌ی طبقاتی کردن بزرگراه ۲۲ تهران (صدر) که ۳ تا ۴ برابر قیمت واقعی را از جیب شهروندان پایتخت زد و یکی از کم‌بازده‌ترین طرح‌های تهران است.

از آن‌جا که در سال‌های اخیر، روند فساد ساختاری شدت گرفته و رقابت سنگینی برای چپاول درآمد ملی میان باندهای مختلف در جریان است، آن‌ها برای سبقت از یک‌دیگر به تاکتیک سوم دزدسالاری هم رو آورده‌اند. در این روش، پروژه‌ها تنها تعریف می‌شوند اما اجرا نمی‌شوند! در حقیقت پروژه‌هایی کاغذی و اسمی، بدون هیچ مابه‌ازای واقعی روی زمین، تعریف می‌شوند که براساس آن، منابع خزانه و بانکی چپاول شود. اگر در روش‌های قبلی، خودرویی چند برابر قیمت وجود دارد اما آشغال محض است، یا سدی ساخته شده اما پشتش آبی وجود ندارد، در روش اخیر، پروژه‌ها تنها روی برگه‌های کاغذ وجود دارند، سنادش، همه ساختگی‌ست و با همین کاغذها چند هزار میلیارد از منابع کشور، میان باندهای قدرت و ثروت تقسیم می‌شود.

پیش‌تر در صنعت سیمان، شاهد این دست پروژه‌های کاغذی بودیم اما تقریبن از دهه‌ی ۹۰ به این سو، بسیاری از پروژه‌های زیرساختی و حیاتی کشور هم، تبدیل به پروژه‌های کاغذی شده‌اند، از جمله پروژه‌های نیروگاهی ایران.

در سراسر دهه‌ی ۹۰، روشن بود که الگوی مصرف برق در کشور در حال تغییر و تقاضای برق رو با افزایش است و نیروگاه‌های موجود، قادر به تامین تقاضای برق نیستند. در دولت روحانی هم با توجه به پول هنگفت پسابرجام، تلاش‌هایی برای ساخت نیروگاه انجام گرفت اما در نهایت، بزرگ‌ترین نیاز صنعتی و عمومی کشور، تبدیل به توجیه ده‌ها پروژه‌ی کاغذی شرکت‌های داخلیِ مدعی اما فاقد توان فنی شد که تنها مزیت‌شان، اتصال به هسته‌ی قدرت و منابع خزانه و بانکی بود‌. این باندها به اسم ساخت نیروگاه، افزایش راندمان نیروگاهی، نوسازی شبکه‌ی توزیع و ... ده‌ها پروژه تعریف و تصویب کردند که در نهایت، بیش‌تر آن‌ها کاغذی و اسمی ماند و کشور را امروز با بحران بی‌برقی و حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات کمبود برق روبه‌رو کرده است.

همین بحران اخیر، نمونه‌ای‌ست برای رد این ادعا که مسائل کشور پیچیده و کار بازسازی مملکت سخت است، کلیشه‌ای که در هنگام سرباز کردن هر بحرانی، به خورد مردم می‌دهند. واقعیت اما ساده و از این قرار است:
1️⃣ #ایران، از منابع کافی بازسازی کشور برخوردار است
2️⃣ به دلیل موقعیت استراتژیک ایران، ما می‌توانیم در صورت تبدیل شدن به یک کشور نرمال در سپهر جهانی، به سرعت از تکنولوژی سطح بالا و سرمايه‌گذاری خارجی، برخوردار شویم
3️⃣ منابع انسانی کشور و بازگشت بخش عمده‌ی مهاجران، توان فنی و اجرایی ایران را به شدت افزایش خواهد داد
4️⃣ تلفیق سه عامل بالا در حل سریع، بحران‌های اساسی کشور، بازتاب جدی دارد

از این واقعیت‌های ساده، تنها یک نتیجه‌گیری قابل استخراج است: نوسازی کشوری با ویژگی‌های ایران، تنها یک پیش‌شرط دارد و آن این است که کلپتوکراسی جای خود را به میهن‌پرستی دهد!

✔️ @SasanAghaei
#اقتصاد_ایران #اقتصاد #اقتصاد_آزاد

📌 این اپیزود مدبویز درباره‌ی کلپتوکراسی و روش‌های آن شنیدنی‌ست
📻 وقتی راهزنان بر تخت می‌نشینند
(کست‌باکس | تلگرام)
چند ساعت مانده به ۲۸ امرداد

📜 #تاریخ_نگاری

لحظه‌ی سقوط کشور است؛ شاه کشور را ترک کرده، وزیرخارجه دستور داده که هیچ سفیر یا دیپلماتی حق استقبال از او را ندارد، در کنفرانس مطبوعاتی می‌گوید که کشورهای خارجی شاه مملکت را باید تحویل دهند تا به جرم "خیانت" محاکمه شود، اشرار کمونیست و اوباش شوروی در خیابان‌ها رژه می‌روند و و مجسمه‌های شاه و پدرش را از میدان‌های شهر انداخته‌اند.

از نخست‌وزیر خبری نیست، وزیرخارجه‌اش جای او حرف می‌زند، بحث الغای پادشاهی هزاران ساله‌ی ایران و اعلام جمهوری‌ست، حزب توده آماده است تا با گسیل اوباش به خیابان و حرکت سازمان نظامی مخفی‌اش در دل ارتش، قدرت را به دست بگیرد،‌ شوروی تنها چند ساعت و چند متر تا رسیدن به آرزوی دیرینش برای چنگ انداختن بر ایران فاصله دارد، همان شوروی که ۵ سال پیش‌ترش، سال‌ها برنامه و سرمایه‌گذاری‌اش جهت تجزیه‌ی ایران با تحقیر تمام به دستان شاه، قوام و ارتش شاهنشاهی شکست خورد ...

و اما حالا او دیگر نیست؛ سقوط کشور حتمی‌ست، استقلال ایران در خطر است، نخست‌وزیر می‌داند که به زودی به دست مزدوران شوروی سرنگون و اعدام می‌شود، او باید انتخاب کند: تسلیم شدن به فرمان شاه یا سرنگونی به دست شوروی.

لحظه‌ی انتخابِ تنها اوست نیست، لحظه انتخاب برای تمام ایران و بر سر تمام ایران است؛ ارتش باید انتخاب کند، ارکان نظام باید انتخاب کنند، ملت باید انتخاب کند؛ یا حفظ اساس ایران یا سقوط و فروپاشی قطعی مملکت.

هیچ راه سومی وجود ندارد، همه این را می‌دانند.‌ جای درنگ نیست، لحظه‌ی تردید نیست، وقت بی‌طرفی نیست، ساعت‌شمار در حرکت است و ممکن فردا برای نجات کشور دیر باشد، جنگ ثانیه‌هاست: یا همه چیز یا هیچ چیز.

امشب، موعود آن انتخاب نجات‌بخش و تاریخی‌ست: "ایران نباید از دست برود"، "ایران باید ایران بماند"؛ یا امشب یا هیچ‌وقت، و این را همه می‌دانند. در دل ارتش، مردانی به بیم و امید، انتظار سپیده‌دم را می‌کشند تا به میدان زنند که یا ناجی شوند یا یاغی، مردان و زنانی در خانه‌هاشان، پر هراس از آینده، تصمیم آخر را می‌گیرند که فردا به خیابان بزنند و در سنگر ایران، یک صف شوند، و نخست‌وزیر ... او تصمیمش را گرفته، می‌خواهد به قسمش نزد شاه در هنگام دریافت فرمان نخست‌وزیری وفادار بماند.

چند ساعت دیگر لحظه‌ی اقدام است، هنگامه‌ی عمل کردن بی‌هراسیدن، وقت به دریا زدن بدون ساحل دیدن: #ایران قرار نیست ببازد!

✔️ @SasanAghaei

📌 در همین‌باره بخوانید:
✍🏼 افسانه‌ی حصر مصدق
(قسمت نخست | قسمت دوم | قسمت سوم)
ساسان آقایی
✍🏼 هر‌ گردی، گردو نیست! ▫️ یک درس و ۳ نکته درباره‌ی بنگلادش ذوق‌زدگی از سرنگونی شیخ حسینه در بنگلادش، ممکن است ما را دچار خطای برداشتی کند، به ویژه که دولت او در یک ماه گذشته دست به سرکوب و قطع اینترنت زد و موقعیت ضعیفی در افکارعمومی جهان یافت اما؛ 1️⃣ در…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 نخستین بار درباره‌ی بنگلادش در همان روزی که نخست‌وزیر کشور را ترک کرد، نوشتم که مسیر روشنی پیش‌روی آن نمی‌بینم و دلیل‌هایی برشمردم (↙️ لینک مطلب). اکنون چند هفته پس آن یادداشت در ویدیوی مفصلی برای مدبویز، درباره‌ی تاریخ بنگلادش، نبرد چین و هند از یک سو و جنگ هند و پاکستان از سوی دیگر، و روند توسعه‌‌ی اقتصادی بنگلادش حرف زده‌ام؛ روندی که اکنون در مخاطره قرار دارد.

نکته‌هایی که گفته‌ام، البته تنها درباره‌ی بنگلادش نیست بلکه این کشور یک نمونه از فرآیند نیک‌بختی یا تیره‌روزی ملت‌هاست، از جمله این نکته‌های مهم می‌تواند یکی هم همین باشد:

"کشورهایی که در فقرند، کشورهایی که در نقطه‌ی فروپاشی و کلپس اقتصادی قرار دارند، در جایی تصمیم به رشد و توسعه‌ی اقتصادی می‌گیرند اما سازوکار دموکراسی و ساختار سیاسی، سبب کند شدن جهش اقتصادی می‌شود‌. این‌جاست که رهبران باید تصمیم بگیرند؛ یا قدرت را قبضه کنند تا لوکوموتیو رشد اقتصادی کشور سریع‌تر حرکت کند یا دموکراسی‌ ضعیف و بی‌نهاد (آنارشیسم)، چرخ‌های توسعه‌ را بر زمین خواهد کوفت"

👈 کامل ویدیو را در یوتیوب مدبویز ببینید (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #اقتصاد
جشن استقلال اوکراین در خانه‌ی پوتین

🇺🇦 #گزارش_جنگ

روز استقلال اوکراین است، کشوری که قرار بود ۲.۵ سال پیش با حمله دومین ارتش قدرتمند جهان 😂 نابود شود اما حالا رییس‌جمهورش، پرزیدنت زلنسکی (که عمرش دراز باد و دستانش پرتوان) در خاک روسیه، روز استقلال اوکراین را به اوکراینی تبریک می‌گوید. اکنون دو هفته پس از آفند توفنده‌ی اوکراینی‌ها به منطقه‌ی کورسک در خاک روسیه، اوضاع از این قرار است:

اوکراین بخش زیادی از منطقه‌ی کورسک را در اختیار گرفته و به قدری پیش‌روی داشته‌ که توانسته یک عقبه‌ی نظامی در بخشی از منطقه‌ی کورسک و در داخل خاک روسیه تدارک ببیند. هم‌اکنون حدود ۱۳۰۰ کیلومتر مربع از خاک روسیه در تسخیر اوکراینی‌هاست؛ آن‌ها بر بیش از صد منطقه‌ی مسکونی و روستای روسیه، مسلط شده‌اند و نخستین شهر روسیه که سقوط کرده، شهر سودژا در ۱۰ کیلومتری مرز اوکراین است. در این شهر، پرچم اوکراین بالا رفته که ننگی بزرگ برای دولت پوتین به شمار می‌رود. در مقابل، اوکراین اکنون با اعتماد به نفس زیادی، عملیات اخیرش را «عملیات آزادسازی شهر سودژا از دست نیروی اشغال‌گر» نامیده است‌.

این آفند موفق، نشانه‌ای از چند واقعیت روی زمین در نبرد اوکراین و روسیه است؛ مهم‌ترین آن‌ها اما اثرگذاری جدی سلاح‌های پیش‌رفته‌ی آمریکا و کشورهای غربی در تغییر موازنه‌ی جنگ است. اوکراین که به دلیل مخالفان هواداران ترامپ در کنگره‌ی آمریکا و ایجاد مانع بر سر راه ارسال کمک‌های تسلیحاتی آمریکا، برای چندین ماه با دست خالی می‌جنگید و زمین‌های زیادی را در این مدت از دست داد، حالا با جنگ‌افزارهای جدید در موقعیت قدرتمند حمله به روسیه قرار گرفته. این تغییر چهره‌ی ارتش اوکراین در تقریبن ۶ ماه از ارتشی که در حال عقب‌نشینی در سرزمین خودی بود تا ارتشی که در حال پیش‌روی در زمین دشمن است، بیش از هر چیز به لطف برتری چشم‌گیر جنگ‌افزارهای آمریکایی به نسبت جنگ‌افزارهای فرسوده و قدیمی روسیه به دست آمده و تنها یک چیز را برای بار هزارم ثابت می‌کند:

هیچ سرمایه‌گذاری‌ای در جهان نیست که به اندازه‌ی سرمایه‌گذاری روی اوکراین سودمند و پربازده باشد، آن‌ها با یک ارتش کوچک، روسیه را سرافکنده، فرسوده و مضحکه کرده‌اند.

آن کسانی در غرب که این جمله‌ی سرراست، ساده و دارای فکت روشن را نمی‌فهمند، در خوش‌بینانه‌ترین حالت "احمق‌های مفید" ارباب پوتین هستند!

📹 در این ویدیو به شکل کامل توضیح داده‌ام که در کورسک چه خبر است، چرا اوکراین به روسیه وارد شده و سرنوشت جنگ در این ناحیه چه خواهد بود. ویدیو را ببینید (کلیک کنید)

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇺🇦 #گزارش_جنگ

برای امروز زیبایی لازم دارید؟ این #فیلم را ببینید؛ ناکامی پدافند فرسوده‌ی روسیه در دفاع از خانه‌ی پوتین و شیرجه‌ی تمیز و دقیق پهپاد اوکراینی در قلب پالایشگاه نفت مسکو!

#اوکراین این روزها عجب آتش‌بازی خشگلی به راه انداخته ؛ دست‌مریزاد فرمانده زلنسکی 💙💛

📌 نکته: آن‌ها که تمام نقطه اتکای‌شان، همین سامانه‌های روسی‌ست، باریدن آتش بر سر مسکو را دقیق‌تر ببینید! روس‌ها شورت خودشان را هم نمی‌توانند بالا بکشند، شما را که بماند!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
2024/11/15 07:25:59
Back to Top
HTML Embed Code: