Telegram Web Link
ساسان آقایی
مالیات؛ حق حیات قانون ▫️ پاسخی به لیبرتارینسم ناخوانده و نافهمیده | در دو قسمت، قسمت 1⃣ 💎 #لیبرتاس ۲۸ در دوره و زمانه‌ای هستیم که در کشور ما سرداریِ سربازان، بدون طی مسیر و درجه، امری طبیعی‌ست، همه می‌خواهند پله‌های ترقی چه در اقتصاد، چه در تحصیل فکر و…
مالیات؛ حق حیات قانون
▫️ پاسخی به لیبرتارینسم ناخوانده و نافهمیده | در دو قسمت، قسمت 2⃣

⤴️ ... ادامه از بالا
💎 #لیبرتاس ۲۸

در جامعه دسته‌ای از کالاها وجود دارد، مانند حفظ امنیت به دست پلیس، دفاع از مرزها به وسیله‌ی ارتش یا راه‌ها، سدها و ... که بخش خصوصی نه قادر به سرمایه‌گذاری و تامین آن است نه نهاد دولتِ مدرن به عنوان «جمع خرد عمومی و مدافع حقوق بنیادین تمامی شهروندان» می‌تواند تصدی‌گری در تولید و توزیع کالای عمومی را به دیگری بسپارد، کما این که جان لاک می‌گوید: «قانون‌گذار نمی‌تواند قدرت خود را به هیچ فرد دیگری واگذار کند چرا که این قدرتی‌ست که به نمایندگی از سوی مردم به او تفویض شده».

از آن‌جا که براساس اصول بنیادین #لیبرالیسم، هیچ ارزشی، مجانی نیست، پرسش این‌جاست پس اگر مالیات در کار نباشد، هزینه‌ی کالاهای عمومی از کجا تامین می‌شود؛ از هوا؟ یا از جیره‌ی الهی مسیح؟ به بیان دیگری، تک‌تک این کالاهای عمومی، هرچند به رایگان، یا با سوبسید، به شکل مساوی و برابر در اختیار تمامی مردم است و دولت هم حق محروم ساختن فردی از جامعه از آن‌ها را ندارد اما چه امنیت، چه راه‌ها، چه حفظ جنگل‌ها و مراتع و ... همگی دارای «قیمت اقتصادی»  و «ارزش ذاتی»‌ست و دولت (که برخلاف فهم رایج از دولت در ایران، فاقد درآمد خدادادی‌ست)، بدون مالیات قرار است، از چه محلی هزینه تولید و توزیع کالای عمومی را تامین کند؟

در زمینه‌ی الزام به اخذ مالیات، البته بسیار بیش از این هم می‌توان نوشت، برای یک نمونه، نظام «بازتوزیع درآمدی» که یکی از جنبه‌های نوین پیش‌رفت وظایف دولت در «بیشینه‌سازی مطلوبیت تمام جامعه» است، و نئوکلاسیک‌ها نیز بر آن بحث و نظر گسترده‌ای داشته‌اند، دلیل دیگر دفاع از پرداخت مالیات است، البته مالیاتی مبتنی بر:

1⃣ وجود یک دولت مدرن و دموکراتیک که نماینده ی راستین جامعه است نه یک الیگارشی فاسد غیرمنتخب

2⃣ حداقل بودن پرداخت آن و شفافیت در امر مالیات‌ستانی و قوانین روشن در زمینه‌ی برخورداری از معافیت‌های مالیاتی

3⃣ شفافیت کامل، واجب و الزامی در زمینه‌ی چگونگی مصرف آن از سوی دولت به شکلی که به وسیله‌ی فرد فرد جامعه یا منتخبان آن قادر به ره‌یافت ریال به ریال مصرف مالیات باشند

در ایرانِ کنونی البته هیچ کدام از این شرط‌های بنیادین پرداخت مالیات وجود ندارد و مردم خود راه را بهتر فهمیده‌اند!
 
✔️ @SasanAghaei
#لیبرالیسم‌محافظه‌کار #یادداشت #اقتصاد
📹 نسل مریض ۵۷‌، در بی‌سوادی، لمپن‌مابی و تفکر روستانشینی، به غایت کمال رسیده بود. از عجایب روزگار اما این‌که همین‌ها چون به مدد جهش اقتصادی سریع ایران و تحصیل رایگان در گروهی از بهترین دانشگاه‌های جهان، دیگر نیاز نداشتند مانند پدربزرگان‌شان سرگین خر از طویله پاک کنند، در توهم دانایی غرق بودند و امروز هم هم‌چنان در همین توهمند.

این خران کتاب به پالان بسته، در نهایت به آسانی اسب تراوای انیرانی‌ها شدند تا ۱۰۰ سال تلاش پیوسته‌ی ایرانیان برای ترقی و تجدد و ۵۰ سال کار و زحمت برای برکشیدن #ایران را به باد دهند و مملکت ما را (که به شدت از آن نفرت هم داشتند) در چاه ویلی دراندازند که انتها ندارد.

سواد سیاسی، اقتصادی و تاریخی برای این‌ها شوخی بود که سه نمونه‌اش را در این‌جا آورده‌ام:

1⃣ تروریست مجاهد، لطف‌الله میثمی
2⃣ عامی دانشگاه‌رفته، صادق زیباکلام
3⃣ کمونیست توده‌ای و جاسوس روسی، خان‌بابا تهرانی

✔️ @SasanAghaei
#تاریخ #فیلم
⛔️ فقر ذهنی تبار ۵۷
◽️چرا تجمل این‌قدر مورد تنفر است؟

📝 #یادداشت

دهه‌ها گذشته و آن‌چنان که از غوغای کذا و کذاب جزیره «نِکِر» پیداست، هنوز ریشه و اساس زشت‌خویی و زشتی‌پسندی در بنیاد فکری ۵۷ی را درمانی نیست که ژن وراثت آن به نسل‌های امروزی‌اش هم رسوخ یافته. ۵۷ی، تباری‌ست به شدت گرفتار و در چنبره‌ی فقر ذهنی، و این فقر بی‌درمان با سپری شدن دهه‌ها هم‌چنان مانا و برقرار است؛ تو گویی با این فقر زاده شده‌اند، زیسته‌اند و مرده‌اند یا خواهند مرد.
این فقر ذهنی که می‌گویم، اما چیست؟

ستیز با مدرنیته و تمام لوازم و ظواهرش! دشمنان قسم‌خورده‌ی سرمایه‌داری، اشرافی‌گری، ثروت، مارکت، تجملات، خوش‌پوشی، مصرف، فردیت و هر چه در آن آسودگی انسان است و زیبایی. اینان بیزار از موهبت‌های زمینی بوده‌اند. یا در آرزوی رسیدن به وعده‌های آسمانی زیستند یا در وهم اتوپیاهای خیالی چپ‌اندیش، به دنبال برپایی کثافت محضی بودند که در آن، همه در یک ردیف باشند، همه کوتاه‌قامت باشند، و همه خالی از هویت و فردیت و «خود بودنی» شوند که گیر هیچ کس«بیش‌تر از دیگری» نیاید.

من این فقر ذهنی را «ذهنیت روستایی» می‌نامم. این‌جا، منظور از روستا، خدای‌ناکرده ارجاع به جغرافیا یا مردمی زیسته در روستا نیست که دست بر قضا اینان دانایان روزگار مایند، منظورم، دقیقن ارجاع به یک منظومه‌ی فکری‌ست که درک اجتماعی بیش از چند نفر یا یک قبیله برایش دشوار است. سرزمین و کشور برایش واحدهای بی‌مفهوم و بیش از اندازه بزرگ است که ذهن فقیرش آن‌ها را بفهمد و لوازم اداره‌اش را دریابد. در این ذهنیت ساده و فقیر، مفهوم‌های مدرن و شاخصی چون رشد، توسعه، GDP، درآمد سرانه، الگوها و مدل‌های ریاضی، آمار و سنجش، در یک معنا اقتصاد کلان، قابل هضم نیست. انگار به یک نئادرتال درباره‌ی چگونگی ساخت تلسکوپ جیمز وب توضیح دهید. کنه نظر اقتصادی‌اش همین است که اندازه‌ی جو و گندم خودمان تولید کنیم و بخوریم و کمی هم آذوقه‌ی زمستان کنیم، اگر نبود هم، انسان تواند که به یک وعده «اشکنه‌ی پیاز» به جای ۳ وعده، قناعت کند، چه می‌شود مگر؟ هدف «خلق» انسان که چاشت و خوردن نیست! نهایت درک این «ذهن فقیر روستایی» به همین اندازه می‌رسد که از ایرانِ در دروازه‌های تمدن بزرگ، یک «اجتماع بی‌طبقه‌ی توحیدی» بسازد که در آن همه به سان ظهر روز «آفرینش» بی‌چیزند.

این است که می‌بینیم ۵۷ی، با هر چه شکوه و رفاه و تجمل است، دشمنی دارد، جشن‌های ۲۵۰۰ ساله برایش سوهان روح است، خوش‌پوشی و زرق و برق دربار نشانه‌ی فساد، ساختن تالار رودکی و موزه‌ی هنرهای معاصر، برگزاری المپیک آسیایی یا خریدهای نظامی استراتژیک، همه را حیف و میل پول می‌داند، تمیزی شهر و زیبایی مردمان و جشن هنر شیراز را فلاکتِ زننده، و حتا به سان تروریست‌های فدایی، از ماشین‌دار شدن مردم، زجر می‌کشد (لینک).

وقتی این ذهن فقیر، توانست بر ایران پر از تجمل روزگار، استیلا یابد، آن وقت همه دیدیم که چه شد. مسابقه در زشت‌رویی، نامرتبی، بوی عرق بیش‌تر، هرچه کثیف‌تر بودن و دوری از تجملات در گرفت. تمام دارایی‌های اقتصادی کشور فنا شد چون احتمالن اصلن نیازی به آن‌ها نبود، باری وقتی مردم می‌توانند سوار خر شوند، چه نیازی به خودرو، اگر هم نیازی هست، چرا کادیلاک و شورولت آمریکایی، یک لگنی که چهار تا چرخ و یک فرمان داشته باشد هم، همان کار را می‌کند دیگر! می‌بینید، ریشه‌ی تمام این فلاکت، از همین فکر فقیر و خام‌اندیش روستایی می‌آید.

و خب چه انتظاری‌ست که نسل بعدی ۵۷ی‌ها، همین جماعت انیرانی پلشتی که امروز علیه ایران صف کشیده‌اند، متفاوت از پدرانش باشد. این‌ها برای سال‌ها پای منبر فلان شیخ نشئه شده‌اند، به کنایه‌ای در فلان روضه‌ای یا حرکت دست فلان هیاتی، به ارگاسم ذهنی رسیده‌اند. بت فکری‌شان، گوسپند ابتری چون سروش بوده (لینک) که جز هیبت ریش‌آلود تازی‌نشانش، چاشنی مکتبش هم بوی جوراب بوده، هم به صورت هم به سیرت، دیو است. این‌ها تا همین ۱۰ سال پیش، «نخست‌وزیر امام» نهایت آرزوی‌شان بود که افتخارش سوار یکی همین لگن‌های داخلی شدن، است و شب‌ها با عکس قیافه‌ی نزارش روی دیوار اتاق‌شان، به فلک‌الافلاک می‌رسیدند.

برای این‌ها، هنوز هم شکوه جشن‌های ۲۵۰۰ ساله و زیبایی مردمان بازتاب‌یافته در «تونل زمان» آزاردهنده است. این‌که حالا گروهی‌شان رفته‌اند آن سر دنیا و در عین استفاده از موهبت‌های سرمایه‌داری، هنوز به وقتش، ذهن فقیرشان بیرون می‌زد، چیز عجیبی نیست. «ذهنیت روستایی» لوازم ۵۷ی بودن است و خوش‌بختانه دقیقن نقطه‌ی پیروزی ما در همین‌جاست: ملت #ایران، ملتی، اشرافی، سرمایه‌سالار، تجمل‌گرا، مدرن و لیبرال و شیک از همه نظر در همه‌ی تاریخش بوده‌ و افق‌های دید و خواسته‌های‌ مردم ما، بسیار بزرگ‌ است. ما ملتی عظمت‌طلبیم و این در نهاد ماست،‌ به همان گواهی که تخت‌جمشید، نشانه‌ی هویتی مشترک این ملت است.

✔️ @SasanAghaei
#اقتصاد_آزاد
به چشم دیده‌ام، دانشجویان عراقی که به ایران می‌آیند، از ضعیف‌ترین دانشجویان ما هم چندین مرتبه پایین‌ترند. ریاضی را در حد ۲+۲ می‌دانند، تازه اگر بتوانتد این را هم بدون ماشین‌حساب حل کنند! یکی از استادان اقتصادسنجی می‌گفت که وقتی ۳ جلسه گذشت و دیدم هیچ حرفی در کلاس نمی‌زنند، فهمیدم احتمالن مشکل ریاضی دارند. گفتم اگر معادله‌ی 2x+y=7 را نظر بگیریم و به x، مقدار ۱ بدهیم، y می‌شود ۵، حالا اگر به x مقدار ۲ بدهیم، y می‌شود چند؟ کلاس ۲۰ دقیقه در سکوت فرو رفت و جوابی نیامد!!!

تازه این‌ها کسانی‌اند که در عراق درسی خوانده‌اند و شغلی برای خودشان در کشورشان دارند. اعضای حشدشعبی که طبیعتن هوش نئاندرتال‌ها از آن‌ها بیش‌تر است، می‌خواهند با چه سطح معلومات و دانشی از پیشانی دانشگاهی ایران، مدرک بگیرند و دکتر، مهندس شوند؟ بعد گرفتن مدرک، هم‌زمان با کارورزی در سرکوب دانشجویان ایرانی، قرار است با این مدرک‌های قلابی، در کدامین سمت‌های مملکت جا خوش کنند؟ از سر ناسازگار نسل ایرانی خسته شده‌اید، حالا گمان می‌برید که با آوردن عراقی و افغانی و پاکستانی و لبنانی، آینده‌تان را می‌خرید؟

می‌دانیم #ایران مملکت شما نیست اما چون فکر می‌کنید تا دنیا دنیاست، همین است، این‌قدر رو بازی نکنید که ‎زمین گرده!

✔️ @SasanAghaei
#روزمرگی #توییت‌باز

📌 سال گذشته در این #رشته_توییت به تلاش برای تغییر نسل در ایران اشاره کرده بودم، به ویژه توییت دوم و سوم، مهم و هشداردهنده است: لینک
✌️ کابوس پوتین به میدان جنگ بازمی‌گردد

🇺🇦 #گزارش_جنگ

بین عکس بالا تا پایین، تقریبن یک سال فاصله است: قهرمانان آزوف، پس از یکی از دلیرانه‌ترین مقاومت‌های تاریخ برای ۲ ماه، از زیرزمین‌های مجمتع فولاد آزوفستال ماریوپل بیرون آمدند و تسلیم شدند. گفته بودند که تا نفر آخر حاضر به تسلیم نیستند اما رهبر دفاع اوکراین، ولودمیر #زلنسکی گفت که کشور، قهرمانانش را زنده می‌خواهد، و به این ترتیب در توافقی با میانجی‌گری ترکیه، قهرمانان آزوف که #پوتین بسیار دوست داشت،‌ سرهای دانه دانه‌ی‌شان را از مسکو آویزان کند، به ترکیه منتقل شدند به این شرط که "به میدان جنگ بازنگردند". در سفر اخیر زلنسکی به ترکیه، اردوغان یک سوپرایز ویژه برایش داشت: فرماندهان آزوف را به زلنسکی تحویل داد تا با او به اوکراین بازگردند. گفته می‌شود بسیاری از آزوف‌ها درخواست بازگشت به میدان جنگ را داده‌اند: در عکس بالا، نشانه‌‌های زوال پوتین و روسیه را می‌توان یافت، کشوری که چنین سربازانی دارد، نمی‌بازد!

✔️ @SasanAghaei
🟧 ما و ناتو در وضعیت نارنجی

🇺🇦 #گزارش_جنگ
👑 #گزارش_این_روزها

نشست اخیر سران کشورهای عضو پیمان ناتو در لیتوانی، یکی از مهم‌ترین نشست‌های ناتو در دو دهه‌ی اخیر بود. چند روی‌داد مهم این نشست به شکل تیتروار این‌ها بودند:

🔹 عضویت فنلاند و پیش رفتن ناتو تا مرزهای روسیه
🔸 پذیرفته شدن سوئد به عنوان عضو آتلانتیکی دیگر ناتو
🔹 تایید گسترش پوشش هوایی ناتو در اروپا به فراتر از مرزهای اتحادیه اروپا و کل قاره
🔸 تاکید بر توانایی هسته‌ای بازدارنده‌ی ناتو و به‌روزآوری آن با توجه به شرایط جدید امنیتی
🔹 افزایش و گسترش کمیت و کیفیت توان رزمی ناتو در مرزهای شرقی‌اش
🔸 رد کردن هرگونه اشغال‌گری روسیه و تاکید بر تداوم پشتیبانی از اوکراین، هم‌چنین آغاز به کار شورای اوکراین-ناتو
🔹 انتقاد بی‌سابقه از چین و هشدار درباره‌ی ماهیت برنامه‌های نظامی، سایبری، فضایی حزب کمونيست چین

آن‌چه از نشست سران ناتو برمی‌آمد، اراده‌ی قاطع این پیمان در دفاع از امنیت جهانی در برابر محور شرارت روسی-چینی بود. به یک مفهوم، ناتو پس از پایان "ظاهری" جنگ سرد هرگز در موقعیتی چون امروز قرار نگرفته که مرزهایش هدف تهدید مستقیم دشمن قرار بگیرد و بیش از هر زمانی به یک درگیری جهان‌گیر سوق داده شود. وحدت اعضای ناتو، افزایش توان نظامی و جنگی کشورها و تمایل به گسترش نانو، در حقیقت پاسخ اعضای این پیمان به تهدید جاری در سطح منطقه‌ای‌ست.

به بیانی، گسترش ‎#ناتو زیر تهدید روزافزون چین و روسیه، تبدیل به پاسخی ناگزیر شده و این می‌تواند برای آینده‌ی ما هم، یک فرصت استثنایی باشد. حفظ تمامیت ارضی ایران و تضمین ایمن ماندن از هر گزندی در آتیه‌، به ویژه کوتاه کردن ابدی دست #روسیه از مملکت، با شعار توخالی و حرف‌های نمایشی ممکن نمی‌شود، بلکه این داشتن راه‌حل واقعی‌‌ست که تمامیت ارضی کشور را از تجاوز روسیه و عمال تجزیه‌طلب آن، هم‌چنین مداخله‌جویی #چین حفظ خواهد کرد.

این راه‌حل واقعی در زمان محمدرضا شاه پهلوی، پایه‌گذاری پیمان ‎سنتو بود که در عمل ایران را به دروازه‌ی شرقی ناتو تبدیل کرد. این راه‌حل برای امروز و فردا هم کار می‌کند و انتخاب نهایی ما باید پیوستن به بزرگ‌ترین و قوی‌ترین پیمان دفاعی جهان باشد:
ژاندارم خاورمیانه باید که سرجایش بازگردد!

✔️ @SasanAghaei
#یادداشت #روابط_بین‌الملل

📌درباره پیمان بزرگ سنتو و توطئه‌ی شوروی علیه امضاکنندگانش، این اپیزود مدبویز را بشنوید:
📻 طلسم بغداد (لینک)
ایران در بن‌بست تاریخی

👑 #گزارش_این_روزها

مردم، حکومت و کشور همه در بن‌بست قرار گرفته‌اند. بن‌بست ما این است که "چگونه" ممکن است بر این‌ها پیروز شویم وقتی که تنها ابزار کنونی ما، خیابان، ناکارآمد است. بن‌بست حکومت این است که چگونه بتواند دوباره اقتدارش را بر مردم به ستوه‌آمده از تحقیر اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و میهنی دیکته کند، و بن‌بست کشور در این است که سرانجام نبرد میان عنصر سازنده و نابودگر چیست و این کشاکش ۴۴ ساله را پایانی هست یا نه؟

هیچ کدام ما و آن‌ها در این لحظه، پاسخی برای فرجام این #چالش_هزاره_ایران ندارند اما می‌دانم که تاریخ و اجتماع سیالند و برای ابد در یک نقطه متوقف نمی‌شوند! بدیهی‌ست که #ایران نیز در این نقطه نخواهد ماند و در نهایت مسیر نور یا تباهی را برمی‌گزید، مساله اما این است که انتخاب آخرین، کدام است؟

هر روزی که می‌گذرد، این انتخاب معنی‌دارتر و زمان برای عبور ایران از لحظه‌ی برگشت‌ناپذیر تباهی فشرده‌تر می‌شود. خطر بزرگ است و زمان و فرصت‌ها، اندک و مردمان این روزگار خسته و فرسوده‌تر از همیشه. چه خواهد شد را نه ما می‌دانیم نه آن‌ها اما کاش این ما باشیم که بن‌بست‌شکن می‌شویم تا ایران بماند حتا اگر ما نمانیم!

✔️ @SasanAghaei
#روزمرگی #اجتماع
نه هر مدعی رسم قلندری داند ...

👑 #گزارش_این_روزها

ملی‌گرایی و ایران‌خواهی سکه‌ی روز است چنان‌چه امروز پلیدترین مردمان از تجزیه‌طلب قندیلی تا اوباش استمرارطلب و فعالان نمایشی، همه دم از ملی‌گرایی می‌زنند! اما چون دوره‌ای که همه می‌کوشیدند خود را لیبرال جا بزنند، این دوره نیز می‌گذرد.

مردم در شناخت ایران‌خواهان واقعی چند کد شناسایی دارند که قوه‌ی تمیز ملی‌گرایی‌ست:
کسانی که با درفش کاویانی و پرچم تاریخی شیروخورشید در ستیزند، نه ملی‌گرا که انیرانی‌اند،
آن‌ها که با ریشه‌ی تنومند تاریخ امپراتوری ایران می‌جنگند، نه ملی‌گرا که تازی‌ستایند،
آنان که با میراث به رنج و مرارت باقی‌مانده‌ی زبان فارسی در نبرند، نه ملی‌گرا که ضد ملی‌اند!

در این سال‌ها کم نخواسته‌اند و کم نبوده‌اند افرادی که بخواهند ملی‌گرایی، ایران‌خواهی و میهن‌پرستی را هایجک و این مفهوم‌های واجد ارزش را تهی از محتوا کنند. این سناریوی دایمن در تکرار تا به امروز شکسته خورده چه، جامعه‌ی ایران در پی رجعت به ریشه‌های خود و در تلاش برای باز پس گرفتن ایران است و کسانی که در آن‌ها غش و ضعفی‌ست، دست‌شان خیلی زود رو می‌شود. امروز هم مردم هوشیارتر از همیشه‌اند و صف ملی را به خوبی از ضدملی جدا می‌سازند.

کسانی که با شعارهای راسخ مردم در هر کوچه و خیابان و دانشگاه #ایران می‌جنگند و آن را تحریف می‌کنند، آن‌ها که مبارزه‌شان با فریاد بلند یک ملت از زبان کیان حسینی‌ها، مجیدرضا رهنوردها و ... است، آن دزدهای شریک قافله که به مدد پول خارجی، رسانه و خبرنگار بدنامِ دروغ‌پرداز، تشکیل باند مزدوران و #بردگان_توییتری می‌خواهند جعل واقعیت کنند و انقلاب ملت ایران را بدزدند، می‌توانند مدعی هر چه باشند جز ملی‌گرایی و ایران‌خواهی!

اگر پیروزی در جعل عنوان و خبر و لقب بود که ج.ا سرآمد این کارهاست! آن‌ها باخته‌اند، شما نیز هم، که نور ایران بر تاریکی پیروز است!

✔️ @SasanAghaei
#یادداشت #ایران_خواهی
🔸 سکولاریسم امیرکبیری

📚 #کتاب_خوانی
فریدون آدمیت
📖 فکر آزادی و مقدمه نهضت مشروطیت

میرزا تقی‌خان برای پیشرفت نقشه اصلاحی خود از نفوذ روحانیون سخت کاست و دست آن‌ها را در امور دولت قطع کرد. او بر آن بود که با اقتدار و مداخله‌های آن‌ها هیچ اصلاحی سر نمی‌گیرد.

امیر به استیونس، قنسول انگلیس در تبریز گفته بود: «دولت عثمانی وقتی توانست به احیای اهمیت خود به پردازد که تسلط ملاها را در هم شکست». قنسول انگلیس در این باره می‌نویسد: «میرزا تقی‌خان نیز می‌خواهد همین راه را پیش گیرد».

یکی از علل عمده مخالفت شدید امیرکبیر با روحانیون نفع‌پرستی و رابطه‌ی آن‌ها با سفارت‌خانه‌های خارجی بود. بنابر گزارش وزیرمختار انگلیس در تهران، میرزا ابوالقاسم، امام جمعه تهران که از يك طرف از امپراتور روس هدایای قیمتی می‌پذیرفت و از طرفی دیگر به پالمرستون، وزیرخارجه انگلیس نامه ارادت‌مندانه می‌نوشت، مورد عتاب #امیرکبیر قرار گرفت و در مقابل وساطت وزیرمختار انگلیس به او ابلاغ کرده؛
«یا باید در مقابل بهانه‌جویی‌ها و دخالت‌ها ایستادگی کنم یا از حکومت دست بردارم. این مختص امام جمعه نیست، اساسا همه آخوندها می‌خواهند در امور مملکتی و دنیوی دخالت کنند».

همچنین وقتی که در سال ١٢٦٥ در تبریز شایع گردید که بقعه‌ی صاحب‌الامر معجزه کرده و قنسول انگلیس از راه شیطنت، چلچراغ به آن‌جا فرستاد و غوغایی در شهر برخاست و گفتند که تبریز باید از پرداخت مالیات معاف باشد، میرزا تقی‌خان سران ملایان تبریز از جمله شیخ‌الاسلام را توقیف کرد، عذر قنسول انگلیس را هم از ایران خواست که دیگر مداخله‌ی فضولانه نکند. بعد از آن دیگر بقعه صاحب‌الامر معجزه‌ای نکرد ...

✔️ @SasanAghaei
#تاریخ #پیشگامان_ایرانخواهی
اقتصاد پنجاه وهفتی ها.pdf
1.9 MB
📚 کتاب اقتصاد پنجاه‌و‌هفتی‌ها
👈 گفت‌وگو با یک مصدقی چپ: ابوالحسن بنی‌صدر
🎤 گفت‌وگویی از مهدی الیاسی

🔻 فایل پی‌دی‌اف کتاب جهت دانلود رایگان

🔻 آخرین گفت‌وگوی تاریخ شفاهی با ابوالحسن بنی‌صدر، نخستین رییس‌جمهوری در جمهوری‌اسلامی

👈 چگونه با مارکس و مصدق آشنا شدم؟
👈 محمدرضا پهلوی، لیبرال بود
👈 در ابتدای انقلاب هیچ مصادره‌ای رخ نداد!
👈 محمدعلی رجایی و محسن نوربخش، بی‌سواد بودند
👈 میرحسین موسوی هیچ چیزی از سیاست‌خارجی نمی‌دانست
👈 بهشتی معنی لیبرالیسم را نمی‌دانست
👈 تجدید ساختار بانک‌ها
👈 ماجرای تعطیلی ایران‌ناسیونال
👈 نعمت‌زاده آه در بساط نداشت
👈 اهداف حزب توده از طریق حبیب‌الله پیمان دنبال می‌شد
👈 زمین مال خداست
👈 قبول ندارم حدیث "الناس مسلطون علی اموالهم" از پیامبر باشد!

🔻 کتاب "اقتصاد پنجاه‌ها و هفتی‌ها؛ گفت‌وگو با یک مصدقی چپ" در قالب تاریخ شفاهی اقتصادی و با تمرکز بر رویدادهای اقتصادی سه سال نخست پس از ۵۷ و واکاوی دیدگاه‌های اقتصادی و عملکرد جریان‌های اصلی پس از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ منتشر به کوشش مهدی الیاسی، منتشر شد.

✔️ @SasanAghaei
🎈 بادکنک‌های بادشده، بلندگوهای گوش‌خراش و پدیده‌ی قهرمانان جعلی
◽️ پروژه‌ی روسی "چهره‌سازی" چیست و چه هدفی دارد؟

👑 #گزارش_این_روزها

یکی از ابزارهای چیرگی‌های دستگاه امنیتی بر اپوزیسیون داخل کشور، روزنامه‌نگاران و کنش‌گران سیاسی-اجتماعی، "چهره‌سازی" با هدف‌ها و نیت‌های مختلفی بوده است.

سال‌‌ها پیش، زمانی که فیس‌بوک رواج داشت، در موردی به یکی از دوستان پیشنهاد داده بودند تا با "ادبیات انتقادی" درباره‌ی "مطلوبیت شرکت در انتخابات" بنویسد، پاسخ داده بود، من که صفحه‌ی پرمخاطبی ندارم، و جواب شنید؛ تو بنویس، وایرال‌شدنش با ما، و اگر در ضمن انتقاد داشتن و بیان موضع خودت، تنها گاهی نکته‌های خاصی را هم که مطلوب ماست، بیان کنی، به زودی تبدیل به برند شاخصی در حوزه‌ی خودت می‌شوی!

این پیشنهاد، یک دستورکار امنیتی‌ست که پیش روی بسیاری قرار گرفته و آن‌ها که در شهوت دیده شدن، موقعیت یافتن یا در طمع گندم ری بوده‌اند، در برابر آن وا داده‌اند. برخی نیز بر این گمان بوده‌اند که بسیار زیرکند و می‌‌توانند از این نردبان بالا بروند و سپس بازی خود را در پیش بگیرند، غافل از این که، چهره‌سازی یک "پروسه" است نه "پروژه" و آن بالا رفتن از نردبان و لگد زدن قربانی/سوژه همه در کنترل بازی‌گردان/هادی اوست، چنان‌چه در نمونه‌ای، یک "ستاره‌دار" با پیشینه‌ی درخشان تک‌نویسی‌های بسیار درباره‌ی دوستان‌شان که زمینه‌ی محکومیت‌های ۱۰ ساله‌ی آنان در سال ۸۸ شد، و خدمات فراوان بعدی‌اش، حتا پس از خروج از کشور هم نتوانست از دام بازی‌گردان/هادی/بازجو بگریزد و تبدیل به "کارت صادراتی" شد؛ سرنوشت همه‌ی فرنگی‌کاران!

در این ترفند روسی دستگاه امنیتی، بُردِ سوژه/قربانی و به ثمر‌ نشستن سرمایه‌گذاری بر روی آن، در هر چه دیرتر لو رفتن سوژه است، به همین دلیل آن‌ها به شکل کنترل‌شده و با مدیریت بازی‌گردان/هادی خود، با کارت "اپوزیسیون" و مخالف جدی و سرسخت ج.ا بازی می‌کنند. نگاهی به سیاهه‌ی فرنگی‌کاران و نمونه‌هایی چون بسیجی لندن‌نشین و پاریس‌نشین و ... به خوبی این الگوی یکنواخت و تکرارشده را نشان می‌دهد که آن‌ها تا مدت بسیار مدیدی پس از "جذب"، هم‌چنان از مخالفت با ج.ا اعتبار می‌گرفته‌اند. بازخوانی نسخه‌های اکنون برملاشده‌ی فرنگی‌کار در پرونده‌ی چهره‌سازی، به خوبی می‌تواند سرنخی برای بازشناسی الگوهای داخلی به ویژه در زمان "وضعیت قرمز" باشد و جلوگیری از تکرار و موفقیت آن!

ما با توجه به دو دهه زیست در این فضا و برملا شدن رابطه‌ی"بادکنک‌های یک‌شبه بادشده" با تلمبه‌ی ج.ا، اکنون حق داریم که نسبت به روی‌دادهای مشابه، خبرسازی جعلی و دروغ‌های تکرارشونده‌ی سلسله‌وار درباره‌ی برخی، آن هم در یک بازه کوتاه حساس باشیم و آن را کدهای پیاده‌سازی یک برنامه‌ی چهره‌سازی دیگر بدانیم. تجربه‌های مشابه پیشین و خسارت‌های فراوانش، این درس را می‌دهد که این روزها، زمان مطلوب میوه چیدنِ ترفند روسی از خوشه‌های سرمایه‌گذاری خود است و به دنبال آن است تا کسانی را "اشتباهی" سوار جنبش مردم کند. با توجه به این تجربه، باید به حق و به درستی، نسبت به به‌کارگیری ابزارهای چهره‌سازی برای یکی دو مهره‌ی بدنام/تجزیه‌طلب، تلاش برای تجدید آبروی برخی بی‌آبرویان چپ و استفاده‌ی نمایشی از ارزش "ملی‌گرایی" بدبینی جدی داشت آن هم در زمانی که سرمایه‌گذاری سنگین و چندساله بر روی باند انیرانی تورنتو-نیویورک که در تهران هم پیاده‌نظام دارد، بر باد رفته و به لطف فوج ایران‌خواهان، یک به یک از گردونه‌ی بازی خارج شده‌اند، به روایت هادیان‌شان، "سوخته‌اند".

اگر موج دومی در خیزش ایران در کار باشد، طرف مقابل، نیاز دارد تا در بی‌اعتباری و بی‌تاثیر شدن مهره‌های سوخته، با سنگ‌های جدیدی، راه ملت ایران را سد کنند و چه کسانی بهتر از کسانی که تجزیه‌طلبی را رسمن جار می‌زنند یا با شراکت در منشور انیرانی رسمن تلاش در پیاده‌سازی آن داشتند. اگر امروز مراقبت نکنیم، فردا جوانان دیگری بر خاک می‌افتند و هم‌چنان بی‌نتیجه، درگیر فرعیات و تلف کردن وقت هستیم!

✔️ @SasanAghaei
#یادداشت #ایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💎 #لیبرتاس ۲۹ 🚩 #کارنامه_چپ ۱۷

💡 مادامی که کوبای کمونیستی هنوز وجود دارد، ما نیاز به هیچ کتابی درباره‌ی "کمونیسم واقعی" نداریم

👈 فیلم را ببینید تا متوجه شوید!

✔️ @SasanAghaei
#فیلم #کوبا #اقتصاد_آزاد #لیبرالیسم #کمونیسم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇺🇸 #رویدادهای_آمریکا

⚽️ در لحظه‌ای دراماتیک از جام‌جهانی جذاب و فوق‌العاده‌ی زنان در استرالیا، آمریکا، قدرت برتر فوتبال زنان و قهرمان دور پیش با یک پنالتی که سرنوشت آن را نه چشمان داور که تکنولوژی روشن کرد، حذف شد! درخشش خیره‌کننده‌ی دروازه‌بان سوئد که ۱۲۰ دقیقه در برابر حمله‌ی سراپاجانبه‌ی آمریکا ایستادگی کرد، سرانجام سوئد را به دور بعدی فرستاد.

تا به این‌جا، هر چهار تیم راه‌یافته به دور یک‌چهارم، کشورهای پادشاهی هستند!

✔️ @SasanAghaei
#زنان #فوتبال #فیلم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شهرداری تهران، امروز در یک عملیات تخریب ساختمان نیمه‌کاره، موفق به ثبت رکورد تلفات با مرگ ۴ نفر شد!

✔️ @SasanAghaei
#اجتماع #فیلم
🇺🇸 #رویدادهای_آمریکا

💥 هاوایی در حال تجربه‌ی صحنه‌هایی آخرالزمانی‌ست. آتش‌سوزی سالیانه‌ی جنگل‌های این ایالت، امسال همراه با توفند دورا شد که بر آتش‌سوزی علفزارهای طبیعی دمید و آتش به سرعت به شهر توریستی "لاهاینا" در ساحل غربی جزیره مایویی سرایت کرد و در نتیجه اکنون ۸۰ درصد این شهر سوخته است. مقام‌های محلی می‌گویند که شمار تلفات از ۱۰۰ تن خواهد گذشت و در حالی که صدها تن دیگر، ناپدیدند، این ممکن است تبدیل به مرگ‌بارترین آتش‌سوزی تاریخ ایالت شود.

۱۱ هزار تن در فرودگاه، اسکان اضطراری یافته‌اند، عملیات امداد و نجات بی‌وقفه ادامه دارد، مقررات منع آمد و شد در شامگاه به اجرا گذاشته شده و بایدن دستور آزادسازی منابع دولت فدرال را برای کمک به هاوایی داده است، هرچند، دولتش زیر فشار شدید افکارعمومی‌ست که توجهی به تراژدی هاوایی نداشته و در واکنش به آن، دیرهنگام عمل کرده است.

مقام‌های شهری، تازه از امروز به برخی از اهالی شهرِ سوخته‌ی لاهاینا اجازه داده‌اند که به خانه‌های خود بازگردند اما به آن‌ها هشدار داده شده که «آماده باشید با صحنه‌هایی روبرو شوید که به عمر خود ندیده‌اید»!

✔️ @SasanAghaei
#فیلم
📜 افسانه‌ی «حصر مصدق»
◽️ نگاهی به یکی دیگر از دروغ‌پردازی‌های تاریخ‌نگاران مزدور شوروی در ایران

📝 #یادداشت، در سه قسمت، قسمت 1⃣


یکی از افسانه‌هایی که تاریخ‌نگاری مزدوران شوروی در ایران درباره دکتر محمد مصدق ساخته، افسانه‌ی «حصر مصدق» است. آیا این واقعیت دارد که مصدق در قلعه‌ی خودش زندانی بود؟ آیا نخست‌وزیر محمدرضا شاه پهلوی در «حصر خانگی» قرار گرفت و این حصر خانگی نسبتی با آن شکل از «حصر خانگی» دارد که امروز می‌شناسیم و پس از بر سر کار آمدن جمهوری اسلامی، درباره‌ی افراد بسیاری از جمله، شریعتمداری، منتظری، آذری‌قمی و موسوی به کار گرفته شده است.

سندها و روایت‌های واقعی، نشان می‌دهد که محمد مصدق پس از پایان دوران سه ساله‌ی توقیفش در نزد لشگر ۲ زرهی (مصدق هرگز به زندان فرستاده نشد و در یک اتاق مرتب و تمیز، با کمال احترام در نزد لشگر ۲ زرهی نگاه داشته شد) به احمدآباد فرستاده شد و در احمدآباد شرایط یک زندگی عادی برای او برقرار بود.

مصدق نه‌تنها در احمدآباد از آزادی عمل برخوردار بود و امور ملک و آبادی خود را اداره می‌کرد که از همان احمدآباد، فعالیت سیاسی وی نیز آزادانه ادامه یافت و تا زمان مرگ، به عنوان رهبر و پدر معنوی جبهه‌ی ملی، در امور تشکیلاتی دخالت جدی، موثر و مستقیم داشت. خانواده‌ی مصدق، هر زمانی که می‌خواستند به احمدآباد رفت و آمد می‌کردند و هرگز نیازمند اجازه از کسی برای دیدن دکتر مصدق نبودند. غلام‌حسین مصدق، فرزند وی تاکید می‌کند که پدرش را با ماشین شخصی به احمدآباد بردند و جز «عدم حضور در تهران» منع دیگری برای مصدق وجود نداشت. می‌گوید: «[با ماشین] آوردیم احمدآباد». حبیب لاجوردی، بنیان‌گذار مجموعه‌ی درخشان تاریخ شفاهی هاروارد می‌پرسد؛ «ببخشید، وقتی که رفتند احمدآباد به او تکلیف کردند که بروند به احمدآباد؟» و فرزند مصدق پاسخ می‌دهد: «نه، گفتند که تهران نیاید، تبعید است، [مثلن] برود احمدآباد بماند». خانواده‌ی مصدق و حتا اعضای دور خانواده‌اش به او دسترسی کامل داشتند و نیازمند اجازه نبودند.

اما تنها اعضای خانواده با مصدق دیدار نمی‌کردند. محمد مصدق از احمدآباد، جریان جبهه‌ی ملی را رهبری می‌کرد و اعضای آن، آزادانه با مصدق نامه‌نگاری می‌کردند و رفت‌وآمد دایمی به احمدآباد داشتند. نصرت‌الله امینی، وکیل مصدق که در تمام این‌ سال‌ها به احمدآباد، رفت‌و‌آمد می‌کرده، می‌گوید: «مرتبا احمدآباد می‌رفتم و یک روز هم دیدم که دکتر مصدق خیلی با عجله به وسیله‌ی نوکرشان، کاغذی برای من فرستادند که آقا به من این‌جا اطلاع رسیده که اگر شما بیایید این‌جا شما را می‌گیرند، توقیف می‌کنند. ولی خب من با شما چون کار دارم. شما خوبست یک اقداماتی خودتان بکنید که این محظور مرتفع بشود. من تلفن کردم این‌ور و آن‌ور، به آقای سرتیپ مقدم [مدیر امنیت داخلی و بعدها رییس ساواک] که آقا گفتند نخیر بی‌خود کردند و شما می‌توانید بروید. بنده مرتب خدمت ایشان می‌رفتم». دسترسی امینی تا جایی بوده که حتا اعضای خانواده وی هم بارها در مراسم‌های مختلف، نزد مصدق رفته‌اند و عکس گرفته‌اند.

هدایت‌الله متین‌دفتری، دیگر عضو جبهه‌ی ملی هم دایمن به احمدآباد رفت‌وآمد «آزادانه» داشته و می‌گوید: « مغرضانه است که بگوییم که یک نفر فقط با ایشان در تماس بود، امکان تماس با ایشان زیادتر از این‌ها بود و بسیاری از نامه‌ها را دیگران که دسترسی داشتند [به مصدق می‌دادند]. آقای دکتر غلامحسین مصدق دسترسی داشتند و کسان دیگراننی باز بودند. جبهه ملی قرار شد که یک کنگره‌ای تشکیل بدهد و در این کنگره هم طبیعتاً انتظار این می‌رفت که دکتر مصدق پیامی به کنگره بفرستد. بنده حامل این تقاضای رهبری جبهه ملی بودم برای این‌که این پیام را از دکتر مصدق بگیرم برای جبهه برم. دکتر مصدق بعد از مدتی پیامی می‌نوشتند و فرستادند. همه‌کس در جبهه ملی با دکتر مصدق مکاتبه می‌کردند، نامه می‌نوشتند».

⤵️ ادامه دارد ...

✔️ @SasanAghaei
#تاریخ #تاریخ_نگاری
2024/07/01 03:04:26
Back to Top
HTML Embed Code: