Telegram Web Link
📸 #عکس_روز

"کیم جونگ اون مرد"، در توییتر ترند شده است، خبر تاییدشده‌ی دو روز اخیر، سفر یک هیات پزشکی عالی‌رتبه از چین به کره‌ی شمالی‌ست که می‌تواند بیان‌گر حاد بودن شرایط سلامتی #خپل_پیونگ‌یانگ باشد، اکنون هم برخی منابع ژاپنی گفته‌اند تلاش تیم پزشکی برای خروج اون از کمای مغزی موفق نبوده اما حکومت کره‌ی شمالی به شدت اصرار دارد که هیچ مساله‌ای درباره‌‌ی سلامتی "رهبر عزیز"شان وجود ندارد و برخی ناظران هم گفته‌اند، نشانه‌ای از غیرعادی بودن شرایط در پیونگ‌یانگ به چشم نمی‌خورد.

هیچ کس درست نمی‌داند آن‌جا چه خبر است، تنها باید امید داشت که عزراییل فرشته‌ی نجات مردم #کره‌شمالی شود و آن‌ها را از شر این دیوانه برهاند حتا اگر ندانیم جانشین اون چه‌قدر می‌تواند دیوانه‌تر و زشت‌خوتر باشد

👇 تحلیل کامل وضعیت کنونی پیونگ‌یانگ، شرایط اون و گزینه‌های جانشینی را در این‌جا بخوانید 👇
✍🏻 آیا اون مرده است؟ (لینک مطلب)

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
✍🏻1⃣ داستان واقعی یک عملیات شرورانه
🔸 پشت‌پرده‌ی روابط چین و سازمان بهداشت چیست و آن‌ها با هم‌کاری هم چگونه "به عمد" #کرونا را در جهان گستراندند؟

📝 ستون #یادداشت | بخش نخست از دو بخش

ناکامی سازمان بهداشت جهانی در مهار #کرونا و رسوایی رییس آن به دلیل ارتباط بسیار نزدیک و مشکوک با حکومت کمونیستی چین، دیگر موضوع تازه‌ای نیست. همه‌ی جهان به چشم دیده که چگونه این سازمان به رهبری 'تدروس آدهانوم' بر فاجعه‌ی کوید ۱۹ در #ووهان سرپوش گذاشت، عمل‌کرد چینی‌ها را را ستود و آمارها و واقعیت‌ها درباره‌ی کروناوایروس پنهان ساخت تا پاندمی، سراسر جهان را فرا بگیرد و مصبیت بر مردم و جامعه و اقتصاد سراسر جهان ببارد.

آدهانوم که کارنامه‌‌ی به نسبت پربارش در وزارت بهداشت اتیوپی و پشتیبانی ۵۵ کشور آفریقایی به علاوه‌ی چین، او را به رهبری سازمان بهداشت جهانی رساند، پیشینه‌ی مرموزی دارد. درباره‌ی پیشینه‌اش پیش از وزارت بهداشت اتیوپی در سال ۲۰۰۵ در ویکی‌پدیای انگلیسی چیز دندان‌گیری به چشم نمی‌خورد اما به تازگی گزارش‌هایی منتشر شده که پرده از گذشته‌ی سیاه آدهانوم برمی‌دارد. چنین به نظر می‌رسد که رییس سازمان بهداشت جهانی در جوانی یک تروریست عضو گروه TPLF، «جبهه‌ی آزادی‌بخش خلق تیگرایی» بوده (لینک ۱) و به سیاق بیش‌تر این گروه‌ها و اعضایش، گرایش بارز و روشنی به #کمونیسم داشته است. این تروریست_کمونیست سابقه‌دار هم‌راه با جبهه‌ی انقلابی دمکراتیک خلق اتیوپی (ائتلافی از چند گروه‌ نظامی کوچک‌تر) به زور تفنگ و سپس تقلب، قدرت را به دست می‌گیرند اما با فروپاشی امپراتوری جنایت و دروغ، اتحاد جماهیر #شوروی به سمت غرب تمایل پیدا می‌کنند.

تدروس آدهانوم از آن پس در نقش یک دکتر مسوولیت‌پذیر وارد حرفه‌ی خودش و سیستم درمانی اتیوپی می‌شود و می‌کوشد گذشته‌ی خود را بشورد. آدهانوم با انتخاب به سمت وزیر بهداشت در سال ۲۰۰۵، برنامه‌ی نوسازی سیستم بهداشتی و درمانی اتیوپی را با پشتیبانی مالی گسترده‌ی کشورهای غربی و به ویژه آمریکا پی‌ریزی می‌کند که بهداشت در این کشور را جهش چشم‌گیری داده و نتیجه‌ی آن ساخت صدها درمانگاه و بیمارستان در اتیوپی‌ست. کاهش ۹۰ درصدی نرخ مرگ و میر بر اثر ابتلا به بیماری‌هایی چون سل، مالاریا و ایدز، هم‌چنین رشد قابل توجه دانشکده‌های پزشکی و ارتقای کمی و کیفی شاغلان در بخش بهداشتی اتیوپی از دیگر دست‌آوردهایش است که با تکیه بر آن‌ها به رهبری سازمان بهداشت جهانی رسید. با این وجود سهل‌انگاری، ناکامی و شکست مرگ‌بار آدهانوم برابر پاندمی وبا در سال‌های ۲۰۱۱ تا پایان دوره‌ی وزارتش، نکته‌ی بسیار مهمی‌ست که به شکل عمدی نادیده گرفته شده است.

او سپس به وزارت خارجه‌ی می‌رود و این‌جا آغاز ماه عسل کمونیست قدیمی و کمونیست‌های چینی می‌شود. گویا سکان وزارت‌خارجه‌ی اتیوپی به چریک دهه‌ی ۹۰ فرصت بازگشت به آرمان‌های سیاه جوانی را می‌دهد؛ برقراری یک اتحاد استراتژیک میان اتیوپی و چین در این دوره رخ می‌دهد و سرنخ‌های فاجعه‌ای که در ۲۰۲۰ بر سر جهان نازل می‌شود را باید در آن دوره جست. سکان‌داری وزارت خارجه به آدهانوم وجهه‌ای جهانی می‌بخشد تا آماده‌ی مسندی بین‌المللی شود. ۱ ژانویه‌ی ۲۰۱۷، نخستین روز کاری تدروس آدهانوم در جایگاه تازه‌اش است؛ ریاست سازمان بهداشت جهانی، جایی که جهان وظیفه‌ی حیاتی حفاظت از سلامتی انسان‌ها را به آن سپرده.

تا سر و کله‌ی کرونا وایروس (احتمالن با فرار از آزمایشگاه ویروس‌شناسی ووهان: لینک ۲، لینک ۳) پیدا نمی‌شود، رییس آفریقایی روزهای بی‌چالشی را در سازمان بهداشت جهانی می‌گذارند اما هنگامی چینی‌ها از یک ویروس محلی یک فاجعه‌ی جهانی می‌سازند، آن‌وقت همه می‌پرسند پس سازمان بهداشت جهانی کجاست و با صدها میلیون دلار بودجه‌ی سالانه چه می‌کند؟ پرسش‌ها، کم‌کم نور را بر پشت پرده‌ی روابط رییس سازمان بهداشت جهانی و کمونیست‌های چینی می‌تابد؛ همان رییسی که هیچ وقت درباره‌ی گزارش‌های مستقل پزشکان شجاع درباره‌ی کرونا وایروس جدید و بازداشت و سر به نیست شدن آن‌ها هیچ حرفی نزد، همان رییسی که تا لحظه‌ای چین با چند ماه تاخیر پرده از ویروس جدید خانواده‌ی کرونا برداشت، هیچ چیزی نگفت، و همان رییسی که در شهرآشوب قتل‌عام مردم ووهان به دست کرونا (لینک ۴ و ۵) به #چین رفت و در یک میهمانی صمیمانه‌ی و مجلل «عمل‌کرد درخشان چین» را ستود و با هدایای گران‌قیمت از آن‌جا بازگشت ...

⤵️ ادامه دارد ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
✍🏻2⃣ داستان واقعی یک عملیات شرورانه
🔸 پشت‌پرده‌ی روابط چین و سازمان بهداشت چیست و آن‌ها با هم‌کاری هم چگونه "به عمد" #کرونا را در جهان گستراندند؟

📝 ستون #یادداشت | بخش دوم و پایانی

⤴️ ... ادامه از بالا

اکنون پرده از رسوایی فرو افتاده و همه می‌دانیم تدروس آهانوم، تروریست-کمونیست سابقه‌دار، وزیر ناکام در مهار پاندمی وبا، چگونه نرد عشق به هم‌پیاله‌هایش در پکن باخته و دستانش به خون تمامی قربانیان کوید ۱۹ در سراسر جهان آلوده است. و وقتی جهان در برابر #کرونا_ویروس_جدید ایمن شود، آن‌وقت کمیته‌های حقیقت‌یاب، گروه تحقیق مستقل و روزنامه‌نگاران تحقیقی بی‌رحمی در کمینند تا دمار از روزگار رییس سازمان بهداشت جهانی و اربابان چینی‌اش درآورند. فاجعه‌ای که در سازمان بهداشت جهانی رخ داده اما نمونه‌ای اعلا و قابل مطالعه درباره‌ی مساله‌ای مهم‌تر از پاندمی کروناست: نفوذ زیرپوستی چین در جهان و تلاش برای تسخیر و تسلط بر #لیبرال‌دموکراسی. کرونا را #ویروس_چینی نامیده‌اند اما شاید نام درست‌ترش «ویروس کوچک چینی» باشد، ویروس بزرگ‌تر دو دهه است که آرام و بی‌صدا دارد جهان را می‌بلعد و کوید ۱۹، بیدارباشی بلند برای جهان بود که ببینند کمونیست‌های جنایت‌کار چینی تا مغز استخوان جهان پیش رفته‌اند و دارند از درون آن را متلاشی می‌کنند.

برای یافتن ژرفای خطرناک این نفوذ، مرور گزارش اخیر رسانه‌هایی مانند رویترز و نیویورک‌تایمز درباره‌ی چگونگی سانسور گزارش اتحادیه‌ی اروپا شاید کافی باشد. ناظران اتحادیه‌ی اروپا گزارشی را درباره‌ی کرونا وایروس آماده کرده بودند که پس از درز بخش‌هایی از پیش‌نویس آن به رسانه‌ها، چین فشار بر اتحادیه‌ی اروپا را برای تغییر جمله‌های آن آغاز کرد. در پی این فشار، گزارش نهایی منتشرشده‌ی اتحادیه‌ی اروپا به شدت سانسور شده است! این گزارش که وجود یک «کارزار جهانی» برای «انتشار اطلاعات نادرست» از سوی چین و روسیه درباره‌ی کرونا را مورد تایید قرار داده، نتیجه‌گیری کرده بود که اقدام چین در انتشار اطلاعات نادرست با هم‌دستی #روسیه و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر منشا ویروس و پنهان کردن آمار به شکل مستقیم «سلامت جهانی» را به مخاطره انداخته و سبب افزایش چشم‌گیر قربانیان شده است. (لینک ۶) گزارش اصلی و پیش از سانسور، پرده از همکاری سازمان بهداشت جهانی با این کارزار داشت و رییس این سازمان را هدف اتهام‌های جدی قرار می‌داد اما همه‌ی این‌ها با فشار چین، از گزارش نهایی خارج شده و این تنها یک مفهوم دارد؛ کمونیست‌های چینی تا به آن‌جا پیش رفته‌اند که نه‌تنها بر دهان همه در چین پوزه‌بند بسته‌اند که می‌توانند آزادی بیان در اروپا را هم به شکل مسخره‌ای از میان بردارند.

کارزار جهانی چین برای انتشار اطلاعات نادرست، ساخت و نشر تئوری‌های توطئه درباره‌ی کرونا وایروس و منشا آن، طبیعی جلوه دادن فرگشت ویروس و شکل‌گیری پاندمی، بازداشت‌ها و سربه‌نیست کردن پزشکان و روزنامه‌نگارانی که در ووهان از کوید ۱۹ حرف زدند، پروپاگاندای گسترده‌ی درباره‌ی موفقیت‌هایش در مهار کرونا، مخفی کردن بیماری برای چند ماه و سپس دروغ‌پردازی واضح درباره‌ی آمار ابتلا و مرگ بر اثر کرونا (لینک ۷ و ۸)، هم‌چنین داده‌های اشتباهی درباره‌ی ماهیت و مکانیزم و عملکرد کوید ۱۹، زنجیره‌هایی از یک داستان واقعی هول‌ناکند که وال استریت ژورنال در گزارش تحقیقی موشکافانه‌ی ده روز پیش خود از آن‌ها یک نتیجه گرفت؛ «چین به شکل عمدی قصد انتشار کرونا وایروس در جهان را داشت» (لینک ۹) و به قول نویسندگان وال استریت ژورنال اگر این بدبینی به حکومت کمونیستی چین برای شما ممکن نیست، احتمالن چیز زیادی از روابط بین‌الملل، رقابت‌های قدرت‌ها و انگیزه‌های پشت آن نمی‌دانید!

پایان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل
✍🏻 ساعت ۱۱ صبح، آدرس فساد!
⛔️ ماشین‌های پیش‌فروش کجا می‌روند؟

ماجرای آن‌قدر تکراری‌ست که یک مثنوی درباره‌اش می‌شود نوشت. سایت ایران خودرو برای ۱۱ صبح روز سه‌شنبه، پیش‌فروش ماشین داشت. چه ماشینی را پیش‌فروش می‌کردند؟

بدون قیمت معلوم، بدون زمان تحویل معلوم، بدون آپشن معلوم؛ ده‌ها میلیون پول می‌گیرند و به شما یک اس‌‌ام‌اس می‌زنند؛ حتا در گردنه‌های راه‌زنی قرون وسطا هم این همه نبوغ نداشتند!

اما این یک بخش ماجراست، بخش دیگرش را همه می‌دانیم، خودروسازان، فراخوان پیش‌فروش می‌دهند، مردمی که زیر فشار تورم سالانه هر روز خانه‌های‌شان کوچک‌تر و ماشین‌های‌شان نازل‌تر می‌شود، به امید واهی صف می‌کشند و وقتی ساعت فراخوان می‌رسد، ماشین‌ها غیب می‌شوند.

نه یک بار، نه دو بار که در این سال‌ها صدها بار این‌گونه با روح و روان مردم بازی شده و صاحبان "درِ پشتی" با تحقیر شهروندان بی‌پناه به ریش آن‌ها می‌خندند، ماشین‌ها را می‌گیرند و سوبله و چوبله می‌فروشند! چگونه ممکن است در مملکتی که ادعای مبارزه با #فساد گوش فلک‌افلاک را پر کرده، این روال فاسد هر بار تکرار شود و هیچ کس نباشد که یقه‌ی این دزدان سرگردنه را بگیرد؟ جز این است که "درِ پشتی" به روی همه‌ی ژن‌های خوب و ژن‌های خوک و ... باز است و همه دستی بر آتش فساد دارد؟

"در پشتی" اما چیست؟ آدرسی‌ست که شما را به ماشین‌های پیش‌فروش می‌رساند؛ لیست تاییدشده‌ای از اسامی ویژه که پیش از هر فراخوانی، صاحب یکی از آن ماشین‌ها می‌شوند، در کنار نمایندگی‌ها که هر کدام یک سهم‌ مشخصی از ماشین‌های ثبت‌نامی دارند و خیلی آسان اگر در یکی از این نمایندگی‌ها آشنایی داشته باشید با پورسانت ۵ میلیونی تا ۸ میلیونی در کسری از ثانیه،‌ می‌توانید ثبت سفارش کنید!

اگر سر سوزنی کسی مدعی‌ست که با فساد برخورد می‌کند، در هر جا یا نهادی، کافی‌ست همین‌ فردا صبح، از ایران‌خودرو لیست و کد ملی خریداران ماشین‌های سه‌شنبه را درخواست کند، آن وقت مجموعه‌ی متنوعی از رانت‌خواران، فاسدان اقتصادی و اجتماعی، صاحبان امضاهای ویژه و ژن‌های خوب را در دست خواهد داشت، البته احتمالن کلی دوست و آشنا هم بین اسامی پیدا می‌کند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران #اقتصاد_دولتی
📸 #عکس_روز

استفاده از رنگ‌های قرمز و زرد در لوگوی بیش‌تر رستوران‌های مشهور بی‌دلیل نیست؛
ترکیب رنگ قرمز و زرد شما را گرسنه می‌کند: و استفاده از این ترکیب در این نشان‌ها کاملن به جاست:

🔻 مک‌دونالد
🔻 برگرکینگ
🔻 پیتزا هات
👈 و پرچم داس و چکش 😂

طراحان نشان‌های کمونیستی و سوسیالیستی، بندگان خدا خودشان می‌دانستند که سیاست‌های چپ‌گرایانه مساوی با گرسنگی‌ست!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#توییت‌باز
🚩 #کارنامه_چپ ۲

‏تصویری تکان دهنده از زندگی فشرده در ناحیه‌ای از کاراکاس، پایتخت ‎#ونزوئلا؛
بدون آب، با برق محدود و همراهِ سطل‌های پلاستیکی به عنوان توالت. بسیاری از ساکنان این دخمه‌ها از ‎سوتغذیه، بیماری‌های پوستی و برونشیت رنج می‌برند و #مادورو مشغول شنا در پول‌های حاصل از موارد مخدر است.

آن‌چه می‌بینید، چیزی‌ست که در نهایت #کمونیسم و #سوسیالیسم برای شما خواهد ساخت؛ ونزوئلا تا همین چند سال پیش به کعبه‌ی آمال و پیراهن افتخار بسیاری از چپ‌های ایرانی تبدیل شده بود اما هنگامی که دموکراسی‌خواهان، پرده‌ی حجاب را پاره کردند، تباهی بی‌پایان مملکتی ثروتمند تحت سیاست‌های سوسیالیستی روشن شد

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

🔻 درباره‌ی ستون کارنامه چپ:
گردآوردی فاجعه‌ای که چپ‌ها بر سر دنیا آورده‌اند، تحت نام یک ستون، این اجازه را می‌دهد که مطالب یک‌جا در دسترس باشد. هم‌چنین فراوانی گونه‌های مختلف تجربه‌ی #چپ در سراسر گیتی، نشان می‌دهد دروغ و فریب بسیار بزرگی‌ست که می‌گویند؛ تجربه‌های قبلی، چپ راستین نیست و این چپ موهوم ادعایی چیز خارق‌العاده‌ای دیگری‌ست! نه؛ چپ هر جا قدرت گرفته، به یک نتیجه‌ی مشترک رسیده!
✍🏼 بورس به کدام راه می‌رود؟
1⃣ اگر در بورس هستید یا به بورس می‌آیید، به دقت بخوانید | دو بخش، بخش نخست

🧮 #کمی_بورس ۳۶

این روزها همه کارشناس #بورس شده‌اند؛ از در و دیوار تا توییتر و تلگرام، از روزنامه‌نگار و دانش‌آموخته‌ی اقتصاد تا کسی که می‌خواهد سر به تن بازار مالی نباشد؛ خلاصه حرف همه کس و همه جا بورس است. بیایید پیش از هر چیز چند نکته‌ی خیلی بدیهی را یک بار مرور کنیم که هر کس دوباره گفت «خیار سبز است» فکر نکنیم عجب دانشمندی‌ست؛

نخستینش، اراده‌ی حاکمیت است برای جهش بورس. امسال دولت نیمی از بودجه‌ی جاری را کسری دارد. رقم بودجه، ۴۰ میلیارد دلار است که دربرگیرنده‌ی حقوق و و تامین اجتماعی و بهداشتی، یارانه و در حقیقت هزینه‌ی اداره‌ی یومیه‌ی کشور می‌شود تازه منهای کرونا! بودجه‌ی ۹۹ با حدود تنها ۳ میلیادر دلار درآمد نفتی بسته شده که فقط ۷ درصد کل نیاز کشور برای هزینه‌ی روزمره است. حتا با حساب نفت‌های بازار سیاه که ترکیه و روسیه زحمتش را می‌کشند و «کشتی‌های ارواح»، درآمد نفتی بیش‌تر از ۱۵، ۲۰ درصد چاله‌ی ۴۰ میلیارد دلاری را پر نخواهد کرد. وقتی هم اقتصادی در کار نیست، بخش بزرگی از ۱۳ میلیارد دلار درآمد مالیاتی پیش‌بینی شده در بودجه برآورده نخواهد شد. به این ترتیب مملکت امسال نیمی از هزینه‌ی جاری خودش را کسری دارد پس یا باید پول خلق(چاپ) شود یا نقدینگی را بتوان از جیب مردم زد (به بورس آورد). این که یک‌سری دانشمند مدام همین را می‌نویسند، کشف خارق‌العاده‌ای نیست.

دومینش، پیش‌بینی سقوط بورس است. «کارشناس خبره‌ای» دو سال است می‌نویسد بورس تهران حبابی‌ست و به‌زودی می‌ریزد و انتظار می‌کشد بالاخره یک روزی بریزد تا بنویسید؛ «دیدید گفتم». بله، بازارهای مالی برای ابد صعودی نیستند و حتا در سیکل‌های صعودی نیز ریزش‌های اصلاحی دارند. اگر بازار مالی یک خط مستقیم و صاف صعودی باشد که الان وال‌استریت از منظومه‌ی شمسی خارج شده بود. بورس تهران هم فردا یا پس‌فردا یا شش ماه دیگر یا سال بعد یا چند سال بعدترش، وارد سیکل نزولی می‌شود. پیش از این که آن دوره فرا برسد هم سیکل‌های ریزشی اصلاحی خواهد داشت. مهم نیست که هر روز بنویسید بورس می‌ریزد، چون همان‌جوری که دو سال است این را نوشته‌اید، بورس بیش از ۱۰۰۰ درصد بازدهی داشته و خیلی‌ها بارشان را بسته‌اند. اگر کسی پیش‌گو و جادوگر کاردرستی باشد، تنها یک بار می‌نویسند «وقت ریزش بورس تهران است» و بعد سیکل نزولی از راه می‌رسد. هر واحد حرف چنین پیش‌بینی‌ای ده میلیون دلار قیمت دارد پس کسی مفت و مجانی آن را به شما نمی‌فروشد.

سومین نکته‌ی بدیهی که دانشمندان هر روز می‌نویسند، فقدان تناسب رشد بورس با واقعیت‌های اقتصادی برخی شرکت‌هاست. در بورس تهران مانند خیلی از بورس‌های دیگر جهان، شرکت‌های بی‌بنیادی وجود دارند که یا ورشکسته‌اند یا تنها یک سربرگ و یک مهرند اما می‌بینیم که سهم همین‌ها هم رشد فزاینده‌ای داشته. این "پیراهن‌های عثمان" برای ترساندن تازه‌کاران بورس، گزینه‌ی خیلی جذابی‌ست چون آن‌ها نمی‌دانند که سفته‌بازی، حباب و بازی پول‌های درشت با سهم‌های مختلف، بخشی از هزاران متد یا تله در همه‌ی بازارهای مالی‌ست. در بورس تهران حدود ۴۰۰ شرکت فعالند، بخشی از آن‌ها، شرکت‌های بی‌بنیادی هستند که قیمت سهم‌شان در بازار گاوی بالا و بالاتر می‌رود اما این به مفهوم بی‌ارزش بودن کل یک مارکت نیست.

حالا که دانسته‌های‌مان را دسته‌بندی کردیم، وقت پرسش اصلی‌ست؛ بورس تهران در چه وضعی‌ست و تا کجا پیش می‌رود؟ پاسخ بخش نخست پرسش را می‌توانیم با تحلیل به دست آوریم اما بخش دومش، جز چیزهایی‌ست که نمی‌دانیم، تنها می‌توانیم برایش تخمین و هدف‌گذاری داشته باشیم.

شاید کسانی که تازه اسم بورس را شنیده‌اند یا تازه‌واردند، ندانند که روند صعودی کنونی بازار مالی ایران، ادامه‌ی روندی دو ساله ا‌ست که از فروردین ۹۷ آغاز شد، تنها دو سال پیش، شاخص بورس، ۷۰ هزار واحد بود! سه جهش پیشین بورس ما در تاریخ جدید ۲۹ ساله‌‌اش؛ یکی سال‌های ۷۳ تا ۷۵ است، دیگری رشد پنج ساله از ۷۸ تا اواخر ۸۳ و سومی، یک رشد چهارساله از ۸۸ تا اواخر ۹۲. دو رشد بلند‌مدت‌تر دوم و سوم هم‌چنین شاهد سیکل‌های ریزشی و رکود هم در میانه‌ی راه بوده اما هر بار بازار با استفاده از این فرصت تنفس، مسیر رشد دوباره را از سر گرفته تا سیکلش را کامل کند. بنابراین چیزی که دارد اکنون در بورس رخ می‌دهد، چندان هم بی‌سابقه نیست و اگر به این سابقه نگاه کنیم می‌توانیم نتیجه بگیریم سیکل‌های جهشی بورس تهران بلندمدت‌تر است و ما هنوز به قله‌ی رشد کنونی نرسیده‌ایم. این دوره هم مانند سیکل‌های پیشین، دارای چند عامل است و تا زمانی این عامل‌ها پابرجایند، می‌توان به ادامه‌ی روند امید بست ...

⤵️ ادامه دارد ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران #اقتصاد_آزاد #یادداشت
✍🏼 بورس به کدام راه می‌رود؟
2⃣ اگر در بورس هستید یا به بورس می‌آیید، به دقت بخوانید | دو بخش، بخش دوم

🧮 #کمی_بورس ۳۶

⤴️ ... ادامه از بالا

بورس رشد کنونی خود را با عقب‌ماندگی چهارساله از تورم آغاز کرد، سپس جهش بلند بازارهای ارز و طلا، پیشران آن شد و اکنون عامل تازه‌ای به نام «سیل نقدینگی» وارد شده که آن را به جلو هل می‌دهد. این سیل که به ویژه از ابتدای امسال به سمت بورس آمده، تمام پیش‌بینی‌های مبتنی بر تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال را با خود شسته و اکنون موتور محرک بورس است. بنابراین برای آن‌که بدانیم بورس تا کجا پیش خواهد رفت، از این پس باید جریان نقدینگی را ره‌گیری کرد و به نظر می‌رسد این جریان «دست‌‌کم برای کوتاه‌مدت، احتمالن میان‌مدت و شاید هم بلندمدت» ادامه خواهد داشت. چند دلیل مهم در این‌جا وجود دارد؛

۱) دلیل سیاسی؛ مشکل بودجه
کسری بودجه‌ی دولت و جبران آن با بورس، یک دلیل مهم است. این کسری با عرضه پشت عرضه جبران می‌شود و عمومن هم برای سهام‌داران پربازده بوده. دولت از این ره‌گذر بسیار آسان بازارهای طلا و دلار را هم کنترل می‌کند و جلوی سرریز نقدینگی سرگردان به این بازارها می‌گیرد. شاید این بتواند بهترین پایان برای دولتی باشد که غرق در فاجعه بود؛ جهش بورس و شاخص بی‌سابقه هم‌راه با بازار آرام طلا و دلار

۲) دلیل اقتصادی؛ آمار و ارقام بودجه
دولت امسال ۳.۵ میلیارد دلار (هزار درصد بیش‌تر از سال ۹۸!) از فروش اموال منقول و غیرمنقولش، ۶ میلیارد دلار از فروش اوراق مالی و حدود ۱ میلیارد دیگر هم از فروش شرکت‌های دولتی درآمد در نظر گرفته. این سیل عرضه‌های اولیه، به وجود آمدن صندوق‌های ETF و ... نتیجه‌ی همین بودجه است. امسال دولت بزرگ‌ترین فروشنده‌ی کشور خواهد بود و برای این که بیش‌ترین سود و بهره را بگیرد، نیاز دارد شاخص مثبت باشد تا نقدینگی به بورس بیاید و قیمت‌ها بالا و بالاتر برود تا هرچه گران‌تر بتواند آن‌چه عرضه می‌کند را به مردم بفروشد

۳) دلیل اجتماعی؛ جو مثبت عمومی و سهام عدالت
یکی از پیشران‌ها در تمامی بازارها، جلب توجه عمومی‌ست. این‌که مردم یک روز طلا می‌خرند، یک روز دلار و یک روز به بورس می‌آیند بدون آن‌که بدانند چیست، یک رفتار اقتصادی شناخته‌شده در همه جاست. سیل تقاضا و انباشت پول در هر بازاری خودش عامل صعود قیمت‌ها می‌شود که نامش را «رشد» گذاشته‌اند و همیشه بخشی از آن واقعی و بخشی از آن حبابی‌ست. از سوی دیگری، فعالان بورسی برای سال‌ها عدد ناچیزی بودند. رشد تعداد تریدرها و سرمایه‌گذاران تقریبن از شش ماه گذشته شتاب فزاینده‌ای گرفته و اکنون با ورود درصدی از ۴۵ میلیون دارنده‌ی سهام عدالت هم به بورس، در چند ماه آینده، تعداد بورسی‌ها چند برابر می‌شود. حضور این تعداد بی‌سابقه از سرمایه‌گذاران در بورس، با هر رقمی که وارد شوند، نمی‌تواند بدون تاثیر مثبت در روند بورس باشد

تمامی این نشانه‌ها و عامل‌ها به ما یک چیزرا می‌گوید؛ جریان نقدینگی واردشده به بورس فعلن ادامه‌دار است و تا این جریان قطع نشود، بورس می‌تواند به رشدش ادامه دهد. این دوره می‌تواند چند هفته ادامه پیدا کند یا چند ماه دیگر یا چند سال دیگر. پیش‌بینی چنین چیزی دیگر یک معادله‌ی تک مجهولی نیست، به ویژه که ماجراجویی‌های سیاسی و بین‌المللی داخلی و بیرونی، همیشه یک سایه‌ی تهدید دایمی برای حیات و ممات بورس تهران بوده و پیش‌بینی آن روندها هم دشوار است چه به نظر می‌رسد به شکل کاملن پرریسکی، وارد مدار «تصادفی» شده‌اند.

نسخه‌ی شخصی من در چنین وضعیتی، "تارگت‌های چند ماهه" است؛ به این معنا که با ره‌گیری و دنبال کردن پدیده‌های اثرگذار، بتوان یک هدف‌گذاری کلی داشت برای چند ماه و تخمین زد بورس چه وضعیتی دارد، هرچند چنین روشی می‌تواند از حاشیه‌ی سود با ورود دیرهنگام یا خروج زودهنگام بکاهد. هدف‌گذاری کنونی من هم بر همین مبنا، شهریورماه است و تا آن وقت خیلی به نوسان روزانه‌ی بورس فکر نمی‌کنم، در اواخر این دوره است که استراتژی شخصیم را برای دوره‌ی بعدی به‌روز می‌کنم.

دست آخر البته دو نکته‌ی خوش‌بینانه را هم می‌توان فراموش نکرد؛ دو جهش پیشین بورس، یکی ۴ ساله و دیگری ۵ ساله اما با شیبی به مراتب کم‌تر بود و به یک معنا این هیستوری می‌تواند بگوید که جهش کنونی هنوز برای پر کردن سیکل صعودی خود زمان می‌خواهد. نکته‌ی دوم این‌که روندهای نزولی پس از یک جهش بزرگ در بورس تهران همواره کوچک بوده‌اند، در حقیقت آن‌ها که در ابتدای رشد یا در میانه‌‌اش وارد بازار شده‌اند حتا اگر به هنگام خارج نشده‌اند، با زیان کمی به نسبت سودشان، بازار را ترک کرده‌اند. این، شاید به ما بگوید، روزی که این سیکل صعودی به آخرش می‌رسد، ساعت صفر شدن همه چیز و روز آخر دنیا نیست!

پایان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران #اقتصاد_آزاد #یادداشت
🌀 یکی نوشته، می‌ترسم تا هفت، هشت ماه دیگه از پس کووید۱۹ برآیم، #چین آخر سال کووید۱۹ اس‌پلاس رو بده تو بازار 😀

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#توییت‌باز #کرونا

👈 خیلی خوب بود
جزییات مهم خرید صندوق مالی ETF با نماد «دارا یکم»


از امروز نخستین صندوق سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی که دولت به بازار مالی ارایه می‌کند، پذیره‌نویسی می‌شود. این صندوق از این پس با نماد #دارا_یکم در بورس شناخته می‌شود. #خط_روند جزییات مهم این پذیره‌نویسی را برای شما گزارش می‌کند:

⭕️ صندوق سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی یا «دارا یکم» با مشارکت دو بیمه و سه بانک تشکیل شده است. بانک‌های ملت، صادرات، تجارت و بیمه‌ی البرز و بیمه‌ی اتکایی امین، مشارکت‌کنندگان در دارا یکم هستند

⭕️ شما با شرکت در پذیره‌نویسی #دارا_یکم، سهم این صندوق را نمی‌خرید، بلکه ارزش صندوق را می‌خرید که مانند سهام شرکت‌ها، به «واحد» تقسیم شده است

⭕️ ارزش یا #ناو صندوق چیست؟ مجموعه‌ی ارزش سهام مشارکت‌کنندگان در صندوق. به معنی ساده، هر روز قیمت پایانی سهام #وبملت، #وبصادر، #وتجارت، #البرز و #اتکام بر مبنای تعداد سهمی که آن‌ها در صندوق سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ارزش کل صندوق سرمایه‌گذاری را تشکیل می‌دهد. طبیعتن هر چه قدر این سهم‌ها بالاتر برود، هر واحد ارزش «دارا یکم» هم گران‌قیمت‌تر می‌شود

⭕️ سقف واحدهای قابل پذیره‌نویسی این صندوق که از امروز آغاز شده، ۱.۷۷۴.۴۴۳.۷۶۲ واحد است. هر واحد دارا یکم به قیمت «ده هزار تومان» پذیره‌نویسی می‌شود و هر فرد ایرانی می‌تواند حداکثر «۲۰۰ واحد» از ارزش صندوق سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی را خریداری کند که می‌شود «۲ میلیون تومان»

⭕️ شرکت در این پذیره‌نویسی برای کدهای حقوقی و کدهای خرید گروهی ممنوع است. پذیره‌نویسی از امروز، یک‌شنبه آغاز شده تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت که با استفاده از دو روش می‌توانید در آن شرکت کنید

⭕️👈 اگر هنوز کد بورسی ندارید؛ با «کد ملی» و مراجعه به بانک‌های ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه کارگران، ملت، تجارت، صادرات و قرض‌الحسنه‌ مهر ایران می‌توانید در این پذیره‌نویسی شرکت کنید. البته بعد از پذیره‌نویسی برای مدیریت واحد خریداری‌شده و نقد کردن آن نیاز به کد بورسی دارید

⭕️👈 اگر کد بورسی دارید؛ می‌توانید از طریق سامانه‌ی کارگزاری خود مانند خرید سهام عمل کنید. براساس اطلاعیه سازمان بورس، پذیره‌نویسی این صندوق از ساعت ۲ تا ۴ امروز، فردا، سه‌شنبه و چهارشنبه ممکن خواهد بود

⭕️ این را دقت کنید که پس از پایان پذیره‌نویسی نماد #دارا_یکم برای مدت «دوماه» بسته خواهد بود

⭕️ نکته‌ی مهم دیگر این‌که #دارا_یکم را با نماد #دارا۱ که مربوط به یک صندوق مالی دیگر است، اشتباه نگیرید‼️

⭕️🎙 تحلیل #خط_روند درباره‌ی صندوق‌های ETF و صندوق سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی را در این لینک بشنوید 👇
➡️ www.tg-me.com/TehExchange/129

🧮 www.tg-me.com/joinchat-AAAAAFQWTUk5TEiXxc9iGQ
ساسان آقایی
جزییات مهم خرید صندوق مالی ETF با نماد «دارا یکم» از امروز نخستین صندوق سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی که دولت به بازار مالی ارایه می‌کند، پذیره‌نویسی می‌شود. این صندوق از این پس با نماد #دارا_یکم در بورس شناخته می‌شود. #خط_روند جزییات مهم این پذیره‌نویسی…
👆👆👆
🧮 #کمی_بورس ۳۷

درباره‌ی صندوق‌های ETF از من خیلی پرسیدند، این جزییات کاملن روشن‌گر است و دو، سه نکته هم وجود دارد:

1⃣ خرید و فروش سهم، ورود به هر بازاری و سرمایه‌گذاری یک استراتژی شخصی‌ست. مهم‌ترین چیزی که #اقتصاد_آزاد به شما می‌بخشد، فردیت، استقلال مالی، قدرت تصمیم‌گیری و افزایش ریسک‌پذیری‌ست، تلاش نکنید کپی کنید، تلاش کنید خودتان باشید

2⃣ اگر‌ مانند من فکر می‌کنید که #بورس تهران دست‌کم برای کوتاه‌مدت بازده خوبی دارد، بنابراین هر واحد ارزش صندوق مالی مدام رشد خواهد کرد.‌در حقیقت هم‌پای رشد بازار، می‌تواند ارزش صندوق بالاتر برود و روزی که بعد ۲ ماه نمادش باز شد، واحدهایی که امروز‌ خریده‌اید، گران‌تر شده باشد

3⃣ برعکسش هم ممکن است، اگر‌ بازار براساس اتفاقی دچار رکود و وقفه شود، ارزش صندوق پایین خواهد آمد و آن وقت ممکن است ضرر هم بکنید

4⃣ بسته به تحلیلی که پس از دریافت اطلاعات مختلف دارید، باید تصمیم بگیرید اما از شرایط کلی‌به نظر می‌رسد که صندوق واسطه‌گری مالی که از امروز پذیره‌نویسی شده، بازده خوبی دارد البته اگر‌ آسمان به زمین نیاید که بالاخره چون در #ایران زندگی می‌کنیم، هیچ‌وقت نمی‌شود کاملن از گزینه‌ها کنارش گذاشت!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
🔸 بوژوازی دشمن کارگر است یا چپ‌روی؟
✍🏻 کمال بزرگ 📝 #یادداشت_میهمان

از شما چه پنهان، من وضع مالی بدی ندارم، یعنی توان یک زندگی طبیعی و بدون دغدغه مادی را دارم. با این حال یک چیز را مطمئنم، این که اگر درهای مملکت به سوی غرب گشوده شود و حکومت با جهانیان از درِ دوستی درآید، کار و کاسبی من بسیار به‌تر از این خواهد بود، و صد البته که وضع کارگر و کارمند ایرانی هم بسیار بهتر خواهد شد، درست مانند بسیاری از کشورهای همسایه.

با تمام این اوصاف من اما در ادبیات #چپ "دشمن طبقه کارگر" به‌شمار می‌آیم چرا که هوادار ارتباط با جهان غرب هستم. چپ ایرانی معتقد است که من باید پول‌دار و هوادار طبقه کارگر باشم (مثل خودشان)، اما هوادار ایده‌ای نباشم که وضع طبقه کارگر را بهتر کند.

در حقیقت من باید زندگی خوبی داشته باشم، ژست مبارزه بگیرم اما هزینه‌ی ایدئولوژی ستیزه‌جویانه‌ام را کارگر بیچاره‌ی ایرانی بپردازد؛ و این چییست جز بی‌شرفی؟!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#سوسیالیسم #اقتصاد_آزاد
🌀 #توییت‌باز

طرح بیمار و بی‌خاصیت حذف صفر از واحد پولی در کشوری که با تورم ۵۰ درصدی سالانه روبه‌روست، کاملن بی‌فایده و ناحسابی‌ست اما شاید یک سمبل تراژیک باشد درباره‌ی بلایی که بر سر #اقتصاد_ایران آمده؛ بازگشت به عصر قاجاری، روزگاری که نه ایرانی در کار بود، نه دیوانی و نه چیزی به نام اقتصاد، و در آن رعیت به سبک دوران غارنشینی مبادله‌ی کالا با کلا می‌کردند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد #تاریخ
✍🏻 شلیک چینی به «مبارزه علیه کرونا»
🔻 دانشمند برجسته در آستانه‌ی یافتن اطلاعات حساس درباره‌ی کوید ۱۹، از سوی یک مرد چینی به قتل رسید!

🗂 ستون #گزارش

محقق برجسته‌ی دانشگاه پیتسبرگ، دیروز بعدازظهر به وقت محلی در آمریکا به قتل رسید. دکتر «بینگ لو» بر روی مکانیسم ویروس کوید ۱۹، منشا آن و چگونگی عمل‌کرد ویروس در حال پژوهش بود. دانشگاه در بیانیه‌ی تسلیت خود نوشته است: «دکتر بینگ در آستانه‌ی یافتن داده‌هایی بسیار مهم درباره‌ی مکانیسم‌های سلولی ویروی کوید ۱۹ بود» و دانشگاه امیدوار است به احترام تلاشی که این دانشمند انجام داد، «تحقیقات عالی» او را به پایان برساند.

بینگ لو، روی تراس خانه‌اش و از سوی یک چینی هدف چندین شلیک قرار گرفت و شلیک‌ها شانسی برای او باقی نگذاشت و در دم جان داد. پلیس اندکی بعد کشف کرد که قاتل، «هائو گو»، یک مرد چینی ۴۶ ساله است که جنازه‌اش کمی آن سوتر از خانه‌ی دکتر بینگ لو، در ماشینش پیدا شد. به گفته‌ی پلیس، مقتول، قاتل را می‌شناخت و نشانه‌ای از ورود به زور یا سرقت از خانه وجود ندارد؛ نکته‌هایی که می‌تواند سرنخ‌هایی برای انگیزه‌ی اصلی قاتل باشند! هم‌چنین پلیس تایید نکرده که هائو گو پس از ارتکاب قتل دست به خودکشی زده یا کشته شده است.

دانشگاه پیتسبرگ گفته است که یافته‌های دکتر بینگ لو درباره‌ی #کرونا_ویروس چشمگیر بوده و یافته‌های این دانشمند ۳۶ ساله شرقی‌تبار می‌تواند به درک به‌تر درباره‌ی منشا، ماهیت و عمل‌کرد ویروس کوید ۱۹ کمک کند. دکتر بینگ لو، که زاده‌ی #چین است و پدر و مادرش، هنوز در چین زندگی می‌کند، در سال ۲۰۱۲ مدرک دکترای خود را از دانشگاه سنگاپور دریافت کرد و سپس با دعوت دانشمند برجسته‌ی علوم کامپیوتر و شبیه‌سازی به دانشگاه مشهور «کارنگی ملون» رفت که در زمره‌ی ۱۰ دانشگاه برتر جهان است. او در سال ۲۰۰۷ عضو تیمی بود که جایزه‌ی معتبر تورینگ را دریافت کردند. بینگ لو، حدود شش سال پیش به دپارتمان پزشکی و زیست‌شناسی دانشگاه پیتسبرگ رفت تا در بخش سیستمی و محاسباتی این دپارتمان تجربه‌هایش را به محک آزمون بگذارد. به گفته‌ی ایوت بهار، مدیر لو در این بخش، او «سخت‌کوش، بااستعداد و بسیار باهوش» بود و بیانیه‌ی دانشگاه نیز دانشمند مقتولش را «پژوهش‌گیری برجسته و پرکار و یک آموزگار عالی» توصیف کرده است.

تمرکز اصلی لو، شبیه‌سازی و استفاده از الگوهای شبیه‌سازی‌شده برای تقلید فرآیندهای بیولوژیکی ویروس‌ها و بیماری‌ها بود تا با استفاده از این فرآیند بتواند به مکانیسم ویروس و تاثیر آن پی برده و به طراحی یک مداخله‌ی درمانی بهتر و روش‌های مفیدتر مقابله با بیماری کمک کند. در صفحه‌ی رسمی بینگ لو در سایت دانشگاه پیتسبورگ نیز «مدل‌سازی محاسباتی و تجزیه و تحلیل سیستم‌های بیولوژیکی» از جمله تخصص‌های او به شمار رفته است. براساس گفته‌های هم‌کارانش لو تلاش داشت با استفاده از این تکنیک‌ها و شبیه‌سازی کوید ۱۹، ماهیت و مکانیسم اثر ویروس را به شکل کامل بشناسد و یافته‌هایش را در طراحی روش‌های درمانی موثر علیه #کرونا به کار بگیرد.

ایوت بهار درباره‌ی کاری که او در حال انجامش بود، گفته است: «بینگ تازه به نتیجه‌های جالبی رسیده بود، آن‌ها را با ما در میان می‌گذاشت. داشت تلاش می‌کرد که مکانیسم عفونت را بفهمد تا راه مقابله با آن را پیدا کنیم. ما امیدوارم به پاس چیزی که او انجامش داد، این راه را تا آخر برویم». شلیک‌های یک مرد چینی حالا به زندگی بینگ لو و راهی که می‌پیمود، پایان داده اما به حقیقت هرگز!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA

👇 در همین باره بخوانید 👇

🔻 (لینک ۱ و ۲)
آیا کرونا میلیون‌‌ها نفر در چین را کشته است؟

🔻 (لینک ۳)
کرونا را چه کسی تولید و منتشر کرد؟

🔻 (لینک ۴)
گزارش محرمانه: کرونا از آزمایشگاه ووهان آمد

🔻 (لینک ۵ و ۶)
داستان یک عملیات شرورانه؛ پشت‌پرده‌ی روابط چین و رییس سازمان بهداشت جهانی

🔻 (لینک ۷):
📹 نشانه‌های دروغ چین؛ افشاگری یک زن

🔻 (لینک ۸ و ۹):
👁 در ووهان چه گذشت؟

🔻 (لینک ۹ و ۱۰):
📹 نهادهای اطلاعاتی آمریکا: آمار چین جعلی‌ست

🔻 (لینک ۱۱)
🌀 تغییر ۵۰ درصدی آمار تلفات کرونا در چین!

🔻 (لینک ۱۲)
کرونا؛ پایان جهانی که می‌شناختیم

🔻 (لینک ۱۳)
عصر رستاخیز لیبرال‌دموکراسی

🔻 (لینک ۱۴)
لیبرالیسم vs کمونیسم؛ کدام ما را نجات می‌دهد؟

🔻 (لینک ۱۵)
درس کرونا؛ جشن تقدیس مصرف

🔻 (لینک ۱۶)
🎙 سخنرانی تاریخی مرکل؛ آن‌ها عدد نیستند، انسانند
👁 کتابی که یک انقلاب برپا کرد
✍🏻 مسعود کاظمی

📖 ستون #کتاب_خوانی

واتسلاو #هاول در سال ۱۹۸۹ نخستین رییس‌جمهور غیرکمونیست حکومت چکسلواکی شد، او نقشی کلیدی در پیروزی انقلاب مخملین چکسلواکی داشت؛ انقلابی بدون خون‌ریزی که به فروپاشی حکومت کمونیستی این کشور انجامید.

کتاب #قدرت_بی‌قدرتان در سال ۱۹۷۸، درست ده سال پس از سرکوب شدن بهار اصلاح‌طلبانه‌ی پراگ، به‌عنوان یکی از کتاب‌های زیرزمینی در میان مردم چکسلواکی نشر یافت و چنان مورد استقبال واقع شد که شاید بتوان نشر و مطالعه این کتاب را یکی از عوامل بیداری و رهایی مردم آن کشور از «زندگی در چنبره دروغ» و ایجاد اراده نیرومند برای برپا کردن انقلاب مخملین ۱۹۸۹ به رهبری نویسنده همین کتاب دانست؛ انقلابی که فروپاشی تمامیت رژیم کمونیستی کشورش را خواهان بود.

هاول توضیح می‌دهد که در نظام‌های توتالیتر حرکت‌های مهم و بزرگ از قشر عادی و معمولی و بی‌قدرت جامعه آغاز می‌شود، زمانی که آن‌ها می‌کوشند تا خود را از حاکمیت دروغ رهایی بخشند و یا دست‌کم دیگر بخشی از آن نباشند. هاول در این کتاب برای این رژیم ایدئولوژیک از عبارت «پساتوتالیتر» استفاده می‌کند و دلیل خود برای انتخاب این عبارت را چنین بیان می‌کند: «پسوند "پسا" را به این منظور انتخاب نکرده‌ام که بگویم نظام ما دیگر توتالیتر نیست؛ به‌عکس، می‌خواهم بگویم با نظام توتالیتری روبرو هستیم که از پایه و اساس با دیکتاتوری‌های کلاسیک و دریافت معمولمان از توتالیتاریسم تفاوت دارد».

این کتاب در کتابخانه زندان اوین موجود نبود و فرهاد میثمی آن را به من داد تا بخوانم.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#کتاب #روابط_بین‌الملل
⚡️ #گزارش_زنده زلزله ۵ ریشتری تهران و آن‌چه گذشت؛
زنگ هشدار در گوش پایتخت

◀️ ستون #لایو

1⃣2⃣ با اعلام ساعت ۴ بامداد جمعه، گزارش زنده‌ی زلزله پایان می‌گیرد، زلزله‌ای که شاید فقط یک زنگ هشدار بود تا بیدار شویم!

0⃣2⃣ گزارش اولیه‌ی خسارت؛ ۱ مرگ و ۱۱ مصدوم
رییس اورژانس کشور: یک نفر هنگام خروج از منزل بر اثر شتاب و اضطراب دچار سانحه شد و فوت کرد. ۱۱ نفر دیگر هم به دلیل مشابه دچار مصدومیت شده‌اند

9⃣1⃣ توصیه به مردم دماوند
هم‌زمان با ثبت هشتمین پس‌لرزه، رییس هلال احمر دماوند خواستار خودداری مردم از ماندن در خانه‌ها شد. وی گفته: مردم دماوند باید با همراه داشتن چند پتو و لباس گرم، ساعات آتی را در فضای باز سپری کنند و فعلن از قرار گرفتن در مکان‌های مسقف خودداری کنند

8⃣1⃣ هفت پس‌لرزه در تهران
رییس سازمان مدیریت بحران: تاکنون ۷ پس‌لرزه داشته‌ایم که بیش‌ترین قدرت آن ۲.۵ ریشتر بود

7⃣1⃣ گزارش اولیه می‌گوید که زلزله‌ی خرم‌آباد، مرکز‌ استان لرستان حدود ۴ ریشتر‌ بوده است

6⃣1⃣ روستای زیارت، کانون زلزله
روستای تاریخی زیارت در‌ مسیر‌ گیلاوند به فیروزکوه و در ده کیلومتری شهر آبسرد، کانون زلزله بود. این روستا از جمله ییلاق‌های تماشایی نزدیک تهران است. احتمال وجود خسارت در این روستا منتفی نیست و تیم‌های ارزیابی در منطقه حاضر شده‌اند

5⃣1⃣ خبر فوری؛ شهر خرم‌آباد در ساعت ۱:۴۶ دقیقه بامداد جمعه لرزید.

4⃣1⃣ صف‌های بلند در برابر برخی پمب‌بنزین‌های تهران‌ گزارش شده

3⃣1⃣ توییت حمیدرضا خادم، مهندس شهرسازی: ‏در خصوص ‎#زلزله امشب هرگز به شایعات توجه نکنید، امکان تشخیص زلزله اصلی با پیش لرزه وجود ندارد. جهت احتیاط از خانه خارج و در مکان‌هایی امن باشید. گسل مشا با توجه به طول ۲۰۰ کیلومتری و جمعیت بسیار زیاد ساکن در جوار آن، هم‌چنین عبور ۳۰ ساله از دوره بازگشت، از پرخطرترین گسل‌های جهان است

2⃣1⃣ بیمارستان‌های فیروزکوه و دماوند به حالت آماده‌باش درآمدند. سه بیمارستان "شهدای تجریش، امام حسین و بیمارستان امام‌خمینی" هم در #تهران در آماده‌باش قرار دارند

1⃣1⃣ دستور امدادی
وزیر کشور در دستوری از تیم‌های امدادی خواست تا در منطقه حاضر شده و عملیات امدادرسانی به "آسیب‌دیدگان احتمالی" را آغاز کنند. تیم‌های امدادی به منطقه‌ی دماوند اعزام شده‌اند

0⃣1⃣ درباره گسل مشا؛
گسل مشافشم متهم اصلی زمین‌لرزه‌ی امشب است. این گسل از سمت فیروزکوه و دماوند آغاز شده و تا محدوده کندوان در غرب تهران امتداد یافته. دلیل این‌که زمین‌لرزه در وسعت زیاد و شهرهای زیادی احساس شده‌‌ نیز طول این‌ گسل است که آن را بیش‌تر از ۲۰۰ کیلومتر تخمین زده‌اند. از مدت‌ها پیش، زمین‌شناسان درباره‌ی گسل خطرناک مشافشم هشدار داده بودند، به ویژه که این گسل فعال است.‌ گسل مشافشم در سال‌های ۸۹ و ۹۲ نیز سبب زمین‌لرزه‌های خفیف در منطقه‌های فیروزکوه و دماوند شده بود

9⃣ مردم در تهران کاملن بیدارند و تردد در شهر بیش‌تر شده. در شرق تهران شهروندان به کوچه‌ها و خیابان‌های نزدیک آمده‌اند و در حال گفت‌و‌گو هستند

8⃣ روحیه‌ی طنز ایرانی‌ها هم همراه با گسل فعال شده است؛
‏دقت کردید هر وقت زلزله میاد، یه بدبختی دیگه هم داریم که می‌گیم واقعا وسط این فقط زلزله رو کم داشتیم
همسایه‌ها از ترس زلزله ریختن بیرون، بعد به‌خاطر قرنطینه خیلی وقته همدیگه رو ندیدن، دارن عید نوروز باستانی رو به هم تبریک میگن
بچه‌ها، دماوند فقط تشابه اسمیه به خدا، از الان نرید تو صف فروش
خدایا من قول می‌دم خودم بمیرم، این جومانجی رو تمومش کن
‏اینا دیگه بلایای طبیعی نیست، مشکل شخصیه

7⃣ خسارت احتمالی؛
احتمال آسیب‌ رسیدن در روستاهای دماوند و فیروزکوه وجود دارد

6⃣ گزارش‌های جدید می‌گوید که زمین‌لرزه در قم، زنجان و شهرهای مازندران هم حس شده‌ است.‌ به نظر می‌رسد دامنه‌ی فعالیت گسل، منطقه‌ی بزرگی بوده

5⃣ زلزله در فیروزکوه، رودهن، بومهن، پرند، کرج و حتا قسمت‌هایی از قزوین هم احساس شده است

4⃣ بهتر است امشب را بیدار باشید و آرامش خود را حفظ کنید. خانه‌ها در پایتخت تا حدی ایمن هستند.‌ اگر بیرون رفتید، فاصله‌ی اجتماعی را رعایت کنید

3⃣ گسل مشا؛ مرکز زلزله
با توجه به شدت زمین‌لرزه در شرق تهران، می‌شد تشخیص داد که دماوند و رودهن مرکز اصلی زلزله هستند.‌ گویا گسل مشا در شمال‌شرقی تهران، فعال شده است

2⃣ زلزله‌ی ۵ ریشتری؛
بزرگی زمین‌لرزه تهران ۵.۱ ریشتر بود، پیش‌لرزه اولیه، ۲.۹ ریشتر بود. تلفات مالی و جانی و خسارتی گزارش نشده

1⃣ آغاز ماجرا؛
ساعت ۱۲، ۴۹ دقیقه‌ی بامداد جمعه، زلزله شدیدی مرکز و شمال ایران را لرزاند. زلزله با لرزش خفیف برای ۳ تا ۴ ثانیه آغاز شد و حدود ۵، ۶ ثانیه بعدی شدت لرزش به شکلی بود که ساختمان‌ها و آپارتمان‌های بزرگ هم در تهران لرزیدند

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
🔻 سرنخ‌ تازه در پرونده‌ی پاندمی کرونا؛
👁 "چین جلوی انتشار یک گزارش حیاتی را گرفت"

اشپیگل امروز گزارشی از یافته‌های مهم دولت آلمان درباره‌ی چگونگی شیوع کرونا در جهان منتشر کرده است.‌ این گزارش تایید کرده که براساس یافته‌های منابع اطلاعاتی، شی جین‌پینگ، رهبر #چین روز ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ از رییس سازمان بهداشت جهانی درخواست کرد تا انتشار گزارش این سازمان درباره‌ی انتقال انسان به انسان ویروس کوید ۱۹ را به تاخیر بی‌اندازد.

این‌ گزارش می‌توانست تاثیر مهمی در هشیاری جهانی و آمادگی برای برخورد با این ویروس مرگ‌بار داشته باشد و با توجه به تاخیر سازمان بهداشت جهانی در واکنش به #کرونا، به نظر می‌رسد که تدروس آدهانوم،‌ رییس این سازمان درخواست رهبر چین را پذیرفت و جان ده‌ها هزار انسان را به خطر‌ انداخت.

اشپیگل به نقل از یافته‌های معتبر دولت آلمان می‌گوید که شی جین‌پینگ از رییس سازمان بهداشت جهانی درخواست دومی هم داشت. او از آدهانوم خواست تا پاندمیک بودن کرونا و قابلیت اپیدمی شدن این بیماری را هم با تاخیر اعلام کند.

درخواست‌های چین از سازمان بهداشت جهانی هم‌راستا با تلاش‌های گسترده و سازمان‌یافته‌ای بود که این کشور برای انتقال عمدی ویروس کوید ۱۹ به دیگر کشورها داشت و در بحبوحه‌ی فاجعه‌ی انسانی در #ووهان (لینک ۱ و ۲)،‌ با پنهان‌سازی اطلاعات و سرپوش گذاشتن بر پاندمی، حریم فضایی ووهان را بر روی پروازهای خارجی نبست تا از سرایت بیماری به دیگر‌ کشورها اطمینان حاصل کند.

پژوهش‌گران چندین دانشگاه معتبر، از جمله ساوتهمپتون تاکنون بارها گفته‌اند که اگر داده‌های مربوط به #کرونا_ویروس_جدید،‌ تنها ۲ تا ۶ هفته زودتر به آگاهی کشورهای دیگر و افکار عمومی می‌رسید،‌ احتمال بروز پاندمی جهانی بسیار کم‌تر و از ابتلای صدها هزار نفر جلوگیری می‌شد.

اکنون روشن است که چین بسیار پیش‌تر از اواخر دسامبر و اوایل ژانویه می‌دانسته که ویروسی جدید از خانواده‌ی کرونا در ووهان شیوع یافته و برای چندین ماه، به جای انتشار اطلاعات و هشدار در این‌باره، مشغول بازداشت پزشکان و خبرنگاران‌ محلی بوده که از "سارس جدید" حرف می‌زدند.

در هفته‌های اخیر گزارش‌های تحقیقی و داده‌های اطلاعاتی بسیاری بر‌ مبنای الگوی‌ رفتاری چین در برخورد با کوید ۱۹ و داده‌های به دست‌آمده، منتشر شده که نتیجه‌گیری یک‌سانی دارد؛ "چین به عمد قصد گسترش کرونا و صادرات کوید ۱۹ به سراسر جهان را داشت و برای این کار برنامه‌ریزی دقیق کرد".

🔻 درباره‌ی روابط پشت‌پرده‌ی چین و رییس سازمان بهداشت جهانی، این گزارش را دوباره بخوانید:
داستان واقعی یک عملیات شرورانه (لینک ۳ و ۴)

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
🌀 #توییت‌باز

روی مرده‌ها خاک بریزید و اسیر بازی زنده کردن مردگان نشوید!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#سیاست #اصلاح‌طلبان

🔻 این یادداشت قدیمی را دوباره بخوانید:
بازنشستگی، سرنوشت دایمی اصلاح‌طلبان (لینک)
افشای یک «حادثه‌ی جدی و خطرناک» در موسسه ویروس‌شناسی ووهان؛
👁 هفت ماه پیش آن‌جا چه اتفاقی افتاد؟!

🗂 ستون #گزارش

سند اطلاعاتی تازه‌ای سرنخ‌های تازه‌ای از رسوایی حکومت چین در انتشار #کرونا_ویروس را به دست می‌دهد. این سند در گزارشی از ان‌بی‌سی نیوز لندن مورد بررسی قرار گرفته که تا حد زیادی گمانه‌ها در زمینه‌ی انتشار کوید ۱۹ از آزمایشگاه ویروس‌شناسی #ووهان را تقویت می‌کند. سند اطلاعاتی کنونی چند سرنخ بسیار مهم دارد:

1⃣ به نظر می‌رسد که از ۷ اکتبر تا ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹ (حدود مهرماه ۹۸) آزمایشگاه ویروس‌شناسی ووهان با یک «روی‌داد خطرناک ناگهانی» روبه‌رو شده که کارشناسان نگفته‌اند ماهیت آن چیست اما این واقعه‌ی «جدی و خطرناک» از ۶ اکتبر تا دست‌کم ۵ روز بعدش، آزمایشگاه را به شدت درگیر کرد

2⃣ تمام داده‌های اطلاعاتی موبایل‌های کارمندان بخش امنیتی موسسه‌ی ویروس‌شناسی ووهان به شکل عجیبی از ۷ تا ۲۴ اکتبر پاک شده‌اند. هیچ دیتایی از این موبایل‌ها در این تاریخ وجود ندارد اما کارمندان موسسه پیش و پس از این تاریخ از همین موبایل‌ها استفاده می‌کرده‌اند

3⃣ از ۱۴ تا ۱۹ اکتبر، تمامی خیابان‌های منتهی به آزمایشگاه بسته شده بودند و رفت‌وآمد جز موردهای خاص در آن‌ها جریان نداشت

داده‌های این سند اطلاعاتی نو با استفاده از ره‌گیری ماهواره‌ای، دیتای موبایل‌های کارمندان آزمایشگاه ووهان و حتا موقعیت‌یابی زمانی و مکانی آن‌ها به دست آمده که از سوی کارشناسان خصوصی گردآوری و تجزیه و تحلیل شده‌اند. نتیجه‌ی کار نیز به آگاهی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا رسیده که در حال کار روی آن هستند. با توجه به این‌که آزمایشگاه ویروس‌شناسی ووهان روی پاتژن‌های خطرناک کار می‌کند (لینک ۱)، رصد اطلاعاتی آن با استفاده از روش‌ها و تکنیک‌های فن‌آورانه پربیراه نیست و برخی تحلیل‌گران گفته‌اند که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا اشراف دقیقی دارند بر آن‌چه که در موسسه ویروس‌شناسی ووهان گذشت.

این آزمایشگاه و در حقیقت متهم ردیف اول انتشار #کرونا در جهان، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ پرسنل دارد که سرنوشت بخشی از آن‌ها نامعلوم است. چین برای سرپوش گذاشتن بر پاندمی کرونا و شانه‌خالی کردن از بار مسوولیت، تا آخر ماه دسامبر نپذیرفت که #کرونا_ویروس_جدید در راه است و تلاش بسیاری هم برای سرکوب اطلاعات به خرج داد. از جمله اکنون می‌دانیم که دست‌کم هشت پزشک از نوامبر تا ابتدای ژانویه به دلیل حرف زدن درباره‌ی «شیوع سارس جدید» احضار و بازداشت شده‌اند از جمله دکتر لی ون‌لیانگ که حکومت کمونیستی او را به «تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب» متهم کرد.

کار سازمان‌یافته‌ی چین برای سرپوش گذاشتن بر اطلاعات افزون بر هدف‌های بین‌المللی احتمالن با آگاهی دقیقی از منشا ویروس بوده است. فاکس‌نیوز به تازگی داده‌های یک سند مهم اطلاعاتی محرمانه (لینک ۲) را گزارش کرد که براساس آن «بیمار صفر از آزمایشگاه ووهان آمده» و «تلاش‌های اولیه پزشکان و دانشمندان مرکز برای مهار بیماری ناکام بوده است». سه ماه پیش نیز مجله‌ی علمی و معتبر لانست توضیح داده بود که از ۴ مبتلای اول، سه تن آن‌ها هیچ ارتباطی با بازار خیس حیوانات نداشته‌اند که می‌تواند آن‌ها را با موسسه ویروس‌شناسی ووهان مرتبط سازد. مجموع این سرنخ‌ها در کنار هم شاید توضیحی هم برای این باشد که چرا گروهی از پرسنل موسسه ناپدید شده‌اند یا به احتمال بسیار بر اثر بیماری ناشناخته جان باخته‌اند.

چند تاییدیه‌ی محکم دیگر هم برای متهم کردن این آزمایشگاه وجود دارد؛ خفاش‌هایی که سویه‌ی کوید ۱۹ را میزبانی می‌کنند، تا ۱۶۰ کیلومتری ووهان یافت نمی‌شوند اما عکس‌ها و سندهایی ثابت می‌کند این خفاش‌ها در موسسه‌ی ویروس‌شناسی شهر مورد استفاده قرار می‌گرفتند. به گفته‌ی ان‌بی‌سی نیوز برخی از این عکس‌ها و فیلم‌ها نشان می‌دهد که پرسنل آزمایشگاه بدون تجهیزات حفاظتی، نمونه‌ها و لاشه‌های خفاشان را جابه‌جا می‌کردند. ووهان هم‌چنین هر سال در نوامبر میزبان یک کنفرانس پزشکی جهانی بوده که با وجود ارسال دعوت‌نامه‌ها، امسال بدون هیچ توضیحی برگزار نشد. برگزار نشدن این برنامه، نشانه‌ی دیگری‌ست درباره‌ی این که #چین در همان وقت و حتا خیلی پیش‌تر از نوامبر می‌دانسته در ووهان چه اتفاقی در حال روی دادن است (لینک ۳ و ۴) و نخواسته کسی این را متوجه شود.

اگر به یاد بیاوریم که آن‌ها تا دو ماه بعد اساسن وجود کوید ۱۹ را نپذیرفتند، سپس هم اطلاعات مهم مربوط به ویروس را مخفی کردند، حتا از سازمان بهداشت جهانی خواستند تا انتشار دو گزارش حیاتی خود را به تاخیر بی‌اندازد (لینک ۵ و ۶)، آن‌وقت آشکار می‌شود که چین کمونیستی چگونه دست به ترور بیولوژیکی جهان زد.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
📻 #شبانه ۱۸۱؛
در روز بزرگ‌داشت حکیم سخن، فردوسی بزرگ

همه در هوای فریدون بدند
که از درد ضحاک، پرخون بدند

ز دیوارها خشت و ز بام سنگ
به کوی اندرون تیغ و تیر و خدنگ

ببارید چون ژاله ز ابر سیاه
پئی را نبد بر زمین جایگاه

به شهر اندرون هر که برنا بدند
چه پیران که در جنگ دانا بدند

سوی لشکر آفریدون شدند
ز نیرنگ ضحاک بیرون شدند

خروشی برآمد ز آتشکده
که بر تخت اگر شاه باشد دده

همه پیر و برناش فرمان بریم
یکایک ز گفتار او نگذریم

نخواهیم برگاه ضحاک را
مرآن اژدهادوش ناپاک را

▫️▪️▫️

💙 ستون #یادمان

‏فردوسی همان راز مانایی ماست، درست در ژرفای تاراج بی‌بازگشت این خاک سر برآورد و از فره ایزدی و تاج کیانی و درفش کاویانی و ... آن‌قدر نوشت که عجم زنده کردش به این پارسی. در عصری که طاق کسرا زیر سمان اسب تازی بر خاک افتاده و ایرانیان پس از هزاره‌ای سروری، سرخم کرده بودند، فردوسی از تاریخ ایران حماسه ساخت تا غرور را به فرزندانش بازگرداند. او آموزگار میهن‌دوستی، شورش علیه بیگانه و بازستاندن مام میهن بود و هرگز به جایگاه بی‌همانندش، آن اثر انگشت منحصربه‌فردش در "بازگشت ایران" چنان‌که باید پرداخته نشده.

او خود به خوبی می‌دانست که چه می‌کند و آن‌جا که گفت:
از این پس نمیرم که من زنده‌ام
که تخم سخن من پراگنده‌ام

خود را چون تمثیلی از ‎#ایران گرفت که هرچند پروبال شکسته‌ است اما با ‎#شاهنامه هرگز نخواهد مرد که هویتش و راه رسمش، دهان به دهان، سینه به سینه و نسل به نسل امتداد یافته و جاری‌ست، هر چند که هنوز هم #ققنوس در قفس باشد!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#شعر #فردوسی
2024/09/24 07:24:15
Back to Top
HTML Embed Code: