Telegram Web Link
🌀 #توییت‌باز ✍🏻 امیر علیزاده

‏دنیای پس از ‎#کرونا متفاوت خواهد بود، حتا در بازار سرمایه. ارزش شرکت خدمات ویدیوکنفرانس «زوم» در بورس حالا با ۴۶.۱ میلیارد دلار بیش‌تر از کل ارزش پنج شرکت هواپیمایی دلتا، آمریکن ایرلاینز، لوفت‌هانزا، یونایتد و ایرفرانس/کاال‌ام است که حالا روی هم فقط ۳۰.۲ میلیارد دلار می‌ارزند

🔻 این دو یادداشت را دوباره بخوانید 🔻
کرونا؛ پایان جهانی که می‌شناختیم (لینک ۱)
کرونا؛ جشن تقدس مصرف (لینک ۲)

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد
📻 #شبانه ۱۸۲
🔸 گذری بر داستان عشق بیژن و منیژه

منیژه چو از خیمه کردش نگاه
بدید آن سهی قد لشکرپناه

به رخسارگان چون سهیل یمن
بنفشه گرفته دو برگ سمن

کلاه تَهَم* پهلوان بر سرش
درفشان ز دیبای رومی برش

به پرده درون دخت پوشیده‌روی
بجوشید مهرش دگر شد به خوی

فرستاد مر دایه را چون نَوَند**
که رو زیر آن شاخ سرو بلند

نگه کن که آن ماه دیدار کیست
سیاوش مگر زنده شد گر پری‌ست

به پرسش که چون آمدی ای‌درا
نیایی بدین بزمگاه اندرا

پریزاده‌ای گر سیاوشّیا
که دل‌ها به مهرت همی جوشیا

وگر خاست اندر جهان رستخیز
که بفروختی آتش مهر تیز

که من سالیان اندرین مرغ‌زار
همی جشن سازم بهر نوبهار

بدین بزمگه بر ندیدیم کس
ترا دیدم ای سرو آزاده بس

چو دایه برِ بیژن آمد فراز
بدو آفرین کرد و بردش نماز

پیام منیژه به بیژن بگفت
همه روی بیژن چو گل برشکفت

چنین پاسخ آورد بیژن بدوی
که من ای فرستاده‌ی خوب‌روی

سیاوش نیم نز پری‌زادگان
از ایرانم از تخم آزادگان

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#شعر #شاهنامه
* بی‌همتا و بزرگ
** بادپا

به مناسبت بزرگداشت #فردوسی، دیشب شبانه‌ای از شاهنامه را منتشر کردم. برای هفت شب دیگر یا شاید هم بیش‌تر کمی از داستان‌های شاهنامه را هر شب در ستون #شبانه می‌خوانیم
ساسان آقایی
📻 #شبانه ۱۸۲ 🔸 گذری بر داستان عشق بیژن و منیژه منیژه چو از خیمه کردش نگاه بدید آن سهی قد لشکرپناه به رخسارگان چون سهیل یمن بنفشه گرفته دو برگ سمن کلاه تَهَم* پهلوان بر سرش درفشان ز دیبای رومی برش به پرده درون دخت پوشیده‌روی بجوشید مهرش دگر شد به خوی فرستاد…
بیژن و منیژه
<unknown>
🔸 نرد عشق دلیر ایران و شاه‌دخت تورانی
📻 عشقی که به سیاه‌چاله انجامید

این نمایش روایتی موجز از عشق اساطیری بیژن و منیژه است که از تالار پادشاهی کیخسرو و نشست پیروزی لشگر ایران بر توران آغاز می‌شود. در این نشست قرار است تا بازوبند پهلوانی بر بازوی یکی از قهرمانان ایران بسته شود که ناگهان با شکایت کشاورزی، کیخسرو، «بیژن»، پسر گیو را هم‌راه «گرگین میلاد» به ماموریتی پرمخاطره می‌فرستاد، ماموریتی که بیژن را به دام عشق مبتلا می‌کند.

در این سفر با توطئه گرگین میلاد، بیژن به اردوگاه تورانیان نزدیک می‌شود و با دیدن منیژه، دخترِ پادشاه تورانی نرد عشق می‌بازد. منیژه با دیدن بیژن، به او دل می‌بندد و نزد خود می‌خواند. براساس روایت شاهنامه، بیژن سه شب را در بستر منیژه می‌آرامد و وقت رفتن که می‌شود، منیژه با داروی خواب او را فریفته و مخفیانه به کاخ می‌برد. هم‌اکنون سرلشگر و دلیر ایرانی،‌ مخفیانه در کاخ پادشاه تورانی‌ سرگرم شاه‌دخت است که افراسیاب ماجرا را می‌فهمد ...

🎙 این داستان عاشقانه و زیبای شاهنامه را باکیفیت اجرایی خوب و نثری ساده و امروزی در ۱۴۰ دقیقه بشنوید

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#پادکست
1214
<unknown>
📻 #شبانه ۱۸۳؛
🔸 در روز بزرگداشت خیام نیشابوری
🎙 به خوانش داوود ملک‌زاده

▫️▪️▫️

یک جام شراب، صد دل و دین ارزد
یک جرعه می، مملکت چین ارزد

جز باده لعل نیست در روی زمین
تلخی که هزار جان شیرین ارزد

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#شعر #یادمان #خیام
🌀 #توییت‌باز

چیزی که بر جای #بورژوازی_ملی نشاندند ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران

🔻 درباره‌ی خیامی‌ها 🔻
برگی از شجره‌ی بورژوازی ملی افتاد (لینک)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 داستانی درباره‌ی‌ فوتبال؛
شرح روایت در پست بعدی (لینک)

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم #فوتبال
ساسان آقایی
📹 داستانی درباره‌ی‌ فوتبال؛ شرح روایت در پست بعدی (لینک) ✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA #فیلم #فوتبال
⚽️ داستانی درباره‌ی فوتبال
🔵 روایتی از دراماتیک‌ترین‌ قهرمانی منچسترسیتی

در این روزهایی که فوتبال غایب است، مرور‌ چیزی که به زندگی ما بخشیده، شاید نشان دهد که این ورزش چرا این‌قدر شبیه به خود زندگی‌ست.

این‌جا، در این ویدیو (لینک)، ۱۳ می ۲۰۱۲ است، در شهر منچستر که دو قسمت شده، یکی آبی و دیگری قرمز. سیتی و یونایند در امتیاز ۸۶ برابرند اما با تفاضل گل ۶۳ آبی‌ها در برابر ۵۵ قرمزها، سرنوشت قهرمانی در دست منچسترسیتی و روبرتو مانچینی‌ست. آن‌ها کار آسانی دارند، تنها کافی‌ست در خانه‌شان و در برابر چشمان منتظر هواداران‌شان بازی را برابر تیم در آستانه‌ی سقوط کوییز پارک رنجرز ببرند، آن‌وقت دیگر دیدار منچستریونایند و ساندرلند اهمیتی ندارد.

نیمه‌ی نخست دو دیدار هم‌زمان، جدول را تغییری نداد، هم یونایند و هم‌ سیتی با یک گل،‌ پیروز به رختکن رفتند. نیمه‌ی دوم اما قرار بود در تاریخ فوتبال برای همیشه یک جایی پیدا کند. سیتی که به سمت قهرمانی می‌تاخت، در دقیقه‌های ۴۸ و ۶۶، در برابر بهت و حیرت ده‌ها میلیون‌ ببینده، اسیر ضدحمله‌های رنجرزهایی شد که برای فرار از سقوط می‌جنگیدند. انگار آن‌ها آماده بودند که تاریخ را تغییر دهند. سیتی عقب که افتاد از زمین و هوا دروازه‌ی حریف را کوبید اما همه‌ی توپ‌ها به شکل عجیبی از‌ گل شدن فرار می‌کردند.

دقیقه‌ی ۹۰ که رسید، سوت پایان بازی بازی منچستریونایند و ساندرلند را با پیروزی قرمزها زدند و حالا بچه‌های سرالکس فرگوسن که کاپ‌ قهرمانی در دستان‌شان بود، در زمین ماندند تا سوت پایان بازی منچسترسیتی را بشنوند و جشن قهرمانی بگیرند. آبی‌ها ۲-۱ عقب بودند و حتا یک گل هم دردی از آن‌ها دوا نمی‌کرد، باید بازی را می‌بردند و دیگر زمانی باقی نمانده بود.

در دقیقه‌ی ۹۲، ادین ژکو روی یک ضربه‌ی کرنر درِ امیدی را گشود اما برای قهرمانی پس از ۴۴ سال کافی نبود تا دقیقه‌ی ۹۴ رسید، لحظه‌ای که زمین به اندازه‌ی وزن نیمی از مردم شهر منچستر تکانی خورد. آگرئو از نیمه‌ی زمین حرکت کرد، توپ را پشت ۱۸ به بالوتلی رساند و مهاجم ایتالیایی در موقعیتی نامتعادل توپ را به سمت راست محوطه‌ی جریمه فرستاد تا آگرئو که مانند تیری از چله‌ی کمان رها شده بود، توپ را با ضربه‌ای استثنایی به قعر دروازه بکوبد؛ زمان برای دقیقه‌ای ایستاد و داستانی را نوشت که در شهر منچستر تا دهه‌ها پدربزرگ‌ها برای نوه‌های‌شان تعریف می‌کنند، داستانی درباره‌ی #فوتبال!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#یادمان #روزمرگی
🌀 #توییت‌باز

روزی باید برسد که اولویت، ایران و منافعش باشد، آن روز #بورژوازی_ملی،‌ بزرگ‌تر از سامسونگ و زیمنس و پژو هم خواهد ساخت

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_ایران
🔘 تجارت زندانیان
✍🏻 بیژن اشتری

🚩 #کارنامه_چپ ۳

وقتی کفگیر به ته دیگ خورد و دیگر پولی برای خوردن و بردن نبود، کمونیست‌ها، زندانیان سیاسی را در ازای صد هزار مارک به غربی‌ها می‌فروختند. و البته برای رونق کاسبی، هر روز گروه بیش‌تری را با اتهام‌های جعلی بازداشت می‌کردند ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#کمونیسم #سوسیالیسم #توییت‌باز #کتاب_خوانی
🌀 #توییت‌باز

'بیت‌کوین پیتزا دی' امروز ده ساله شد، یکی از روزهایی که نشان می‌دهد عصر ما چه‌قدر زود تغییر می‌کند. در ۲۲ می ۲۰۱۰ یکی از نخستین پرداخت‌های تاریخ با ارزهای دیجیتالی انجام گرفت. فردی پول دو پیتزای سایز بزرگ را با ۱۰ هزار بیت‌کوینش پرداخت. پیتزاها آن روز تنها ۴۰ دلار شده بودند، احتمالن امروز می‌شود همان‌ پیتزاها را با قیمت‌های کم‌تری هم خرید اما بیت‌کوینی که با آن صورت‌حساب پیتزاها پرداخت شد، حالا ۹۰ میلیون دلار قیمت دارند و احتمالن وقتی روز بیت‌کوین‌پیتزا ۲۰ ساله شود، آن وقت دیگر‌ خیلی به سختی بتوان قیمت ۱۰ هزار بیت‌کوین‌ پرداختی بابت دو پیتزا را حساب کرد!


✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#اقتصاد_آزاد
✍🏼 وقتی مرگ آسان‌تر از زندگی بود
1⃣ عدالت بعد ۲۶ سال گریبان یک جنایت‌کار را گرفت؛ داستانی واقعی در دو قسمت | قسمت ۱

⚫️ ستون #یادمان

این داستانِ راستان آن‌قدر تلخ است که هیچ نوشته یا فیلمی درباره‌اش بدون یک هشدار «محتوای آزاردهنده» ممکن نیست اجازه‌ی پخش بگیرد. برای آن‌که بدانید از چه چیزی حرف می‌زنم، کافی‌ست ۲۰ هزار جوان ۲۶ ساله‌ای را به یاد آوریم که در صد روز به دنیا آمدند؛ از مادرانی که مردان تبر به دست به آن‌ها تجاوز کردند، پدرانی که تا زانو در خون می‌غلتیدند. آن‌قدر هم هول‌ناک نیست؟ خب یک پیرنگ دیگر هم داریم؛ بیش‌تر این جوانان و مادران‌شان، مبتلا به ایدز هستند، چون آن‌ها را به عمد مردانی مورد تجاوز قرار دادند که از ابتلای خود به HIV آگاه بودند. و تمام این داستان، جز به جز «واقعی» است، سطر به سطرش در فاصله‌ی آپریل تا می ۱۹۹۴ رخ داده، جایی در مرکز آفریقا، کشوری کوچک به نام #رواندا.

نسل‌کشی روآندا تراژیک‌ترین کشتار تاریخ ماست، اگر دیگر نسل‌کشی‌ها، تاریخی در پستو بوده‌اند یا تدریجی رخ داده‌اند، این کشتار سازمان‌یافته و بابرنامه در صد روز پیش چشم جهانی انجام گرفت که چشمانش می‌دید و گوش‌هایش می‌شنید اما هیچ کاری نکرد جز آن‌که به ماموران حافظ صلحش دستور ترک رواندا را بدهد!▫️۱▫️ ماجرا از شب ششم آوریل ۹۴ آغازید. یک موشک، هواپیمایی را سرنگون کرد که جونال هابیاریمانا، رییس‌جمهور وقت رواندا و همتای بوروندیاییش، هر دو از قبیله‌ی هوتو در آن بودند. تمامی سرنشینان هواپیما جان باختند و افراط‌گرایان هوتویی انگشت اتهام را به سوی «جبهه‌ی هواداران رواندا» از قبیله‌ی توتسی نشانه رفتند.▫️۲▫️

با مرگ رییس‌جمهور، ژنرال‌هایی چون "باگاسورا" و نیروهای امنیتی تحت رهبری "نیزییمانا" قدرت را قبضه و پاک‌سازی رواندا از توتسی‌ها را آغاز کردند. برنامه‌ی آن‌ها یک «راه‌حل نهایی» بود برای پایان دادن به چند دهه‌ی دشمنی میان دو قبیله. توتسی‌ها در دوران بلژیکی‌ها، از منزلت اجتماعی و امکانات به‌تری بودند و هنگامی در ۱۹۵۹، هوتوها سلطنت توتسی‌ها را برانداختند، میلیون‌ها توتسی به کشورهای همسایه از جمله اوگاندا گریختند. در ادامه هم «جبهه‌ی هواداران رواندا» را تشکیل دادند و وارد جنگ شدند که این درگیری با پیمان صلحی شکننده در ۱۹۹۳ به ظاهر پایان یافت اما تندروهای هوتو داشتند از مجال صلح برای برنامه‌ریزی «راه‌حل نهایی» استفاده می‌کردند، این راه‌حل نهایی قتل‌عام تمامی توتسی‌ها تا نفر آخر بود!

براساس سندهایی که بعدها به دست آمد، ارتش رواندا از ابتدای دهه‌ی ۹۰ کشتار را پی‌ریزی کرده بود، نام‌ها و آدرس‌های قربانیان در لیستی بلند تهیه شده و گروه‌های کشتار در انتظار روز موعود بودند که با سقوط هواپیما فرا رسید. "فلیسین کابوگا"، ثروتمند هوتویی و متح رییس‌جمهور در این‌جا وارد می‌شود. او سازماندهی مالی نسل‌کشی را بر عهده داشت. با پول او که از مزرعه‌های چای، کارخانه‌ی آرد و پاساژها و هتل‌های یایتخت می‌آمد، جوخه‌های کشتار «اینترهاموه» سامان گرفتند که از سوی «رادیو و تلویزیون هزارتپه» پشتیبانی می‌شدند. نام کابوگا را به یاد بسپارید تا به داستانش بازگردیم، شاه‌کلیدی بود که دو بازوی اصلی این نسل‌کشی را تغذیه می‌کرد؛ ارتش کشتارش با پروپاگاندای نژادی رسانه‌هایش سیراب می‌شد، نام قربانیان را از رادیو و تلویزیون کابوگا می‌خواندند تا مردان تبر به دست، سرشان را بزنند.

شهر به شهر، خانه به خانه، وجب به وجب؛ نرخ کشتار به شکل جنون‌آمیزی بالا بود. هوتوها با سرعتی سه برابر هلوکاست، توتسی‌ها را پاک‌سازی می‌کردند و نه تنها توتسی‌ها، هوتوهای میانه‌رو و تمام مخالفانی که به نسل‌کشی «نه» گفتند نیز از تیغ گذشتند. مردان هوتویی با باید همسران توتسی خود را می‌کشتند یا هم‌راه‌شان می‌مردند. بیش‌تر قربانیان به دست همسایگان و آشنایانی کشته شدند که می‌خواستند با قصابی یک توتسی از خطر بگریزند و از مرگ، کارت معافیت بگیرند! «قصابی» شاید تعبیر کاملی باشد. سرهای قربانیان را با تبر و قمه می‌زدند و امروز ده‌ها هزار جمجمه تبدیل به نمادی از این نسل‌کشی شده است.

در هفته‌های آخر که دیگر «جبهه‌ی هواداران رواندا» با مشارکت توتسی‌ها و هوتوهای مخالف، اقدام به پیش‌روی به سمت پایتخت کرده بود تا جلوی قتل‌عام بیش‌تر را بگیرد، آمران و عاملان جنایت برای صرفه‌جویی در وقت، از مثله کردن جنازه‌ها دست کشیدند، پس از چند ضربه‌ی کاری و کشنده رهای‌شان می‌کردند تا بمیرند. تجاوز به زنان و کودک جزیی لاینفک از این نسل‌کشی بود. تا ۵۰۰ هزار زن و کودک هدف این تجاوزهای وحشیانه‌ قرار گرفتند و ۲۰ هزار جوان امروز رواندا، نتیجه‌ی آن تجاوزهاست. از هر چهار زن رواندایی، یکی گرفتار بیماری ایدز است که دلیلش انتخاب هدفمند مبتلایان به اچ‌ای‌وی برای تجاوز به زنان توتسی از سوی رهبران نسل‌کشی بود.

⤵️ ادامه دارد ...

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
✍🏼 وقتی مرگ آسان‌تر از زندگی بود
2⃣ عدالت بعد ۲۶ سال گریبان یک جنایت‌کار را گرفت؛ داستانی واقعی در دو قسمت | قسمت ۲

⚫️ ستون #یادمان

⤴️ ... ادامه از بالا

۱۰۰ روز همراه با پوشش کامل خبریِ جنایت، جهان به تماشا نشست اما آوار این بی‌عملی بر دیوارهای رسوب‌کرده‌ی نظم جهانی که با آجر «عدم دخالت» پی گرفته بود، چون بهمنی فرو آمد. رواندا درسی به قیمت جان ۸۰۰ هزار تن شد که فریاد می‌زد «جنایت، یک مساله‌ی داخلی نیست» و «عدم مداخله در امور کشورها» توجیهی پلید است. ننگ رواندا و بی‌عملی سازمان ملل جهان را به خود آمد تا کاری کند، و این کار قانون «مسوولیت حفاظت» یا RtoP بود▫️۳▫️ که در پاراگراف‌های ۱۳۸ و ۱۳۹ منشور شورای امنیت گنجاندندَش.

براساس این اصل، شورای امنیت وظیفه یافت برای توقف «نسل‌کشی، جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و پاک‌سازی قومی» دست به هر اقدامی از جمله مداخله‌ی نظامی بزند. تا به امروز RtoP، غیررسمی به کار میلوشویچ در یوگسلاوی پایان داده و در ۲۰۱۱ برای هم نخستین بار به شکل رسمی برای حفاظت از مردم لیبی برابر قذافی به کار گرفته شد که گفته بود معترضان را خانه به خانه می‌کشد. اقدام‌هایی مانند دخالت نظامی فرانسه در مالی و ایجاد ائتلاف جهانی علیه داعش نیز گرچه بدون مجوز شورای امنیت بود اما در چارچوب همین تغییر گفتمان جهانی برای مداخله در روی‌دادهای ضدبشری توجیه شده‌اند، هرچند با همه‌ی این‌ها، جهان هیچ وقت برای ۵۰۰ هزار قربانی در سوریه کاری نکرد!

نسل‌کشی رواندا هم‌چنین به گسترش دایره‌ی تعقیب بین‌المللی بانیان جنایت انجامید و راه‌اندازی «دیوان کیفری بین‌المللی» به دنبال داشت. این دیوان خود از الگوی «دادگاه بین‌المللی کیفری برای رواندا» ریشه گرفت که در ۱۹۹۵ با صدور حکم جلب و کیفرخواست علیه ۹۶ تن از بانیان نسل‌کشی روآندا آغاز به کار کرد. این دادگاه حدود ۶۰ تن از برنامه‌ریزان نسل‌کشی مانند کامباندا، نخست‌وزیر وقت یا ژنرال‌‌ باگاسورا، نیزییمانا و ... را مجازات کرد ▫️۴▫️ و یکی از ۹۶ حکم جلبش برای بازداشت فلیسین کابوگا بود، او را به یاد آوردید؟! همانی که اگر ثروتمندش در خدمت نسل‌کشی نبود، شاید هرگز این گستره‌ی بی‌مانند از دریای خون در رواندا به راه نمی‌افتاد.

کابوگا از ۱۹۹۵ تا به امروز همیشه هدف درجه‌ی یکی بود اما پول فراوان برایش راه فراری گشود به اندازه‌ی ۲۶ سال. او در این دوران توانست با ده‌ها نام مستعار و پاسپورت جعلی در کنیا، کنگو سوییس، آلمان و ... مخفی شود و به چنگ قانون نیفتد. در این مدت، مهره‌های ارشدش در رادیو و تلویزیون هزارتپه و فرماندهان ارتش کشتارش به چنگ عدالت افتادند و کابوگا هم‌چنان می‌گریخت تا ۲۶ سال بعدِ نسل‌کشی، تا روز ۱۶ می ۲۰۲۰. کلنل "اریک امرو"، مسوول نیروهای ویژه‌ای که کابوگا را در خانه‌ای در حومه‌ی پاریس به دام انداختند، گفته «من شب قبلش نخوابیدم»، آن‌ها نمی‌دانستند که دقیقن چه کسی را بازداشت خواهند کرد اما مطمئن بودند سرنخ مهمی از یکی از تحت تعقیب‌ترین جنایت‌کاران جهان را آن‌جا پیدا خواهند کرد، رد خانه را در پی چند هفته زیرنظر گرفتن ردپاهای مجازی فرزندان کابوگا زده بودند و می‌دانستند مردی آن‌جا زندگی می‌کند که به شکل مرموزی از سوی فرزندان مجرم فراری محافظت می‌شود. ۱۶ نینجای سیاه‌پوش که درِ خانه را گشودند، پیرمردی ۸۴ ساله یافتند که هیچ شباهتی به یکی از هیولاهای قرن بیستم نداشت. او بدون هیچ مقاومتی تسلیم شد، می‌دانست این آخر خط است.

خبر بازداشت متهم ردیف اول نسل‌کشی رواندا به رسانه‌ها راه یافت اما آن‌قدر از آن تراژدی گذشته که بسیاری از مخاطبان به یاد نمی‌آورند رسانه‌ها از چه می‌گویند. انگار نسل‌کشی رواندا از یاد جهان رفته اما نه برای تمام کسانی که در رواندا و کنگو هنوز ناچارند با تراژدی ۲۶ ساله کنار بی‌آیند، کابوس نامیرای آن گذشته‌ هرگز رهای‌شان نمی‌کند.

پایان

🔻 پی‌نوشت‌ها 🔻

1⃣ گروهی از آن‌ها به رهبری ژنرال رومئو دالاییر با سرپیچی از دستور به انتخاب خودشان در رواندا مانند و نقشی قهرمانانه در نجات جان هزاران نفر بازی کردند. خاطرات آن‌ها هم‌چنین بخش مهمی از دانسته‌های‌مان درباره‌ی این نسل‌کشی را تشکیل می‌دهد. ۱۵ تن از این سربازان در جریان ماموریت خودخواسته‌شان، جان دادند. یک روز درباره‌ی رومئو دالاییر و گروه نجات او خواهم نوشت

2⃣ با وجود سال‌های تحقیق، هرگز هیچ سندی در این باره به دست نیامد و دادگاه این پرونده نیز در فرانسه در ۲۰۱۸ بسته شد بدون یافتن نتیجه‌ای درباره‌ی این‌که توتسی‌ها در ماجرا نقشی داشتند. ظن قوی می‌رود که سرنگون شدن هواپیما، کاری برنامه‌ریزی‌شده برای آغاز نسل‌کشی بود

3⃣ یادداشت قدیمی من را با نام «مسوولیت حفاظت چیست؟» را برای آگاهی بیش‌تر بخوانید (لینک ۱)

4⃣ لیست کامل ۹۶ تن را این‌جا ببینید (لینک ۲)

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 فالکون ۹، ساخته‌ی دست قادر #بخش_خصوصی به فضا پرتاب شد و برای نخستین بار در تاریخ، دو فضانورد با ترانسفر بخش خصوصی به فضا رفتند. برای برآوردن این روز بزرگ، اسپیس‌ایکس و الون #ماسک، ۱۰ سال بی‌وقفه کار کردند و هزینه پرداختند تا به این پرتاب برسند و تاریخ فضایی ورق بخورد. امشب ‎بخش خصوصی واقعی و ‎#بورژوازی_ملی دست انحصار دولت را به سود سلطنت #فرد شکست و شبی شد که بعدها درباره‌اش خواهند نوشت: توریستی و تجاری شدن فضا، سفرهای تفریحی مهیج آینده‌مان و مستعمره ساختن کرات دیگر با آن آغاز شد، خوشا به حال نسل‌های آینده‌ی بشر!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#فیلم #یادمان #دانش

◀️ پخش زنده‌ی ماموریت فالکون ۹، تا رسیدن به ایستگاه فضایی روی یوتیوب ادامه دارد، ۱۹ ساعت سفر برای رویایی بزرگ (لینک)
📔 #کتاب_خوانی
▫️ آزادی و سرمایه‌داری میلتون #فریدمن

‏رکود، تورم و بحران‌های اقتصادی نه ناشی از رهاسازی بازار که نتیجه‌ی مداخله‌ی نادرست در سازوکار بازار است، البته اگر چیزی به نام مداخله‌ی درست دولت در بازار وجود داشته باشد

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
ظهور‌ "گروه تروریستی" در قلب آمریکا
🔸 انتیفا چیست و چه نقشی در آشوب‌ها دارد؟

🇺🇸 #روی‌دادهای_آمریکا

پس از چند روز اعتراض‌های عمومی‌ گسترده به قتل دلخراش جورج فلوید که هم‌راه بود با کار سازمان‌یافته‌ی جریان‌های هولیگانی #چپ، ساعتی پیش دونالد ترامپ خبر داد که تشکیلات نیمه‌مخفی #انتیفا را تروریستی اعلام خواهد کرد.

انتیفا مجموعه‌ای از گروه‌های چپ افراطی هستند که خط‌مشی رسمی و اعلام‌شده‌شان "اقدام عملی" علیه #سرمایه‌داری است. نام انتیفا هرچند به ظاهر از ترکیب آنتی+فا ساخته شده اما از واژه‌ای آلمانی آمده که همان ضدفاشیسم معنا می‌دهد و فعالان این جریان نیز تلاش کرده‌اند تا خشونت و اوباش‌گری را در سایه‌ی مخالفت با فاشیسم موهومی که از آن حرف می‌زنند، توجیه کنند. گروه‌ها و فعالان انتیفا در حقیقت شبکه‌ای تودرتو و ناشناخته از آشوب‌گران اجتماعی‌اند که در یک شبکه‌ی تورمانند عنکبوتی سازمان‌دهی می‌شوند و در چند سال اخیر نقش نخست تمامی آشوب‌ها، غارت‌گری‌ها، دستبرد به مغازه‌های مردم و تخریب اموال عمومی را ایفا کرده‌اند.

تخمین زده شده، ریزگروه‌های این شبکه به ۲۰۰ گروه می‌رسد که آنارشیست‌ها، سوسیالیست‌ها و کمونیست‌ها را زیر پرچم شعار اصلی تشکیلات، "مقابله‌ی فعالانه‌ی فیزیکی با دشمن" گرد آورده است. این دشمن، محافظه‌کاران، سیاست‌مداران راست‌گرا و نئولیبرال‌هایند که انتیفا از تهدید و دست زدن به خشونت علنی علیه آن‌ها هیچ ابایی ندارد و تشویق به هرج و مرج، آشوب‌پراکنی، تخریب و تولید نفرت از جمله ابزارهای تاییدشده و مورداستفاده در این شبکه است.

در ماجرای اعتراض به قتل جورج فلوید از سوی یک پلیس آمریکا نیز آن‌ها بسیار فعالانه وارد عمل شدند. در بسیاری از شهرها، ردپای اوباش انتیفا دیده شده است، به ویژه در کانون اعتراض‌ها، شهر مینیاپولیس و ایالت مینه‌سوتا، نیروهای انتیفا نقش بارزی در غارت شهر داشته‌اند. گزارش‌هایی وجود دارد که گروه سازمان‌‌یافته‌‌ای از اوباش در مینیاپولیس از خارج شهر به آن‌جا آمدند و دست به تخریب گسترده زدند که سرنخ این کار سازمان‌یافته به گروه‌های آماده‌ی خشونت انتیفا می‌رسد.

این شبکه‌ی مرموز برای انتقال پیام‌ها و برنامه‌ریزی غارت و خشونت، از اپلیکیشن‌هایی مانند سیگنال و ایمیل‌های رمزگذاری‌شده‌ی گروهی استفاده می‌کند و گفته شده که هسته‌ی مرکزی شبکه در شهر‌ پورتلند پی‌ریزی شده، هرچند هیچ مرکز، نشانی یا تابلوی رسمی‌ به نام این سازمان نیست و فعالان آن در پوشش گروه‌های محلی با نام‌های دیگری فعالیت می‌کنند.

اقدام #ترامپ برای قرار دادن این شبکه در فهرست تروریستی، بعید است که بتواند بر فرآیند وندالیسم انتیفا و گستره‌ی آن تاثیر بگذارد چه بیش‌تر اوباش انتیفا بدون نام و نشان، پیرو مرام‌نامه‌ی آن و هوادار "خشونت عملی" هستند، با این وجود، اگر توییت اخیر رییس‌جمهور آمریکا رنگ واقعیت به خود بگیرد، اف‌بی‌آی و سازمان‌های اطلاعاتی #آمریکا یک هدف پیدا می‌کنند تا نگذارند دست انتیفا برای به آشوب کشاندن اعتراض‌های مدنی و غارت اموال خصوصی و عمومی این قدر باز باشد، آن‌وقت دیگر‌ شاید مردم لازم‌ نباشد با اسلحه‌های شخصی خودشان، جلوی در مغازه‌ها و خانه‌های‌شان بایستتد تا از اوباش انتیفا در امان بمانند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
چه کسی یک پاسخ توی جیبش دارد؟
⁉️ درباره‌ی نقصیه‌ی نژادی جدی در رفتار پلیس آمریکا و ماجراهای اخیر

🇺🇸 #روی‌دادهای_آمریکا

یک حکومت مسوول، خطای فردی را توجیه نمی‌کند، خطاکار را مجازات و به سزای عملش می‌رساند، رسانه‌ها ناظر این صحنه‌اند و افکار عمومی هیات منصفه‌ای که حرف اصلی را می‌زنند‌، برای لیبرال‌دموکراسی اما این کافی نیست.

سنت خودتصحیح‌گری با آن تاریخ پرشور در مبارزه علیه برده‌داری و برای حقوق مدنی سیاهان، نمی‌تواند و نباید هم نسبت به رفتار پلیس آمریکا در قبال طبقه‌ای از جامعه بی‌تفاوت باشد‌. این رفتار که تکرار هر چند وقت یک بار آن، بیان‌گر یک کاستی اخلاقی جدی در دستگاه پلیس است، باید اصلاح و توامان ارتقای طبقه‌ی رنگین‌پوستان به‌عنوان یک جامعه‌ی کم‌برخوردارتر در ادامه‌ی سیاست‌های دو دهه‌ی اخیر پرشتاب‌تر پی گرفته شود.

مانند همیشه این لیبرال‌دموکراسی و سرمایه‌داری‌ست که راه برطرف شدن یک نقیصه‌ی جدی و پاسخ به این مطالبه را خواهد یافت و انجامش هم خواهد داد. #تروریسم به هیچ چیز جز تخریب و نابودی نمی‌انجامد و تروریست‌های مدرن #انتیفا رویایی جز ویرانی و هلوکاست طبقه‌ای ندارند، آن‌ها اساسن به "پاسخ" فکر نمی‌کنند و درباره‌ی "راه‌کار" به لکنت می‌‌افتند و تروریسم کورشان ریشه در شکست‌های پی‌درپی و شکست‌های عمیقی دارد که نیازمند تراپی‌ست نه اوباش‌گری. برای همین هم هست که جامعه‌ی #آمریکا و رنگین‌پوستان به این زامبی‌های افیون‌زده پشت کرده‌اند و با اسلحه‌های شخصی رودروی غارت‌گری‌ها و تجاوز ایستاده‌اند.

تراژدی فلوید یک آفت فصلی در تاریخ نامیرای لیبرال‌دموکراسی و سرمایه‌داری‌ست و مانند همیشه پاک‌نویسی چند صفحه از این تاریخ و یک نهضت اصلاحی مسالمت‌جو و سازگار، این آفت رل هم از بین می‌برد. خیال‌تان تخت؛ #لیبرال‌دموکراسی و #سرمایه‌داری برنده‌ی نهایی تاریخ است! این بنگی‌ها و روان‌رنجوران آنتیفایی هم اگر به چنگ عدالت نیفتند، نهایت سرنوشت‌شان همان جوب‌هایی‌ست که جنازه‌ی هیپی‌های دهه هفتادی را از آن بیرون کشیدند!

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
پاسخ اپل به اوباش آنتیفا: آیفون‌ها را برگردانید!

🌀 #توییت‌باز | علی پزشکی: ‏عزیزانی که در راه تحقق آرمان‌های انقلابی از ‎اپل‌ استورها ‎آیفون دزدیده بودند، آن‌ها را باید برگردانند‌ 😔😂

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#عکس_روز
📝 متن بیانیه‌ی قاطع پرزیدنت بوش
پرسش امروز از آمریکا: چه زمانی به نژادپرستی سیستماتیک پایان می‌دهیم؟

🇺🇸 ستون #روی‌دادهای_آمریکا
✍🏻 برگردان از کانال ساسان آقایی

لارا و من از خفه شدن وحشیانه جورج فلوید اندوهناکیم و نگران بی‌عدالتی و ترسی هستیم که کشورمان به وسیله‌ی آن فریب خورده و ساکت شده. با این وجود در مقابل خواست‌مان برای حرف زدن مقاومت کرده‌ایم چرا که اکنون زمان سخنرانی ما نیست، این، زمان گوش دادن ماست.

و اکنون زمانی‌ست برای آمریکا تا شکست‌های تراژیک‌مان را بررسی کنیم، و همان گونه که در حال انجامش هستیم و چنین می‌کنیم، شاهد بازیابی برخی از مولفه‌های قدرت آمریکا خواهیم بود.

این یک شکست تکان‌دهنده خواهد بود که بسیاری از آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار، به ویژه مردان جوان آفریقایی-آمریکایی در کشور خودشان مورد آزار و تهدید قرار می‌گیرند. این یک قدرت است که معترضان از سوی مسوول اجرای قانون، حفاظت شده‌اند؛ راهپیمایی برای آینده‌ای بهتر.

این تراژدی [تراژدی فلوید] در میان مجموعه‌ای از تراژدی‌های مشابه، پرسشی را دوباره مطرح می‌کند که پاسخ آن مدت‌ها به تعویق افتاده: ما چگونه به نژادپرستی سیستماتیک در جامعه‌مان پایان می‌دهیم؟ تنها راه دیدن خودمان در یک مسیر چنین روشن، در گوش دادن به صداهای زیادی‌ست که آسیب دیده‌اند و اندوهناکند. آنان که صدای‌شان [صدای اعتراض‌ها] را ساکت می‌کنند، معنای آمریکا را درک نکرده‌اند، و این را که چگونه آمریکا جای بهتری شد.

بزرگ‌ترین چالش آمریکا به مدت طولانی، متحد کردن مردم از ریشه‌ها و زمینه‌های متفاوت در یک کشور واحدِ دربرگیرنده‌ی عدالت و فرصت است. دکترین و سنت‌های برتری نژادی، که یک بار نزدیک بود کشور ما را تکه‌پاره کند؛ هم‌چنان اتحاد ما را تهدید می‌کند. پاسخ به مشکلات آمریکا در زندگی کردن با ایده آل‌های آمریکایی‌ست، با این حقیقت اساسی که تمام انسان‌ها برابر آفریده شده‌اند و از سوی پروردگار حقوق مشخصی به آن‌ها موهبت داده شده است.

ما بیش‌تر وقت‌ها این‌که این جست‌وجو چه‌قدر رادیکال است را نادیده می‌گیریم، و این‌که چه‌قدر اصولی که گرامی می‌داریم، سیستم‌هایی را که از پیش تعیین شده یا ناعادلانه طراحی شده را به چالش می‌کشد. قهرمانان آمریکا، از فردریک داگلاس تا هریت تابمن 1⃣، از آبراهام لینکلن تا مارتین لوترکینگ، قهرمانان اتحاد هستند. فراخوان آن‌ها هرگز برای غم و اندوه نبوده است. آن‌ها عمومن [وجود] تعصب و استثمار در کشور را می‌دیدند.

لکه‌هایی بر شخصیت ما وجود دارد که گاهی برای بیش‌تر آمریکایی‌ها به دشواری قابل بررسی است. ما تنها می‌توانیم واقعیت نیازهای #آمریکا را ببینیم با نگاه کردن از دریچه‌ی چشمانی که تهدید شدند، یا سرکوب و یا مفقود.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#روابط_بین‌الملل

1⃣ یک روز داستان شورانگیز زندگی هریت تابمن، این زن سیاه‌پوست الهام‌بخش را خواهم نوشت برای کانال
مسوولیت رییس‌جمهور بودن
🔻 چند نکته‌ی ضروری و پندآموز درباره‌ی اعتراض‌ها در آمریکا

🇺🇸 #روی‌دادهای_آمریکا

1⃣ سخنرانی دونالد ترامپ یک فاجعه‌ی محض برای دموکراسی آمریکایی بود؛ رییس‌جمهور آمریکا از نقطه‌نظر اخلاقی حق استفاده از ارتش علیه شهروندان آمریکا را ندارد، از این بالاتر رییس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند بدون درخواست کمک فرمانداران، ارتش را به ایالت‌ها گسیل کند، چنین کاری مفهومش کودتا علیه فدرالیته در #آمریکا و سرکوب اختیارات قانونی دولت‌های محلی‌ست که بند بند این کشور را با ملات آن ساخته‌اند. رییس‌جمهور آمریکا هم‌چنین، قدرت اعمال هیچ تکلیفی را به دستگاه قضایی مستقل آمریکا ندارد که ترامپ خودش، جرم آشوب‌گران، حتا تروریست‌ها را می‌تراشد و حکمش را هم از تلویزیون می‌دهد.

در این سه روز، موج مخالفت‌های گسترده حتا در دل خود دولت با ایده‌های ترامپی نشان می‌دهد که این نسخه‌ها فاقد هرگونه قدرت اجرایی و قانونی هستند و به همین دلیل به عمل درنمی‌آیند، با این وجود، سخنرانی ترامپ نمونه‌ی بسیار روشنی بود درباره‌ی این‌که پدران پیشگام آمریکا و بنیان‌گذاران قانون اساسی چه درک ژرفی از باگ‌های وقت و بی‌وقت دموکراسی داشته‌اند و بینش آن‌ها درباره‌ی مصلوب کردن فرد نخست مملکت به زنجیر قانون تا چه اندازه دقیق بوده است.

آمریکا کشوری‌ست که نه براساس نژاد، قومیت، مذهب، زبان و تاریخ مشترک به وجود آمده باشد که تنها کشور شکل‌گرفته‌ی جهان بر مبنای قانون اساسی‌ست. این قانون اساسی هم چنان که گستره‌ای بی‌همانند از قدرت را به رییس‌جمهوری می‌بخشد، جایی که به آزادی‌های فردی می‌رسد، بسیار قاطع حق اعمال قدرت را از اربابان قدرت سیاسی می‌گیرد و از آن‌جا که تنها منبع قدرت و مشروعیت رییس‌جمهوری، قانون اساسی‌ست، با نادیده گرفتن آن در عمل خود را از صلاحیت و اختیار و ابزارهای قانون اساسی خلع می‌کند. ترامپ مانند بسیاری از دیگر پیچیدگی‌های سیاسی و بین‌المللی بارها نشان داده که متوجه مرزهای اختیار و وظیفه‌هایش در قانون اساسی نیست که البته تبیین دقیق خود این مرزها هم همواره یک چالش دامنه‌دار آمریکایی و درگیری پرسابقه‌ی حقوقی بوده است اما در خلال جنگ‌ تعیین مرزهای قدرتِ قدرت‌مندترین شخص کشور، همیشه یک چیز روشن بوده؛ قانون مقدم بر اراده‌ی رییس‌جمهوری‌ست! و این روشنایی گویا چشم #ترامپ را آزار می‌دهد که گاهی چشم بسته حرف می‌زند.

2⃣ تنها وظیفه‌ی واقعی دولت، دفاع از #حق_مالکیت فرد است، در حقیقت در جهان آزاد، تنها دلیلی که شهروندان به شر لازمِ دولت مالیات می‌پردازند، همین است که حق مالکیت تام آنان را در امنیت نگاه دارد. این حق، دقیقن جایی‌ست که حکومت وظیفه دارد به هر شکل ممکن جلوی تجاوز خودش یا دیگری به آن را بگیرد. تراژدی فلوید یک نمونه‌ی بسیار وحشتناکِ عریان از سلب حق حیات یک فرد بود اما آن‌چه تروریست‌های #انتیفا در روزهای اخیر انجام داده‌اند، تجاوزی به مراتب بزرگ‌تر، پلیدتر و حتمن سیستماتیک به #حق_مالیکت است که باید به شکلی پندآموز آن را مجازات کرد.

حمله به مغازه‌ها، کسب‌وکارهای خصوصی، غارت فروشگاه‌ها و برندها و سرقت اموال و دارایی‌های افراد که از سوی بیماران مبتلا به #ویروس_چپ تایید و هم‌راهی می‌شود، تروریسم مدرنی را نشان‌مان داد که تجمعی از چپ‌ها، آنارشیست‌ها، کمونیست‌ها، سرخوردگان اجتماعی و ..‌ علیه هسته‌ی لایزال‌ حق بشری، حق مالکیت به کار‌ گرفته‌اند تا جوهره‌ی تمدن بشری را نابود کنند. بدون مماشات، بدون ذره‌ای شفقت اما حتمن بر مبنای حدود اختیارهای قانونی باید با این جریان در سراسر جهان همان معامله‌ای را کرد که با #داعش انجام شد. جهان پس از یک قرن مبارزه مجدانه و پرهزینه برای شکست دادن ایده‌های اشتراکی مارکس و رفقایش، نمی‌تواند دوباره آن تاریخ خون و جنون و جنایت را تکرار کند. دست کسانی که به حق مالیکت افراد از راه سرقت اموال و حمله به مایملک‌شان تجاوز می‌کنند را باید جوری شکست که صدایش تا چند دهه در گوش دیگر‌ مبتلایان ویروس چپ و هواخواهان تروریسم بپیچد.

3⃣ میان بند نخست و بند دوم این یادداشت، پارادوکسی مرموز و ظریف وجود دارد‌ که درک و حل آن به ماموریتی ناممکن می‌ماند. این ماموریت ناممکن همان مسوولیت دشوار رییس‌جمهور آمریکا بودن است که البته قبایش بر تن صاحب امروزش زار می‌زند.

✔️ www.tg-me.com/joinchat-AAAAAE5Uy4R6VrISPOSPSA
#یادداشت

🔻 دوباره بخوانید 🔻
ظهور گروه تروریستی در قلب آمریکا (لینک)
2024/09/24 09:19:32
Back to Top
HTML Embed Code: