Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در امتداد #ونزوئلا

‏معترضان در خیابانند و حکومت ‎#چین می‌کوشد آن‌ها را این‌چنین پس بزند؛ ۱ جولای و ۲۱ سال پس از انتقال مالکیت ‎#هنگ‌کنگ! پکن هرگز گمان نم‌برد دو دهه پس از تصاحب این سرزمین، کسی آن‌جا هنوز بتواند نفس بکشد اما حالا هنگ‌کنگ هر روز بلندتر فریاد می‌زند، در دومین هفته‌ی اعتراض‌های بی‌سابقه؛ بله؛ یک راه دشوار آزادی آغاز شده!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #فیلم
ساسان آقایی
💎 ستون #لیبرتاس ۹ ‏اگر در کشوری ‎#روزنامه‌نگاری می‌کنید که رتبه‌ی ۱۷۰م #آزادی_مطبوعات را دارد یا باید پوست کرگدن داشته باشید یا دستان نرم! ✔️ @SasanAghaei
💎 ستون #لیبرتاس ۱۰

#ریاضیات، شکافنده‌ی حقیقت است، روشنایی‌بخش اثبات‌پذیر دره‌ی جهل و تاریکی. روشن‌فکر ایرانی از پس حل ۲+۲ برنمی‌آید، چون دچار ناتوانی‌ذهنی تاریخی‌ست پس به مخدر پناه می‌برد؛ افیون #فلسفه!

✔️ @SasanAghaei
Forwarded from 🌍مجله ایران آینده (Mehdi Elyasi)
👈 فرا رسیدن ۱۳ تیر ماه، جشن تیرگان، خجسته باد

👈 جشن تیرگان، جشن پیروزی ایزد تیر (نگهدارنده باران و آب) بر خشکی و خشکسالی

👈 سالروز پرتاب نیرومندانه تیر از سوی آرش کمانگیر برای تعیین مرز ایران‌زمین

👈 روز ملی دماوند
ای دیو سپید پای در بند / ای گنبد گیتی ای دماوند

@iraneayandeh
🌞 که با آرش تو را این آخرین دیدار خواهد بود

اگر نمی‌دانید امروز چه سال‌گشت بزرگی برای ما ایرانیان است، باید خود را سرزنش کنید! نیاکان ما #تیرگان را به امید پیروزی ابدی این سرزمین بر قحطی و خشک‌سالی و مرگ‌سالی جشن می‌گرفتند. این روز هم‌چنین یادآور یکی از بزرگ‌ترین حماسه‌ها و اسطوره‌های ایران‌زمین است؛ روزی که #آرش_کمانگیر تیر و جان در زه کشید و جان‌فدای وطن شد. همراه با #چهارشنبه‌سوری و #نوروز، تیرگان و مهرگان نیز از دیگر سنت‌های معنادار و شکوه‌مند ایرانی‌اند؛ آخرین و تنهاترین پس‌انداز ملی هویت‌بخش ما از آن تاریخ پرشکوه و بربادرفته! در این روزگار بلا، نکوداشت آن‌ها بیش از هر زمان دیگری به ما امید می‌بخشد که ققنوس ایران، به جان‌سختی، به مصیبت و به هر هزینه اما سرانجام از خاکستر تباهی برمی‌خیزد.

تیرگان، این جشن پیروزی بر مرگ‌سالی و سال‌گشت حماسه‌ی جان‌فدای بزرگ وطن، آرش بر شما مبارک باد!

↙️ تیتر یادداشت از «منظومه‌ی آرش کمانگیر» سروده‌ی زیبای سیاوش کسرایی انتخاب شده است

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#یادمان #تاریخ
ساسان آقایی
💎 ستون #لیبرتاس ۱۰ #ریاضیات، شکافنده‌ی حقیقت است، روشنایی‌بخش اثبات‌پذیر دره‌ی جهل و تاریکی. روشن‌فکر ایرانی از پس حل ۲+۲ برنمی‌آید، چون دچار ناتوانی‌ذهنی تاریخی‌ست پس به مخدر پناه می‌برد؛ افیون #فلسفه! ✔️ @SasanAghaei
💎 ستون #لیبرتاس ۱۱

‏یک بار هم باید پژوهشی کرد تا دریافت چگونه آن ذهن زیبای ایرانی عصر مشروطه و آغاز قرن چهاردهم، جنبش رهایی‌بخش از سنت و شرقِ تقی‌زاده‌ها و فروغی‌ها به انزوا رفت و آن گوهر درخشنده را به افیون‌زدگان تروریست و مالیخویای چپ و سوداگران شرق‌گرایی و بومی‌گرایی باختیم؛ کسوف یک نبوغ نادر!

✔️ @SasanAghaei

#بازتاب: پیرو مطلب "روشن‌فکر بیمار ایرانی"،
▶️ www.tg-me.com/SasanAghaei/837
دوستی تذکر به‌جایی داد که یک "حکم کلی" صادر کردن برای قشرها و خاستگاه‌های مختلف جریان اندیشه در ایران، درست نیست و باید تفاوت بین گونه‌های متفاوت روشن‌فکری را هم در نظر داشت. کوتاهه‌ی بالا، با نگاهی به نظر این دوست نوشته شد تا بدانیم حتمن در ایران هم بوده‌اند کسانی که تلالوی ذهن درخشان‌شان هنوز پس از دهه‌ها ساری و جاری‌ست؛ نقطه‌نظر ما وقتی از جریان روشن‌فکری حرف می‌زنیم، بیش‌تر بدنه‌ی توخالی و پرمدعای چپ‌زده و سنت‌گراست که انحرافی سترگ و پرزیان را از میانه‌ی دهه‌ی ۲۰ به این سو، پایه‌گذاری کرد که با عوارضش هنوز هم دست به گریبانیم
Forwarded from کمپین سیب‌زمینی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فراخوان #مورد کمک ۵

💸 تارگت: ۴ میلیون تومان

یک خانواده‌ی ۷ نفره نیازمند در حاشیه‌ی آبادان از طریق دوستان آن منطقه شناسایی شده‌اند. پدر خانواده به زوال عقل مبتلاست و این خانواده با کمک مستمری بسیار ناچیز کمیته‌ی امداد در یک اتاق کوچک زندگی‌ می‌کند. یکی از فرزندان در ۱۲ سالگی به دلیل فقر شدید، شوهر داده شده اما خوش‌بختانه با دخالت دوستان فعال، از ازدواج کودک ۱۱ ساله‌ی دوم جلوگیری شده است. این دوستان با هدف جمع‌آوری کمک مالی برای خریداری یک کولر گازی دسته‌دوم(باتوجه به گرمای وحشتناک جنوب) و پوشک بزرگ‌سال(برای حداقل سه ماه) درخواست کمک داده‌اند تا وضعیت بچه‌های خانواده کمی قابل تحمل‌تر شود. کمک‌های غذایی و پوشاک، تا حدودی تامین شده است. از دوستان برای شرکت در این امر‌ نیکو دعوت می‌کنیم.

🧲 شماره کارت دایمی گروه برای کمک به این مورد:
▶️ ۵۰۲۲ - ۲۹۱۰ - ۸۱۱۶ - ۹۴۵۸
پاسارگاد - ساسان سمندی

🔸 دوستانی که مایل به کمک در این مورد هستند، پس از واریز ، حتمن اطلاع دهند که درباره‌ی مورد کمک ۵ است:
▶️ @SasanAghaei2
🔸 با شیر این‌ مطلب در گروه‌های مختلف، امکان کمک‌های بیش‌تر را فرآهم آورید

💙❤️ @SibZaminiG
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 نخستین تیر چراغ برقِ خوزستان در نزدیکی همین روستای جنوب کشور و هم‌زمان با فوران چاهِ نفت شماره یکِ مسجدسلیمان روشن شد؛ به سال ۱۹۰۸! در بیش از ۱۱۰ سال بعدی، برق فرصت پیدا نکرده چند کیلومتر آن سوتر برود چون متاسفانه خودش پا ندارد! بخش کوتاهی از قصه‌ی تلخ یک روستای گمشده را #ببینید!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#فیلم #اجتماع #توسعه
📻 #شبانه ۱۷۸

شبی به کلبه احزان عاشقان آیی
دمی انیس دل سوگوار من باشی

شود غزاله‌ی خورشید صید لاغر من
گر آهویی چو تو یک دم شکار من باشی

سه بوسه کز دو لبت کرده‌ای وظیفه‌ی من
اگر ادا نکنی قرض‌دار من باشی

من این مراد ببینم به خود که نیم شبی
به جای اشک روان در کنار من باشی

✔️ @SasanAghaei
#شعر #حافظ
#یادمان: روز جهانی #بوسه
💡 این‌که کل آلمان و کل تاریخ آلمان متهمند، مغالطه‌ای بود که در عمل همه‌ی کسانی که مرتکب جنایت شده بودند را به خوبی تطهیر کرد، چون وقتی همه گناه‌کار باشند، در واقع هیچ کس گناه‌کار نیست

✍🏻 #هانا_آرنت، مسوولیت شخصی در دوران دیکتاتوری

✔️ @SasanAghaei
#کتاب_خوانی #روشنفکران
🛑 مصرف کشور در آستان ایدئولوژی
مروری بر تجربه‌ی امپراتوری سرخ جهل و دروغ

✍🏼 نوشته‌ای از توس طهماسبی

🔻 روس‌ها باز هم در سیبری معادن الماس کشف کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود سهم فعلی ۲۵ درصدی خود از بازار جهانی الماس را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. آن‌ها تنها در سال ۲۰۱۸ سی و هفت میلیون قیراط الماس ناخالص تولید کرده‌اند.

🔻 جالب است که بدانید #گورباچف برای تامین مخارج سال‌های پایانی جنگ افغانستان، ۲۰۰ تن طلا و الماس فروخت. #روسیه از لحاظ منابع زیرزمینی اعم از نفت، گاز و فلزات و سنگ‌های قیمتی مقام اول را در جهان داراست و تنها ایالات‌متحده تا حدودی با این کشور قابل مقایسه می‌باشد.

🔻 شوربختی بشریت آن‌جا بود که مرام ضد بشری #کمونیسم تنها با پیروزی در کشوری مانند روسیه می‌گرفتند. مردم شوروی اما سودی از این ثروت بی‌کران نبردند. در دهه بیست و سی میلادی میلیون‌ها نفر از مردم شوروی از گرسنگی هلاک شدند و در برخی نقاط کشور از جمله اکراین موارد متعددی از آدم‌خواری ناشی از گرسنگی ثبت شد.

🔻 لنین حتا در شرایطی که در کرملین هم سوخت کافی برای گرم شدن وجود نداشت، سقف بالای سرشان چکه می‌کرد و در خیابان‌های اطراف، جنازه‌های مردمی که از سرما یا گرسنگی مرده بودند، گوشه و کنار به چشم می‌خورد، کمک‌های مالی ماهانه به کمونیست‌های آلمانی، مجاری، فرانسوی و چینی را بدون وقفه کنار می‌گذاشت.

🔻 این ثروت زیرزمینی بی‌کران روسیه بود که اجازه داد دولت #شوروی تا آغاز دهه هفتاد میلادی با اقتصادی تقریبا بسته و بدون نیاز جدی به تجارت با جهان خارج به حیات خود ادامه دهد دولت شوروی این ثروت را با بالاترین نسبت اتلاف و آلودگی محیط زیست در جهان مصرف می‌کرد.

🔻 چاه و معدن بود که پشت سرهم خالی شده و متروک رها می‌شد اما باز ثروت در اعماق بیش‌تر زمین، موجود بود هرچند هزینه و سطح فن‌آوری مورد نیاز برای استخراج بالاتر می‌رفت. در شهرک‌های استخراج الماس در سیبری، برف سیاه می‌آمد و شهرهای نفتی را غباری سیاه پوشانده بود ولی کوچک‌ترین استاندارد و محدودیتی برای حفاظت از محیط زیست وجود نداشت.

🔻 دولت شوروی سخاوت‌مندانه این کشور زرخیز را در راه انقلاب جهانی و #سوسیالیسم مصرف می‌کرد. پیش‌رفت علمی و صنعتی صورت می‌گرفت اما همه در خدمت صنایع نظامی. کمونیسم، روسیه را که پیش از انقلاب بلشویکی از مهمترین صادرکنندگان غلات در جهان بود، به بزرگ‌ترین واردکننده آن در دهه هفتاد میلادی تبدیل کرد.

🔻 شاید این تصور پیش بیاید که مصرف به میزان چشم‌گیری افزایش یافته بود اما به هیچ وجه چنین نبود. مردم شوروی در عسرت و تنگی زندگی می‌کردند. آمارها نشان می‌دهد که در دهه‌ی هشتاد میلادی شاخص امید به زندگی و نرخ مرگ و میر در شوروی به کشورهای فقیر آفریقایی نزدیک شده بود.

🔻 در عوض شوروی از لحاظ کمی بزرگ‌ترین نیروی نظامی در سراسر تاریخ بشر را ساخته و پرداخته بود. تجهیزات نظامی سبک و سنگین حتی در مقایسه با ایالات متحده در تیراژ و مقیاسی عظیم و حیرت‌آور ساخته می‌شدند. تفنگ خودکار کلاشنیکف روسی یک دهم همتای آمریکایی آن ام-۱۶ قیمت داشت. چه در گذشته و چه امروز بیش از هشتاد یا نود درصد سلاح‌های مورد استفاده گروه‌های شبه‌نظامی یا تروریستی در سراسر جهان ساخت شوروی است.

🔻 همین امروز می‌توان هزاران گورستان رها شده که هر یک مملو از صدها تانک و هواپیمای جنگی است را در سرتاسر خاک روسیه، اکراین یا دیگر جمهوری‌ها مشاهده کرد. تجهیزات نیرومند و گران‌قیمتی که نه مشتری برای‌شان پیدا شده و نه دولت‌های فعلی توان پرداخت هزینه سنگین نگهداری و به خدمت گرفتن آن‌ها را دارند. گورستان‌هایی که آینه تمام نمای ناعقلانیت و انحطاط یک ایدئولوژی‌اند.

✔️ @SasanAghaei
#یادداشت #تاریخ
📸 چیزی که #سرمایه‌داری به شما می‌بخشد، چیزی که #سوسیالیسم به شما می‌گوید و چیزی که سوسیالیسم برای شما می‌سازد!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#عکس_روز
✍🏼 سقوط یا صعود؟

🧮 ستون #کمی_بورس

در بورس این روزها تحلیل‌گران تقسیم بر دو شده‌اند؛ برخی می‌گویند که در نزدیکی پایان #بازار_گاوی قرار داریم و بورس با ریزش بزرگی به یک خواب زمستانی فرو خواهد رفت، گروهی نیز می‌گویند که واقعیت‌های دلاری و واگرایی(عقب‌ماندگی) بورس از بازارهای مشابه مانند مسکن و خودرو بیان می‌کند که قیمت سهام در ایران هنوز تا قیمت واقعی فاصله دارد و باید انتظار رشدی بیش از این داشت.

برای هر دو دیدگاه نیز دلیل‌های اثبات‌کننده‌ای وجود دارد؛ شاخص کل بورس برای چندین بار تا سقف ۲۵۰ هزار بالا رفته اما با عدم موفقیت در شکستن این سقف درجا زده و ریزش داشته که احتمالن بیان‌گر ضعف خریداران و قوت فروشندگان در سقف ۲۵۰ هزاری‌ست. این عقب‌نشینی مکرر از نظر تکنیکالی پالسی مهمی‌ست چرا که وقتی سیکل صعودی کامل نمی‌شود همیشه می‌تواند نشان‌گر سیکل نزولی باشد افزون بر این‌که رشد یک نفس بورس از سقف ۱۹۰ هزار تا این‌جا تقریبن بدون هرگونه اصلاح بزرگی رخ داد و بر مبنای الگوریتم فیبو، بورس می‌تواند تا ۳۸ درصد، شاخص کل را اصلاح کند. این دسته تحلیل‌گران بر این باورند که پس از این اصلاح بزرگ، بورس برای بلندمدت با خروج سرمایه‌های بزرگ و رهنمون آن به سوی بازارهای جانشین، وارد دوره‌ی کما شود.

برخلاف دسته‌ی نخست، گروه دوم می‌گویند وقتی هنوز در بازار، سهام ۱۰۰ تومانی و ۲۰۰ تومانی داریم و سهام بانک تجارت ۴۰ تومان! معامله می‌شود و گران‌ترین سهم بازار تنها ۶۰۰۰ تومان قیمت دارد، این با واقعیت متورم #اقتصاد ایران نمی‌خواند (به ویژه در شاخص مسکن و سهم‌های زیر شاخه‌ی آن این واگرایی آشکار است) بنابراین حتا اگر بورس روند اصلاح شاخص را در پیش بگیرد، این یک موج کوتاه‌مدت اصلاحی‌ست و نه ریزشی و دوباره بورس به سقف پیشین بازمی‌گردد.

حقیقت در بازار مالی، #پیش‌بینی روند، هرچند ممکن اما با ریسک بالایی روبه‌روست و همواره با هر روی‌دادی و تغییری، باید انتظار تصحیح پیش‌بینی را داشت اما آن‌جوری که به نظر می‌رسد تا هنگامی که مولفه‌های بنیادی سیاست و بازارهای بااهمیت مانند ارز با تغییر بزرگی روبه‌رو نشود، بورس شاید نه ریزش بزرگ و نه صعود مهیجی را در پیش نداشته باشد. در شرایط تثبیتی کنونی، احتمال این‌که شاخص بورس ایران، از کف ۲۰۸ هزار به پایین سقوط کند، اندک و تا زمانی که مقاومت این کف باقی‌ست، می‌توان هر ریزشی، ولو ریزش‌های بالای ۵ هزار شاخص را یک اصلاح در نظر گرفت. در حقیقت بورس برای مدتی در کانال کنونی ریزش و افزایش خواهد داشت که سقف آن هم به ندرت از ۲۵۰ هزار فراتر خواهد رفت و در نهایت بتواند شاخص ۲۶۰ هزاری را لمس کند.

این وضعیت آیا به مفهوم خروج سرمایه‌های بزرگ و پایان عصر سودزایی بورس خواهد بود؟ این‌چنین به نظر نمی‌آید! بازارهای جایگزین، نشان داده‌اند که به هر شکل از جمله دست‌کاری و فشار سنگین و دستوری از بالا، برای مدتی نامعلوم زیر سیطره‌ی تمایل دولتی قرار دارند و جذب سود در این بازارها شبیه سپردن پول به سوددهندگان پانزی‌ست! در چنین شرایطی، بورس ایران نسبت به گذشته‌ی خود یک تغییر بنیادین دارد که سود خوب در این بازار را برای بازی‌گران حرفه‌ای تضمین می‌کند!

روزگاری بورس ایران و سرمایه‌ی در گردش آن به قدری ناچیز بود که به یک‌ زمین بایر و راکد چندین ساله شباهت داشت. دست‌کم از فروردین ۹۷، به قدری سرمایه و معامله‌گر به بازار افزوده شده و تورم قیمت سهم‌های مختلف و صعود و سقوط‌های گاه بیش از صددرصد، بر جذابیت‌های بازار افزوده که در کانال کنونی، نیز انتظار تداوم همین وضعیت را می‌توان داشت، رشد سهم‌های ارزنده، سقوط سهم‌های بی‌دلیل بالارفته و بازی دارندگان رانت و سرمایه با برخی سهم‌ها. هرچند برخی می‌گویند رکود پس از صعود کنونی می‌تواند تکرار رکود سال‌های پس از ۹۰ باشد اما بازارها تا زمانی که جذاب بمانند، وارد رکودهای سنگین نمی‌شوند و اگر دقت کنیم، بازار جانشین جذابی تا این شرایط دستوری و تحمیلی پابرجاست، وجود ندارد!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#اقتصاد_آزاد
🗒 هر قدرتی فاسد می‌کند؛ قدرت مطلق، مطلقن فاسد می‌کند 📣 لرد اَکتن

🔸 در سنگر آزادی | فردریش فون هایک / عزت‌‌الله فولادوند

✔️ @SasanAghaei
#سطر_اول #روشنفکران
ساسان آقایی
💎 ستون #لیبرتاس ۱۱ ‏یک بار هم باید پژوهشی کرد تا دریافت چگونه آن ذهن زیبای ایرانی عصر مشروطه و آغاز قرن چهاردهم، جنبش رهایی‌بخش از سنت و شرقِ تقی‌زاده‌ها و فروغی‌ها به انزوا رفت و آن گوهر درخشنده را به افیون‌زدگان تروریست و مالیخویای چپ و سوداگران شرق‌گرایی…
💎 ستون #لیبرتاس ۱۲

اگر در شرایط فرضی، تمام ثروت یک جامعه را به نسبت مساوی میان افراد آن جامعه تقسیم کنند، پس از گذشت تنها یک یا دو سال، شاهد خواهیم بود که برخی افراد جامعه داراتر از دیگرانند، پس از ۵ سال برخی افراد صاحب صنعت و مکنت بالنده‌ای شده‌اند، پس از یک دهه این افراد را #سرمایه‌دار می‌نامند و بخش بزرگی از جامعه به خدمت آن‌ها در می‌آید، پس از سی سال، گروهی به کلی هر چه در ابتدا داشته‌اند را باخته‌اند و بخش عمده‌ی ثروت جامعه در اختیار درصد کوچکی قرار می‌گیرد، پس از یک نسل، برخی به کلی ثروت‌مند و برخی به کلی فقیر به دنیا می‌آیند؛ آن‌گاه گروهی فیلسوف #ژن_فلاکت را کشف می‌کنند و با شعار پلید #برابری خواستار توزیع ثروت جامعه به اسم #عدالت می‌شوند!
و این داستان چند هزار سال است، ادامه دارد ...

✔️ @SasanAghaei
✍🏻 هیاهوی نوری

🧮 ستون #کمی_بورس ۹

امروز یکی از عرضه اولیه‌های مهم امسال انجام می‌شود؛ در این عرضه، ۳۰۰ میلیون سهم شرکت پتروشیمی نوری در بورس به فروش خواهد رسید که انتظار می‌رود یک صف ۴۵۰ هزار نفری را تشکیل دهد و حدود ۱ هزار میلیارد تومان را جابه‌جا کند.

برای این عرضه‌ی اولیه، کارگزاری‌ها هفته‌ی شلوغی را پشت سر گذاشتند و با صف‌های بلند گرفتن کد بورسی از سوی تازه‌واردان روبه‌رو شدند. تجربه می‌گوید که همیشه بخشی از این تازه‌واردها حقیقی‌اند و پس از تزریق پول به حساب‌های خود، می‌کوشند تا در بازار کسب تجربه کنند؛ سود شیرین عرضه‌ی اولیه نوری هم در این زمینه مشوق و زمینه‌ساز می‌شود.

از خرید امروز می‌توان برآورد بازدهی ۲۰ درصدی را داشت، و البته به نظر می‌آید افزون بر این سود، احتمالن یک سود نقدی خوب هم در مجمع عمومی پتروشیمی نوری انتظار خریداران آن را می‌کشد. این شرکت به ازای هر سهم خود در سال ۹۷، ۷۰۵۱ ریال سود محقق کرده که باید دید چه مقدار از آن را به عنوان سود نقدی میان سهام‌داران خود توزیع می‌کند.

همه‌ی این‌ها سبب شده که امروز، با هجوم بورسی‌ها، انتظار مشکل همیشگی قطع و وصل سرویس‌دهی کارگزاری‌ها را داشته باشیم. مثل ماجرای خرابی دایم میکروفون‌ها، انگار این مساله هم هیچ‌وقت درست نمی‌شود 😁

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 آپولو ۱۱، تعبیرکننده‌ی یک رویای مشترک چند هزارساله بود؛ رویایی مشترک میان تمام انسان‌هایی که از لحظه‌ی پا گذاشتن روی #زمین، هر بار به ماه می‌نگریستند، آرزوی سفر به آن را در سر داشتند. انسان‌های قرن بیستم آن‌قدر خوش‌بخت بودند که توانستند آرزوی نیاکان خود را برآورده سازند. نیل آرمسترانگ، از آپولو ۱۱ افسانه‌ای بیرون رفت، گام روی ماه نهاد و آن جمله‌ی استثنایی را گفت؛
"گامی کوچک برای یک مرد و جهشی بزرگ برای بشریت"
حالا در آستانه‌ی ۵۰ سالگی شاید بزرگ‌ترین روی‌داد نجومی تاریخ تا به امروز قرار داریم. ۲۰ ژوییه برابر با ۲۹ تیر، کم‌تر از ۷ روز دیگر، سفر انسان به ماه ۵۰ ساله می‌شود. این #فیلم زیبا، از آغاز تا پایان این ماموریت تاریخی که ۸ روز به درازا کشید را در دو دقیقه نشان می‌دهد؛ شاید نسل ما، آن‌قدر خوش‌شانس باشد که بتواند روی‌داد مشابهی را به چشم ببیند و آن ادای یک آرزوی تاریخی دیگر است؛ سفر به مریخ!

✔️ @SasanAghaei
👈🏻 تا فرا رسیدن روز ۲۹ تیر، سال‌گرد پنجاهم سفر به ماه، با هشتگ #سفر_به_ماه، مطالبی در کانال منتشر خواهد شد #یادمان
🔸 وظیفه‌: امیدوار بودن!
پاسخی به عباس عبدی

✍🏼 مهدی قدیمی

روز پنجشنبه، مستند «میدان جوانان سابق» در انجمن صنفی روزنامه‌نگاران نمایش داده شده، مستندی درباره آن‌چه بر یکی از نخستین روزنامه‌های دوران اصلاحات و اعضای تحریریه آن گذشت.

پس از نمایش فیلم هم عباس عبدی، رییس انجمن، دقایقی صحبت کرده و گفته «وظیفه روزنامه‌نگاران این است که امید داشته باشند و اگر روزنامه‌نگاری امید نداشته باشد، بهتر است وارد این عرصه نشود».

این جمله‌ها که در نگاه نخست ممکن است از نظر برخی‌ها، متین و معقول به‌نظر برسد، اگر در عالم واقعیت آزموده شود، احتمالا به نقض خود می‌انجامد.

مثلا «#روزنامه‌نگار» موردنظر آقای عبدی، که وظیفه دارد امیدوار باشد، ممکن است در خبرگزاری فارس یا روزنامه کیهان، به امید تغییر دولت و روی کار آمدن دولتی جهادی، کار کند و یا در رسانه‌ای اصلاح‌طلب کار کند و به موفقیت دولت حسن روحانی یا موفقیت اصلاح‌طلبان در انتخابات بعدی امیدوار باشند.

اما آیا روزنامه‌نگاران، فقط در این دو گروه تعریف می‌شوند؟

نظر عبدی درباره‌ی چگونگی امیدوار شدن روزنامه‌نگاری که معتقد است در چهارچوب ساختار فعلی، تغییری در وضعیت سیاست و اقتصاد ایجاد نمی‌شود و نیازمند تغییر اساسی ساختارها هستیم، چیست؟ آیا چنین روزنامه‌نگاری می‌تواند در راستای امیدهای خود بنویسد، کار روزنامه‌نگارانه انجام دهد تا اثبات کند با این انتخابات‌ها و تغییر دولت‌ها و مجلس‌ها، مشکل ساختاری و اصلی حل نخواهد شد؟

آیا روزنامه‌نگاری که معتقد است نظام اقتصادی کشور اسیر حلقه‌های درهم تنیده رانت و فساد است و جز با خلع ید نهادهای حاکمیتی از منابع ثروت عمومی، خصوصی‌سازی محض، بدون مصلحت‌اندیشی های سیاسی و عقیدتی و ... و بدون ورود شرکت‌های چندملیتی به اقتصاد کشور، راهی برای نجات از فساد سیستماتیک و فروپاشی اقتصادی وجود ندارد، می‌تواند جایی برای اثبات این ادعای خود در روزنامه‌ها بیابد؟

از روزنامه‌ها بگذریم، اگر روزنامه‌نگاری با امید به تغییر کلی ساختارها و نظام اقتصادی و سیاسی، کار روزنامه‌نگارانه کند، در فضای مجازی گزارش بنویسد و خبر منتشر کند، آیا دو دسته اول که در رسانه‌های رسمی دو جناح مشغول به پیگیری امیدهای خود هستند، او را متهم به ناامیدسازی جامعه نمی‌کنند؟

آیا امیدواری مدنظر عبدی، فقط در چهارچوب احزاب و قوا و انتخابات‌های فعلی است؟ اگر عبدی سایر انواع امیدواری را هم برای روزنامه‌نگاران، جزو «وظایف مجاز» می‌داند، آیا در جایگاه رییس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، حاضر است از روزنامه‌نگارانی حمایت کند که در جهت پیگیری آن امیدها، با اتهام‌های امنیتی مواجه شده و زندانی یا درگیر محاکمه هستند، و انجمن تحت ریاست وی، فعالیت‌های همه روزنامه‌نگارانی که امیدهایی متفاوت با امیدهای اعضای این انجمن دارند را نیز، وظیفه‌ای روزنامه‌نگارانه تلقی می‌کند؟

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#روزنامه‌نگاری
2024/09/25 17:21:46
Back to Top
HTML Embed Code: