Telegram Web Link
👑 #گزارش_این_روزها

✌️ این راز ماندگاری ایران است؛
درست در هفتم آبان، روز بزرگداشت کوروش بزرگ، پدر بنیان‌گذار ایران، پس از ۱۰۰۰ سال، دوباره درفش کاویانی برافراشته شده!؛ پرچم بزرگی، شکوه و افتخار ما.
پدر؛ خلف‌ترین فرزندانت، زاده‌ی این عصرند!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#اجتماع #عکس_روز
👑 #گزارش_این_روزها

نوشته‌های هم‌کلاسی‌های سارینا روی تخته کلاس در ۴۰مین روز جان باختنش؛ هر کدام را می‌خوانی، تیری‌ست بر قلب آدمی!

کاش این تخته را پاک نکنند، نگهش دارند!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#عکس_روز
🔻 بازگشت نتانیاهو
▫️ جناح اولتراراست اسراییل به سمت یک دولت باثبات پیش می‌رود

انتخابات دیروز اسراییل با شگفتی روبه‌رو بوده؛ بسیاری از تحلیل‌گران و نظرسنجی‌ها، پیشتازی حداقلی لیکود و بلوک اولترراست را پیش‌بینی می‌کردند اما احتمال می‌دادند که تشکیل دولت بسیار سخت باشد، چرا که بلوک چپ و میانه نیز قادر به کسب نزدیک به ۶۰ کرسی در کنست اسراییل خواهد بود!

تشکیل دولت در اسراییل نیازمند دست کم ۶۱ کرسی‌ست و دلیل برگزاری پنج انتخابات‌ در دو سال اخیر همین بود که هیچ کدام از دولت‌ها، دارای اکثریت بالایی نبودند. بیش‌تر دولت‌ها با ۶۱ یا ۶۲ کرسی به قدرت می‌رسیدند، از جمله ائتلاف لاپید-بنت که سال گذشته پس از ۱۲ سال زمام‌داری #نتانیاهو، به طولانی‌ترین دوره‌ی نخست‌وزیری تاریخ اسراییل پایان داد، تنها ۶۲ کرسی داشت که در کم‌تر از ۱ سال فرو پاشید!

اکنون با شمارش ۸۵ درصد روشن شده که ائتلاف نتانیاهو و راست مذهبی احتمالن می‌تواند ۶۵ کرسی در کنست اسراییل داشته باشد که نتانیاهو را در موقعیت باثبات و قدرتمندی قرار می‌دهد. لیکود به رهبری او، به تنهایی ۳۱ کرسی تا این‌جا به دست آورده که بهترین نتیجه‌ی این حزب در چند انتخابات گذشته است. به نظر می‌رسد که بازگشت نتانیاهو پس از تنها ۱ سال دوری از نخست‌وزیری، با آغاز یک دوره‌ی طولانی دیگر همراه می‌شود!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
✌️ لحظه‌ی تاریخی برای قهرمانان اکراین
▫️ فوری: به نظر می‌رسد که خرسون به شکل عجیبی در حال آزاد شدن است

🇺🇦 #گزارش_جنگ

گزارش‌های متفاوتی از جبهه‌ی جنگ جنوب #اکراین منتشر شده که شهر استراتژیک خرسون به مام میهن بازگشته. براساس گزارش‌های ضد و نقیض، گویا روس‌ها بدون درگیری این شهر را رها کرده‌اند و در حال «پیش‌روی به سمت مرزهای روسیه‌» هستند!

این گزارش‌ها قابل تایید نیست اما اگر آزادسازی خرسون تایید شود، این را می‌شود لحظه‌ی کلیدی پایان جنگ و روسیه‌ی پوتین دانست. در آشکارترین صحنه از آزادسازی خرسون، پرچم تحمیلی روسیه از فراز استان‌داری خرسون پایین کشیده شده که می‌تواند نشانه‌ی مهمی از روی‌دادها در این شهر تلقی شود!

خرسون یکی از چهار منطقه‌ی کلیدی جنگ از ابتدای آن بود و #پوتین تنها ۲ ماه پیش، الحاق آن به روسیه را امضا کرده بود. البته حالا می‌تواند امضا و پرچمش را در یک جاهایی از خودش، جا دهد!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei

🖤 هم‌زمان با خبرهای شیرین اکراین، فراموش نمی‌کنیم که امروز چهلمین روز جان باختن عزیز جاویدنام ایران، حدیث نجفی، حنانه کیا، غزاله چلابی و جواد حیدری است: تلخی این مصیبت‌ها، با ماست
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👑 #گزارش_این_روزها

✌️ #ایران خوش‌بخت است که نسل تازه‌اش بیش از رفتن، سودای پس گرفتن کشور و ساختن دوباره‌اش را دارد: این وطن را دوباره، وطن می‌کنیم

📹 #فیلم: هم‌خوانی "سفر چرا؟ / بمان پس بگیر" از سوی دانشجویان دلیر دانشگاه آریامهر(شریف): امروز، سه‌شنبه

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
👁 سنای هم‌چنان آبی و ترامپ بازنده
▫️ آخرین گزارش‌ها از انتخابات هشتم نوامبر و تحلیل نتیجه‌ی آن

🌐 #گزارش_زنده

«خبری از موج قرمز نیست»؛ این روشن‌ترین معنای انتخابات هشتم نوامبر آمریکاست که شمارش رای آن ادامه دارد و هنوز نتیجه‌ی نهایی روشن نیست.

تا این‌جا به نظر می‌رسد جمهوری‌خواهان خواهند توانست با یک اکثریت نه‌چندان قوی مجلس نمایندگان را از آن خود کنند اما در سنا ره به جایی نمی‌برند و سنا را ۵۱ به ۴۹ می‌بازند. (درباره‌ی تغییر وضعیت سنا، این گزارش را دنبال کنید)

با توجه به وضعیت بسیار متزلزل دموکرات‌ها در هشت ماه آخر منتهی به انتخابات و رالی‌های سنگین جمهوری‌خواهان و شخص #ترامپ برای یک پیروزی تعیین‌کننده در انتخابات میان‌دوره‌ای،  چند ماه پیش انتظار می‌رفت که بایدن و دموکرات‌ها با شکست سنگینی آوردگاه هشتم نوامبر را ترک کنند. ترامپ امیدوار بود، گسیل کردن نیروهایش به کنگره #آمریکا، شانس او را برای بازگشت به کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری افزایش دهد و در دو سال پیش رو، بیش از بیش دولت بایدن را زیر فشار از کار بی‌اندازند. با توجه به این سابقه، بایدن نباید امروز از نتیجه‌ی انتخابات ناخشنود باشد و ترامپ بی‌شک، با یک شکست تلویحی روبه‌رو شده است.

او که احتمال می‌رود به زودی کاندیداتوری خود را برای انتخابات ۲۰۲۴ اعلام کند، دست‌کم یک رقابت تعیین‌کننده در پنسیلوانیا را بد باخته.‌ نبرد در پنسیلوانیا با توجه به رای تعیین‌کننده‌ی این ایالت به بایدن در سال ۲۰۲۰، تبدیل به جنگ حیثیتی میان #بایدن و ترامپ شده بود. ترامپ برای سنا از یک شومن به نام مِهمِت آز و برای فرمانداری پنسیلوانیا از داگ ماستریانو پشتیبانی می‌کرد که از هواداران تئوری من‌درآوردی «تقلب در انتخابات ۲۰۲۰» بودند. اکنون هر دو از کاندیداهای دموکرات شکست‌خورده‌اند که شکست تعیین‌کننده‌ای به شمار می‌رود.

↙️ خارج از متن: لینک ۱ و لینک ۲
درباره‌ی اتهام تقلب در انتخابات آمريکا بخوانید

شکست دیگر دیشبِ ترامپ هم، در دوئل سنگین و فشرده‌ی آریزونا رقم خورده؛ ایالتی که برای ۶۰ سال قرمز بود و بایدن آن‌جا را در ۲۰۲۰ ربود! هر دو گزینه‌ی ترامپ برای فرمانداری و سنای این ایالت، انتخابات را باخته‌اند: انگار روح مک‌کین فقید هم‌چنان در حال گرفتن انتقام از دارودسته‌ی ترامپ است 😏!

↙️ خارج از متن: لینک ۳
لحظه‌ی پیروزی بایدن در ایالت مک‌کین

از دیگر نکته‌های تکراری انتخابات، تگزاس و کالیفرنیا، دو ایالت مهم آمریکا هستند که هم‌چنان وضعیت قرمز/آبی خود را حفظ کردند. فلوریدا هم به رنگ‌ قرمز درآمده و به جز باقی ماندن مارک روبیو در کرسی سنای این ایالت، پیروزی مجدد دی‌سانتیس در انتخابات فرمانداری به افزایش نگرانی‌های ترامپ برای رقابت ۲۰۲۴ می‌انجامد.

انتخابات هشتم نوامبر اگرچه برنده‌ی قطعی ندارد اما یک شکست‌خورده‌ی مفتضح‌شده‌ی مدعی دارد به نام دونالد ترامپ، خب البته او عادت ندارد باختن را بپذیرد، اما حزب جمهوری‌خواه بی‌تردید این انتخابات را به حساب کارنامه‌ی او واریز خواهد کرد و لایه‌های بالادستی حزب، حالا مجال بیش‌تری برای زدودن لکه‌های ترامپ از حزب جمهوری‌خواه دارند! انتخابات دیشب، بی‌شک سیگنالی مثبت به دی‌سانتیس، پنس، پمپئو و دیگر کسانی‌ست که برای ۲۰۲۴ در اندیشه‌ی کاندیداتوری هستند.

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#روی‌دادهای_آمریکا

📌 توضیح ضروری
از زمان تاسیس این کانال، دو انتخابات‌ ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ را به شکل گزارش لحظه به لحظه در این‌جا مخابره کردم و لحظه‌های مهیجی را کنار هم گذراندیم. اما امروز، نبض خبر و تحلیل در ایران می‌گذرد نه آمریکا. با وجود علاقه‌ی شخصی به‌ انتخابات آمريکا، دلیل این‌که از دیشب به پوشش زنده‌ی این انتخابات نپرداختم، همین بود؛ امروز این ما هستیم که مهمیم، نه سیاست‌مداران آمریکایی!
🌐 #گزارش_زنده انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا
🟰 سنا به دور دوم رفت
2⃣ قسمت دوم: قسمت ۱

1⃣1⃣ آپدیت آخر: تعیین تکلیف نوادا و سنای آبی (در این لینک گزارش تکمیلی را بخوانید)

0⃣1⃣ این آخرین گزارش‌ زنده‌ی انتخابات این دور آمریکاست مگر اتفاقی تازه‌ای بی‌افتد. نبرد سنا در نوادا و آریزونا ادامه دارد: در اولی، نامزد جمهوریخواهان و دومی، نامزد دموکرات‌ها پیش است. اگر این دو ایالت با همین روند، به پایان برسند، کرسی ایالات جرجیا که به دور دوم کشیده شده، تعیین‌کننده اکثریت سنا می‌شود، اما اگر دموکرات‌ها برنده آریزونا و نوادا شوند، آن‌وقت اکثریت سنا را بدون توجه به سرنوشت کرسی جورجیا در اختیار می‌گیرند.

9⃣ کوین مک‌کارتی، رییس جدید مجلس نمایندگان
پیروزی جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان با حدود ۱۰ تا ۱۵ کرسی اختلاف رقم خواهد خورد که نتیجه‌ی ضعیفی به شمار می‌رود. نخستین نتیجه‌ی تغییر اکثریت این مجلس، تغییر رییس مجلس نمایندگان خواهد بود: کوین مک‌کارتی به جای نانسی پلوسی✌️.

8⃣ نخستین واکنش بایدن: نفس راحتی کشیدم، در این ماه‌ها متحدان ما می‌خواستند بدانند آیا ایالت‌های متحد ثبات خواهد داشت؟ آیا ما هنوز همان دموکراسی که همیشه بوده‌ایم هستیم؟

7⃣ واکنش ترامپ:
گرچه انتخابات میان‌دوره‌ای کمی ناامیدکننده بود، اما به نظرم یک پیروزی بزرگ است

6⃣ کرسی سنای جورجیا، دوباره به دور دوم کشیده شد. رافائل ورناک، سناتور دموکرات کنونی این ایالت، با بیش از ۴۹ درصد آرا پیش است، اما چون نتوانسته به نصاب به ۵۰ درصد برسد، ناچار خواهد بود که یک بار دیگر با هرشل واکر جمهوری‌خواه رقابت کند. واکر مورد پشتیبانی ترامپ بوده اما عمل‌کردش به اندازه‌ی امیدی که جمهوریخواهان به او داشتند، نبود.


5⃣ اعلام پیروزی جمهوریخواهان در کنگره
کوین مک کارتی رهبر جمهوریخواهان در کنگره دقیقه هایی پیش گفت؛ آشکار است که ما کنگره را دوباره به دست آوردیم.

4⃣ آلاسکا؛ ایالت عجیب و نبرد جمهوری‌خواهی
نبرد عجیب و جالبی در پهناورترین و سردترین ایالت آمریکا در جریان است. از یک سو، دو جمهوری‌خواه ترامپیست و ضدترامپ برای کرسی سنای آلاسکا، رقابت نفس‌گیری دارند، و در سوی دیگر، سارا پالین، فرماندار سابق ایالت در برابر رقیب دموکرات خود، ماری پِلتولا در انتخابات مجلس نمایندگان، عقب افتاده. پالین، مورد پشتیبانی #ترامپ است. حضور نیک بگیچ، دیگر جمهوری‌خواهی که شانه به شانه‌ی پالین در رتبه‌ی سوم ایستاده، در شکست احتمالی پالین بی‌اثر نبوده، هرچند هنوز هیچ رسانه‌ای کرسی نمایندگی آلاسکا را برای دموکرات‌ها پروجکت نکرده! مجموع آرای قرمز، پالین و بگیچ، ۸ هزار رای بیش‌تر از رای آبی پتولا است!

3⃣ پس از شمردن ۸۰ درصد آرا، سناتور دموکرات، کاترین کورتز در نوادا، از آدام لاکسالت عقب افتاده اما می‌گوید که کرسی خود را حفظ می‌کند. جمهوری‌خواهان اگر بتوانند کرسی نوادا را از دموکرات‌ها بگیرند، هنوز به تسلط بر سنا امیدوار می‌مانند. البته به این شرط که مانند انتخابات ۲۰۲۰، سرنوشت کرسی جورجیا در سنا به دور دوم برود!
↙️ لینک ۱: درباره‌ی انتخابات ۲۰۲۰ جورجیا بدانید

2⃣ جمهوری‌خواهان برای کنترل مجلس نمایندگان، تنها به ۱۱ کرسی دیگر نیاز دارند. پیش‌بینی می‌شود که اکثریت آن‌ها در این مجلس، با دست‌کم ۲۰ تا ۲۵ کرسی بیش‌تر شکل بگیرد. در انتخابات فرمانداری‌ها نیز، برتری از آن جمهوری‌خواهان است.

آپدیت 1⃣ کرسی‌های سرنوشت‌ساز سنا
چهار‌ کرسی آریزونا، جورجیا، ویسکانیسن و نوادا در سنا، هنوز از سوی بسیاری رسانه‌های آمریکایی اصطلاحن پروجکت نشده‌اند که به‌معنی احتمال تغییر در نتیجه‌ی آن‌هاست. اگر نتیجه بر همین شرایط کنونی باشد، دو کرسی آریزونا و جورجیا به دموکرات‌ها و دو کرسی دیگر به جمهوری‌خواهان می‌رسید که به معنی تساوی دو حزب در سنا با ۵۰ کرسی‌ست. در این شرایط هم به دلیل رای اضافی معاون نخست ریاست‌جمهوری آمریکا، کاملا هریس، دموکرات‌ها قادر به جلوگیری از طرح‌های ضددولتی و تصویب طرح‌های حیاتی بایدن خواهند بود.

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#روی‌دادهای_آمریکا
☀️ آن‌چه می‌دانستیم و پنهان بود
▫️ درباره‌ی ارزش مقاومت‌های فردی که بنیادگر حرکت جمعی شدند

📝 #یادداشت
👑 #گزارش_این_روزها

مردم ما در این ۲ ماه بزرگ نشده‌اند، رشد نکرده‌اند، قد نکشیده‌اند! ما بزرگ و رشید بودیم، این سیستم حقیر، ماشین پروپاگاندایش و فرهنگی‌مابان صله‌بگیرِ دانشگاهی‌اش بود که نمی‌گذاشتند قامت ملت ایران دیده شود. سرمان را به زیر خم می‌کردند که هم قد خودشان و اتوپیای قرون وسطایی‌شان شویم. اما این مردم همیشه می‌دانستند که این‌ها وصله‌ی تن ایران نیستند، برای ما، استعدادهای‌مان و این سرزمین گهربار، بسیار کوچک و سفیه‌اند.

می‌دانستیم که هر چه بدی‌ست از اهرمن است نه #ایران. می‌دانستیم که از ژرفای جان، همه ایران‌خواهیم و ریشه در خاکش داریم. حتا آنان که رفتند، هر قله‌ای که زدند، باز به هوای میهن بودند‏، گویی هرگز فراموش نکردیم که تنها خانه ما، همین‌جاست حتا اگر ویرانه و خرابه باشد، و هرگز سزاوار این توهین و تخفیف و رنج نیست‌. ما به خوبی می‌دانستیم ایران‌مان چه بوده و چه باید باشد. نسل به نسل، نقش و یاد آن خاطره‌ی درخشان را از بر کردیم و به امید بازگشت عصر طلایی ایران، شعله‌ای از آزادی را به نسل بعد سپردیم. و اکنون، این تمام آن شمع‌های کوچک افروخته در پنهان و دالان است که همه یکی مشعل فروزان شده‌اند تا آن خردک شررها در عصر ناامیدی، هرگز بی‌مقدار و بیهوده نباشد.

از این #رستاخیز_ملی، در تاریخ آینده، سده‌ها سخن خواهند گفت: آن‌ها که جان فشاندند، آن‌ها که در بندند، و آن‌ها که ایستاده‌اند، هرگز فراموش نمی‌شوند.

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#اجتماع
✌️🔥 شنوندگان عزیز؛ توجه فرمایید: خرسون آزاد شده است

🇺🇦 #گزارش_جنگ

خانم‌ها و آقایان: این کلیدی‌ترین لحظه در پایان جنگ و پایان #پوتین است: شهر استراتژیک خرسون هم اکنون آزاد است: پرچم‌های آبی و زرد به اهتزاز درآمده‌اند و تاریخ در حال ورق خوردن است،روس‌ها کجایند؟

فرار‌ کرده‌اند. ارتش متجاوزان و اشغال‌گران، دمش را روی کولش گذاشت و با خفت در رفت! جوری فرار کردند که وقت بردن تمام مزدوران‌شان را نداشتند، چند تن از مقام‌های منصوب روسیه در خرسون را خودشان با تصادف و خودکشی!!! کشتند. گزارشی که ۱۰ روز پیش برای نخستین بار در رسانه‌های فارسی درباره‌ی "احتمال آزاد شدن خرسون" نوشتم، امروز محقق شده، و ارتش قهرمان اکراین با احتیاط در حال ورود به شهر است.

↙️ خارج از متن: لحظه‌ی تاریخی قهرمانان اکراین

رییس‌جمهور #زلنسکی هم در پیام دیشبش، این لحظه‌ها را تاریخی دانست و از فرداها گفت:
«ما به تمام شهرهای دنباس باز خواهیم گشت، ما خواهیم دید که ارتش اوکراین چگونه با پرچم اکراین در کریمه روبه‌رو می‌شود که مردمش آن را حفظ کرده‌اند».

این جنگ در کریمه و با مرگ پوتین تمام می‌شود: هیچ راه دیگری وجود ندارد!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#فیلم
🌐 #گزارش_زنده انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا
🔵 ضربه‌ی آبی به جای موج قرمز
3⃣ قسمت سوم: قسمت‌های قبلی: دو، یک

انتخابات هشتم نوامبر به سمت یک شکست سنگین برای جمهوری‌خواهان و یک رسوایی تمام عیار برای دونالد #ترامپ پیش می‌رود. ساعتی پیش، یکی دیگر از کاندیداهای او در ایالت نوادا، در حالی که با شمارش ۸۵ درصد آرا برتری بسیار ناچیزی بر کورتز دموکرات داشت، کرسی سنا را در نهایت واگذار کرد.

به این ترتیب، دموکرات‌ها به ۵۰ کرسی مورد نیاز خود برای سنا دست یافتند و دیگر کرسی به دور دوم کشیده شده‌ی جورجیا در تعیین اکثریت سنا نقش بازی نمی‌کند چرا که در صورت پیروزی جمهوری‌خواهان در جورجیا هم، دو حزب در رای ۵۰ برابر می‌شوند. در این زمان‌ها، رای بن‌بست‌شکن معاون اول #آمریکا که هم‌اکنون کاملا هریس است، برتری را به دموکرات‌ها بازمی‌گرداند.

خبر بد دیگری برای جمهوری‌خواهان این است که پیروزی آن‌ها در مجلس نمایندگان، باز هم کوچک‌تر از احتمال‌های دو روز پیش خواهد بود. دموکرات‌ها در برخی کرسی‌های نبرد، آرای‌شان را به چند صد رایی کاندیداهای جمهوری‌خواه رسانده‌اند و شانس زیادی برای دست یافتن به بالای ۲۱۰ کرسی دارند. در این صورت ممکن است اکثریت قرمز مجلس نمایندگان تنها با ۵ تا ۱۰ کرسی تشکیل شود! یکی از بازندگان مجلس نمایندگان، سارا پالین در ایالت سراسر قرمز آلاسکاست که با پشتیبانی قوی ترامپ به میدان آمد و با باخت فاجعه‌آمیزش به پتولا شاهکاری در آلاسکا را به بار آورده!

مسوول اصلی این شکست دور از انتظار جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای امسال، شخص ترامپ است، نه هیچ کس دیگر و اکنون حزب جمهوری‌خواه مجال بسیار مناسبی برای عبور از این بلیه و ناپاکی چسبیده به حزب به دست آورده (↙️ خارج از متن: شب جمهوری‌خواهان)، به ویژه که جدی‌ترین نامزد ۲۰۲۴، ران دی‌سانتیس در ایالت کلیدی فلوریدا پیروزی قدرتمندی به دست آورد و در شب سقوط ترامپ، هوادارانش آشکارا فریاد می‌زدند: «۲ سال دیگر»!

در هشتم نوامبر کاندیداهای ترامپ، به ویژه گروهی که پشت تئوری من‌درآوردی «تقلب در انتخابات» صف کشیده بودند، به شکل آشکار از سوی مردم آمریکا رد شدند، و هرچند این شکست شخصی اوست اما به حساب حزب جمهوری‌خواه هم واریز شده. از ابتدای قرن بیستم‌ویکم، این ششمین انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره بود که به جز انتخابات ۲۰۰۲ در زمان جرج #بوش، حزب رییس‌جمهور در تمامی ۴ انتخابات دیگر به سختی شکست خورده بود و چند ماه پیش نیز انتظار می‌رفت، جو بایدن و دموکرات‌ها، یکی از سخت‌ترین شکست‌های تاریخ انتخابات میان‌دوره‌ای را از آن خود کنند.

اما تمام موج قرمز، هیاهویی برای هیچ بود. شخصیت سفیه ترامپ، اصرار و لجاجت برای تخریب دموکراسی آمریکا، چیدمان بسیار بد کاندیداهای جمهوری‌خواه با دخالت مستقیم او و شکاف قرمزها در چند ایالت که سبب‌سازش ترامپ بود، در عمل شانس پیروزی بزرگی را از جمهوری‌خواهان گرفت و اکنون کار بازگشت به قدرت در ۲۰۲۴، هم دشوار شده است. افزون بر تمامی این عامل‌ها، نباید رهبری فوق‌العاده‌ی بایدن در جنگ اکراین و مهار قیمت‌های سوخت در ماه‌ها اخیر را از یاد برد و البته حماقت باطل کردن حق سقط جنین در دادگاه عالی: عاملی که بسیاری از گروه‌ها را پشت سر دموکرات‌ها دوباره بسیج کرد.

جمهوری‌خواهان اگر می‌خواهند به رقابت ۲۰۲۴ برگردند، باید نخستین ماموریت‌شان، زدودن بلیه‌ی ترامپ باشد!

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل #روی‌دادهای_آمریکا
🇺🇦 #گزارش_جنگ 📸 #عکس_روز

قهرمان در خانه؛
دیدار رییس‌جمهور #زلنسکی از خرسون ✌️

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
📻 #شبانه ۱۹۴
🖤 #یادمان آبان ۹۸ 👑 #گزارش_این_روزها

بهمن‌ترین آبانِ من، بِشنو صِدایِ خسته‌ام
ویران‌ترین آبادی‌ام، بِشکن تو پایِ بسته‌ام

آبانِ من، من را ببین، خسته،  ولی نَنشِسته‌ام
بی‌وقفه ضَجه می‌زنم، با این دهانِ بسته‌ام

پاییز فصلِ عاشقیست؟ یا فصلِ مرگِ غنچه‌هاست؟
این مُردگی از بیمِ کیست؟ از بیمِ  شاهِ فصل‌هاست؟

این سوزِ سردِ بهمن است، که در میانِ کوچه‌هاست؟
اِی پادِشاهِ فصل‌ها، این سردیِ دِل‌هایِ ماست

خون می‌رود از جویِ آب، شاید که دشتِ کربلاست
ای وایِ من، ای وایِ من، این‌جا ولی ایرانِ ماست

یارِ دبستانیِ من، در کوچه‌ها جان داد و رفت
با زخم‌هایِ کهنه‌اش، او درسِ ایمان داد و رفت

یارِ دبستانیِ من، با تو و همراهِ توام
تو می‌روی اما بِدان، من تا ابد یادِ توام

تو می‌روی اما بدان، رفتن برای غنچه نیست
این پادشاهِ بی‌وطن، یک چند روزی ماندنی‌ست

یک‌بارِ دیگر غنچه کن، سروِ بلند قامتم
این عشقِ بی‌پایانِ توست، من در گلویت می‌تَپم

امضا: محفوظ

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#شعر #آبان۹۸
🏷 «ایرانیان دست برنمی‌دارند»
▫️ کهن‌الگوی ایران به ما چه می‌آموزد؟

✍🏼 فروغ اولاد،
نویسنده و پژوهش‌گر حوزه‌ی اسطوره‌شناس
📝 #یادداشت

اسطوره‌کاوی عبارت است از تحلیل اسطوره بیرون از متن ادبی یا هنری. نظریه‌پرداز آن هم دنی دوروژمون سوییسی‌ست. اسطوره‌کاوی، تحلیل یک فرهنگ یا جامعه متاثر ازاسطوره‌هاست. در واقع جامعه‌ای را که ریشه‌دار است و مبتنی بر اسطوره‌هاست، تحلیل می‌کند. ما بر مبنای علم و پژوهش، فرهنگ سرزمینی چند هزار ساله را مطابق با کهن‌الگوهایش اسطوره‌کاوی می‌کنیم. و این تحقیق و پژوهش علم محض است!

#ایران سرزمینی چند هزار ساله است.
کهن‌الگوهایش هم هزاران ساله‌اند.
ایران در همسایگی میان‌رودان(بین‌النهرین) قرار دارد که براساس نظریه نشر و پراکندگی فرانس بوآس، مردم‌شناس آمریکایی همه‌ی اساطیر دنیا از بین‌النهرین سرچشمه گرفته‌اند و سپس در جهان پراکنده شدند‌.

«دوموزی» یا خدای شهید‌شونده در میان‌رودان پنج هزار سال قدمت دارد. خدایی که در زمستان شهید می‌شد و در بهار جان می‌گرفت و حیات و باروری را در زمین می‌پراکند. «سیاوش» در ایران شهید می‌شود. از خونش گیاهی می‌روید. در سرزمین ایران از خون شهیدان درختان می‌رویند. خون شهیدان یکی از مقدس‌ترین کهن‌الگوهای ایرانیان است؛ همان ایرانی که در آن کهن‌الگوی شهادت، دار و ندار یک ملت است.

چه بسیار انسان در دو جنگ جهانی و انقلاب‌های جهان از فرانسه تا روسیه جان خود را از دست دادند و وقتی اوضاع عادی شد، مردم هم به زندگی خود پرداختند. اما ایران چنین نیست. ما این‌چنین نیستیم. مردمان ایران به سوگ شهدای تمامی تاریخ خود می‌نشینند. تا قرن‌ها، آیین سیاووشان در ایران برگزار می‌شد و زنان گیسوهای خود را می‌بریدند. ایرانیان دست برنمی‌دارند. ایرانیان فراموش نمی‌کنند. ایرانیان به مانند دیگر مردمان، براساس کهن‌الگوهای خویش زندگی را سامان می‌دهند. بر این اساس ایران، شکست می‌خورد. به پا می‌خیزد. منجمد می‌شود، به انحطاط می‌رود. تمدن می‌سازد. پیروز می‌گردد یا منقرض می‌شود.

این یک اصل است. این فاشیسم نیست. شاید در ایتالیا و آلمان و چین، کشتن به معنی مردن باشد اما در ایران "حیات دوباره" است. خون شهید چرخه طبیعت را می‌گرداند. خون شهید زمستان را بهار می‌کند و مردمان را مغموم و سپس شاداب و سرزنده می‌سازد. این مفهومِ کهن‌الگوهای چند هزارساله ایران است. آسان نگیرید بازی با کهن‌الگوهای یک ملت را که در ژن‌ها و رگ‌هایشان نفوذ کرده.

بحث من بحث تعصب نیست. بحث من بحث به سخره نگرفتن اندیشه‌های ریشه در خاک است.

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#تاریخ #اجتماع 👑 #گزارش_این_روزها
🖤 به نشان رستم و به رسم سیاووش

👑 #گزارش_این_روزها

هر نوشته‌ای که از شهدای‌مان منتشر می‌شود، یک حماسه است: شجاعت و ایران‌خواهی، فصل مشترک آن‌هاست.

از حمیدرضا روحی که به خانواده‌اش گفت: «اگر از شما خواستند بگویید بسیجی بودم، قبول نکنید، بگویید ببرند خودشان دفنم کنند» تا آرتین رحمانی که به مادرش نوشت: «شرمنده‌ام مادرم؛ می‌خواهم در راهی قدم بگذارم که شاید جوانی‌ام را نبینی».

آن‌ها امتداد یافته‌اند در حرف‌های ‏میلاد محمدی برادر ‎جاویدنام شهریار محمدی، که با گفتن؛ «درود بر ترک، درود بر فارس، درود بر بلوچ و عرب؛ درود بر همه مملکت ایران»، برادرش را تقدیم #ایران کرد. یا غزل رنجکش، دختر زیبای ۲۱ ساله‌ی بندرعباس که با شلیک گلوله، چشم راستش را از دست داد اما به ما می‌گوید: «من یه چشمم رو از دست دادم، به جاش کلی خواهر و برادر قوی خفن به دست آوردم».

راست می‌گفتند این خاک حاصل‌خیز است، در سیاه‌ترین دوران‌ها، چه نسلی سر برآورده، سراپا شور است و افتخار. شاید وقتش رسیده که تنها صدای موجود کشور، آن‌ها باشند: جوانانی به نشان رستم و به رسم سیاووش!

حمیدرضا روحی، با ۱۹ سال انگار تمام تاریخ ایران را خوانده و دانسته و فهمیده باشد، پیش از رفتن به خیابان، بی‌جهت ننوشت: ‏«خاک ایران حاصلخیزه، هرچی بکاری دو، سه برابر برداشت می‌کنی. حالا هی توش جوون خاک کن».

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#اجتماع #روزمرگی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👑 #گزارش_این_روزها

نسل کنونی ایران سر از حماسه‌ها درآورده؛ موزیک‌ویدیوی درخشان «مرا مادرم این‌گونه پرورید»، روایت سهراب‌های رستم‌نشانی‌ست که در دامان تهمینه‌‌‌های دوران، شیر ژیان گشته‌اند؛
رجعت تاریخی ایران به اسطوره‌هایش، فصل بازپس‌گیری این ملک از دست تازیان!


✔️www.tg-me.com/SasanAghaei
#فیلم
چه میکنی‌؟
داریوش
📻 #شبانه ۱۹۵
🖤 #یادمان اعدام

🎙 از داریوش اقبالی

📔 سطرهای آغازین رمانم، #تجربه_از_عشق_نوشتن؛ داغ #محسن_شکاری خوب نمی‌شود:

«بله دوستان عزیزم، بسیاری از همفکران من هزارتا دلیل اخلاقی و انسانی می‌آورند، تازگی‌ها هم می‌شنویم که دانشمندان کافر اروپایی در تلاشند از ریاضی و فیزیک برهان درآورند (خنده حاضرین) اما من تنها و تنها به یک دلیل با "اعدام" مخالفم. همه‌ی دلیل‌های دیگر را دور بریزید و این یکی را بشنوید؛ اگر‌ خدا تنها خالق ماست پس تنها مقام مجاز به تصمیم‌گیری در مورد مرگ افراد هم هست. دخالت در کار او، نقض حاکمیت قادر متعال و عدم تمکین از اوست (صدای تشویق حضار).

آرام باشید، چند خط دیگر مانده، بعدش تا فردا وقت دارید که تشویق کنید و از این سالن بیرون بروید و فکر کنید و به صف مخالفان اعدام بپیوندید. ما با اعدام مخالفیم چون دخالت مستقیم مخلوق خدا در کار انحصاری خالق است، ما با اعدام مخالفیم چون تولد و مرگ آدمی تنها و تنها در حیطه‌ی اختیار خالق است و با اعدام مخالفیم چون یک انسان نمی‌تواند برای سرنوشت انسان دیگری تصمیم بگیرید.

روزتان خوش، خانم‌ها و آقایان» ...

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
#کتاب #رمان 👑 #گزارش_این_روزها
🔥 قیامت سروش
▫️ درباره‌ی این متن و نویسنده‌اش

📝 #یادداشت

چه عمری بسوخت و چه ذهن‌های درخشان ایران‌خواهی به تیغ زهرآگین، چاک چاک شد، تا پرده تزویر و ریای زاهد جمع و فاسق خلوت قدرت برافتاد:

برای سال‌ها و دهه‌ها، گجستکی تازی‌خو و قلم‌به‌مزدی بندتنبانی را که از آبریز اندیشه‌اش، انبانی نجاست می‌تراود، به جای احسان یارشاطرها و داریوش شایگان‌ها و پرویز خانلری‌ها، یک واژه‌ی روشنفکر به پالانش بستند تا مبال ۵۷ را رنگ و جلایی بخشند و ملتی را بفریبند.

همو که در "انقلاب فرهنگی" بی‌خردان و خُردکان، چماق‌داری میدان می‌کرد و به رسم پدران تازی و مغولش، مدال دانش‌ستیزی و کتاب‌سوزی، بر سینه آویخته بود را «باسواد» و «فرهیخته» جا زدند و خری را از ته، در صف «استادی دانشگاه» کردند تا با مزد نوکری‌اش در آن فتنه‌ی ایران‌سوز، جاه و مقام و مال و منال یابد و نامی در کند و بعد هم به ماموریت جهادی به آن سوی آب‌ها رود و غربیِ ساده‌ذهن را در افیونِ عنبرنسای خورجینش تخدیر کند.

همه چیز به دود وافور استاد می‌چرخید و روزگاری در عیش و خوش داشت تا ایران، به تقلا و جهدِ جان‌های پاک و مردمان هشیارش، از زیر خروارِ آوار این تبر به‌دستانِ ریش‌دارِ ریشه‌سوز، آرام آرام برخاست و قصد بازگشت کرد؛ بازگشت به هر آن‌چه بود، به هر آن‌چه باید باشد، به شکوه گذشته، به آينده فرخنده. بازگشت به هر آن‌چه پایان تازی‌پرستان است، به هر کجا که در آن نمازگزاران پلیدی و تلاوت‌گران قحبگی و ستایش‌گران تاریکی، جایی ندارند! و نزدیک است که تمامی ایشان در صفِ جهنم برپاشده به دست ایرانِ جوان، یک به یک با کارنامه‌های ننگ و عار، به لهیب آتش بسوزند.

ناله‌ی این کفتار پیر، بی‌جهت نیست، می‌داند قیامت ما نزدیک است!

➡️ files.fm/f/k79s9fxqt

✔️ www.tg-me.com/SasanAghaei
👑 #گزارش_این_روزها #تاریخ
2024/11/15 18:08:12
Back to Top
HTML Embed Code: