Telegram Web Link
نسیم جنوب 1096.pdf
1 MB
نسیم جنوب 1096.pdf
نسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هفتم
شماره ۱۰۹۶

🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هفتم
شماره 1096

@Saeed_Maadani
روز سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ جلسه ای برای بزرگداشت شادروان محمد صادق فاتح یزدی در
کرج از سوی بنیاد خیریه فاتح برگزار شد.
خوشبختانه کانال تلگرامی البرزپژوهی نیز همت تمام خود را برای تبلیغ و اطلاع رسانی به کار گرفت. حتی گروهی تلگرامی با عنوان " فاتح البرز " توسط دکتر حسین عسکری - البرزپژوه - ایجاد شد که فعالیت های زیادی در جهت نشر و شناسایی خدمات مرحوم فاتح یزدی انجام شد که قابل تقدیر است. در همان گروه "فاتح البرز" یادداشت چند وقت پیش اینجانب از سوی دکتر عسکری به اشتراک گذاشته شد که از ایشان سپاسگزارم.
به همین مناسبت یادداشت قبلی را مجددا منتشر می کنم تا به نوعی ادای دینی باشد به کسانی که در جهت پیشرفت و آبادانی ایران ما گام برداشته اند
.👇👇👇
متوهمان طرفدار پرولتاریا(طبقه کارگر)

سعید معدنی

غلامحسین ساعدی در شماره‌ی هفتم فصلنامه الفبا می‌نویسد:
"فتحعلی پناهیان جوان بیست و چند ساله‌....بچه عجیبی بود. سیانور هم در گوشه‌ زبانش. همان بود که سرمایه‌دار گردن کلفت کرجی را کشت، همان که چای جهان را داشت."

منظور ساعدی از "سرمایه‌دار گردن کلفت" یک کار آفرین موفق و توسعه دهنده صنعت و اقتصاد کشور محمد صادق فاتح یزدی است. تقریبا صددرصد اهالی کرج و اطراف کرج فاتح یزدی را با اینکه نزدیک به نیم قرن از ترور وی توسط سازمان چریک‌های فدایی خلق می‌گذرد، می‌شناسند.

محمدصادق فاتح یزدی متولد یزد بود. در سالهایی که در یزد کم آبی و قحطی بروز می‌کند، مردمان زیادی از این شهر به کرج نقل مکان می‌کنند. فاتح یکی از این افراد بود که بعدها یک‌تنه در دگرگونی و پیشرفت کرج نقش بسزایی داشت.

فاتح یزدی متولد ۱۲۷۷ بود. وی برای ادامه‌ی تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی به هند می‌رود. پس از بازگشت از هند باخبر می‌شود نامزدش رقیه غضنفری که "جهان" صدایش می کردند بر اثر بیماری آبله نابینا شده است. اطرافیان توصیه می‌کنند که با این دختر ازدواج نکند. اما مهندس فاتح که جزء معدود تحصیل‌کردگان دانشگاهی آن زمان بود عاشق جهان بود. لذا بر عشق‌اش پافشاری می‌کند و با وی ازدواج می‌کند. جالب آنکه این صنعت‌کار خلاق و کارآفرین بعدها بسیاری از کارخانه و مکان‌ها و محله‌ها را که در کرج می‌سازد نام "جهان" را بر آن‌ها می‌گذارد. احتمالا تا زمانی که کرج هست نام "جهان" هم هست! مثل: 
- کارخانه جهان‌چیت در سال 1335
-کارخانه «روغن نباتی جهان»  سال 1336
-   «کارگاه بافندگی خانوادگی»1341 (این کارگاه، به دنبال سختی زنان از کار کردن در محیطِ مردانه‌ جهان‌چیت تاسیس می‌شود و در داخل محله چهارصددستگاه کرج قرار داشته که بسیاری از زنان کارگر آن نیز ساکن همین محله بوده‌اند)
- کارخانه یخ‌سازی جهان 
-  کارخانه روغن موتور جهان
- «سردخانه میوه جهان» در سال 1344 که جزء اولین‌ها بوده
-  پلاستیک‌سازی آرمه  
- شرکت آبادانی جهان
- کارخانه صابون جهان
-چای جهان
-پتوبافی جهان
-و....

علاوه بر آن، فاتح در کشاورزی نیز فعالیت‌هایی داشت. از جمله احداث 150 هکتار باغات میوه و حدود 80 هکتار جنگل چوب‌های صنعتی این مجموعه در کنار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، مرکز اصلاح بذر و نهال و زمین‌های زراعی کرج، موقعیت کشاورزی کرج را بهبود دادند.

با توسعه شرکت‌ها و کارخانه‌ها، مهاجرت به شهر کرج افزایش می‌یابد. مهندس فاتح با کمک مهندسان خارجی شروع به قطعه‌بندی زمین‌های اطراف و خیابان‌کشی آن‌ها می‌کند. این کار در نهایت به ایجاد دو محله مسکونی «چهارصد دستگاه» و «جهان‌شهر» منجر می‌شود. ۴۰۰ دستگاه که در ابتدا آن را «جهان‌آباد» یا «کوی کارگران جهان‌چیت» نامیده بودند، در ضلع جنوبی کارخانه جهان‌چیت قرار دارد. این بخش، به عنوان یک مجموعه ۴۰۰ واحدی در نظر گرفته شده بود که ۲۰۰ واحد آن اجرایی شد.
نکته آنکه این دو مجموعه مسکونی را خیابان اصلی شهر یعنی خیابان بهشتی(قزوین) ازهم جدا می‌کند. قسمت شمالی خانه‌های بزرگتر بودند برای افراد پردرآمد و قسمت جنوبی خانه‌های کوچکتر و اقتصادی‌تر برای افراد کم درآمد بود. البته بخشی از خانه‌ها بعد از کشته شدن ایشان تکمیل شدند. همچنین کافه (رستوران) "باغ‌جهان" هم که یکی از قدیمی‌ترین رستوران‌های دایر در کرج است به همین جهان‌شهر چسبیده است.

بعد‌ از انقلاب ۱۳۵۷ تقریبا همه‌ی این اموال و کارخانه‌ها مصادره شده و بعد به دلیل سوء مدیریت بسیاری تعطیل شده و از بین رفتند! در نتیجه بسیاری از آن تلاش‌های شبانه‌روزی خستگی‌ناپذیر به بادفنا رفت. فاتح همچنین چند مرکز آموزشی، مسجد، درمانگاه وغیره را نیز ساخته است.

سال ۱۳۵۰ است. به علت فعالیت چریک‌های مسلح مسلمان و کمونیست شرایط کشور امنیتی شده. در همین سال کارگران جهان‌چیت در اعتراض به کمی حقوق اعتصاب می‌کنند. فاتح امتیازاتی می‌دهد و بخشی را بیمه می‌کند. اما بازهم اعتصاب ادامه دارد. فاتح به نیروهای امنیتی متوسل می شود. کارگران برای گرفتن حق خود راهی وزارت کار در تهران می‌شوند. در مسیر تهران - کرج در کاروانسرا سنگی فضا ملتهب می‌شود و در درگیری با ماموران سه کارگر کشته می شوند که البته فدائیان خلق اعلام می‌کنند ۲۰ نفر کشته شده‌اند. فاتح از این حادثه غمگین می‌شود، دو سالی سرکار نمی‌رود اما به اصرار مدیران کارخانه‌ها بعد‌ از دوسال سرکار برمی‌گردد.

اعضای سازمان چریک‌های فدایی خلق ۲۰ مرداد ۱۳۵۳خیابان را بر اتومبیل‌اش می‌بندند. ابتدا به راننده تیری شلیک می‌کنند. سپس بورژوای(سرمایه‌دار) کارآفرین را در ۷۶ سالگی می‌کشند تا انتقام خود را از امپریالیسم جهانی به سرکردگی آمریکا بگیرند!
وقتی دقیق می‌شویم، می‌بینیم که گروههای افراطی در تاریخ معاصر چه فرصت‌های ناب توسعه یافتگی را از این کشور گرفته‌اند.

@Saeed_Maadani
Forwarded from عکس نگار
‍ ‍ ‍«جامعه شناسی علم شناخت واقعیت اجتماعی است»

🌎اتحادیه جامعه شناسان ایرانی در تلگرام (اِجادَت)، فهرست زیر را در شاخه‌های گوناگون علوم اجتماعی تدارک دیده‌است. با انتشار آن در کانال‌های مختلف، به ترویج بینش جامعه‌شناختی یاری رسانیم.

          🔹 پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۱۹🔹

🔹🔹🔹

فریبا نظری
🔹جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
@Sociologyofsocialgroups

عادل سجودی
🔹جستاری در جامعه شناسی
@GILsociologist

حسین پرويز اجلالی
🔹جامعه شناس ایرانی
@iransociologista

🔹کانال علمی مطالعات زنان
@womenstudiesisaorg

محمدحسن علایی
🔹آکادمی وفاق؛ رویکردهای جامعه‌شناختی
@sociologicalperspectives

مسعود زمانی مقدم
🔹پژوهش کیفی
@qualitative_methodology

سودابه حیدری
🔹رادیولوگ؛ پادکستِ اجتماعی، علمی و فلسفی
@Radio_Log

مصلح فتاح پور
🔹تحلیل آسیب های اجتماعی
@Analysisisocialproblems

سعید معدنی
🔹هفت اقلیم
@Saeed_Maadani

ح.ا. تنهایی
🔹جامعه‌شناسی تفسیری‌پرگمتیستی، نظری و درمانی
@hatanhai

مسعود زمانی مقدم
🔹نوشته‌ها، مقالات و دوره‌های آموزشی
@masoudzamanimoghadam

علی نوری
🔹خانواده ایرانی و مسائل اجتماعی
@iranian_familyy

اصغر ایزدی جیران
🔹آکادمی مردم‌نگاری
@academy_mardomneghari

فاطمه موسوی ویایه
🔹زنان و مسائل اجتماعی
@women_socialproblems

رضا تسلیمی طهرانی
🔹جامعه شناسی عمومی
@taslimi_tehrani

احمد فعال
🔹تحلیل های نظری در جامعه شناسی و سیاست
@bayane_azadi

محمد زینالی اُناری
🔹نکته
@thing

مینا شیروانی ناغانی
🔹جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@Sociology_Development_economic

کاوه فرهادی
🔹انسان‌شناسی یاریگری، توسعه پایدار و زیست‌بوم‌داری
@kaveh_farhadi

بی‌تا مدنی
🔹مطالعات فمینیستی با رویکرد تفسیری پرگمتیستی
🆔 @sociology_of_sport

🔹🔹🔹

🔻To join us, click here:

🆔@madanibita
🆔@dr_shirinvalipouri
🆔@Mohamadzeinaliun
اسرائیل صادق‌تر از ترکیه!
(یادداشت)

سعید معدنی

همیشه‌ی تاریخ، هنر حکومت‌ها این بوده که جنگ و صلح‌شان در جهت منافع سرزمینی و منافع ملی باشد. اما بسیاری از کشورها  بوده‌اند و هستند که بدون اندیشیدن خواسته‌اند صرفا از طریق جنگ و ستیز به منافع جمعی خود برسند. لذا این کشورها مردم شان را در اغلب دوره‌ی زمامداری در جنگ و یا در سایه جنگ احتمالی نگه‌داشته‌اند که در نتیجه به تدریج کشور از درون خسته، ضعیف و ناامید شده و رو به اضمحلال رفته است. نمونه کلاسیک این نوع حکومت‌ها.....

ادامه‌ی یادداشت....👇👇👇👇

مهرماه ۱۴۰۳

#سعید_معدنی
#ساسانیان
#سامانیان
#قذافی
#دیکتاتور
#اردوغان
#دمکراسی

@Saeed_Maadani
اسرائیل صادق‌تر از ترکیه!

سعید معدنی

همیشه‌ی تاریخ، هنر حکومت‌ها این بوده که جنگ و صلح‌شان در جهت منافع سرزمینی و منافع ملی باشد. اما بسیاری از کشورها بوده‌اند و هستند که بدون اندیشیدن خواسته‌اند صرفا از طریق جنگ و ستیز به منافع جمعی خود برسند. لذا این کشورها مردم شان را در اغلب دوره‌ی زمامداری در جنگ و یا در سایه جنگ احتمالی نگه‌داشته‌اند که در نتیجه به تدریج کشور از درون خسته، ضعیف و ناامید شده و رو به اضمحلال رفته است. نمونه کلاسیک این نوع حکومت‌ها سلسله ساسانیان است که اگر تاریخ را بخوانیم بخشی از جنگ ها و یورشهایشان غیر لازم و بیهوده بوده، اصلا برخی مورخان معتقدند که یکی از دلایل مهم سقوط ساسانیان شرکت در برخی جنگ‌ها و نزاع‌های غیرضرور و بی‌حاصل بوده است. به همین دلیل وقتی عرب تازه مسلمان بدوی به مرزهای این سرزمین رسیدند مردم از ظلم و ستم و فساد و سستی حکومتگران در ناامیدی  شدید به سر می‌بردند. لذا با یک هجوم جدی عربان تازه‌ مسلمان حکومت چهارصد ساله‌ی ساسانیان را ساقط کردند. اما گاهی به شکل اتفاقی در تاریخ این سرزمین، بوده‌اند حاکمانی که به جای جنگ غیرضرور به آبادانی و فرهنگ پرداخته‌ اند؛ در تاریخ آورده اند:
شاه اسماعيل سامانی در ماه مي سال 900 ميلادی در شهر بخارا به خواست سران لشكرش كه اصرار داشتند به بغداد حمله كنند و به خلافت عباسيان پايان دهند پاسخ ردّ داد. شاه سامانی براي توجيه پاسخ خود، در يك اجتماع عمومی گفت كه بزرگترين برنامه ما بايد احياء زبان فارسي و فرهنگ نياكان باشد نه وسعت بخشيدن به قلمرو.

یکی از نمونه‌های متاخرتر شبیه ساسانیان کشور لیبی دوران معمر قذافی است. اگر چه لیبی کشور کم جمعیت و ثروتمندی بود و مردمانش تا حدودی در رفاه بودند. اما قذافی در داخل کشور، یک دیکتاتور تمام عیار بود ولی در عرصه‌ی بین‌الملل در هر کجای خاورمیانه و جهان عرب و آفریقا جنگ بود، ردپای دولت لیبی دیده می‌شد! و مردم  لیبی هماره منتظر بودند تا جنگی و اتفاقی دردناک برای کشورشان بیفتد. آنها بیش از ۴۰ سال در سایه بروز جنگ زندگی کردند ولی جنگی در مرزهایشان شکل نگرفت. این حکومت به ظاهر سوسیالیست! یکی از فاسدترین و خفقان آورترین حکومکت‌های جهان سوم بود. اما در ظاهر چهره مقابله با استعمار در خود گرفته و طرفدار نهضت‌های آزادی‌بخش در جای جای دنیا بود. هر جای خاورمیانه و آفریقا گروه مبارز زیر‌زمینی و یا آشکار در جنگ با منافع آمریکا و حکومت های مورد حمایت آنها بود، لیبی با پول و یا سلاح‌ هایش حضور داشت. مثل داستان فیلم "برداران لیلا" ساخته‌ی سعید روستایی که خانواده از درون می‌پوکید اما پدر خانواده در جستجوی کسب اعتبار در میان آشنایان بود. مردم لیبی از درون خسته و ناامید بودند، اما قذافی سودای آقایی بر آفریقا و جهان اسلام و عرب را داشت. تا آنکه بهار عربی با طوفان‌اش از راه رسید و توانست این درخت به ظاهر تنومند را که از داخل موریانه خورده و کاملا پوک شده بود از ریشه بکند و معمر قذافی در زیر لگد مردمان خسته از کابوس جنگ و تحریم دائمی به شکل فاجعه آمیز در خیابان کشته شود.

اجازه دهید سری به یک کشور مسلمان با یک حکومت نسبتا دمکراتیک بزنیم. اخیرا رجب طیب اردوغان از خواب قیلوله ظهرگاهی سر را از زیر پتو بیرون آورده و گفته است: ترکیه به هر قیمتی در برابر دولت اسرائیل ایستادگی خواهد کرد(!)
او می‌داند ترکیه کشوری نیست که رهبرش اختیار تام داشته باشد. آنجا دمکراسی و حزب و مجلس و انتخابات حاکم است و خود اردوغان هم موقتی است. او نمی‌تواند مثل رهبرانی از جنس قذافی بدون اجازه مجلس و نهادهای مدنی، مردم‌اش را به قتلگاه جنگ و تحریم ببرد و به راحتی با سرنوشت یک ملت بازی کند. لذا کسی حرف او را جدی نمی‌گیرد و می‌دانند که این اظهار نظرها بیشتر پُز سیاسی و در جهت تامین منافع ملی ترکیه در جهان اسلام است. ترکیه مناسبات محکم سیاسی - اقتصادی دیرین با اسرائیل دارد. به نظر می‌رسد اسرائیل در این مورد صادق‌تر از اردوغان و ترکیه است. وزیر اطلاعات اسرائیل گفته است : اردوغان دوست ما است که در نقش دشمن ظاهر می‌شود، اسرائیل به کمک و لطف اردوغان به بزرگترین دستاوردها دست یافته است(!) اردوغان نمونه بارز یک سیاستمدار ریسمان‌باز است که هم با فلسطین همدردی می‌کند و هم با داشتن روابط اقتصادی محکم با اسرائیل ترکیه را آباد می کند. او به ظاهر مدافع حماس، اویغورها و.... است اما فقط در حرف است و هر اقدام عملی و مشارکت در جنگ را مفید به حال ترکیه نمی‌داند.

جهان سیاست جهان پیچیده‌ای است که خیلی‌ها از آن سردر نمی‌آورند. فردا روزی اگر قرار باشد برای سرنوشت فلسطین و اسرائیل تعیین تکلیف شود. بی‌شک ترکیه یکی از کشورهای مدعی نماینده مسلمانان است که در ردیف اول گفتگوها خواهد نشست!

۲۰ مهرماه ۱۴۰۳

#سعید_معدنی
#ساسانیان
#سامانیان
#قذافی
#دیکتاتور
#اردوغان
#دمکراسی

@Saeed_Maadani
ساعت‌های یخ‌زده مهاجران ایرانی

✍️ یونس قیصی زاده

پدر میوه‌فروشی در لاهیجان پس از مهاجرت فرزندش، یک عدد ساعت که زمان دقیق مهاجرت فرزندش روی آن ثابت مانده بود را در مغازه خود نصب می‌کند، اکنون ده‌ها ساعت ثابت از زمان یخ‌زده مشتریان این مغازه که فرزندانشان مهاجرت کرده‌اند بر روی دیوار این مغازه میوه‌فروشی نصب شده است، ساعت‌های غم‌انگیزی که هر خانواده با مهاجرت یکی از فرزندان، عقربه دلشان دیگر حرکت نکرد و روی همان لحظه پرواز ماند و دیگر جلو نرفت!
اما چرا این ساعت‌ها دیگر حرکت نمی‌کنند؟! شاید اکثر خانواده‌هایی که فرزندان آنها به غرب مهاجرت می‌کنند، می‌پندارند که این یک سفر همیشگی هست و زمان برای فرزندانشان در ایران تمام شده است و دیگر قصد بازگشتی وجود ندارد، بلیط‌های یک‌طرفه‌ای که شاید دلشان مدتی در ایران بماند اما جسم‌شان را برداشته‌اند و رفته‌اند دنبال زندگی در غربت، چرا که فکر می‌کردند فرصتی برای زندگی‌ در وطن برایشان نمانده است.
بحران‌های دهه‌ای که چشم‌اندازی برای رفع آنها وجود ندارد و سیل مشکلاتی که هر روز بر آنها افزوده می‌شود، روان انسان‌ها را فرسوده و خسته می‌کند! شاید ساعت خیلی از ایرانیان در این کشور، یخ‌زده و ثابت مانده باشد، حتی اگر میل به مهاجرت نداشته یا امکانش را ندارند. این ساعت‌های یخ‌زده را راه بیاندازید.

@Saeed_Maadani
Forwarded from دلنوشته‌های تاریخیِ علی مرادی مراغه‌ای (على مرادی مراغه ای)
💥نقش فرح در سقوط پهلوی
✍️
علی مرادی مراغه ای

امروز ۲۲مهر زادروز فرح پهلوی است در ۱۳۱۷ش.
در این پست به عملکردهای او میپردازم که در سقوط پهلوی نقش داشتند.

♦️فرح ابتدا در حوزه فرهنگی حضور داشت مخصوصا کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان که از یادگارهای خوبِ اوست، آن زمان، دیکتاتوری شاه کمتر به او مجال دخالت در سیاست میداد اما با رسیدن انقلاب و وخامت سرطان شاه، قدرت فرح به عنوان مادر وليعهد و نايب السلطنه افزایش یافت.
(سوليوان و پارسونز، خاطرات دو سفير...ص۹۶)
هم طرفداران و هم مخالفان پهلوی به نقش فرح در تسریع سرنگوني پهلوی تاکید دارند زمانیکه دیکتاتور به شدت عمل بر عليه مخالفانش نیاز داشت، فرح با اقداماتش از آن جلوگيری میکرد و «منظم و سيستماتيک در مقابل نابودی مخالفين مخالفت ميکرد»
(نراقی، از کاخ شاه تا زندان...ص۱۲۹)
به خاطر این، برخی از پهلویستها، او را مسئول سقوط میدانند.
(شوکراس، آخرین سفر شاه...ص۱۰۸).

♦️اقدامات او به نیت خدمت به آينده سلطنت و حفظ تاج و تخت برای پسرش صورت میگرفت اما همگی آنها نقض غرض و در جهت فروپاشی پهلوی سیر کرد!
در سیستم، دو روش کاملا متضاد به بی اثر کردن همدیگر منجر شد:
شوهر با توسل به دستگاه مخوف ساواک، روشی خشن در قبال مخالفان برگزیده، اما ملکه، مخالف روش قهرآميز بود و راههای مسالمت آميز را ترجیح میداد و روابطی گسترده با روشنفکران ليبرال، جبهه ملی، روحانيون و چپها برقرار ساخته بود!
(طلوعی، از طاووس تا فرح
...ص۳۸۴).
حسين نصر ميگويد در نزدیکی انقلاب فرح می کوشید با طبقات روشنفکر تماس داشته باشد و بخاطر این، نظاميها«مقداری از تقصیرهای انقلاب را برگردن ايشان میگذارند...»
(خاطرات...ص۲۶۱)
این ارتباطات فرح که از طريق رئيس وقت ساواک(سپهبد مقدم) صورت ميگرفت او به اشتباه فکر می کرد با اين روابط میتواند حرکتهای انقلابی را مهار کند!
(طلوعی...ص۳۸۸)
غافل از اینکه در آن جو، روشنفکران نه در فکر اصلاحات بل در آرزوی ایجاد مدینه فاضله بر خرابه های آن سیستم بودند!
خود فرح نیز بعدا در تبعید مينويسد:
«عده ای کوشش کردند ميان من و پسرم جدایی اندازند...آنها ميخواستند رضا را متقاعد کنند که من با عقايد ليبرال و نفوذی که بر پادشاه داشتم، در سقوط سلطنت بی تأثير نبودم»
(کهن ديارا
، ۲۰۰۳...ص۳۸۷)

♦️فرح از دوران دانشجويی با محافل چپ و حزب توده ارتباط داشت و این بعدا در جذب کمونيستهای توبه کرده بی تاثیر نبود و اطراف او و پسردایی اش رضا قطبی در تلویزیون پر از چپ بود که حتی به معاونت میرسیدند مانند فرخ غفاری عضو سابق حزب توده یا نیکخواه که معاون قطبي شدند.
این سطحی نگری خواهد بود که فکر کنیم توابانِ در زندان، افکار گذشته خود را مانند یک پیراهن به کلی از تن در می آورند و هیچ از آن باقی نمی ماند!

♦️با آغاز فروپاشی سیستم پهلوی، فرح خواست نقش ژاندارک را بازی کرده و آنرا نجات دهد اما خود از عوامل فروپاشی سریع آن شد!
وقتی شاه تصميم به ترک کشور گرفت فرح از او خواست که اجازه دهد او در ایران بماند و به شاه گفت«فقط همچون نشانی از حضور شما در اين کاخ خواهم ماند.او(شاه) اندوهگين در جواب من گفت: لازم نيست نقش ژاندارک را بازی کنی»
(کهن ديارا...ص۲۸۵)
همزمان با اوج گیری انقلاب و سرطان شاه که هر گونه تصميمگيری از او سلب گردید نقش فرح و مشاورانش پررنگتر شد، مسعود انصاری می نویسد که من از وضع تعجب کرده احساس ميکردم تغيير و تحولی شده، از خانم ديبا پرسيدم:
«خاله تاجی اين روزها مشاور اصلی کیست و او خيلی روشن گفت: قطبی. و من تازه هوای کار دستم آمد که چرخ دارد بر چه مداری میگردد»
(مسعود انصاری، من و خاندان پهلوی...ص۱۲۶)

♦️تیر خلاص فرح و مشاورانش آن نوشته مسخره ای بود که بدست شاه دادند تا اقرار کند که صدای انقلاب را شنید!
پس از ناکامی دولت شريف امامی در کنترل اوضاع، شاه یک نظامی یعنی ارتشبد ازهاری را نخست وزير کرد که یعنی به علامت سخت گیری علیه انقلابیون.
اما درست در همان روز ۱۵ آبان یعنی معرفی کابينه ارتشبد ازهاری، آن نوشته احمقانه را فرح و حسن نصر و رضا قطبی بدستش دادند تا کاملا درهم‌ شکسته، با لکنت زبان، روحیه‌ای متزلزل و به حالت نیمه‌ گریه، ملتمسانه از گذشته اظهار ندامت کند!

♦️سالها بعد نویسندگان آن خواستند خود را تبرئه کنند، حسين نصر گفت که خود شاه آنرا نوشته بود و تنها به من و قطبی گفت «که دستی بر آن بکشیم و بپرورانیم»!
(نصر...ص۲۰۳)
اما تلاش نصر برای تبرئه خود، فرح و قطبی عبث است چون شاه حتی در تبعيد نیز از فرح و
رضا قطبی گله داشت که چگونه او را وادار کردند به خواندن آن!
(نهاوندی، تاريخ شفاهی ..ج ۲،ص۲۷۰)
اردشير زاهدی نیز می نویسد:
«شاه تا آخرين روز حيات، رضا قطبی را لعن و نفرين ميکردند، ميگفتند آن نطق کذايی را قطبی نوشت و به دست من داد تا بخوانم».
(خاطرات...ص۳۴۰)


⏹️تصویر پاره فرح در دست انقلابیون:
https://s8.uupload.ir/files/1_s6ug.jpg
هفته نامه نسیم جنوب، سال بیست و هفتم، شماره ۱۰۹۷

@Saeed_Maadani
نسیم جنوب 1097.pdf
1 MB
نسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هفتم
شماره ۱۰۹۷

🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani
هفته نامه نسیم جنوب، سال بیست و هفتم، شماره ۱۰۹۷

@Saeed_Maadani
🌀خط قرمزی که هرگز نبود، روایت تکان‌دهنده از نسل‌کشی در غزه

✍️نویسنده:جاناتان کوک-میدل ایست آی

▫️این یادداشت به بررسی عمیق بحران کنونی در غزه می‌پردازد. نویسنده با ارائه آمار و شواهد، تصویری هولناک از کشتار گسترده غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های غزه توسط اسرائیل ارائه می‌دهد.

بی‌تفاوتی جامعه جهانی، سکوت رسانه‌های غربی و ناتوانی دادگاه‌های بین‌المللی در مقابله با این جنایات مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

نویسنده هشدار می‌دهد که ادامه این روند می‌تواند به گسترش درگیری در کل منطقه خاورمیانه منجر شود و خطر یک جنگ جهانی را افزایش دهد.

🌐برای خواندن ادامه مطلب روی لینک زیر کلیک کنید:

https://mypersia.com/4631/

@mypersia24 | ایران من
سقوط نگران کننده‌ی طبقه‌ی متوسط
(یادداشت) 👇👇👇👇

سعید معدنی

سقوط طبقه متوسط یعنی سقوط همه چیز

۲۵ مهر ماه ۱۴۰۳

#سعید_معدنی 
#طبقه‌ی_متوسط
#سقوط
#تورم
#گرانی

@Saeed_Maadani
سقوط نگران کننده‌ی طبقه‌ی متوسط

سعید معدنی

چند روز پیش به یکی از بنگاه‌های معاملات املاک شهرک اکباتان در غرب تهران سری زدم. دفتری روی میز کارشناس مربوطه بود که اسامی و شماره تلفن متقاضان و مشخصات خانه‌های اجاره‌ای مورد نیاز آنها را درج  کرد‌ه بود. با تعجب دیدم تمامی متقاضیان دنبال سوئیت و آپارتمان های یک خوابه و دوخوابه بودند. در حالی که در  این مجتمع و شهرک قدیمی و نام آشنا آپارتمان‌های سه خوابه و چهار خوابه‌ هم وجود دارد اما هیچ متقاضی نداشت. از فرد کارشناس پرسیدم برام جالبه که برای سه خوابه و چهار خوابه متقاضی نیست؟ در پاسخ گفت مدت‌هاست قدرت اقتصادی مردم کاهش پیدا کرده و با توجه به گرانی سرسام آور در جامعه توانی در مردم نمانده و به سختی می توانند آپارتمان های متراژ بالا را اجاره کنند. مثلا یک آپارتمان سه خوابه در این شهرک نزدیک دو میلیارد رهن کامل و آپارتمان چهارخوابه بیش از دومیلیارد است و امروزه دیگر پرداخت آن در توان هر کس نیست. یا رهن و اجاره مثلا با پیش پرداخت ۵۰۰ میلیون و کرایه ماهیانه ۳۵ میلیون برای یک آپارتمان سه خوابه دیگر برای بسیاری دشوار و حتی غیر ممکن شده است. تعدادی از این اسامی که اینجا ثبت شده سالهای قبل آپارتمان سه خوابه و یا چهارخوابه اجاره کرده بودند اما در مقابل تورم افسار گسیخته و گرانی روز به روز کالاها و خدمات مجبورند در پی مسکن کوچک‌تر باشند. جالب تر آنکه حدود ۱۰ سال پیش با این دو میلیاد که برای رهن یک واحد آپارتمان است می‌شد سه یا چهار واحد آپارتمان در همین شهرک اکباتان خرید!   

این در حالی است که شهرک اکباتان از دیر باز محل سکونت طبقه متوسط و متوسط رو به بالا بوده و آدم های خود ساخته و تحصیل کرده‌ در آن سکونت داشتند. به کارشناس معاملات گفتم واقعا جای تامل و تاسف دارد.

یک فرد مسن مراجعه کننده آنجا بود نکته ای ذکر کرد که دردناک‌تر بود. اینکه بعضی صاحبان آپارتمان های سه خوابه و چهار خوابه که دوره بازنشستگی را می گذرانند.آپارتمان خود را با همه خاطرات و تعلقات عاطفی اجاره می دهند و ساکن آپارتمان‌هایی با متراژ کوچک‌تر می‌شوند تا از مابه‌التفاوت اجاره‌ی آن استفاده کنند. چرا که دیگر حقوق بازنشستگی کفاف زندگی معمولی در شهری مثل تهران را در دوره پیری و بیماری نمی دهد.

از این سقوط جامعه و از این فقر تدریحی که به همه اقشار جامعه و از جمله طبقه متوسط سرایت کرده باید نگران بود. چرا که نظاره‌گر نابودی تدریجی قشر و طبقه ‌ای هستیم که قرار است برای ما اقتصاد و صنعت و فرهنگ و هنر و پیشرفت بسازد. 

سقوط طبقه‌ی متوسط یعنی سقوط خلاقیت و ابتکار و سقوط اخلاق و سقوط همه چیز . در همه جای دنیا این طبقه متوسط است که جامعه را می سازد و راهبری می کند. تمام کوشش دولتمردان در جهان این است که طبقه متوسط را تقویت کرده و گسترش دهند‌. ولی متاسفانه در چند دهه اخیر بطور مداوم و سال به سال از ابعاد این قشر در جامعه ما کاسته می‌شود و به طبقات پایین‌تر سقوط می‌کنند و ما نظاره‌گر کم توان‌تر شدن دائمی اقشار گوناگون جامعه هستیم.

۲۴ مهر ماه ۱۴۰۳

#سعید_معدنی 
#طبقه‌ی_متوسط
#سقوط
#تورم
#گرانی

@Saeed_Maadani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تغییر حال و اشک شوق بانو ژاله آموزگار🔸
‏استاد برجستهٔ زبان و فرهنگ باستانی دانشگاه تهران به هنگام حضور بر مزار ⁧ #رودکی ⁩/ پنجکنت تاجیکستان
@sahandiranmehr
​​‌ ‌ ‌
🔴 آقایان! لطفا امسال غافگیر نشوید!
‌ ‌ ‌
📌 بی‌پناهی ۲۰ تا ۳۰ هزار کارتن‌خواب تهران در فصل سرما
‌ ‌ ‌
نیمه سرد سال در راه است، اما برای کارتن‌خواب‌ها، معتادین و آسیب‌دیدگان، سرپناهی جز خیابان نمانده؛ سرپناهی که صاحب‌خانه آن سرمای کشنده زمستان بدون سقف را احساس نکرده. بنا بر آمار‌های غیررسمی تنها در تهران، ۲۰ تا ۳۰ هزار کارتن خواب زندگی می‌کنند.

سرمایی که مسئولان را غافلگیر می‌کند، جان هزاران فرد آسیب‌دیده را به خطر می‌اندازد. تعدادی از آنها شب‌های سرد زمستان را نمی‌توانند به صبح برسانند، زیرا قبل از طلوع آفتاب یخ می‌زنند و می‌میرند. صاحبخانه این افراد، سازمان بهزیستی است که متولی اصلی رسیدگی به آسیب‌دیدگان به حساب می‌آید.
‌‌ ‌
🔻 تغییر اولویت‌های بهزیستی

برخی از کارتن‌خواب‌ها، معتادینی هستند که نئشگی آنها با تنهایی‌شان همراه می‌شود و به بی‌هوشی خماری می‌روند. بر اساس قانون، سازمان‌های مختلفی در حوزه اعتیاد مسئولیت دارند و در همین راستا نیز بودجه دریافت می‌کنند مانند سازمان امور اجتماعی کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، وزارت ورزش و جوانان و ... اما مهم‌ترین متولی اعتیاد در کشور، سازمان بهزیستی است. متاسفانه عملکرد این سازمان در چند سال گذشته در حوزه اعتیاد قابل قبول نبوده است. برای مثال پیشتر، معاونت پیشگیری یکی از معاونت‌های این سازمان بود و در حوزه اعتیاد، اقداماتی را انجام می‌داد. اما اخیرا این معاونت به بهانه ادغام با معاونت اجتماعی حذف شده است. حذف این معاونت به معنای آن است که پیشگیری از اعتیاد، دیگر از اولویت‌های سازمان بهزیستی به حساب نمی‌آید.
‌‌ ‌
🔻 سلب مسئولیت از طریق برون سپاری

برون‌سپاری حوزه آسیب‌های اجتماعی به شهرداری یکی از اقدامات سازمان بهزیستی برای کاهش مسئولیت‌های خود بود. اما آیا شهرداری تخصص فعالیت در این حوزه را دارد؟ شهرداری تهران انجام فعالیت‌های اجتماعی را از طریق «مناقصه» به موسسات، شرکت‌ها و یا افراد واگذار می‌کند. فعالیت‌های اجتماعی شامل راه اندازی مراکز حمایت از کودکان کار و خیابان، ساختمان‌های کمپ ماده ۱۶، گشت فوریت اجتماعی ۱۳۷، گرمخانه‌های زنان و مردان شهرداری است که از طریق فراخوان مناقصه‌های سالانه واگذار می‌شوند.
‌ ‌ ‌
واگذاری از مسیر مناقصه نشان می‌دهد، شهرداری دغدغه کافی برای فعالیت در حوزه آسیب‌های اجتماعی را ندارد. شهرداری تهران از طریق سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی، مناقصه‌های اجتماعی شهر را برگزار می‌کند. به دلایل مختلف، موسسات زیادی تمایل چندانی به شرکت در این مناقصه‌ها ندارند؛ دلایلی مانند: عدم پرداخت به موقع پول، حاشیه‌های متعدد همکاری با شهرداری و اعداد و ارقام بسیار بالای مناقصه‌ها. از سوی دیگر در برخی از موارد، شرایط اعلامی برای واجدین شرایط شرکت در مناقصات به گونه‌ای اعلام می‌شود که بسیاری از موسسات نمی‌توانند در آن شرکت کنند. برای مثال یکی از شروط شرکت در این مناقصه‌ها، داشتن ده سال سابقه همکاری با شهرداری تهران است. همین شرط، اغلب موسسات را از شرکت در مناقصه‌ها محروم می‌کند. همانطور که اشاره شد، رقم بسیاری از این قرارداد‌ها به قدری بالا است که موسسات غیرتجاری امکان شرکت در مناقصه پیدا نمی‌کنند. همچنین نگاه تجاری به حوزه آسیب‌های اجتماعی نمی‌تواند موجب کنترل و کاهش آسیب‌ها شود. اخیرا شرایط به نحوی رقم خورده است که برای هر مناقصه، چندین فراخوان صادر می‌شود و در نهایت شرکت‌کننده‌ای وارد مناقصه نمی‌شود. مناقصه به صورت تک شرکت کننده‌ای برگزار می‌شود؛ در این حالت حجم بالایی از فعالیت‌های اجتماعی به یک پیمانکار واگذار می‌شود که همین موضوع می‌تواند کیفیت ارائه خدمات را تحت تاثیر قرار دهد و پیمانکار توان انجام کار را بعد از مدت کوتاهی از دست می‌دهد.

به هر روی کشور در شرایطی به استقبال فصل سرما می‌رود که بسیاری از افراد آسیب دیده سرپناهی برای خود ندارند، سازمان بهزیستی و شهرداری نیز به وظایف خود در این حوزه عمل نمی‌کنند. در این حالت افرادی که اغلب به سیستم کمک رسانی رسمی اعتماد ندارد، به فضا‌های سرباز ناایمن می‌روند یا به سمت تشکیل پاتوق‌های سرپوشیده سوق داده می‌شوند. در ۳۲ ماه، تنها ۵ مرکز حمایت از زنان آسیب‌دیده تعطیل شد. افراد آسیب دیده زمستانی را در پیش دارند که حتی سازمان‌های مردم نهاد و فعالین حوزه آسیب، از فعالیت ناامید شده‌اند. در این حالت ارتباط مستقیم میان این افراد و موسسات از بین رفته است. بسیاری از موسسات ارائه خدمات به افراد آسیب دیده تعطیل شدند. افراد آسیب دیده تحت حمایت این موسسات کجا هستند؟ سرمای زمستان امسال را چگونه تحمل می‌کنند؟
‌‌‌ ‌
☑️ @yeganehshough
‌ ‌ ‌
هفته نامه نسیم جنوب، سال بیست و هفتم، شماره ۱۰۹۸

@Saeed_Maadani
نسیم جنوب 1098.pdf
1.9 MB
نسیم جنوب 1098.pdfنسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هفتم
شماره ۱۰۹۸
🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

«برای مشاهده نسخه الکترونیکی نسیم جنوب از برنامه PDF استفاده کنید.»

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani
2024/11/16 10:55:54
Back to Top
HTML Embed Code: