Telegram Web Link
📊 #جمهوری_اسلامی_ایران و #عربستان در یک نگاه!

🔴عربستان در تمامی شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی بالاتر از
ج.ا.ایران است...

📸اطلاعات تکمیلی و منابع در تصویر👆


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
ڕۆژی جیهانی زمانەکان
ڕۆژی جیهانی زمانی دایکی (نەتەوایەتی)

روز جهانی زبان‌ها
روز جهانی زبان مادری


روز ۲۱ فوریه از طرف یونسکو به‌عنوان روز جهانی زبان مادری نام‌گذاری شده است. نام‌گذاری این روز در کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۹۹۹ به‌منظور کمک به تنوع زبانی و فرهنگی انجام‌شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به دلیل اهمیت زبان مادری و تأثیر مثبت آن در آموزش کودکان، سال ۲۰۰۸ را "سال جهانی زبان‌ها" اعلام کرد. علت نام‌گذاری روز جهانی زبان مادری مربوط به حادثه سال ۱۹۵۲ می‌باشد که در این سال دانشجویان دانشگاه‌های شهر داکا- پایتخت امروزی کشور بنگلادش که در آن زمان پاکستان شرقی نامیده می‌شد و هنوز مستقل نشده بود- و دانشکده پزشکی آن تلاش زیادی جهت رسمی و ملی کردن زبان بنگالی به‌عنوان دومین زبان پاکستان (در کنار زبان اردو) کردند و تظاهرات مسالمت‌آمیزی در این شهر به راه انداختند که به دنبال این حرکت دانشجویان، پلیس به آنها تیراندازی کرده عده‌ای از آنها را کشت.

سوال مهم این است که چرا رویداد مذکور سال ۲۰۰۸ (سال جهانی زبان‌ها)، در مورد نامگذاری امروز (روز جهانی زبان مادری) مورد تجدیدنظر قرار نگرفت و "روز جهانی زبان‌ها" جایگزین "روز جهانی زبان مادری" نشد!؟ ما شاهد وجود زبان‌های مختلف و مستقل از هم هستیم، نه زبان مادری یا پدری یا قومی یا قبیله‌ای و طایفه‌ای! هر چند واژه "مادری" در زبان مادری اشاره به هویت و ریشه تاریخی و ملی/ملیتی دارد اما در برگردان تحت‌الفظی و به‌عمد، تفسیر زبان درجه دوم یا چندم و یا زیرشاخه زبان از آن می‌شود! همان‌طور که #فرانتس_بواس انسان‌شناس آلمانی-امریکایی برای اولین بار از "فرهنگ‌ها" به جای "فرهنگ" استفاده کرد و یا #کیت_جنکینز در کتاب بازاندیشی تاریخ از "تاریخ‌ها" به جای "تاریخ" نام می‌برد. لازم است از "زبان‌ها" به جای "زبان" استفاده کنیم. و هیچ زبانی حق سلطه و اعمال قدرت برای دیگر زبان‌ها را ندارد.

اما نکته قابل تامل، تلاش یک زبان جهت حفظ و تداوم سلطه و هژمونی خود بر دیگر زبان‌هاست. هر اقدامی جهت محدودکردن و یا حذف دیگر زبان‌ها، مصداقی از #آسیمیلاسیونیزم، #نئوفاشیزم و #نسل_کشی_فرهنگی محسوب می‌شود. "زبان یا زبان‌های هژمونیک" و مسلط امروزی با پشتوانه و در ارتباط با "قدرت" هستند که خود را زبان ملی، رسمی و یا معیار تعریف می‌کنند و زبان دیگر ملیت‌ها و هویت‌ها را با زبان مادری و یا زبان اقلیت‌ها، قومی و... بازتعریف می‌کنند. در نهایت، نمی‌توان هویت و ریشه‌های تاریخی و زبانی و ... دیگر ملت‌ها را سانسور یا حذف نمود.

#سیروان_محمودی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🔻افت دانشگاه‌های ایرانی در رده‌بندی‌های جهانی

2018 - 2023

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🌐 دوره #آفلاین

#آموزش_نرم_افزار_SPSS و تحلیل آماری داده‌ها (مقدماتی تا پیشرفته)

■ ارائه آفلاین ۸ فایل ویدئویی [تقریبا ۲۰ ساعت] 🎬

■ آموزش و تمرین همراه با نمونه کار عملی و ارائه جزوه و فایل دیتابیسSPSS دوره

■ صفرتاصد از مقطع لیسانس تا دکتری با رویکرد پژوهشی و پایان‌نامه‌نویسی

■ ارائه " #گواهینامه_معتبر_آموزش_SPSS و تحلیل آماری" بعد از پایان دوره

👤مدرس: سیروان محمودی، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی دانشگاه گیلان و پژوهشگر اجتماعی

💰هزینه دوره: 500هزارتومان

📸فهرست کامل مطالب دوره در تصویر دوم👆


📲ثبت‌نام از طریق تلگرام👇

🆔Telegram: @sirwan2700


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
آیا در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان جمهوری اسلامی ایران در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ شرکت می‌کنید (رای می‌دهید)؟
anonymous poll

2. خیر – 628
👍👍👍👍👍👍👍 89%

1. بله – 76
👍 11%

👥 704 people voted so far. Poll closed.
علوم اجتماعی،مسائل روز pinned «آیا در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان جمهوری اسلامی ایران در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ شرکت می‌کنید (رای می‌دهید)؟ anonymous poll 2. خیر – 628 👍👍👍👍👍👍👍 89% 1. بله – 76 👍 11% 👥 704 people voted so far. Poll closed.»
| بدون توضیح!

| پنج‌شنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲

| تکمله‌ی من (دکتر #احمد_بخارایی) به یادداشت سایت خبری ـ تحلیلی «دیدار نیوز» درباره‌ی لغو نشست انجمن جامعه‌شناسی با موضوع انتخابات مجلس | منتشر شده در ۹ اسفند ۱۴۰۲


| مسعود پیوسته، دیدارنیوز: سه روز مانده به انتخابات دوازدهم مجلس، قراربود مناظره‌ای مفصل در دو پنل به مدت چهارساعت از سوی انجمن جامعه شناسی ایران، بین مخالفان و موافقان «مشارکت» برگزارشود. شاید که در این آخرین دم؛ و در جریان این پرتوافکنی، اتفاقی رخ دهد و مخاطبانِ احتمالا مردد به نتیجه‌ی روشن و قطعی‌ی «حضور یا عدم حضور» در روز یازدهم اسفند برسند؛ اما ساعاتی قبل از شروع مناظره، به هر علتِ مأنوس! معلوم شد برنامه لغو شده و دیگر نیازی به روشنگری نیست!

دو نکته برای نگارنده، موجب این یادداشت شد.


ادامه یادداشت (د.بخارایی) و گزارش کامل در لینک زیر👇

https://www.tg-me.com/dr_bokharaei/805
علوم اجتماعی،مسائل روز via @vote
آیا در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان جمهوری اسلامی ایران در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ شرکت می‌کنید (رای می‌دهید)؟ anonymous poll 2. خیر – 628 👍👍👍👍👍👍👍 89% 1. بله – 76 👍 11% 👥 704 people voted so far. Poll closed.
📊نتایج نظرسنجی مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در تلگرام و استوری اینستاگرام "علوم اجتماعی،مسائل روز"

🌐در کانال تلگرام:

%89 عدم مشارکت
%11 مشارکت
👤تعداد شرکت‌کننده در نظرسنجی: 704 نفر

🌐در استوری اینستاگرام:

%88 عدم مشارکت
%12 مشارکت
👤تعداد شرکت‌کننده: 573 نفر

لازم به ذکر است که نتایج این نظرسنجی تنها مربوط به اعضای کانال و پیج علوم اجتماعی است و قابل تعمیم نیست، چون از روشهای نمونه‌گیری احتمالی/تصادفی استفاده نشده است.

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🔻 رابطه آزادی اقتصادی با استانداردهای زندگی

🔹 در تازه‌ترین گزارش بنیاد هریتیج با عنوان «شاخص آزادی اقتصادی ۲۰۲۴»، ج.ا.ایران در زمره ۱۰کشور با «کمترین آزادی اقتصادی» قرار گرفته است.

🔹 براساس این گزارش، همچنان رابطه روشنی بین افزایش آزادی اقتصادی و بهبود پویایی اقتصادی و همچنین ارتقای رفاه کلی مردم برقرار است.  درآمد سرانه کشورهای دسته‌بندی‌‌شده به‌عنوان «آزاد»، «عمدتا آزاد»، یا «تا حدودی آزاد» در این شاخص، بیش از دو برابر میانگین سایر کشورها و بیش از سه‌برابر درآمد ساکنان کشورهای «سرکوب‌شده» از نظر اقتصادی است.

🔹 همان‌طور که در شاخص امسال بار دیگر مستند شده است، آزادی اقتصادی همچنین با رفاه کلی، که شامل عواملی مانند بهداشت، آموزش، محیط زیست، نوآوری، پیشرفت اجتماعی و حکمرانی دموکراتیک است، ارتباط قابل توجهی دارد./دنیای اقتصاد


@SOCIAL_SCIENCE
@SOCIAL_SCIENCE
⚠️ایران رتبه دوم «فرونشست» جهان شد!

🔷محققین دانشگاه کلرادو در همکاری با دانشگاه تکنولوژی هامبورگ، تحقیقی درباره پدیده فرونشست زمین در سراسر جهان انجام داده‌اند.

🔹بر اساس این مطالعات، پنج کشور نخست از نظر بیشترین میانگین فرونشست، به ترتیب شامل #فیلیپین، #ایران، #کاستاریکا، #اندونزی، #ازبکستان و همچنین پنج کشور نخست از نظر وسعت مناطق تحت تأثیر فرونشست، شامل چین، اندونزی، ایران، هند و پاکستان هستند./تسنیم

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🌐تاریخچه #8مارس #روز_جهانی_زن

#رزا_لوکزامبورگ
 
در هشتم مارس ۱۸۵۷، زنان کارگر کارگاه‌های پارچه‌بافی و لباس دوزی در نیویورک آمریکا به خیابان‌ها ریختند و خواهان افزایش دستمزد، کاهش ساعات کار و بهبود شرایط بسیار نامناسب کار شدند. این تظاهرات با حمله پلیس و کتک‌زدن زنان برهم خورد.

سال ۱۹۰۷ در دوره‌ای که مبارزات زنان برای تأمین حقوق سیاسی و اجتماعی اوج گرفته بود، بمناسبت پنجاهمین سالگشت تظاهرات نیویورک در هشتم مارس، زنان دست به تظاهرات زدند.
ایده انتخاب روزی از سال به‌عنوان «روز زن» نخستین بار در جریان مبارزه زنان نیویورک با شعار “حق رای برای زنان” مطرح شد. دو هزار زن تظاهر کننده در ۲۳ فوریه ۱۹۰۹ پیشنهاد کردند که هر سال در روز یکشنبه آخر فوریه، یک تظاهرات سراسری در آمریکا بمناسبت «روز زن» برگزار شود.

در سال ۱۹۱۰، “دومین کنفرانس زنان سوسیالیست” که کلارا زتکین از رهبران آن بود، به مسئله تعیین “روز بین المللی زن” پرداخت. زنان سوسیالیست اتریشی قبلا روز “اول ماه مه” را پیشنهاد کرده بودند. اما اول ماه مه، جایگاه و مفهومی داشت که می‌‌توانست اهمیت و جایگاه مبارزه مشخص بر سر مسئله زن را تحت الشعاع قرار دهد. زنان سوسیالیست آلمان، روز ۱۹ مارس را پیشنهاد کردند. مناسبت این روز، مبارزات انقلابی در سال ۱۸۴۸ علیه رژیم پادشاهی پروس بود که به عقب نشینی لفظی حکومت در نوزدهم مارس همان سال، منجمله در مورد مطالبات زنان، انجامید. “دومین کنفرانس زنان سوسیالیست” تاریخ برگزاری نخستین مراسم «روز زن» را ۱۹ مارس ۱۹۱۱ تعیین کرد. تصمیم گیری قطعی برای تعیین «روز جهانی زن» به بعد موکول شد.

بعد از انتشار قطعنامه کنفرانس در مورد تعیین «روز جهانی زن»، انترناسیونال دوم از این تصمیم حمایت کرد، و نخستین تشکیلاتی بود که این روز را برسمیت شناخت.

۱۹ مارس ۱۹۱۱ خیابانهای آلمان، اتریش، سوئیس و دانمارک با مارش زنان به لرزه در آمد. شمار زنان تظاهر کننده در اتریش به ۳۰ هزار نفر می‌‌رسید. نیروهای پلیس به تظاهرات حمله بردند و به زدن زنان پرداختند و گروهی را دستگیر کردند.
سال ۱۹۱۳ “دبیرخانه بین المللی زنان” (یکی از نهادهای انترناسیونال سوسیالیستی دوم)، هشتم مارس را با خاطره مبارزه زنان کارگر در آمریکا، به‌عنوان «روز جهانی زن» انتخاب کرد. در همان سال، زنان زحمتکش و زنان روشنفکر انقلابی در روسیه تزاری و در سراسر اروپا، مراسم «۸ مارس» را بشکل تظاهرات و میتینگ برگزار کردند.

در سال ۱۹۱۴ جنگ جهانی اول درگرفت. در اروپا که مرکز جنگ بود، زنان انقلابی تلاش کردند تظاهرات ۸ مارس ۱۹۱۵ و ۱۹۱۶ را تحت شعار مرکزی “علیه جنگ امپریالیستی” برگزار کنند. در کشورهای درگیر جنگ، طبقات مختلف به موافقان و مخالفان جنگ تقسیم شده بودند و انشعاب در صفوف جنبش زنان، مانع از برگزاری سراسری و گسترده «روز جهانی زن» شد.

در سال ۱۹۱۷ تظاهرات زنان کارگر در پتروگراد علیه گرسنگی و جنگ و تزاریسم، بانگ آغازین انقلاب روسیه بود. کارگران شهر در پشتیبانی از این تظاهرات، اعلام اعتصاب عمومی کردند. ۸ مارس ۱۹۱۷ به یک روز فراموش نشدنی در تاریخ انقلاب روسیه تبدیل شد.

سال ۱۹۲۱، “کنفرانس زنان انترناسیونال سوم کمونیستی” در مسکو برگزار شد. در آن کنفرانس، روز ۸ مارس به‌عنوان «روز جهانی زن» بتصویب رسید. کنفرانس، زنان سراسر دنیا را به گسترش مبارزه علیه نظم موجود و برای تحقق خواسته هایشان فرا خواند.

از اواسط دهه ۱۹۳۰، دنیا یک بار دیگر بسوی جنگ جهانی جدید روان شد. برگزاری تظاهرات «روز جهانی زن» در کشورهایی که تحت سلطه فاشیسم بودند، غیر قانونی اعلام شد. علیرغم این ممنوعیت، در هشتم مارس ۱۹۳۶، زنان در برلین تظاهرات کردند. در همان روز، اسپانیای فاشیست شاهد تظاهرات هشتم مارس در مادرید بود. ۳۰ هزار زن کمونیست و جمهوریخواه، شعار “آزادی و صلح” سر دادند.

در پی جنگ جهانی دوم، انقلابات و جنبشهای رهایی‌بخش در کشورهای چندی درگرفت. چین با شمار عظیم زنان و مردانش در زمانی کوتاه گامهای بزرگی در جهت رهایی زنان به پیش برداشت. در آن سال‌ها، عمدتاً دولت‌ها و تشکیلات مترقی و انقلابی در بر پایی «روز جهانی زن» می‌کوشیدند.

در دهه ۱۹۶۰، در کشورهای آسیا و افریقا و آمریکای لاتین جنبشهای رهایی‌بخش بپا خاسته بود. در کشورهای سرمایه‌داری پیشرفته نیز جنبشها و مبارزات انقلابی و ترقیخواهانه بالا گرفته بود و جنبش رهایی زن نیز اوج و گسترشی چشمگیر یافت./ادامه در پست بعدی👇

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1

ادامه در👇👇
👆👆

در آمریکا و اروپا، زنان علیه سنن و قیود و قوانین مردسالارانه و احکام اسارت بار کلیسایی بپا خواستند. در جنبش زنان موضوعاتی نظیر حق طلاق، حق سقط جنین، تامین شغلی، منع آزار جنسی، ضدیت با هرزه‌نگاری، کاهش ساعات کار روزانه و غیره مطرح شد. این جنبش موفق شد در برخی از این زمینه‌ها پیشروی کند. در تظاهرات هشتم مارس ۱۹۶۹ زنان دردانشگاه برکلی در آمریکا گرد آمدند و علیه جنگ در ویتنام تظاهرات کردند.

در سال ۱۹۷۵ سازمان ملل هشتم مارس را به‌عنوان «روز جهانی زن» برسمیت شناخت.
بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم و بالاخص از اواخر دهه ۱۹۷۰، با توسعه سرمایه‌داری به کشورهای عقب مانده، بخش‌های بزرگ‌تری از زنان درگیر کار و تحصیل گشتند. در عین حال، زنان همچنان در جامعه موقعیتی درجه دوم داشته و اسیر نظام مردسالار بودند. این تناقض، مسئله زن را حادتر و انفجاری تر کرد.

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴🎬 #کلیشه‌های #جنسیتی از طریق زبان و کلامی که به کار می‌بریم در جامعه رواج بیشتری پیدا می‌کنند.

مراقب باشیم که چه می‌گوییم!

#8مارس
#روز_جهانی_زن


👥علوم اجتماعی، مسائل روز👥

👉 @SOCIAL_SCIENCE
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎬 اجرای #متجاوز_تویی زنان شیلی و ...

#8مارس روز مقاومت و مبارزه زنان‌ست

🌐 #8مارس #۸مارس #روزجهانی_زن #روز_جهانی_زن

🔴 روز مقاومت و مبارزه زنان علیه فاشیسم حاکم بر جهان است.

#8march #internationalwomensday
#womenday

#ژن_ژیان_ئازادی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
📸 برای ۸ مارس
روز جهانی زنان

#8march
#internationalwomensday

#8مارس #۸مارس
#روز_جهانی_زنان
#ژن_ژیان_ئازادی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎬 تاریخچه ۸ مارس روز جهانی زنان

#۸مارس
#8مارس
#روز_جهانی_زنان
#ژن_ژیان_ئازادی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
2024/06/26 14:41:55
Back to Top
HTML Embed Code: