Telegram Web Link
| جای جامعه‌شناس در زندان نیست!

| چهارشنبه: ۴ بهمن ۱۴۰۲

|
نشست «بزرگ‌داشت دکتر سعید مدنی» (جامعه‌شناس در زندان) با حضور:
فرزندان (صبا و یاسمن مدنی) و جمعی از همکاران انجمن جامعه‌شناسی ایران، برگزار شده در کلاب‌هاوس «پرتو» | شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۲

| پخش جریان نشست (شنیداری):👇

https://drive.google.com/file/d/1FkZ60sKmq3lKaQGA-Yig9i-PV9f50-Xk/view?usp=drive_link

| #احمد_بخارایی: حدود چهار ساعت در کلاب‌هاوس در کنار دیگر عزیران به دعوت "پرتو" گرد هم اومدیم تا بزرگداشت یک #جامعه‌شناس ارزشمند در #زندان یعنی دکتر #سعید_مدنی رو برپا کنیم. من در چهار بخش به تحلیل مصاحبه‌ی اخیر ایشون در زندان با مفهوم مرکزی "#گذارطلبی" و نیز به آثار پژوهشی ایشون در زمینه #روسپی‌گری در ایران و هم‌چنین به رابطه‌ی دو مقوله‌ی "زندان" و "#جامعه" و اثرات متقابل اونها پرداختم.

@dr_bokharaei

امیدوارم هر چه زودتر شاهد #آزادی دکتر سعید مدنی و همه‌ی #زندانیان_سیاسی باشیم.

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥⚠️آیا گوشی‌های هوشمند ما برای اهداف تبلیغاتی شنود می‌شوند؟

آیا تا کنون برایتان پیش آمده که درباره کالا یا خدماتی با دوست‌تان صحبت کنید و اندک‌زمانی بعد، تبلیغ آن کالا یا خدمات در اینستاگرام یا سایر شبکه‌های اجتماعی‌تان ظاهر شود؟ آیا به راستی گوشی‌های هوشمند ما #شنود می‌شوند؟/دویچه‌وله

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
اینکه دعوت صداوسیما (یا خیلی از جاهای دیگری) را قبول می‌کنی و آنجا تشریف می‌بری مهم است، نه اینکه چه چیزی می‌گویی!
همین که دعوت‌شان را پذیرفتی و بله را گفتی، تمام است. "بله" تو به آنها، نشانه تایید و مشروعیت بخشیدن به آنهاست. برگ برنده با آنهاست نه با تو که بازیچه، عروسک و اسباب‌بازی این و اونی... هر چقدر هم آنجا نعره بزنی و صدات بلند کنی و به قول خودت نقد کنی و تند انتقاد کنی و حرفهای قلمبه سلمبه بگویی، برای من سیرکی بیش نیست که اربابی با شلاق رسانه، جامعه‌شناس و اندیشمند و... رام و اهلی می‌کند.
تهوع‌آور است...

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🚫 ایران در انتهای جدول آزادی اینترنت! در رعایت حقوق شهروندان بدترین کشور اینترنتی دنیا...!

🔹کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی اعلام کرد: وب سایت (Net the on Freedom) در سال 2023 میلادی 70 کشور را از حیث دسترسی آزادانه به اینترنت (با شاخص‌هایی مانند نقض حقوق کاربر، موانع دسترسی و محدودیت در محتوا) بررسی کرد.

🔹 ایران پس از میانمار و چین در بدترین وضعیت از دسترسی آزادانه به اینترنت در میان 70 کشور است.

🔹البته در زیرشاخص های همین بررسی، ایران در مولفه‌ی رعایت حقوق شهروندان، بدترین کشور (با رتبه یک) و در شاخص محدودیت (سانسور) محتوا در اینترنت رتبه چهارم را در میان کشورهای بررسی شده دارد.

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🔻شکست سیاست فیلترینگ / پیروزی محبوبیت بر محدودیت

🔹فیلترینگ پلتفرم‌های خارجی با تحمیل هزینه‌های قابل‌توجه به مردم و حتی کشور، همچنان ادامه دارد و به این ترتیب ایران را به جایگاه رکورددار محدودیت‌های اینترنتی در جهان و البته دومین کشور متضرر از فیلترینگ رسانده است.

🔹ظاهرا در سوق دادن مردم به پلتفرم‌های داخلی هم چندان موثر نیفتاده‌اند. جدیدترین نظرسنجی ایسپا به وضوح نشان می‌دهد که اکثر کاربران ایرانی از شبکه‌های اجتماعی خارجی استفاده می‌کنند.

🔹پیام‌رسان‌های بله و ایتا از زمان ظهورشان در خرداد ماه سال ۹۷ تا خرداد ماه سال ۱۴۰۱ روندی ثابت و بدون رشد داشته‌اند و به تدریج با شدت گرفتن محدودیت‌های اینترنتی از اواخر تابستان سال گذشته، رشد نسبی را تجربه کرده‌اند.

🔹اینستاگرام محبوب‌ترین شبکه اجتماعی در میان کاربران ایرانی است و البته تعداد کاربران مرد در این پلتفرم و دو پیام‌رسان تلگرام و واتس‌اپ همچنان بیشتر از زنان است.

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
⚠️ بلاگرهای جامعه‌شناس!

در جامعه‌ای که جامعه‌شناس و هیات علمی دانشگاهی‌اش، تبدیل به بلاگر شبکه‌های اجتماعی شود و به درج مطالب و موضوعات و مسائل فانتزی و لاکچری در سوشیال میدیا بپردازد (که این مطالب شاید مناسب جوامع فنلاند، نروژ، سوئد، سوئیس و... باشند). آن جامعه طبیعی‌ست که هر روز دهها اعدامی، زن‌کشی، قتل، ربودن و بازداشت‌های سرخود و... در آن رخ بدهد. کارکرد این نوع فعالیت‌های فالش این دوستان جامعه‌شناسی‌خوانده و به قول خودشان هیات علمی دانشگاهی... به نوعی کمک به حفظ و بازتولید فاشیسم است، چطور؟! از طریق شیفت به موضوعات و مسائل لاکچری و فانتزی و دور کردن اذهان از مسائل اساسی جامعه و کشیدن سیم‌خاردار و حصار امن دور قدرت. با مشغول کردن جامعه به موضوعات فانتزی و درجه چندم، دقیقا دارید به فاشیسم خدمت می‌کنید! با روتین‌کردن و عادی‌سازی اوضاع بحرانی و طرح مسائل کم/بی‌اهمیت و انحراف اذهان جامعه از هسته فاشیسم، دارید به آن لطف می‌کنید! شماها در فنلاند زندگی نمی‌کنید! در خراب‌شده و جهنمی زندگی می‌کنید که هر لحظه به تمام هستی و نیستی جامعه و افراد آن تجاوز می‌شود! یکم سرتان را از این کتاب‌ها و مقالات و رزومه‌سازی و بلاگری و خودشیفتگی و... دربیاورید. به کف واقعی خیابان جامعه بروید! البته که هیچ‌کاری نکنید و در دانشگاه پُز روشنفکری بدهید بهتر است!...

✍️ #سیروان_محمودی

📌 لینک این مطلب در اینستاگرام

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
⚠️صداوسیما در سال ۱۴۰۳، روزانه نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان خرج دارد!

🔹مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه، دولت را مکلف کرده بودجه سال ۱۴۰۳ سازمان صداوسیما را با افزایش قابل‌توجهی به ۲۴ هزار میلیارد تومان برساند.

🔹این یعنی در سال پیش رو، صداوسیما روزی ۶۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان برای دولت خرج دارد. خود این سازمان هم هر سال، رقم‌های کلانی از پخش تبلیغات و برنامه‌های مشارکتی و رپرتاژی درآمد دارد.

🔹اگر درآمد صداوسیما از تبلیغات را در حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان هم فرض کنیم، با احتساب بودجه ۲۴ هزار میلیاردی، این سازمان عریض و طویل در سال ۱۴۰۳ روزانه نزدیک به  ۱۰۰ میلیارد تومان خرج دارد.


 👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#میشل_فوکو در آغاز این گفتار ارزشمند، نقبی می‌زنه به پرسش اساسی امانوئل کانت و آن اینکه؛ «روشنگری چیست؟» 
فوکو در ادامه میگه: اینکه ما «که» هستیم و تویِ واقعیت الان‌مون کی هستیم؟ شاید برای دکارت مطرح نبوده، اما قطعاً برای کانت، هگل و نیچه بوده، از همین رو خودم را کانتی-هگلی-نیچه‌ای میدونم.

فوکو به تاریخچه‌ی کوتاه روشنفکری می‌پردازه و اذعان می‌کنه، سرآغاز روشنفکری در اروپای غربی را باید از ابتدای دهه ۵۰ میلادی جستجو کرد که به ویژه در فرانسه تحت تاثیر پدیدارشناسی بوده که بر فلسفه اون زمان حاکم بوده و مدعی بود یکی از کارکردهایش، تحلیل وضع انضمامی است.

در اینجا فوکو دو قرائت مهم از تحلیل‌های تاربخی را بر می‌شمره؛ تحلیل مارکسیستی که به زعم فوکو خودش رو به حیطه تحلیل تاریخی وصل کرده، اما به بن‌بست می‌خوره و تحلیل دانش‌گرایان فرانسوی که مساله‌ی محوری براشون، دانستن (خِرَد) بوده...فوکو در میانه‌ی این دوفرم از تحلیل؛ راه خود را می‌یابد و همین سببی می‌شود تا تاریخ جنون (دیوانگی) را بنویسد ..../تحلیل و رصد

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
📸👆طبق تصویر نامه فوق از صفحه اینستاگرام آقای دکتر #احمد_شکرچی، عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی #دانشگاه_بهشتی_تهران، مبنی بر #اخراج شدنش از این دانشگاه...

چند سال پیش در دانشگاه بهشتی شاگرد ایشان بودم. استاد راهنمای پایان‌نامه‌ی....ام بودند. استادی محترم، نجیب، فروتن و خاکی بود. هر چند از ایشان و کل گروه علوم اجتماعی این دانشگاه نقد اساسی یا امری ساختارشکنانه ندیدم و از جزئیات این اخراج شدن هم مطلع نیستم. اما با توجه به تجربه خودم و دوستانم، کسی که در این دانشگاه حرف اول "تایید یا اخراج" دانشجویان یا اساتید را می‌زند و در این زمینه سابقه درخشانی هم دارند، آقای (د.پ) از اعضای هیات علمی این دانشگاه‌اند! راستی کدام #مداح یا #مجری جای ایشان را می‌گیرد!؟

#اخراج_اساتید
#پاکسازی #خالص_سازی #حذف


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
📝مهمان‌نوازی کثیف
سردار فتوحی/جامعه‌شناس

ماکیاولی می‌گفت "اگر می‌خواهید سرافراز باشید لازم نیست بخشنده و دست‌و‌دل‌باز و حقیر شوید بلکه باید قدرتمند، تاثیرگذار و والامنش باشید".

گاهی انسان‌ها پس از یک مقاومت جانانه تسلیم می‌شوند. تمامی نیروهای خود را در مقابله با دیگری به کار می‌گیرند تا خود را حفظ کند. ولی گاهی بدون آنکه مقاومت کنید می‌بازید و با افکار و رفتارت تسلیم می‌شوید.

🌑مهمان‌نوازی شیوه‌ای از تسلیم بدون مقاومت است. چنانچه از واژه مهمان نیز پیداست از ترکیب "مهم+ان" تشکیل شده است که به معنای «مهم ها، یا انسانهای مهم و باارزش» است.
در جامعه ما ابزار و وسایلی که ما خود مصرف نمی‌کنیم در اختیار مهمان می‌گذاریم، میزبان از هر آنچه که دارد سلب مالکیت می‌شود و مهمان حق مالکیت می‌گیرد که طعم اربابی بهش دست می‌دهد و حتی ما بخشی از مالکیت وی می‌شویم و خود را خوار و خفیم می‌کنیم، در این‌صورت است که مهمان سانسورچی میزبان می‌شود و حتی اگر مهمان بخواهد می‌تواند همۀ ارزش‌ها و اخلاقیات و هنجارهای ما را زیر پا بگذارد یعنی بدون آنکه مقاومت کنیم در برابر وی تسلیم می‌شویم گویی بدون جنگ و تنها با یک ترفند خرکی به نام مهمان‌نوازی، تسلیم می‌شویم.
ورود یک خواننده تهرانی، یک مسافر آلمانی و ... نمونه بارز آن است این تسلیم خرکی است.

🌑هر چقدر مهمان، غریبه‌تر باشد بیشتر تسلیم می‌شویم ولی برای نزدیکان‌مان، مهمان‌ستیز می‌شویم. مثال زن 50 ساله‌ای که در سرمای زمستان در خیابان‌های سقز می‌خوابید و غذا و سرپناهی نداشت، ولی در همان زمان، زن آلمانی (در مهاباد) دعوا بر سر مهمانی کردنش بود.
⛔️چه بسیارند افرادی از خانواده و همشهری‌های شما، مهمان شهر آنان (اروپا و تهران و ...) باشد با آنان زمخت رفتار کرده‌اند و به عنوان نجس و حمال لقب داده شوند، نه مثل خواننده تهرانی در کوردستان به پابوسش می‌روند و نه مثل زن آلمانی رقابت برای کادو و غذا و سرپناه داده می‌شود.  

🌑مهمان یک غریبه است. مهمان‌داری هنر بە دست آوردن دل مهمان است نە باختن بدون مقاومت...
مهمان باید در حین اینکه نباید آزار بکشد. می‌باید غریبگی را از یاد نبرد و بفهمد یک مهمان است. مهمان از آنجایی که وارد یک محیط غیرخودی می‌شود باید خود را مطابق آنها سازد نه میزبان خود را با مهمان هماهنگ سازد. چنانچه در کشورهای اروپایی و آمریکایی مدام به مهاجران گوشزد می‌شود.
شیوه مهمانداری در بین کوردها را می‌توان خشونت علیه کوردها قلمداد کرد، خشونتی که قربانی آن خود کوردها است. نوعی تسلیم کثیف، بدون مقاومت و خرکی است.

@fotuhi98

پ.ن. مهمان در برخی از دایره المعارفهای فارسی به معنای (مهم+ان) مهم‌ها، و در برخی از "مهان" به معنای "بزرگ" بیان کرده‌اند. اگر واژه "مێوان یا مێهمان" از مهمان یا مهان اخذ نشده باشد جای سوال است چگونه این شیوه از رسوم در بین کوردها نفوذ کرده است...
~~~~
///////////////////////////

📝رسم و رسوم و شیوه "مهمانداری" و در ارتباط با "دیگری و دیگری‌ها" منجر به تقویت بیشتر سیستم استثمار و استعمار در کوردستان هم شده است. همچنین تبدیل سوژه‌ی کورد به سوژه‌ی خودکم‌بین، سوژه خودبرده، سوژه تسلیم‌شده، سوژه مطیع و سوژه خودمستعمره! ( سیروان محمودی).

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
📸 یکی از روزنامه ورزشی #قطر با چاپ این عکس/کارتون نوشت:

"ایرانی‌ها را مهار کردیم، چون از گرسنگی توان دویدن نداشتند. ایرانی گریه کن"


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حکومت‌ها در دو برهه، به صورت مفرط
به خشونت متوسل می‌شوند.

یک‌بار در بدو استقرار
و بار دیگر در حین نابودی و اضمحلال.

#هانا_آرنت


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
📸 این تصویری است که چهل سال قبل باعث تحول اکثر حاکمان جهان عرب شد و باعث شد آنها امروزه تبدیل به کشورهای توسعه یافته و ثروتمند بشوند!

ترجمه متن عربی زیرنویس تصویر این است که:
"وقتی صندلی معلم را در این وضعیت بد و صندلی مسئولین را با آن شکوه و جلال دیدید، یقین بدانید که آینده این نسل به سوی جهل، ترور، فقر و بیکاری می رود!"


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
💰 کم‌ارزش‌ترین پول‌های جهان در سال 2024

⚠️
ریال ج.ا.ایران در صدر

1⃣ ریال ایران
2⃣ ویتنام
3⃣ سیرالئون

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🔻آمارهای تولد، فوت و ازدواج در سال۱۴۰۲

سازمان ثبت احوال اعلام کرد:

🔹آمار #تولد: استان #گیلان ( کمترین) و #سیستان_و_بلوچستان (بیشترین) تولد را در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲ ثبت کرده‌اند.

🔹آمار #وفات: استان #کهگیلویه_و_بویراحمد (کمترین) و #گیلان (بیشترین) وفات را در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲ ثبت کرده‌اند.

🔹آمار #ازدواج: استان #سمنان (کمترین) و استان‌های #آذربایجان_غربی و #خراسان_شمالی (بیشترین) ازدواج را در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲ ثبت‌ کرده‌اند./تسنیم


🔻۵۸ درصد متقاضیان
#طلاق در ایران #زنان هستند

🔸این آماری است که مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی روز گذشته از وضعیت طلاق داده است!

🔹على فتحى آشتیانی رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره ایران درباره وضعیت طلاق در ایران گفت:
یکی از مهمترین تغییرات اجتماعی طی یک دهه گذشته طلاق است طلاق در کشور ما با یک شیب و سرعت بالایی در حال پیشروی است نسبت ازدواج به طلاق در ۲۰ سال گذشته از ۱۲ به یک به کمتر از سه به یک رسیده است./تجارت نیوز


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📲 در ارتباط با کلاهبرداری #کوروش_کمپانی
📽 کلیپ را ببینید

مردمی که اینفلوئنسرها و مافیاها را می‌سازند و انتخاب می‌کنند! در واقع، اینفلوئنسرهای لمپن و شرکتها و افراد مافیا برساخت و انتخاب شماهاست!!!


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🔻شاخص ادراک فساد در ایران و سایر کشورهای جهان در 2023 ؟!

⚠️جمهوری اسلامی ایران در رتبه ۱۴۹ شاخص فساد


📌 گزارش تفصیلی و کامل

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
علوم اجتماعی،مسائل روز
🔻شاخص ادراک فساد در ایران و سایر کشورهای جهان در 2023 ؟! ⚠️جمهوری اسلامی ایران در رتبه ۱۴۹ شاخص فساد 📌 گزارش تفصیلی و کامل 👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥 . 👉 @SOCIAL_SCIENCE 👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE . 🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🌀جمهوری اسلامی ایران در رتبه 149 شاخص فساد

تازه ترین گزارش "سازمان شفافیت بین الملل" نشان می‌دهد که عمده کشورهای جهان در سال گذشته در متوقف کردن فساد ناموفق بوده‌اند.

"شاخص ادراک فساد 2023" که به تازگی از سوی "سازمان شفافیت بین الملل" منتشر شده است نشان می‌دهد که بیشتر کشورهای جهان در مبارزه با فساد بخش عمومی پیشرفت چندانی نداشته‌اند. میانگین عدد شاخص روی 43 ثابت بوده است، به طوری که دوسوم کشورها نمره‌ای  کمتر از 50 داشته‌اند که نشان دهنده مشکلات جدی فساد است.

براساس این گزارش، عملکرد سیستم‌های قضایی جهان درحال افت است. کشورهایی با کم‌ترین نمره در "شاخص حاکمیت قانون" در شاخص کل ادراک فساد نیز نمره بسیار پایینی دارند، که نشان دهنده "ارتباط روشن میان دسترسی به عدالت و فساد" است. هم رژیم‌­های تمامیت خواه و هم رهبران دموکرات که عدالت را تضعیف می‌کنند به معافیت از مجازات فساد کمک می‌­کنند و در برخی موارد با حذف عواقب برای مجرمان فساد را تشویق می­‌کنند. نتایج عملکرد آنها در کشورهای مختلف مشهود است.

به گفته رئیس سازمان شفافیت بین الملل، "اگرسیستم‌­های قضایی نتوانند خطاکاران را مجازات کنند و دولت‌­ها را تحت نظارت داشته باشند، فساد به رونق خود ادامه می‌دهد. وقتی عدالت قابل خرید است یا سیاست در آن دخالت می‌کند، این مردم هستند که آسیب می‌­بینند. رهبران باید به‌طور کامل سرمایه گذاری کنند و استقلال نهادهایی که از قانون حمایت کرده و با فساد مبارزه می‌کنند را تضمین کنند. زمان آن رسیده است که مصونیت برای فساد پایان یابد".

شاخص ادراک فساد، 180 کشور و قلمرو در جهان را باتوجه به سطح فساد درک شده در بخش عمومی‌ آنها در مقیاس صفر (بسیار فاسد) تا 100 (بسیار پاک) طبق بندی کرده است.

دانمارک با نمره 90 برای ششمین سال متوالی به عنوان پاک­‌ترین کشور جهان از فساد شناخته شده است؛ فنلاند، نیوزلند، نروژ و سنگاپور نیز به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند. این کشورها همچنین به دلیل عملکرد عالی در سیستم قضایی، در میان بالاترین نمرات شاخص حاکمیت قانون نیز قرار دارند.

از سوی دیگر، کشورهای سومالی، ونزوئلا، سوریه، سودان جنوبی و یمن در قعر رتبه بندی شاخص ادراک فساد قرار گرفته‌اند. تمامی این کشورها تحت تاثیر بحران‌های طولانی مدت، عمدتا درگیری‌­های مسلحانه قرار دارند.

امتیاز ایران نیز در این شاخص با یک پله کاهش به عدد 24 رسیده است، به طوری که آن را در میان 180 کشور حاضر در رتبه 149 قرار داده است.

شفافیت بین‌الملل از دولت‌ها می‌خواهد تا به سیستم‌های قضایی استقلال، منابع و شفافیت لازم را برای مجازات مؤثر تمام جرایم فساد و ایجاد کنترل و تعادل در قدرت بدهند. آن­ها همچنین باید رویه­‌ها و قوانین بهتری را برای کمک به نهادهای قضایی معرفی کنند تا از خود در برابر اعمال فاسد محافظت کنند و آنها را هدف قرار دهند.

به گفته دانیل اریکسون، مدیرعامل شفافیت بین‌الملل، فساد بی عدالتی اجتماعی را بدتر می­‌کند و بر آسیب پذیرترین قشرها تأثیر می گذارد. در بسیاری از کشورها، موانع عدالت برای قربانیان فساد همچنان وجود دارد، درحالی که همه سزاوار سیستم‌های حقوقی منصفانه و فراگیر هستند که در آن صدای قربانیان در هر مرحله شنیده شود و هر چیز دیگری توهین به عدالت است./اکونومیست

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
2024/06/29 07:25:20
Back to Top
HTML Embed Code: