Telegram Web Link
سرکوب خشونت‌آمیز، همواره در حکم‌ اعتراف به این است که آدمی از به‌کارگیری اسلحهٔ فکر ناتوان است. آنچه سرنوشت نهایی مبارزه را رقم می‌زند نه اسلحه، بلکه ایده است. لودویگ فون میزس, فیلسوف و اقتصاددان مکتب اتریش

======================
@Reza_Ghanipur
چارت هفتگی و روزانه #فرابورس به تاریخ 21 آذر ۱۴۰۱


======================
@Reza_Ghanipur
چارت هفتگی #نهال و قیمت قرارداد های زعفران به تاریخ 26 آذر ۱۴۰۱

این صندوق مناسب دوستانی هست که دنبال کسب سود از تغییر قیمت زعفران هستن. البته روی قرارداد ها میشه با اهرم هم خرید کنید که طبیعتا برای معامله گران حرفه ای هست. اصلاح قیمت خوبی داشته و در اواخر سال معمولا افزایش تقاضا داره. ریسک این صندوق جدا از بازار سهام هست.

======================
@Reza_Ghanipur
صالح آبادی رییس کل بانک مرکزی جوری میگه ما راضی به این تورم نیستیم که انگار عمه بنده سکان دار اقتصادی کشور هست. من از ایشون و همه مسئولین بابت این تورم بالا عذرخواهی میکنم. اول کار که دولت رو در دست گرفتن, گفتن می‌خواهیم دولت صادق الوعدی باشیم و احسان خاندوزی وزیر اقتصاد هم تورم زیر 25 درصدی تا پایان 1401 رو پیش بینی کرده بود. الان به پایان سال نزدیکیم, موج جدید تورم شروع شده و دلار تا 40 هزار تومان رسید.

رییس کل بانک مرکزی راه حل رو در افزایش نرخ بهره بانکی میدونه, و مثال میزنه که امریکا هم نرخ بهره رو بالا برد برای کنترل تورم. برای افزایش نرخ ها و .... از امریکا الگو برداری میکنه, ولی در مورد درامد سرانه از زیمبابوه. صالح آبادی نمیگه مشکل اصلی تورم در هزینه های بالای دولته که باعث افزایش نقدینگی میشه. یه دیالوگ در سریال تاج و تخت هست که تیریون لنیستر میگه: "ما پادشاهان فاسد داشتم پادشاهان احمق هم داشتیم ولی نمیدونم‌ کی نفرینمون کرده, که یه پادشاه احمق فاسد بهمون حکومت کنه"

======================
@Reza_Ghanipur
چارت هفتگی #CHZUSDT

برای معامله گران بازار ارزهای دیجیتال باید جالب باشه

======================
@Reza_Ghanipur
خطای علت واحد

در سال 2008 ترس بر بازارهای مالی حاکم شد. بانک ها ورشکست شدند و به کمک دلارهای مالیاتی اوضاع شان بهتر شد. سرمایه گذاران، سیاستمداران و خبرنگاران با خشم، ریشه ی بحران را گمانه زنی میکردند؛ سیاست های مالی آزاد گرینسپن؟ حماقت سرمایه گذاران؟ آژانس های تعیین اعتبار غیر قاطع؟ ممیزان فاسد؟ مدل های ریسک نامناسب؟ طمع خالص؟ نه فقط یکی، بلکه همه ی این موارد جزو علت ها هستند.

هر فرد منطقی ای میداند هیچ عامل واحدی مسبب وقایعی نظیر یک تابستان خوشایند در هند، طلاق یک دوست، جنگ جهانی اول و اختراع نوشتن نیست. به عبارت دیگر، صدها، هزارها یا تعداد بیشماری از عوامل، در کنار هم جمع میشوند. با این حال، ما مدام تلاش میکنیم فقط یک عامل را سرزنش کنیم. خطای علت واحد به همان اندازه قدیمی است خطرناک هم هست.

ما عادت کرده ایم که به مردم به چشم«تعیین کنندگان سرنوشت خودشان» نگاه کنیم. ارسطو 2500 سال پیش این را گفته بود. امروزه، میدانیم چنین حرفی غلط است. تصور وجود اختیار موضوعی مورد بحث است. اعمال ما از برهم کنش هزاران عامل؛ از استعداد تصادفی گرفته تا تربیت و از تحصیلات گرفته تا تمرکز هورمون ها، بین تک تک سلولهای مغز ناشی میشود. ما هنوز هم شدیدا به تصویر کهنه ی خودمختاری پایبندیم.

این نه تنها غلط است، بلکه به لحاظ اخلاقی نیز جای تردید دارد. تا زمانی که به دلیل واحد باور داشه باشیم، همیشه قادر خواهیم بود پیروزیها و شکستها را به افراد نسبت بدهیم و آنها را«مسئول» خطاب کنیم. این جستوجوی احمقانه به دنبال سپر بلا دست به دست و به زور منتقل میشود، بازی ای که هزاران سال است مردم سرگرمش هستند. کتاب هنر شفاف اندیشیدن- رولف دوبلی

======================
@Reza_Ghanipur
رضا غنی پور
در مورد #شاخص_کل و کلیت بازار توضیح کوچیکی بدم. درسته که شاهد چند مثبت در بازار بودیم اما روند تا زمانی که زیر یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد هست یا الگوی صعودی تشکیل نداده، به عنوان روند منفی در نظر گرفته میشه و هر نوع رشد در بازار صرفاً نوسان مثبت فرض خواهد شد.…
بازار در محدوده یک میلیون و 300 هزار واحد تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد چندین بار بالا و پایین رفته و خیلی ها در رشد اخیر به شکل پیش فرض این احتمال رو زیاد میدونن که بازار تا یک میلیون ۶۰۰ هزار واحد رشد کنه. حالا هم در یک قدمی این محدوده هستیم. موضوع اصلی رفتار بازار ساز و سهامدار خرد در این محدوده است. (فایل صوتی زیر برای 25 مهر هست و هشتگ #شاخص_کل رو میتونید در کانال دنبال کنید)

قطعا حجم نسبتاً بالایی در این محدوده اقدام به شناسایی سود و فروش می کنن. بازار ساز به تنهایی نمیتونه به بازار جهت بده و نیاز داره سهامداران خرد رو هم با خودش همراه کنه. طبیعتاً وقتی یک محدوده حمایتی و مقاومتی برای معامله گران خیلی واضح میشه, بازار ساز باید یا قبل از رسیدن به این محدوده شروع به فروش کنه یا محدوده مقاومتی رو بشکنه تا معامله‌گران خرد با فرض شکسته شدن مقاومت, نقدینگی جدید وارد بازار کنن و بتونه سهام خودش رو بفروشه. دقیقا مثل کاری که 25 مهر انجام داد و در موردش صحبت کردیم (لینک).

اینکه کدوم سناریو رخ میده, اصلا مهم نیست. چیزی که مهمه امادگی روانی شما برای تصمیم گیری منطقی هست. من پیشنهاد می کنم معاملات سهامداران اصلی رو در سهم هایی که خریداری کردین, بیشتر دقت کنید و نسبت به وضعیت بازار انعطاف داشته باشین. دوستانی که از محدوده 1 میلیون و 300 هزار واحد خرید کردن, حد زیان های خودشون رو دوباره اپدیت و رعایت کنن.

نوسان های کوچیک خطری نداره (مثال). فعلاً بازار نشونه خاصی برای برگشت نداشته و به نظر من جا داره یکم بالاتر بره, ولی برای دوستانی که تازه میخوان اقدام به خرید کنن و اگر دید کوتاه مدت (۶ ماهه) دارن، خرید سهم های که رشد کردن ریسک بالایی داره. داستان با 3 اذر که توضیح دادم فرق میکنه (لینک) من معمولا وقتی در این شرایط باشم ترجیح میدم خرید نکنم, یا در صندوق‌های در سهم ورود کنم و کمتر از ۲۰ درصد سرمایه درگیر معامله باشه. 3 دی 1401

======================
@Reza_Ghanipur
رضا غنی پور
#کگهر 9 خرداد 1401 سهم واگرای داره و در محدوده مقاومتی هست و تا وقتی 5120با یک کندل مناسب نزده سطح نشکسته و فرض بر ریزشه. برای اینکه از این چارت جهت معامله استفاده کنید دانستن موارد زیر اجباریست: (خط روند چیست) (محدوده حمایتی و مقاومتی چیست) (پولبک چیست)…
چارت روزانه #کگهر 4 دی 1401

به تحلیل قبلی ریپلای شد. نسبت به کلیت بازار عقب مونده. خرید در این زمان واقعا سخته پس احساسی عمل نکنید. پست قبلی در این مورد توضیح دادم حتما مطالعه کنید.

======================
@Reza_Ghanipur
رضا غنی پور
متاسفانه نمودار هفتگی #دلار خیلی ترسناک شده و الگوی قبلی رو داره تکرار میکنه و با شکست سقف قبلی میتونه تا 40 هزار تومان هم رشد کنه. امیدوارم اشتباه کنم. 23 اردیبهشت 1401 برای اینکه از این چارت جهت معامله استفاده کنید دانستن موارد زیر اجباریست: (خط روند چیست)…
نمودار هفتگی دلار و نمودار شاخص کل به #دلار

همونطور که قطعا میدونین, داره میگه تمام رشد اخیر بازار که حدود 35 درصد بود نتونست شاخص نسبت به دلار رو تغییر بده و ثابت موند. یعنی هیچ رشد واقعی تا این لحظه نداشتیم و خیلی هنر کرده باشیم, ارزش داراریی خودمون رو حفظ کردیم.

در 23 اردیبهشت که دلار 30 تومن بود نوشتم انتظار اینه دلار به سمت 40 هزار تومان بره (لینک تحلیل) و حالا عملا با دلار 43 تومنی (الان که داری میخونی حتما فرق کرده) ما حکم برده دولت رو داریم که میتونه برای زندگی ما تصمیم گیری کنه. متاسفانه اصلاح قیمت دلار هم فقط افزایش تقاضا رو خواهد داشت و دیگه باید به قیمت های جدید عادت کنیم.

نقل‌قول جالبی از هربرت مارکوزه هست که میگه: دستیابی به هرگونه آزادی، مستلزم آگاهی از انواع بردگی است, فون هایک تکمیل می‌کنه: تورم مادر بردگی هست. لودویگ فون میزس هم در نظریه‌ی پول و اعتبار جایی نوشته بود: تورم صرفاً به حاکمانی که سیاست‌هایشان فاجعه به بار می‌آورد، کمک می‌کند تا خود را تبرئه کنند. حتما این جمله رو من و شما خوب درک میکنیم.

======================
@Reza_Ghanipur
رضا غنی پور
#خاور در تایم فریم هفتگی 16 آبان 1401 تحلیل ها و مطالب بنده صرفاً اظهار نظر شخصیست و جنبه آموزشی دارد. پس معیاری برای معامله شما نباشد. ====================== @Reza_Ghanipur
در مورد سهم #خاور که در تاریخ 16 آبان در قیمت 190 برسی شد باید یک اصلاح انجام بدم. سهم تا به امروز 60 درصد بازدهی داشته و من انتظار داشتم قبل شکست سقف یک اصلاح داشته باشه, اما با قدرت سقف قبلی شکسته شد و به قیمت 310 تومن رسید. گزارش های مالی شرکت هم عالی بود. برای معامله گران کوتاه مدت خط روند قرمز که رسم شده و برای معامله گران بلند مدت محدوده 250 میتونه حد زیان باشه و سهامداری کنن.

تحلیل ها و مطالب بنده صرفاً اظهار نظر شخصیست و جنبه آموزشی دارد. پس معیاری برای معامله شما نباشد.

======================
@Reza_Ghanipur
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
واکنش من وقتی یکی میپرسه #دلار تا کجا بالا میره :)

جدا از شوخی، من انتظارم در اول سال (لینک تحلیل) محدوده ۴۰ بود، اما حالا عدد ۴۴ هم دیدیم. با توجه به اختلاف تورم دو کشور، رشد پایه پولی و رشد اقتصادی، انتطار من برای دلار در انتهای سال همین محدوده ۴۰ تا ۴۵ هست. پس برای خریداران کوتاه مدت، ریسک افزایش پیدا کرده، چون خیلی از معامله گران اقدام به شناسایی سود میکنن. برای انتهای سال ۱۴۰۲ هم، میانگین محدوده ۶۰ هزار تومان رو میشه انتظار داشت.

======================
@Reza_Ghanipur
رضا غنی پور
واکنش من وقتی یکی میپرسه #دلار تا کجا بالا میره :) جدا از شوخی، من انتظارم در اول سال (لینک تحلیل) محدوده ۴۰ بود، اما حالا عدد ۴۴ هم دیدیم. با توجه به اختلاف تورم دو کشور، رشد پایه پولی و رشد اقتصادی، انتطار من برای دلار در انتهای سال همین محدوده ۴۰ تا ۴۵…
به غیر از افسردگی فصلی، افسردگی بعد از بارداری و ... ما در کشورمون یه افسردگی دیگه داریم به اسم افسردگی بعد از افزایش قیمت دلار. اینو نوشتم تا بهتون بگم تنها نیستین و این حستون کاملا طبیعیه.

======================
@Reza_Ghanipur
رضا غنی پور
#اهرم ۴ آذر ۱۴۰۱ معامله گری که میتونه ریسک رو مدیریت کنه و دنبال بازدهی بیشتر در بازار هست، طبیعتا میتونه از صندوق اهرم استفاده کنه. نکته مهم اینه، تحلیل باید روی شاخص کل و هموزن به عنوان دارایی پایه این صندوق انجام‌ بشه. نکته بعدی هم محدوده خرید در چنین…
در مورد ستاپ خرید #اهرم که 4 اذر ماه در کانال منتشر شد و دوستان با رسیدن به تارگت 40 درصد زیاد پرسیدن بفروشیم یا نه, یک توضیح کوچیک بدم. این صندوق خاصیت کاهشیِ ضریب اهرمی، در بازار صعودی رو داره. یعنی صندوق‌های اهرمی، در ریزش‌ها، شدیدتر از شرایط صعودی، واکنش نشون میدن. پس خرید در محدوده فعلی پر ریسک هست و نیاز به تجربه بالایی در معامله گری داره. دوستانی هم که طبق این ستاپ وارد معامله شدن, این نکته رو در نظر بگیرن که ریسک این صندوق دو برابر صندوق های غیر اهرمی رسیده ولی با بازدهی حدودا برابر با صندوق های غیر اهرمی. دوستانی هم که تاکید داشتن بگم خودم چیکار کردم؟ خیلی شفاف میگم, با رسیدن به تارگت از این صندوق خارج شدم.

======================
@Reza_Ghanipur
اگر قرار بر این هست که با روند پیش بریم (برخلاف معامله گرانی که با تارگت خارج میشن) سه روش برای مشخص شدن تغییر روند و خروج رو به شما معرفی میکنم. انتخاب روش بستگی به چارت سهم، مدیریت سرمایه و روحیات شما داره. به ظاهر خیلی ساده هست اما چیزی که مانع شما در انتخاب یکی از این روش ها میشه و یا شما رو سر در گم میکنه، کمال گراییه. وجود این توهم که ما حتماً باید در کف خرید کنیم و در بالاترین نقطه بفروشیم. این خطای ذهنی در بیشتر مواقع باعث میشه ما در معاملات اشتباه کنیم و حتی بیشتر جا بمونیم. فراموش نکنید فقط یک گروه هستن که همیشه در کف میخرن و در سقف میفروشن، و اون گروه دروغگوهان.


======================
@Reza_Ghanipur
مارک داگلاس در زمینه تحلیل تکنیکال و شکاف روانشناختی به این موضوع اشاره میکنه:

“حدود ۹۵% از خطاهای معاملاتی هیچ ارتباطی به دانش ندارد؛ بلکه این اشتباهات ناشی از ترس ما در مورد از دست دادن پول، اشتباه‌های غیرسیستماتیک (اشتباهاتی که ماهیت هزینه نداشته و جبران نمی‌شوند مانند حجم زیاد) و موارد بی‌شمار دیگر است. بنابراین، حتی پیچیده‌ترین تحلیل‌های تکنیکال نیز یک معامله‌گر ناموفق و ناامید را به یک برنده ثابت و مطمئن تبدیل نخواهد کرد.”

======================
@Reza_Ghanipur
2024/10/02 16:31:09
Back to Top
HTML Embed Code: