Telegram Web Link
مجری بنیاد علوی قم خبر داد؛
انتخاب ۲۵ منطقه هدف روستایی در قم برای توانمندسازی اقتصادی
روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی
مجری بنیاد علوی قم خبر داد؛ انتخاب ۲۵ منطقه هدف روستایی در قم برای توانمندسازی اقتصادی
قم- مجری بنیاد علوی قم گفت: در کل استان قم ۲۵ منطقه هدف روستایی انتخاب شده و تسهیل‎گران بنیاد در حال بررسی طرح‌های اشتغال و اهلیت‌سنجی آن‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی ویژه گفت: بنیاد علوی در تلاش است تا با تمرکز بر چهار محور اصلی، خدمات بیشتری را به مناطق شهری و روستایی ارائه دهد.

مجری بنیاد علوی قم افزود: این چهار محور شامل سلامت و درمان، اشتغال و توانمندسازی اقتصادی، آموزش و تربیت، و فعالیت‌های جهادی است.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم بنیاد علوی، ورود به تمامی شهرستان‌ها و شناسایی روستاها به منظور تهیه و تدوین سند شناخت و توسعه مناطق هدف است.

ویژه ابراز کرد: در حوزه سلامت، اردوهای پزشکی و خدماتی در زمینه‌های سلامت دندان، سلامت چشم، و سلامت بانوان برگزار شده است.

مجری بنیاد علوی قم در خصوص فعالیت‌های بخش آموزش و تربیت تأکید کرد: شناسایی دانش‌آموزان مستعد و نیازمند حمایت، از جمله اقدامات ضروری است که در حال اجرا است.

وی در حوزه اشتغال و توانمندسازی اقتصادی بیان کرد: در کل استان قم ۲۵ منطقه هدف روستایی انتخاب شده و تسهیلگران بنیاد در حال بررسی طرح‌های اشتغال و اهلیت سنجی آن‌ها هستند.

وی در ادامه به فعالیت‌های جهادی بنیاد علوی اشاره کرد و گفت: در ایام عید غدیر، اقدام به توزیع شکر و برنج بین گروه‌های مردمی استان کردیم و همچنین اعزام زائر اولی‌ها به سفر اربعین نیز انجام شد.

ویژه در پایان خاطرنشان کرد: خدمات در زمینه محرومیت‌زدایی همچنان ادامه خواهد داشت و بنیاد علوی متعهد به بهبود شرایط زندگی در این مناطق است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
زندگی در روستا کم هزینه‌تر است!
بررسی‌ها نشان می‌دهد هزینه خالص یک خانوار شهری در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۰۶ میلیون تومان بوده که نسبت به سال قبل ۵۰.۶ درصد رشد داشته است. همچنین هزینه متوسط یک خانوار روستایی در این سال ۱۱۰ میلیون تومان بود که این رقم نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش یافته است. این آمار نشان می‌دهد هزینه‌های خانوار شهری نسبت به خانوار روستایی تقریبا دو برابر است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی اختلاف هزینه‌های روستایی و شهری، اختلاف قیمت هزینه اجاره است که در سال‌های اخیر به هزینه اصلی خانوار‌ها تبدیل شده است. نکته قابل‌توجه این است که شکاف میان درآمد خانوار شهری و روستایی کمتر از هزینه‌هاست.

بر اساس آمار‌ها درآمد متوسط خانوار شهری در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۵۷ میلیون تومان بوده که این رقم برای خانوار روستایی حدود ۱۵۰ میلیون تومان بوده است. به نظر می‌رسد، اگر فردی دارای درآمد ثابت باشد، زندگی کردن در روستا بسیار به‌صرفه‌تر از شهر باشد، زیرا سطح هزینه‌های شهری با توجه به رشد هزینه‌های سکونت و حمل‌و‌نقل بالاتر رفته است.
وضعیت شاخص‌ محرومیت در 15 سال اخیر از نگاه مرکز پژوهش های مجلس !

✍️ بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:

🔸بررسی روند شاخص‌های محرومیت در چهار دهه گذشته نشان‌می‌دهد که محرومیت در هر یک از شاخص‌های موردنظر شامل دسترسی به آب لوله‌کشی، شبکه برق، گاز لوله‌کشی، امکانات ضروری زندگی مثل آشپزخانه و حمام، مسکن ایمن و حتی در سال‌های اخیر اینترنت به‌طور قابل توجهی کاهش یافته‌است. 

🔸این روند به‌طور خاص در ۲ دهه اخیر محرومیت با شدت بیشتری کاهشی بوده است.
بر اساس بررسی‌های کارشناسان ما در مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ محرومیت در کل کشور، از ۱۸.۲ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۳.۱ درصد در سال  ۱۴۰۰ رسیده است. 

🔸براساس این پژوهش‌ها، نرخ محرومیت در مناطق شهری، از ۱۰ درصد در سال ۱۳۸۵، به کمتر از ۲ درصد در سال ۱۴۰۰ و در مناطق روستایی از ۳۳ درصد به ۷ درصد کاهش یافته‌است. 

🔸در بازه زمانی سال‌های ۱۳۸۵ الی ۱۴۰۰، معادل ۹.۳ میلیون نفر از جمعیت کشور از محرومیت خارج شدند.
کاهش محرومیت در تمامی استان‌های کشور نیز در این بازه زمانی محسوس است.

🔸در مناطق روستایی، بیشترین کاهش نرخ محرومیت متعلق به سه استان کهکیلویه ‌و بویراحمد، خراسان‌شمالی و کرمانشاه است که در این بازه ۱۵ ساله به‌ترتیب ۵۴، ۵۳ و ۴۳ درصد از خانوارها از محرومیت شدید خارج‌شده‌اند. 

🔸کمترین کاهش نرخ محرومیت در مناطق روستایی مربوط به سه استان بوشهر، البرز و مازندران است که به‌ترتیب ۳، ۷ و ۱۳ درصد از خانوارهای این مناطق از وضعیت محرومیت شدید خارج‌شده‌اند.

🔸در مناطق شهری نیز، بیشترین کاهش نرخ محرومیت متعلق به سه استان خراسان‌شمالی، کرمانشاه و ایلام است که به‌ترتیب ۲۲، ۲۰ و ۱۷ درصد از خانوارهای این مناطق دیگر در وضعیت محرومیت شدید قرار ندارند. 

🔸کمترین کاهش نرخ محرومیت در مناطق شهری مربوط به سه استان تهران، چهارمحال ‌و بختیاری و بوشهر است که به‌ترتیب ۲، ۳.۵ و ۴ درصد از خانوارهای این مناطق در این بازه زمانی از محرومیت شدید خارج‌شده‌اند.
خوشا به حالت ای روستایی...

۱۵ مهرماه، روزی برای روستا.
۱۵ مهرماه از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، با هدف ارج نهادن به روستا و فرهنگ روستایی، به نام روز ملی روستا، نام‌گذاری شده است.

@farhangmardom
📌پیرترین و جوان‌ترین کشورها


🔸ژاپن با 22.6 درصد جمعیت بالای 65 سال، مسن ترین کشور جهان است. پس از ژاپن نیز آلمان با 20.5 درصد و ایتالیا با 20.4 درصد جمعیت بالای 65 سال در رتبه های دوم و سوم پیرترین کشورهای جهان قرار دارند.

🔹از سوی دیگر، کشورهای نیجر با 50.1 درصد، اوگاندا با 48.7 درصد و بورکینافاسو با 46.6 درصد جمعیت زیر 15 سال، در زمره جوان ترین کشورهای جهان قرار دارند.

معمولا هر چقدر جوامع به سمت توسعه یافتگی بیشتر پیش می روند، فرآیند سالخوردگی جمعیت نیز در آن کشورها افزایش محسوسی پیدا می کند.

🔻کشور فقیر افغانستان به عنوان جوان ترین کشور منطقه خاورمیانه شناخته می شود و از سوی دیگر، کشور ثروتمند قطر، پیرترین کشور این منطقه به حساب می آید.

🔻در کشور جوان افغانستان، میانگین سنی جمعیت حدود 18 سال است، ولی در کشور قطر این میانگین سنی به حدود 32 سال می رسد.

کانال برنامه ریزی آمایش سرزمین
سرشماری کشاورزی در بسیاری از استان های کشور در حال انجام است.
روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی
سرشماری کشاورزی در بسیاری از استان های کشور در حال انجام است.
سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیت های مختلف کشاورزی شامل "پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک، ذرت و ..."، "پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما، انگور و ..."، "پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر"، "کشت محصولات گلخانه ای"، "پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمابی و سردابی و میگو"، "پرورش طیور"، "پرورش کرم ابریشم" و "پرورش زنبور عسل" از بهره برداران کشاورزی است. بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1393 اجرا شده، بیش از 4 میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که 90 درصد از بهره برداری های کشاورزی متعلق به آنها، در مناطق روستایی واقع شده است.

سابقه اجرای سرشماری عمومی کشاورزی:
در ایران تا کنون 5 سرشماری در سالهای 1352 ،1367 ،1372 ،1382 با استفاده از ابزار کاغذی و سال 1393 با استفاده از ابزار الکترونیکی "تبلت" اجرا و نتایج آن در سطح معرفی سرشماری عمومی كشاورزی 1403 کوچکترین واحد جغرافیایی ( شهر و آبادی) منتشر شده است. مقایسه سرشماری های کشاورزی در کشورها نشان می دهد که کشور ایران به لحاظ تعداد سرشماری در منطقه آسیا با 5 سرشماری جزو کشورهای پیشرو است.

اهمیت اجرای سرشماری عمومی کشاورزی:
سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات مهمی را از فعالیت های کشاورزی کشور در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی ارائه می دهد که تنها با اجرای سرشماری قابل حصول است. با توجه به فاصله گرفتن از آخرین سرشماری و تحولات سریع بخش کشاورزی، اجرای سرشماری در سال 1403 ضرورتی اجتناب ناپذیر است. برخی از دلایل دیگری که اجرای سرشماری در سال 1403 را دو چندان می کند، به قرار زیر است:

مطابق ماده 3 قانون مرکز آمار ایران و ماده 10 قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور (بهمن 1395 )به منظور حفظ سری زمانی آمارهای بخش کشاورزی و بهنگام سازی بهره برداران کشاورزی، سرشماری یاد شده باید در پاییز سال 1403 اجرا شود.
مطابق توصیه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) سرشماری کشاورزی می بایست در بازه های زمانی حداکثر ده ساله انجام شود. در برخی از کشورها مانند آمریکا، ژاپن، چین و کانادا، سرشماری کشاورزی هر 5 سال یکبار انجام می شود.
سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان دومین طرح آماری بزرگ کشور و مهمترین فعالیت آماری بخش کشاورزی است.
اطلاعات حاصل از این سرشماری، تأمین کننده نیازهای چارچوبی و آمار پایه این بخش در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی مورد نیاز مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان های متولی تنظیم بازار، برنامه ریزان، پژوهشگران و ... می باشد.
برای برنامه ریزی صحیح در بخش کشاورزی، نیاز به اطلاعات دقیق و بهنگام در سطح آبادی ها و شهرها است که فقط از سرشماری به دست خواهد آمد.
طرح های آمارگیری نمونه ای کشاورزی به ویژه طرح های خانواری و مقیاس بزرگ مانند آمارگیری های باغداری، زراعت، دامداری و طرح های ویژه حسابهای اقتصادی) مانند جدول داده ستانده) با استفاده از چارچوب سرشماری اجرا می شود. نتایج طرح های یادشده نشان می دهد تغییرات چارچوب سرشماری عمومی کشاورزی 1393 موجب افزایش خطای نمونه ای در طرح های مذکور در سالهای اخیر شده است.
اجرای نامنظم سرشماری موجب به هم خوردن سری زمانی مطالعات خواهد شد و پیش بینی های مبتنی بر سری زمانی را با خطا مواجه خواهد نمود.
اهداف سرشماری:

1 ) تهیه چارچوب آماری برای آمارگیری های نمونه ای
2 ) تولید اطلاعات ساختاری در سطوح جغرافیایی کوچک با قابلیت ارائه در طبقه بندی های چند بعدی
3 ) فراهم کردن سرجمع ها و اطلاعات کلی برای سنجش برآوردهای بین سرشماریها معرفی سرشماری عمومی كشاورزی 1403
Forwarded from ربات حذف ✂️
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔍«قوم باد»

«قوم باد» (people of the wind) مستندی آمریکایی دربارۀ ایل بختیاری است که در ۱۹۷۶ (۱۳۵۵) ساخته شده است.

▪️
این مستند هم در اسکار و هم در گولدن گلوب نامزد بهترین فیلم مستند شد.

▫️بیش از پنجاه سال پیش از ساخت این مستند، مستند پرآوازه‌ای به نام «علف» دربارۀ کوچ عشایر ایرانی ساخته شده بود که دیدن آن هنوز پس از بیش از یک قرن، قلب آدم را لبریز می‌کند.
مستند «قوم باد» نیز با جزئیات بسیار کوچ ایل بابادی را نشان می‌دهد. عبور صدها هزار نفر و قریب یک میلیون دام از ارتفاعات زاگرس یکی از بزرگ‌ترین ــ چه‌بسا بزرگ‌ترین ــ جابجایی‌های کوچ‌نشینان در جهان بود و همچنان هست؛ صحنه‌هایی که برای مردم یکجانشین به نمایشی شگفت‌آور شبیه است...

▫️مستند قوم باد را آنتونی هوارث و دیوید کاف ساخته‌اند. نسخۀ کامل و نسبتاً باکیفیتی از این مستند را در این پست می‌توانید ببینید.

#مستند
Forwarded from Hassan
مجموعه مروج معرفت

از این به بعد پنج شنبه ها خواهید دید

دکتر اسماعیل_شهبازی از فراز و فرودهای تحولات اجتماعی در نهاوند با ما سخن می گوید.
مروّج معرفت؛ روایت پدر توسعه و ترویج روستایی ایران از توسعه نهاوند است که پنجشنبه ها از شبکه های اجتماعی نهاوند پخش می شود .

شما علاقمندان به نهاوند را به دیدن اولین قسمت این برنامه در پنجشنبه هفدهم آبان ماه دعوت می کنیم.

لطفا اطلاع رسانی کنید.
Forwarded from Hassan
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
قسمت اول از مجموعه مروّج معرفت در این قسمت دکتر اسماعیل شهبازی پدر علم ترویج و توسعه روستایی ایران از تولد و دوران تحصیلش در مدارس نهاوند سخن می گوید و راه رسیدنش را به عنوان اولین مروّج کشاورزی نهاوند روایت می کند .
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#چهارباغ اصفهان
پاییز سال 1306
فیلم را فردریک گادامر گرفته است؛ او در قالب پروژۀ «آرشیو سیاره» به ایران آمده بود.
این پروژه که بین سال‌های 1909 تا 1931 میلادی جریان داشت، توسط آلبر کان بانکدار فرانسوی راه‌اندازی شده بود. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
🎥معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی: ۳۱ هزار روستا فاقد سکنه هستند

عبدالکریم حسین‌زاده
، معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور:

🔹مهاجرت از روستاها به شهرها به زیرساخت‌های فیزیکی محدود نمی‌شود، بلکه باید در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی نیز توسعه و تقویت انجام شود.

🔹درحال بررسی دقیق مشکلات مختلف در مناطق کم‌برخوردار ، از جمله مسئله دانش‌آموزان جامانده از تحصیل هستیم. هدف از این بررسی‌ها، تثبیت جمعیت در مناطق روستایی و جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهرها است.

🔹آمارها نشان می‌دهد که از ۶۹ هزار روستای کشور، حدود ۳۸ هزار روستا دارای سکونت هستند، در حالی که ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده‌اند.
2024/11/14 02:55:10
Back to Top
HTML Embed Code: