Telegram Web Link
♦️روستای رویایی رویین، خراسان شمالی
✔️ ۱۷امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه برنامه‌ریزی و توسعه روستایی توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.

🟢 *نشست الزامات دستیابی به مدیریت توسعه یکپارچه روستایی*

🗓 زمان: چهارشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰

📌 سخنرانان:

🔴دکتر بهزاد دوستی سبزی پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی
🔴دکتر حبیب جباری معاون امور برنامه‌ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه‌ و بودجه کشور
🔴دکتر محمدعلی حامدی رئیس هیت مدیره شرکت مهندسین مشاور رویان

🔼 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

🌐 ثبت‌نام نشست:
https://eseminar.tv/wb142863

💬 کسب اطلاعات بیشتر:
https://ndri.ac.ir/rural-development-meetings-17


📱@GeoCollege_khu
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
کودتای 28 امرداد 1332 از آغاز تا پایان
در اسناد روابط خارجی آمریکا که در سال 1989 از طرف موسسه انتشارات دولتی ایالات متحده در واشنگتن منتشر شده است مطالبی بسیار جذاب و خواندنی و در واقع کاملا سری چنین نوشته شده بود:

«سند شماره 9 – 17 مارس 1951- (26/12/1329) سند محرمانه ، فوری

از وزارت خارجه آمریکا به سفارت آمریکا در ایران

........... در حالی که ایالات متحده بطورکلی با ملی کردن نفت موافق نیست ولی حق دولتهای مستقل را در مبادرت به چنین اقدامی به رسمیت می‌شناسد، مشروط بر آنکه غرامت منصفانه و فوری پرداخت گردد ولی این سیاست نبایستی در خارج تبلیغ شود ، زیرا ممکن است دولت‌های خارجی را به این امر تشویق کند!»

«سند شماره 318 – 11 مارس 1953- (20/12/133) – بکلی سری

صورتجلسه مذاکرات یکصدوسی و ششمین نشست شورای امنیت ملی واشنگتن

... آقای دالس وزیر خارجه پاسخ داد که ما قبلا زحمت این کار را به خود داده‌ایم، البته اگر انگلیسی‌ها بکلی از ایران اخراج و از مذاکرات محرم نشده بودند، شاید دشوار نبود بتوان با ایران کنارآمد ولی دولت انگلیس عمیقا درگیر و نگران حفظ آبروی خود است!»

در بخش دیگری از این سند آمده است: «به عقیده وزیر خارجه ما باید به نحوی تبدیل به شریک ارشد انگلیسی ها در منطقه خاورمیانه باشیم و در این چارچوب عمل کنیم. آقای ویلسون موافقت خود را اظهار داشت و گفت هدف واقعی ما باید تلاش به وصول راه حل و در عین حال حفظ آبروی انگلیسی‌ها باشد.»

در نهایت حاصل توافق دولت آمریکا و انگلستان، اقدام مشترک کودتای 28 مرداد 32 و انعقاد قرارداد کنسرسیوم نفت بود.
اسنادی از نقش انگلیس و امریکا در کودتای ۲۸ مرداد


اسناد وزارت خارجه آمریکا که روز سه شنبه 17 مرداد 1396 از حالت محرمانه خارج شدند. این اسناد نقش لندن را در کودتا علیه دولت مصدق در ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ نشان می دهد. این اسناد که از حالت محرمانه خارج شده‌اند، جزئیات جدیدی از نقش لندن را در کودتا علیه دولت مصدق در 28 مرداد سال 1332 ارائه می کند.

این اسناد توسط موسسه غیرانتفاعی «آرشیو امنیت ملی امریکا» منتشر شد. دو پژوهشگر این موسسه اسناد جدید را «نخستین تأیید رسماً منتشر شده از هدف اعلام‌شده انگلیس در اواخر سال 1952 (برابر با 1332 هجری شمسی) برای متقاعد کردن واشنگتن به عزل مصدق از قدرت» توصیف کرده‌اند. این دو یادداشت تا قبل از این «فوق محرمانه» بوده‌اند و در بخش عنوان آنها عبارت «پیشنهاد بریتانیا برای سازمان‌دهی کودتا در ایران» درج شده است.

روزنامه فایننشال‌تایمز انگلیس نوشته انتشار این اسناد، اطلاعات تازه‌ای درباره ارزیابی لندن از فضای سیاسی ایران در آن زمان و احساس خطر این کشور از تهدید منافعش در تهران در اختیار قرار می‌دهد.

یادداشت‌های وزارت خارجه آمریکا نشان می‌دهند مقام‌های انگلیسی و آمریکا از مهرماه سال 1331 دست‌کم سه بار برای بحث درباره سرنگون کردن دولت مصدق دیدار کرده‌اند. «کریستوفر استیل»، دومین مقام عالی‌رتبه سفارت انگلیس در واشنگتن این ایده را با مقام‌های آمریکایی در میان گذاشته است.

دولت انگلیس در سال‌های گذشته بارها مقام‌های آمریکایی را برای جلوگیری از اعلان علنی نقش لندن در کودتای 28 مرداد سال 1332 تحت فشار قرار داده‌اند.

به همین دلیل، سندهای تازه انتشار یافته جزو مواردی بوده‌اند که از مجموعه مفصل اسنادی که چند وقت پیش وزارت خارجه آمریکا برای اولین بار درباره طراحی کودتای 28 مرداد سال 1332 منتشر کرد حذف شده‌اند.

به نوشته وب‌سایت آرشیو امنیت ملی آمریکا در حالی که عنوان و تاریخ این دو سند در مجموعه اسناد اخیراً منتشر شده وزارت خارجه آمریکا گنجانده شده‌اند محتوای آنها به کل حذف شده و جای آنها خالی گذاشته شده است.

اولین یادداشت با عنوان «پیشنهاد سازمان‌دهی کودتا در ایران» مربوط به تاریخ 26 نوامبر 1952 (ششم آذرماه 1331) است. در این یادداشت «هنری بایرود»، دستیار وزیر خارجه آمریکا به مافوقش، «فریمن متیوز» که معاون قائم وقت مقام وزیر خارجه است اطلاع داده که مشاور سفیر انگلیس ، «کریستوفر استیل» خواستار نشستی با موضوع بحث درباره یک کودتای احتمالی شده است.

«بایرود» در این یادداشت به «متیوز» خاطرنشان کرده که سفارت انگلیس قبلاً و برای اولین بار این پیشنهاد را در قالب سندی به تاریخ 8 اکتبر 1952 (17 مهرماه 1331) مکتوب کرده است.

سند دوم که در بخش عنوان آن عبارت «پیشنهاد بریتانیا برای سازمان‌دهی کودتا در ایران» درج شده یادداشتی مربوط به 3 دسامبر 1952 (13 آذر 1331) است. این سند، صورت‌جلسه مربوط به دیدار دیدار مقام وزارت خارجه آمریکا با «کریستوفر استیل» است.منبع: سایت موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
تصویری از سرلشگر فضل الله زاهدی در ظهرگاه 28 مرداد 1332،آنگاه که می خواست تلگرامی به شاه بنویسد وخبر پیروزی خود را اطلاع دهد.....درفروردین ماه 1334،اختلافات محمدرضا پهلوی وفضل الله زاهدی به اوج خود رسید.شاه به کمتر از برکناری او رضایت نمی دادوالبته زمینه های داخلی وخارجی لازم را برای این امر ایجاد کرده بود.زاهدی اما، خود را بازگرداننده تاج وتخت به محمدرضا می انگاشت وبرایش دشوار بود که شاه چنین فرجامی را برای او رقم زند.نهایتا او درقبال امتیازاتی پذیرفت که به عنوان نمایندگی دائمی ایران درسازمان ملل به سوئیس برود وبه تبعیدی محترمانه تن دردهد...
بسیاری از محققان روستایی ایران خانم لمبتون انگلیسی را مخصوصا به خاطر نگارش کتاب مشهورش به نام مالک و زارع در ایران به عنوان یکی از روستاپژوهان برجسته ایران می دانند، اما مطالعه اسناد و شواهد فراوان نشان می دهد او یک جاسوس حرفه ای انگلستان بود که هم به تحقیق می پرداخت و هم برای سردمداران کشور خود ماموریت هایی انجام می داد، به طوری که او نقش پررنگی در سقوط دولت ملی دکتر مصدق داشت.👇👇👇
نقش لمبتون در سقوط مصدق
خانم لمبتون استاد کرسی فارسی در مدرسه مطالعات شرقیه که مشاور وزارت خارجه بریتانیا در امور ایران بود آن دولت را از هرگونه نزدیکی و تفاهم با مصدق برحذر می‌داشت و معتقد بود که باید او را منزوی کرد و وارد هیچ‌گونه معامله با او نشد. همین لمبتون بودکه فکر توسل به عملیات پنهانکارانه بر ضدمصدق را پیش کشید و مقدمات اعزام زینر را به ایران فراهم آورد تا عوامل مخالف مصدق در ایران را به مبارزه با او تشویق کند و زمینه را برای سقوط حکومت دکتر مصدق آماده کند.
زینر در آن زمان معلم زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آکسفورد بود و در دوران جنگ به‌عنوان افسر اطلاعاتی بریتانیا در ایران کار کرده بود. او در توطئه‌ها و پنهان‌کاری‌هایی که لازمه امر جاسوس است تجربه داشت و در ایران بسیار کسانی را که به درد این کارها می‌خوردند می‌شناخت و مستقیما از وزیر امور خارجه هربرت موریسن دستور می‌گرفت و هم او بود که پس از ورود به ایران توسط عباس اسکندری با قوام‌السلطنه ارتباط یافت و او را نامزد جانشینی دکتر مصدق کرد. چند هفته بعد از ورود زینر به ایران وودهاوس از مسوولان ارشد سازمان جاسوسی انگلیس (MI۶) نیز به او پیوست. وودهاوس و زینر به همراه گروهی در سفارت انگلیس، دستور صریح از هربرت موریسن وزیر خارجه دولت کارگری انگلستان داشتند که مقدمات سقوط مصدق را فراهم آورند. این دستور بعدها مورد تایید ایدن (وزیر خارجه دولت محافظه‌کار) نیز قرار گرفت‌.

منبع: خواب آشفته نفت نوشته محمدعلی موحد.
کرومیت روزولت یکی از طراحان کودتای ۲۸ مرداد است؛ او در سال ۱۹۴۱ درحالی که ۲۵ ساله بود به دستور سازمان اطلاعاتی آمریکا مامور تحقیق درباره ایران شد و این کار سرگذشتش را با تاریخ معاصر ایران پیوند زد. هنگامی که روزولت پس از خدمات بسیار در سازمان سیا در ۱۶ تیر ۳۲ برای رهبری کودتای ۲۸ مرداد وارد ایران شد، ۱۲ سال تجربه پژوهش در مسائل کشور را داشت. او با نقش خود در عملیات ۲۸ مرداد، محمد رضا پهلوی را برای همیشه مدیون خود کرد. پس از کودتا هم پیوند روزولت با ایران قطع نشد، بلکه ابعادی دیگر یافت. کتاب «کودتا» خاطرات او از روزهای کودتا است.
کتاب «عملیات آژاکس» شامل دو بخش کلی است؛ در بخش اول اسناد «سیا» درباره کودتای 28 مرداد در پنج فصل تنظیم و ارائه شده است. در فصل نخست طرح مقدماتی عملیات آژاکس، در فصل دوم طرح اجرایی این عملیات و در سومین فصل، گزارش «دونالد ن.ویلبر» را که خود مستقیماً در برنامه‌ریزی و اجرای این طرح مشارکت داشته است می‌خوانیم. این گزارش در سال 1954م. توسط وی نوشته و به مقامات سیا ارائه شد تا ضمن ثبت تجربیات آمریکا در طراحی برنامه‌های کودتا، امکان بهره‌برداری از آنها در عملیات مشابه نیز فراهم آید. در فصل چهارم و پنجم از این بخش نیز می‌توان به ترتیب اسناد مربوط به طراحی بُعد نظامی عملیات و ارزیابی نظامی عملیات را مورد مطالعه قرار داد. در بخش دوم از این کتاب تجزیه و تحلیلی از وقایع مربوط به کودتای 28 مرداد با توجه به اسناد انتشار یافته از سوی سیا آمده است که می‌تواند روشنگر برخی از مسائل باشد.
در روستاهای ایران کسانی می‌زیستند که نه مالک زمین و نه اجاره دار بودند. این دسته یک قشر اجتماعی خاص را تشکیل می‌دادند که خوش‌نشین نامیده می‌شدند. نامگذاری خوش‌نشین بر مبنای این واقعیت صورت گرفته بود که گفته می‌شد آن‌هایی که نه زمینی را زیر کشت می‌برند و نه مالک آن هستند، زندگی آسوده‌تری دارند، زیرا لازم نیست نگران دشواری‌های معمول کار کشاورزی باشند. در خراسان اصطلاح آفتاب‌نشین بجای خوش‌نشین رایج بود. خوش‌نشین آن دسته از ساکنان روستاها هستند که نه زمین‌دار هستند و نه زمینی در اجاره دارند و نه با سهم‌بری از محصولی که می‌کارند معاش خود را تأمین می‌کنند. خوش‌نشین‌ها با فعالیت‌های گوناگونی مانند چوپانی، دشتبانی، بنایی، نجاری، بقالی، معامله‌گری، دست‌فروشی و کارگری تأمین معاش می کردند. کانال روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مستند یا ضامن آهو اثری از کارگردان برجسته پرویز کیمیاوی 1348 شمسی. این فیلم، برنده‌ی جایزه‌ی اول منتقدان بین‌المللی جشنواره مونت کارلو، جایزه ویژه هیأت داوران همین جشنواره و جایزه اول اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا شده است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا(ع)

🔹٢مرداد سال ١٣١٨، یک گردشگر سوئیسی به نام الامایارد از میان آتش جنگ جهانی دوم به همراه دوستش با یک ماشین سواری از راه افغانستان خودش را به ایران رسانده و با دوربینی که زیر لباسش پنهان کرده اولین فیلم رنگی از حرم امام رضا (ع) را ثبت کرده است.
نظریه‌های اقتصادی توسعه (تحلیلی از پارادایم‌های رقیب) | #دایانا_هانت #غلامرضا_آزاد_ارمکی | رشد اقتصادی | چاپ هشتم ، 1403
🔊 پژوهشکده آمار در آستانه انجام سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ برگزار می‌کند:
نشست تخصصی: نقش سرشماری عمومی کشاورزی در رفاه و آبادانی و کشور
🌾🌾🌾
♻️ با حضور جمعی از مسئولان، مدیران و صاحبنظران و با سخنرانی:
🔹اهمیت آمار در افق‌های آینده بخش کشاورزی کشور
▫️دکتر محمد جواد عسگری، رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی
🔹آمار و امنیت غذایی
▫️دکتر علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی
🔹اهمیت سرشماری کشاورزی در برنامه‌ریزی اقتصاد روستا
▫️دکتر نعمت‌الله رضایی، رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون
🔹الزامات و ضروریات سرشماری کشاورزی
▫️دکتر مجتبی پالوج، قائم مقام موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
🔹معرفی سرشماری عمومی کشاورزی۱۴۰۳ (ابعاد و ویژگی‌های آن)
▫️دکتر ابوطالب عزیزی، مدیرکل دفتر کشاورزی مرکز آمار ایران

🗓 دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳
از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۷
📍سالن مرحوم عادل آذر، مرکز آمار ایران

💎شرکت در این نشست تخصصی (به صورت مجازی) به کمک لینک زیر برای عموم آزاد است👇
https://www.skyroom.online/ch/srtc/agriculture
افزایش فشار تورمی در روستاها از سوی خوراکی‌ها
براساس آمارها، تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی در مناطق روستایی در تیرماه سال جاری نسبت به خرداد صعودی بود. در این مناطق تورم نقطه‌ای گروه خوراکی از 24 درصد در خرداد به 24.4 درصد در ماه گذشته افزایش یافته است. برخلاف خوراکی‌ها در گروه اقلام غیرخوراکی و خدماتی سرعت افزایش قیمت‌ها در مناطق روستایی نزولی بود. به بیان دقیق‌تر، در این مناطق تورم نقطه‌ای اقلام غیرخوراکی و خدماتی نسبت به خرداد 0.3 واحد درصد پایین‌تر آمده و در تیر امسال، 32.8 درصد برآورد شده است.

به عبارت دیگر، بیشتر فشار تورمی در روستاها در این ماه از ناحیه خوراکی‌ها بود. تورم نقطه به نقطه کلی مناطق روستایی در ماه گذشته نسبت به خرداد 0.1 واحد درصد بالاتر آمده است. روستاپژوهی، توسعه و ایران شناسی https://www.tg-me.com/RURALRESEARCHS
1- سازمان اداري كشور ايران
2- شخصيت حقوقي سازمان‌هاي اداري و تمايز آن با ساير اشخاص
3- الگوها و مدل‌هاي اداري؛ تمركز و عدم تمركز
4- سازمان اداري روستا
5- دهياري به عنوان يك دستگاه اجرايي در روستا
6- حقوق املاك در روستا
7- انواع اراضي در روستا
8- اصلاحات ارضي
9- آيين دادرسي اداري روستايي
10- مفهوم و انواع دادرسي
11- صلاحيت‌هاي كميسيون ماده 99
12- محيط زيست
13- پسماند
14- مديريت اداري و مالي روستا
15- امور اداري
16- امور مالي
2024/11/14 16:12:47
Back to Top
HTML Embed Code: