Telegram Web Link
پنجمین کنگره بین المللی بیماری های نقص ایمنی (IPIC2021)

پنجمین کنگره بین المللی بیماری های نقص سیستم ایمنی اولیه (IPIC2021) در تاریخ ۳ الی ۵ نوامبر ۲۰۲۱ (۱۲ الی ۱۴ آبان ۱۴۰۰) به میزبانی شهر برلین واقع در کشور آلمان برگزار خواهد شد.

دریافت اطلاعات بیشتر👇
https://ipic2021.com/

مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران

RCID.tuma.ac.ir
@RCIDtums
Forwarded from عکس نگار
#خبر

🔻نتایج ارزشیابی فعالیت های پژوهشی مراکز تحقیقات وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی کشور (دولتی/ خصوصی) در سال ۱۳۹۸ اعلام شد.

🔹بر اساس نتایج ارزشیابی فعالیت های پژوهشی مراکز تحقیقات وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی کشور (دولتی/ خصوصی) در سال ۱۳۹۸، مرکز تحقیقات نقص ایمنی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران «رتبه اول» تعداد کتاب منتشر شده در بین مراکز تحقیقات بالینی، و همچنین «رتبه سوم» را در بین ۱۳۱ مرکز تحقیقات بالینی فاقد ردیف مستقل بودجه و بیش از ۵ سال فعالیت در کشور کسب کرد.

🔸در ارزشیابی سال ۱۳۹۸، تعداد ۷۷۳ مرکز تحقیقات با فعالیت بیش از یک سال در شش گروه جداگانه (مستقل بودجه بالینی، مستقل بودجه بیومدیکال، بالینی با فعالیت بیش از پنج سال و فعالیت یک تا پنج سال، بیومدیکال با فعالیت بیش از پنج سال و فعالیت یک تا پنج سال) مورد ارزشیابی قرار گرفت.

🔹در این ارزشیابی که تعداد ۷۴۶ مرکز تحقیقات دولتی و ۲۷ مرکز تحقیقات خصوصی شرکت داشته اند، شاخص های مربوط به حیطه تولید علم شامل: برونداد پژوهش (انتشارات مقاله، خلاصه مقالات و کتب)، انتشار مقالات در مجلات 25% برتر (Q1)، انتشار مقالات با همکاری بین المللی، تعداد ارجاعات و شاخص h از پایگاه های معتبر ISI، Pubmed و Scopus و در سال ۲۰۱۹ استخراج گردیده و امتیازات خام بر اساس اهمیت هر شاخص و با توجه به ضرایب مربوطه، تطبیق یافته و در نهایت رتبه بندی مراکز در هر گروه صورت پذیرفت.

▪️بدون شک، تلاش‌های شبانه روزی استاد فقید، زنده‌یاد دکتر اصغر آقامحمدی در کسب این موفقیت از نقش مهمی برخوردار بوده‌است. روحشان شاد و یادشان گرامی باد.


| مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران |

RCID.rums.ac.ir
@RCIDtums
🔻12th International Congress on Immunodeficiency Diseases (ICID)

🎧 Virtual Congress

🗓 April 26-27, 2021

🔹Organized by the Research Center for Immunodeficiencies (RCID)

🔸Abstract Submission & Registration:
https://b2n.ir/542985

Deadline for Abstract Submission:
March 1, 2021

🌐More Info:
http://rcidcong.tums.ac.ir/

📩Contact Us:
[email protected]

@RCIDtums
@usern_net
🔻6th Primary Immunodeficiency Spring School: A Junior Talk!

🗓 April 26-27, 2021

🔹Organized by the Research Center for Immunodeficiencies (RCID) and the Universal Scientific Education and Research Network (USERN)

🔸Abstract Submission & Registration:
https://b2n.ir/j52628

Deadline for Abstract Submission:
March 1, 2021

🌐More Info:
http://rcidcong.tums.ac.ir/

📩Contact Us:
[email protected]

@RCIDtums
@usern_net
🔻کتاب Inborn Errors of Immunity, A Practical Guide منتشر شد.

🔸کتاب Inborn Errors of Immunity که توسط انتشارات بین المللی Elsevier و در ژانویه 2021 منتشر شده است، حاصل همکاری بیش از 50 پزشک و پژوهشگر سرشناس ایرانی و خارجی از سراسر دنیا در زمینه بیماری های نقص ایمنی می باشد.

🔹این کتاب 394 صفحه‌ ای در 11 فصل به نگارش درآمده است. در این کتاب مباحثی چون پاتوژنز، تظاهرات بالینی، یافته های آزمایشگاهی، تشخیص و درمان تمامی بیماری های نقص ایمنی اولیه که بر اساس آخرین تقسیم بندی IUIS گروه بندی شده اند توضیح داده شده است.

♦️ از ویژگی‌های برجسته این کتاب، استفاده از اطلس های رنگی فراوان از تظاهرات بالینی بیماران، حجم کم کتاب، و دربرگیری همه موارد لازم در مورد بیماری های نقص ایمنی اولیه می باشد که می تواند رفرانس مناسبی برای پزشکان عمومی، متخصص کودکان، متخصصین ایمونولوژی بالینی و پایه و همچنین محققان ایمونولوژی باشد.

🔻مشاهده و خرید کتاب:
https://www.elsevier.com/books/inborn-errors-of-immunity/aghamohammadi/978-0-12-821028-4

مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران

@RCIDtums
Rcid.tums.ac.ir
#icid12
#اطلاعیه
#کنگره_دوازدهم

به دنبال استقبال اساتید محترم از دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری های نقص ایمنی و افزایش تعداد سخنرانان خارجی و داخلی، با توجه به برگزاری مجازی این کنگره و همچنین جهت افزایش رفاه حال شرکت کنندگان گرامی، زمان کنگره به چهار روز افزایش یافته و در تاریخ ۲۶ الی ۲۹ آوریل سال ۲۰۲۱ (۶ الی ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد.

لازم به ذکر است که آخرین مهلت ارسال خلاصه مقالات برای شرکت در این کنگره تا تاریخ ۱ مارس (۱۱ اسفند ۹۹) خواهد بود و این مهلت تمدید نخواهد شد.

مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران

برای دریافت اطلاعات بیشتر به وب‌سایت کنگره مراجعه بفرمایید👇
RcidCong.tums.ac.ir

@RCIDtums
@Usern_net
#نقص_ایمنی
#خود_التهابی

🔺سندرم های خودالتهابی؛ پیچیده و رازآلود!

قسمت اول، مفاهیم اصولی

سندرم "خودالتهابی" یا به عبارت دیگر "سندرم تب دوره‌ای" گروهی جدید از بیماری های عمدتا ارثی هستند که ویژگی برجسته آن ها بروز تب های دوره ای مکرر و "وجود التهاب، بدون وجود محرک مشخص" عمدتا در پوست، مفاصل، روده، و چشم می‌باشد.

ویژگی مهم دیگر اختلالات خودالتهابی، عدم حضور تیتر بالای آنتی بادی ها و یا سلول‌های T خودواکنش گر (autoreactive) در خون بیماران می‌باشد.

التهاب بالا در این بیماران، غالبا به دلیل فعالیت های نامناسب سلول ها و مولکول های سیستم ایمنی ذاتی است، به ویژه در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد بروز التهاب های خود به خودی هستند.

نکته بسیار مهم که باید به آن توجه کرد این است که اختلالات خودالتهابی، دسته ای متفاوت از بیماری های ناشی از بهم ریختگی در سیستم ایمنی یا اصطلاحا (Immune Dysregulation) هستند که منجر به بیماری های خود ایمنی می شود. با این حال این دو دسته از بیماری های ناشی از سیستم ایمنی یک ویژگی مشترک قابل توجه دارند: در هر دو مورد شاهد پاسخ های غیرطبیعی سیستم ایمنی علیه بافت های خودی بدن و افزایش قابل توجه التهاب هستیم.

اما شاید بتوان مهم ترین تفاوت این دو دسته از اختلالات سیستم ایمنی را در نوع سلول های ایجاد کننده آسیب دانست. در سندرم های خود التهابی، سیستم ایمنی ذاتی، مستقیما منجر به آسیب های بافتی می شود، این در حالی است که در بیماری های خودایمنی، سیستم ایمنی ذاتی فعال کننده ایمنی اختصاصی است و التهاب ناشی از آن مربوط به فعال شدن ایمنی اختصاصی خواهد بود.

از لحاظ بالینی، بیماری های خودالتهابی با راش های پوستی، سروسیتیس (التهاب بافت سروزی)، لنف آدنوپاتی، و علائم عضلانی- اسکلتی همراه است. بروز این علائم الگوی ثابتی ندارند و ممکن است به صورت جداگانه و دوره ای بروز کنند و در برخی موارد خود محدود شونده هستند.

🔸 در این زمینه بیشتر بخوانید:
https://www.tg-me.com/Immunologytoday/11539

https://www.tg-me.com/Immunologytoday/9452
——————————————————
ایمونولوژی‌تودی | @ImmunologyToday
مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران| @RCIDtums

ImmunologyToday.ir
RCID.tums.ac.ir
دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری های نقص ایمنی در تاریخ ۶ الی ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

در این کنگره، بیش از ۴۰ نفر از اساتید و متخصصان خارجی و داخلی به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

برای مشاهده برنامه علمی و زمان بندی آن به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
https://b2n.ir/d30876

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12

@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
#نقص_ایمنی
#خود_التهابی

🔻چالش بزرگ تشخیص!

در اصل، بیماری‌های خودالتهابی به دسته ای از سندرم های ارثی و همراه با تب مکرر مانند تب مدیترانه ای فامیلی (FMF) و یا سندرم دوره ای مرتبط با TNF گفته می‌شود، و با گذشت زمان بیماری های بیشتری نیز به این دسته اضافه شدند.

اما یکی از بزرگترین چالش‌های بیماری‌های خودالتهابی، تشخیص آن هاست. یک سندرم خودالتهابی تنها در صورتی تشخیص داده می شود که شرایط عفونی، بدخیمی‌ها، بیماری‌های آلرژیک و خودایمنی رد شوند.
نکته حائز اهمیت در بیماری های خودالتهابی این است که در مقایسه با بیماری های خودایمنی، اثری از اتوآنتی بادی ها و سلول های T اختصاصی علیه آنتی ژن دیده نمی شود.

همانطور که پیش تر نیز گفته شد، تشخیص سندرم های خودالتهابی در بالین بسیار دشوار است و برای تایید نهایی به بررسی ژنتیکی نیاز است اما، تب های مکرر باید حداقل 6 بار تکرار شوند که در این موارد دلایل دیگر مانند التهاب ناشی از موارد عفونی، بیماری های خودالتهابی دلیل ایجاد این تب ها نباشند. همچنین شاخص های التهابی دیگر مانند CRP نیز باید افزایش یافته و سن بیمار زیر 40 سال باشد. به علاوه، در اکثر موارد (نه همه موارد) علائم منتشر و سیستمیک نیز می تواند نشان دهنده یک خودالتهابی باشد.

سندرم های خودالتهابی به سه دسته عمده تقسیم بندی می شوند:

1️⃣ افزایش تیپ یک اینتروفرون ها (type 1 interferonopathies)
2️⃣ نقص در اینفلامازوم
3️⃣ نقائص غیر اینفلامازوم

مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران | @RCIDtums
ایمونولوژی‌تودی | @ImmunologyToday

Rcid.tums.ac.ir
ImmunologyToday.ir
🗣 معرفی سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

پروفسور Klaus Warnatz از دانشگاه فرایبورگ 🇩🇪

موضوع سخنرانی:
Probing Common Variable Immunodeficiency - in memory of Prof. Asghar Aghamohammadi

تاریخ و ساعت سخنرانی:
6 اردیبهشت ماه 1400
ساعت 14 الی 14:30

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12

@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
🗣 معرفی سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

پروفسور Prof. Dr. Tim Niehues از Helios Hospital Krefeld 🇩🇪

موضوع سخنرانی:
Playing with fire - Type-I interferons in health and disease

تاریخ و ساعت سخنرانی:
6 اردیبهشت ماه 1400
ساعت 14:30 الی 15

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12
@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
🗣 معرفی سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

پروفسور Teresa Spanol از Univresity Hospital Vall d'Hebron 🇪🇸

موضوع سخنرانی:
Diagnosis of PID: from easy tests to molecular studies
تاریخ و ساعت سخنرانی:
6 اردیبهشت ماه 1400
ساعت 15 الی 15:30

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12
@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
#نقص_ایمنی
#خود_التهابی

🌡تب خانوادگی مدیترانه ای (FMF)

تب خانوداگی مدیترانه‌ای (FMF) رایج‌ترین بیماری خودالتهابی مونوژنیک (تک ژنی) است که با تب های خود محدود شونده و سروزیتیز مشخص می گردد. حملات ناشی از FMF در دو دهه اول زندگی اتفاق می افتد و رفته رفته و با افزایش سن این حملات کاهش می یابد.

این بیماری بیشتر در جمعیت های یهودیان سفاردی، ارمنی ها، ترکی و عربی دیده می شود. اگرچه منشأ این بیماری از مدیترانه بوده است، اما مهاجرت های زیاد مردم در آن نواحی منجر به پیدایش این بیماری در سایر نژادها نیز شده است. همچنین نرخ شیوع این بیمای 1 در 3 تا 1 در 10 نفر است که برای یک بیماری با الگوی توارثی AR بسیار بالا است.

🔻پاتوژنز بیماری
بروز جهش در ژن MEFV که پروتئین پیرین (marenostrin) را کد می کند، بر روی بازوی کوتاه کروموزوم 16 قرار گرفته است، عمده ترین دلیل ایجاد بیماری FMF است. اگرچه مکانیسم و عملکرد پروتئین پیرین به طور دقیق مشخص نشده است، اما مطالعات انجام شده تا به امروز نشان داده اند که پیرین در تنظیم التهاب و مبارزه با عفونت ها نقش دارد.

🔻علائم بالینی
▪️حملات التهابی
▪️تب
▪️دردهای شکمی و مفصلی
▪️درد در قفسه سینه
▪️آمیلوئیدوزیس
▪️و برخی دیگر از علائم مانند تظاهرات عصبی، ساکرولیتیس و ...

🔬یافته های آزمایشگاهی
▪️لکوزیتوزیس خفیف
▪️افزایش CRP، ESR و سایر عوامل فاز حاد

🔻تشخیص
اگرچه نشانه های بالینی خودالتهابی می تواند مهم ترین عامل کمک کننده در تشخیص این بیماری باشد، اما برای تشخیص FMF در حال حاضر نه آزمایش دقیق و نه یافته های بالینی مشخصی وجود دارد. اما در کنار بررسی ژنتیکی ژن MEFV، وجود آمیلوئیدوزیس، سابقه خانوداگی، و عدم تأیید سایر بیماری های خودالتهابی می تواند کمک کننده باشد.

⚠️برای دسترسی به سایر مطالب منتشر شده در این زمینه بر روی هشتگ #خود_التهابی کلیک کنید.

ایمونولوژی‌تودی | @ImmunologyToday
مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران| @RCIDtums

ImmunologyToday.ir
RCID.tums.ac.ir
🔻دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری های نقص ایمنی در تاریخ ۶ الی ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به صورت #مجازی برگزار خواهد شد.

🔻در این کنگره، بیش از ۴۰ نفر از اساتید و متخصصان خارجی و داخلی به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

🌐برای مشاهده برنامه علمی و زمان بندی آن به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
https://b2n.ir/d30876

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12

@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
🗣 معرفی سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

پروفسور Jean-Laurent Casanova از دانشگاه راکفلر 🇺🇸

موضوع سخنرانی:
Genetic and immunological causes of life-threatening COVID-19
تاریخ و ساعت سخنرانی:
6 اردیبهشت ماه 1400
ساعت 16 الی 16:30

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12
@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
🗣 معرفی سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

دکتر Kathleen Sullivan از بیمارستان کودکان فیلادلفیا 🇺🇸

موضوع سخنرانی:
COVID-19 in PID
تاریخ و ساعت سخنرانی:
6 اردیبهشت ماه 1400
ساعت 16:30 الی 17

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12
@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
🗣 معرفی سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

دکتر Waleed Al-Herz 🇰🇼
موضوع سخنرانی:
The Epidemiology of Inborn Errors of Immunity in the Middle East and North Africa- in memory of Prof. Asghar Aghamohammadi
تاریخ و ساعت سخنرانی:
7 اردیبهشت ماه 1400
ساعت 13:30 الی 14

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12
@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
🗣 معرفی سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

پروفسور Bodo Grimbacher 🇩🇪
موضوع سخنرانی:
Genetics in PID: from black and white to grey

تاریخ و ساعت سخنرانی:
7 اردیبهشت ماه 1400
ساعت 14 الی 14:30

دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12
@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
🗣 معرفی سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

پروفسور Hirokazu Kanegane 🇯🇵
موضوع سخنرانی:
Revisiting X-linked agammaglobulinemia
تاریخ و ساعت سخنرانی:
7 اردیبهشت ماه 1400
ساعت 14:30 الی 15
دبیرخانه کنگره دوازدهم #icid12
@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
🗣 سخنرانان خارجی دوازدهمین کنگره بین المللی بیماری‌های نقص ایمنی (ICID)

🗓 تاریخ برگزاری: ۶ الی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

🕰 ساعت برگزاری: ۱۳:۳۰ الی ۱۸

🌐 لینک شرکت در کنگره از طریق اپلیکیشن زوم :
https://zoom.us/j/96838473486?pwd=eDYvVjJYNENuWG4zQzhUTTU4TFVuZz09

Meeting ID: 968 3847 3486
Passcode: TUMS

🔻برنامه کامل سخنرانی ها:
https://b2n.ir/d30876

|مرکز تحقیقات بیماری های نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران|

@RCIDtums
Rcidcong.tums.ac.ir
2024/09/28 20:18:59
Back to Top
HTML Embed Code: