Telegram Web Link
bootg.com
»
United States
»
کوانتوم
» Telegram Web
کوانتوم
https://bit.ly/3vhNjWk
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۳
از کجا میفهمیم رنگها توهم مغز است؟ این را در درجهی اول تصویر واقعی کیهان، آنچنان که علم آن را کشف کرده است، به ما میگوید. علم به شکل بسیار مطمئنی آشکار کرده است هر چیزی که در دنیا هست از اتم ساخته شده است. داخل این اتمها هم هر چه هست فقط میدانهای…
کوانتوم
https://bit.ly/3WUVWlr
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۴
وقتی شب میشود و دیگر هیچ نوری نیست که به اشیا بتابد، آنها همگی رنگ خود را از دست میدهند. اگر رنگ جزء ذاتی اشیا بود، نمیبایست چنین چیزی اتفاق بیفتد. درواقع همین یک پدیده میتواند ما را در مورد این که رنگها جزء ذاتی اشیا هستند به شک بیندازد. اشیا در واقع…
کوانتوم
https://bit.ly/3CnkMTs
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۵
عکسی که در این پست میبینید عکس لباسی است که گویا در عروسیای در اسکاتلند، در سال ۲۰۱۵ ، مادر عروس بر تن کرده بود. اما ناگهان کاشف به عمل میآید حاضرین در عروسی روی رنگ آن توافق ندارند. بعضیها آن را آبی و مشکی میبینند، بعضیها سفید و طلایی. البته لباس هم…
کوانتوم
https://bit.ly/3GrWnx0
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۶
مغز هر کدام از ما،اگر به طور طبیعی به وجود آمده و رشد کرده باشد، حدود ۸۶ میلیارد نورون دارد. در هر مغزی این نورونها به دستههای مختلفی تقسیم شده است. به این صورت که نورونهای هر دسته پیوندهایی بین خود و بعد هم با بعضی دستههای دیگر برقرار کرده است. از این…
کوانتوم
https://bit.ly/3k3GG7G
Telegraph
دو نورون دارند باهم چت میکنند
در این فیلم که در مؤسسهی پژوهشی Advancell در استرالیا تهیه شده است، دو تا از نورونهای مغز باهمدیگر چت میکنند! نورون سمت راست به نورون سمت چپ اطلاعات منتقل میکند. در مغز هر کدام از ما تقریباً ۸۶ میلیارد نورون هست. هر نورون تشکیل میشود از یک قسمت نسبتاً…
کوانتوم
https://bit.ly/3ZBS1MA
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۷
واقعیت این است که اشیا وقتی رنگی دیده میشوند مشخصتر هستند. همین تصویر این کپشن را که عکسی است که هم به صورت رنگی هم به صورت سیاهوسفید چاپ شده است نگاه کنید. در عکس رنگی خیلی راحت میشود آسمان، برکه، برگها و درخت را دید. اما در عکس سیاهوسفید آسمان و آب…
کوانتوم
https://bit.ly/3wsnZhb
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۸
نوبت به ارادهی آزاد میرسد. سی سال پیش گفتگویی در یکی از رمانهای سامرست موآم خواندم که پس از گذشت این همه سال همچنان یادم مانده است: «از جانب دیگران چیزی نمیتوانم بگویم. فقط از جانب خودم میگویم. فکرِ ارادهی آزاد آنچنان در سرم قوی است که نمیتوانم از…
کوانتوم
https://bit.ly/3XHeypy
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۰
توهم ارادهی آزاد ۳- هرچند از قدیم هم بودهاند اندیشمندانی که ارادهی آزاد را زیر سؤال بردهاند، اما حرف آنها را کسی نمیتوانست چندان جدی بگیرد! حتی شاید خودشان هم نمیتوانستند به آن چیزی که میگویند اعتقاد داشته باشند! چون درک شهودی نمیتواند این را بپذیرد.…
کوانتوم
https://bit.ly/3XHEpxZ
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۱
توهم اراده آزاد ۴- دکتر ردولفو ییناس، متولد ۱۹۳۴ در کلمبیا، و استاد دانشکدهی پزشکی دانشگاه نیویورک، از بزرگان نوروساینس است. او یک تئوری بسیار جالب هم دربارهی پیدایش مغز در موجودات زنده دارد که بعداً شرحش میدهم. یکی از کارهای بزرگ دکتر ییناس مطالعهی مغز…
کوانتوم
https://bit.ly/3JkDsYi
Telegraph
توهمهای کنترلشده ١۲
توهم ارادهی آزاد ۵- اما آنچه واقعاً وجود ارادهی آزاد را زیر سؤال برد، آزمایش بنجامین لیبت در دانشگاه کالیفرنیا بود. چون به عیان نشان میداد تصمیمی که شخص میگیرد، یا درواقع خیال میکند که میگیرد، بعد از تصمیم مغز است نه پیش از آن. در حالی که قاعدتاً باید…
کوانتوم
https://bit.ly/3HG7a8U
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۳
توهم اراده آزاد ۶- آزمایش مهم دیگری را بیست سال پیش دکتر پاتریک هگارد و تیمش در UCL انجام دادند. وقتی عملی انجام میدهیم و آن عمل اثر یا نتیجهای به دنبال دارد، هر چقدر فاصله ی زمانی بین عمل و آن اثر کوتاهتر باشد، با اطمینان بیشتری میتوانیم خودمان را عامل…
کوانتوم
https://bit.ly/3HJwLhe
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۳
توهم اراده آزاد ۷- طبیعی است که مثلاً در آزمایش لیبت این سؤال هم پیش بیاید که مغز از کجا میفهمد باید تصمیم بگیرد مچ دست را خم کند؟ خوب، مغز کارش همین است! آنچه را که «ما» میفهمیم، یا به عبارت دیگر «من» میفهمد، در واقع خود مغز است که میفهمد! اصلاً «من»…
کوانتوم
https://bit.ly/3YgF3SS
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۴
توهم اراده آزاد ۸- همچنان که پیش از این هم اشاره کردم، نشانههایی که در مغزدربارهی ماهیت ارادهی آزاد پیدا شده است مباحث اخلاقی و جزایی را هم تحت تأثیر قرار داده است. قوانین جزایی موجود همگی بر این مبنا وضع شدهاند که انسان را دارای ارادهی آزاد میدانند.…
کوانتوم
https://bit.ly/3JNYpej
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۵
تئوری ذهن- اینکه هر یک از ما میتواند خودش را من احساس کند، این را به زبان نوروساینس میگویند تئوری ذهن داریم. «تئوری ذهن داشتن» و «خود را من احساس کردن» هر دو یک معنی میدهند. کسی که خود را من احساس کند، احساسها، فکرها و آرزوهایی دارد که آنها را مال خودش…
کوانتوم
https://bit.ly/3IyIShx
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۶
توهم من یا خود- توهم دیگری که اکنون بسیاری از دانشمندان و فیلسوفان توهم بودنش را قبول دارند همان احساس آشنایی است که همهی ما داریم. احساس«من» بودن هر کس. مفهوم من با یک احساس مالکیت هم وابستگی جداییناپذیری دارد. برای هرکس بسیاری چیزها هست که «من»ِ او او…
کوانتوم
https://bit.ly/3ZhCG2Z
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۷
توهم من یا خود- وقتی مغز دچار ضایعات وسیعی شود «خود» یا «من» دچار اختلال میشود یا حتی از بین میرود. بنابراین در وابستگی آن به مغز جای هیچ شکی نیست. اما تا کنون هیچ جای خاصی هم در مغز پیدا نشده است که جایگاه این خود یا من باشد. در واقع بسیاری از اشخاص بودهاند…
کوانتوم
https://bit.ly/3EXYjNY
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۸
توهم من ۳- من، یا به عبارت بهتر توهم من، فقط از بخش کوچکی از کارهای مغز با خبر میشود. درواقع در هر لحظهای بسیاری کارها در دستگاههای گوناگون بدن ما اتفاق میافتد. دستورات همهی اینها در مغز صادر میشود. اما ما هیچ اطلاعی از این دستورها پیدا نمیکنیم. مثلاً…
کوانتوم
https://bit.ly/40aythO
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۱۹
توهم من ۴- حافظه و یادگیری تقریباً یکی هستند. مثل دو روی یک سکه هستند. وقتی چیزی را یاد میگیریم که بتوانیم به یادش بیاوریم. یعنی برایش حافظه بسازیم. مثلاً وقتی میتوانیم بگوییم آهنگی را یاد گرفتهایم که بتوانیم آن را از حفظ بخوانیم. از حفظ خواندن چیزی درواقع…
کوانتوم
https://bit.ly/3G5gykV
Telegraph
توهمهای کنترلشده ۲۰
توهم من یا خود- نشانههایی هست که میگوید شبکهای از مغز که توهم من یا خود را ایجاد میکند شبکهی Default Mode Network یا به شکل مخففش DMN است، که فارسیاش میشود شبکهی پیش گزیده. معنی دیفالت در مغز این است که وقتی مغز مشخص نمیکند چه کاری انجام شود، خود…
کوانتوم
https://bit.ly/3MYE5Z1
Telegraph
پانزده میلیارد «نفر-سال»
کانکتوم connectome یعنی مجموعهی پیوندهایی که بین نورونهای مغز برقرار است. چه مغز انسان باشد چه هر مغز دیگری. مثلاً مغز مگس میوه ۳۰۱۶ تا نورون دارد و این نورونها ۵۴۸۰۰۰ پیوند بین خودشان دارند. برای اینکه تصور روشنی از این پیوندها داشته باشیم، مثلاً این…
2024/11/05 04:34:14
Back to Top
HTML Embed Code:
TW
HK
DE
US
CA
RU
NO
CN
UA
SG
YE
IN
SA
FR
IQ
UK
EG