Telegram Web Link
Channel created
@PublicExit
نبود مدارا، آغاز ستمگری است! مدارا، به معنای پذیرش دیگر انسان‌ها به عنوان افرادی برابر با خود و اعطای حقوقی برابر با خود، به آن‌ها است!

نمی‌توان از این واقعیّت چشم پوشید که چهل سال جنایات روزمره رژیم، باعث شده فرهنگ مردم ایران دچار آسیب جدی شود.

چهل سال است که این رژیم در رفتار خود، مدارا کردن را نادرست قلمداد می‌کند، اگر کسی مسلمان نباشد و مثلاً پیرو دین بهایی یا یهودیت باشد، به او انگ می‌چسبانند و او را نجس می‌دانند. و این نبود مدارا، دیگر زشتی خود را از دست داده است.

کسی از خود نمی‌پرسد که چرا ما نباید به دیگران این حق را بدهیم که خود دین خود را انتخاب کنند و از حملهٔ ما در امان باشند؟! چرا اگر کسی عقیده متفاوتی داشت، باید به او انگ چسبانده شود؟!

مدارا مفهوم ساده‌ای را دارد، اینکه ما اجازه بدهیم دیگران عقیده خودشان را داشته باشند و به دلیل داشتن عقیده خاصی، با آن‌ها به شکل خاصی رفتار نکنیم. صد البته که ما می‌توانیم عقیده آن شخص را نقد کنیم و وارد بحث با او شویم، اما حق نداریم با او به دلیل داشتن یک عقیده خاص، بد رفتاری کنیم و حقوق انسانی او را زیر پا بگذاریم.

متأسفانه قباحت این رفتار زننده، یعنی نداشتن مدارا، در جامعه ایران ریخته شده است و ما شاهد ریشه دواندن این رفتار، در بسیاری از سطوح جامعه هستیم، برای شما چند مثال می‌زنم:

مثال اول:
آقای مسعود، همجنس‌گرا است و دوست دارد به جای رابطه با جنس مخالفت، با یک همجنس خود رابطه برقرار کند. در چنین شرایطی است که بسیاری از هموطنان ما، انگشت اشاره را نشانه می‌روند و به آقای مسعود، صفات بدی را نسبت می‌دهند. مثلاً آقای فرهاد، از خود نمی‌پرسد، مگر نه اینکه او قبلاً جنس مورد علاقه‌اش را انتخاب کرده است؟! مثلاً فرهاد تصمیم گرفته با خانم‌ها (یعنی جنس مخالف) رابطه داشته باشد، حال چرا همین حق را به مسعود نمی‌دهد؟!

مثال دوم:
اگر خانم آزیتا، به گونه‌ای لباس پوشید که با طرز لباس پوشیدن دیگران متفاوت بود، باید فورا هدف حمله ما قرار گیرد و به او انگ هرزگی زده شود! هیچ کسی به خود نمی‌گوید: من باید به آزیتا حق بدهم که نحوه پوشش خود را برگزیند، همان گونه که من این حق را داشته ام، این ضایع کردن حقوق انسانی آزیتا است اگر من حق انتخاب را از او بگیرم و اگر او انتخابی کرد که مورد تأیید من نبود، نباید مورد حمله قرار گیرد.

@PublicExit

مثال سوم:
آقای احمد، یک فعال سیاسی است، او بری فعالیّت سیاسی، یک گروه سیاسی خاص را برگزیده است و تصور می‌کند که به این روش می‌تواند جامعه بهتری را ایجاد کند. به یاد داشته باشیم، هر شهروندی باید حق مشارکت در سیاست و فعالیّت سیاسی داشته باشد.

گروه سیاسی که آقای احمد برگزیده، مورد تأیید آقای شهرام نیست. لذا آقای شهرام، فوراً انگشت اشاره‌اش را نشانه می‌رود و ساده‌ترین اصول اخلاقی را زیر پا می‌گذارد و اتهاماتی را وارد می‌کند که خود نیز از صحت آن‌ها مطمئن نیست و حتی پا را فراتر می‌گذارد و به دروغ متوسل می‌شود و حتی با وجود اینکه می‌داند حرف‌ش درست نیست، آن اتهام‌های دروغ را به آقای احمد وارد می‌کند.

دلیل عصبانیّت آقای شهرام، مشخص است، او تصور می‌کند که آقای احمد یک گروه سیاسی نادرستی را انتخاب کرده است!

آقای شهرام، هیچ‌گاه از خود سؤال نمی‌کند که: چه کسی به من حق داده برای دیگران تعیین تکلیف کنم؟ چرا وقتی من حق دارم گروه سیاسی خودم را برگزینم، آقای احمد این حق را نباید داشته باشد؟!

توجه داشته باشید، آقای شهرام حق دارد که به هر نحوی، گروه سیاسی مورد انتخاب آقای احمد را نقد کند، امّا حق ندارد پا را فراتر بگذارد، به او حمله شخصی کند و اتهام وارد کند!

در این سه مثال ساده، شما به سادگی می‌بینید که مدارا نداشتن، خود نقض حقوق انسانی دیگران است! تنها یک انسان خودخواه، با رگه‌هایی از دیکتاتوری و خودکامگی است که حاضر نیست حقوق انسانی دیگران را به رسمیّت بشناسد و به آن‌ها اجازه انتخاب بدهد!

به یاد داشته باشیم، نداشتن رفتار آمیخته با مدارا، پا نهادن به جاده ستمگری است و برای ستمگر بودن، کافی است که تنها مدارا نداشته باشیم!

به یاد داشته باشیم که هر انسانی، حق انتخاب‌ش تنها محدود به خود او است، ما حق نداریم درباره دیگران قضاوت کنیم و یا به جای آن‌ها، انتخاب کنیم! زمانی هلن کلر نوشت: مهمترین دست آورد آموزش و آگاهی، مدارا است!
@PublicExit
@PublicExit
تلاش کردن صدایش از هر دعایی بلندتر است.
💥سادیسم و مازوخیسم در اسلام و شیعه‌گری (بخش دوم ۲/۶) | لینک بخش نخست در پایان این بخش درج شده!

نویسنده: جلال ایجادی| استاد جامعه‌شناسی دانشگاه پاریس

💫برای مطالعه کامل این مقاله instant view را در پایین پست لمس کنید.

@PublicExit
https://goo.gl/d9Cxym
@PublicExit
حق توهین به مقدّسات و نقد باورها و ایده‌های بد، سنگ بنای تمدن ماست. هیچ ایده‌ای حتی ادیان مبرا از نقد نیستند.
💥سادیسم و مازوخیسم در اسلام و شیعه‌گری (بخش سوم ۳/۶) | لینک بخش‌های پیشین در پایان این بخش درج شده!

نویسنده: جلال ایجادی| استاد جامعه‌شناسی دانشگاه پاریس

💫برای مطالعه کامل این مقاله instant view را در پایین پست لمس کنید.

@PublicExit
http://bit.ly/2zS6XP3
Public Exit.pdf
136.9 KB
مطالعه این مکالمه جالب را از دست ندهید!

مکالمه کشیش و مرد محتضر
نویسنده: مارکی دو ساد
ترجمه: امین قضایی
@PublicExit
2024/10/03 09:07:38
Back to Top
HTML Embed Code: