Telegram Web Link
📨 نگاه تطبیقی. دنباله‌ی مقاله‌ی پایان

دکتر امیرحسین جلالی ندوشن

۴. روان‌شناسی سلف


خاتمه در خود روان‌شناسی سلف بر بازیابی انسجام خود و احساس ارزشمندی بیمار تمرکز دارد (کوهوت، ۱۹۷۱). توانایی بیمار برای ادغام و درونی کردن همدلی و همدلی دریافتی از درمانگر برای خاتمه موفقیت‌آمیز ضروری در نظر گرفته می‌شود. این مکتب بر تأیید تجربه شخصی بیمار برای تقویت رشد روان‌شناختی پایدار تأکید دارد.
در روانشناسی سلف، خاتمه به عنوان فرصتی برای ادغام مجدد نیازهای سلف‌ابژه‌ای فرد و ایجاد انسجام بیشتر در نظر گرفته می‌شود. برومبرگ (۲۰۱۱) معتقد است که تمرکز بر نیازهای در حال تکامل سلف‌ابژه‌ای در طول خاتمه به تحکیم دستاوردهای ساختاری حاصل از فرآیند درمانی کمک می‌کند.


۵. روانکاوی رابطه‌ای‌(Relational)


روانکاوی رابطه‌ای تأکید زیادی بر تأثیر متقابل بین درمانگر و بیمار در طول پایان درمان دارد (میچل و آرون، ۱۹۹۹). مرحله خاتمه به عنوان فرصتی برای کشف و رفع هرگونه گسست رابطه‌ای که در طول درمان رخ داده است در نظر گرفته می‌شود، بنابراین این مرحله درک عمیق‌تر از الگوهای بین‌فردی بیمار را ارتقا می‌دهد.
خاتمه در روانکاوی رابطه‌ای بر ماهیت مشارکتی درمان تأکید می‌کند و بر اهمیت پایان دادن مؤثر به رابطه درمانی به‌عنوان یک جنبه اصلی رشد تأکید می‌کند. میچل (۲۰۰۰) پیشنهاد می‌کند که خاتمه باید به‌عنوان یک هم‌آفرینی فعال پایانی در نظر گرفته شود که امکان تأمل در مورد موفقیت‌ها و شکست‌های فرآیند درمانی را فراهم می‌کند.
در چارچوب روانکاوی معاصر، خاتمه به عنوان زمان مناسبی برای تحکیم دستاوردهای به دست آمده و پرداختن به امور ناتمام تلقی می شود. گرینبرگ و میچل (۱۹۸۳) بر اهمیت تقویت استقلال، تشویق بحث در مورد فرصت های از دست رفته و آماده‌سازی بیمار برای چالش‌های بالقوه پس از پایان درمان تاکید می‌کنند.

نتیجه‌گیری

مفهوم پایان در روانکاوی در جهت گیری‌های نظری مختلف متفاوت است و هر یک بر جنبه‌های منحصر به فرد فرآیند درمانی تأکید دارند؛ از تاکید کلاسیک بر ادغام و حل تعارضات حل نشده گرفته تا تمرکز بر بررسی تأثیرات متقابل. شک‌ نیست که شیوه‌ی خاتمه‌ی کار می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر نتایج بلندمدت بیماران داشته باشد. درک و ترکیب این دیدگاه‌های متنوع می‌تواند درک درمانگران از خاتمه را عمیق‌تر کند و رویکردهای درمانی موثرتر و جامع‌تر را ترویج نماید.
پایان به عنوان یک مرحله مهم در روانکاوی عمل می‌کند، که نشان دهنده اوج یک سفر درمانی است. در حالی که مکاتب مختلف روانکاوی در هدف کمک به مراجعان برای دستیابی به رفاه کلی مشترک هستند، تفاوت‌هایی در دیدگاه‌ها در رابطه با اهداف و پویایی‌های خاص در خاتمه وجود دارد. با بررسی هر یک از این مکاتب، می‌توان درک جامعی از خاتمه و اهمیت آن به دست آورد و درمانگران را قادر می سازد تا این مرحله نهایی را با حساسیت، کارآمدی و احترام طی کنند.

🧷 پایان

#مانژه
اثر کلمنتاین ایست‌وود

#مانژه
🗞 نگاه

#دکتر_علی_فیروزآبادی. روان‌‌پزشک

از تجزیه به سوی انسجام
در مورد فهرست برای کیان روان‌‌پزشکی ایران

انسان موجودیت خود را در این دنیا نه در قالب یک هویت منسجم و یک دست که به شکل بسته‌ها یا سیستم‌های مشخص رفتاری آغاز می‌کند (Discrete Behavioral System) آن که اکنون گرسنه است، با آن که سیر شده، با آن که دل‌درد ازارش می‌دهد، با آن که در اغوش مادر خفته همه حاکی از این سیستم‌های جدا از هم رفتاری هستند‌ که تنها با گذشت زمان و نشو و نمو در محیطی به اندازه کافی مناسب است که می‌توانند در قالب یک کل منسجم به شکل‌گیری یک هویت انسانی بیانجامند. این در نهایت در قالب احساسی که فرد بالغ از من بودن خویش دارد نمایان می‌شود.

در اختلال تجزیه‌ای هویت به دلیل آسیب‌هایی که فرد در کودکی پیش از ان که بتواند به این انسجام هویتی دست یابد متحمل می‌شود چنین امری محقق نمی‌شود و این سیستم‌های مجزای رفتاری در قالب یک کل گرد‌ هم نمی‌آیند‌‌ و این سیستم‌ها زمینه‌ساز شکل‌گیری نیمه‌هویت‌هایی می‌شوند که شخصیت‌های متفاوت این اختلال را می سازند‌. ( که در حقیقت هیچ‌یک شخصیت‌هایی کامل نیستند)

در انتخابات کنونی انجمن‌ علمی روان‌‌پزشکان گروهی از همکاران با نیت دفاع از کیان جامعه‌ی روان‌پزشکی ائتلافی را شکل داده و سیستم‌های پیش از این گسسته و جدای خود را در کنار هم قرار داده به این امید که در نهایت انسجام و هویت درخور را به جامعه‌ی روان‌پزشکی برگردانند.

حرکت از گسستگی به سوی وحدت، از تجزیه به سوی انسجام بی‌شک یک‌شبه و به شکلی دستوری و مصنوعی حاصل نخواهد شد. برای به انسجام رسیدن قابلمه آش رشته‌ای که بر روی گاز در حال جوشیدن است نیز زمان مناسب باید سپری شود تا رشته و نخود و لوبیا و سبزی که از هم جدا هستند تحت‌تاثیر حرارت آتش به تدریج به انسجام مناسب دست یابند. هریک از این اجزا خصلت‌های خاص خود را دارند اما در قالب آش رشته به هویت واحدی می‌رسند که نام خاص خود را دارد‌. اگر آن را زودهنگام از شعله آتش برداریم به هماهنگی لازم نخواهد رسید. انسان سالم نیز در درون خود من‌های مختلف با صداها و تمایلات گاه متفاوت دارد اما می‌تواند آنها را در قالب هویتی به انسجام برساند که برآیند تعامل آنها به حرکت و رشد صحیح وی منجر شود‌. در اختلال تجزیه‌ای هویت میان این بخش‌ها دیوار فراموشی کشیده می شود به گونه‌ای که این بخش‌ها از هم خبر نداشته و با هم بیگانه‌اند بنابراین بازدهی فرد به شدت کاهش پیدا می‌کند‌. جنبه‌های تجزیه شده (تجزیه مانده) اسب‌های درشکه‌ای را می‌مانند که هریک به راه خود می‌روند و هدف درمان غلبه بر این سد فراموشی و رساندن فرد به هماهنگی میان اجزای شخصیتی خویش است.

امید که حرکت همکاران ما در جهت بازگرداندن انسجام و هویت خلاقانه به انجمن علمی روان‌‌پزشکان به برداشته شدن دیوارهای تجزیه و تعاملی پویا میان بخش‌هایی منجر شود که در عین حفظ ویژگی‌های خویش به یک هویت یگانه بیاندیشند که از کیان آن در برابر رویدادهای تروماتیک زمانه پرآشوبی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم دفاع کنند.


این بی‌شک یک نقطه‌ی آغاز است و رسیدن به چنین انسجامی نیازمند بردباری و تلاشی است که انرژی خود را از همان منبعی می‌گیرد که در اتاق‌درمان به ما نیرو می‌دهد‌‌.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 نگاه

#دکتر_محسن_رحیم‌نیا. روان‌‌پزشک

پاسخ به یکی از چالش‌های لایحه بهداشت روان


تجربه‌ها: این نوشته به یکی از انتقادهای حاشیه‌ای به لایحه بهداشت روان می‌پردازد، لایحه‌ای که البته از مجلس پس گرفته شده و قرار بود اصلاح شود اما در نهایت خبر رسید که یک ماده واحده پر ایراد جایگزین آن شده است. در مورد این لایحه زیاد گفته شده اما هدف از این نقد این است که نشان دهد دو قطبی بی‌پایه‌ی لایحه‌ی خطرناک- ماده واحده‌ی مفید و بی‌خطر تا چه اندازه فاقد مبنا و محتوا بوده و لایحه در عین اینکه قابل اصلاح و نیازمند بازنگری می‌تواند باشد واجد کیفیتی مفید بوده و هست.


گفته می‌شود در این لایحه، اگر حتی بیماری روانی فردی احراز نشده باشد، باز هم می‌شود فرد را مورد بستری اجباری قرار داد و این باعث «انگ بیماری روانی» می‌شود.

البته در این روایت؛ قسمت مهمی، تعمدا جا انداخته می‌شود و آن هم این است که : «در صورت وجود ریسک فوری نسبت به خودِ بیمار یا دیگران»!

آیا این باعث افزایش بی مورد بستری اجباری نمی‌شود؟

جواب خیر است. چون همچنان مرجع تشخیص این حالت‌ها روان‌پزشک است. و روان‌پزشک بستری اجباری را فقط وقتی خطری بیمار یا دیگران را تهدید کند می‌تواند در نظر بگیرد.

ولی چرا نباید قانون، فقط به مواردی که تشخیص قطعی روان‌پزشکی دارند محدود شود؟

پاسخ، در ماهیت بیماری‌های روان‌پزشکی نهفته است. تشخیص‌های روان‌پزشکی، مبتنی بر کرایتریای بالینی هستند و هیچ روش پاراکلینیکی برای تایید یا رد قطعی آنها وجود ندارد. از طرف دیگر، بسیاری از موارد کرایتریا، سابجکتیو هستند و تایید و رد آنها کار راحتی نیست. به این علت است که بستری اجباری، بیشتر از اینکه به «تشخیص قطعی روان‌پزشکی» وابسته باشد؛ به «ریسک آنی، در زمینه‌ی احتمالِ اختلال روانی» وابسته است.

به مثال‌های زیر توجه کنید:

۱. در شیفت شب؛ پلیس مرد جوانی را که در مکان عمومی لباسهایش را در آورده و وقتی پلیس به او نزدیک شده، به آنها هم حمله کرده را به اورژانس روان‌پزشکی آورده اند. در مصاحبه؛ فرد جوان، guarded است، ارتباط چشمی- کلامی ندارد. به نظر هوشیار می‌رسد. دستیار کشیک، می‌خواهد بیمار را برای جلوگیری از خطرات محرز، بستری کند. «احتمال بیماری روانی» را می‌دهد، اما نمی‌تواند مطمین باشد! باید جواب توکسیکولوژی، آزمایشات روتین، تست مواد، و در مواردی سی تی اسکن را داشته باشد و در ضمن چند روز بیمار را تحت نظر بگیرد تا بتواند با قطعیت بگوید که اختلال روان‌پزشکی وجود دارد یا خیر. وگرنه از کجا معلوم که همه این علایم به خاطر Intoxication نباشد.

۲. مرد جوانی را خانواده برای بستری به اورژانس روان‌پزشکی آورده‌اند. هیچ گونه سابقه‌ی روان‌پزشکی ندارد. اما همین امروز از کارش اخراج شده و از لحظه‌ای که به خانه آمده، مصرا می‌گوید که حتما خودش را خواهد کشت. روان‌پزشک کشیک، می‌خواهد بیمار را اجبارا بستری کند تا از خودکشی احتمالی پیشگیری کند. اما غیر از «ریسک خودکشی بر اساس گفته‌ی فرد» ؛ هیچ «تشخیص قطعی روان‌پزشکی» وجود ندارد، البته فعلا.

۳. مرد میانسالی، مدت دوازده سال است که تشخیص اسکیزوفرنیای مقاوم به درمان دارد. در حال حاضر، تحت درمان با کلوزاپین است. همیشه درمان را مرتبا استفاده کرده. سابقه‌ی هیچ‌گونه ریسکی علیه خود یا دیگران ندارد. توهمات شنوایی ادامه دارد. ولی بیمار عملکرد نسبتا خوبی دارد. فقط یک بار به خواست خودش برای شروع کلوزاپین بستری شده است. با وجود احراز بیماری شدید و مقاوم به درمان؛ این فرد ممکن است هرگز نیاز به بستری اجباری پیدا نکند.

با توجه به مثال‌های بالا؛ «احراز قطعی اختلال روانی» برای «بستری اجباری»، نه لازم است و نه کافی.

به‌عنوان یک الگوی مشابه، کرایتریای Assessment Order در ایالت ویکتوریای استرالیا اینهاست:

اول-بر اساس شواهد، «به نظر می‌رسد» که احتمالا اختلال روان‌پزشکی وجود دارد.
“It appears” that the person has a mental illness.

دوم- به خاطر آنچه که به نظر می‌رسد اختلال روانی باشد؛ بیمار یا دیگران در معرض خطرِ آنی قرار دارند.

سوم- در صورت دستورِ بستری اجباری، فرد به درمان دسترسی خواهد داست.

چهارم - روش دیگری که با محدودیت کمتری همراه باشد، برای درمان در دسترس نیست.

بنابراین؛ در بستری اجباری؛ در «شروع بستری» نیازی به تشخیص قطعی روان‌پزشکی وجود ندارد و تاکید بر پیشگیری از ریسک فوری است (و صرفا احتمال بیماری روانی کافی است). اما در ادامه؛ لازم است‌که ظرف ۷۲-۲۴ ساعت؛ تشخیص روان‌پزشکی گذاشته شود. بعد از این مدت؛ دیگر «احتمال اختلال روانی» کافی نیست و باید وجود اختلال روانی احراز شده باشد.

نهایتا اینکه محدود کردنِ بستری اجباری به بیمارانی که تشخیص اختلال روانی در آنها قطعی شده است؛ دستِ روانپزشک را در پیشگیری از خطراتِ آنی می‌بندد و می‌تواند نتایج فاجعه باری داشته باشد.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
◼️ خیلی مهم

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه بی‌طرف است...

تجربه‌های روان‌‌پزشکانه در انتخابات انجمن علمی روان‌‌پزشکان ایران بی‌طرف خواهد بود. این موضوع با وجود داوطلبی دو تن از اعضای تحریریه‌ی این مجله تلگرامی در این انتخابات رخ خواهد داد و مطابق با سیاستی است که ماه‌ها پیش در یکی از بازنگری‌هایی که در شیوه‌ی اجرایی مجله رخ داد اتخاذ گردید و اعلام شد.
درج یادداشت‌هایی در این روزها در این مجله صرفاً با هدف بازتاب برخی ایده‌های افراد و یا حتی در نقد رویه‌های افراد و گروه‌های مختلف از جمله گروه مورد حمایت اعضای داوطلب تجربه‌ها صورت گرفته است.(اشاره به یادداشت #دکتر_علی_فیروزآبادی.)
دیدگاه‌های مطرح شده در تجربه‌ها ارتباطی با دیدگاه‌های انتخاباتی اعضای تحریریه در فهرست‌های مختلف ندارد.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
سری گوش روانکاوانه- چشم اجتماعی(۱)

پرداختن به معنای پول و هزینه‌ی جلسات

مدرس: دکتر #مریم_اصل_ذاکر
زمان: پنجشنبه‌ها ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰
شروع دوره: ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ (به مدت پنج هفته پیاپی. کلاس ۹ شهریور به دلیل همزمانی با کنگره روانکاوی تعطیل است.)

رویداد آنلاین

📎 حضور کلیه‌ی علاقه‌مندان روانکاوی مورد اقبال است.

برای کسب اطلاعات بیش‌تر و ثبت‌نام با ۰۹۳۸۲۳۰۳۸۰۰ تماس بگیرید.

#مانژه
#گوش
#چشم
#پول
◼️ تسلیت

دکتر نصرت‌الله پورافکاری استاد خوش‌نام و باسابقه‌ی روان‌‌پزشکی تبریز و از اعضای سابق و موثر بورد روان‌‌پزشکی کشور دار فانی را وداع گفتند.
#تجربه‌های_روان‌پزشکانه این اندوه بزرگ را به خانواده‌ی استاد، همکاران و شاگردان و جامعه‌ی سلامت روان و روان‌‌پزشکی کشور تسلیت می‌گوید.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗒 آغاز انتخابات

شروع رای‌گیری برای انتخاب هیات مدیره‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران

رای‌گیری برای انتخاب هیات مدیره‌ی جدید و‌بازرس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در سایت www.ima-net.ir از ساعت ۱۵ دقیقه بامداد پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ آغاز شده است. این انتخابات تا ساعت ۲۳:۴۵ به طول خواهد انجامید.
۶۰۶ نفر در آخرین آمار اعلام شده‌ی کمیته‌ی انتخابات انجمن‌ علمی روان‌پزشکان ایران حق عضویت خود در انجمن علمی روان‌پزشکان را پرداخته، و عضو پیوسته‌ی انجمن به شمار می‌روند. از میان این ۶۰۶ نفر ۴۸۲ نفر جهت شرکت در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند. این ۴۸۲ نفر از میان ۱۴ نفر ۷ عضو هیات مدیره و از میان دو نفر یک بازرس را بخواهند گزید.

در انتخابات پیشین انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۹ تعداد اعضای ثبت‌نام شده در سامانه ۳۵۶ نفر بوده ولی در روز انتخابات ۲۶۲ نفر رای داده بودند.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
آخرین آمار مشارکت در انتخابات انجمن علمی روان‌پزشکان ایران

تا ساعت ۷:۳۰ صبح پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ در حالی که هفت ساعت و پانزده دقیقه از آغاز فرایند رای‌گیری الکترونیک انتخابات هیأت مدیره انجمن علمی روان‌پزشکان ایران گذشته، نزدیک به ۹ درصد ثبت‌نام شده‌گان آرای خود را ثبت کرده‌اند.
این انتخابات تا ساعت ۲۳:۴۵ به طول خواهد انجامید.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗒 با انتخابات

بیست!

ساعت ۱۱ صبح روز پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ آمار مشارکت در انتخابات الکترونیک هیئت مدیره انجمن علمی روانپزشکان از ۲۰ درصد عبور کرد به این ترتیب نزدیک به ۱۰۰ نفر از مجموع ۴۸۲ واجد شرایط رای دادن آرای خود را در سامانه انتخابات الکترونیک ثبت کرده‌اند.

روان‌پزشکان می‌توانند هفت عضو هیئت مدیره انجمن خود را از میان ۱۴ نامزد و یک بازرس هیئت مدیره را از میان دو نامزد برگزینند.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
◼️ یاد

در روزی که روان‌پزشکان از طریق سامانه الکترونیک هیات مدیره انجمن خود را انتخاب می‌کنند همکاران روان‌پزشک در تبریز یاد یکی از پیشکسوتان ارجمند روان‌پزشکی ایران دکتر نصرت‌الله پورافکاری را امروز گرامی داشته‌اند. با شعری از دکتر نفیسه مقدسی از دانش‌آموختگان روان‌پزشکی در تبریز که هم اکنون در استرالیا سکونت دارد یاد استاد را سبز و زنده می‌داریم.

عکس: اینستاگرام انتشارات ارجمند

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
◼️ یاد


#دكتر_نفيسه_مقدسی. روان‌پزشك

به‌یاد استاد دکتر نصرت‌الله پورافکاری

در سكوت بی‌رحم و صبور زمان 
و در ميانه سنگينی شبانگاه

در سايه درختان خميده از اميد
چشمان پرمهر و قلم سترگ بی‌كرانگی‌اش
بر گوشه درد خنده‌ای نشاند

در چارسوی سرگردانی‌ها
و در خلوت شبنم‌فام اميد
تيمارش التيامی بر همواره‌ی رنج

تير لبخندش، كمان درد از جان خستگان بريد 

و بر بلندای جاودانگی آرام گرفت.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗒 با انتخابات

آرا اخذ شده: ۱۱۷ عدد. مشارکت به ۲۵ درصد نزدیک شد.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗒 با انتخابات

عصر کند انتخابات

با وجود آن‌که تا پایان زمان رای‌گیری حدود ۹ ساعت باقیمانده اما هنوز آمار مشارکت در رای‌گیری به ۳۵ درصد نرسیده. تاکنون فقط ۱۵۸ نفر از ۴۸۲ واجد شرایط معادل ۳۲/۷۸ درصد رای خود را ثبت کرده‌‌اند.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗒 با انتخابات

نصف نشده هنوز

با نزدیک شدن به ساعات پایانی انتخابات انجمن علمی روان‌پزشکان ایران مشارکت هنوز به ۵۰ درصد نرسیده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗒 تا انتخابات

شیب نزولی مشارکت

عوامل فنی و پیچیدگی فرآیند و کم اطلاعی افراد در تکمیل مراحل پیش از انتخابات به عنوان بخشی از علت شیب کند مشارکت بیان شده است. #تجربه‌های_روان‌پزشکانه هیچ‌کدام از موارد فوق را به شکل مستقل نمی‌تواند تایید کند.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗒 تا انتخابات

فقط ۲۳۲ نفر رای داده‌اند. هنوز پنجاه درصد نشده.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
روند نوسانی افزایش مختصر در مشارکت

تنها ۲/۵ ساعت تا پایان رای‌گیری مانده.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗒 تا انتخابات


اندکی مانده تا پایان رای‌گیری برای انتخاب هیات مدیره‌ی انجمن علمی روان‌پزشکان ایران

رای‌گیری برای انتخاب هیات مدیره‌ی جدید و‌بازرس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران که در سایت www.ima-net.ir از ساعت ۱۵ دقیقه بامداد پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ آغاز شده است، تنها تا ساعت ۲۳:۴۵ به طول خواهد انجامید.

۶۰۶ نفر در آخرین آمار اعلام شده‌ی کمیته‌ی انتخابات انجمن‌ علمی روان‌پزشکان ایران حق عضویت خود در انجمن علمی روان‌پزشکان را پرداخته، و عضو پیوسته‌ی انجمن به شمار می‌روند. از میان این ۶۰۶ نفر ۴۸۲ نفر جهت شرکت در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند. این ۴۸۲ نفر از میان ۱۴ نفر ۷ عضو هیات مدیره و از میان دو نفر یک بازرس را بخواهند گزید.

در انتخابات پیشین انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۹ تعداد اعضای ثبت‌نام شده در سامانه ۳۵۶ نفر بوده ولی در روز انتخابات ۲۶۲ نفر رای داده بودند. با وجود آنکه تعداد ثبت نام شدگان برای رای دهی از سال ۹۹ بالاتر است اما همچنان تعداد آرا از حداکثر آرای ثبت شده در آن سال کمتر است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
2024/09/23 12:16:47
Back to Top
HTML Embed Code: