Telegram Web Link
نامه انجمن‌های مرتبط با سلامت روان به رئیس محترم قوه قضاییه در مورد #سوءاستفاده از روان‌پزشکی و روان‌شناسی

جناب آقای غلامحسین محسنی اژه‌ای
رئیس محترم قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام.

🍁 اخیراً حکم یکی از هنرمندان کشور با اتهام «بی‌حجابی در انظار عمومی» در رسانه‌های فراگیر به شکلی گسترده منتشر شده و رسماً مورد تکذیب قرار نگرفته است. در متن حکم آن‌طور که تصویر آن در رسانه‌ها منتشر شده چنین آمده است: «با مراجعه به مراکز رسمی روان‌شناسی و مشاوره نسبت به درمان بیماری شخصیت ضداجتماعی (نیاز به دیده شدن از طریق عدم رعایت مقررات عمومی و رفتارهای نابهنجار و ضداجتماعی) به صورت هر دو هفته یک بار اقدام و گواهی سلامت خود را در پایان دوره درمان ارائه نماید».

🍁 در مورد دیگری نیز بر اساس خبر مندرج در رسانه‌های رسمی، محکومیت هنرمند مشهور کشور در ارتباط با اتهام مستند به نوع پوشش چنین بوده است: «هر هفته یک بار با مراجعه به مراکز رسمی مشاوره و روان‌شناسی نسبت به درمان (بیماری روحی و شخصیت ضدخانواده) اقدام و در پایان دوره درمان گواهی سلامت خود را ارائه نماید».

🍁 با توجه به ارتباط موضوع با رشته‌های روان‌پزشکی و روان‌شناسی موارد زیر به استحضار می‌رسد:

۱- آنچه در متن حکم به عنوان استدلال تشخیص یک بیماری به نام شخصیت ضداجتماعی بیان شده، متناسب، منطقی و قانع‌کننده نیست. هم‌چنین عنوان تشخیصی «بیماری روحی و شخصیت ضدخانواده» عنوانی غیرعلمی و غریب و به‌کارگیری آن برای اهل فن ناباورانه است.

۲- تشخیص اختلالات روانی در صلاحیت روان‌پزشک است نه قاضی؛ همانگونه که تشخیص سایر بیماری‌ها در صلاحیت پزشکان است نه قضات.

۳- ارجاع افراد به مراکز روان‌شناسی و مشاوره جهت اعمال تغییر در سبک زندگی و انتخاب‌های فردی آنها متعارض با اصل خودمختاری به عنوان یکی از اصول اخلاقی این حرفه است.

۴- از برچسب‌زدن به رفتارهای افراد با عناوین تشخیصی روان‌پزشکی باید پرهیز نمود. چنین برخوردی هم از جهت گسترش و برجسته‌سازی «انگ بیماری‌های روانی» در ذهنیت افراد جامعه نتیجه‌ای ناخوشایند خواهد داشت و هم به تشدید خودداری مردم نیازمند درمان از پیگیری درمان ضروری خود دامن خواهد زد و بر موانع اجتماعی دسترسی به خدمات سلامت روان خواهد افزود.

۵- سوءاستفاده از روان‌پزشکی/ روان‌شناسی تاریخی طولانی و تأسف‌بار دارد. برچسب زدن بر برده‌های نافرمان با تشخیص روان‌پزشکی در ایالات متحده آمریکا و حبس طویل‌المدت مخالفان کمونیسم در بیمارستان‌های روانی شوروی تنها دو نمونه از موارد سوءاستفاده از روان‌پزشکی/ روان‌شناسی در تاریخ بشر است. به‌کارگیری تشخیص روان‌پزشکی برای تنبیه افراد، صورتی از چنین سوء‌استفاده‌ای است و پیامدهای جبران‌ناپذیری چه از جنبه نقض کرامت انسان‌های هدف تحقیر، چه از زاویه آسیب‌دیدن جایگاه اجتماعی افراد کثیر مبتلا به مشکلات سلامت روان در جامعه، چه از نظر دشوارتر شدن ارائه خدمات سلامت روان به نیازمندان، و چه از بابت خدشه‌دار شدن وجهه روان‌پزشکی و روان‌شناسی کشور در جهان به دنبال دارد.

🍁 انجمن‌های علمی زیر از جناب‌عالی تقاضا دارند برای اصلاح تبعات فردی و عمومی چنین احکامی دستور مقتضی صادر فرمایید. امید است با پیگیری و تلاش شما حساسیت در قبال سوءاستفاده از روان‌پزشکی/ روان‌شناسی در بدنه قوه محترم قضاییه نهادینه و برکات آن نصیب جامعه و کشور شود. این انجمن‌ها مانند همیشه آماده‌اند در مسیر رشد و تعالی همه نظامات مرتبط با سلامت روان عمومی و از جمله حقوق مردم در ارتباط با بیماری‌های روان‌پزشکی، وظیفه مشورتی و کارشناسی خود را ایفا نمایند.

دکتر مجید صادقی
رئیس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران

دکتر احمدعلی نوربالا
رئیس انجمن علمی پزشکی روان‌تنی ایران

دکتر بهروز دولتشاهی
رئیس انجمن علمی روان‌درمانی ایران

دکتر حمید پورشریفی
رئیس انجمن روانشناسی ایران
Forwarded from هم‌میهن
واکنش رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران به‌ احکام قضایی بازیگران زن درباره حجاب

♦️رضا پورحسین رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران در حساب توئیتری خودش نوشت: جناب آقای اژه‌ای گرامی، «نظام ارجاع» به روانشناس و روانپزشک دارای روند علمی و حرفه‌ای است، تنها افراد متخصص می‌توانند افراد را به روانشناس و روانپزشک ارجاع دهند تا بیهوده به آن‌ها برچسب نخورد.

@hammihanonline
🗞 تازه‌ها

#دکتر_ستاره_اسماعیلی. دستیار روان‌‌پزشکی

امروزه اینترنت منبع اصلی دریافت اطلاعات بهداشتی شده است که معمولاً با موتورهای جستجوی آنلاین انجام میشود، یک الگوی رفتاری که «دکترگوگل» نیز نامیده میشود. جستجوی آنلاین امکان دسترسی آسان به اطلاعات بهداشتی را به شکل ساده ای فراهم می کند، اگرچه همین مساله، می تواند مشکل ساز و منجر به سایبرکندریا شود. سایبرکندریا جستجوی بیش از حد و یا مکرر در زمینه سلامتی به صورت آنلاین است که با افزایش اضطراب سلامتی همراه است و علی‌رغم تداخل در عملکرد و پیامدهای منفی ادامه می‌یابد و حتی سبب اختلال در روابط با پزشکان و الگوهای معمول دریافت مراقبت‌های بهداشتی می‌شود.
سایبرکندریا شکلی اجباری از «استفاده مشکل‌زا از اینترنت» است، که چالش اصلی آن کنترل ضعیف درجستجو است. این جستجو با هدف کاهش اضطراب سلامتی انجام می شود، اما با جستجوی مداوم بیشتر شده و از کنترل خارج می شود. مطالعات نیز ارتباطی قوی بین سایبرکندریا و اضطراب سلامتی وعلائم وسواس یافته اند.
پیشگیری از سایبرکندریا ممکن است مستلزم بالا بردن سواد اطلاعاتی آنلاین سلامت باشد، زیرا افراد با سوادتر، سایبرکندریا کمتری را دارند و پیشگیری مستلزم پرداختن به عوامل خطر ابتلا به سایبرکندری مانند انتظارات نادرست از اینترنت، استفاده نامناسب از حجم زیاد اطلاعات، تردید و سردرگمی در مورد قابل اعتماد بودن منابع اطلاعات باشد.
یک برنامه پیشگیری قبل از هر چیز باید روشن کند که اینترنت چه توانایی‌هایی دارد و مهم است که انتظارات غیر واقعی مانند اینکه اینترنت توضیح قطعی برای تمام سوالات مربوط به سلامت را دارد، از بین برود. اطلاعات بیش از حد لزوماً به معنای درک بهتر یا دانش بیشتر نیست. داشتن اطلاعات بیشتر با داشتن توضیح یا تشخیص، برابر نیست. انبوه اطلاعات در جستجوی آنلاین سلامت، به ویژه زمانی که متناقض باشند، می‌تواند منجر به احساس «گیر افتادن» یا از دست رفتن کنترل شود. همچنین اطلاعات آنلاین سلامت میتوانند مبهم و گیج کننده باشدو در نتیجه تردید را بیشتر کند. عدم تحمل این تردید و تلاش برای کنار آمدن با جستجوی بیشتر برای رسیدن به یک «خاتمه» (مثلاً تشخیص) چرخه معیوبی را ایجاد می کند. بنابراین، اگر جستجوی آنلاین پیشرفتی نداشته باشد و تنها اضطراب را بیشتر کند، باید استراتژی تغییر کرده و اطلاعات از منبعی جایگزین، مانند پزشک، به‌دست آید. توانایی تمایز بین منابع قابل اعتماد و غیرقابل اعتماد اطلاعات آنلاین سلامت، یک لایه امنیتی اضافی را ایجاد می کند. اطلاعات بهداشتی وبلاگ ها اغلب منعکس کننده تجربه شخصی هستند و ممکن است ارزشمند باشند، اما لزوماً برای دیگران قابل اجرا نیستند. اطلاعات منابع معتبر (مانند، سازمان های دانشگاهی و تحقیقاتی یا دولت ها) معمولاً قابل اعتمادتر هستند.
معمولاً افراد مبتلا به سایبرکندریا با این تصور که وضعیتی «شناخته‌شده» ندارند، مستقیماً کمک نمی‌گیرند. آنها اغلب با هیپوکندریازیس، اختلالات اضطرابی، استفاده مشکل‌زا از اینترنت یا حتی «اعتیاد به اینترنت» به پزشک مراجعه میکنند و به دلیل وضعیت مبهم سایبرکندریا و ماهیت نسبتاً "پنهان" آن، روشهای مدیریت آن نیز در مراحل ابتدایی هستند.
مدیریت سایبرکندریا باید متناسب با شرایط هر فرد باشد. به عبارت دیگر، چرا فرد در این زمان خاص با سایبرکندریا مراجعه می کند؟ چه چیزی باعث ایجاد آن شده و هدف چیست؟ آیا این یک علامت خاص یا نگرانی سلامتی است که جستجوی آنلاین سلامت را آغاز کرده است و یا فرد در درجه اول به دنبال اطمینان خاطر است؟ پیامدهای سایبرکندریا چیست و زندگی افراد با این جستجوی بیش از حد چگونه تغییر کرده است؟ به عنوان مثال، آیا فرد از پزشک خود دوری می کند یا اغلب به پزشک مراجعه می کند؟ چرا این جستجوی بیش از حد علیرغم مشکلاتی که ایجاد کرده است ادامه دارد؟ پاسخ به این سؤالات احتمالاً رویکرد مدیریتی را شکل داده و اهداف درمانی را تعیین می کند.
🗞 ادامه‌ی تازه‌ها

اهداف درمانی رایج در سایبرکندریا شامل جنبه های خاصی از آسیب شناسی روانی (مانند اضطراب سلامتی و علائم وسواس)، ویژگی های شخصیتی (مانند کمال‌گرایی، بی.اعتمادی، عدم تحمل شک و تردید، و مدیریت ضعیف زمان)، پاسخ‌های رفتاری به محرک های مضطرب یا ناراحت کننده (مانند اطمینان جویی یا اجتناب)، مسائل مدیریت اطلاعات (مانند مقابله ضعیف با اطلاعات فراوان یا متناقض)، و جنبه های خاص در برخورد با اینترنت (مانند انتظارات غیر واقعی از اینترنت یا فرضیات اشتباه) است. که با استفاده از ترکیبی از رویکردهای آموزشی و روان درمانی می‌توان به این اهداف پرداخت.
روش‌های روان‌درمانی موجود را می توان برای درمان سایبرکندریا تطبیق داد. مطالعه‌ای درمان شناختی رفتاری اصلاح شده‌ی اینترنتی برای هیپوکندریازیس/اضطراب سلامتی در زمینه سایبرکندریا را در درمان هر دو مؤثر دانسته است.

در این مطالعه، مؤلفه‌های اختصاصی CBT سایبرکندریا شامل اقداماتی بود که سواد اطلاعاتی آنلاین و آموزش روانی را در مورد راه‌های مؤثر ساختن جستجو و اجتناب از جستجوی بیش از حد و غیرضروری بهبود بخشید.
سایبرکندریا از مشکلات بهداشت عمومی در حال افزایش است که تا حد زیادی با تأثیر مراقبت‌های بهداشتی مرتبط است و نیاز است برنامه‌های پیشگیری و مدیریت این بیماری و آزمایش اثربخشی آن در اولویت قرار گیرد.

این مقاله با عنوان Keeping Dr. Google under control: how to prevent and manage cyberchondria در May 2023 در مجله WPJ چاپ شده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
همکاران گرامی تنها این هفته(تا ۵ مرداد) برای ثبت‌نام در سایت www.ima-net.ir برای شرکت در انتخابات انجمن علمی روانپزشکان فرصت دارید.
تجربه‌های‌ روان‌پزشکانه
ماده واحده‌ی حمایت از خانواده‌ در برابر تبعات بستری اجباری بیماری روان که به نوعی جایگزین قانون جامع سلامت روان شده و در دستور کار کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی قرار دارد. #تجربه‌های_روان‌پزشکانه
انجمن علمی روان‌پزشکان ایران به رییس جمهور درباره ماده واحده درخصوص نحوه بستری اجباری بیماران روان‌پزشکی نامه نوشته است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه اول بار اقدام به انتشار این ماده واحده کرد. اکنون مشخص شده انجمن علمی روان‌پزشکان ایران از وجود آن بی‌اطلاع بوده. هر چند گویا برخی اعضای هیات مدیره و برخی دیگر از اعضای فاقد مسولیت حقوقی در جامعه‌ی روان‌پزشکی در تدوین آن موثر بوده‌اند. این نامه آشکار می‌کند در بدعتی بی‌سابقه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم از این مساله کنار گذاشته شده است. شورای اجتماعی فرهنگی زنان به ریاست خانم کبری خزعلی دست در کار تدوین ماده واحده معرفی شده.



#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 بازتاب

انتقال سامان یاسین از زندان به بیمارستان روان‌‌پزشکی

خبرگزاری‌های عمدتا خارج از ایران گزارش داده‌اند سامان یاسین (صیدی)، خواننده رپ اهل کرمانشاه و ساکن تهران روز یکشنبه ۱ مرداد (۲۳ژوئیه) به دستور قاضی به بیمارستان روان‌‌پزشکی رازی (امین‌آباد) شهرری منتقل شده است.

سامان یاسین از ۸ مهر ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات در تهران توسط بازداشت شده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
ثبت‌نام کارگاه‌ها ادامه دارد...

🥇شماره کارت انجمن علمی روان‌پزشکان ایران جهت ثبت‌نام کارگاه‌ها

5022
2970
0006
8523

🥈هزینه‌ی کارگاه‌های مختلف

🧷صورت‌بندی روان‌پویشی، روان‌درمانی‌ و اخلاق، هنر و روانکاوی، و روان‌درمانی افتراقی ۶۰۰/۰۰۰ تومان

🧷‌ بررسی اقتدار، توانایی و نقش: ۴۵۰/۰۰۰ تومان

🥉نحوه‌ی ارسال رسید و درخواست تایید ثبت‌نام

📎 رسید را از یکی از دو‌ طریق زیر به دبیرخانه‌ی کنگره ارسال نمایید تا ثبت‌نام شما قطعی گردد.‌

واتساپ 09376549893

ایمیل زیر
[email protected]

🏅همراه رسید لطفا اطلاعات زیر را نیز ارسال کنید:

۱. نام و نام خانوادگی
۲. رشته تحصیلی
۳. حرفه
۴. نوع شرکت: حضوری یا آنلاین(یکی از دو حالت، در مورد کارگاه‌های هیبرید)


#چهارمین_کنگره_روانکاوی
کنگره با توجه به کاربردی بودن این کارگاه برای دستیاران روان‌‌پزشکی و دانشجویان روان‌شناسی بالینی، سلامت و مشاوره تخفیفی ویژه برای این گروه‌ها در نظر گرفته است.

نرخ پس از تخفیف: ۳۰۰ هزار تومان برای ۷۲ ساعت پایان زمان ثبت‌نام (ساعت ۸ صبح ششم مرداد ۱۴۰۲)

#چهارمین_کنگره_روانکاوی
🧷 خبر

تمدید دوباره‌ی نامزدی انتخابات انجمن روان‌درمانی‌


با وجود یک بار تمدید مهلت، همچنان شرایط برای انتخاب سومین هیات مدیره‌ی انجمن علمی روان‌درمانی‌ ایران مهیا نیست.
در بار اول هیچ‌کس نامزد نشده بود و هم‌اکنون تنها یک نفر برای تصدی ۷ کرسی هیات مدیره نامزدی خود را اعلام کرده. کمیته‌ی انتخابات این انجمن، مهلت نامزدی را مجددا سه هفته تمدید کرده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🔴 خبر فوری

حکم اعدام محمد قبادلو لغو شد

بنا به اعلام رییسیان وکیل محمد قبادلو، زندانی امنیتی محکوم به اعدام، «حکم قصاص ‎محمد قبادلو در شعبه اول دیوان‌عالی‌کشور نقض شد و پرونده برای رسیدگی به ایرادات مربوط به سلامت روانی موکل و صدور حکم به شعبه هم‌عرض ارجاع خواهد شد.»

قبادلو، از بازداشت‌شدگان اعتراضات ۱۴۰۱ است که متهم شده‌بود به محاربه و افساد فی الارض و قتل یک مأمور پلیس و مجروح کردن پنج مأمور یگان ویژه به علت زیر گرفتن آنان.

خانواده و وکیلان این متهم زندانی، ازجمله استدلال کرده‌اند که وی به اختلال روانی دچار بوده است. روان‌‌پزشکان هم پیش‌تر خواستار لغو اعدام وی شده‌اند.
💡 یک روان‌‌پزشک‌

دکتر_احمد_احمدی‌پور. نامزد بازرس هیات مدیره
( عضو فهرست کیان)

هر نفر مهم است...
یا چگونه از کیان روان‌‌پزشکی دفاع کنیم.

خوشبختانه امروز در جامعه‌ی علمی ما علاقه به روان‌پزشكی بيش از پيش شده و اين تمایل به رشته‌ی روان‌پزشکی، در نسبت تعداد روان‌پزشكان جوان به كل روان‌پزشكان آشکار است.

اقليتی بوديم و اكنون با تعدادی نسبتا كافي حرفی برای گفتن و قدرتی برای دفاع از كيان رشته‌مان داريم. گذشتگان و پيشكسوتان زحمت بسيار برده و رنج زياد تحمل كرده ‌اند. مراقبت از ثمره و ميراث آنها به عهده‌ی همه‌ی روان‌پزشكان به‌خصوص جوانانِ آن است.

متاسفانه در حال حاضر به عهده گرفتن مسوليت عضویت هیات مدیره‌ی انجمن علمی روان‌‌پزشکان ایران تحت ‌الشعاع مسايل مختلف از جمله وضعيت نامناسب معيشتی قرار گرفته و ما را از خانه‌ی خود غافل نموده است. اما بايد توجه داشت كه انفعال و كناره گيری از انجمن، خود می‌تواند سبب ورود نااهلان به عرصه‌ی خدمات روان‌پزشكی شود و با چرخه‌ی معيوب آينده‌ی معيشتی ما را بيش از گذشته درخطر اندازد.

اعتلای روان‌پزشكی در جامعه‌ی امروز ایران نيازمند حضور فعال روان‌پزشكان در جامعه است.‌ ما امروز يك جامعه‌ی علمی و تخصصی دو هزار نفره هستيم و غیبت هر كدام ما به تنهایی، كيان روان‌‌پزشکی ما را به‌ خطر می‌اندازد.

اين نگرانی‌ها از آينده در كنار وضعيت نامناسب حال، ما را بر آن داشت كه به عنوان نامزدهای هيات مديره و بازرس انتخابات پيش رو قدم برداريم و يك دل و همراه توان و تلاش خود را به كار برده كه اگر بتوانيم اعتمادی از شما يافتيم آن را تا پايان راه حفظ كنيم.

گفت ياران همت عالی كنيد
صحنه از نامحرمان خالی كنيد

وقت تنگ است و منظر ناپسند
تا دمی ديگر حريفان می‌رسند.

صحنه بايد از جوانان پر شود
آب راكد مانده شايد كُر شود

انتظارات صحيح از انجمن
می‌شود سرفصل هر حرف و سخن

هر كه داند وضعيت مطلوب نيست
انفعالش عاقبت هم خوب نيست

خانه ما انجمن باشد رفيق
از كيانش پاس داريم بی‌دريغ

#دوازده_مرداد
#حق_عضویت_بپردازیم.
#برای_رای‌گیری در سامانه ثبت‌نام کنیم.
💡یک روان‌‌پزشک‌

دکتر فهیمه سعید. نامزد هیات مدیره
(عضو فهرست کیان)

همکاران گرامی

امروزه نیروی انسانی، رکن اصلی توسعه پایدار است، به همین جهت سلامت جسم، روان و بهزیستی افراد در توسعه و پویایی جوامع نقش اساسی دارد.
انجمن علمی روان‌‌پزشکان ایران به عنوان یک نهاد علمی، صنفی و اجتماعی حافظ منافع روان‌پزشکان، گیرندگان خدمت و سلامت روانی جامعه است.

🔴 در شرایطی که امید و سرمایه‌ی اجتماعی در حال نزول است، ما روان‌‌پزشکان با تهدیدهای دیگری نیز روبه رو هستیم، از جمله مشکلات اقتصادی، عدم امنیت کاری، مهاجرت نیروی متخصص، دخالت افراد ناآگاه و سوء استفاده‌گر در امور درمان، سوء استفاده از روان‌پزشکی، تشدید انگ اختلالات روانی.

کاهش مشارکت روان‌پزشکان در امور انجمن به عنوان خانه و بلندگوی خودشان، تهدید مضاعفی در برابر تاب‌آوری انجمن در مقابل این تهدیدات است. بنابراین مشارکت کاری حداکثری روان‌‌پزشکان و دستیاران در تقویت بنیاد انجمن امری ضروری است.

🔴نقش فعال زنان در تحولات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ایران در دوران معاصر بسیار چشمگیر است. در حال حاضر اکثر روان‌‌پزشکان جوان و آنان که در میانه‌ی دوران حرفه‌ای خود هستند و دستیاران روانپزشکی را زنان تشکیل می‌دهند، لذا حضور موثر و مطالبه‌گر ايشان منجر به اعتلای کل جامعه روان‌پزشکی خواهد شد.

نسل ما آينده‌ی روان‌پزشکی ایران را می‌سازد، و وامدار میراث پیشکسوتان خود خواهیم بود. به امید پاسداشت کیان روان‌‌پزشکی در انتخابات انجمن علمی روان‌‌پزشکان ایران شرکت می‌کنیم.



#دوازده_مرداد
#حق_عضویت_بپردازیم.
#برای_رای‌گیری در سامانه ثبت‌نام کنیم.
🗞 تازه‌ها

#دکتر_صالحه_عباسیان. روان‌‌پزشک

اپیدمیولوژی اختلالات سلامت روان در شهروندان تهرانی: گزارشی از مطالعه کوهورت تهران

پس زمینه

اختلالات سلامت روان (MHD) بار قابل توجهی را بر سیستم‌های سلامت عمومی تحمیل می‌کند.  با روند رو به افزایش شهرنشینی در سراسر جهان، عوامل استرس‌زای سلامت روان شهری بر جمعیت بیشتری تأثیر می‌گذارد. در این مطالعه، اپیدمیولوژی اختلالات سلامت روان در شهروندان تهرانی را با استفاده از داده های مطالعه کوهورت تهران (TeCS) ارزیابی شده است.

روش

محققان از داده‌های مرحله نمونه گیری TeCS استفاده کرده‌اند.  در مجموع ۱۰۲۴۷ ساکن دائمی کلانشهر تهران (با سن ۱۵ سال و بالاتر) از اسفند ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ به روش نمونه‌گیری تصادفی سیستماتیک از تمامی مناطق ۲۲ گانه تهران وارد مطالعه شدند. ویژگی‌های جمعیت شناختی، اجتماعی-اقتصادی و پزشکی شرکت کننده با انجام مصاحبه‌های جامع مورد ارزیابی قرار گرفته است.  از نسخه فارسی استاندارد شدهٔ پرسشنامه سلامت عمومی نسخه ۲۸ برای ارزیابی وضعیت روانی بیماران بر اساس چهار اختلال سلامت روان مرکزی استفاده شده است.

نتایج

تقریباً ۳۷/۱ درصد از ساکنان شهر تهران از مشکلات سلامت روان رنج می‌برند (۴۵ درصد زنان و ۲۸ درصد از مردان).  بیشترین بروز MHD در گروه‌های سنی ۲۵-۳۴ و بالای ۷۵ سال مشاهده شد.  شایع‌ترین اختلالات سلامت روان افسردگی (۴۳ درصد) و اضطراب (۴۰ درصد) و پس از آن جسمی سازی (۳۰ درصد) و اختلال عملکرد اجتماعی (۸/۱ درصد) بودند.  اختلالات سلامت روان در مناطق جنوب شرقی شهر بیشتر بودند.

نتیجه گیری

ساکنان تهران در مقایسه با مطالعات ملی، به طور قابل توجهی میزان اختلالات سلامت روانی  بالاتری دارند، به طوری که تخمین زده می شود ۲/۷ میلیون شهروند به خدمات مراقبت های سلامت روان نیاز دارند.  آگاهی از اختلالات سلامت روان و شناسایی گروه‌های آسیب پذیر در توسعه برنامه‌های مراقبت سلامت روان توسط مقامات بهداشت عمومی بسیار مهم است.

این مطالعه توسط Mahboobe Bahrami و همکاران در BMC Psychiatry در تاریخ 19 April 2023 به چاپ رسیده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
📨 نگاه تطبیقی

دکتر امیرحسین جلالی ندوشن

پایان در روانکاوی: دیدگاه‌هایی از مکاتب مختلف


پایان در روانکاوی به خاتمه‌ی فرآیند درمانی اشاره دارد که در آن بیمار و درمانگر هر دو به شکلی متقابل برای پایان دادن به درمان توافق می‌کنند.  این مرحله‌ی حیاتی شامل عوامل مختلفی است که ممکن است بسته به جهت‌گیری نظری روانکاو متفاوت باشد.  با بررسی مفاهیم کلیدی و چارچوب‌های نظری، خیلی موجز و چکیده، نگاه چند دیدگاه اصلی در جریان روانکاوی به این پدیدار را مرور می‌کنیم.

۱. روانکاوی کلاسیک


مقاله «روانکاوی: پایان پذیر یا پایان ناپذیر» (زیگموند فروید، ۱۹۳۷) مدت زمان و اثربخشی بالقوه روانکاوی را به عنوان یک روش درمانی مورد بحث قرار می‌دهد. فروید این ایده را بررسی می کند که روانکاوی ممکن است از نظر دستیابی به نتایج کامل و پایدار دارای محدودیت‌هایی باشد، از این رو عنوان "پایان پذیر یا پایان ناپذیر" را به آن اختصاص می‌دهد.

فروید پیشنهاد می کند که در حالی که روانکاوی می‌تواند به بهبودهای قابل توجهی در سلامت روان افراد منجر شود، ممکن است قادر به حل کامل همه‌ی مسائل روانشناختی نباشد. او پیچیدگی ذهن انسان و پیچیدگی‌های فرآیندهای ناخودآگاه را برجسته می‌کند که ممکن است به کاوش و تحلیل مداوم نیاز داشته باشد.
علاوه بر این، فروید مفهوم مقاومت را به عنوان مانعی بالقوه برای پیشرفت روانکاوی مطرح می‌کند. او توضیح می دهد که چگونه افراد ممکن است به طور ناخودآگاه در برابر بینش‌ها و تفسیرهای ارائه شده توسط درمانگر مقاومت کنند، که می تواند حل مشکلات آنها را مختل کند.
با وجود این چالش‌ها، فروید استدلال می‌کند که روانکاوی همچنان به عنوان یک رویکرد درمانی دارای ارزش است.  فروید نتیجه می گیرد که اگرچه ممکن است همیشه دستیابی به یک راه حل کامل امکان پذیر نباشد، روانکاوی همچنان می‌تواند تغییرات معنادار و پایداری در زندگی فرد ایجاد کند.

دیگر نگاه‌های کلاسیک پایان را به عنوان یک مرحله جدی می‌بینند که در آن بیمار این فرصت را دارد تا دستاوردهای حاصل از درمان را درونی کند و به طور مستقل به رشد شخصی خود ادامه دهد (گرینسون، ۱۹۸۶). بر اساس دیدگاه گرینسون، نقش درمانگر در طول خاتمه، کشف مقاومت‌های احتمالی یا تعارضات حل نشده است که ممکن است مانع پیشرفت بیمار فراتر از درمان شود.
دیگرانی چون شلزینگر (۲۰۱۰) اهمیت سوگواری را برجسته می‌کنند، در حالی که مکی (۲۰۱۱) بر نیاز به تجزیه و تحلیل پویایی انتقال و انتقال متقابل در طول خاتمه تأکید می‌کند.

۲. روان‌شناسی ایگو


در روان‌شناسی ایگو، خاتمه به عنوان فرصتی برای مراجع در نظر گرفته می‌شود تا توانایی خود را برای دستیابی به سطح سالم‌تری از عملکرد مستقل خود نشان دهد (سرنات، ۱۹۷۷). برآیند تاکید پرچم‌داران این رویکرد ممکن شدن ادغام مکانیسم‌های دفاعی و استراتژی‌های مقابله‌ی انطباقی است که انتظار می‌رود در طول درمان به دست می‌آید و بیمار را قادر می‌سازد تا چالش‌های آینده را با انعطاف‌پذیری بیش از گذشته پشت سر بگذارد.

۳. نظریه روابط‌ابژه


نظریه روابط ابژه اهمیت رابطه درمانی و حل پویایی انتقال را در طول خاتمه برجسته می کند (میچل، ۱۹۸۸).  از این منظر، خاتمه حول توانایی بیمار برای درونی کردن یک ابژه درمانی قابل اعتماد و در دسترس عاطفی می‌چرخد و راه را برای روابط سالم‌تر خارج از دوتایی درمانی هموار می‌کند.

از سوی دیگر خاتمه به عنوان فرآیندی که از طریق آن بیمار می‌تواند با یکپارچه‌سازی نقش تسهیل‌کننده تحلیلگر، بازنمایی ابژه‌ی اصلاح‌شده و سالم‌تری را درونی کند در نظر گرفته می‌شود.  کرنبرگ (۱۹۹۵) بر اهمیت کار از طریق اضطراب جدایی و تسهیل انتقال ساختارهای درون روانی مفید در طول پایام تاکید می‌کند.

🧷 بقیه در صفحه‌ی بعد

#مانژه
2024/09/23 14:40:07
Back to Top
HTML Embed Code: