Telegram Web Link
📢 کلینیک مغز و شناخت برگزار می‌کند:

⬅️ انگ بیماری‌های روانپزشکی و سینما: چهره درمانگر در سینمای ایران

با نگاهی ویژه به سریال افعی تهران

🟢 دارای امتیاز بازآموزی

⬅️ شناسه وبینار: ۲۱۸۰۱۰

🗓 تاریخ برگزاری: پنجشنبه ۲۱ تیر

ساعت ۱۱ الی ۱۴

📱 رویداد آنلاین

🔣 جهت شرکت در وبینار به سایت مرکز آموزش مداوم به آدرس  ircme.ir مراجعه کرده و در بخش وبینارهای آنلاین از طریق شناسه‌ی ۲۱۸۰۱۰ اقدام به ثبت نام نمایید.


💻 کلینیک مغز و شناخت را در اینستاگرام دنبال کنید.

💻@bc_clinic
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🗞 تعمق

#دکتر_علی_فیروزآبادی. روان‌‌پزشک

راهبردهای درمانی در عبور از حد و مرزهای رابطه در درمان

مدیریت سوءرفتار جنسی از سوی درمانگر امری پیچیده است. در دنیای امروز به خاطر دخالت رسانه‌ها و فضای مجازی چنین رفتارهایی نسبت به گذشته کمتر در پرده می‌مانند و امکان افشاشدن بیشتری دارند. قبل از آن که درمان بر رفتار نادرست فرد مرتکب متمرکز شود لازم است مداخله در بحران و مشاوره‌های فردی، زوجی و خانوادگی انجام شوند. انتظار می‌رود مرتکب در ابتدای امر مشکلات را انکار کرده و از همکاری در جهت رسیدن به حقیقت ماجرا طفره رود. در طول فرایند درمان توصیه هییت داوری می‌تواند در جهت برگشت به کار فرد مرتکب باشد یا نباشد. در مواردی که اجازه برگشت به کار داده شود گاه لازم است در نقش حرفه‌ای او تعدیلاتی چند اعمال شود. تصمیم‌گیری باید بر مبنای ماهیت رفتار، سطح بینش و پشیمانی مرتکب، شدت اختلال و آسیب‌شناسی او و عملکرد کلی شغلی وی باشد
پس از ارزیابی اولیه، فرایند درمان شامل کمک به مرتکب در درک رفتار خود، افزایش همدلی با قربانی و در پیش گرفتن استراتژی‌های پیشگیری کننده است. پیش‌آگهی در درمانگران معمولا نسبت به سایر مرتکبین سوءرفتار جنسی بهتر است.
توضیح این که چرا یک درمانگر گاه شاید پس از سال‌ها عملکرد مناسب حرفه‌ای چنین دچار لغزش شود آسان نبوده و تنها با توسل به تشخیص‌های روانپزشکی قابل توجیه نیست. در بیشتر موارد، ترکیبی از عوامل حاد و بلاواسطه و همچنین عوامل عمقی‌تر مطرح می‌شوند. از عوامل بلاواسطه می‌توان به مصرف الکل و مواد مخدر، افسردگی، انتقال متقابل شهوانی، اشتغال فکری با مسایل جنسی، روبرو شدن با یک مراجع اغواگر را نام بود و عواملی چون نیاز خودشیفتگانه به کسب اعتبار و تمجید، آسیب‌های حل نشده کودکی، نیازهای وابستگی و عدم حل و فصل تنهایی خویش و تعارضات مرتبط با صمیمیت و رعایت مرزهای رابطه نقشی عمیق‌تر را در این رابطه به عهده دارند. گابارد بیان می‌کند که چنین رفتاری در جهت خنثی کردن احساس دیرپای عدم‌کفایت، حقارت و تحقیرشدگی است که فرد در رابطه با حس مردانگی خویش تجربه کرده است. برخی در توجیه رفتار خود دچار خطایی شناختی شده و به برقراری رابطه جنسی با مراجع به عنوان یک تجربه تصحیح کننده هیجانی نگاه می‌کنند که می‌تواند نقش درمانگرانه داشته باشد. بعضی دیگر از محققین انحراف از مرزهای حرفه‌ای را نتیجه درگیر شدن در چرخه تکراری بازآفرینی re-enactment دوباره آسیب‌های کودکی می‌دانند که ریشه در احساسات حل و فصل نشده مرتبط با روابط خانوادگی آشفته دارد. این آسیب‌ها به شکلی ناهشیار دوباره خود را در زمان حال نشان داده و به رابطه‌ای که در آن عدم توازن قدرت وجود دارد فرافکن می‌شود. فرد مرتکب پیش از دست زدن به اقدام معمولا فقدان اعتماد به نفس، شرم، احساس گناه و افسردگی را تجربه می‌کند‌.
آیرونز و اشنابدر برای درک بیشتر انگیزه‌های زیرین چنین رفتاری مرتکبین را در شش گروه کهن‌الگویی قرار می‌دهند:
شاهزاده ساده‌لوح: دارای احساس قدرت و عدم اسیب‌پذیری هستند و خود را دست بالا می‌گیرند این به برقراری رابطه ویژه با بعضی مراحعین شده و احتمال عبور از مرزهای حرفه‌ای را بالا می‌برد . آنها معمولا تعارضات اندکی داشته و حس پشیمانی نسبت به رفتار خود دارند و متوجه این امر هستند که استانداردهای اخلاقی را زیرپا گذاشته‌اند. آنها به مشاوره و درمان به خوبی پاسخ می‌دهند
جنگجوی زخم‌خورده: آنها در صدد این هستند که از طریق ایجاد رابطه با مراجعین خود، به التیام زخمهای کودکی خویش مبادرت ورزند. اما این تنها به افزایش خشم و حس گناه آنها منجر می‌شود پیش‌آگهی در این مورد نیز می‌تواند خوب باشد
شهید سرخورده: آنها احساس می‌کنند که دیگران قدر آنها را ندانسته و در زندگی به موقعیتی که سزاوار آن بوده‌اند دست پیدا نکرده‌اند. به این دلیل، منزوی، رنجیده و عصبانی هستند‌ اعتیاد در آنها شایع است و گوشه‌گیر و افسرده به نظر می‌رسند. دوری از کار و گاه درمان بستری برای آنها لازم می‌شود
عاشق کاذب: جذاب و فعال و خلاق به نظر می‌رسند و زندگی پرماجرا را دوست دارند اختلال شخصیتی در این گروه شایع است که صفاتی از شخصیت نمایشی, خودشیفته یا وابسته را نشان می‌دهد. رابطه جنسی نیاز آنها به هیجان و تحریک را ارضا می‌کند. دوری از کار و سپرده شدن به یک دوره درمانی جدی برای آنها لازم است.

📎 لطفاً ورق بزنید...

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 دنباله‌ی تعمق #دکتر_علی_فیروزآبادی

پادشاه تاریکی: رفتار آنها ملهم از حس بزرگ منشی و تمایل برای اعمال قدرت و کنترل است آنها مجموعه غنی از ویژگی‌های شخصیتی خودشیفته، ضداجتماعی، مرزی و اسکیزوتیپال را نشان می‌دهند و معمولا هوش بالایی دارند. شدت اختلال شخصیتی در آنها زیاد بوده و اغلب مجوز بازگشت به کار نمی‌گیرند
ژوکر: آنها یک اختلال محور یک دارند. اغلب افسردگی با ویژگی‌های روان‌پریشانه، اختلال دوقطبی، روان پریشی آتیپیک، اختلالات تجزیه ای و یا ارگانیک. ارتکاب به سورفتار جنسی زمانی رخ می‌دهد که بیماری اولیه حل و فصل و درمان نشده باشد. قضاوت در آنها مختل است و رفتار آنها جزیی از بیماریشان است.
به طور کلی برنامه درمانی باید به شکلی جامع بر بهبود عملکرد روانی و شغلی مرتکب برای پیشگیری از تکرار رفتار متمرکز باشد. درمان یک فرایند چندین ساله است مرتکب ممکن است به انحا مختلف برای درمان مقاومت کند. به تدریج باید بر این مقاومتها غلبه شود. هنگامی که اجازه بازگشت به کار صادر می‌شود نظارت بر عملکرد حرفه‌ای، آموزش‌های تکمیلی و استفاده از برنامه‌های آموزش مداوم جزیی از فرایند درمان است. تدابیر حفاظتی مناسب باید اتخاذ شوند تا اطمینان حاصل شود که عملکرد حرفه‌ای فرد اصلاح می‌شود.

منبع
Ravart M, Assalian P: Treatment strategies for professional sexual misconduct, Journal of sexual and reproductive medicine, 2003, 3(3), 93-97

پایان

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
بخش اول توضیح دکتر علی صاحبی
این توضیح با عنوان «یک پاسخ» در اینستاگرام نامبرده درج شده است.

متن کامل خبر در رسانه‌ی استرالیایی

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
بخش دوم توضیح دکتر علی صاحبی
این توضیح با عنوان «یک پاسخ» در اینستاگرام نامبرده درج شده است.

متن کامل خبر در رسانه‌ی استرالیایی

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
واکنشی به واکنش پذیرای کاربران به یک پاسخ

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🗞 تازه‌های تخطی رسانه‌ای شده

در پی انتشار خبری در یک رسانه‌ی استرالیایی که نشان‌گر لغو مجوز دکتر علی صاحبی در یک دادگاه اداری در ایالت نیوساوث‌ولز این کشور بود، فضای مجازی از واکنش‌هایی آکنده شد که بخش کوچکی از آن را بازتاب دادیم. پیام مکتوب دکتر صاحبی در اینستاگرام به واکنش‌هایی دوپاره منجر شد، اعتراض و خشم و محکومیت، و دفاع و همدلی و همگامی. دکتر صاحبی این‌بار در اینستاگرام خود پیامی ویدئویی منتشر کرد و این‌بار به جای عذرخواهی از عدم تدارک کامل دفاع در نوبت رسیدگی، اصل تخطی را پذیرفت، اما مدعی شد که فرد مدعی و شاکی بیمار روان‌درمانی‌ وی نبوده‌. این‌جا این دفاعیه را تماشا کنید.
در ادامه همکار روان‌‌پزشک دکتر عاطفه سلطانی‌فر همسر دکتر صاحبی نیز به دفاع از دکتر صاحبی پرداخت. این‌جا گوش کنید.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 بازتاب تخطی رسانه‌ای شده

این تصویر بخشی از خبر رسانه‌ی استرالیایی در مورد روند دفاع است، که با مدعای دکتر علی صاحبی تعارض دارد. پیش‌تر پیوند متن کامل خبر را در مجله درج کردیم. به علت محتوای آن از درج ترجمه‌ی متن کامل معذوریم.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📨 نامه به رییس‌جمهور منتخب

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس‌جمهور منتخب

با سلام و احترام

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران پیروزی جناب‌عالی را در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ تبریک می‌گوید و امیدوار است که در مدیریت امور کشور موفق باشید.

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در راستای اهداف اجتماعی خود به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد، انتظارات خود را به نمایندگی از روان‌پزشکان، بیماران روان و خانواده‌های آنان و جامعه‌ی ایرانی به شرح زیر از دولت جناب‌عالی اعلام می‌کند:

انتخابات امسال پیام‌های مهمی در خصوص تحولات اجتماعی جامعه ایرانی داشت، که مهم‌ترین آن کاهش احساس تعلق و کاهش اعتماد به تغییرات مثبت در میان بخش بزرگی از مردمان ایران است. اعتماد، به عنوان مهم‌ترین سرمایه‌ی اجتماعی، و احساس تعلق داشتن، به عنوان دستاورد برآورده شدن نیاز تعلق، دو موضوع اساسی جوامع هستند و سلامت روانی اجتماعی بدون آن‌ها حاصل نخواهد شد.

مهم‌ترین عوامل ایجاد امنیت روانی، اعتماد و احساس تعلق داشتن عبارتند از:
۱. برقراری ثبات در مدیریت اقتصادی و فرهنگی، به‌طوری که مردم با تصمیمات شتاب‌زده و ناگهانی مواجه نشوند. پیش‌بینی‌پذیری دولت می‌تواند باعث ایجاد حس اعتماد و امنیت روانی شود.
۲. افزایش مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها، به‌ویژه از طریق سازمان‌های مردم‌نهاد، برای افزایش احساس تعلق ضروری است. سازمان‌های مردم‌نهاد به‌ویژه انجمن‌های علمی یکی از مهم‌ترین راه‌های ارتباطی دولت با مردم هستند و ضروری است که دولت تعامل جدی‌تری با آن‌ها داشته باشد و موانع فعالیت آن‌ها را برطرف کند.
۳. شفافیت در امور و اطلاع‌رسانی چالش‌های مدیریتی منجر به افزایش احساس تعلق خواهد شد.
۴. احترام به سبک‌های زندگی متفاوت و حقوق فردی افراد در زمینه‌ی انتخاب شیوه زندگی و آزادی‌های فردی با ایجاد احساس خودمختاری می‌تواند احساس اعتماد و تعلق داشتن را در جامعه‌ی ایرانی بیشتر کند. کنترل بیش‌ازحد و مداخلات غیرضروری در این زمینه با کاهش احساس خودمختاری منجر به کاهش احساس تعلق نه فقط به نظام سیاسی که به جغرافیای سرزمینی و فرهنگی خواهد شد.
۵. تلاش برای کاهش شکاف طبقاتی یکی از مهم‌ترین عوامل بهبود سلامت روان خواهد بود. تحقیقات نشان داده‌اند افزایش شکاف طبقاتی یکی از علل مهم افزایش مشکلات سلامت روان است.

علاوه بر موارد کلان مؤثر بر سلامت روان که در بالا به آن‌ها اشاره شد، موارد زیر نیز به عنوان موارد اختصاصی‌تر باید مد نظر قرار گیرند:

الف. عدم تناسب بودجه‌ و ساختارهای مرتبط با سلامت روان با بزرگی مشکل و بار اختلالات سلامت روان. لازم است ضمن بازنگری در ساختارهای سلامت روان بودجه‌های مرتبط به شکل متناسبی افزایش یابد. هزینه‌کرد در بخش سلامت، و به‌ویژه سلامت روان صرف منابع نیست، سرمایه‌گذاری است.
ب. ضروری است برنامه‌های آموزشی سلامت روان به‌عنوان یک ضرورت اساسی در برنامه‌ریزی آموزشی مدارس، دانشگاه‌ها و حتی ادارات و سازمان‌ها نهادینه شود.
ج. یکی از مشکلات اساسی سلامت روان، تعدد دستگاه‌ها و سازمان‌های درگیر در تصمیم‌گیری (سازمان بهزیستی، بیمه‌ها، کمیته امداد و غیره) و عدم تولیت وزارت بهداشت در این زمینه است. تشتت و ناهماهنگی مشکلات عمده‌ای را برای مردم ایجاد کرده‌است. ضروری است دولت راهکارهایی را برای این مهم بیاندیشد و تولیت وزارت بهداشت را تقویت نماید.
د. بخش خصوصی ارائه‌دهنده‌ی خدمات سلامت روان به‌خاطر سیاست‌های قبلی از الزام قرارداد با بیمه‌ها تا تعیین تعرفه‌های ناعادلانه بسیار آسیب دیده‌اند و ضروری است که مشکلات این بخش به‌طور جدی مد نظر قرار گیرد.
ه. آمارهای مربوط به مسائل سلامت روان باید به‌طور شفاف در اختیار محققان و عرصه‌ی عمومی قرار گیرد. یکی از مشکلات مهم پژوهش در این عرصه، عدم دسترسی به آمارهایی مانند آمار خودکشی، آسیب‌های اجتماعی، مهاجرت و ... است.
و. سلامت روان، وضعیت معیشتی ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و سلامت روان و مشکلات محیط کاری ایشان از دستیاران تا متخصصان طرحی نیاز به توجه فوری و جدی دارد. بدون توجه به مسائل اجتماعی، کاری و اقتصادی ارائه‌دهندگان این خدمات نمی‌توان کیفیت ارائه خدمات به مردم را ارتقاء داد.

ز. مهاجرت پیامد کاهش تعلق سرزمینی و فرهنگی، و نتیجه‌ی اعمال محدودیت‌های بی‌مورد، و انحصار منزلت، فرصت و ثروت نزد اقلیتی محدود است. بدون توجه جدی به این مسأله هرگونه سیاست‌گذاری دیگر ابتر خواهد ماند. توسعه‌ی ایران نیازمند نگه‌داشت و دلگرم‌‌ نمودن نیروهای انسانی نخبه‌ی گریزان از میهن است.

ح. بدون بازگشت امنیت اندیشه و ارتقای فرهنگ پژوهشگری و پرسش‌گری به دانشگاه و بدون روشن ساختن مجدد چراغ خرد و بستن راه جهل توسعه بدون موتور محرکه‌ خواهد بود.


بقیه در بخش دوم...

#روان‌پزشکی
#سلامت_روان
#مطالبات
#نامه
#پزشکیان
📨 بخش دوم نامه به رییس‌جمهور منتخب

امید است ضمن در نظر گرفتن موارد فوق در سیاست‌ گذاری دولت، افرادی جهت اجرا انتخاب شوند که ضمن دارا بودن توانمندی مدیریتی و تحصیلات مرتبط، به اهمیت جایگاه سلامت روان در نظام سلامت کشور توجه ویژه داشته باشند.

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران ضمن ابراز امیدواری برای موفقیت جناب‌عالی در انجام امور فوق، آمادگی خود را برای هرگونه همکاری در این زمینه اعلام می‌کند.

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران
یکشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۳

#سلامت_روان
#مطالبات
#روان‌پزشکی
#نامه
#پزشکیان
🗞 شعر‌گونه. احوال بیماران

افسردگی سگی سیاه نبود

افسردگی
آدمی معمولی بود که عکس دسته‌جمعی نداشت
مرا دوست داشت و به دکتر می‌برد تا او را بیشتر بشناسم

شاعری بود که شعر نداشت
مادری بود که فرزند نداشت
زنی بود که آرایش نمی‌کرد
لبی بود که نمی‌خندید


آه! بیا از من عکسی تکی بگیر

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/21 17:59:48
Back to Top
HTML Embed Code: