Telegram Web Link
🗞 پای روان‌‌پزشکی همچنان میان منازعات روز

انتقاد انگ‌زای روزنامه‌ی فرهیختگان از برنامه‌ی جهان‌آرا

این «مجانین»، به‌جای استودیوهای تلویزیونی باید در اتاق تراپیست‌ها و روان‌پزشکان، صحبت کنند 

روزنامه فرهیختگان نوشته کسانی، ذیل عناوین مقدس و محترمی مثل مقاومت و ولایت‌پذیری ، روی دیگر سکه ایران‌اینترنشنال و همه لات ‌و لوت‌های این قبیله هستند.
باید نسبت به کسی که پشت عناوین میهن‌پرستانه یا ایدئولوژیک سنگر می‌گیرد تا علیه منافع میهن و دین فعالیت کند، بیشتر از لات و لوت‌های ایران‌اینترنشنال و منوتو حساس باشیم.
در فضایی که آدم‌ها به اندازه سواد و هوش‌شان اجازه صحبت کردن و تاثیرگذاری داشته باشند، این مجانین که حتی گاهی عقده‌گشایی‌هایشان از بیماری‌های روانی را به حساب مبارزه سیاسی می‌گذارند، به‌جای استودیوهای تلویزیونی باید در اتاق تراپیست‌ها و روان‌‌پزشکان صحبت کنند.

«امیرحسین حاجی نصیری» چند شب پیش در برنامه جهان آرا حاضر شد و در موضوع قهرمان ملی مردم صحبت کرد. دقایقی از این برنامه او درباره «علی دایی» جملاتی گفت که با واکنش‌های مختلفی از سوی طیف‌های ورزشی و هنری کشور روبرو شد و کاربران فضای مجازی از اینکه در رسانه ملی تحقیر می‌شود عصبانی
بودند.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 یادداشت

#دکتر_امیرحسین_جلالی‌ندوشن. روان‌‌پزشک. تجربه‌ها


این؛ یک فراخوان است!

محسن جعفری راد روزنامه‌نگار، منتقد سینما و مستندساز صبح روز ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۱ و در سن ۳۶ سالگی درگذشت.
سینما دیلی گزارش داده که محسن جعفری‌راد متولد گیلان در شهر رحیم‌آباد و دانش‌آموخته‌ی انجمن سینمای جوان لاهیجان بود. وی بعد از ساخت ۱۰ فیلم کوتاه مستند و داستانی، مستند «رنج زیر پوست» را به عنوان اولین فیلم بلند خود ارائه کرد. او سال‌ها در عرصه‌ی روزنامه‌نگاری و نویسندگی در مجله‌ی فیلم و فیلم امروز فعال بود.
هوشنگ گلمکانی مدیر مسئول مجله فیلم امروز درباره علت درگذشت محسن جعفری‌راد نوشته:«امروز صبح همکار سابق‌مان محسن جعفری‌راد، منتقد و نویسنده‌ای که در چند سال اخیر به فیلم ساختن و همکاری با تلویزیون روی آورده بود، با خوردن تعدادی قرص در ۳۶ سالگی خودکشی کرد. او چند هفته پیش در جریان ناآرامی‌های کرج، هنگام رفتن به خانه‌اش دستگیر شد و وقتی که توانست پس از حدود دو هفته سرانجام هویت و حرفه‌اش را توضیح دهد و معلوم شد در تظاهرات حضور نداشته، آزاد شد، اما....»



متاسفانه شنونده‌ی هر روزه‌ی خبرهای خودکشی شده‌ایم. در نبود آمار قابل اتکای رسمی روزآمد و دسترسی صرفا کنترل شده به داده‌های جمعیت‌شناختی این تنها اخبار رسانه‌ها است که می‌تواند نبض جامعه را در اختیار ما قرار دهد. وضعیت کشور از حیث رشد اقدام به خودکشی، و مرگ در اثر خودکشی مطلوب نیست. برخی گروه‌های مهم همانند آموزگاران و مربیان مدرسه‌ها روایت‌هایی نگران‌کننده از افزایش ناامیدی، ایده‌پردازی در مورد خودکشی و احتمال اقدام به دست می‌دهند. گروه‌های مختلفی که تنش‌های شغلی و فراشغلی جدی دارند مانند روزنامه‌نگاران و دسته‌جاتی که در صف اول اعتراض‌ها بودند چون دانشجویان هم در زمره‌ی گروه‌های نیازمند توجه هستند.‌نگاه ویژه‌ی خود را به اقشار فرودست و حاشیه‌ها نیز باید بدوزیم.
در اوج ناامیدی و با دست‌هایی خالی بد نیست فکر کنیم چه باید کرد؟


این؛ یک فراخوان است.
لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
تجربه‌های‌ روان‌پزشکانه
🗞 یادداشت #دکتر_امیرحسین_جلالی‌ندوشن. روان‌‌پزشک. تجربه‌ها این؛ یک فراخوان است! محسن جعفری راد روزنامه‌نگار، منتقد سینما و مستندساز صبح روز ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۱ و در سن ۳۶ سالگی درگذشت. سینما دیلی گزارش داده که محسن جعفری‌راد متولد گیلان در شهر رحیم‌آباد و دانش‌آموخته‌ی…
🗞پاسخ‌هایی به این استمداد و فراخوان

🧷 #دکتر_رضا_شیرالی. روان‌‌پزشک. کمیته‌ی روان‌‌پزشکی اجتماعی انجمن علمی روان‌پزشکان

وضعیت وخیم است و حداقل در کوتاه‌مدت قرار نیست از فشارهای سیاسی-اجتماعی-اقتصادی کاسته شود.
پیشنهاد می‌کنم نشست فوق‌العاده‌ای برای بررسی راهکارهای احتمالی و عملی برای کمک به آسیب‌دیدگان وضع موجود برگزار شود.
محوریت این نشست و برنامه‌ریزی چگونگی برگزاری آن می‌تواند با انجمن علمی روان‌‌پزشکان و کمیته‌ی پیشگیری از خودکشی باشد.
کمیته‌ی روان‌پزشکی اجتماعی هم حتما در حد توان کمک خواهد کرد.

🧷 #دکتر_مسعود_احمدزاداصل. روان‌‌پزشک‌. تورنتو

جامعه در وضعیت بغرنجی قرار دارد، میزان آسیب‌های اجتماعی ناشی از تحلیل مرجعیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی نهادهای حاکم روز به‌روز بیشتر می‌شود. از سویی گویی در خفا و‌ آشکار این وضعیت به مثابه آبستن بودن جامعه و آرزویی نهان برای تولدی دیگر در فرای این فروپاشی است، چنان که لاجرم هر گونه تلاش برای کاهش تنش در تضاد با این آرزو دیده خواهد شد، و از سوی دیگر این التهاب روزافزون اقشار آسیب‌پذیر مختلف را زیر چرخ خود له می‌کند. افراد آسیب‌پذیر از نظر اجتماعی، روانی و اقتصادی به شیوه‌های مختلف ‌و به درجات مختلف از بین می‌روند، از خودکشی تا اعدام، از انزوای ناخواسته در کالبد تن و روان خود تا زندان‌های آشکار حاکمیت و غیرحاکمیت، از استیصال و افسردگی تا خشونت و‌ پرخاش، همه قربانی خواهند بود.
در روزی که تنها کنش مورد انتظار از مردمان، از سوی هر دو سوی این بُردار تنش نابودگر، کنش سیاسی است، به گمان من دشوارترین گزینه، سیاسی نبودن است.
کنش سیاسی و تلاش در جهت به ساحل رساندن این کشتی شکسته جامعه شاید امری ضروری باشد ولی باور دارم باید گروهی از اقشار مختلف نیز به امری دشوارتر، غیر سیاسی بودن، بپردازند.
برای پرداختن به اینکه در مورد خودکشی و آسیب‌های روانی اجتماعی این روزها چه باید کرد تشکیل کمیته‌ای از متخصصان سلامت روان و جامعه شناسی ضروری است و باور دارم این افراد باید گروهی باشند که با نام و نشان غیرسیاسی برای جلب اعتماد طیف‌های مختلف جامعه در این میانه آشوب تلاش کنند.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این ویدئو ساعتی پیش در صبح روز ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۱ ضبط شده است. فربادهای مادر قبادلو که گفته شده قرار است اعدام شود شنیده می‌شود. حکم اعدام در حالی به اجرا در خواهد آمد که وی دارای تشخیص ثابت شده‌ی اختلال دوقطبی است. ۵۰ روان‌‌پزشک از رییس قوه قضاییه خواهان بازنگری کارشناسی در این پرونده شده بودند. مادرش به این نامه اشاره دارد.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
تجربه‌های‌ روان‌پزشکانه
🗞 یادداشت #دکتر_امیرحسین_جلالی‌ندوشن. روان‌‌پزشک. تجربه‌ها این؛ یک فراخوان است! محسن جعفری راد روزنامه‌نگار، منتقد سینما و مستندساز صبح روز ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۱ و در سن ۳۶ سالگی درگذشت. سینما دیلی گزارش داده که محسن جعفری‌راد متولد گیلان در شهر رحیم‌آباد و دانش‌آموخته‌ی…
🔻دادگستری البرز: فوت محسن جعفری راد به علت مصرف قرص برنج بوده است

میزان خبر داده که رئیس کل دادگستری استان البرز گفته محسن جعفری بالنگاه معروف به جعفری راد ساکن مهرشهر کرج در تاریخ چهارم آبان در کرج با توجه به حضور در اغتشاشات دستگیر شد. حسب تحقیقات انجام شده از خانواده، محسن جعفری راد بعد از فوت پدر و مادرش دچار افسردگی بوده و داروی اعصاب مصرف می‌کرد و به جهت مسمومیت (خوردن قرص برنج) از سوی خانواده به یکی از بیمارستان‌های کرج انتقال داده شد و متاسفانه فوت شده است.‌جعفری راد ۱۴ آبان یعنی بیش از دوماه قبل از بازداشتگاه آزاد شده و فوت وی به جهت مسمومیت بوده است.
همسر متوفی نیز در رابطه با فوت محسن جعفری راد اعلام کرده است که صبح روز گذشته با هم صبحانه خوردیم و من سر کار رفتم. یک ساعت بعد تماس گرفت و گفت من قرص برنج خوردم بیا. من هم آمدم و او را به بیمارستان بردم که متاسفانه فوت شد.

وی در پایان این گفتگو‌ که در پایگاه رسانه‌ای قوه قضاییه (میزان) منتشر شده گفته موضوعات رسانه‌ای را تکذیب می‌کنم و عنوان می‌کنم بعضی از دوستانش مطالب کذبی در این رابطه منتشر کرده‌اند که صحت ندارد.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
تجربه‌های‌ روان‌پزشکانه
این ویدئو ساعتی پیش در صبح روز ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۱ ضبط شده است. فربادهای مادر قبادلو که گفته شده قرار است اعدام شود شنیده می‌شود. حکم اعدام در حالی به اجرا در خواهد آمد که وی دارای تشخیص ثابت شده‌ی اختلال دوقطبی است. ۵۰ روان‌‌پزشک از رییس قوه قضاییه خواهان بازنگری…
میزان، خبرگزاری قوه قضاییه
اجرای حکم محمد قبادلو و محمد بروغنی در دستور کار نیست

میزان، خبرگزاری قوه قضاییه در خبری دیگر نوشته که شب گذشته، شایعاتی در رسانه‌های ضد انقلاب و  فضای‌مجازی منتشر شد با این ادعا که حکم اعدام محمد قبادلو و محمد بروغنی از محکومان اغتشاشات اخیر در آستانه اجرا است. پس از انتشار این خبر و فضاسازی که شب گذشته صورت گرفت، مشخص شد شایعه اجرای حکم اعدام این محکومان صحت نداشته است، اما رسانه‌های ضد انقلاب، تلاش کردند از دروغی که خودشان منبع انتشارش بودند، دستاوردسازی کنند و عدم اجرای حکم را عقب‌نشینی از سوی دستگاه قضایی معرفی کردند.
این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که اساسا اجرای احکام این محکومان در این مقطع زمانی به دلیل پایان نیافتن تشریفات قانونی در دستور کار نبوده و انتشار خبر مورد اشاره صرفا یک عملیات فریب علیه خانواده محکومان بوده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
◼️روایت گردش ایام؛ گزارش به همراهان

مخاطبان ارجمند تجربه‌های روان‌پزشکانه

تجربه‌ها وارد سال هشتم فعالیت خود شد.

ما هم این گردش روزگار را مدتی دیرتر به‌یاد آوردیم. ۲۷ آذر تجربه‌ها هفت سال را تمام کرد.

چندی‌ است که مجله، را با همه‌ی دشواری بر پا می‌داریم. #تجربه‌های_روان‌پزشکانه شاید رمق گذشته را ندارد، اما می‌کوشد از زمانه جا نماند، در زمانی که کسی پای و نای ماندن ندارد. ایران ما هم ایران سال ۱۳۹۴ یا ۱۳۹۶ یا حتی ۱۴۰۰ نیست. هیچ‌چیز دیگر شبیه گذشته نبود، روزی که در ۱۱ تیر ۱۴۰۱ وعده‌ روزگاری نو دادیم. چه‌کسی می‌دانست شهریور ۱۴۰۱ چه رقم خواهد زد؟ و حالا شش ماه بعد از ۱۱ تیر ۱۴۰۱ دیگر حقیقتاً هیچ‌چیز شبیه گذشته نیست، حتی گذشته‌ای نزدیک، شبیه تیر ۱۴۰۱.
ما در #تجربه‌های_روان‌پزشکانه حکایت این رنج و این بحرانی را که در آن زندگی می‌کنیم‌ و در ما جا خوش کرده، کم نگفته‌ایم. در ماه‌های گذشته از چرخش روزگار حرف زیادی نزدیم، چون حرف چندان نو و تازه‌ای نداشتیم، یا دست‌کم برای تصویر و تصور دوران گنگی که بر هیچ‌کدام ما مختصات آن روشن نبود، واژگانی مناسب نیافته بوده‌ایم. اما هنوز بنا نداریم تسلیم این بادهای مسمومی شویم که در وزیدن است. بنا نداریم کنار بکشیم یا در دو سوی طیف واکنش، یا بر طبل راه‌حل‌های رادیکال بکوبیم، یا از آن‌سو بر خوش‌بینی‌های نابخردانه و واقعیت‌گریز دل‌مشغول شویم. دشوار است. ایران دوران دشواری را می‌گذراند. دورانی که بر دوستی‌ها و آشنایی‌های کهنه هم اثر گذاشته. در آغاز این عصر جدید، که بر #تجربه‌های_روان‌پزشکانه هم اثر گذاشت، همکاری یار دیرین، #دکتر_مرتضی_نخستین، را از کف دادیم. و اکنون چهار عضو تحریریه، شامل سه عضوی که قرار بود بخشی از طرح نو برای ساخت چهره‌ی تازه‌‌ی مجله باشند، و همکار قدیمی‌تر #دکتر_علی_ثاقبی تحریریه را به‌رغم میل باطنی، اما به دلایل شخصی ترک می‌کنند. اما همچنان چهار نفر می‌مانیم و این چراغ را روشن نگه خواهیم داشت. علی ثاقبی، بهنام و کامبیز همچنان مشاور تحریریه خواهند ماند، اما در سردبیری ما تنها چهار نفر نیستیم. همه شما ما را ساخته‌اید. دست در دستمان بگذارید لطفاً.

در من امیدی هست
می‌ماند و می‌رود
اما هرگز نمی‌گویمش بدرود

محمود درویش

شورای سردبیری
دکتر علی فیروزآبادی
دکتر کاوه علوی
دکتر احمد احمدی‌پور
دکتر امیرحسین جلالی ندوشن


مشاوران
دکتر علی ثاقبی
دکتر کامبیز مجیدیان
سید بهنام حسینی


۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۱

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 فراخوانی برای همفکری

متاسفانه شنونده‌ی هر روزه‌ی خبرهای خودکشی شده‌ایم. در نبود آمار قابل اتکای رسمی روزآمد و دسترسی صرفا کنترل شده به داده‌های جمعیت‌شناختی این تنها اخبار رسانه‌ها است که می‌تواند نبض جامعه را در اختیار ما قرار دهد. وضعیت کشور از حیث رشد اقدام به خودکشی، و مرگ در اثر خودکشی مطلوب نیست. برخی گروه‌های مهم همانند آموزگاران و مربیان مدرسه‌ها روایت‌هایی نگران‌کننده از افزایش ناامیدی، ایده‌پردازی در مورد خودکشی و احتمال اقدام به دست می‌دهند. گروه‌های مختلفی که تنش‌های شغلی و فراشغلی جدی دارند مانند روزنامه‌نگاران و دسته‌جاتی که در صف اول اعتراض‌ها بودند چون دانشجویان هم در زمره‌ی گروه‌های نیازمند توجه هستند.‌نگاه ویژه‌ی خود را به اقشار فرودست و حاشیه‌ها نیز باید بدوزیم.
در اوج ناامیدی و با دست‌هایی خالی بد نیست فکر کنیم چه باید کرد؟


این؛ یک فراخوان است.
لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
تجربه‌های‌ روان‌پزشکانه
🗞 فراخوانی برای همفکری متاسفانه شنونده‌ی هر روزه‌ی خبرهای خودکشی شده‌ایم. در نبود آمار قابل اتکای رسمی روزآمد و دسترسی صرفا کنترل شده به داده‌های جمعیت‌شناختی این تنها اخبار رسانه‌ها است که می‌تواند نبض جامعه را در اختیار ما قرار دهد. وضعیت کشور از حیث رشد…
🗞 یادداشت وارده. پاسخ به فراخوان

گروه؛ پادزهری برای انزوا و بی‌قدرتی

🧷 مقدمه‌ی نویسنده: در پاسخ به فراخوان، چیزی به ذهنم رسید. منتها علی رغم احترام و قدردانیم از حسن نیت، مسئولیت پذیری و تلاش شما برای امیدوار بودن و جستن راهی در راستای زندگی، بدلیل زاویه‌ای که با این فراخوان دارم ترجیح می‌دهم، پیشنهاد بدون‌نام درج گردد.

تشکیل کار گروه‌های تخصصی متشکل از متخصصان سلامت روان و به‌ویژه جامعه‌شناسان ضروری است زیرا در موقعیت حاضر افزایش خودکشی‌ها، بار عوامل اجتماعی به‌نظر بالا می‌رسد. پیشنهادی بنظرم رسید که بتواند بررسی و ارزیابی شود. در زمانه‌ای که فشار انواع احساسات و عوامل استرس‌زای مختلف بالاست و افراد هم دست خالی هستند، شاید پیوند با دیگری و گروه عاملی برای افزایش تاب‌آوری ‌و پیشگیرانه در برابر اقدام خودکشی باشد. شکل گروهها خواه به‌شکل گروه درمانی باشد، یا گروه‌هایی با اهداف خیرخواهانه- نوع دوستانه و اجتماعی بگمانم مثبت باشد. احتمالا گروه‌ها از حس انزوا، ناامیدی، دست خالی و بی قدرتی و استیصال افراد خواهد کاست و به آنها اجازه بروز هیجاناتی نظیر خشم و ناامیدی را حداقل در جامعه‌ای محدود خواهد داد و حتی شاید در فرایندهای گروهی بتوانند به راه حل‌هایی برای جهت‌دهی خشم‌شان دست یابند که داری عنصر خود مراقبتی و اثرگذاری بیشتری باشد. گرچه واکنش سیستم به این نوع فعالیت‌ها بعید است مثبت باشد و اجرایی نشدن آن به‌دلیل محدود سازی، حمله و انگ زدن بر این گروه‌ها بسیار محتمل است.
سابق بر این، در زمانه‌های دشواری چون جنگ و … این گروهها وجود داشت البته اغلب در بافتاری مذهبی و ایدئولوژیک. در زمانه‌ی حاضر هم می‌توان از مزایای گروه برای کمک به خود و همنوع بهره جست. زمانی هم فرهنگ‌سراها محل مناسبی بودند که به مرور همگی به نوعی از میان رفتند یا عاری از کارکردد اجتماعی‌شان گشتند. گمانم نوع‌دوستی در گروه شاید عاملی باشد که حس امید را افزایش و استیصال و دید تونلی را کاهش دهد مثلا گروه‌های درمانی برای بیماران روان‌پزشکی کلینیک‌های بخش دولتی که دسترسی به آنها وجود دارد و جمعیت آسیب‌پذیری هستند، گروه‌های حمایت از دانشجوهایی که دوره بازجویی یا دستگیری داشته‌اند و یا گروه‌هایی برای حمایت خانواده‌های دانشجوهای زندانی و داغدار یا گروه‌هایی جهت جمع‌آوری حمایت مالی بر خانواده‌های تحت فشار مالی شدید. با این حال بازم این سوال مطرح است که حاکمیت چقدر بودجه که هیچ، فضا و اجازه برای چنین فعالیت‌هایی خواهد داد.
شاید اگر پس از ارزیابی اولیه مبنی بر عدم وجود خطر حاد و جاری، از خود گروهای پر خطر نظیر دانشجوها، جوانان و روزنامه‌نگاران و … برای کمک و یاری نیز استفاده شود، موجب افزایش حس همبستگی، کاهش حس استیصال و ناامیدی، دست بسته بودن و بی قدرتی آنها خواهد شد و از آسیب‌های آتی نیز محافظت خواهد کرد. گرچه در این‌صورت لزوم فالوآپ ارزیابی این افراد در مقاطع زمانی مشخص، ضروری است. طبعا هدایت و ارزیابی گروه‌ها، از خاصیت مقرون به صرفه بودن در طرحها نیز برخوردار است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 تازه‌ها

#دکتر_مهنوش_مهدیار. دستیار روان‌پزشکی. تجربه‌ها

ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و الگوهای خودکشی در پاکستان: آنالیزی از روندهای کنونی

خودکشی یک پدیده‌ی جهانی است اما حدود ۷۹ درصد از خودکشی‌ها در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می‌دهد. مطالعه‌ای تازه روند فعلی، جمعیت ‌شناختی و ویژگی‌های خودکشی را بر اساس گزارشات روزنامه‌های سرشناس پاکستانی بررسی کرده است.
این مطالعه یک آنالیز کیفی از خودکشی‌های به مرگ انجامیده، در چهار روزنامه‌ی پاکستان از اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ انجام داده، و‌ داده‌های مربوط به ویژگی‌های اجتماعی-جمعیت‌شناختی، روش‌های خودکشی، انگیزه‌های احتمالی و ویژگی‌های مرتبط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. ۲۲۹۵ مورد خودکشی در پاکستان طی سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ گزارش شده است. حدود ۶۱.۸۷ درصد توسط مردان و ۳۸.۱۲ درصد توسط زنان انجام شده است. بیشترین خودکشی در افراد کمتر از ۳۰ سال رخ داده است. روش غالب خودکشی در این گروه، مصرف مواد سمی بود. شایع‌ترین دلایل گزارش شده برای خودکشی درگیری ‌های خانگی، مشکلات مالی و شکست در عشق/ازدواج بوده است. این مطالعه با ارائه بینشی به ویژگی‌های خودکشی، نیاز به سیاست‌ها و برنامه‌های موثر پیشگیری از خودکشی را برای مقابله با افزایش نرخ خودکشی در پاکستان برجسته می‌کند.

مقاله کار صدیق نوید و همکاران لست و ۸ ژانویه ۲۰۲۳ در ژورنال سلامت روان جامعه چاپ شده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
اعتراض و پیشنهاد رییس اسبق انستیتو روان‌‌پزشکی تهران

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
📋 نکاتی ویژه نویسندگان و صاحبان آثار

🍥 روش ما انعکاس و درج نوشته‌هایی است که اول بار برای #تجربه‌های_روان‌پزشکانه نوشته می‌شوند و درج مجدد مطالب و باز انتشار، بسیار استثنایی و در شرایط خاص رخ می‌داد. پس لطفاً مطالبی را جهت انتشار در تجربه‌ها ارسال نمایید که پیش از این هیچ جا درج نشده باشد، حتی در کانال یا صفحه شخصی در فضای مجازی. ما فقط مطالب دسته اول را منتشر می‌کنیم. ضمنا از درج آگهی و خبر انتشار کتاب‌ها و رویدادها که انعکاس همزمان در کانال‌های مختلف دارد معذور هستیم.

البته تجربه‌ها بنا به روش خبری خود مفتخر است که انعکاس دهنده فعالیت‌های مختلف در جامعه روان‌پزشکی و سلامت روانی کشور باشد، بنابراین اگر مایلید کتاب یا رویدادی معرفی شود لطفا درباره آن بنویسید.

🍥 یک نکته مهم دیگر آن که مطالب رسیده به تجربه‌ها پس از بررسی در هیات تحریریه و تایید منتشر می‌گردد.‌ و قاعدتاً اقبال با نوشته‌هایی است که علاوه بر همگامی با روش و مشی تجربه‌ها از نثر پاکیزه‌تر و رسم‌الخط مرسوم فارسی بهره بیشتری برده باشند و نیاز به ویرایش کمتری داشته باشد.

🍥 راهنمای نویسندگان برای نگارش تجربه و نقد


رعایت اصول زیر می‌تواند به بهتر شدن و یک‌دست شدن نوشته‌ها یاری کند و استدعا داریم همکاران محترم این موارد را مدنظر قرار دهند:

۱. رعایت رازداری در بیان تجربه و پرهیز از درج اطلاعاتی که ممکن است به افشای هویت بیمار بینجامد.
۲. رعایت اصول نگارش روان فارسی به طور مشخص کاربرد حداکثری واژه‌های فارسی، رعایت جدانویسی و استفاده از نیم‌فاصله.
۳. درج نقل قول‌ها در گیومه و یا با افزودن یک خط تیره در ابتدای نقل قول
۴. پرهیز از شکسته‌نویسی و استفاده از زبان محاوره، مگر به ضرورت.
۵. تجربه‌ها می‌تواند یک خطای سهوی پزشکی، موردی نادر، توفیق بالینی در یک موقعیت سخت یا مواردی باشد که در میان گذاردن آن با دیگر همکاران می‌تواند به توسعه‌ی تجربه‌ی آنان بینجامد باشد. اولویت ما تجربه با بیمار ایرانی و ویژگی‌های ویژه‌ی فرهنگی کار در این زیست- بوم است.
۶. از تحلیل‌های اجتماعی با لنز روان‌پزشکانه و روان‌شناسانه، عکس، نقد و تحلیل ادبی و فرهنگی نیز استقبال می‌شود. اما قاعدتاً کیفیت عکس و یادداشت هنری و فرهنگی و فرآورده‌هایی چون شعر باید در حد استاندارد مجله باشد و صرفاً ذوق‌ورزی منتشر نمی‌شود.


#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
وبیناری رایگان برای هم‌میهنان خارج کشور

https://forms.office.com/r/2EuLwkCWUV
🗞 تازه‌ها

#دکتر_صالحه_عباسیان. روان‌‌پزشک. تجربه‌ها

انگِ درونی‌شده در کارکنان بهداشت روان با تجربۀ زیسته از بحران­‌های ذهنی
آیا نقش حرفه‌ای در برابر خود-انگ‌زنی محافظت می­‌کند؟
 
هدف: انگ بیماری روانی در جمعیت عمومی و همچنین در بین متخصصین مراقبت‌های بهداشتی و روان‌پزشکی شایع است. با این حال، تحقیقات در مورد خود-انگ‌زنی (Self-stigma) در مورد دومی (متخصصین) هنوز محدود است. هدف این مقاله ارزیابی انگ به خود و هم­بسته‌ها (correlates)ی آن در متخصصین بهداشت روان با تجربیاتِ زیستۀ بحران روانی و درمان بود.

روش‌ها: در یک پروژۀ تحقیقاتی اکتشافی مقطعی(cross-sectional)، ۱۸۲ متخصص سلامت روان با تجربیات زیستۀ بحران روانی و درمان از ۱۸ بخش بیمارستان روان‌پزشکی در ایالت‌های فدرال آلمان، برلین و براندنبورگ، در مورد تجربیات زیسته، خود-انگ‌زنی و انگِ درک شده در محل کار، آسیب‌پذیری ذهنی در برابر بحران­‌ها، و معنی‌دار بودن تجربیات زیسته مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی روابط بین متغیرها، تحلیل همبستگی آشکار و پنهان محاسبه شد.

یافته‌ها: نتایج نشان‌دهندۀ سطوح پایین انگ به خود و انگ عمومیِ درک شده در محیط کار بود. خود-انگ‌زنی به طور معنادار و مثبتی با انگ محل کار و آسیب‌پذیری ذهنی در برابر بحران مرتبط بود، اما نه با همانندسازی با تجربیات زیسته.

نتیجه‌گیری: رابطۀ بین خود-انگ‌زنی، انگ محل کار و آسیب‌پذیری باید از نظر علیت متقابل بررسی شود تا راهبردهای احتمالی کاهش انگ به خود همراه با اثرات مخرب آن استخراج شود. دلایل احتمالی سطوح پایین انگ به خود در پرتو محدودیت‌ها، از جمله فرآیندهای خود­ـ­گزینی (Self-selection) مورد بحث قرار می‌گیرند؛ با در نظر گرفتن اینکه افرادی که به شدت به خود انگ می‌زنند احتمالاً از مشارکت دلسرد می‌شوند. استراتژی های افزایش کیفیت نمونه‌گیری نیز به طور خلاصه مورد بحث قرار گرفته‌اند.

این مقاله در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۳ توسط استفان استوتزل و همکاران در فرونتیر روان‌‌پزشکی به چاپ رسیده است.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
داستایوفسکی‌کاوی
بخش خاصه‌ی ارغنون در زمستان ۱۴۰۱

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
🗞 خبر

استعفای دکتر احمد حاجبی رییس اداره کل سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بعد از چند ماه پذیرفته شد.
سکان سلامت روان کشور بعد از دکتر حاجبی که از سال ۱۳۹۲ عهده‌دار این مسولیت بود به دکتر حامد مصلحی رسیده است.
مصلحی دکترای روان‌شناسی تربیتی دارد و مقالاتی در همین زمینه به رشته‌ی تحریر درآورده. از تجربه‌های اداری و اجرایی پیشین این مدیر جوان چیزی در منابع اینترنتی وجود ندارد مگر آن‌که او در برخی برنامه‌های صدا و سیما به عنوان مدافع جوانی جمعیت معرفی شده است. مصلحی گویا کمتر از ۴۰ سال سن دارد و شاید جوان‌ترین مدیر این اداره کل و اولین فرد غیر روان‌‌پزشکی است که این مسولیت را عهده‌دار می‌شود.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
بازرسان سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در نامه‌ای خطاب به مقامات مسول، مدعی آشفتگی و سواستفاده در این سازمان شدند. در ادامه متن کامل این نامه را می‌توانید بخوانید.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
نامه_344_انحلال_درونی_شورای_مرکزی_docx.pdf
1.1 MB
بازرسان سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در نامه‌ای خطاب به مقامات مسول، مدعی آشفتگی و سواستفاده در این سازمان شدند. در این نامه به جزییات متعددی پرداخته شده است. تجربه‌ها نمی‌تواند صحت و سقم این ادعاها را تایید یا تکذیب کند.

#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
2024/09/24 18:32:58
Back to Top
HTML Embed Code: