Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺️نقش شعور و آگاهی در مکانیک #کوانتوم

🎤استاد #مهدی_گلشنی

#کلیپ_تصویری

🧲 @prof_golshani
💠 شماره پانزدهم خردورزی منتشر شد!

📌 ویژه‌نامه «نهاد علم در ایران»

📅 دی ۱۴۰۱

1️⃣ خردورزی، در پرونده اول به معرفت‌شناسی نهاد علم و فرایند جایگاهی آن در علوم مختلف پرداخته است.

2️⃣ پرونده دوم این شماره از مجله خردورزی به ارتباط و اهمیت رابطه نهاد علم و علوم شناختی می‌پردازد.

3️⃣ آخرین و سومین پرونده پس از بیان معرفت‌شناسی و بررسی ظرفیت‌های شناختی در دو پرونده قبل به آسیب‌شناسی و بررسی عوامل آسیب‌زا در روش‌های مرسومِ مدیریت نهاد علم در ایران می‌پردازد.


🌐 Fekrat.net

@fekrat_net
🧲 @prof_golshani
🔺وحدت

استاد #مهدی_گلشنی :

اعتقاد راسخ به توحید باعث می شود که پژوهشگر طبیعت را متشکل از تکه های جداگانه نبیند بلکه همه را در ارتباط با هم و ناشی از یک منشأ ببیند. او در پی این کثرات وحدت می بیند . تجارب قرون گذشته نشان می دهد که دانشمندان همواره در پی این بوده اند که طرح هایی کشف کنند که همه‌ی طبیعت را با آنها بیان کنند. یونانیان طرح هایی برای تفسیر کل جهان آفرینش داشتند . در دنیای اسلام مکاتب همه نظرشان این بود که الگویی بدهند که با آن اجزای طبیعت را بهم مربوط کنند. در حدود سیصد سال پیش #نیوتن موفق شد حرکات سماوی و حرکت زمین را با یک قانون توضیح دهد. دویست سال بعد #ماکسول توفیق یافت که نیروهای الکتریکی و مغناطیسی را به یک مرجع برگرداند و نشان داد که نور نمودی از وحدت این دو نیرو است .

📚قرآن و علوم طبیعت ، ص ۲۱۹.

🧲 @prof_golshani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نسبیت عام و فلسفه .pdf
1.4 MB
📙 #مقاله نسبیت عام و فلسفه

محمدابراهیم مقصودی و استاد #مهدی_گلشنی

آیا فلسفه برای فیزیک مفید است؟ پاسخ بسیاری از فیزیک دانان و فلاسفه مثبت است...

🗃پژوهش های فلسفی زمستان ۱۴۰۰ شماره ۳۷ 42 - 69

#فلسفه_علم
🧲 @prof_golshani
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰سلسله نشست های درباره علم دینی

💢کانون اندیشه جوان سومین محصول از گنجینه آرشیو خود را منتشر کرد.

🔷بحث علم دینی بحث نسبتا جدیدی است که نه در دوره تاریخ تمدن اسلامی صحبتی از آن بوده و نه در شروع علم جدید در غرب. مدرنيته دارای روح است و اين روح در تمام اجزای آن جريان دارد و تنها علومی دينی هستند كه منشا وحيانی دارند اما آیا اسلام با كليت مدرنيته مشكل دارد؟ آيا امور ديگر در علم تأثير گذارند؟ جايگاه ارزش ها و بايدها و نبايدها در مقابل علم چيست؟ آيا بايدها و نبايدها مقدم برعلم اند؟

🔶سلسله نشست های درباره علم دینی در خرداد ۱۳۹۱ در ۵ جلسه با ارائه مهدی گلشنی، مهدی نصیری، سعید زیبا کلام، حسین سوزنچی و علیرضا پیروزمند برگزار شده و به نقد و بررسی موضوعات چیستی علم و فهم علم دینی، نسبت علم و دین، اسلام و تجدد، پیوند علم دینی با انقلاب اسلامی و علوم اجتماعی دینی اختصاص دارد.


💠 برای تهیه و خرید این دوره به لینک زیر مراجعه کنید.

🌐https://canoon.org


#همدرس
#علم_دینی
#دوره_آموزشی
#نشست_علمی
#مهدی_گلشنی
#مهدی_نصیری
#سعید_زیبا_کلام
#حسین_سوزنچی
#علیرضا_پیروزمند



📌@canoon_org
🔺️انسان تک بعدی

استاد #مهدی_گلشنی :

...امروزه کار مدارس و دانشگاه ها صرف تعلیمات تک بعدی است و با بقیه ابعاد انسان کاری ندارند و لذا بسیار اتفاق می افتد که فردی در یکی از شاخه های باریک علوم یا مهندسی ، فردی برجسته می‌شود ، ولی از ابتدایی ترین ارزش های انسانی عاری است؛ اما چون ارزش انسان ها صرفاً بر اساس مدرک و تعداد آن آثار آنها سنجیده می‌شود، اینگونه افراد بر اجتماع سلطه پیدا می‌کنند و همه گونه ضررها را متوجه اجتماع و ارزش‌های والای انسانی می کنند. برای رفع این مشکل اولاً ، باید به دانش پژوهان رشته های تخصصی شان یک رشته اطلاعات عمومی اخلاقی ، فرهنگی و... داده شود، ولی ضمناً در سنجش شخصیت افراد علاوه بر مدرسه علمی، سایر معیارهای شخصیت ، نظیر حکمت ، مراعات ارزشهای اخلاقی ، مسئولیت پذیری و... نیز ملحوظ شود.

📚علم ، دین و فلسفه ، ص ۲۵۴

#علم_و_اخلاق
#علم_و_دین
🧲 @prof_golshani
📚«علم و دین در افق جهان‌بینی توحیدی»

دکتر #مهدی_گلشنی

🗃 انتشارات دانشگاه خواجه نصیر

👌کتاب حاضر کوششی در جهت تبیین چالشهای عرضه شده توسط علم معاصر در برابر ادیان الهی است.

◽️عناوین فصول کتاب علم و دین عبارت است از:

(۱) رابطۀ علم و دین در جهان اسلام

(۲) علم و دین در اروپای قرون وسطی

(۳) ارتباط علم و دین

(۴) مسئلۀ خودکفایی علوم تجربی

(۵) آیا #علم_و_دین به دو فرهنگ تعلق دارند؟

(۶) کیهان شناسی و خلقت

(۷) استدلال‌ها بر وجود خداوند بر اساس شواهد علمی

(۸) معجزه

(۹) مسالۀ شرور در جهان

(۱۰) هدفداری جهان

(۱۱) معاد

(۱۲) ارزشها و مسائل اخلاقی در علم و فناوری

(۱۳) چرا #علم_دینی؟

(۱۴) علم آینده چهارچوبی جامع‌تر نیاز دارد

#معرفی_کتاب
🔴 @prof_golshani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔭 تصاویر «جیمز وب» از نزدیکی بیگ‌بنگ در گفت‌وگو با دکتر مهدی گلشنی، فیزیکدان و فیلسوف

🎥 چشم پیش‌رونده بشر به آغاز آفرینش!


دریافت نسخه باکیفیت فیلم 👉

#کلیپ_تصویری
#مهدی_گلشنی
🌎 @NewsJavan
🔴 @prof_golshani
کتاب «خداباوری و خداناباوری» منتشر شد

🔸️کتاب «خداباوری و خداناباوری» اثر قاسم پورحسن از سوی انتشارات صراط منتشر شد.

🔸️ کشکمش میان خداباوری و خداناباوری امروزه تبدیل به یکی از مهمترین موضوعات شده و بسیاری از قلمروهای اندیشه ای را تحت تاثیر قرار داده است. الحاد امری تاریخی است اما در دوره کنونی با صریح ترین و روشن ترین معنا از الحاد روبرو هستیم. در معنای عام، خداناباوری به " نداشتن هر نوع باوری به خدا" و نیز به " داشتن این باور که خدایی وجود ندارد" ، بکار میرود لذا با دو نوع خداناباوری ایجابی و سلبی روبرو هستیم. الحاد محدود به مناقشه در باب براهین علیه یا له خدا نمیشود بلکه دارای ساحات گسترده ای است. براهین علیه بقاء و جاودانگی نفس، ادله وجود شرور در عالم، جایگزینی علم و تلقی علم محوری نیز بخشی از جریان الحاد بشمار می آید. نباید الحاد را محدود در کتاب ساعت ساز نابینا یا پندار خدا داوکینز دانست و از پندار دین و آینده فروید چشم پوشید.


🔰 @ghpourhasan_ir
🔺️نظم

استاد #مهدی_گلشنی
:
اعتقاد به وجود نظم در طبیعت عامل عمده ای در تشویق دانش پژوهان به کشف طبیعت است و بدون آن هر نوع کوششی برای کشف روابط و قوانین در طبیعت عبث به نظر می رسد ، چه فاقد ارزش جهانی است و حداکثر ارزش موضعی و موقتی دارد. این اعتقاد باعث می شود که هر گاه ما در طی مطالعه یک پدیده طبیعی موفق به کشف نظم در آن نشدیم آن را بر کمی اطلاعات خود حمل کنیم نه بر وجود بی نظمی و حکمروایی صدفه و اتفاق در طبیعت . وقتی در ربع اول قرن بیستم مکانیک کوانتومی حاکمیت پیدا کرد ، #اینشتین با آنکه نتوانست نظریه ای موفق در مقابل نظریه موجود ارائه دهد با تکیه به اعتقادی که به نظم در طبیعت داشت آن تعبیر را رد کرد.

📚قرآن و علوم طبیعت ، ص 221.

🧲 @prof_golshani
Forwarded from اتچ بات
💥سخت کوشی سنتی و تنبلی مدرن!

🎤دکتر #مهدی_گلشنی:

...اخیراً کتاب «شیخ بهایی» به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است، ببینید چه ابعادی از این شیخ مخفی مانده است. در این زمینه دکتر نصر نامه نوشته بودند که واقعاً #شیخ_بهایی در محیط ما مظلوم واقع شده است. نکته مهم دیگر سخت‌کوشی دانشمندان مسلمان در کسب معرفت بود که خیلی سخت‌کوش بودند و نمی‌خواستند شاگرد تنبل بار بیایند. ابوریحان خاطره‌ای نوشته که یکی از شاگردان از او پرسیده بود، استاد! چرا شما برای این مواردی که گفتید، مثال نزدید؟ او پاسخ می‌دهد: من می‌خواهم آدم‌های نکته‌دان خودشان دنبال مثال بروند و پرورش یابند.
«رازی» کتابی با نام جامع الجوامع نوشته و در خاطراتش نوشته است که ۱۵ سال روی این کتاب به قدری کار کرده‌ام که دستان و چشمانم از کار و از نور افتادند و مطالب را برایم می‌خواندند تا کتاب را تمام کنم. او می‌نویسد ۴۰ سال دنبال کتابی به‌عنوان مرجع می‌گشتم. یعنی می‌خواهم بگویم کاوش و جست‌وجو خیلی مهم است و هر جا که می‌توانستند می‌رفتند تا علم بیابند. مسافرت‌های #شهید_ثانی که طراز اول شیعه بود را مطالعه کنید و ببینید به چه کشورهایی مسافرت کرده بود. دانشمندان قدیمی ما، خیلی فعال بودند و خیلی تلاش می‌کردند اما الان چنین چیزی نیست و الان متأسفانه جهان اسلام فقط مقلد غرب است و کمتر نوآوری نداریم...

📆۱۰ اسفند ۱۴۰۱

🌐متن کامل👉

#بیرونی
#علم_و_دین
#زکریای_رازی
#تمدن_اسلامی

🌸 کشکول ناب👇
🆔 @kashkollenab
🎥 #درس‌گفتار | آگاهی کوآنتومی

🧩 ۵ فایل تصویری و موضوعی
👤 دکتر #محمد_جمالی

📚 #علوم_شناختی | #تخصصی

📮 ایتا | تلگرام | اینستاگرام | آپارات
علم و دین1.pdf
4.5 MB
💐 علم و دين (قسمت اول)

✍️در ديدار با استاد #مهدی_گلشنی

🎤 گفتگو از: سيدمحمدتقي موحد ابطحی و محمد جواد فلاح 

آقاي دكتر، با سلام از اينكه وقتتان را در اختيار نشرية معارف گذاشتيد، سپاسگذاريم. در بحث گفتگوي علم و دين معمولاً يكي از سؤال‏هايي كه مطرح مي‌شود، اين است كه اين مسأله در عرصة بين‏المللي چه جايگاهي دارد و در برنامه‏ريزي‏ها و سياستگذاري‏هايي كه در كشور انجام مي‏شود ـ در سند چشم انداز، در نقشة جامع علمي كشور ـ چه نوع نگاهي به بحث گفتگوي علم و دين شده است؟

🔸 بسم الله الرحمن الرحيم، مسألة علم و دين و تقابل و تعارض، يا همزيستي مسالمت‏آميز يا همكاري و وحدت آنها يك بحث‏ جديدالحدوث است. در عالم اسلام، اصلاً اين بحث‏ها نبوده و اين از واردات غرب است. در يك ميزگردي كه من در شبكة الجزيرة قطر حضور داشتم، در آنجا چند نفر از مسلمانان به علماي انگليسي و آمريكايي مي‏گفتند كه اين بحث‏ها را شما وارد جهان اسلام كرديد والّا مسأله‏اي به اسم مسألة علم و دين مطرح نبود...

📚منبع: نشریه معارف 64

#علم_و_دین
🔴 @prof_golshani
Forwarded from فرزند ایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 میرفندرسکی، دانشمندی که مسائل بی‌پاسخ را حل می‌کرد!

🇮🇷 @farzandeIRAN_ir
دکتر مهدی گلشنی
علم و دین1.pdf
علم و دین2.pdf
5.2 MB
💐علم و دين (قسمت دوم)

✍️در ديدار با استاد #مهدی_گلشنی

🎤گفتگو:سيدمحمدتقي موحد ابطحي و محمد جواد فلاح

از مباحث چالش برانگيز كلامي در عصر جديد و دوره معاصر، بحث علم و دين است. برخي به دليل دريافت اشتباه، به جاي آن كه اين مسأله را در گزاره‌هاي علمي و ديني جستجو كنند، در عالمان و دينداران جستجو و جاري كرده‌اند و چون ديده‌اند هميشه بين عالمان و دينداران تعارض و اختلافي نيست و گاه دينداراني بوده‌اند كه همزمان جامه علم را نيز بر تن داشته‌اند، آسوده و آسان فتوا داده‌اند كه بين علم و دين هيچ‌گونه تعارضي نيست. برخي نيز اين تعارض را وارداتي و محصول كشمكش‌هاي عالمان تجربه‌گراي غرب و عالمان كليسا محور يافته‌اند. گروهي بر تعاضد و همگرايي علم و دين رأي داده و آن دو را مكمل يكديگر يافته‌اند. برخي ديگر به دليل آن كه حوزه و موضوع علم و دين را جدا از يكديگر مي‌دانند اساساً امكان هر نوع سازگاري يا ناسازگاري را منتفي دانسته‌اند. گفتگوي پيش‌رو كه اينك قسمت دوم آن تقديم مي‌گردد. عهده‌دار بحث ارتباط علم و دين است و در اين قسمت به طور خاص چگونگي بهره‌مندي از علم در معارف اسلامي مورد تأكيد و توجه است..

#علم_و_دین
🔴 @prof_golshani
Audio
🔺اهمیت علوم پایه و یک تحول مهم اخیر

🎤استاد مهدی #گلشنی

۱۶ اسفند ۱۴۰۱
دانشگاه قم

🔴 @prof_golshani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺خاطره جالب استاد #مهدی_گلشنی از زاینده رود اصفهان

برنامه رویان شبکه یک سیما- 17 بهمن 1401

📽مشاهده فیلم کامل برنامه👉

#کلیپ_تصویری
#گفتگو
🔴 @prof_golshani
2024/10/01 19:29:15
Back to Top
HTML Embed Code: