Telegram Web Link
Forwarded from Quantum problems
⭕️ جلسات گروه فیزیک بنیادی بیان
📎 مروری بر نظریات موجود در زمینۀ آگاهی کوانتومی

👤 دکتر محمد جمالی

🗓 پنجشنبه ۱۹ آبان
ساعت ۱۹

🚩 لینک جلسه در این کانال اطلاع رسانی خواهد شد

🆔 @QMproblems
دکتر مهدی گلشنی
💢تحولات در فضای علمی غرب به جامعه دانشگاهی ایران منتقل نشده ✍️ دکتر #مهدی_گلشنی: 🔺علوم توسط دانشمندان مسلمان با یک بینش اسلامی پذیرفته شده بود و این دانشمندان مسلمان برداشت‌شان این بود که کار علمی آن‌ها یک نوع عبادت است 💠در محیط‌های علمی ما متأسفانه خودبینی‌ها…
💥محیط علمی و دانشگاهی ما از تحولات مثبت غرب غافل است

🎙استاد #مهدی_گلشنی:

موضوع بسیار مهمی که عالمان ما در علوم در مورد غرب از آن بی‌اطلاع هستند این است که بعضی از سرآمدان علم در غرب به این نتیجه قطعی رسیده‌اند که علم نمی‌تواند جواب تمام سوالات بشر را بدهد. من این موضوع را در فصل کتاب جدیدم با نام «علم و دین» توضیح داده‌ام که نه تنها دانشمندان خداباور بر این عقیده هستند، بلکه حتی بعضی دانشمندان ملحد هم همین حرف را می‌زنند، چون دایره علم بشر را محدود می‌بینند.

کل علمی که الان در دست بشر است در مورد تنها ۵ درصد مادۀ عالم است و همۀ علوم انسانی، علوم فنی و ریاضی و تمام محصولات علمی، چون موبایل و اتومبیل و فضاپیما و حتی کهکشان‌هایی که می‌شناسیم، محصول شناخت این ۵ درصد مادۀ عالم است و ۹۵ درصد مادۀ عالم را، که شامل همین زمین، کل کهکشان‌ها و غیره می‌شود، هنوز نمی‌دانیم که از چه جنسی است؟
چون وقتی می‌خواهند حرکات سیارات و ستارگان را که اندازه‌گیری می‌کنند توضیح دهند، احساس می‌کنند که نیاز به جرم بیشتری هست (بصورت ماده تاریک و یا انرژی تاریک).
بلی علم نمی‌تواند همۀ سوالات انسان را پاسخ دهد، حتی سوالات مربوط به خود علم را، مثل اینکه چرا ما می‌توانیم جهان را بفهمیم و به زبان ریاضی بیان کنیم؟ چرا این جهانی که می‌بینیم، این طور است و به صورت دیگری نیست؟ این سوالات را خود علم نمی‌تواند جواب دهد.
علاوه بر آن سوالات دیگری هم هست که برای بشر مطرح است، اما علم تجربی نمی‌تواند جواب دهد. مثلاً پیتر مداوا (برنده جایزۀ نوبل در پزشکی) می‌گوید: اینکه علم محدودیتی دارد از این جهت محتمل به نظر می‌رسد که سؤالاتی بنیادی وجود دارند که علم نمی‌تواند به آنها پاسخ گوید و هیچ پیشرفت قابل تصوری در علم هم نمی‌تواند به اینها پاسخ گوید. اینها سؤالاتی هستند که کودکان می‌پرسند، به قول پوپر سوالات بنیادی، سؤالاتی از قبیل سوالات زیر مورد نظر من است: چگونه هرچیزی آغاز شد؟ یا ما برای چه اینجا هستیم؟ یا هدف از زندگی چیست؟ و …. هرچه مورد مناقشه باشد، این امر مورد اتفاق است که جواب اینها را نباید در علم یافت.
این سخن مصداق این شعر مولوی است: از کجا آمده‌ام آمدنم بهر چه بود؟ / به کجا می‌روم آخر ننمایی وطنم. پیتر مداوا یک عالم سکولار است ولی دارد این حرف را می‌زند. این سخن را قبلاً پوپر فیلسوف معروف هم گفته بود که برخی سوالات هست که اسم آنها را سوالات بنیادی می‌گذارم و این سوالات را علم هیچ وقت نمی‌تواند جواب بدهد.
پس بعضی از نخبگان علم فهمیدند که اولاً سؤالاتی وجود دارد که علم تجربی هیچ‌گاه نمی‌تواند آنها را جواب بدهد. ثانیاً ارزش‌های اخلاقی مثل عدالت، خوبی و … را نمی‌توان از علم نتیجه‌گیری کرد. آیا فیزیک می‌تواند بگوید که چرا عدالت خوب است؟ خیر، نمی‌تواند این را بگوید. از طرف دیگر به گفته پوپر نمی‌توان این مباحث را در خود علم هم کنار گذاشت. در خود علم هم می‌گوئیم که دنبال یافتن حقیقت هستیم و این خودش یک ارزش است. در خود علم هم می‌گوئیم ما به دنبال یک تئوری ساده هستیم که این هم یک ارزش است. در علم می‌گوئیم که یک تئوری زیبا را می‌خواهیم که آن هم یک ارزش است.
بنابراین چیزهایی وجود دارد که علم نمی‌تواند به آنها جواب بدهد و به یک چتر وسیع‌تر نیاز هست. این چتر وسیع‌تر را عده‌ای قبول دارند که باید باشد، اما اسمی روی آن نمی‌گذارند، ولی برخی از فیزیکدانان و زیست‌شناسان خداباور قبول دارند که متافیزیکِ عام‌تر و چترِ وسیع‌تری باید حاکم باشد که به آن «جهان‌بینی دینی» می‌گویند...

🔑 mehrnews.com/xR4bb

#گفتگو

#بازنشر

🌿کانال دوستداران استاد گلشنی🔻
🧲 @prof_golshani
📌 #اطلاع_رسانی

🔹 مراسم رونمایی کتاب علامه محمدتقی جعفری، "سرگذشت و ایام آرا و اندیشه ها" ، به قلم علی جعفری

👈🏻 با حضور دکتر مهدی گلشنی، دکتر محمدرضا اسدی، مهندس سید مجتبی حسینی

🔰 چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۳۰

این مراسم به صورت زنده از صفحه آپارات خانه کتاب به آدرس زیر پخش خواهد شد:
aparat.com/khaneketab/

💠 @allameh_jafari
رهیافت جدیدی از سوی جناب پروفسور #مهدی_گلشنی《 دکتری "Phd" فیزیک نظری گرایش مکانیک کوآنتومی و ذرات بنیادی از دانشگاه برکلی کالیفرنیا در آمریکا، استادِ بازنشسته‌ی فیزیک در دانشگاه صنعتی شریف تهران، پدر فلسفه علم ایران》و دانشجویان شان در زمینۀ ارتباط ذهن ، مغز و آگاهی کوانتومی در مجلۀ بسیار معتبر و میان رشته‌ای «Heliyon» با عنوان زیر منتشر شده است:
مکانیزم پیشنهادی برای تعامل ذهن و مغز با استفاده از مکانیک کوانتومی بوهمی توسعه‌یافته در دیدگاه توحیدی ابن سینا.


در این رهیافت، که نام آن از سوی این محققان《ابن سینا-بوهم》گذاشته شده است ،⇐با الهام از نظریۀ ابن سینا درمورد چگونگی ارتباط میان شعور و ماده، همچنین استفاده از فرمالیزم کوآنتوم بوهمی ، به توضیح چگونگی ارتباط میان ذهن و مغز پرداخته شده است.⇒ این رهیافت در کنار 3 دیدگاه دیگر، که تاکنون از سوی دانشمندان بزرگ و برجسته‌ای همچون دکتر جان کارو اکلس «John Carew Eccles» (عصب‌شناس و نوبلیست پزشکی)، پروفسور راجر پنروز «Prof.Roger Penrose» (ریاضی-فیزیکدان مشهور از دانشگاه کمبریج و آکسفورد، برنده مدال ديراك، نوبلیست فیزیک و....)، و هنری استپ «Prof.Henry Stapp» (ریاضی-فیزیکدان و دانشمند برجسته مکانیک کوآنتومی از دانشگاه برکلی کالیفرنیا) ارائه شده است، قرار می گیرد.

این دستاورد بزرگ را خدمت آن استاد گرانقدر و جامعۀ فیزیک ایران تبریک عرض می‌نمائیم و برای شان آرزوی موفقیت روز افزون داریم.

لینک و عنوان مقاله:
A proposed mechanism for mind-brain interaction using extended Bohmian quantum mechanics in Avicenna's monotheistic perspective. July 2019.

1_ https://www.heliyon.com/article/e02130/

2_ https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844019357901


@ReligionandScience2021
🧲 @prof_golshani
1_636351488.pdf
5.7 MB
📕 بخشی از گفتگوهای فلسفه اسلامی و فیزیک در انجمن حکمت و فلسفه ایران درباره‌ی "هویت اتصالی اجسام"

💥دکتر محسنی در این گفتگوها، همان شهید دکتر محسن فخری زاده است.

🔺به مناسبت سالروز شهادت دکتر محسن فخری زاده


☑️کانال دوستداران استاد گلشنی🔻
🆔 @prof_golshani
🔸دوره آشنایی با الحاد مدرن در علوم جدید

🔰 توسط مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه برگزار می شود:

🎙عناوین کارگاه ها:
1️⃣ الحاد فلسفی و رابطه آن با دین و علم
دکتر حمیدرضا شاکرین و دکتر نیما نریمانی

2️⃣ الحاد مدرن و فیزیک نوین
دکتر مهدی گلشنی، دکتر علی رفسنجانی و دکتر جواد تقی زاده فیروزجایی

3️⃣ الحاد مدرن و زیست شناسی تکاملی
دکتر یوسف دانشور و دکتر نیما نریمانی

4️⃣ الحاد مدرن و علوم شناختی
دکتر علیرضا قائمی ­نیا و دکتر محمد جمالی

5️⃣مطالعات کاربردی در رابطه با الحاد عملی
دکتر ابوالفضل ساجدی و دکتر محمد جعفری

📍 به همراه ارتباط رسانه ای با اندیشمندان غربی در حوزه های مختلف

شروع دوره : از ۱۴ آذرماه ۱۴۰۱
🗞 هزینه ثبت نام: ۲۵۰ هزار تومان

📦 تخفیف ۳۰ درصدی ویژه دانشجویان دکتری و طلاب سطح ۳ به بالا
🏷 ۵۰ درصد تخفیف ثبت‌نام گروهی

📡 ثبت نام در دوره و دریافت برنامه زمانبندی:

🌐 iict.ac.ir/kargah

📱کسب اطلاعات بیشتر : ۰۹۳۳۱۰۰۲۶۷۲ (آقای جهانی)

#کارگاه_علمی

🦋کانال دوستداران استاد گلشنی🔻
🆔 @prof_golshani
🔺وضعیت مقاله‌های علمی و درج اجباری اسامی خاص در مطالب علمی در گفت و گوی «جوان» با پروفسور مهدی گلشنی

🌐 بساط مقاله نویسی اجباری را جمع کنید

✍️ سجاد آذری

🔺استاد #مهدی_گلشنی: اين مسئله كه حتماً بايد مقاله چاپ شود، اساتيد را تحت فشار قرار می دهد و آنها هم به دانشجو فشار مي‌‌آورند كه اين اصلاً كار درستی نيست؛ من در مدتی كه در شورای عالی انقلاب فرهنگی بودم، اقلاً 10 يا 15 سال شديداً با مسئله چاپ مقاله به اين شكل جنگيدم، ولی چون دست خارجی بود، هيچ وقت به تحقق نپيوست.

‌‌👈🏻 متن کامل
@NewsJavan
#گفتگو

☑️کانال دوستداران استاد گلشنی🔻
@prof_golshani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✴️ مسلمان شدن یک پروفسور آتئیست

🔸 پروفسور جفری لانگ استاد ریاضیات دانشگاه کانزاس آمریکا است وی چندی پیش از آتئیسم خارج و به دین مبین اسلام مشرف شده است. او مسیر هدایت خود را از مطالعه دقیق قرآن یافته و حالا سخنانش را درباره قرآن بشنوید.

به اشتراک بگذارید: اینستاگرام | تلگرام

@Shia_Communications
بخشی از کتاب علم و دین در افق جهان بینی توحیدی ص ۲۴۲

☑️کانال دوستداران استاد گلشنی🔻
@prof_golshani
Forwarded from Quantum problems
🎙سخنرانی های کلیدی کارگروه شناختی در همایش ملی علوم پایه و ارتقای سلامت

👤 دکتر مهدی گلشنی (چهره ماندگار فیزیک و استاد ممتاز بازنشسته فیزیک دانشگاه صنعتی شریف)
📃 نقش علوم پایه در پزشکی و سلامت
جمعه، دوم دیماه، ساعت ۱۰:۱۵ بصورت حضوری و آنلاین

👤 دکتر جورج الیس (کیهانشناس مشهور معاصر، برندۀ جایزۀ علم و دین تمپلتون، دانشگاه کیپ توون)
📃 علّیت بالا به پایین در پزشکی و مراقبت های بهداشتی
پنج شنبه، یکم دیماه، ساعت ۱۸:۳۰ بصورت مجازی

👤 دکتر روس کستنر (فیلسوف علم معاصر، صاحب نظریه RTI از مکانیک کوانتومی، دانشگاه مریلند)
📃 پیامدهای شگفت انگیز فیزیک مدرن برای زندگی، سلامتی و خلاقیت
پنج شنبه، یکم دیماه، ساعت ۱۹:۳۰ بصورت مجازی

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام میتوانید به سایت زیر مراجعه نمایید:

🌐 basicscihealthpromot.ir

🆔 @QMproblems
Forwarded from اتچ بات
📚 #معرفی_کتاب جهان و تنظیم دقیق (از مجموعه ما و جهان)

نویسندگان: ویلیام لین کریگ، رابین کالینز، بید راندل، جان بارو، فرانک تیپلر، رینهارد بروئر، جان‌ اف. هات، ارنان مک‌مولین
مترجم: وحید تقی پور
دبیر مجموعه: میثم توکلی بینا
تعداد صفحات: 208
قطع: رقعی
جلد: شومیز
قیمت: 500،000 ریال

دانش تجربی نوین، به ویژه در چند دهه‌ی اخیر، تصویری تازه و شگفت‌انگیز از جهان را برابر ما گشوده است. تصویری که نه تنها ابعاد حیرت‌آور و تازه‌ای از جهان را مکشوف ساخته، بلکه موقعیت انسان را در هستی و نیز معنای زندگی و آفرینش را با پرسش‌هایی بنیادین رو‌به‌رو کرده است. اهمیت این پرسش‌ها به ویژه در آن است که علاوه بر منظر علمی، از نظرگاه فلسفی و دینی نیز همیشه جذاب بوده‌اند، زیرا پاسخ به پاره‌ای از این پرسش‌ها، به دلیل ماهیت هستی شناسانه‌شان، همواره در زیست فرهنگی و معنوی انسان تاثیر تعیین‌کننده‌ای داشته‌اند.
مجموعه‌ی ما و جهان می‌کوشد با تکیه بر دانش تجربی نوین، علوم محض و علوم انسانی پاسخ‌هایی نو برای بنیادی‌ترین پرسش‌های ما درباره‌ی انسان و جهان فراهم آورد. هریک از کتاب‌های این مجموعه، با محور قراردادن یکی از این پرسش‌ها، کوشیده است اگر نه پاسخی قطعی، اما دست کم تصویری نسبتا کامل از ابعاد گوناگون پرسش مورد بحث و پاسخ‌های داده شده ارایه نماید.
این مجموعه به همت دفتر مطالعات علم و دین-موازی تدوین و ترجمه شده و در قالب دفترهایی با همکاری انتشارات پارسیک به تدریج منتشر خواهد شد.

☎️تلفن:‌ ۴۴۰۰۴۳۲۱ - ۰۲۱
🌐 http://parsik-pub.com


کانال دوستداران استاد گلشنی👇
🧲 @prof_golshani
دکتر مهدی گلشنی
🔺آیین رونمایی ترجمه #انگلیسی کتاب "علم و دین در افق جهان بینی توحیدی" اثر دکتر مهدی گلشنی یکشنبه ۲۶ تیر ساعت ۹:۳۰ تالار اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی کانال دوستداران استاد گلشنی🔻 🔴 @prof_golshani
💥نامه هنری استپ به استاد گلشنی

دکتر سیدحجت‌الحق حسینی از شاگردان استاد گلشنی و پژوهشگر دانشگاه خواجه نصیر در مراسم رونمایی از ترجمه کتاب علم و دین در افق جهان بینی توحیدی:

هنری استپ، فیزیکدان نظریه پرداز آمریکایی، پس از دریافت و مطالعه کتاب «از فیزیک تا متافیزیک» در نامه‌ای به دکتر #مهدی_گلشنی نوشت: «من کتاب شما را خواندم و آن را دفاعی عالی از این حقیقت قطعاً درست دریافتم که علم نمی‌تواند بدون زیربناهای متافیزیکی وجود داشته باشد یا شکوفا شود. مجموعه شما از گفتارهای دانشمندان درجه اول، منبعی ارزشمند برای آنهایی است که مایل هستند از این حقیقت حیاتی که گاهی نادیده گرفته شده یا انکار شده است، دفاع کنند.»
این کتاب کامل و جامع دربردارندۀ بازخوردهای بین‌المللی آراء این استاد از زبان فیزیکدانان، فیلسوفان، کیهان‌شناسان، شخصیت‌های جهانی، کتاب‌شناسی آثار، مقالات دانشنامه‌ای و دائره المعارفی درباره استاد، زندگینامه کامل، گاه‌شمار زندگی و احوال، پایان نامه‌های هدایت شده استاد، فهرست جامع مقالات او، مجموعه کاملی از اسناد و مدارک علمی و تاریخی او است...

#انگلیسی
#معرفی_کتاب

☑️کانال دوستداران استاد گلشنی🔻
@prof_golshani
رویداد تغییر جهت‌گیری علم در دهه‌های اخیر

👤 ارائه‌دهنده: دکتر مهدی گلشنی
استاد ممتاز فلسفه‌ی علم، دانشگاه صنعتی شریف

🕑زمان: یکشنبه ۱۱ دی ماه، ساعت ۱۰ الی ۱۲

📍مکان: تهران، چهار‌راه ولیعصر، خانه اندیشه‌ورزان
@khane_andishevarzan
#رویداد
📀نرم‌افزار ویندوزی «مشكات»

📚متن ۱۰۰ جلد از آثار آیت الله مصباح یزدی (ره) در موضوعات تفسیر و علوم قرآن، شرح روایات و سیره معصومان، فلسفه و منطق، كلام و فلسفه دین، اخلاق و عرفان، مدیریت، علوم سیاسی، حقوق و مسایل اجتماعی و فرهنگی همراه با امكانات پژوهشی.

🛒 دانلود نرم افزار به صورت رایگان🔻
http://mesbahyazdi.ir/meshkat.zip

@mesbahyazdi_ir

کانال دوستداران استاد گلشنی👇
💎 @prof_golshani
علوم طبیعت مطالعه پدیده های طبیعی است و اخلاق با خوب و بد و درست و نادرست سر و کار دارد. در ابتداء این دو کاملا مستقل به نظر می رسند ، ولی در واقع آنها در شخصیت انسانی با هم مرتبط می شوند. دانشمند می تواند به ارزش های اخلاقی احترام بگذارد و یا آنها را نادیده بگیرد. ارزشهای اخلاقی نیز ممکن است بر تصمیمات علمی دانشمند اثر بگذارد. تجربه قرن بیستم نشان داد که علم فارغ از اخلاق می تواند منجر به نابودی بشر شود.

📚قرآن و علوم طبیعت ، استاد #مهدی_گلشنی ، ص ۸۳


کانال دوستداران استاد گلشنی👇
💎 @prof_golshani
💥دو بال

استاد #مهدی_گلشنی:

تا قبل از عصر جدید، ملاحظات اخلاقی همواره مد نظر دانشمندان بود؛ چه در جهان اسلام و چه در جهان غرب. این بهم پیوستگی علم و #اخلاق در عصر جدید بسیار تضعیف شده و باعث خسارات بیشمار برای بشریت شده است. هم محیط زیست آلوده شده و هم منابع زمین مسرفانه مورد بهره برداری قرار گرفته و هم وحشتناک ترین وسایل تخریب ساخته شده است. به عقیدهٔ ما، همه اینها ناشی از تغییر نگرشی است که بعد از رنسانس رخ داد.در واقع، پیشرفت سریع علم باعث به حاشیه رفتن ملاحظات اخلاقی شده است.

📚قرآن و علوم طبیعت ، ص ۹۱.

کانال دوستداران استاد گلشنی👇
💎 @prof_golshani
💥ارزش!

استاد #مهدی_گلشنی:

یک عامل عمده در تضعیف ارزش های اخلاقی، رواج این ایده است که حقایق و ارزش ها ربطی به هم ندارند. می گویند #علم یک امر عینی فارغ از ارزش ها است که فقط با حقایق سر و کار دارد، در حالی که ارزش ها ذهنی هستند و بستگی به عقاید شخصی دارند.
اما ایدهٔ فارغ بودن علم از ارزش‌ها یک افسانه است، زیرا کار علمی درخلأ انسانی صورت نمی گیرد و در سطح انسانی ارزش ها وارد کار علمی می شوند .در حقیقت تمام کارهای علمی شامل قضاوت های ارزشی هستند و اینها می‌توانند در انتخاب نظریه ها و کاربرد علم موثر باشند. چنانکه پوپر گفته است :
«اینکه علم نمی تواند ادعایی دربارهٔ اصول اخلاقی بکند، این سوء تفاهم را در بر داشته است که چنین اصولی وجود ندارد ، در حالیکه در حقیقت جستجوی حقیقت اخلاق را مفروض می گیرد.»

📚قرآن و علوم طبیعت ، ص ۹۱


کانال دوستداران استاد گلشنی👇
💎 @prof_golshani
2024/10/01 22:41:51
Back to Top
HTML Embed Code: