Telegram Web Link
Emo-educational divorce (1).pdf
1.4 MB
🔹 معرفی "طلاق عاطفی آموزشی" به عنوان سازه ای جدید در روان شناسی تربیتی.
در این مقاله به تفاوت های "فرسودگی در شغل معلمی" و این سازه جدید اشاره و در پایان هم مدلی برای تشخیص آنها ارائه شده است.

Current Psychology (JCR)
IF= 2.387 (2021)


@PishghadamToosChannel
📌پژوهشگرانی که‌ آثاری در حوزه های میان‌رشته ای:
🔸"زبان و تکنولوژی" ( ...CALL, MALL) و
🔹 "تجارت و زبان"
دارند، می توانند به نشریه (Journal of Business, Communication & Technology) ارسال کنند. نوشته های شما به سرعت داوری و در صورت تایید چاپ می شوند.

🌐bctjournal.com

@PishghadamToosChannel
اثر پژوهشی عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان اثر برگزیده بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی معرفی شد.

دکتر شیما ابراهیمی استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی و دانشجوی دکتری ایشان خانم زهرا جهانی با پژوهشی تحت عنوان «معرفی الگوی زبامغز به عنوان روشی مناسب در بازنویسی داستان‌های مثنوی معنوی برای نوجوانان» در بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی شرکت کردند و اثر پژوهشی آنان به عنوان سه اثر برگزیدۀ بخش علمی این جشنواره انتخاب شد.

در این پژوهش با توجه به اهمیت مسئلۀ هویت‌یابی در دوران نوجوانی و گنجایش داستان‌های مثنوی معنوی در این امر و همچنین عطف به اهمیت توجه به ویژگی‌ها و نیازهای نوجوانان برای درک بهتر این داستان‌ها، الگوی زبامغز به عنوان روشی مؤثر در بازنویسی داستان‌های مثنوی معنوی معرفی شده است.

جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی همه ساله توسط کانون فرهنگی پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود  و بیست و چهارمین دوره آن با شعار «قصه صدای زندگی است» در شهر یزد برگزار شد که مخاطبان بسیاری از کشورهای مختلف در ان شرکت داشتند.

https://www.kanoonnews.ir/news/321943/%D9%BE%D8%AE%D8%B4-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%82%D8%B5%D9%87-%DA%AF%D9%88%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA
تولد هر روزتان مبارک!

@PishghadamToosChannel
📌معرفی سبک‌های فرزندپروری براساس دل‌نگرانی والدین: مطالعۀ زباهنگی

Introducing Parenting Styles in Light of Parent Concern: A Cultuling Study

نگارندگان: رضا پیش قدم، شیما ابراهیمی

چکیده
پژوهش حاضر با هدف معرفی سبک‌های فرزندپروری براساس میزان دل‌نگرانی والدین انجام گرفت. روش پژوهش، توصیفی از نوع کیفی و کاربردی بود. جامعۀ آماری پژوهش والدین ایرانی بودند که به شیوۀ نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و مکالمات آنان در ۵ ماه از سال ۱۴۰۱ مورد مداقه قرار گرفت. ۴۷۳ پاره‌گفتار از مکالمات ۳۸۸ والد در بافت طبیعی و ۵۱۲ پاره‌گفتار از مکالمات ۴۲۸ والد در ۴۵ سریال و فیلم‌های ایرانی که حاوی عبارات دل‌نگرانی والدین بودند، براساس الگوی مفهومی تحلیل زباهنگ واکاوی شدند. نتایج نشان داد والدین در موقعیت نابرابر و غیررسمی دغدغه‌مندی خود را با اهدافی نظیر مساعدت و همفکری، تحمیل نظر، اقناع‌گری، نصیحت، حفظ آبرو، تبرئۀ خود، شماتت و سرزنش، گلایه، اعتراض و سلب مسئولیت نسبت به فرزندان‌شان نشان می‌دهند. این عبارات به‌ویژه در والدین با تفکرات سنتی می‌تواند نشان‌دهندۀ الگوهای فرهنگی مانند مردنگری، جمع‌گرایی و کل‌نگری باشد. افزون‌براین، در دسته‌بندی جدیدی از فرزندپروری برحسب میزان دل‌نگرانی، ۴ دستۀ والدین هیچ‌دل، برون‌دل، درون‌دل و فرادل (الف: تحمیلی و ب: اقناعی) معرفی شدند. نتایج نشان داد بیشترین میزان دل‌نگرانی والدین در سطح درون‌دلی و پس از آن به ترتیب در در سطوح فرادلی و برون‌دلی بوده است. این امر نشان می‌دهد بیشتر والدین تمایل دارند در سطح همدلی با فرزندان خود برخورد کنند و امروزه تحمیل عقاید و نظرات در خانواده‌های ایرانی کمرنگ شده و افراد بیشتر به سمت فردگرایی در حرکت هستند. این امر تا بدان‌جا پیش می‌رود که برخی خانواده‌ها ترجیح می‌دهند سبک‌های فرزندپروری هیچ‌دلی و برون‌دلی را برگزینند. این امر به صورت افراطی ممکن است گسست عاطفی و نسلی بین والدین و فرزندان را به وجود آورد و در آیندۀ فرزندان تأثیرات سویی داشته باشد. بنابراین برقراری تعادل میان سبک‌های فرزندپروری حائزاهمیت است.

کلیدواژه‌ها: الگوی تحلیل مفهومی زباهنگ، دل‌نگرانی، سبک فرزندپروری، فرادلی
📣 به زودی مقاله کامل چکیده فوق در نشریه "خانواده پژوهی" دانشگاه شهید بهشتی به چاپ می رسد.

این نوشتار تأثیر مطالعات زبانی را بر روان‌شناسی به خوبی نشان می دهد و مؤید مفهوم "َApplied ELT" می باشد.
🌺روز پدر گرامی باد🌺


@PishghadamToosChannel
📌دو مقاله جدید در حوزۀ زباهنگ‌ برای فرهنگ‌دوستان"
@PishghadamToosChannel
2025/07/14 18:08:09
Back to Top
HTML Embed Code: