Telegram Web Link
یادداشت/ بازگشت به خرد جمعی/ با اشتراک رایگان در کانال ناصر فکوهی در یوتیوب به تداوم کار ما کمک کنید. تمام نوشته‌ها و سخنرانی او به یوتیوب منتقل می‌شوند. میزان اشتراک در کانال یوتیوب و استفاده از برنامه‌های ما در این کانال اهمیت بسیار زیادی دارد. لطفا به این نکته دقت کنید و به همه دوستان خود یادآوری کنید که در کانال یوتیوب که شانس دوام بسیار بیشتری از کانال‌هایی همچون تلگرام دارد عضو شوند.


https://www.youtube.com/watch?v=sVSoUDzCsPQ
مقاله / انسان‌شناسی حافظه و خاطره/ با اشتراک رایگان در کانال ناصر فکوهی در یوتیوب به تداوم کار ما کمک کنید. تمام نوشته‌ها و سخنرانی او به یوتیوب منتقل می‌شوند. میزان اشتراک در کانال یوتیوب و استفاده از برنامه‌های ما در این کانال اهمیت بسیار زیادی دارد. لطفا به این نکته دقت کنید و به همه دوستان خود یادآوری کنید که در کانال یوتیوب که شانس دوام بسیار بیشتری از کانال‌هایی همچون تلگرام دارد عضو شوند.

https://www.youtube.com/watch?v=egSIwlKhWu0
میهمان امروز: ترانه یلدا 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
Forwarded from شرق
🔺القای حس احترام به زیبایی طبیعت در درّه فرحزاد

🔹چند روز پیش باخبر شدیم که فاز یک گلگشت رودخانه فرحزاد دارد افتتاح می‌شود. چند عکس بسیار زیبا پیش‌درآمد خبر بود و برای برخی دوستان ما که شش سال پیش کمی هم از نزدیک با مسائل دره فرحزاد آشنا شده بودیم مطرح‌شدن این خبر و عکس‌های دل‌انگیز آن بسی شعف‌انگیز بود. اگرچه با شنیدن اینکه باندهای قاچاق انسان و اسلحه و مواد مخدر همگی برچیده شده و هزار معتاد متجاهر از کف دره جمع شده و به مراکز نگهداری منتقل شده‌اند، فکر کردیم که حالا چه بلایی سر معتادان آمده، خدا می‌داند! هرچه بود مصالح طبیعی زیبای چوبی و سنگی سازگار با محیط زیست کوهستان در عکس‌ها احترام خاصی را القا می‌کرد. راستش ما از زمان تهیه طرح جامع تهران اصولا نگران رود-دره‌های تهران بودیم و هستیم: کریدورهایی اکولوژیک و طبیعی که از کوه بلند البرز آغاز می‌شوند و زمانی تا دشت کشاورزی منطقه تهران راه‌شان را ادامه می‌داده‌اند.

🔻یادداشت ترانه یلدا را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-948820
Forwarded from فرازگفتارها - انسان‌شناسی و فرهنگ
کانال فرازگفتارها / موسسه انسانشناسی و فرهنگ

https://www.tg-me.com/citationculture
Forwarded from NasserFakouhiPaintings
«پاره‌ها نُه» / اکریلیک روی کاغذ/32 * 22 سانتی‌متر

کانال نقاشی‌ها در تلگرام
https://www.tg-me.com/nasserfakouhipaintings

کانال نقاشی‌ها در اینستا
https://www.instagram.com/nasser_fakouhi_paintings/
Forwarded from درس‌ها و درسگفتارهای ناصر فکوهی
#گفتار_های_عمومی - #ناصر_فکوهی - برنامه هشتاد و هفتم - 16 دی 1400 - فایل‌های تصویری و صوتی #ده_توهم_بزرگ_تاریخ_ایران_معاصر / بخش ششم #امکان‌ناپذیری_همیاری
فایل‌های تصویری در کانال تلگرامی درس‌های ناصر فکوهی
https://www.tg-me.com/c/1332178704/1985
https://www.tg-me.com/c/1332178704/1986
https://www.tg-me.com/c/1332178704/1987
https://www.tg-me.com/c/1332178704/1988

فایل‌های صوتی در کانال گفتارهای عمومی
https://www.tg-me.com/c/1159923002/410
https://www.tg-me.com/c/1159923002/411
https://www.tg-me.com/c/1159923002/412
https://www.tg-me.com/c/1159923002/413

کانال درس‌های ناصر فکوهی خصوصی است برای عضویت
https://www.tg-me.com/+T2dvEGQx1drW3vv8

کانال گفتارهای عمومی خصوصی است برای عضویت
https://www.tg-me.com/+RSMFOl4f1tkKmOmP
تحلیل گفتمان در انسان‌شناسی (بخش دوم)

https://www.tg-me.com/nasserfakouhi/6457

چارچوب‌های نظری

اگر خواسته باشیم بحث خود را بیشتر در چارچوب جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی محدود کنیم، پایه‌های نظری را که می‌توان به مثابۀ اصلی‌ترین منابع در اینجا مطرح کرد، شامل نظریات و نظریه‌پردازان زیر می‌شوند:

الف – گافمن و صحنه‌پردازی زندگی روزمره

اولین نظریه‌پردازی که خود به یکی از بزرگ‌ترین منابع جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی تفهیمی‌ و تفسیری در دو دهۀ گذشته تبدیل شده است، ایروینگ گافمن (Erving Goffman)، جامعه‌شناس آمریکایی است. او در کتاب «بازنمود خویشتن در زندگی روزمره» (۱۹۵۶) که یکی از مؤثرترین آثارش به شمار می‌آید، تلاش می‌کند زندگی اجتماعی را در چارچوب یک «صحنه‌پردازی» تعریف کند. عمل افراد، زمانی که یک فرد دیگر حضور داشته باشد، آن چیزی نیست که فرد ممکن است در تنهایی مطلق انجام دهد...

لینک به متن کامل در وبگاه ناصر فکوهی
https://nasserfakouhi.com/%d8%aa%d8%ad%d9%84%db%8c%d9%84-%da%af%d9%81%d8%aa%d9%85%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%a7%d9%86%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%a8%d8%ae%d8%b4-%d8%af%d9%88%d9%85/
تحلیل گفتمان در انسان‌شناسی (بخش دوم)

https://www.tg-me.com/nasserfakouhi/6457

چارچوب‌های نظری

اگر خواسته باشیم بحث خود را بیشتر در چارچوب جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی محدود کنیم، پایه‌های نظری را که می‌توان به مثابۀ اصلی‌ترین منابع در اینجا مطرح کرد، شامل نظریات و نظریه‌پردازان زیر می‌شوند:

الف – گافمن و صحنه‌پردازی زندگی روزمره

اولین نظریه‌پردازی که خود به یکی از بزرگ‌ترین منابع جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی تفهیمی‌ و تفسیری در دو دهۀ گذشته تبدیل شده است، ایروینگ گافمن (Erving Goffman)، جامعه‌شناس آمریکایی است. او در کتاب «بازنمود خویشتن در زندگی روزمره» (۱۹۵۶) که یکی از مؤثرترین آثارش به شمار می‌آید، تلاش می‌کند زندگی اجتماعی را در چارچوب یک «صحنه‌پردازی» تعریف کند. عمل افراد، زمانی که یک فرد دیگر حضور داشته باشد، آن چیزی نیست که فرد ممکن است در تنهایی مطلق انجام دهد. بنابراین هر فردی در رابطه‌ای زنده و تأثیرگذار قرار می‌گیرد که می‌توان آن را به صورت‌های مختلف تبیین کرد. ولی حداقلی از آن، رابطه زنده انسانی به صورت حضور انسان یا انسان‌هایی دیگری در قالب‌های کمابیش عام یا خاص، و در زمان‌هایی کمابیش متداوم یا متقاطع و کوتاه یا بلند است. در چنین حالتی هر فردی رفتار خود را بر اساس بازنمودی که از خود و رفتارش دارد، ارائه خواهد داد. بدین ترتیب رفتار او بیش از آنکه رفتاری «خالص» و «طبیعی» باشد در واقع «نقشی» است که او از «خویشتن خویش» به‌گونه‌ای که تصور می‌کند باید در حضور آن دیگران باشد، ارائه می‌دهد. فرد سعی می‌کند خود را در رابطه با دیگری احتمالاً در موضعی «بالاتر» یا «پایین‌تر» و یا «هم‌تراز»، «متأثر» یا «برخوردار» از این یا آن احساس و توانایی و اندیشه و … غیره نشان دهد. این تمایلات می‌توانند معانی بسیار متفاوتی را بنا بر «صحنه‌پردازی»های متفاوت در برداشته باشند. باید دقت داشت که در تحلیل این موقعیت‌ها، اخلاق‌گرایی (یا به تعبیر دورکیمی‌ پیش‌داوری‌های ارزشی) نامناسب‌ترین روشی است که می‌توان پیش گرفت. ممکن است فردی را مشاهده کنیم که بخواهد خود را کاملاً ضد اخلاقی نشان داده و حتی ضد اخلاق را برای خود نوعی ارزش قلمداد کند. فرد دیگری نیز ممکن است برعکس خود را به شدت اخلاقی و گریزان از هرگونه تظاهر ضد اخلاقی بنمایاند. اما هیچ یک از این دو آگاهانه یا ناخودآگاهانه، لزوماً آن چیزی نیستند که می‌نمایانند (اما لزوماً با آن چیز نیز متفاوت نیستند.) در برخورد با یک گفتمان، می‌توان تحلیل گافمنی داشت یعنی آن را درون صحنه‌پردازی‌های متفاوتی قرار داد که می‌توانند آن را در بر بگیرند. سناریوهای متعددی که در این حال مطرح می‌شوند را نباید لزوماً مساوی با نوعی فرصت‌طلبی (اپورتونیسم) ریاکارنه پنداشت، زیرا این تعبیر، ساده‌ترین پاسخی است که می‌توان برای این تفاوت‌های کلامی ‌و رفتاری در نظر گرفت. با این وصف در اینجا با نوعی تناقض روبرو می‌شویم که می‌تواند ما را به سوی فهم‌ناپذیری پیش ببرد: اینکه در صورت وجود سناریوهای متفاوت ناشی از صحنه‌پردازی‌های مختلف چگونه می‌توان به انسجامی‌ حداقل در تحلیل دست یافت. پاسخ این امر در آن است که آنچه در حقیقت اهمیت دارد، نه در آن انسجام و یگانگی گفتمانی (که می‌تواند کاملاً مفروض باشد) بلکه در فرایند خود صحنه‌پردازی‌هاست که در تفاوت‌ها و شباهت‌هایشان نوعی تفسیرپذیری را ممکن می‌سازند. موضوع در واقع بر سر آن است که این صحنه‌پردازی‌ها خود، شرط زندگی و اجتماعیت زندگی اجتماعی هستند. اینکه چگونه دیگران را تحمل کرده یا بپذیریم و آن‌ها را درون زندگی خود جای داده و در نهایت با آن‌ها درون یک یکپارچگی اجتماعی قرار بگیریم.

ادامه در وبگاه
گزارش جلسه بلوچستان و پژوهش‌های انسان‌شناسی / #ناصر_فکوهی ، #سید منصور_سید‌سجادی، #محسن_شهرناز‌دار و #جبار_رحمانی/ پژوهشکده مطالعات پیشرفته خاور‌میانه
دوشنبه 7 آبان 1403

https://www.tg-me.com/nasserfakouhi/6459
2024/11/18 14:37:18
Back to Top
HTML Embed Code: