Telegram Web Link
آیا آمریکا اوکراین را فروخته است؟
_
درواقع مقصر اوضاع کنونی بیش از اینکه دولت ترامپ باشد، اروپاست. اروپایی ها از بعد از جنگ جهانی دوم عادت کرده اند که زیر سایه آمریکا قرار داشته باشند و حالا می توانند با حمایت قاطع از اوکراین از این سایه خارج شوند یا اینکه همچنان تابع آمریکا باشند. نظم نوین جهانی که پس از حملات 11 سپتامبر 2001 شکل گرفته بود، اکنون با سرعت در حال تغییر است و اروپایی ها باید تا دیر نشده اقدام مؤثری انجام دهند.
@NagoftehayeTarikh
_
بیایید از منظر یک مالیات دهنده آمریکایی به این قضیه نگاه کنیم. کشور شما 175 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است. اما کل قاره اروپا حدود 130 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است، این در حالی است که جنگ اوکراین هزاران کیلومتر دورتر از وطن شما رخ می دهد شما در اروپا نیستید! قاعدتاً اگر کشورهای اروپایی خیلی نگران تهاجم روسیه هستند باید خیلی بیشتر از این حرف ها به اوکراین کمک کنند اما ظاهراً رهبران اروپایی عادت کرده اند که آمریکا مادر خرج ایشان باشد.
@NagoftehayeTarikh
_
با در نظر گرفتن این آمار و ارقام می توانیم متوجه شویم که چرا دولت ترامپ از اروپایی ها دل خوشی ندارد. جدا از اینکه رهبران اروپایی کلاً رابطه خوبی با ترامپ نداشته و ندارند، از خصومت های شخصی که بگذریم، کم کاری کشورهای اروپایی در زمینه حمایت از اوکراین آشکار است. اکنون که آمریکا به این نتیجه رسیده است نباید زیادی برای اروپایی ها پول خرج کند، رهبران اروپایی باید بیدار شوند و اگر واقعاً برای مقابله با پوتین عزم جدی دارند، خودشان به صورت جدی تر از اوکراین حمایت کنند.
@NagoftehayeTarikh
_
من با این گزاره که آمریکا به اوکراین خیانت کرده است یا پشت این کشور را خالی کرده است چندان موافق نیستم. هیچ کشوری به اندازه آمریکا از اوکراین حمایت نکرده است و بدون حمایت آمریکا شاید روسیه خیلی زود به پیروزی می رسید. آنچه مهم است این است که اروپایی ها نباید از آمریکا انتظار داشته باشند بار اصلی دفاع از این قاره را در برابر روسیه به دوش بکشد. حدود 400 سال پیش هم رهبران اروپایی از شاهان ایرانی همچون شاه عباس انتظار داشتند پیوسته به عثمانی حمله کند، شاه عباس هم می گفت اول خودتان شروع کنید پدر سوخته ها!
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《فرمانروایان کوهستان》، 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》 و «افسانه استر و مردخای»به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
Forwarded from baner
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا اروپا بیدار شده است؟
_
همانطور که قبلاً گفته بودم صلح در اوکراین آنقدر هم که دولت ترامپ گمان می کند آسان به دست نمی آید. در یادداشتی تحت عنوان 5 دلیل برای اینکه صلح در اوکراین به آسانی به دست نمی آید به 5 علت اصلی این امر پرداختم. بعد از دیدار پر تنش زلنسکی با ترامپ موجی از همراهی شدید اروپا برای اوکراین به راه افتاد و به ویژه انگلستان همچنان بر تقویت اوکراین در برابر روسیه تأکید می کند. انگلیسی ها آدم های باهوشی هستند و قطعاً از سیاست های دولت ترامپ به عنوان فرصتی برای رهبری جهان آزاد استفاده خواهند کرد. در سیاست قاعده ای وجود دارد تحت عنوان CCC مخفف CHALLANGE+CHANGE+CHANCE به معنای چالش+تغییر+فرصت که بر اساس آن یک سیاستمدار باهوش یک تهدید یا چالش را با اندک تغییراتی به فرصت تبدیل می کند. در یادداشت قبلی ام هم گفته بودم که بعد از آمریکا انگلستان بهترین گزینه رهبری غرب در برابر روسیه است.
@NagoftehayeTarikh
_
تیم ترامپ به حدی افتضاح گونه با زلنسکی برخورد کرد که باعث شد او بار دیگر تبدیل به یک قهرمان در اروپا شود. به نظر من ترامپ می توانست با اندکی نرمش و با لحنی ملایم تر به قرارداد مورد نظرش با زلنسکی برسد ولی از همان لحظه پیاده شدن زلنسکی از ماشینش، ترامپ به لباس او طعنه انداخت!!! هیچ اقدامی احمقانه تر از این نبود که زلنسکی را به خاطر نپوشیدن کت و شلوار مورد حمله قرار دهند. در اینجا خوب است یادآوری کنم که رضاشاه هم تقریباً هیچ وقت در دوران نخست وزیری و پادشاهی در دیدارهای رسمی کت و شلوار نپوشید و همواره لباس نظامی بر تن داشت تا بر آمادگی اش برای دفاع از کشور تأکید کند. به جز طعنه به زلنسکی به خاطر نوع لباسش، اینکه ترامپ و معاونش هر دو هم زمان به او حمله کردند و به او اجازه ندادند به درستی از خودش دفاع بکند هم قابل توجه بود. زلنسکی خیلی خوب توانست در این سناریو به عنوان یک قهرمان مظلوم سربلند خارج شود و عصبی بودن کابینه ترامپ پس از این دیدار نیز دقیقاً به همین خاطر بود.
@NagoftehayeTarikh
_
یکی از مهم ترین درس های تاریخ این است که هیچ وقت رقیب و حریف خود را دست کم نگیر و هیچ وقت هم او را در موقعیتی قرار نده که طرف مقابل مجبور شود از 100% توانمندی خود استفاده کند. گروه ترامپ با تحقیر و مسخره کردن زلنسکی پیام بدی به دنیا مخابره کرد در صورتی که با یک رفتار معتدل تر می توانستند نتیجه خیلی بهتری بگیرند. معاون ترامپ نیز چندی پیش در کنفرانس امنیتی مونیخ با طعنه های فراوان به کشورهای اروپایی آن ها را مسخره کرد. نتیجه اینکه با این توهین و تحقیرها ممکن است به قول ما ایرانی ها به رگ غیرت اروپایی ها برخورده باشد و از همین حادثه بیدار شوند. اگر اروپایی ها موفق شوند مستقل از آمریکا همچنان اوکراین را در برابر روسیه حفظ کنند، ترامپ شکست بزرگی خواهد خورد.
@NagoftehayeTarikh
_
ترامپ توقع دارد معادن اوکراین را بگیرد، روسیه سرزمین های اشغال شده اوکراینی را در اختیار داشته باشد و در مقابل مسکو هیچ تضمین خاصی مبنی بر عدم حمله مجدد به اوکراین ندهد. مشخص است که اروپایی ها و به ویژه اوکراینی ها به چنین صلحی راضی نیستند. عجله ترامپ برای صلح در اوکراین هم البته طبیعی است. او می خواهد هر چه سریع تر بحران اوکراین تمام شود تا به سراغ پرونده های ایران، کانادا و گرینلند برود.
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《فرمانروایان کوهستان》، 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》، «افسانه استر و مردخای» و «خودای‌نامگ، کتاب شاهان فارسی میانه»به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
کتابی ‌که ایلان ماسک می‌خواند در مورد چیست؟
_
خیلیاتون پرسیده بودین که این کتاب جدیدی که آقای ماسک اخیراً گفته داره مطالعه می‌کنه و مربوط به هخامنشیان میشه در مورد چیه، در این فایل صوتی در همین باره توضیح دادم.

@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
ما ایرانی ها دشمنان بسیار و دوستان خیلی کمی داریم!
_
در دوران باستان و قرون وسطی و عصر جدید تا زمانی که اعتقادات مذهبی تا حدودی همچنان اهمیت داشتند، مفاهیمی چون جوانمردی، معرفت، و نیکی و ... همچنان در سیاست تا حدودی کاربرد داشت. در گذشته وقتی شاهی به خدایانش سوگند می خورد، باید آن پیمان را حفظ می کرد حتی اگر به زیان خودش و مردمش تمام می شد. مردم قدیم به اینجور چیزها اعتقاد راسخ داشتند و هر چه در طول تاریخ جلوتر آمدیم این اعتقادات هم کمرنگ تر شدند. اکنون مرام و مسلک ماکیاولی حرف اول را می زند. البته پیش از ماکیاولی شاهان و رهبرانی بودند که همچون او هر راهی را برای رسیدن به هدف توجیه می کردند اما ماکیاولی احتمالاً نخستین کسی بود که بی پدر و مادر بودن سیاست را با چارچوب دقیق و علمی توضیح داد و به دفاع از آن پرداخت. بر این اساس تنها و تنها منافع ملی مهم است نه چیز دیگر.
@NagoftehayeTarikh
_
امید داشتن و دل بستن برخی از ایرانیان امروز به فلان دولت های خارجی واهی است. به ویژه آمریکا. البته من آمریکاستیز نیستم و همواره از سیاست های آمریکاستیزی در کشورمان انتقاد کرده ام. آمریکاستیزی خسارت های جبران ناپذیری به کشور ما زد و تبعاتش همچنان تا سال ها بعد پابرجاست. اما از قدیم گفته اند که هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیرد و اتکا بر هر ابرقدرتی خطایی است بزرگ. آمریکا نسبت به دو ابرقدرت دیگر معروف دنیا در دویست سال اخیر یعنی بریتانیا و روسیه ثابت کرده است که نه فقط در مورد ایران، بلکه در مورد هر کشور دیگری قابل اتکا تر است. در مورد خیانت ها و طلم های روسیه و انگلستان نسبت به ایران و ایرانی هر چقدر بنویسیم کم است، به خصوص روسیه که دشمن ذاتی ایران است (بر خلاف انگلستان) و از هر فرصتی برای تضعیف ایران استفاده می کند. بااین حال آمریکایی ها هم یک ایران قوی را برنمی تابند.
@NagoftehayeTarikh
_
یکی از بزرگ ترین نمونه های ناخرسندی آمریکایی ها از قوی شدن ایران، عدم شرکت ریچارد نیکسون در جشن های 2500 ساله شاهنشاهی بود. در مورد کم و کیف این جشن ها قبلاً مقاله ای در سایت ناگفته های تاریخ به اشتراک گذاشته ام. هدف اصلی شاه از برگزاری جشن‌های شاهنشاهی به رخ کشیدن قدرت خود به جهان بود. بااین‌حال سران کشورهای مطرح جهان با خودداری از شرکت در این جشن‌ها به نوعی شاه را ناامید کردند و به او پاسخ روشنی دادند. واقعیتی که نشان می دهد با افزایش قدرت شاه از دهه پنجاه خورشیدی به بعد، سران کشورهای غربی هم از او دورتر می شدند.
@NagoftehayeTarikh
_
ژورژ پمپیدو رئیس جمهور فرانسه وقتی متوجه شد در این جشن‌ها جایگاه رئیس جمهورها پایین‌تر از پادشاهان و سلاطین قرار دارد، تصمیم گرفت آن را تحریم کند. ریچارد نیکسون رئیس جمهور آمریکا که روابط بسیار خوبی با شاه داشت، به بهانه‌ی مشکلات امنیتی به ایران نیامد!!!! دربار انگلستان نیز با اعلام اینکه ملکه الیزابت در جشن‌های بین‌الملل شرکت نمی‌کند شاه را ناراحت کرد. حتی پرنس چارلز (پادشاه فعلی انگلستان) که در آن زمان ولیعهد انگلستان بود هم از شرکت در جشن‌های 2500 ساله خودداری کرد. از همه‌ی اینها جالب‌تر اینکه رسانه‌های غربی بیشتر نکات منفی جشن را برجسته کردند و به نوعی به تمسخر شاه پرداختند.
@NagoftehayeTarikh
_
ما ایرانی ها بالا برویم پایین بیاییم باید قبول کنیم دشمنان بسیار و دوستان اندکی داریم (تقریباً دوستی نداریم!). و از قدیم الایام همینطور بوده است. بی خود نیست که در شاهنامه هم سلم و تور که به ترتیب فرمانروایان توران و روم هستند، هماهنگ با هم از شرق و غرب به ایران حمله می کنند. ما در شاهنامه دوست و متحدی نداریم. تمام دنیا از چین و توران در شرق گرفته، تا عرب ها و رومیان در غرب می خواهند ایران را بگیرند و نابود کنند. این جغرافیای فلات ایران و مرکزیتش در مرکز جهان متمدن یعنی خاورمیانه، باعث شده است که چنین موقعیتی داشته باشیم.
@NagoftehayeTarikh
_
توصیه می کنم مقاله جشن های 2500ساله را یک بار دیگر از داخل سایت مطالعه کنید:

4 واقعیت مهم در مورد جشن های 2500 ساله شاهنشاهی
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《فرمانروایان کوهستان》، 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》، «افسانه استر و مردخای» و «خودای‌نامگ، کتاب شاهان فارسی میانه»به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خوب است مسئولان ما پیش از پیگیری تقویت زبان های مادری و پدری و عمه ای و خاله ای و ننه ای و ... فکری به حال وضعیت آموزش زبان ملی این کشور بکنند. زشت است رئیس جمهور کشوری مثل ایران که به حساب خودش پزشک متخصص هم هست نتواند چهار جمله فارسی بدون اشتباه ایراد کند!!!!!!
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
بخشی از کتاب کارنامه اردشیر ساسانی. متنی که متعلق به زمان ساسانیان است و این قسمت و اراده اردشیر یکم برای تأسیس حکومت مرکزی قوی در ایران ما را یاد دیگر شاهانی می اندازد که برای یکپارچه ساختن ایران جان فشانی ها کردند. به گواهی تاریخ هر بار پس از تأسیس یک حکومت مرکزی قدرتمند کشور رو به پیشرفت گذاشته است و هر وقت فرمانروایان و حاکمان مناطق محلی نیرو گرفتند، کشور یا از درون دچار آشوب شد یا در برابر حملات خارجی ها آسیب پذیر. فدرالیست ها برای اثبات فرضیه پوچ مفید بودن حکومت فدرالی در ایران باید با کل تاریخ ایران مبارزه کنند.
@NagoftehayeTarikh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پاسخ دولت پزشکیان به رجزخوانی‌های خلیفه استانبول و فرماندار باکو و مشکلات کمرشکن اقتصادی. ملت ایران آگاه باشند که این دولت نه از سر ندانی، بلکه در کمال آگاهی با کلمات زیبا در حال تجزیه کردن ایران است. شما اگر پشیزی برای میراث فرهنگی ایران ارزش قائل می‌شدید از نابودی ده‌ها کتیبه و آثار باستانی در جاهای مختلف ایران جلوگیری می‌کردید. در این شرایط حساس این همه تلاش برای دامن زدن به تنش‌های قومی و برجسته کردن زبان‌های مادری و ننه ای و عمه‌ای و ... تصادفی نیست!
@NagoftehayeTarikh
موضوع کتاب جدیدی که ترجمه کرده ام (خودای نامگ) دقیقاً همین است. ببینید دوستان دنیایی از کتاب ها بعد از سقوط ساسانیان باقی ماندند که در طول سال های بعد از اسلام به مرور از بین رفتند و فراموش شدند در این کتاب در مورد علت فراموشی و نابودی این آثار هم توضیح داده شده است. این کتاب ها بسیار بر عرب های مسلمان تأثیر گذاشتند و به ویژه خلفای عباسی تحت تأثیر ساسانیان قرار داشتند. در اینجا شما برگه ای از کتاب ترجمه فارسی کتاب عهد اردشیر می بینید که یکی از صد ها کتابی است که از حمله تازیان جان سالم به در برد ولی در طی سال های بعد از آن از بین رفت یا فراموش شد. ولی خوشبختانه قبل از نابودی یا فراموشی کامل، به عربی ترجمه شد. اینجاست که زبان عربی برای ما ایرانی ها مهم می شود. اگر می خواهید در رشته تاریخ به ویژه قرون وسطی تحصیل کنید، حتماً زبان عربی خود را تقویت کنید.
@NagoftehayeTarikh
چند نکته در مورد سریال معاویه


@NagoftehayeTarikh
خطاب به دوستانی که قصد سفارش نسخه‌های چاپی کتاب‌ها را دارند.
_
در حال حاضر نسخه‌های چاپی هر چهار کتاب‌ 《فرمانروایان‌کوهستان》، 《شوالیه‌های مسکین‌مسیح‌ومعبد سلیمان》، 《افسانه استر و مردخای》و 《خودای‌نامگ، کتاب شاهان فارسی میانه》موجود می‌باشد. اگر در همین سال ۱۴۰۳ قصد سفارش دارید، بهتر است تا قبل از تاریخ ۲۷ اسفند ماه اقدام کنید چون مرسولاتی که از ۲۷ اسفند ماه به بعد ارسال می‌شوند، از تاریخ ۵ فروردین به بعد به دست گیرندگان می‌رسند.
_
جهت سفارش می‌توانید از طریق صفحه اینستاگرام و سایت ناگفته‌های تاریخ هم اقدام کنید ولی اگر در تلگرام هستید به طور مستقیم پیام دهید بهتر است:

@MortezaArabzadeh
دوستان یکی از تفاوت های ترجمه های من با بسیاری از همکارانم این است که متن را برای مخاطب عام ترجمه می کنم. یعنی اگر در متن اصلی اصطلاحی باشد که تصور کنم مخاطبی که رشته اصلی اش تاریخ نیست ممکن است معنایش را نداند، در پاورقی کتاب آن اصطلاح را توضیح داده ام و در پایان داخل کمانک () عبارت مترجم را نوشته ام تا خواننده متوجه شود این توضیح از منِ مترجم است نه نویسنده کتاب. در مورد هم کتاب خودای‌نامگ و هم شوالیه های معبد که ترجمه کرده ام، نویسندگان اصلی این کتاب ها آن را برای مخاطب تخصصی نوشته اند نه عام. هدف من از این توضیحات این است تا افرادی که رشته تخصصی ایشان تاریخ نیست بتوانند به راحتی متون تخصصی را بخوانند و بفهمند. جامعه آکادمیک در ایران متأسفانه در حوزه علوم انسانی همچون تاریخ تا حد زیادی مردم عادی را فراموش کرده است. نتیجه اش می شود اینکه اکثر مردم متون تخصصی را چون برایشان دشوار است نمی خوانند و در عوض به مطالب زرد فضای مجازی اعتماد می کنند.
_
پی نوشت: عکس از کتاب «خودای‌نامگ کتاب شاهان فارسی میانه». در اینجا حدس زدم شاید برخی ندانند اصطلاح فارسی کلاسیک چیست و در موردش توضیح دادم.
@NagoftehayeTraikh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هم‌پوشانی شگفت‌انگیز سخنان برخی نمایندگان مجلس مناطق ترکی‌زبان با ادعاهای کاملاً غلط پان‌ترک‌ها حکایت از حمایت داخلی از تجزیه‌طلبان دارد. یعنی در شمال‌غرب ایران یک آدم وطن‌پرست نیست که نماینده شود؟ یا معیارهای تایید صلاحیت نمایندگان وابستگی به پان.ترک‌هاست. البته این افراد با رأی کمتر از ده درصد از منطقه خود روانه مجلس شده اند و انتخاب اکثریت مردم نیستند. ولی اینها دیگر شرم و حیا را کنار گذاشته و آشکارا حرف‌های همان پان‌ترک‌ها را می‌زنند. ظاهراً خلیفه استانبول و فرماندار باکو در دولت و حکومت ما طرفداران زیادی دارند که اولویت اصلی ایشان تامین منافع آناتولی و قفقاز است نه ملت بخت‌برگشته ایران!

@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
NagoftehayeTarikh pinned «خطاب به دوستانی که قصد سفارش نسخه‌های چاپی کتاب‌ها را دارند. _ در حال حاضر نسخه‌های چاپی هر چهار کتاب‌ 《فرمانروایان‌کوهستان》، 《شوالیه‌های مسکین‌مسیح‌ومعبد سلیمان》، 《افسانه استر و مردخای》و 《خودای‌نامگ، کتاب شاهان فارسی میانه》موجود می‌باشد. اگر در همین سال…»
دوستان محقق، اساتید و دانشجویانی که در محافل مجازی آکادمیک عضو هستند می توانند صفحه آکادمیای مرا از پیوند زیر دنبال کنند:

https://tehran.academia.edu/mortezaarabzadeh

همچنین صفحه ی من در ریسرچ گیت:
https://www.researchgate.net/profile/Morteza-Arabzadeh-Sarbanani
انتشار مقاله «خاستگاه جشن پوریم، نقد فرضیه ها»
_
با وجود اینکه پژوهشگران بسیاری در مورد خاستگاه پوریم تحقیق کرده اند، اما تاکنون نتیجۀ قطعی در این باره به دست نیامده است و تنها موضوعی که تقریباً تمامی مورخان بر سر آن اتفاق نظر دارند، تأکید بر منشأ غیر یهودی این جشن است. در حال حاضر پژوهشگران در تعیین خاستگاه پوریم به دو گروه عمده تقسیم می شوند، عده ای جشن سال نوِ بابلی را منشأ آن می دانند و در مقابل بسیاری هم برخی جشن های ایرانی را پیشنهاد کرده اند. اکثر محققان بر مبنای ریشه شناسی برخی واژگان موجود در متن عبری کتاب استر به جستجوی خاستگاه پوریم پرداخته اند؛ اما چنانکه در این مقاله نشان داده شده است، بهتر است اتکای صرف بر زبان شناسی را کنار گذاشت و با توجه به زمان، علت و نحوۀ برگزاری، به جستجوی خاستگاه آن پرداخت. در مقاله حاضر هر جشن ایرانی یا بابلی پیش از روزگار هخامنشیان یا پس از آن که ممکن است بنا به دلایل گفته شده به پوریم مربوط باشد، مورد بررسی قرار می گیرد و در پایان روشن می شود که هیچ کدام از فرضیاتی که تاکنون در مورد خاستگاه پوریم مطرح شده اند، از نظر تاریخی بنیان استواری ندارند و بهتر است که در مورد همۀ آنها تجدید نظر کرد.
_
پیوندهای دریافت مقاله:
پیوند از سایت آکادمیا
(روی گزینه download pdf کلیک کنید و در پنجره بعدی گزینه download this pdf only را انتخاب کنید)
پیوند سایت ریسرچ گیت

پیوند مستقیم از سایت همایش بین المللی آخرین یافته های ایران باستان
_
پی نوشت: این مقاله را به همراه استاد گرانقدر دکتر روزبه زرین کوب استاد تاریخ دانشگاه تهران برای همایش بین المللی آخرین یافته های باستان نوشتم که سال 1401 به دست دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
تولد رضاشاه و نگاهی به اقدامات او
_
کمتر پادشاهی در تاریخ ایران وجود دارد که ظرف مدت کوتاهی یعنی حدود 16 سال بتواند یک کشور ورشکسته و متلاشی را به یک قدرت منطقه ای تبدیل کند. در این مطلب به 50 اقدام مؤثر رضاشاه به طور خلاصه می پردازیم:
_
در عرصه زیرساخت‌ها و حمل‌ونقل
1. تأسیس راه‌آهن سراسری ایران (۱۳۱۷ ش): اتصال شمال و جنوب کشور برای توسعه اقتصادی و نظامی.
2. احداث جاده‌های بین‌شهری: مانند جاده تهران-شمال برای بهبود حمل‌ونقل.
3. ایجاد سیستم حمل‌ونقل عمومی مدرن: ایجاد پایانه‌های مسافربری و توسعه اتوبوسرانی.
4. احداث فرودگاه‌ها: پایه‌گذاری صنعت هوانوردی در ایران.
5. اصلاحات در بنادر و کشتیرانی: توسعه بنادر جنوبی و تجهیز ناوگان دریایی.
6. برنامه‌ریزی برای گسترش ارتباط ریلی در مناطق مختلف ایران
7. توسعه پل‌سازی: ساخت پل‌های استراتژیک مانند پل ورسک.
---
نظامی و امنیتی
8. ایجاد ارتش نوین و نظام وظیفه عمومی (۱۳۰۴ ش): سربازی اجباری برای مردان و تجهیز نیروهای نظامی.
9. تأسیس نیروی هوایی ایران: خرید و آموزش خلبانان برای ایجاد نیروی هوایی مستقل.
10. تأسیس نیروی دریایی ایران: ایجاد پایگاه‌های دریایی و خرید ناوهای جنگی.
11. ایجاد صنایع نظامی داخلی: تولید سلاح و تجهیزات نظامی در ایران.
12. تأسیس ژاندارمری نوین: تأمین امنیت در مناطق روستایی و مرزی.
13. سرکوب شورش‌ها و تجزیه‌طلبی: پایان دادن به شورش‌های شیخ خزعل، سیمیتقو و دیگر جدایی‌طلبان.
14. افزایش قدرت اطلاعاتی و امنیتی: ایجاد سازمان‌های امنیتی برای حفظ ثبات کشور.
---
در عرصه آموزش و فرهنگ
15. تأسیس دانشگاه تهران (۱۳۱۳ ش): اولین دانشگاه مدرن ایران.
16. اعزام دانشجویان به خارج از کشور: تربیت متخصصان در رشته‌های مختلف.
17. توسعه آموزش و پرورش نوین: احداث مدارس جدید و جایگزینی مکتب‌خانه‌ها.
18. تأسیس دارالمعلمین و دانشسرای عالی: تربیت معلمان حرفه‌ای.
19. ایجاد آموزش اجباری برای کودکان: افزایش سطح سواد در کشور.
20. حذف القاب اشرافی و ایجاد نظام اداری جدید: تغییر فرهنگ اجتماعی و رسمی کشور.
21. احیای فرهنگ ایران باستان: ترویج نوروز و هویت ملی ایرانی.
22. تأسیس کتابخانه ملی ایران: حفظ و توسعه فرهنگ و دانش.
23. ایجاد موزه ایران باستان (۱۳۱۶ ش): نگهداری از آثار تاریخی ایران.
24. رونق چاپ و نشر کتب علمی و تاریخی: حمایت از نویسندگان و مترجمان.
25. توسعه روزنامه‌نگاری مدرن: تأسیس روزنامه‌های ملی برای آگاهی عمومی.
---
اقتصاد و صنایع
26. تأسیس بانک ملی ایران (۱۳۰۷ ش): استقلال مالی کشور از بانک‌های خارجی.
27. ایجاد بانک کشاورزی: حمایت از کشاورزان و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی.
28. پایه‌گذاری صنعت نوین در ایران: ساخت کارخانه‌های نساجی، قند، فولاد و سیمان.
29. توسعه صنایع نفتی و پالایشگاه آبادان: اولین پالایشگاه بزرگ ایران.
30. توسعه معادن و صنایع استخراجی: افزایش بهره‌برداری از منابع طبیعی.
31. ایجاد شرکت‌های دولتی برای مدیریت اقتصادی: مانند شرکت راه‌آهن و شرکت شیلات.
32. ایجاد نظام مالیاتی جدید: اصلاح مالیات‌ها و افزایش درآمد دولت.
33. توسعه تجارت داخلی و خارجی: ایجاد قوانین جدید برای توسعه صادرات و واردات.
---
اصلاحات اجتماعی
34. کشف حجاب و آزادی پوشش زنان (۱۳۱۴ ش): گام مهم در حقوق زنان.
35. ایجاد تشکل‌های زنان و مدارس دخترانه: افزایش مشارکت زنان در جامعه.
36. لغو امتیازات ویژه طبقات اشرافی: افزایش برابری اجتماعی و کاهش نفوذ اشراف.
37. ممنوعیت برده‌داری در ایران: پایان دادن به برده‌داری.
38. ایجاد ثبت احوال و شناسنامه برای همه ایرانیان (۱۳۰۴ ش): هویت‌بخشی به مردم.
39. رسمی کردن نام "ایران" به جای "پرشیا" در محافل بین‌المللی (۱۳۱۳ ش): تقویت هویت ملی.
40. تقویت گردشگری داخلی و خارجی: توسعه زیرساخت‌های گردشگری.
41. توسعه ورزش و باشگاه‌های ورزشی: ایجاد ورزشگاه‌ها و تشویق ورزش همگانی.
---
در عرصه بهداشت و درمان
42. ایجاد بیمارستان‌های مدرن: احداث مراکز درمانی جدید.
43. مبارزه با بیماری‌های واگیردار: ایجاد سازمان‌های بهداشت عمومی.
44. توسعه داروسازی داخلی: کاهش وابستگی به داروهای خارجی.
45. تأسیس دانشکده پزشکی و داروسازی: تربیت پزشکان متخصص.
---
در عرصه سیاست خارجی و بین‌المللی
46. لغو قراردادهای استعماری: مانند قرارداد شیلات و گمرک با روسیه. 
47. حفظ بی‌طرفی ایران در جنگ جهانی دوم (تا ۱۳۲۰ ش): تلاش برای دور نگه داشتن ایران از جنگ. 
48. مدرنیزه کردن دیپلماسی ایران – تأسیس سفارتخانه‌های مدرن و تربیت دیپلمات‌های متخصص. 
49. گسترش روابط تجاری و اقتصادی با اروپا و آسیا: متنوع‌سازی شرکای اقتصادی. 
50. مقابله با نفوذ بیگانگان در امور داخلی ایران:تلاش برای استقلال سیاسی.

@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
غلطه آقاجان، اشتباهه آقاجان! نادرسته دوست من! تمامی حکومت‌های تاریخ ایران تا قبل از انقلاب اسلامی سکولار بودن. حتی خلفای اموی و عباسی و راشدین هم حکومتشون سکولار بود! خلفای عباسی و اموی و راشدین درسته که جانشین پیامبر اسلام بودن، ولی روحانی نبودن! فقیه نبودن! عالم دینی نبودن! حکومت دین‌سالار به سبک پاپ‌ها در اروپای قرون وسطی که بر مبنای اون یک روحانی برجسته در راس هرم قدرت قرار می‌گرفت هرگز تا قبل از انقلاب اسلامی در ایران نداشتیم. ما فکر می‌کنیم که چون در زمان فلان حکومت قوانین دینی در عرف جامعه جاری بوده پس حتماً اون حکومت‌ها دینی بودن در صورتی که سکولاریسم یعنی جدایی دین از سیاست که تا ایران قبل از انقلاب اسلامی در زمان تمام حکومت‌ها اون رو داشتیم. تا قبل از انقلاب اسلامی دین و سیاست یا دین و دولت در کنار هم اما جدا بودند. بعد از انقلاب ولی این دو تا یکی شدن.

@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
در گرجستان چه خبر است و آیا وقت آن نرسیده که کشورهای سابق عضو شوروی از تاریخ درس بگیرند؟
_
اخیراً در گرجستان اعتراضات گسترده‌ای شکل گرفته است که دلیل اصلی آن تصویب قانونی تحت عنوان "قانون عوامل خارجی" توسط مجلس این کشور است. این قانون، سازمان‌ها و رسانه‌هایی را که بیش از ۲۰٪ بودجه خود را از خارج دریافت می‌کنند، به عنوان "عوامل تأثیرگذار منافع خارجی" معرفی می‌کند و آن‌ها را ملزم به ثبت و افشای منابع مالی خود می‌نماید. مخالفان این قانون معتقدند که این اقدام، آزادی بیان و فعالیت سازمان‌های مدنی و رسانه‌های مستقل را محدود می‌کند و گرجستان را به سمت دیکتاتوری سوق می‌دهد.
@NagoftehayeTarikh
_
این قانون شباهت زیادی به قانونی دارد که در روسیه اجرا می‌شود و مخالفان آن را ابزاری برای سرکوب منتقدان دولت می‌دانند. بسیاری از مردم گرجستان، به ویژه جوانان و فعالان جامعه مدنی، نگران هستند که این قانون مسیر این کشور به سمت اتحادیه اروپا و ارزش‌های دموکراتیک را تضعیف کند. گرجستان در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا به اتحادیه اروپا و ناتو نزدیک‌تر شود، اما تصویب این قانون ممکن است این روند را با چالش مواجه کند.
@NagoftehayeTarikh
_
اعتراضات گسترده در تفلیس، پایتخت گرجستان، و دیگر شهرها برگزار شده است. هزاران نفر به خیابان‌ها آمده‌اند و با شعارهایی مانند "نه به روسیه‌گرایی" و "گرجستان اروپایی" خواستار لغو این قانون شده‌اند. معترضان معتقدند که این قانون تحت تأثیر روسیه تصویب شده و امنیت ملی و آینده دموکراتیک گرجستان را تهدید می‌کند.
@NagoftehayeTarikh
_
دولت گرجستان اما استدلال می‌کند که این قانون برای شفافیت مالی و جلوگیری از تأثیرگذاری خارجی بر امور داخلی کشور ضروری است. با این حال، منتقدان این استدلال را رد کرده و آن را بهانه‌ای برای محدود کردن آزادی‌های مدنی می‌دانند. اتحادیه اروپا و ایالات متحده نیز نگرانی خود را از تصویب این قانون اعلام کرده‌اند و هشدار داده‌اند که این اقدام ممکن است مسیر گرجستان به سمت عضویت در اتحادیه اروپا را مختل کند. این موضوع برای بسیاری از گرجی‌ها که خواهان همگرایی بیشتر با غرب هستند، نگران‌کننده است.
@NagoftehayeTarikh
_
اینکه تمامی کشورهای عضو سابق شوروی از روس ها متنفر هستند چیز عجیبی نیست. اوکراینی ها هم دقیقاً دارند تاوان همین اروپایی گرایی را پس می دهند. به نظر من جنگ اوکراین باید درسی باشد برای تمامی کشورهایی که فکر می کنند غرب می تواند از آن ها در برابر روسیه دفاع کند. غرب تمایل دارد یک منطقه حائل بین خود و روسیه داشته باشد تا به طور مستقیم همسایه این دشمن قدیمی نباشد. کشورهایی مثل اوکراین دقیقاً همین حکم را دارند. مردم و دولتمردان کشورهایی مثل گرجستان و ارمنستان هم باید مراقب احساسات ضد روسی خود باشند. در بزنگاه های حساس نه اروپا و نه آمریکا حاضر از دفاع از این کشورها در برابر روسیه نیستند.
@NagoftehayeTarikh
_
بهترین سیاستی که این کشورها باید اتخاذ کنند نوعی بی طرفی است. آن ها باید سیاست های خود را به گونه ای تنظیم کنند که نه خشم روسیه برانگیخته شود و نه ارتباطشان با غرب قطع شود. در این زمینه سیاست های خارجی ایران در زمان شاه می تواند الگوی خوبی باشد. ایران در دوران شاه، اگرچه به غرب نزدیک بود، اما تلاش می‌کرد تا حدی روابط خود با اتحاد جماهیر شوروی را نیز حفظ کند. عضویت در ناتو می‌توانست این تعادل را به هم بزند و ایران را به طور کامل در اردوگاه غرب قرار دهد، که این امر می‌توانست تهدیدی برای امنیت ملی ایران محسوب شود. ایران در آن زمان به طور رسمی از سیاست عدم تعهد پیروی می‌کرد و تلاش داشت تا خود را به عنوان کشوری مستقل و بی‌طرف معرفی کند. به همین خاطر دولت ایران که به شدت از روس ها دل خوشی نداشت، هرگز دنبال اهداف بلندپروازانه ای همچون عضویت در ناتو و قرار گرفتن در جبهه غرب به طور کامل نبود.
@NagoftehayeTarikh
_
جهت سفارش کتاب‌های 《فرمانروایان کوهستان》، 《شوالیه‌های مسکین مسیح و معبد سلیمان》، «افسانه استر و مردخای» و «خودای‌نامگ، کتاب شاهان فارسی میانه»به مدیر پیام دهید:
@MortezaArabzadeh
_
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
@NagoftehayeTarikh
2025/04/07 06:45:39
Back to Top
HTML Embed Code: